Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
A változást mindenki szeretné
  2010-01-11 21:43:09, hétfő
 
  A változást mindenki szeretné - a "panelprolik" is
2010. január 11. 06:46:32

Ma már homályba vész, hogy melyik politikai oldalon is született meg a panelproli kifejezés. Az MSZP szerint Kövér László szájából hangzott el először valamikor a 2002-es választási kampány alatt. A Fidesz azonban visszautasította a vádat, és rámutatott arra, hogy a panelproli kifejezés a Népszabadság című napilap 2001. szeptember 27-i számában jelent meg, egy F. Hegyi István által jegyzett publicisztikában. Tehát még a Kövér-elszólás előtt.

A rejtély talán már sohasem fog megoldódni. Ki mit mondott, milyen szándékból, és mikor... Az azonban nyilvánvalóvá vált az elmúlt években, hogy a parlamenti pártok csupán nehezen terelhető birkanyájnak tartanak minket, panelben élőket. Mi vagyunk azok, akiket csak fáradtságosan megszórható postaládáknak néznek. Mi vagyunk azok, akiket gyakran reménytelen szavazóbázisnak tartanak. Minket nem kérdeznek, nem szólítanak meg, a problémáink nem érdeklik őket, csak néhány szórólapig, és egy szavazatért vagyunk fontosak nekik.

Az Európai Parlamenti választások után a nagypártok rémülten vették tudomásul, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom kiemelkedő eredményeket ért el a panelkörzetekben. Értetlenül kérdezgették egymástól: ,,hogyan lehetséges ez?" A válasz egyszerű. A panelben élő emberek nem olyan ostobák és televíziófüggők, mint amilyennek gondolták őket.

Magam is, mint panelben élő magyar ember, többször szembesültem azzal a lenéző magatartással, melyet a politikai elit tanúsít a magunkfajtákkal szemben. Hányszor olvastam internetes fórumokon, hogy a 2002-es és a 2006-os választást is a ,,buta panelprolik miatt veszítette el" a Fidesz. Hányszor hallgattam már végig, hogy mint panelben lakót, gúnyosan csak megélhetési érdekvédőnek neveznek.

A parlamenti politika megbélyegezte a panelben élőket, ellentétben a Jobbikkal, amely a nemzetben gondolkodók összefogását vállalta magára, társadalmi helyzettől függetlenül.

A panelben élők bizalmat szavaztak az EP választásokon az Új Erőnek, amely mindenkire számít az ország építésében.

Ma, Magyarországon már mindenki érzi azt a kulturális és gazdasági válságot, amelybe az ország politikai vezetői sodorták egész társadalmunkat. A megélhetési problémák, a kulturális dekadencia hatásai, a közbiztonság romlása ugyanúgy aggasztják a panelben lakó magyar embereket, mint a kertövezetben, vagy a falvakban élőket.

A változást mindenki szeretné! A változás mindannyiunk érdeke!

A Jobbik úttörő a magyar politikában. Hosszú évtizedek óta az első olyan párt, amely valóban megszólítja az egész magyarságot, hiszen az egyszerű emberek problémáira akar keresni válaszokat, miközben fontosnak tartja a nemzeti szellem feltámasztását is, ellentétben a parlamenti ,,nagyhatalmakkal" szemben, akik az egymás elleni civakodással, illetve az ország javainak törvénytelen felosztásával vannak elfoglalva.

A Rákosmente Jobbik célja, hogy megszólítsa a XVII. kerületi panelben élő magyar embereket is és együtt, egymást segítve találjunk megoldást közös problémáinkra, egy Szebb Jövőt építve!

Nótin Tamás
Rákosmente Jobbik alelnöke

Forrás: szebbjovo.jobbikdebrecen.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Piacra dobnak huszonkilenc áll
  2010-01-11 21:33:51, hétfő
 
  Piacra dobnak huszonkilenc állami üdülőt




* Index



2010. január 11., hétfő 09:22 | Frissítve: 11 órája

A kormány nem akar évente egymilliárd forintot költeni a szállodák üzemeltetésére, inkább túlad rajtuk. A nyertesekről már csak a választások után döntenek.


Több mint két tucat, most állami tulajdonban lévő üdülőt, villát és szállodát értékesíthet a kormányzat, írja [1] a Blikk.





A lap Információi szerint 29 ingatlant dobnak piacra, 14 szálloda üzemeltetésére pályázatot írnak ki és csak a balatonőszödi és a tihanyi üdülő marad az államnál. Az ingatlanok között van több százmilliós értékű óriásszálló (például a siófoki Aranypart) és néhány tízmilliót érő vidéki villa is.




Szollár Domokos kormányszóvivő a lapnak azt mondta, hogy azért írnak ki 14 üdülő üzemeltetésére nyílt közbeszerzési pályázatot, mert évente több mint egymilliárd forintba kerül az államnak a szállodák üzemeltetése. Erre egyszerűen nincs ennyi pénz. A nyertes cégekről a döntés egyébként már csak a következő kormány idején születik meg.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő azt közölte az eladásra szánt ingatlanokkal kapcsolatban, hogy még értékbecslésük sincs, korai erről beszélni.




