Regisztráció  Belépés
klerierzsi.blog.xfree.hu
Örülj a mának László Istvánné
1957.06.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/44 oldal   Bejegyzések száma: 432 
Puszi
  2009-05-31 19:48:10, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  glitterek  
Sok - sok puszi
  2009-05-31 19:46:15, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  glitterek  
Borsos tokány erdélyi módra
  2009-05-30 14:15:28, szombat
 
 



Hozzávalók:
60 dkg sovány marhahús,
1 nagyobb fej hagyma,
15 dkg füstölt szalonna,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
só,
tört bors,
1 dl fehérbor,
1 dkg liszt,
1 dl tejföl.

A húst vékony, kisujjnyi csíkokra vágjuk, a szalonnát szintén. A szalonnát kisütjük, a zsírját leszűrjük, a többi zsírhoz öntjük, az apróra vágott hagymát benne megfonnyasztjuk. Beletesszük a húst, és a hagymás zsírban többszöri kevergetés mellett átsütjük. Majd vízzel fölengedjük, tört borssal bőven fűszerezve kevés lében pároljuk. Fövés közben hozzáadjuk a szeletekre vágott, héjától, magjától megtisztított paradicsomot, zöldpaprikát, a fehérbort (ami el is maradhat). Jól lefedve puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük, és hozzáadjuk a kisütött szalonnadarabokat.
Pár percnyi sütés után kevés vizet öntünk hozzá, amivel kb. 10 percig forraljuk. A tokány leve rövid , sűrű, barna színű, tartalmas. Párolt rizzsel, tört burgonyával, galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk.

Az erdélyi borsos tokányt az előbbiekhez hasonlóan készítjük. Mikor zsírjára lesült, egy dkg liszttel meghintjük, kissé megpirítjuk, mártássűrűségűre felengedjük, jól felfőzzük és tálalás előtt 1 dl tejfölt öntünk hozzá. Lehet pár csepp ecettel és csipetnyi cukorral is fűszerezni.
(Az igazi erdélyi borsos tokányt puszlikával tálaljuk).
Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rakott kelkáposzta
  2009-05-30 14:11:45, szombat
 
 



Hozzávalók:
50 dkg darált hús (sertés, csirke, pulyka), hagyma, pörköltöt készíteni,
Ízesíteni: pirospaprika, só, bors.
Kelkáposzta, sós forró vízben megfőzni, vagy párolni
10 keményre főtt tojás felkarikázva,
1 bögre rizst megpárolni,
2 pohár tejföl.

Tűzálló edénybe vagy mikrózható edénybe rétegesen belerakjuk. Először kelkáposzta, majd rizs, pörkölt, tojás, pár kanál tejföl.

A végén a maradék levet és pohár tejfölt összekavarjuk és ráöntjük. Mikróban vagy sütőben összesütjük.

Ebben az a jó, hogy ízlés szerint variálhatjuk. El szoktam ezt készíteni karfiolos-brokkolisan is! Sajtot is tehetünk rá. Kihagyhatjuk a húst is.
Jó étvágyat hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
szép estét
  2009-05-29 11:10:01, péntek
 
 


 
 
0 komment , kategória:  szép estét  
szép estét
  2009-05-29 11:00:19, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  szép estét  
könyv
  2009-05-28 10:49:57, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ez meg az  
Valitól kaptam
  2009-05-28 10:32:00, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Donnán és Hot -Dog- kaptam  
Valitól kaptam
  2009-05-28 10:26:27, csütörtök
 
 



ó lenne mindenkit szeretni,
Aki engem viszont szeret,
Aki őszintén nyújt kezet.
Aki mosolygón rám tekint,
Aki elmegy, de visszaint.
Aki a jobbomon halad,
Aki mindig velem marad.
Jó lenne mindenkit szeretni,
Akkor is, ha nagyon nehéz.

Azt is ki jön, de rám se néz,
Vagy ha rám néz, de mégse lát,
Aki felró minden hibát,
Aki vádol, ha nincs miért,
Aki meghallgat, de meg nem ért.
Jó lenne mindenkit szeretni.
Elfogadni más igazát,
Nem aratni, csak mindig vetni...
Szebb lenne tőle a világ!







 
 
0 komment , kategória:  Donnán és Hot -Dog- kaptam  
A harcos
  2009-05-27 08:51:03, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Fantázia  
     1/44 oldal   Bejegyzések száma: 432 
2009.04 2009. Május 2009.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 432 db bejegyzés
e év: 5273 db bejegyzés
Összes: 14816 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 179
  • e Hét: 1852
  • e Hónap: 11103
  • e Év: 164680
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.