Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
A rendszer működése azon alaps
  2010-01-13 20:15:16, szerda
 
  "A rendszer működése azon alapszik ,hogy a globális birodalom a rabolt vagyont kamatra adja vissza a kifosztottaknak. --A profit negatív lenyomatait nevezik "haladásnak,fejlődésnek".
A kifosztás folyamatához kimerültek a fosszilis energiaforrások.Az egyre rosszabb szocio-kultúrális közegben élők képtelenek kontstruktív választ adni a prob ...tovább »lémára.A rendszer vizsgálatát azok akarják elvégezni, akik azért felelősek.A társadalom-szerveződési modelleket vizsgálva láthatjuk, hogy a dezinformatív fogalomkészlet recept a hamis fogalmakhoz.Aszisztéma megpróbálja az emberi gondolkodást az egész világon azon fogalmak mentén szervezni, amelyek csak a birodalmat megerősítő gondolatmeneteket segítik, és igyekeznek a perifériára szorítani - lehetőség szerint megsemmisíteni, kigúnyolni, betiltani - minden olyan gondolati konstrukciót, amelyik szembemenne a birodalmi törekvésekkel.
A különböző országoknak szükségük van kiszolgálószemélyzetre is. Az egész konstrukcióból maga az ember, az emberi értékek, a humánum, illetve az élet igenlése hiányzik.Bibó István szavaival élve: folyamatosan végbemegy egy negatív kiválasztódás az eliteken belül is, olyan elitek - személy szerint és csoportokat illetően is - jutnak a döntés meghozásának közelébe, befolyásolását lehetővé tevő helyzetbe, akik sem tudásban, sem erkölcsi javakban nem bővelkednek. Nem is ismerik fel a súlyos problémákat, vagy ha látják is, cinikusan, gátlástalanul túlteszik magukat rajta. Nem érdekli őket a következmény. "
/dr.Bogár
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem lesz könnyű Bajnai nyomdok
  2010-01-13 18:36:37, szerda
 
  Nem lesz könnyű Bajnai nyomdokaiba lépni - Nomura elemzés
2010. 01. 13. 15:45


Lazulni fog a választások után a fiskális szigor Magyarors ...tovább »zágon és Csehországban - vélik a Nomura elemzői.

Tartunk attól, hogy a választások után felálló új kormányok nem lesznek annyira elkötelezettek a fiskális problémák megoldása iránt, mint a jelenlegi adminisztráció - írják friss elemzésükben a pénzintézet szakemberei.

A Nomura elemzői kifejtik: a tavaly áprilisban hivatalba lépett Bajnai-kormány 1300 milliárd forinttal csökkentette a kiadásokat, hogy megfeleljen az IMF irányításával Magyarországnak folyósított 20 milliárd eurós hitel feltételeinek. A cseh miniszterelnök, a korábban a statisztikai hivatalt irányító Jan Fischer az idén a kiadások befagyasztását tervezi, hogy a 2010-es hiány összhangban maradjon a tervekkel.

Orbán Viktor a Nomura elemzőinek beszámolója szerint bizonyosra vehető győzelme esetén ,,egyszeri, nagyarányú" adócsökkentésre készül. A Fidesz elnöke szerint a 2010-es költségvetési hiány a kormány által becsült 3,8 százalék kétszerese is lehet. Orbán az IMF-fel új tárgyalások megkezdését tervezi, miután a jelenleg érvényben lévő hitelszerződés márciusban lejár - írja a Nomura szakembere.

A Nomura elemzői szerint a Fidesz az adócsökkentést a kiadáscsökkentés révén finanszírozza majd, a kiadásokat pedig saját prioritásai szerint strukturálja át - a hosszú távú reformokkal mindazonáltal lassítani fog.

,,A Fidesznek nyitottabbnak kell lennie a befektetők irányában" - véli a Nomura elemzője, aki szerint Bajnai az általa bevezetett ,,csomag" és a hosszabb távú strukturális reformok okán népszerűséget élvez a piacon, és utódjának - ebben a tekintetben - nem lesz könnyű a nyomdokaiba lépni.