*




Hajrá Gyurcsány!




Különösen az indoklás tetszik. ,,A kormány nem akar évente egymilliárd forintot költeni a szállodák üzemeltetésére, inkább túlad rajtuk."

Ennyire nagyon hülyének nézik az embereket, hogy még normálisan meg sem indokolják. Mert azt ugye még a hülye is tudja, hogy a Balatonon az ország legsikeresebb turista, és vendéglátó ipari paradicsoma, és a turizmus egy mindig virágzó beruházási lehetőség.

De különösen kedvező lenne ez a privatizáció, ha lízingbe is meg lehetne szerezni a tulajdonjogot, és az állami üdültetés céljára szerződésben garantáltan igénybe vennék a lízingelt üdülőket legalább a lízingelés idejére. Ahogyan az Gyurcsány öszödi üdülőjével is történt. Azért kíváncsi lennék, még a választások előtt sikerül-e szétlopniuk ezt az állami vagyont is.






 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Washington felkészült Irán bom
  2010-01-11 19:44:14, hétfő
 
  Washington felkészült Irán bombázására
2010. január 11. 15:30:35

David Petraeus, az amerikai hadsereg Központi Parancsnokságának vezetője megerősítette, hogy a Pentagon felkészült arra az eshetőségre, hogy nem sikerül tárgyalásos módon rendezni az iráni atomprogram ügyét. Ha így lesz, az Egyesült Államoknak kidolgozott tervei vannak az iszlám köztársaság nukleáris létesítményeinek bombázására - adja hírül a londoni napilap.

Petraeus nem közölt részleteket a tervekről, ám a CNN kérdésére kifejtette, hogy a bombázás hatékonysága attól függ, hogy pontosan milyen módszerrel és ki hajtja végre az akciót. Azzal kapcsolatban azonban nem volt hajlandó nyilatkozni, hogy Izrael is rendelkezik-e a hatásos csapásméréshez szükséges fegyverekkel.



A napilap kitér rá, hogy Irán ugyan továbbra is állítja, hogy atomprogramja békés felhasználást szolgál, az Egyesült Államok és más nyugati országok szerint Teherán atomfegyvereket szeretne gyártani. A The Telegraph emlékeztet arra is, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa tavaly év végéig adott határidőt Iránnak a tárgyalásos megállapodásra az urándúsításról. Erre azonban nem került sor, ehelyett Irán szólította fel a Nyugatot, hogy január végéig fogadja el az iszlám köztársaság feltételeit.



Petraeus kifejtette, hogy még lát reményt a tárgyalásos megállapodásra, de hozzátette, hogy az Egyesült Államoknak minden eshetőségre készen kell állnia.

Forrás: Glóbusz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Örök ügynökügyek: a magyar Wat
  2010-01-11 19:38:26, hétfő
 
