Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 123 
egész jó !
  2009-09-30 18:48:33, szerda
 
  szeptemberben 3602 látogatom volt !  
 
0 komment , kategória:  látogatók  
dpg recepttára 4
  2009-09-27 18:25:30, vasárnap
 
  váncza receptek !
Link

frissensültek !
Link

buzadarás receptek !
Link

hagymás receptek !
Link

holland receptek !
Link

káposztás receptek !
Link

töltött tojások !
Link

krémes receptek !
Link

kukoricalisztes receptek !
Link

lebbencstésztás receptek !
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
hortobágyi borda!
  2009-09-27 14:59:10, vasárnap
 
  Hortobágyi sertésborda

Hozzávalók:
60 dkg sertésborda szelet,
15 dkg lángolt kolbász,
2 evőkanál lecsó,
2 fej vöröshagyma,
15 dkg gomba,
5 dkg reszelt sajt,
5 dkg füstölt szalonna,
só,
törött bors,
1 dl olaj,
2 evőkanál tormás mustár,
pirospaprika,
1 dl bor.

A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és kevés olajon mindkét oldalán hirtelen megsütjük. Tűzálló tálba rakjuk, kevés vízzel hígított bort öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk. A felkockázott szalonnát és hagymát a pecsenyezsírban megpároljuk. Hozzáadjuk a finomra vágott gombát és a karikára szeletelt lángolt kolbászt is. Sóval, pirospaprikával fűszerezzük, és zsírjára sütjük. A húsokat megzsírozott tűzálló tálra rakjuk, az elkészült kolbászos, gombás ragut a szeletekre halmozzuk. Meghintjük reszelt sajttal, és tálalás előtt sütőben átforrósítjuk
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
Jánoshalmi túrós lepény !
  2009-09-27 14:49:07, vasárnap
 
  Jánoshalmi kapros túrós lepény
Hozzávalók: 30 dkg liszt, só, 1 dkg cukor, 2 dkg élesztő, 1 tojás, 8 dkg vaj vagy zsír, 2 dl tej.

A töltelékhez: 50 dkg túró, 2 tojás, 1 kanál búzadara, 1 csomó kapor, só, cukor. A tetejére: 1 tojássárgája, 1 kanál tejföl.

Az élesztőt egy kevés tejben egy pici cukorral feloldjuk. A lisztet, tojást, vajat, élesztős tejet, sót, s a többi tejet simára összedolgozzuk, és nem túl kemény tésztát gyúrunk belőle. Langyos helyen letakarva duplájára kelesztjük. Ujjnyi vas-tagra nyújtjuk, és jól kizsírozott tepsibe tesszük. Míg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. Szitán áttörjük a túrót, és egy kanál búzadarával, két tojássárgájával elkeverjük. Végül hozzáadjuk a tojások felvert habját, egy kevés sót és cukrot és a finomra vágott kaprot is. A tölteléket a tészta tetejére kenjük, és lassan sütjük. Mielőtt egészen megsülne, a tetejét kenőtollal megkenjük a tejföl és a tojássárga keverékével. Ha megsült, egy kicsit hűlni hagyjuk, s csak azután daraboljuk fel négyszögletes darabokra
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű sütemények !  
bácskai vagdalt !
  2009-09-27 14:45:50, vasárnap
 
  Bácskai vagdalt hús

Hozzávalók 4 személyre
: 50 dkg sertéshús,
3 főtt burgonya,
egy evőkanál búzadara
, 1 tojás,
törött bors,
2 púpozott evőkanál zsír,
2 nagy fej vöröshagyma + 1 kávéskanál reszelt vöröshagyma,
egy evőkanál pirospaprika
, 2 paradicsom,
2 zöldpaprika,
3 evőkanál rizs,
10 dkg reszelt sajt,


A zsírban megpirítjuk a két fej hagymát, meghintjük a pirospaprikával, beledobjuk a paradicsomot, a zöldpaprikát, és felforraljuk. A darált húst összegyúrjuk az áttört burgonyával, a búzadarával, a kávéskanálnyi reszelt hagymával, a sóval, a törött borssal és a tojással. Ebből a masszából kis gombócokat formálunk, egymás mellé ültetjük őket a fűszeres pörköltlében, mellé szórjuk a rizst, és kevés vízzel fél óra hosszat pároljuk lassú tűzön. Időnként lapáttal ellenőrizzük, nehogy a rizs vagy a húspogácsa odakapjon.

A sajtot külön edényben tálaljuk, hogy ki-ki saját ízlése szerint szórhassa meg vele a bácskai vagdalt húst.
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
bakonybéli csirke !
  2009-09-27 14:43:43, vasárnap
 
  Bakonybéli csirke
Hozzávalók: 1 kg-os csirke, 20 dkg gomba, 15 dkg füstölt szalonna, 2 dl tej, 1 dl tejföl, petrezselyem, zsír, só, bors, liszt.