Ecoline

http://ecoline.hu/piac/20100113_nomura_elemzes.aspx
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jan.13. SZTRÁJK!
  2010-01-13 18:31:06, szerda
 
  Jan.13. SZTRÁJK! - “A menedzsment rakja vissza a lóvét, amit ellopott..." (videóval)


2010/01/13

Jan.13. SZTRÁJK! - Buszvezető mondja: "A MENEDZSMENT RAKJA VISSZA A LÓVÉT, AMIT ELLOPOTT!! ITT 2 MILLIÁRDRÓL VAN SZÓ!... Nekem napi 14 órás beosztásom van..". - Oskar: BKV-sztrájk. De mégis utazunk... tömeg, sztrájktörők, tömény hazugságok. 2010 első hónapja...


http://www.youtube.com/watch?v=9_cb8CaDVqE&feature=player_embedded


http://internetfigyelo.wordpress.com/2010/01/13/jan-13-sztrajk-a-menedzsment-rakj a-vissza-a-lovet-amit-ellopott-videoval/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meddig tud 15 millió ember azt
  2010-01-13 18:22:52, szerda
 
  Meddig tud 15 millió ember azt csinálni a világgal, amit csak akar? Több milliárd
ember mind birka lenne?

http://www.youtube.com/watch?v=zK0paj_hFWw&NR=1

Ha eddig csak pletykának hitted, amivel nem kell foglalkozni, hát akkor most kezdj
el arra a szép kis rabszolgapiacra gondolni,
ahová a gyermekeidet és az unokáidat fogja hajtani ez a palesztinokon gyakorolt új
urad!

http://www.youtube.com/watch?v=FwmUUhsfKuc&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=1pj9acDZzn0&feature=related

Nézd végig ezeket a klippeket! Többet tudsz meg ezekből a sorsodról fél óra alatt,
mint idehaza az összes újságból, tv-ből,
rádióból!
Ha még mindig azt hiszed ez csak propaganda, nézz körül! Miért van ilyen kormányunk,
ami mindent elad nekik!
Miért pusztítja az országot az SZDSZés az MSZP hosszú évek óta, és miért pusztítja a
magyar népet?

Kell a hely! Miből akarnak élni? Munkából? Ugyan! Kaszinókból! Ehhez kell átadni
Sukorót Ronald Laudernek. Ezek nem fognak itt
termelést folytatni! Kell a takarító személyzet (ez a maradék magyar!) a kaszinóikba
és a luxus szállodákba. Majd ők csinálnak ide
kíváló turizmust, és szolgálnak a gazdag amerikai rokonoknak finom és tiszta ivóvízzel!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán alá vágott az autószerel
  2010-01-13 17:54:52, szerda
 
  2010-01-13. 12:59
Orbán alá vágott az autószerelő

Orbánnak nincs szerencséje választási (f)éceszgébereivel.
Nem felejtettük el, hogy Wermer András, az arcátlan zsidó orvos hány milliárd forinttal vastagabban jött ki az Országimázs-Ezüsthajó-MTV stb. kalandból, mint Orbán és az ország. Ugyanis Wermer a 2002-es ,,nem" kampánnyal átadta a balliberális zsidóknak az ország szabadrablását lehetővé tevő kulcsot. Miközben abban az évben még le is antiszemitázta a Fideszt. Tehát gazdáját, aki révén a milliárdokat vágta zsebre.

Azután jött az ingatlanügynök Habony Árpád, akinek a 2006-os választási vereséget köszönhetjük.

Habony igazi mocsok volt, a saját jogán. Haverjával, Várhegyi Attila akkori párigazgatóval és a kajmán Heltai Péterrel Simon Andrást és Kálmán Olgát, azaz két liberális médiazsidót bíztak meg azzal, hogy médiatréningeztessék a Fidesz akkor verbuválódott kommunikációs csapatát.

Habonyt aztán kirúgták, Várhegyi pedig most sorra járja az önkormányzatokat, rátelepszik a fideszes polgármesterekre, hogy kiszívja a nyomorgó önkormányzatokból az utolsó filléreket is. Az ostoba helyi fideszesek pedig azt hiszik, hogy a bejegyzett bűnöző Orbán megbízásából pumpolja őket.

Most pedig itt állunk újabb választás küszöbén az autószerelő múltú Kubatov Gáborral.

Az orvos, az ingatlanügynök és az autószerelő tisztességes foglalkozások űzője, de jellemző Orbán következetes mellényúlásaira, hogy eszébe nem jut szakembert felvenni választási kampányához. Vajon mi lenne fordított esetben, azaz ha egy kórházban a sebészi állást píárossal töltenék be? A sort folytathatnánk az ingatlanirodával és a szerelőműhellyel.

A pártigazgatóvá emelt Kubatov Gábornak persze jóval könnyebb dolga van elődeinél. Az ok egyszerű: a kormányt az emberek hatalmas többsége annyira utálja, hogy egy - pardon - szardarabot is inkább választanának miniszterelnöknek, mint egy szocit.