  Örök ügynökügyek: a magyar Watergate-ügy

Húsz évvel a rendszerváltás legnagyobb politikai botránya, a Dunagate után, akkor, amikor még mindig az ügynökügyek kísértenek nap mint nap, érdemes elidőznünk mai távlatokból az 1990-ben történteken. Megér egy gondolatot, néhány sort a rendszerváltás arculata: az ÁVH-ként beáldozott ,,CÉG", a III/III, vagy maga a kérdés, hogy kik kapták, kaphatták meg a titkos információkat a Kádár-rendszer létező vagy nem létező ,,ellenségeiről" — tehát ügynökök: tegnaptól holnapig.
Az ügynök, karhatalmista betegség valahol a rendszerváltás környékén kezdődött. A békés átmenetet hirdető állampárt, az MSZMP belátta, hogy hatalmát a hagyományos módon már nem tudja megőrizni. Látva a változások szükségét, eleinte csupán modellváltásban gondolkodott a pártelit, majd érzékelve a társadalmi nyomást és a szovjet medve védő karmainak gyengülését csak kényszerből kezdtek hozzá a rendszerváltáshoz szükséges jogi alapok megteremtéséhez. Megkezdődött a társadalmi átalakulás (a ,,Janus-arcú rendszerváltozás") előkészítése. Az 1985-ös országgyűlési választás, amely az 1983. évi III. törvény által bevezetett kettős jelölés alapján történt, megindította az átalakulás politikai folyamatát. Az 1985-1990-es parlamenti ciklus alatt több alapjogi norma született, lassan, óvatosan nyitva meg az utat a demokratizálódás felé. 1987-ben megalkották a X. és XI. — a jogalkotásról szóló — törvényt, amely már védte az országgyűlés hatáskörét, s csökkentette az Elnöki Tanács törvényerejű rendeletekben megnyilvánuló, szinte korlátlan jogalkotó hatalmát.
A hatalmáról fokozatosan lemondani kényszerülő állampárt lassítani próbálta az erőteljesen nekilendült társadalmi folyamatokat. Az MSZMP megosztó taktikájának ellensúlyozására az ellenzéki erők 1989. március 22-én létrehozták az Ellenzéki Kerekasztalt (EKA), amely már egyesült erővel kényszeríthette tárgyalóasztalhoz a ,,pártállamot". Létrejött a Nemzeti Kerekasztal (NEKA), ahol a három ,,egyenjogú" fél (az EKA, az MSZMP és a társadalmi szervezetek és mozgalmak) 1989. június 10-én kezdték meg érdemi politikai tárgyalásaikat. Németh Miklós kormánya így kötött kézzel ugyan, de már a jogállamiság felé vezető út alapjait kellett, hogy rakosgassa. Útjára indította a NEKA megegyezések alapján a ,,demokrácia csomagtervet". Törvény született az egyesülési jogról, a gyülekezési jogról, a sztrájkról és a népi kezdeményezésről. A többpártrendszert az 1989. október 23-án kihirdetett alkotmánymódosítás (a köztársaság kikiáltása) legalizálta.
Amíg a rogyadozó monolitikus hatalom az előtérben egyezkedett a változásokat sürgető ellenzéki csoportokkal, addig ,,meghosszabbított keze", a III-as Főcsoportfőnökség még gőzerővel tevékenykedett a háttérben: megfigyelt, lehallgatott, konspirált. Gyűjtötte az ellenzéki szervezetekről és személyekről az információkat, amelyek aztán a párt és állami vezetők asztalára kerültek. Nem jöttek rosszul az információk a kerekasztal-tárgyalásokon sem.
Mindeközben az MSZMP 1989. október 6-7-én tartott kongresszusának küldöttei elsöprő többséggel határozatot hoztak a Magyar Szocialista Párt (MSZP) megalakításáról — tehát hasonlóan, mint 1956-ban, amikor az MDP elvesztette az ország bizalmát, volt funkcionáriusai rögtön létrehozták az MSZMP-t, s egy látványos fordulattal névleg a változások mellé álltak. Most sem történt ez másként. Az MSZMP-t az év nyarától vezető négyesfogatból nem lépett be az új-régi pártba Grósz Károly főtitkár, Németh Miklós miniszterelnök pedig december közepén kilépett a párt elnökségéből — de nem a pártból -, hogy a minisztertanács már legalább formálisan, mint nem ,,egyetlen párt kormánya" lebonyolíthassa az immár szabad választásokat. Az MSZP pártvezetését ekkortól Nyers Rezső pártelnök, Pozsgay Imre (államminiszter) és Horn Gyula (külügyminiszter) fémjelezték. Megmaradt egyelőre az MSZMP is. Az októberi kongresszus döntéseit el nem fogadó, a régi párttal való azonosulást hangsúlyozó kádárista pártvezetők és tagság az új körülmények között, a régi politika nyomvonalán kívánt politizálni. 1989 decemberében, összehívták a párt XIV. kongresszusát, amely Thürmer Gyulát választotta elnökének. A Központi Bizottságban helyet kapott a párt két korábbi jellegadó politikusa, Grósz Károly és Berecz János.
Ekkor robbant ki a ,,magyar Watergate-ügy": a Dunagate néven elhíresült botrány. Kirobbantója Végvári József, a III/III-as csoportfőnökség őrnagya. Ebben az ellentmondásos helyzetben döntött úgy — hosszas vívódás után — az őrnagy, hogy az 1989. október 23-a óta immár törvénytelenül működő információgyűjtésről, valamint a nagyarányú iratmegsemmisítésről értesíti az ellenzéket, és segít bizonyítékokat szerezni az alkotmánysértés megállapításához. Alapos előkészületek, konspiráció, majd ellenzéki személyek bevonása után megszervezte a ,,Céghez" történő behatolást. Még 1989. december 24-én, a Hősök terén tartott ökumenikus istentisztelet alkalmával kapcsolatba lépett Roszik Gábor lelkésszel és általa a Fekete Doboz munkatársával, Lovas Zoltánnal. 1989. december 25-én Lovas Zoltán és operatőr társa egy kamerával felszerelve, Végvári őrnagy utasításait követve bejutott az állambiztonsági szolgálat szigorúan őrzött objektumába (Néphadsereg utca 9-11.). Itt sikeres felvételeket készítettek az információszerzést bizonyító dokumentumokról és az alagsorban már bezsákolt, bezúzott, megsemmisített iratmaradványokról. Az ekkor épp látható zsákok számát közel ezerre becsülték.
