Belépés
sacimama.blog.xfree.hu
Fordulj el a rossztól és tégy jót, keresd a békét és azt kövesd!" Zsolt 33,15 Németh Jenőné Saci
1952.06.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Isten ölelése
  2009-08-23 02:53:53, vasárnap
 
 


Link

A festmény leglényegesebb mondanivalója az atya ölelésében jut kifejezésre.
Közelebbről nézve, jól látható, hogy a bal kéz egy férfikéz. Atyai kéz. Erős ujjai
szét vannak tárva - tartani és támogatni, megőrizni és óvni próbál. A jobb kéz
pedig egy női kéz. Anyai kéz. Nem erővel fog át, hanem a szeretet gyöngédségével
kíván vigasztalóan simogatni. Vagyis: Istennek - mint szülőnek - a szeretete:
egyszerre atyai és anyai szeretet. Úgy, ahogy az Ézsaiás könyvében olvasható:
,,Hát elfeledkezhetik-e az anya gyermekéről, hogy ne könyörüljön méhe fián? És
ha megfeledkeznének is ezek: én te rólad el nem feledkezem. íme, az én markaimba
metszettelek fel téged" (Ézs 49,15-16/b).

Isten mindeneket átfogó ölelése - mégis - rejtély marad, miképpen a szív is
rejtelmes, s ahogyan a példázat vége is személyes alkalmazásunkra bízott talány.
Olyan rejtély, amely a kibeszélhetetlen szeretet titokzatosságában oldódik fel.
Belehullani Isten atyai-anyai ölelésébe és hallgatni annak a magzatnak a
szívverését, aki én vagyok, egy új életre való születésemre várva - egy olyan világba,
amelyből többé nem vágyom eltávozni, s így Isten sem kénytelen utánam
indulva magára hagyni testvéreimet; amely attól az én világom, hogy már
nem különbözik az Istenétől, mert a kettő eggyé vált a hazaérkezésünkben.

Mert nemcsak Isten a mi hajlékunk, hanem mi is Istennek lettünk otthonává.
 
 
0 komment , kategória:  ÖLELÉS  
Áldást mondok
  2009-08-23 02:52:53, vasárnap
 
  “Legyen előtted mindig út,
Fújjon mindig hátad mögül a szél,
Az eső puhán essen földjeidre,
A nap melegen süsse arcodat, s
Amíg újra találkozunk,
Hordjon tenyerén az Isten."
(ősi ír áldás)

 
 
0 komment , kategória:  I - IMÁK  
Tanúságtételem
  2009-08-23 02:51:15, vasárnap
 
  Helyszín: Hódmezővásárhely 2009. július 4. szombat Andrássy út 11. Belvárosi római katolikus templom
Ima találkozót vezeti: Josip Loncar Horvátországból


Tanúságtétel az én gyógyulásomról


Én imát kérni mentem erre a találkozóra, lányomnak és egy Netlogos barátnőm gyógyulásáért. Mivel nekem a mellráktól, az izomsorvadásig, a myomától az idegi hallásvesztésig több tucat bajom van, eszembe sem jutott bármelyik betegségem gyógyulását kérni. A jobb fülemben 34 évvel ezelőtt szülés közben idegi hallásvesztést kaptam, emiatt kb.60-70%-os a halláscsökkenésem, amelyre nagyothalló készüléket javasolt az orvos.
Izületi problémáim miatt az első szünetben ki sem mentem, mert ha megállok, vagy valamennyit ülök, nehezen tudok felállni, elindulni- az ülés is fáj, az állás és járás is, ami 2003-tól a mellműtét óta fokozatosan rosszabbodik. A találkozó alatt a tolmács támaszkodás nélküli egy helyben állni tudásán csodálkoztam, talán vágyódtam is erre az állapotra.

Az első közbenjáró imádság alatt az egyik pillanatban a fülemben különleges belehasító meleg fájdalmat éreztem, pont ezzel egyidőben hallottam, Josip hangját, hogy ,,Jézus most gyógyítja meg valakinek a fülét." Amikor az ezt követő szünetben kijöttünk mondtam a barátaimnak, hogy valami történt a fülemmel, megszűnt a nyomás és egész jól hallok. Azt gondoltam átmeneti jelenség, tartom a jobb nem elkiabálni elveimet (a korlátok még működnek bennem!!). Most kezd bizonyossá válni, hogy javul a hallásom, amire a családom is felfigyelt, orvosnál még nem voltam, hogy leellenőrizze műszerrel. HALLOK!