De a Fidesznek akkor sem mindegy elvileg, hogy mennyi szavazatot zsebel be. A Likud-testvérpárt vezetőinek szavazatmaximáláshoz legalább alapdolgokban tartaniuk kellene magukat a fő kommunikációs vonalhoz. Aminek az ellenkezője történik.

Orbán vért izzad, hogy tagadja a nagy fideszes győzelem esélyét, nehogy ellustítsa szimpatizánsait, akik otthon maradhatnak, ha azt hiszik, nélkülük is kétharmadot kaszálhat pártjuk.

Erre jön az autószerelő, aki a Magyar Talmudista Irodát biztosította arról, hogy a Fidesz 176 választókörzetből mindegyiket megnyerheti. Jól alávágva Likud Vikinek, a nagy győzelemmel otthonmaradásra buzdítva a polgárokat.

Kubatov ezután, mint aki jól végezte a dolgát, beült az egykori KGB-s, Széles Gábor tévéjébe, ahol Bayer Zsolt médiaüzletembernek kezdte ecsetelni, hogy mekkora katasztrófa a Jobbik megjelenése. Kubatov mindjárt hasonlatra ültette át mondanivalóját. Megkérdezte a nézőktől, vajon örülnének-e a szocialisták, ha létrejönne még egy szocialista párt? Nem bizony, hiszen akkor rongálnák az MSZP választási esélyeit. Hát ugyanez a helyzet a Jobbikkal.
Az egyre inkább Vadai Ágnes hím kiadására emlékeztető Bayer egyetértően nevetgélt.
Márpedig ez a hasonlat szerencsére hosszú távon is kegyelemdöfés Orbánnak.
A ballibek ezután Kubatovot idézik majd, akinek hasonlata szerint a Jobbik és a Fidesz ugyanannak megjelenése két név alatt. Mert ha szocik és szocik között választani ugyanaz, mint a Fidesz és a Jobbik között, akkor ez a ballib démonológusoknak egyet jelent annak fideszes bevallásával, hogy a Fidesz is ,,szélsőséges, antiszemita, rasszista párt"....

Abruzzo


http://kuruc.info/r/7/53573/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán sejti, hogy a Jobbik les
  2010-01-13 17:45:29, szerda
 
  2010-01-13. 16:22
Orbán sejti, hogy a Jobbik lesz a második erő, csak azt nem tudja, megelégszenek-e az emberek a "mértékletes változásokkal"

A finn konzervatív párt szócsövének számító Nykypäivä hetilap 2009. december 18-án közölte Tapani Mäkinen interjúját Orbán Viktorral - ez a Fidesz honlapján olvasható.
A bennünket érdeklő részlet:
Összeomlóban a politikai szerkezet
A magyarországi választásokon nem csak arról van szó, hogy a legnagyobb párt helyeket veszít egy másik javára. Orbán lehetségesnek tartja, hogy Magyarországon ugyanolyan nagyobb lélegzetvételű politikai szerkezetváltás történik, mint hat évvel ezelőtt Lengyelországban. Akkor a baloldal teljesen összeomlott. A számtalan korrupciós botrány és a sikertelen gazdaságpolitika nagy változásokat idéztek elő. Nemcsak a Fidesz növelte azonban támogatottságát, hanem a növekvő nyugtalanság kiváltotta a szélsőjobboldali és nacionalista Jobbik megerősödését is.
- Lehetséges, hogy a Jobbik lesz a második legnagyobb párt Magyarországon. Mindenesetre nagy politikai változások lesznek - mondta Orbán, aki azon gondolkozik, hogy a jelenlegi helyzetben mi elegendő az állampolgároknak: megelégszenek a Fidesz által kínált mértékletes változásokkal vagy esetleg radikálisabb jobboldali áttérést szeretnének.
- A magyarországi szélsőjobboldalt nem az ideológiája vagy értékei miatt támogatják. Támogatásukat az emberek kiábrándultságának köszönhetik. A kormány nem volt képes kilátást teremteni az életük számára. Az elemzők jelenleg is azt vitatják, mennyiben járul hozzá a Jobbik előretörése a Fidesz jobbra tolódásához. A gyanú megalapozatlannak tűnik, mert Orbán szerint a Fidesz hangsúlyozottan azok számára kínál alternatívát, akiket elborzaszt a Jobbik sikere. - A Jobbik elutasításának egyetlen valós alternatívája a Fideszre történő szavazás. A Jobbik hevesen védi a magyar kisebbséget a szomszédos Szlovákiában, valamint bírálja a romabűnözést. A romakérdés fontos helyet foglal el a magyar politikában, hiszen az egyre hátrányosabb társadalmi helyzetbe kerülő romák a társadalom közel tíz százalékát teszik ki. - A romakérdés nagyon fontos. A romák olyan területeken élnek, ahol a legrosszabb a foglalkoztatottság aránya. Orbán szeretne javítani a romák foglalkoztatottsági és iskolázottsági helyzetén, mivel az ő körükben szakítják meg legtöbben iskolai tanulmányaikat, ezáltal is tovább fokozva elszakadásukat a társadalom többi részétől.
A Fidesz soraiból került ki az Európa Parlament egyetlen roma képviselője és Orbán meggyőződése szerint a pártnak van a legjobb programja a romatársadalom helyzetének kezelésére, szerinte roma programjuk európai szintű. Ám Magyarország megosztottsága egyértelmű. Orbán a kilátásokat tompítva emlékeztet arra, hogy a választások sarkítják majd a képet, a választások után a győztesnek törekednie kell a társadalom összefogására a legfontosabb célkitűzések megvalósítása érdekében. Orbán a legfontosabb célkitűzéseknek az új munkahelyek teremtését, az általános közbiztonság újrateremtését és a csőd szélén álló vállalkozások megmentését nevezte.
(Forrás: Fidesz-honlap)