Elkészítése: A szalonnát kockára vágjuk, kiolvasztjuk, és beletesszük a karikára vágott gombát, valamint a feldarabolt csirkét. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Vizet nem kell önteni alá, mert a gomba vizet ereszt, és az elegendő a csirke párolásához. Ha puha, zsírjára sütjük, a húst egy tűzálló tálra szedjük, a megmaradt zsírban egy kiskanál lisztet keverünk, majd tejjel felengedjük, felfőzzük, ráöntjük a csirkére. Tálalás előtt tesszük rá a tejfölt, és megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
alföldi rakott zsemlye !
  2009-09-27 14:42:25, vasárnap
 
  Alföldi rakott zsemlye

Hozzávalók: Zsemle 20 db,
Tej 2 l,
Vaníliás cukor 0,10 kg,
Cukor 0,30 kg,
Dió 0,20 kg,
Fahéj 0,005 kg,
Vörös bor 0,20 l,
Vaj 0,05 kg,
Tejszín 0,50 l,
Mák 0,10 kg,
Citromhéj 0,03 kg

A tejben áztatott szikkadt zsemléket áttörjük, majd cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal, gorombára vágott dióval, vörösborba áztatott mazsolával összekeverjük. Vajazott morzsával tepsibe öntjük. Középmeleg sütőben megsütjük, kihűtjük. Tálaláskor kanállal tányérra szaggatjuk, cukrozott tejszínhabbal felspricceljük, darált mákkal megszórjuk.

 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
vasárnap !
  2009-09-27 14:33:44, vasárnap
 
  vasárnap szept.27!

-zöldborsós tokány galuskával.
 
 
0 komment , kategória:  hétvégi menük !  
bugaci batyú!
  2009-09-27 14:23:21, vasárnap
 
  Bugaci batyu

Tészta:
50 dkg liszt
1 egész tojás
1 dl kefír v. joghurt
1, 2 dl tej + 1-2 ek víz, ha szükséges
5 dkg vaj
1, 5 kk só
1, 5 kk cukor
1/3 friss élesztő
A tészta elkészítése, kelesztése után három cipót csináljunk, szögletesre nyújtás után egy lapot négyfelé vágjunk, így lesz 12 db batyu. A tetejét vizezett tojássárgával kenjük le.

Töltelék/1 batyu: csíkokra vágott parasztkolbász, 1-2 karika hegyes erős és sárga paprika, 2-3 félkarika paradicsom, egy kis kocka trappista sajt és végül, de nem utolsó sorban egy kanálka pirított gomba. Mindezt egymás tetejére pakoljuk a tésztán és összecsippentjük a tészta négy csücskét a tetején.

Ezután közepes lángos pirosra sütjük és már tálalható is(de hidegen is finom
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
bakonyi betyárleves ...
  2009-09-27 14:16:18, vasárnap
 
  Bakonyi betyárleves húsos derelyével
Hozzávalók: 8 személyre:
2 l csontlé
, 20 dkg szegfűgomba,
30 dkg zsír,
6 dkg füstölt szalonna,
6 dkg liszt,
15 dkg füstölt kolbász,
3 dl tejföl,
2 csomó zöldpetrezselyem,
zsályalevél,
kakukkfű,
őrölt fehérbors, só

Levesbetéthez:
15 dkg liszt,
2 tojás,
1 dkg vaj,
1 közepes hagyma,
10 dkg főtt borjúhús,
fehérbors, só

A kis kockákra vágott szalonnát üvegesre sütjük, zsírjából kivesszük. A szalonnazsírhoz kevés sertészsírt adunk, s ebben megpároljuk a kockákra vágott gombát. Sóval, fehérborssal, petrezselyem zöldjével megszórjuk, s csontlével feleresztjük. Világos rántással berántjuk. Beletesszük a karikára vágott füstölt kolbászt és a szalonnadarabkákat, megfőzzük, majd tejföllel dúsítjuk. Forró vajon félig lepirítjuk a finomra vágott hagymát, s hozzáadjuk a finomra darált főtt húst. Fűszerezzük, belekeverjük a tojásokat, és állandó keverés mellett addig hagyjuk a tűzön, míg a töltelék kellő sűrűségű lesz. A lisztből és egy tojásból kevés sóval tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, s fele részére egymástól 5 cm távolságra kis töltelékhalmazokat rakunk. A töltelék szélét tojássárgával megkenjük, majd a tészta másik felét ráhajtjuk. Ujjunkkal a töltelékek között összenyomjuk a tésztát, s derelyevágóval elvágjuk. A töltött tésztákat forrásban levő vízben kifőzzük. Tálaláskor ez lesz a levesbetét.

 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 123 
2009.08 2009. Szeptember 2009.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 123 db bejegyzés
e év: 1401 db bejegyzés
Összes: 8968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1043
  • e Hét: 6302
  • e Hónap: 39306
  • e Év: 484985
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.