Jött a harmadik közbenjáró imádság, - mindig szerettem volna nyitott kézzel imádkozni és dicsőíteni az Urat, de nem tettem- most azonban összekulcsolt kezeimet szét kellett nyitnom,. mintha ezer tű szúrta volna meg, (mint amikor elzsibbadás után megindul a vérkeringés). Nyitott tenyereimben már kellemes forróságot éreztem, ami nagyon jó volt. A Szentlélek jelenléte tapinthatóvá vált, körülvett, és belélegezhettem ŐT! Josip egyszer mondta, hogy a ,,Jézus most valakinek meggyógyítja a csípőjét, aki ezután már fel tud állni." Láttam egy lányt tolókocsiban, áldottam az Urat, hogy biztos segít rajta és látni fogjuk a csodát, amikor kiszáll a tolószékből. Amikor véget ért a közbenjárás, a lányt nem láttam. Ki lehetett menni tanúságtételre, én nem éreztem indítást, bár hálával voltam eltelve, a fülemnek pedig nem hittem, hogy tényleg hallok és ülve maradtam, egyébként is furcsán szédültem, mint aki berúgott. A legvégén még egyszer felszólítottak bennünket, hogy ,,ki az akinek az Úr meggyógyította a csípőjét, mert ő még mindig itt van". Én nem figyeltem a csípőmre, hogy nem fáj, meg ki se próbáltam, hogy fel tudok-e állni.
Először nem jelentkezett senki, majd a kettővel mellettem ülő barátnőm jelentkezett, mert ő mást is kapott, amit nem bírt elmondani az örömkönnyeitől. Csak akkor vettem észre, hogy rólam (is) van szó, amikor hazainduláskor kapaszkodva próbáltam felállni ahogy szoktam és majdnem átlendültem a padokon. Még most is tart ez a finom lebegő érzés a csípőmben, a fülemben, a szívemben. A lelkemben túlcsordul az öröm és a szeretet. Meddig? Rajtam múlik. A hitem a mustármagnál is kisebb kb 600szoros nagyító alatt látható csak.

Az én örömömet a drága aranyos Urunk meglepetését, amit számomra készített úton útfélen próbálom megosztani mindenkivel. Az Úr szíve nyitva van, de én még félve közeledek. Köszönöm Neki, Josipnak és a családomnak, akik lehetővé tették, hogy erre a napra csak Krisztusé és az Ő Szentlelkéé legyek. (Teljesen)
Németh Jenőné Sarolta/Saci

 
 
1 komment , kategória:  Α - Ω tanúságtételek  
Megtérésem története
  2009-08-23 02:49:58, vasárnap
 
  Sokan szeretik és keresik a vidámságot itt a Netlogon. Na most valami ilyen következik, semmi komoly!
(A történetem csattanóját kérlek ki ne hagyd, amelyet a kép után megtalálsz!)