http://kuruc.info/r/8/53588/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Herényi: odáig süllyedtek, hog
  2010-01-13 17:28:19, szerda
 
  Elismerte Herényi: odáig süllyedtek, hogy SZDSZ-esekkel tárgyalnak

Herényi Károly, az MDF elnökhelyettese szerdán - a pártja és az SZDSZ lehetséges választási együttműködésére vonatkozó kérdésre válaszolva - elismerte, hogy az MDF folytat tárgyalásokat az SZDSZ néhány politikusával.
Az ...tovább »MDF meghirdette a nyitás politikáját, és nagyon sok olyan szervezet és párt jelentkezett, amelyik egyetért azzal a programmal, melyet Bokros Lajos neve fémjelez - mondta Herényi sajtótájékoztatón arra az újságírói kérdésre válaszolva, igaz-e, hogy napokon belül SZDSZ-MDF választási együttműködés születik. Hozzátette: a tárgyalások még folyamatban vannak.
Arra a kérdésre, hogy az MDF egyáltalán nem tudja-e elképzelni az együttműködést az SZDSZ-szel, azt válaszolta: ,,Folynak tárgyalások, de nem az SZDSZ-szel, hanem az SZDSZ néhány politikusával". Mint mondta, majd időben nyilvánosságra hozzák ezeknek a személyeknek a nevét.
Herényi nem kívánta kommentálni az Index hírportálon kedden megjelenteket, miszerint Debreczeni József jelölését a volt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc anyagilag is támogatta, és hogy jelentős forrásokat ajánlott fel a Szociáldemokrata Párt elnöke, az MSZP színeiben parlamenti képviselő, milliárdos Kapolyi László is. A volt miniszterelnök tagadta, hogy bármilyen módon támogatná az MDF-et.

(MTI)

http://kuruc.info/r/2/53582/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lengyel Károly: Demszkygrád
  2010-01-13 17:17:05, szerda
 
  Lengyel Károly: Demszkygrád
2010/01/13


Figyelemreméltó kijelentés buggyant ki tegnap gábor demszky száján a BKV-sztrájkkal és az ellopott százmillió forintokkal kapcsolatban.

Nevezetesen azt találta böfögni ez a húsz éves szadesz-monolit, hogy a sikkasztott ,,...pénzek a BKV éves költségvetésének mindössze elenyésző hányadát teszik ki, és ez ennek az összegnek talán csak 0,5 százalékát képezik.". Eleve elnézést kérek az olvasótól a nem betűnyi pontosságú idézet okán, de a lényeg erről szólt. A mondatkörnyezetre meg nem érdemes figyelni, sokkal inkább a mondat elejtőjére.

Közpénzekről beszélt gábor demszky, ugye? Ebből a nézőpontból kiindulva egy röpke számítás alapján a Magyar Köztársaság éves költségvetésének összegéből, a csecsemőtől az aggastyánig, a tízmillió magyarból bárki ellophat a közpénzből 70-80 ezer jó magyar forintot - még a pénzromlást, és az államháztartási hiányt is beleértve.

Gondolkodjunk együtt egy keveset! Nem arról szól ez a történet, hogy mint a szemkilövető deviáns szadistákhoz hűséges egykori maoista pártprominens azt csücsörítené, hogy kérem más is lopott, mégse kapott büntetést. Vagy éppen azt, hogy lopjatok, csiholjatok abból hasznot, s mint évek múltán az lenni szokott, esetleg elévülésről ajvékolással kihúzzák a gyenge nyakicájukat a durva hurokból. Hogy is kezelik az ilyen ügyeket Kínában?