A sikeres akció után nem sokkal, 1990. január 5-én a FIDESZ és az SZDSZ képviselői feljelentést tettek hivatali visszaélés bűntette miatt a Fővárosi Főügyészségen. A feljelentés után nem sokkal a két szervezet képviselői sajtótájékoztatót tartottak a Graffiti moziban, ahol a ,,Cégtől" kihozott dokumentumok mellett a Fekete Doboz filmjét is bemutatták. Nyilvánosságra került, hogy az állambiztonsági szolgálat a köztársaság kikiáltása után is tovább folytatja az immár alkotmányellenessé vált tevékenységét, az ellenzéki személyek és szervezetek (pártok, mozgalmak) titkosszolgálati eszközökkel történt megfigyelését, valamint folyamatosan semmisíti meg az eddig felhalmozódott iratokat. Kirobbant tehát a botrány. A napilapok célkeresztjébe került a Belügyminisztérium Állambiztonsági Szolgálatának III/III-as csoportfőnöksége és a csoportfőnök Horváth József is.
Németh Miklós, a Minisztertanács elnöke rögvest az elkövetkező napokban elhatárolta magát minden ilyen irányú törvénytelenségtől, ,,így azoktól a módszerektől is, amelyek az állambiztonsági munkában korábban fellelhetőek voltak" — fogalmazott a Minisztertanács titkársága. Megtehette, hisz az említett októberi kongresszus óta már nem MSZMP, hanem az ebből kiváltak által alakított új párt, az MSZP politikusaként kormányzott, s így nem kellett már felvállalni a nem kívánt örökséget, még akkor sem, ha haszonélvezői szintén ők maradtak. Kísérteties analógia! Nem ugyanezt tette-e Rákosi Mátyás is, amikor Péter Gábort ítéltette el az ÁVH ,,túlkapásai" miatt? A mór megtette, a mór mehet. A régi-új párt, az MSZP beáldozta — mondhatni ,,ÁVH-ként" — az Állambiztonsági Szolgálatot. Helyesebben: a demokratikus kereteken belül — tehát a későbbiekben — amúgy sem működtethető III/III-as, Belső Reakció Elhárító Csoportfőnökséget. Nem volt óriási a veszteség, hiszen a III/II-es csoportfőnökség sértetlenül megúszta a botrányt.
A botrány elején, még a regnáló belügyminiszter, Horváth István felállíttatott egy belső, belügyminisztériumi ad hoc bizottságot, amely szakértők bevonásával vizsgálta az ügyet, s titkos jelentésben foglalta össze tapasztalatait. A parlament ezzel párhuzamosan létrehozott egy másik vizsgálóbizottságot, amely viszont nyilvánosságra hozta jelentését. 1990. január 13-án, a FIDESZ és az SZDSZ feljelentése után nem sokkal, a Katonai Főügyészség lefoglalta a csoportfőnökség még megmaradt iratanyagát, és január 18-án fogadta el az Országgyűlés az 1990. évi X. törvényt, amely jogutód nélkül megszüntette a III/III-as csoportfőnökséget. Másnap adta le Végvári József utolsó szolgálatát, s fedte fel kilétét a Graffiti moziban, majd a Napzárta késő éjszakába nyúló műsorában. Ezzel egy időben meg is indították ellene az eljárást államtitoksértés bűntettének gyanúja miatt. A miniszterelnöki elhatárolódás mellett azért január 23-án mégiscsak lemondott a belügyminiszter és a miniszterhelyettes Pallagi Ferenc is. Sakknyelven: talán több volt a vezéráldozat, mint kellett volna, de a parti meg volt mentve.
Külön érdekesség, hogy először a Végvári őrnagy ellen indított eljárás került a bíróság elé, s csak később, 1991 tavaszán az úgynevezett ,,tábornokok pere". A botrány kirobbanását nem az őrnagy ellen tett feljelentés, hanem az Állambiztonsági Szolgálat alkotmánysértésének lelepleződése robbantotta ki, mégis az alkotmányos törvénysértésnél fontosabb volt a leleplezőt, magát Végvárit elítélni. Mind az őrnagy, mind a tábornokok Pallagi Ferenc belügyminiszter-helyettes és Horváth József csoportfőnök kaptak egy-egy megrovást, s — nesze semmi, fogd meg jól — az ügy formálisan el volt intézve.
A belügyi szennyes kiteregetése nem hozta meg az elvárt eredményeket. Nagyjából kiderült ugyan, hogy kik kapták meg a titkos információkat, és kik adták ki vagy ,,tartották életben" azokat a parancsokat, amelyek mentén a III-as főcsoportfőnökség még az október 23-i alkotmánymódosítás ellenére is ellavírozhatott, de felelősségük megállapítása szóba sem került. Pedig már a korabeli lapokból megtudhattuk, hogy a jelentések általában 14 példányban készültek. A csoportfőnök állítása szerint október 23-a után hivatalosan már nem kapta meg ezeket az MSZP felső vezetése, csak az ideiglenes köztársasági elnök, a miniszterelnök, az államminiszter és természetesen a belügyminiszter. Nevesítve tehát: Szűrös Mátyás mint köztársasági elnök, Németh Miklós, a minisztertanács elnöke (Medgyessy Péter volt ekkor a minisztertanács elnökhelyettese), Pozsgay Imre államminiszter és Horváth István belügyminiszter (január 23-i lemondása után Gál Zoltán belügyminisztériumi államtitkár mint helyettes vezető).
Napjainkig kísértő probléma a megsemmisített és kimentett dokumentumok kérdése. A botrány folyamán napvilágra került, hogy 1300-1400 körülire tehető azoknak a dossziéknak a száma, amelyeket megsemmisítettek — nagy részüket jegyzőkönyv nélkül. A nagymértékű hiányt évekkel később több iratfelmérő bizottság is jelezte. A probléma másik arcát pont a megmaradt, a bezúzást túlélt és kimentett dokumentumok jelentik. Nem elhanyagolható szempont, hogy mikrofilmek sem kerültek elő, pedig a 80-as években az iratokról már rendszeresen készültek kópiák. A fentiekben összefoglaltak alapján szinte természetes, hogy a folyamatosan szőnyeg alá söpört állambiztonsági szemétkupac néha-néha kikandikál, s ekkor mindenképp szükséges legalább a kilátszó részt eltakarítani. A rendszerváltás óta eltelt húsz esztendőben így tért vissza-vissza mindig egy kicsit a Dunagate problémája: Csurka, Torgyán, Horn, Medgyessy stb. gate-ek aktualizált formájában.


