Regisztráció  Belépés
yaskane.blog.xfree.hu
EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. yaskane :)
2008.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
Dinnyehéj cukorba deszertnek
  2009-07-24 19:00:09, péntek
 
  Dinnyehéj cukorba deszertnek. A dinnyehéját meg hámozzuk, és szép apró kockára vagdosuk, lemérjük,amilyen sulyú annyi sulyú cukrot egy fazékba öntünk, és ugyanannyi vizet a sulyának megfelelően ( pl: 1 kg cukor-1 liter víz) felforralni egy vaniliarudat ketté vágni, és darabokra, 1 citromot karikára vágni együtt fel forralni. Most bele tesszük a dinnyét és ahogy fel forrt azonnal levesszük,a lángról félre tesszük, másnap megint felforraljuk, és még 3x megint csak fel forraljuk. Majd forrón száraz üvegekbe rakjuk, felforditjuk. másnap a polcra helyezzük.  
 
4 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Túrófánk ami biztosan mindig megfordul magától
  2009-07-24 18:55:06, péntek
 
  Hozzávalók:
1/4 kg túró
3 tojás
3 evőkanál cukor
2 bögre liszt
1 kis pohár tejföl
fél tasak sütőpor
csipetnyi só

A hozzávalókat keverőtálban robotgéppel összekeverjük.
Magasabb oldalú serpenyőben bő olajat forrósítunk (legaláb 3 ujjnyi magas legyen) és a tésztából teáskanálnyi kis halmokat teszünk bele. Közepes hőfokon süssük, így szépen átsülnek a fánkocskák de nem égnek meg. Sülés közben maguktól megfordulnak, ez 100%, akkor is, ha kicsit formátlanok a fánkocskák.
 
 
1 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Három év és jön a világvége?
  2009-07-24 18:50:02, péntek
 
  Három év és jön a világvége?

Még mindig rettegünk a nagy robbanástól és még mindig vannak lehetséges dátumok.:
Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
2012
  2009-07-24 18:47:29, péntek
 
  2012

részlet a filmből :
Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
Jennifer a lábnélküli tornász
  2009-07-24 18:40:22, péntek
 
  Fókusz Retro 1999 - Lábnélküli tornász:: videó : Link

 
 
0 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
SPLENDIDA: fényűzés a tengeren
  2009-07-24 17:54:34, péntek
 
  SPLENDIDA
Fényűzés és luxus a tengeren

Bemutatták az Európában épült eddigi legnagyobb és legszebbnek tartott luxushajót, a Splendidát. Ez a csodamonstrum jelenleg Barcelonában horgonyoz. 333 méter hosszú, 38 méter széles, 67 méter magas. A 19 emeletes hajón 4000 utas és 1300 fő személyzet fér el. 138 000 tonna, a legnagyobb sebessége pedig 40 km/h.

Egy olasz házaspár tulajdona, akik üzletüket kis kereskedelmi hajókkal kezdték. Mára hatalmas flottájuk van, köztük 10 utasszállító. Az egész hajó egy hatalmas, színes labirintus. Itt igazán érezhetjük, mi az igazi luxus.

Exkluzív - Fényűzés és luxus a tengeren : videó
Link


kabin árak a SPLENDIDA-n Link, Link

 
 
0 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
Bokros Lajos szomorú története
  2009-07-22 20:39:42, szerda
 
  Bokros Lajos szomorú története

Bokros Lajos - Rikárdó Dávid néven egykori magyar szamizdatíró, rendszerváltó reformer, tőzsde- és bankelnök, pénzügyminiszter, közép-európai válságmenedzser, egyetemi professzor - a múlt héttől az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) elnevezésű frakció képviseletében az Európai Parlament költségvetési bizottságát erősíti. Aligha sokáig.


,,A gazdasági unió féloldalas, ha csak a monetáris unióra támaszkodik. A közös pénz önmagában sérülékeny, ha nem támasztja alá a nemzeti költségvetési politikák, illetve az adópolitikák valamiféle összehangolása... A nemzeti költségvetési politikákat ugyanúgy kellene felfogni, mint mondjuk Magyarországon belül a debreceni városi költségvetés helyzetét" - nyilatkozta Bokros még áprilisban az euractiv.hunak. A különös az, hogy ezzel a szélsőségesen föderalista gondolkodással az expénzügyminiszter az uniós törvényhozás eurofil frakcióiban sem feltétlenül találna egyértelmű helyeslésre (ha arra találna, az idea már megvalósult volna), nemhogy a radikálisan antiföderalista saját képviselőcsoportjában.