Lehetne még sorolni a variációkat. Mindenesetre gábor demszky mostantól de jure nem lehetne a magyar főváros főpolgármestere. Jobb helyeken, és szebb időkben egy ilyen agymenéses nyelvbénulás után - tudniillik kimondta pártjáról a rémes igazságot, miszerint korrupt és tolvaj - nemes egyszerűséggel lemondana.

Ő nem. Ő marad a város élén. A klasszikus liberális attitűd mentén az élére áll a legyőzhetetlennek vélt folyamatnak és bévülről siklatja bárhová. Lehetőleg liberálissá.

Tették elvbarátaikkal sokszor, és hatalmas pénzek fejében, akár a gabi-gabi partikon áztatva lottyadtságukat. Szerintem senkinek ne legyenek tévképzetei arról, hogy ezeket a pénzügyi fenevadakat senki nem jegyzi már a közvélemény kutatók köreiben. Ezek a politikai zombik bármikor kinyúlnak a kőrakás alól, hogy megkaparintsák a célpontot, nevezetesen pereszi parancsra Magyarországot.

Társaik, a vörös mentalitás nagy túlélői úgyszintén csordultig töltik majd a cellákat. A városüzemeltetésről esetleg majd az ügyészi kérdések özöne csap át a fejük felett.

Érik a gyümölcs! Csakhogy már eleve benne fickándozik a kukac. Az a fránya kis hernyó. Már belerejtette az eddig a kormányt bitorló foltosgallérú, idegenszívű bérencek hordája és talpnyalóik. Nincs itt már helye velük kapcsolatban jó hírnévről beszélni, mert az csak szegény jogászok életére volna veszélyes. Ugyanis belepusztulnának a harsány röhögésbe. És a kormányváltást követően reményeink szerint a hivatalok az örök mosoly házává szerveződnek át, és a bírók, meg az ügyészek röhögési veszélyességi pótlékért fognak sztrájkolni. Csekély ismeret alapján a reájuk váró ügyek gyorsuló módon történő gyarapodását előzetesen felbecsülve erre bizony minden alapjuk meg is lesz.

Vajon, majd amikor elkövetkezik az a sokak által nagyon várt állapot, hogy a 2006-os őszi események szadistáit és vérbíráit látjuk láncon a tárgyalótermekben, ugyan ki fog röhögni?

Bizonnyal a pesti tömegközlekedés miatti feszültség okozza nálam, de egyre hangosabban felötlik bennem Cato híres mondása, ami egy időben szinte szónoklattani fűszerként volt jelen a római szenátusban: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam. Ami annyit jelent magyarul, hogy ,,Egyébként változatlanul azt tanácsolom, Karthágót el kell pusztítani!".

Demszkygrádban éppen ez történik fordított előjellel. A fővárosi testületben - ugyan nem sóval - de telehintik pénzügyi mutogatós ügyeikkel az utcáinkat, és minden pillanatunkat.

Mindeközben az autóbuszvezetők, meg a többi alkalmazott a saját létérdeke szerint cselekszik. Sztrájkolnak. Végkifulladásig.

Látnivalóan helyettünk, értünk teszik! Ezt ne felejtse el a sok tülekedő a villamoson, meg a külföldi ülepét nyaldosó szálláscsináló! A csendes többséggé félemlített, porig alázottakkal szemben nekik legalább volt bátorságuk kimondani, hogy elfogyott a lojalitás.

Cato talán elnézi szavai ferdítését! Mert változatlanul az a véleményem, hogy az mszp-nek és az szdsz-nek soha többé nem szabad a hatalom semmilyen formájának közelébe jutni. Látótávolságra sem! Ez a lényeg! Látótávolságra sem!

Ehhez adja meg az Isten minden magyaroknak legkésőbb tavasszal az urnák előtt a szebb jövő kezdetét!

Ferencváros, 2010. január 13.

Lengyel Károly

Nemzeti InternetFigyelő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz cenzúra az Echo Tv-ben?
  2010-01-13 17:04:10, szerda
 
  Fidesz cenzúra az Echo Tv-ben?
2010/01/13


Amennyiben helytállóak az információim, a minap tartott stábértekezleten az Echo Tv vezetése szigorúan megtiltotta a műsorvezetőinek és szerkesztőinek, hogy a Magyar Gárdát, legyen az az Új Magyar Gárda, vagy a régi - amelyet egyébként teljesen törvénytelenül oszlattak fel -, szó szerint a szájukra vegyék. Ez azt jelenti, hogy a Magyar Gárda lényegében szitokszó lett az Echo Tv-ben.