Drucza Attila
(Történelem Portál)

Ajánló: Háború a nemzet ellen - Jelenczki István filmje országunk kifosztásáról (x)


http://kuruc.info/r/9/53449/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tragikomikus kulturális főváro
  2010-01-11 19:36:05, hétfő
 
  2010-01-11. 18:59
Tragikomikus kulturális főváros-megnyitó Pécsen - öröm az ürömben: Libajnait kifütyölték

A magyarok igénylik a kultúrát. Ezt mindennél jobban bizonyítja az a tény, hogy a dermesztő hideg dacára több mint tízezren gyűltek össze Pécs főterén, hogy az Európa Kulturális Fővárosi (EKF) évad megkezdését együtt ünnepeljék. Jómagam pedig imádok kulturális ügyekkel foglalkozni, imádom a művészeteket, s szeretném ha e téren is fejlődést mutatna fel hazám, hisz' a hozzávaló szürkeállomány megvan.
Elöljáróban annyit: azok közé tartozom, akik a politikai helyzettől függetlenül tudtak örülni annak, hogy Pécs, vagyis egy magyar város nyerte el Európa kulturális fővárosának a címét, mert 2010-re szól a cím, s a Jobbiknak talán lesz némi lehetősége majd beleszólni az események irányításába. Igaz, akkor még nem gondoltam arra, hogy egy ilyen megnyitó égő is lehet egy európai kultúrember számára.
Az egész kulturális főváros körüli hercehurca jól mutatja, hogy a cionista politikusbűnözők mennyire magasról tesznek a polgárok kulturális igényeire. Még maga a fideszes, polgári - tehát kultúrbarát - Páva Zsolt, Pécs polgármester is. Bár ezen is csak az lepődik meg, aki most jár először Magyarországon, eddig csak átrepült felette.

Amolyan zsidó felfogás áll az egész mögött. Tulajdonképpen még semmi sincs készen Pécsett, ami kulturális fővárossá tenné, a várost sikeresen széttúrták, felépíteni már ugye nehezebb, így aztán tartunk egy ünnepséget a népnek, aztán abba is hagyhatjuk a munkát - foglalhatnánk össze a városvezetési jellem lényegét, amiben úgy látszik ismét egymásra talált fideszes és emeszpés.

Páva Zsolt pedig igazán készülhetett volna valami eredetibb beszéddel, ennyire semmitmondó szöveggel egy normálisabb pécsi kocsmába sem engednék be, nemhogy egy kulturális fővárosba. Igaz, egy európai kultúrember nem mutatkozik együtt Bajnaival egy színpadon, több ezer ember előtt. Hiller ,,selypítős" Pityuval sem. De hát ez egy cionisták által irányított korszak, annak megfelelő normákkal.
Igen, mindent elmond hazánk helyzetéről az, hogy egy beszélni sem tudó, selypítő Hiller István dadogja bele a mikrofonba: ,,a kulturális évet ezennel megnyitom". Pontosabban: ,,a kútujálisz fővájosz pjogjamsojozatát ezennej megnyitom!" Siralmas! Mint ahogy az is, hogy a lassan szakállasnak számító Demjén-nótát kell elszenvednie a kulturális újdonságokra vágyó polgárnak. Azért kell ahhoz némi infantilizmus, hogy a dermesztő hidegben, egy téli estén, amikor nem épp a legkésőbben sötétedik, azt kelljen hallgatnia a gyanútlan magyarnak, hogy ,,te csak várj, míg felkel majd a nap". Bizony, klímaváltozás ide vagy oda, a tavasz azért még odébb van, fázni fázunk, különösen itt a ,,magyar mediterránon", s bizony, ha nem a közelgő tavaszra, akkor a felolvadásunk árára, a borsos gázszámlákra gondolunk.
Mindegy, kár is ezt tovább ecsetelni, csak remélni tudjuk, hogy lesz egyszer majd olyan Magyarország is, amikor a kulturális főváros programsorozatát nem egy selypítő politikusbűnöző, hanem a Nobel-díjasunk nyitja meg, akit az egész ország elfogad, s ő is elfogadja az országot. No, ez is egy intés, ilyen kulturális miliőben vagyunk élni, amikor Nobel-díjasunk minket gyűlöl. Igen, szeretnék egy magyar Herta Müllert, aki végre a bolsevik rémuralomról, a magyar Golgotáról írt műveiért kapja a díjat. És szeretném már végre, ha nem kéne szégyenkeznem egy kulturális rendezvényen sem vezetőink szellemi sivársága miatt.
Az egyetlen pozitívum, hogy Libajnait kifütyülték. Bár ez nem vehető ki annyira az alábbi videofelvételen, igaz, Libajnait kifütyülni egy kultúrember számára kötelező feladat. De hát annyi minden lenne még kötelező egy magyar kultúrembernek, amit ráadásul nem igazán tesz meg.
Igaz, akkor nem itt tartanánk...