Csakis valami végzetes ideológiai félreértés, extrém naivitás vagy fizikai kényszer vezethetett Bokros frakcióválasztásához. Az MDF listavezetőjeként egy olyan új - a közös valuta bevezetésének gondolatától hideglelést kapó brit konzervatívok, szélsőjobbra tendáló lengyel nacionalisták és euroszkeptikus cseh különcök által dominált - frakcióhoz csatlakozott, amelynek egyetlen összetartó eleme az európai integráció mélyítésének ellenzése és az EU lisszaboni szerződésének megfúrása. Az ECR frakció David Cameronnak, a jövő évi választások megnyerésére esélyes brit konzervatív párt vezetőjének köszönheti létét, aki régóta ígérgette, hogy legkésőbb a 2009-es EP-választásokig kiviszi pártját a britek jelentős része szerint német-francia föderálisok igája alatt nyögő középjobb Európai Néppártból (EPP).

Homályosan azt is kilátásba helyezte, hogy miniszterelnökké emelkedése esetén törli az EU lisszaboni szerződésének brit parlamenti ratifikációját, azét a dokumentumét, amelyet a magyar parlament már az MDF-fel együtt, ötpártilag törvényerőre emelt, s amelynek felülvizsgálatát idehaza csak a Jobbik követeli. Számos elemző véli úgy, hogy a brit konzervatívok egy ilyen fordulata akár a szigetország és az EU szakításához is elvezethet, egyidejűleg téve tönkre Nagy-Britanniát és a kontinenst. Mindennek fényében nem világos, mi végre csatlakozott például a múlt héten Bokros a magyar szocialista és fideszes euroképviselőknek a szlovák nyelvtörvény elleni közös akciójához, hiszen ha valami, akkor éppen a lisszaboni szerződés adhat majd jogi kapaszkodót a határon túli magyarok nyelvvédelméhez.

Sokan jövendölik, hogy az ECR kiválása nyomán s a gazdasági válság megoldásának kényszerei alatt az eddiginél is jobban összekapaszkodik majd az EP három legnagyobb frakciója, a szocialista, a néppárti és a liberális, partvonalra szorítva a többieket. Az antiföderalisták vesszőfutása képviselőcsoportjuk életben tartásáért már a múlt héten megkezdődött azzal, hogy a frakcióvezetői posztot egy rasszista hírében álló, a lengyel Jog és Igazságosság Párt színeiben bekerült képviselő zsarolta ki a megszorult toryktól - emiatti szégyenében egy brit már vissza is igazolna a Néppártba. Az EPP-ben most igen erőssé vált Fidesszel Magyarországon élet-halál harcot vívó MDF küldöttjétől aligha lehet hasonló lépésre számítani. De valószínűleg arra sem, hogy a szabaddemokraták által vérig sértett Bokros - akinek miniszterelnöki ambícióit az SZDSZ keresztülhúzta - gyors tempóban átül az EP liberálisaihoz, ahova egyébként eddig megismert nézetei a leginkább predesztinálnák, s ahol valóban tehetne valamit a magyar választópolgárok érdekében.

A legvalószínűbb az, hogy az ECR széthullásával Bokros Lajos - a Jobbik három képviselőjéhez hasonlóan - a független, következésképp súlytalan eurohonatyák keserű kenyerét eszi majd. Ezzel négyre emelkedik azoknak a magyar EP-képviselőknek a száma, akik semmilyen hasznot nem hoznak majd Magyarországnak. Pedig elég drágák, és nincs belőlük túl sok, csak 22.

KOCSIS GYÖRGYI

(A szerző a HVG munkatársa)
 
 
2 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
Lábujj-közötti papucsot ne !
  2009-07-22 20:32:53, szerda
 
  Ne hordjon lábujj-közötti papucsot!

A nyári slágerpapucsok - melyek többnyire habosított műanyagból álló lapos talpból és egy Y alakú gumipántból állnak és jellegzetesen "slattyogó" hangot adnak - kárt tehetnek egészségünkben.


Az Amerikai Sportorvosi Iskola tanulmánya szerint ezeknek a papucsoknak a viselete felelős lehet számos, testünkön észlelt fájdalomért és panaszokért. A lábgyógyászattal foglalkozó szakemberek véleménye szerint, kedvenc nyári papucsunk több egészségügyi problémáért felelős, mint bármely más lábbeli, a magassarkú cipőket is beleértve.