Azt is rebesgetik, hogy a szerkesztők és műsorvezetők súlyos árat fizethetnek a tilalom megszegéséért, hiszen az az állásukba kerülhet. Egzisztenciálisan ennél az adónál is nagyon sokan ki vannak szolgáltatva. Amennyiben utcára kerülnek, nem lesz miből kifizetniük havi számláikat. Bizonyára nem vigasztalja őket az a tudat, hogy a nemzeti oldalon számos tehetséges újságíró van, akiknek ez napi gondot okoz, de ellenszolgáltatás nélkül dolgoznak, írnak és próbálják felnyitni a ,,leragadt szemeket".

Mindez a választások előtt egyet bizonyít, a Fidesz félelmét. Az Echo Tv, amelyet Széles Gábor nagyvállalkozó üzemeltet sokak szemében a megtestesült nemzeti média. Kérem, ne essünk ilyen súlyos tévedésbe. Az Echo Tv egy eszköz, a hatalom megszerzésének eszköze, horribilis pénzekkel. Eszköz, amellyel a még Fideszt támogató radikálisabb választókat igyekeznek megtartani a nyájban. Az Echo Tv lényegében a Fidesz szócsöve.

A Fidesz legfőbb riválisa ma már úgy tűnik, hogy az a parlamenten kívüli Jobbik, melynek sem médiája, sem milliárdjai nincsenek, ugyanakkor egyre több nemes szívű magyar ember csatlakozik soraik közé. Milliárdok ide vagy oda, a Jobbik nemzeti összefogással építi fel saját médiáját ezekben a hetekben, hónapokban, melyet egyre inkább keresnek az emberek. Ennek oka elsődlegesen az, hogy mind többen jönnek rá, hogy az az igazi hír, amit a parlamenti pártmédiumokból kicenzúráznak. Ma pedig sajnos a pártmédiumok a legkönnyebben elérhetőek mindenki számára, legyenek azok kereskedelmi, vagy éppen közszolgálati köntösbe burkolva. Könnyen elérhetőek ugyan, csak a leglényegesebb történéseket nem közlik, vagy pontosabban szándékosan elhallgatják. Hírszerkesztési tematikájuk a semmi, pontosabban a hírérték nélküli hírek közlése.

Cenzúra kísérlet volt az Echo Tv-ben egyenes adásban, amikor Pörzse Sándort az üvegfal mögül a technikai helyiségből instrukciókkal kívánta leállítani vélhetően az adásvezető. A műsorvezető azonban mindennek fittyet hányva kimondta az igazságot. Pörzse Sándor ma már nem tagja az Echo Tv-nek. Nem, nem rúgták ki, ő hagyta ott ezt a médiumot, mert ezt diktálta a becsülete és az igazságérzete.

Bella Árpád

Nemzeti InternetFigyelő
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
A vörös birodalom titkai
  2010-01-13 16:48:12, szerda
 
 

(Hazánkért, 2004. június)


A vörös birodalom titkai

A sztálintalanítások korszaka

A szovjet kommunista párt XXII. Kongresszusának fénypontja Hruscsov meglepően vad kirohanása volt Sztálin ellen, s ennek következtében 1961. októberétől megkezdődött a ,,sztálintalanítás". Az eseményt a világsajtó rendkívüli eseménynek tálalta s azonnal a ,,békés együttélés" nagy lehetőségeit tárgyalta. Kábult agyak arról álmodoztak, hogy most egy csapásra minden megváltozik, és a Vörös Medve kezes bárányként vonul majd be a politika rózsaszínű reflektorokkal kivilágított arénájába.

Azóta kiderült, hogy a sztálintalanítás nem a szovjet politika békülékenységét jelentette, hanem ellenkezőleg: a kommunista ütőképesség fokozását, amit Hruscsovnak sikerült is megvalósítania belső politikai helyzetének megerősítésével és a külföld elkábításával.

A sztálintalanítás kérdésében mindig felmerült Béria, a szovjet titkosrendőrség egykori vezetőjének neve, akinek állítólag 1953. december 17-én történt kivégzését Hruscsov azzal módosította, hogy tulajdonképpen bírósági tárgyalás és kivégzés nem is történt, azt csak megjátszották, mert Bériát hónapokkal korábban, 1953. márciusában, dulakodás során, Hruscsov közreműködésével, titkos ülésen eltávolították.