http://www.youtube.com/watch?v=mOFhBGrD4aQ&feature=player_embedded


http://kuruc.info/r/7/53451/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Humor: megváltozott a BKV hívó
  2010-01-11 19:31:50, hétfő
 
  Humor: megváltozott a BKV hívószáma

2010-01-11 18:22 barikád.hu



Bár szerkesztőségünknek sajnos nem sikerült kapcsolatba lépni a BKV sajtóosztályával, a kelenföldi buszgarázs "Előre" szuperkontroll-csoportjának helyettes vezetője szerint az igazgatóság jelentős része bizonytalan ideig nem lesz elérhető.

A holnapi BKV sztrájkról és a vezetők hollétéről bővebben a 107 számon, és a Bárándy és társai ügyvédi irodánál érdeklődhetnek a sajtó munkatársai.

A stop.hu tájékoztatása szerint Orbán Viktorhoz és Vona Gáborhoz erősen köthető Ügyészség lázas igyekezettel vadássza le a Magyar Köztársaság tisztességes állampolgárait.

froccsogofroccs.blog.hu - barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Diktatórikus törekvések- Kubat
  2010-01-11 19:30:57, hétfő
 
  Diktatórikus törekvések- Kubatov Nagyarcú Gábor szerint a Zsidesz minden egyénit megnyerhet
2010. január 11. 14:43:55


Kubatov Gáborról, a Fidesz pártigazgatójáról nem mondható el, hogy ne lenne becsvágyó ember. Az a típus, akire azt szoktuk mondani: akkora az arca, hogy kaszával borotválkozik.

Szerinte a magyar politikában eddig még példátlan helyzet állhat elő azzal, hogy a Zsidesz megnyerheti a 176 egyéni választókerület mindegyikét. Ez még hagyján, de a ,,demokrata" ennek még örül is, ami persze érthető. Ugyanakkor szeretném felvilágosítani, volt már rá példa, hogy egy párt mindent megnyerjen egy választáson, mégpedig a Kádár-rezsim idejében.

Bizony, 99%-os részvétel mellett, 99% szavazott arra az egy jelöltre, akit a párt engedett indulni. Azonban ezt diktatúrának nevezi a szakirodalom, amelyik arra a kérdésre, hogy ugyanilyen eredmény esetében beszélhetünk-e többpárti, demokratikus rendszerről akkor, amikor a választáson több párt is elindult, nem ad bővebb felvilágosítást.

,,A Fidesz nagy, erős párt, meghallgatja az embereket, tudja, hogy mit akar tenni" - fogalmazott a csöppet sem szerény narancsbőrű politikus. Bár legutóbb, egy tévéműsorban, egy jobb sorsra érdemes, valamikori remek író (ma mikrofonállvány), műsorában arra próbálta rávenni a nézőket, hogy azok egyetlen egy esetben sem, azaz: sem egyéniben, sem listán, sem sehogy ne szavazzanak a Jobbikra, hanem a Fideszre, különben oda a kétharmad, meg a rendszerváltás, amihez pont őket (is) le kéne váltani. Skizofrén helyzet?

Az, kedves olvasók, de van még tovább is: az akkori nyilatkozatát a mostanival összevetve egy riasztó képet kapunk: a Likud testvérpártja mindent akar. A totális hatalmat, a 100%-os választási győzelmet, azaz: egypártrendszert. Fura: a Jobbik maradt az egyetlen demokratikus erő.

Ja, és még valami: a Zsidesz messze földön híres arról, hogy képes egy elszúrt kampánnyal helyzetbe hozni a komcsikat, vagy elveszteni nekik a választást. Mire volt most jó ez a nyilatkozat? A maradék komcsikat egységessé szervezni? Aktivizálni őket - a visszahatás politológiai törvénye szerint? Ki támogatja valójában a komcsikat egy másik párt színében?

(Az MNO-n megjelent Kubatov-nyilatkozat kapcsán: Florian Geyer - Kuruc.info)

Forrás: Kuruc.info

http://www.nemenyi.org/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt= 64185
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dobogókő idegen kézbe kerülhet
  2010-01-11 19:29:55, hétfő
 
  Dobogókő idegen kézbe kerülhet?
2010-01-11 18:12 barikád.hu


Hotel PilisHotel PilisÚgy néz ki, Dobogókő ismét bajban van. A helyi civil szervezetek, ebben az ügyben is nagyon sok külső segítséget kapnak, így jött létre a következő felhívás, felkérés is.

Nagy a valószínűsége annak, hogy a volt BM-üdülőt, ami az elmúlt időszakban már Hotel Pilisként üzemelt, bizonyos körök (gondolom mondanom sem kell, kik) meg akarják kaparintani. Mai nappal bezárták az üdülőt, a 84 alkalmazottat elküldték - áll a Dobogókőért Közhasznú Alapítvány közleményében.