"Akkor figyeltünk fel ezekre a lábbelikre, amikor tanulóink alsó lábszár fájdalommal tértek vissza nyaralás után, mielőtt utcai- vagy teniszcipőre váltottak volna" - mondta Wendi Weimer, az Auburn Egyetem professzora. Végzős hallgatóival végzett tanulmányt arról, hogy miként érintkezik a lábfej a talajjal, miközben a résztvevő diákok tornacipőt vagy pántos lábujj-közötti papucsot viseltek.

Auburn egyik diákja, Justin Shroyer szerint ez a teszt rámutatott arra, hogy "az emberek igen szorgosan kapaszkodnak ujjaikkal, különösen láblendítés közben". " Megfigyeltük, hogy az emberek sokkal rövidebb lépéseket tesznek, és a boka szöge (a lábszár és lábfej közötti szög) a lépés során megnő.

Ez annak tulajdonítható, hogy lábfejlendítés közben így védik a lábujjaikat, és a papucs is sokkal közelebb tartható a talphoz, mely így nem repül el előrelendítéskor. Azonban megváltozik a járásmód." - mondta Shrover. Egy átlagos amerikai körülbelül 10-20.000 lépést tesz naponta, ám ezek az apró lépésbeli változások összeadódnak és komolyabb sérülésekhez vezethetnek.

"A legnagyobb ütéselnyelődés a hátsó sarki részen történik, és ha nincs kellő védelem alatt a talajszinttel érintkező sarokfelület, akkor nem tudja olyan jól elnyelni az ütődést, mint kellene. Más szóval sokkal keményebben dolgozik a lábfejünk, mint szabadna, ezért megjelennek a túlzott megerőltetésből származó tünetek, mint például az ínszalaggyulladás, vagy az alsó lábszár-, térd- és gerincproblémák" - magyarázta Dr. Rock Positano, a New York-i Speciális Sebészeti Osztályról.

Szerencsére Positano megnyugtatta a lábujjközötti-papucs fanatikusokat, hogy ne dobják el olyan hamar a papucsaikat. " Nézzék. Ez nem egy lábujjközötti-papucsok ellen intézett támadás. Ennek ahhoz van köze, ami a lábbal történik a viselésük közben. Ha csak a strandon, vagy uszodában használják, vagy baráti lófrálásoknál, az teljesen rendben van"- mondta.

Forrás: www.medipress.hu
 
 
1 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
Világraszóló rejtély Budapeste
  2009-07-22 20:23:19, szerda
 
  Világraszóló rejtély Budapesten

A budapesti bronzlovas lenne az egyetlen fennmaradt Leonardo-szobor, ha bebizonyosodna, hogy a nagy mester munkája. A kételyeket azonban nem tudták eloszlatni a washingtoni szakértők, akik az utóbbi hónapokban átfogó vizsgálatot végeztek a szobor eredetének megállapítására.


A kutatást vezető Shelley Sturman előadásában aláhúzta: a legkorszerűbb vizsgálatok alapján annyit tudtak megállapítani, hogy a szobrocska a XVI. században készülhetett, de lehet, hogy néhány évvel Leonardo 1519-es halála után. A szobron egyebek mellett röntgenfluoreszcens (XRF) vizsgálatot és háromdimenziós lézeres szkennelést végeztek. Nem derült fény olyan tudományos tényre, amely kizárná a XVI. századi öntési időpontot, ám annak az agyag- vagy viaszmodellnek az eredete, amely alapján ló és lovasa készülhetett, homályban maradt.

- Azt ugyan nem tudták bizonyítani, hogy a budapesti szobrocska Leonardo keze nyomát viseli, de kizárni továbbra sem lehet. Azt ellenben megállapították, hogy abból az időből származik, amikor a nagy művész élt, és az alkotás "összhangban van" Leonardo lovas rajzaival - mondta Shelly Sturman.

Hogyan került Budapestre?

A budapesti szobor eredete Ferenczy István magyar szobrászig nyúlik vissza, aki 1820 körül Rómában több alkotást gyűjtött össze. Köztük a kis bronzszobrot, a lovat és lovasát, amelyek 1914-ben kerültek a budapesti Szépművészeti Múzeumhoz.
Két évvel később, a múzeum kurátora, Meller Simon cikket írt arról, hogy a szobrocska, amelyet addig régi görög munkának hittek, valójában egy reneszánsz alkotás, amelyet a Leonardo da Vinci által megformált anyag- vagy viaszmodell után öntöttek.