Vajon mi késztette Hruscsovot és elvtársait arra, hogy Bériát rövid úton eltegyék láb alól? Pusztán hatalmi versengés a másik hűséges kommunistával vagy... volt-e erre más ok is?

A mai napig nem derült ki, hogy 1953. március 5-én valóban az igazi Sztálint mérgezték-e meg. S ha a tömeggyilkos nem természetes halállal múlt ki, akkor vajon ki ölte meg a Sátáni Birodalom egykori korlátlan hatalmú zsarnokát?

Sztálinnal a hatalmukat féltő szovjet nagyságokat - Vorosilov, Lazar Kaganovics, ennek orvosnő húga Rosa, Molotov, Bulganyin - végeztek. Mivel Sztálin előzőleg már úgyis többször szenvedett szélhűdést, a borospoharába becsempészett méreg igen gyorsan végzett vele.

Sztálin gyermekei

Sztálin első felesége Ekaterina Svanidze volt. Ebből a házasságból egy fiú, Jasha-Jákob született, aki nagyszüleinél nőtt fel, és apjával életében alig találkozott. A második Nadya Alliluyeva volt, akitől egy fiú, Vasili és egy lány, Szvetlana született. Jákob, mint vasúti munkás Szibériában dolgozott, a háború alatt katona volt, majd egy gyors német előretörés során hadifogságba esett.

Érthető okokból a német hadvezetőség nagyon megörült a hadifogolynak és azonnal külön jelentést adott ki az elfogatásáról.

További jelentés Sztálin elsőszülött fia Jákob sorsát illetőleg azonban hosszabb ideig nem jelent meg a német lapokban annak ellenére, hogy propaganda szempontból nagy jelentőségű lett volna. A friss hírek mellőzésének az volt az oka, hogy Jákob nem volt hajlandó az apja ellen vallani.

Jákob kemény magatartása elragadta a kihallgató tiszteket is, mert tisztelték benne a csökönyösséget. Egy idő után Jákob és az egyik német tiszt között barátság fejlődött ki, aki igyekezett foglya életét elviselhetőbbé tenni, ugyanakkor mások erőszakkal próbálkoztak adatokat szerezni tőle.

Jákob mélységesen szerette elhalt anyját, Ekaterina Svanidzet, akinek fényképét mindig magánál hordozta. A barátság ellenére a német hírszerző kötelességének érezte, hogy Jákobot mégis adatok közlésére bírja. Felfedezte, hogy Jákob nemcsak anyja, de apja második felesége iránt is érzett ragaszkodást. Ez arra késztette a tisztet, hogy feltárja a fiú előtt az apja viselkedését Jákob anyjával és második feleségével, és általában a nőkkel szemben.

Amikor Jákob megtudta, hogy anyja valójában apja hatalmi vágyának lett az áldozata, a második feleséget pedig dühében gyilkolta meg, az egyébként csendes férfiben olthatatlan gyűlölet lángolt fel apja iránt, s maga jelentkezett a német tisztnél, hogy hajlandó mindent elmondani apjáról.

Néhány hónappal a közlések leadása után egy hadifogoly orosz tiszt elmondta, hogy őt tulajdonképpen azért küldték ki, hogy Jákob közelébe kerüljön és megölje. Erre azonban nem hajlandó, mert ő csak katona, de nem orgyilkos. A hadifogoly elmondta, hogy Sztálin napokig tombolt a fia vallomásainak nyilvánosságra hozatala miatt s megesküdött, hogy kivégezteti.

A háborúban, 1944-ben új fordulat állt be és a német hírszerzőtiszt Jákobot egyik éjjel megszöktette a táborból, hogy apja gyilkos terveitől megmentse, majd elterjesztette a hírt, hogy 'Jákob öngyilkos lett'.

A német tiszt Jákobot először egy munkaszázadhoz osztotta be, majd pár nap múlva egy francia hadifogolytáborba, amelyet az amerikaiak szabadítottak fel. Jákob a franciákkal együtt Franciaországba került és ott eltűnt, legalábbis egy időre.

Sztálin, az összeomlás után egész sereg ügynököt küldött Németországba a fia felkutatására. Két évig keresték, de még magas vérdíj sem hozott eredményt. Végül Sztálin, aki nem hitte el fia öngyilkosságát, Bériát bízta meg a nyomozással.

Az amerikaiaknak feltűnt a szovjet titkosrendőrök serege és figyelni kezdték a Béria-ügynökök különös franciaországi tevékenykedéseit, akik azután hirtelen Svájcban folytatták a nyomozást.