Félő, hogy ennek a régen tiltott, védett, spirituális, ősi magyar területünknek egy része "külföldi, vagy illetéktelen" tulajdonba kerül, az a magyarság kegyelemdöfése lenne - zárul a dokumentum.

barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A BKV egyik tulajdonosának nyí
  2010-01-11 19:08:56, hétfő
 
  A BKV egyik tulajdonosának nyílt levele Kocsis István vezérigazgatóhoz
2010-01-10 15:13 barikád.hu

http://barikad.hu/node/44629



Dr.Kocsis István vezérigazgatónak,
a Marxista-Leninista Egyetem levelezőtagozatának pedagógiai és filozófiai diplomásának
BKV Zrt.

Kedves Vezérigazgató elvtárs!

Mint budapesti illetőségű lakos, és ebbeli minőségemben, mint BKV Zrt. egyik tulajdonosa, élve tulajdonosi ellenőrzési jogaimmal és kötelmeimmel, az alábbi kérdéseimre várok Öntől haladéktalan választ.

Január 6-án az egyik televízióban nyilatkozott, a BKV Zrt. kommunikációs igazgatója, Székelyné Pásztor Erzsébetet. A kommunikációs igazgató-elvtársnő nyilatkozatában, arra a műsorvezetői kérdésre, hogy mennyire van kényszerítve a BKV, hogy mindenáron a munkavállalók kárára spóroljon, abbeli véleményének adott hangot, hogy nyilvánvaló, hogy a menedzsmentnek (magyarul vezetőség, irányítás) - a kommunikációs igazgató megtanulhatna magyarul - nem áll módjában más tenni, mivel inkább a munkahelyeket akarja megőrizni.

Amiből az, a fenyegetés számba vehető következtetés vonható le, hogy ha a szakszervezetek nem fogadják el a kollktív ultimátumot, akkor elbocsátások lesznek.

Bár lehet, hogy a Marxista-Leninista káder-fejtágítón ezt nem tanították, de szeretném figyelmébe ajánlani, hogy a buszvezető, vezérigazgató és pláne kommunikációs igazgató nélkül képes elvezetni az autóbuszt, de sem a vezérigazgató, sem a kommunikációs igazgató nem csakhogy nem tudja elvezetni az autóbuszt, de a tömegközlekedést végző gépjárművezetők hiányában nincs is rájuk szükség! (Bár kommunikációs igazgatóra ennélkül sincs!)

Mondom ez annak ismeretében, hogy Ön korunknak egy valóságos élő polihisztora. Mindenhez ért!
Ért
- a vasgyártáshoz (Dunaferr Rt, ig. tag),
- a természetvédelemhez és vadgazdálkodáshoz (Gemenc Erdő- és Vadgazdaság Rt. Fb. elnök),
- a kőolajipari gépgyártáshoz (Dunántúli Kőolajipari Gépgyár Rt. - FB elnök),
- a műanyaggyártáshoz (Pannonplast Rt. - FB elnök),
- a borászathoz (Csányi pincészet),
- az atomenergiához (Paksi Atomerőmű Rt. ig. tag),
- a sporthoz (Magyar Öttusa Szövetség elnökségi és MOB tag),
- az űrkutatáshoz (a Magyar Űrkutatási Tanács tagja),
- az állami vagyon eltékozlásához (ÁPV Rt., az igazgatóság tagja),
- nem utolsó sorban a városi tömegközlekedéshez (BKV Zrt. vez. ig.)
stb.
. .
Szóval csak az autóbusz vezetéshez nem ért.

Bizonyára csak azért nem, mert a káder-fejtágítós Marxista-Leninista Egyetemen, mint megbízható elvtársnak, ezt nem tanították. Nem véletlenül keresnek jelenleg is buszvezetőket, amíg vezérigazgatókat pedig nem.

Természetesen én megértem, hogy a pénztelenség az nagy úr, és ez bizony megszorításokat indokol. Jó! De ebben az esetben várom haladéktalan tájékoztatását, hogy pontosan mikor mondott le a BKV Zrt. vezetősége, igazgatósága a béren kivüli juttatásairól, az évi prémiumairól és a versenyképes fizetésük egy részéről? Ezek azért is indokoltak lennének, mert amíg a buszvezetők a műszakilag ócska buszon is jó végzik a dolgát, addig a "menedzsmetről" nem mondható el, hogy jól végzi a munkáját, ha csak nem a saját zsebének megtöméséről van szó!

Természetesen lehet azt mondani, hogy a külső erők kényszeríttették rá Önöket erre a kollektív ultimátumra. A baj csak az, hogy amint azt Ön a pályázatában - még 2008 elején - megírta, a kollektív szerződés tartalmaz olyan elemeket, amelynek megszüntetését javasolta, így pl. az ingyenes dolgozói utazási igazolványok biztosítását, amely cc. 1 Mrd forint plusz bevételt jelentene.

Tudjuk jól - amit azt a pályázatában még anno leírta -, hogy a BKV-nál működő nagyszámú szakszervezettel "nehéz a különféle egyeztetések lefolytatása, érdekeik érvényesítése céljából a sztrájkot is mint eszközt használják, ami politikailag, társadalompolitikailag nehezen kezelhető".