A ló és a lovas nem ugyanattól a személytől származik

Bár nem maradt fenn egyetlen Leonardo-szobor sem, több forrás is alátámasztja, hogy készített szobrokat. Giorgio Vasari firenzei festő és művészeti életrajzíró például 1568-ban beszámolt arról, hogy Leonardo nevető nőkről és gyerekekről agyagfejeket mintázott, ezenkívül említést tett egy kis viasz lovas modellről is, amelyet, bár nyoma veszett, tökéletesnek tartottak. Arról is tudni, hogy Leonardo maga feljegyzést készített: egyik rajza alapján viaszmodellt akar formázni.

A washingtoni galériában kiállított budapesti ló mellett két másik lovas szobrocskát is bemutattak. Az egyiket a New York-i The Metropolitan Museum of Art, a másikat a limericki (Írország) The Hunt Museum kölcsönözte a tárlatra. A galéria kutatóinak sikerült kimutatni, hogy mindkettő vélhetően a budapesti ló utánzata, az ötvözetek összetétele és az alkalmazott öntési eljárás alapján valószínűleg a XIX. században készültek.

- A budapesti lovat talán Leonardo alkotta, esetleg valaki más, aki közel állt hozzá vagy nagyon jól ismerte a rajzait, terveit - mondta Shelley Sturman, aki csapatával milliméterről milliméterre átvizsgálta a szobrok felületét.
Kutatótársa, Katherine May elmondta, hogy a budapesti ló korának meghatározása mellett a másik fontos "felfedezés", amelyet tettek: a ló és a lovas nem ugyanazon személy alkotása. A két ötvözet ugyan egyezik, de a méretarány - a lovas apróbb - és a stílus különbözősége alapján valószínűsíthető, hogy a lovast egy másik művész tervezte. - A lovasban nem érezni a ló kirobbanó energiáját és a testalkata sem tökéletes - tette hozzá.

A kutatók arról is beszéltek, hogy egyes régi alkotások eredetének meghatározásában esetleg perdöntő bizonyíték az ujjlenyomat. A budapesti ló felületén azonban semmilyen ujjlenyomatot nem találtak, ezenkívül Leonardo ujjlenyomata sem ismert, bár van olyan festménye, amelyen találtak ujjlenyomatot.

Arra a kérdésre, hogy mi szolgálhatna végső bizonyítékul, Katherine May közölte: más lenne a helyzet, ha az alkotáson szerepelne a művész aláírása vagy rendelkezésre állna valamilyen szerződés, dokumentum a szobor készítéséről. Ennek hiányában azonban a rejtély rejtély marad.

A New York-i Magyar Kulturális Intézet szeretné, ha a washingtoni galéria szakértője Budapesten is megtartaná előadását a Leonardónak tulajdonított lovas bronzszobor rejtélyéről.

ötvenentúl.hu
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
Úszómedencétől esett teherbe a
  2009-07-22 20:13:37, szerda
 
  Úszómedencétől esett teherbe a kamasz lány

Egy lengyel édesanya pert indított egy egyiptomi hotel ellen, mert meg van győződve arról hogy a lánya a szálloda medencéjétől esett teherbe.


Magdalena Kwiatlowska borsos kártérítést követel, mert 13 éves lánya teherbe esett a nyaralás alatt. A kétségbeesett anyuka azt vette észre, hogy pár hónappal nyaralásuk után lánya hasa gömbölyödni kezdett. Kérdőre vonta lányát, de az ártatlannak mondta magát. Mivel senkivel sem barátkozott Egyiptomban, arra következtettek, hogy csakis az úszómedencében termékenyülhetett meg.

A varsói turisztikai hivatal megerősítette, hogy megkapták az anyuka panaszlevelét, melyben azt állítja, a medencében úszkáló kóborspermától esett teherbe kamasz lánya. Hiába próbálták meggyőzni, hogy ez lehetetlen, Kwiatlowska hajthatatlan a kérdésben.
- Az anya teljes mértékben megbízik a lányában, aki állítása szerint rá sem nézett egyetlen fiúra sem az egész nyaralás alatt, ezért az édesanyát lehetetlen lebeszélni a pereskedésről - mondta a turisztikai hivatalA medencében úszkáló kóbor spermától esett teherbe a lánya - állítja egy anyuka
Fotó: Ananova
Bors
 
 
1 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
2009.06 2009. Július 2009.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 41 db bejegyzés
e év: 2013 db bejegyzés
Összes: 8074 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1347
  • e Hét: 5859
  • e Hónap: 23574
  • e Év: 457855
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.