Belépés
kszilona.blog.xfree.hu
"Semmit nem lehet megtanítani egy embernek. Csak segíteni abban, hogy belül, önmagára rátaláljon." ( Galileo Galilei ) Káesz Ilona
1947.01.13
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Első a férfi, utána a nő...
  2010-01-11 15:59:57, hétfő
 
  Első a férfi, utána a nő (a neten találtam)

A téma hivatalos kutatói szerint a férfiak előbb mondanak igent egy nőnek, mint a nők a férfiaknak. A brit Stella magazin kikérdezett 1000 nőt és 1000 férfit, öreget és fiatalt, gazdagot és szegényt, csúnyát és szépet, okosat és butát, majd arra a következtetésre jutott, hogy férfiként meglátni egy nőt és azt mondani neki, szeretlek, könnyebb, mint nőként meglátni egy férfit és ugyanezt a vallomást tenni.

Ezt állítja Oliver James klinikai pszichológus is. A nők megfontoltabbak lennének? Félénkebbek? Vagy egyszerűen, kevesebb vonzó férfi van, mint vonzó nő? A felmérés azért izgalmas, mert tucatnyi választ és ezernyi jó kérdést vet fel.

Miért fontosabb egy nőnek a férfi, mint a férfinak a nő? Fontosabb-e egyáltalán? Miért akar a férfi hamarabb közel kerülni egy nőhöz, mint fordítva? Vajon egy átlagos evolucionista pofonegyszerű válasza lenne az igazság: mivel az utód sikeres felnevelésében a nő jár elöl, és évente csak, statisztikailag körülbelül egy gyermeknek adhat életet, míg ugyanennyi idő alatt a férfi, matematikailag számtalant, a nőnek sokkal alaposabban meg kell győződnie arról, hogy a nevelőtárs megbízható-e, alkalmas-e egyáltalán, és nem utolsó sorban kellemes lesz-e vele eltölteni a nevelés fáradalmas és hosszú időszakát.

A 2000 megkérdezett férfi és nő válaszaiból átlagolt számítás alapján a férfi az új kapcsolat 7. hónapjában mondja először a nőnek, hogy szeretlek. A nő ugyanezt a 8. hónapra teszi. Az egy hónap, bár nem tűnik nagy különbségnek, ne feledjük, hogy a nők még egy teljes hónapot várnak, amikor a férfiak igent mondtak nekik, pedig akkorra már együtt is vártak mintegy 7 hónapot.

Férfi szemmel a különbség 1 hónapnyi kínzás, nőivel mérve pedig 1 hónapnyi biztonság. Ha a számokat, nevezetesen a mintegy 12 %-nyi időkülönbséget egyenesen arányítva kivetítjük egy egy éjszakás kaland időtartamára, akkor azt mondhatjuk, hogy ha a "meglátni és megszeretni" időszak első órájának végén vall szerelmet a férfi, a következő negyedórában a nő is. Ha pedig a másik végletet nézzük, és egy olyan beteljesedett szerelemre gondolunk, amire 14 évig kell várni, és amire a múltban számos példa akadt, akkor a férfi az utolsó 2 évben már biztos a dolgában, míg a nő még ugyanennyit vár. A brit kutatás rámutat arra is, hogy a férfiak akkor a leginkább aktívak, kísérletezőbbek a nőket illetően, miután betöltötték az 55. életévüket.

Bár inkább a nőkre jellemző, hogy nyíltan kimutatják érzelmeiket, úgy tűnik, a férfiak legalább annyira emocionális lények, sőt néha még túl is tesznek a nőkön - állítja a Stern magazin párkapcsolati tanácsadója, Jenni Trent Hughes. Hangsúlyozandó, hogy a férfiak és nők viselkedésének ilyen értelmezése csupán átlagolt és statisztikai, a hétköznapokban előfordulhat épp az ellenkezője is, például, hogy egy nő sokkal előbb mondja, hogy szeretlek, ám érdekes, hogy mind a polgári, mind az egyházi esküvők ceremóniáján a férjjel mondatják ki először az igent, és biztosan nem véletlenül.
 
 
0 komment , kategória:  Egy kis filozófia  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2009.12 2010. Január 2010.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 56 db bejegyzés
Összes: 835 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 20
  • e Hét: 2471
  • e Hónap: 2938
  • e Év: 9594
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.