Az idézett megállapítása alapján megállapíthatjuk, hogy Ön csak kiválóan és eredményesen sajátíthatta el a kádári munkáshatalom élcsapatának, a Pártnak útmutató ideológiáját, és így jól tudja, hogy a kommunizmus építése során folytatott sztrájk, csak a sötétben bujkáló fasiszta és reakciós ellenség malmára hajtja a vizet, azaz politikailag nem csak káros, hanem politikailag nehezen kezelhető. Büntetőjogilag (Kistarcsa) sokkal egyszerűbb lenne!

Kár, hogy, mint a volt "munkás-paraszt" hatalom Marxista és Leninista diplomása, pályázatában a "menedzsment" béren kívüli juttatásainak megnyirbálást nem tűzte ki célul, pl. az ingyenes személygépkocsi használatot! Végtére is csak demagóg és populáris elvárás lenne, hogy mondjuk a vezérigazgató leányfalusi otthonából tömegközlekedési eszközzel menjen be hivatalába, no nem hajnal 3 órára, hanem 9-re. Arról nem is beszélve, hogy amint azt javasolta, még saját keresetéből fizethetne is a szolgáltatásért!

Végezetül megkérdezném, hogy az, aki ennyi mindenhez ért, mint Ön, és aki a fent ismertetettek alapján ily jól tudja kommunikálni a szocializmus alapjait lerakó és a kommunizmust építő munkásosztály élcsapatának, a Pártnak eszmei-ideológia tanításait, miért van szüksége egy külön kommunikációs igazgatóra is? Ami viszont azt is jelenti - a Parkinson törvény alapján -, ha van igazgató, akkor szervezetileg van igazgatóság is, ami kitudja hány osztályt (fő és al), csoport, irodáz, titkárságot, és teljesen felesleges munkatárs foglalkoztatását, azok versenyképes bérezését és béren kívüli juttatását jelenti.

Mint munka- és kenyéradó tulajdonosa, elvárva válaszát, maradok elvtársi üdvözlettel:

Adjon az Isten, szebb jövőt!
Kiss-Dobos László

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tavaly közel százezren vesztet
  2010-01-11 09:27:44, hétfő
 
  Tavaly közel százezren vesztették el állásukat


Decemberben csaknem ötödével kevesebb új állást jelentettek be a munkaadók a munkaügyi kirendeltségekhez, miközben a nyilvántartott álláskeresők száma tovább nőtt novemberhez képest - derül ki az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) legfrissebb statisztikájából.



A munkáltatók decemberben 14,5 ezer új álláslehetőséget jelentettek be, ez az előző hónaphoz képest 19,2, az előző év decemberéhez képest 42,5 százalékos csökkenést mutat. A decemberi csökkenésben a válság hatása mellett a szakértők szerint a szezonális okok is jelentkeznek, bizonyos ágazatok munkaerőigénye ugyanis ilyenkor minden évben mérséklődik.
Az újonnan bejelentett állások 59,2 százaléka volt nem támogatott álláshely és 40,8 százaléka vonatkozott támogatott foglalkoztatásra. A nem támogatott álláshelyek száma 22,2, a támogatottaké pedig 14,6 százalékkal csökkent az előző hónaphoz viszonyítva.

A 8,6 ezer nem támogatott állásból a legtöbbet Közép-Magyarországon és Nyugat-Dunántúlon kínáltak a munkáltatók. A közép-magyarországi 0,5 százalékos növekedést kivéve minden régióban csökkenés figyelhető meg az új, nem támogatott álláshelyek bejelentése tekintetében. A legnagyobb arányú egy hónap alatti visszaesés Észak-Alföldön - 46,3 százalékos - és Nyugat-Dunántúlon - 39,3 százalékos - figyelhető meg.

A nyilvántartott álláskeresők száma a decemberi zárónapon 604,6 ezer fő volt, vagyis 24,1 ezer fővel több, mint az előző hónapban.
A novemberi statisztikával összevetve a nyilvántartott álláskeresők száma egyébként minden régióban növekedett. A legnagyobb mértékű növekedést Dél-Alföldön és Észak-Alföldön regisztrálták. Közép-Magyarországot és Közép-Dunántúlt kivéve 4 százalék fölötti volt a növekedés a többi régióban is. Megyénként vizsgálva a regisztrált álláskeresők zárónapi számát a legnagyobb változás Békés megyében történt, ahol 7,6 százalékos egy hónap alatti növekedés tapasztalható.

Az ÁFSZ adatai szerint december hónap folyamán összesen 27,1 ezer állás állt a rendelkezésre közvetítéshez, számuk az előző hónaphoz képest 22,6 százalékos, az egy évvel korábbihoz viszonyítva 41,5 százalékos visszaesést mutat. A decemberi zárónapig összesen 10 ezer állás maradt betöltetlen.

VG


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2009.12 2010. Január 2010.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 440 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3999
  • e Hét: 9731
  • e Hónap: 20842
  • e Év: 174338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.