Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 214 
kevés !
  2009-07-31 15:23:54, péntek
 
  júliusban 3544 látogatom volt csak !  
 
0 komment , kategória:  látogatók  
zselici szelet
  2009-07-31 15:22:42, péntek
 
  Hozzávalók:
4 nagyobb szelet kicsontozott borda,
2 közepes nagyságú alma,
2 evőkanál sűrű tejföl,
fél dl zsemlemorzsa,
1 mokkáskanál porrá tört borsmenta,
1 teáskanál mustár,
1 csokor zöldpetrezselyem,
2 evőkanál olaj,
só.

A tejfölt elkeverjük a fűszerekkel, a nagyon finomra metélt zöldpetrezselyemmel, a mustárral, a zsemlemorzsával és a meghámozott, reszelt almával. A forró olajon az enyhén kivert hússzeleteket hirtelen átsütjük, és mindegyik húst bekenjük az almás-tejfölös krémmel. Tűzálló tálba téve a megkent hússzeleteket előmelegített, forró sütőben pirosra pirítjuk. Burgonyapürével vagy vajas burgonyával kínáljuk.+képe


 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
zalai főtt-sült tekercs !
  2009-07-31 15:21:06, péntek
 
  Hozzávalók
: 50 dkg liszt,
5 tojás,
15 dkg vaj,
15 dkg tehéntúró,
2 dl tejföl,
25 dkg cukor,
1 liter tej,
fél citrom héja,
5 dkg mazsola,
1 csomag vaníliás cukor,
1 csomag sütőpor,
1 evőkanál porcukor,
1 csipet só.

A sütőporral, sóval elegyített lisztet eldolgozzuk 3 tojással, és szükség szerint kevés vizet is hozzáadva gyúrt tésztát készítünk. Rövid pihentetés után 2 mm vastagra kinyújtjuk, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és a következő töltelékkel megkenjük: az áttört túrót, tejfölt, cukrot, 2 tojást reszelt citromhéjjal és megmosott mazsolával ízesítve elkeverjük. Feltekerjük a tésztát, és kivajazott tepsibe téve fektetjük. Ekkor ráöntjük a vaníliás cukros tejet, és előmelegített sütőben kb. 180 fokon 50 percig sütjük. Ez alatt a tejet magába szívja a tészta, és megsül. Felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű sütemények !  
velemi bableves !
  2009-07-31 15:19:02, péntek
 
  Ez az étel kicsit hosszadalmasan készül, de mindenképp megéri a fáradtságot, mert nagyon laktató, és önmagában is elég, nem kell hozzá még második féle is. Olyankor fogjatok bele, amikor huzamosabb ideig otthon vagytok, akár hétvége, vagy egy délelőtt. Ha pedig nagyobb adagot készítenétek belőle, az jó másnap is, és akkor már nincs is a főzéssel semmi dolog, csak a mosogatás.

Hozzávalók: 70 dkg füstölt sertésnyelv, vegyes zöldség ízlés szerint (sárgarépa, petrezselyem, zeller, karalábé), 40 dkg fejtett bab, 1 kis fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, zsír, liszt, pirospaprika, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csomó petrezselyemzöld, 3 dl tejföl, só.

A kockára vágott füstölt nyelvet 2 liter vízben felteszem főni. Ha a nyelv félig megfőtt, hozzáadom a kockákra vágott vegyes zöldséget és a babot. (Ha nem fejtett babból készül, hanem száraz babból, akkor a babot 1 napig hideg vízben kell áztatni, és a nyelvvel együtt teszem fel főni, de a nyersbab hamar megfő, annak kevesebb főzés is elég.)

Világosbarna rántást készítek vörös- és fokhagymával, törött paprikával, és berántom vele a levest.

Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát világosra kisütöm, és a finomra vágott petrezselyemzölddel együtt a levesbe teszem. Ha kell, megsózom. (Vigyázz, a nyelv sós!)

Csipetkét készítek 1 tojás, 12 dkg liszt, pici só hozzáadásával, borsó nagyságúra szaggatom, belefőzöm a levesbe. Végül tejföllel ízesítem. Ezt legjobb, ha csak tálaláskor kevered bele a tányérokba, mert a maradék jobban és tovább eláll, ha nincs az egészbe keverve a tejföl.
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
vecsési káposztás bab !
  2009-07-31 15:17:49, péntek
 
  Hozzávalók:
15 dkg tarkabab,
30 dkg füstölt csülök,
5 dkg füstölt szalonna,
10 dkg vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
pirospaprika,
30 dkg savanyú káposzta,
10 dkg füstölt kolbász,
2 dl tejföl,


A tarkababot a felhasználás előtti napon beáztatjuk, majd a füstölt csülökkel együtt hideg vízbe feltesszük főni. A füstölt szalonnát apró kis kockákra vágjuk, és ropogósra sütjük, zsírjában megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, kevés pirospaprikával megszórjuk, és az egészet a fövő babhoz öntjük. Amikor a bab félig megpuhult hozzátesszük a savanyú káposztát és a karikára vágott füstölt kolbászt. Amikor e tartalmas egytálétel készre főtt, cserépedényekbe átmerjük, mindegyik tálka ételt gazdagon meglocsolunk tejföllel és a kis tálkákat a forró sütőbe téve, jól egybefőzzük.
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
vasi parasztpecsenye !
  2009-07-31 15:15:25, péntek
 
  [i ] Megmosva 60-70 dkg sertéslapockát- vagy tarját, kétujjnyi darabokra vágjuk. Lábasba téve 10-12 dkg zsírt, belerakjuk a húst, 1 fej nagy kockákra vágott vöröshagymát, sót, 1 kk. majoránnát, 1 kk. pirospaprikát. Elkeverjük, rászórunk 1 kk. őrölt borsot, fél bögre vizet aláöntve, lefedve erősebb tűzön pároljuk.