-Láttál már zöld pöttyös hernyót átváltozni?
-Hát én igen, amikor tükörbe nézek. Én is egy pöttyös hernyó vagyok, nem azért mert szeplőm is van meg a zöld a kedvenc színem, hanem mert tényleg átváltoztam. Te aki ezt olvasod, nem kell, hogy hívő legyél, lehetsz ateista mint a férjem aki szerint minden anyag. Még az Isten is anyagból van.
- Megkérdeztem tőle, tudod-e mi tartja fenn pl. a békák szívdobbanását, vagy hogy elvetsz egy krumpligumót és megállíthatatlanul elpusztul és a rohadt krumpli kihajt, majd növekszik, szaporodik. Mivel áramszolgáltatónál dolgoztam - első és utolsó munkahelyemen - az áramot hoztam elő: azt sem látjuk, mégis ott van. A műholdról jövő sugarakat sem látjuk, de a tv láthatóvá teszi. A rádióhullámokról meg a satöbbiről nem is beszélve.
- Namármost minden embernek van egy adóvevője, Neked is!
- Hol a kapcsolója?
- Addig meg nem találod ezt a kapcsolót, amíg oda nem adtad önszeretetedet, akaratodat, a földi dolgokhoz való ragaszkodásodat.
- Ja! Dehogy adod, a tiéd, minden a tiéd.
- Semmi nem a tiéd, csak az, amit magaddal viszel a szemfedél zsebében.
- A szemfedélen nincs is zseb!
- Tényleg.
Amikor én úgy döntöttem 8 évvel ezelőtt, egy vasárnap reggel, az ágyban nyújtózkodva, hogy addig nem kelek fel, amíg el nem döntöm, hiszem, vagy nem hiszem amit az üdvözlégy Máriában észrevettem: ,,....Istennek szent anyja...." Hoppá megtaláltam Istent, Jézusban ,,bújt el" Mint Mátyás király inkognitóban. Aztán ha megtapasztalom, hogy ez nem igaz, akkor majd ismét nem hiszek csak magamban, meg a pénzben, meg az akaratomban. Ja és miközben ezt eldöntöttem, abban a pillanatban azt mondtam hangosan: HAZAÉRTEM! No ezen jót nevettem, mert semmi ilyet nem gondoltam, meg otthon is voltam. Ma esett le a tantusz nyolc év után- éppen megint vasárnap van-, tudjátok mi ez a haza?
Az ÖRÖKKÉVALÓSÁG!!!!!!!!!! Ha pedig én ott vagyok, Ti is ott vagytok, legfeljebb nem vesztek róla tudomást. Lehet tiltakozni! A férjem már megtette, homlokon csókolt és azt mondta szentfazék majd zavartan kiment a kertbe megnézni kel-e a tarlókrumpli.
Vele megy az én pillangóm.
U.I. átváltozásom után elköltöztünk, az utca nevét pár éve megváltoztatták. Biztosan kitaláljátok mire! Nem vicc! PILLANGÓ utcára. Csak nehogy átnevezzék hernyóra!
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω tanúságtételek  
Örülni a másik embernek
  2009-08-23 02:47:32, vasárnap
 
  "A fiatal generációnak belül kevés kötődése van. Nagyon szép megfigyelni, hogy sok szép dolgot lehet csinálni, és mégis béke van a lelkünkben. Ez a nemzedék vándorol és mindaddig nyugtalan, amíg nem hisz saját magában. Nem egy meghatározott útban hisz, hanem önmagában. A fiatal nemzedék döntő kérdése: hiszel-e magadban?
Ha fiatalokkal találkozunk, akkor ez a mi utunk: hiszünk ezekben az eredeti emberekben, még akkor is, ha néha egészen borzasztó dolgokat csinálnak. Ha mi hiszünk bennük, akkor lassan elkezdenek saját magukban hinni. Ha örülünk nekik, akkor örülnek saját maguknak.
Ez nagyon fontos életfolyamat: önmagamra igent mondani, amit megkönnyít, ha valaki más is ezt teszi velem. De még fontosabb: a másik emberre rátekinteni, és örülni neki. Ezzel segítünk neki abban, hogy örüljön saját magának.
A biztonság nem onnan jön, hogy a helyes döntést hozta-e meg valaki pl. a hivatásával kapcsolatban - a foglalkozás, amit ma kiválaszt, lehet, hogy holnap már nem létezik -, hanem az, hogy a saját magában lévő hitből éljen, hogy bízni tudjon önmagában. "(Tilmann atya válaszol)
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω szeretet  
Szeress .....
  2009-08-23 02:44:31, vasárnap
 
  Szeress és erről szóljon az életed! Csak így egyszerűen, nem kell túlbonyolítani. Mit jelent az egyszerűség, próbálom megérteni. A szív egyszerűsége, az élet egyszerűsége.

Nincs vége, de most abba kellett hagynom.

 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω örök...  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2009.07 2009. Augusztus 2009.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 10 db bejegyzés
Összes: 3945 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 33
  • e Hét: 917
  • e Hónap: 2210
  • e Év: 6676
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.