Ha félpuha, a fedőt levéve zsírjára sütjük. Hozzáadunk tenyérnyi, vékony csíkokra szelt májat. Addig sütjük, míg a máj megduzzad. 1 gerezd zúzott fokhagymát belekeverve, kis ideig még tűzön tartjuk. Sós burgonyával tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
túri finom szelet !
  2009-07-31 15:14:18, péntek
 
  30 dkg lisztet 15 dkg margarinnal, 15 dkg kristálycukorral,1 cs. sütőporral, 2 tojás sárgájával és 1 evőkanál tejföllel összegyúrunk. Két lapot nyújtunk. Egyiket a tepsibe tesszük, meglekvározzuk, és az alábbi tölteléket tesszük rá.

Töltelék: 20 dkg porcukorral és kis rummal 10 dkg margarint kikeverünk. Hozzáadunk 14 dkg liszttel elkevert 1 cs. sütőport, 20 dkg darált diót, 1 citrom héját és levét, 2 dl tejet, és összekeverjük. A 2 tojás felvert habját is hozzákeverjük, majd a lekvározott tésztára simítjuk. Rátesszük a másik lapot is, villával megszurkáljuk, és megsütjük.

Tetejére: 20 dkg porcukrot, 3 evőkanál tejet, 5 dkg vajat és 3 dkg kakaót összefőzünk, és a tésztára simítjuk.
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű sütemények !  
tokaji pecsenye !
  2009-07-31 15:12:39, péntek
 
  Hozzávalók:
4 szelet sertéshús,
3 dl fehérbor,
2 zsemle,
5 dkg gomba,
1 kanál paradicsompüré,
zöldpetrezselyem,
15 dkg párolt vegyes zöldség,
1 tojás,
só,
fehérbors,
2 szem szegfűbors,
1 dl olaj
1 dkg pirospaprika.

Elkészítése: A zsemléket 2 dl borban áztatjuk, majd kifacsarjuk, és összekeverjük a megpárolt gombával, a párolt zöldséggel és petrezselyemmel. Az egészet megdaráljuk, hozzákeverjük a tojást, a fehérborsot, szegfűborsot, sót, és a kivert fűszerezett hússzeletekre halmozzuk. Felcsavarjuk, megtűzzük, forró olajban hirtelen pirosra sütjük, hozzáadunk 1 dl bort, a paradicsompürét, és puhára pároljuk.
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
tiszai aprópecsenye !
  2009-07-31 15:11:08, péntek
 
  Hozzávalók 10 személyre:
1,2 kg sertés apróhús,
20 dkg zsír,
40 dkg vöröshagyma,
5 g bors,
4 dkg só,
50 dkg lecsó,
3 dkg liszt,
5 dkg fokhagyma,
10 adag sült burgonya,
2 adag saláta

A húst csíkokra vágjuk, hagymás zsíron ledinszteljük. Hozzáadjuk a lecsót, ízesítjük sóval, fokhagymával. Sült hasábburgonyával tálaljuk, salátával díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
tihanyi vaddisztnóragú!
  2009-07-31 15:06:09, péntek
 
  Hozzávalók:
1 nagyobb sárgarépa,
1 kisebb petrezselyemgyökér,
1 nagy lila hagyma,
3-4 evőkanál olaj
, 80 dkg vaddisznólapocka,
só,
1 teáskanál kakukkfű
, 1 csipet bors,
1 csipet fokhagymás só, 8
-10 szem borókabogyó,
1 narancs héja,
2 evőkanál paradicsompüré,
1 evőkanál pritamin,
5-6 dl tihanyi kékfrankos.

Elkészítése: Megtisztítom, és nagyon apróra vágom a zöldségeket és a hagymát. Forró olajon megpirítom, majd hozzáadom a kis kockákra vágott húst, és zsírjára pirítom. Közben megsózom, kakukkfűvel, borssal, fokhagymás sóval, szétnyomott borókabogyóval, reszelt narancshéjjal, paradicsompürével, és pritaminnal fűszerezem. Apránként aláöntöm a vörösbort, és fedő alatt puhára párolom, közben gyakran megkeverem. Köretnek kifőzött kagyló - tésztát adok mellé.
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 214 
2009.06 2009. Július 2009.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 214 db bejegyzés
e év: 1401 db bejegyzés
Összes: 9007 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 433
  • e Hét: 10563
  • e Hónap: 29698
  • e Év: 698859
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.