Az amerikai hírszerzők rövid idő alatt megállapították, hogy a szovjet ügynökök akkor tűntek el Franciaországból, amikor kiderült, hogy az egyik francia személyi adatai nem egyeznek a hadifogolytábor feljegyzéseivel, mert a táborból elbocsátott francia egyén még meg sem született! A szovjet ügynököknek sikerült megtudniuk, hogy az illető elvonultan hosszabb ideig élt egy francia városkában, de onnan hirtelen eltűnt, feltehetően Svájcba menekült. Az ügynökök kezére került egy fénykép az állítólagos franciáról, amin a szovjetek felismerték Jákobot. Ugyanezt pár héttel később az amerikaiak is megállapították és azonnal a szovjet ügynökök nyomába vetették magukat. Két országon keresztül folyt a hajsza, elől a szovjet, mögöttük pedig az amerikai hírszerzők.

(Az AFP francia hírügynökség 1999. január 18-án interjúban szólaltatta meg Jákob ma is élő 63 éves unokáját, Jevgeny Sztálint, aki megértéssel könyvelte el azt, hogy nagyapja annak idején nem volt hajlandó a nácik fogságában lévő Jákobot elcserélni az orosz fogságban lévő Friedrich Paulus német tiszttel, hiszen - Jevgeny szerint - Sztálin 'nem is tehetett mást, nagy áldozat volt ez a népéért és a hazájáért. Jákobot a nácik végezték ki.')

Gyilkosság a kolostorban

1952 végén és 1953 elején amerikai, angol és más lapok is beszámoltak arról, hogy az egyik Athos vidéki (Görögország) kolostor aljában szokatlan esemény zajlott le, amilyenre eddig még nem volt példa az ottani szerzetesek életében.

Egy fiatal szerzetes egyik reggel élelemért jött le a magaslaton lévő kolostor szerzetesei számára élelmiszer beszerzéssel megbízott vendéglőbe. A vendéglő előtt találkozott egy idősebb szerzetessel, aki feltehetően újoncként akart bejutni a kolostorba. Amikor a fiatal szerzetes meglátta, azonnal pisztolyt rántott és közvetlen közelről agyonlőtte az idősebbet, majd öngyilkosságot követett el.

A két holttestet azonnal felvitték a kolostorba és a vezető minden felvilágosítást megtagadott a két áldozatról. Hogy ki volt a két szerzetes és mi történt tulajdonképpen, arról az egyik görög lap beszámolója így ír:

,,A szovjet ügynökök elől Olaszországból is sikerült megszöknie Jákobnak, aki Franciaországban felismerte az egyik szovjet megbízottat és rájött, hogy követik. Átjutott Görögországba, ahol jelentkezett felvételre az orosz görögkeleti egyház egyik kolostorába. Itt egyelőre biztonságban érezte magát."



Pár hét múlva a kolostor főnöke Jákobot beosztotta azok közé, akik a hegy alján lévő nyomorúságos vendéglőből felhozzák az élelmiszert. Jákob lement és követte a kocsmárost a raktárba, hogy átvegye az élelmiszereket. Itt hirtelen több szovjet ügynök fogta körül, akik a nevén szólították. Jákob látta, hogy elveszett és menekülni akart, azonban az ügynökök lefogták. Lekötözték s akkor belépett a raktárba Béria helyettese és elmondta, hogy Sztálin is tud már a fia hollétéről, de hajlandó elfelejteni ,,bűneit", ha számára lehetővé teszi, hogy őt is felvegyék a kolostorba, természetesen úgy, hogy még a szerzetes főnöknek sem szabad tudnia, ki lesz az új jövevény.

Jákob csapdát sejtett, de Béria helyettese elmondta, hogy Sztálin betegeskedik, fáradt és pihenni akar, élete végét nyugodtan akarja eltölteni. Másfelől állandó félelemben él, hogy a Kremlben egy csoport, amelynek tagjai a párt vezetőségéből kerülnek ki, el akarják tenni láb alól. Jákob megígérte, hogy elintézi apja felvételét. Erre elbocsátották és értesítették Sztálint, hogy bevonulhat a kolostorba. Béria emberei rövid úton eltüntették a kocsma régi tulajdonosát és a személyzetet, majd az épületet az MVD embereivel, Béria megbízható ügynökeivel valóságos várrá alakították át.

Sztálin megérkezett a megadott időre. A helyét Moszkvában pedig hasonmása vette át Béria tudtával. Jákob azonban csak látszólag, cselből felejtette el apja iránti gyűlöletét, valójában meg akarta bosszulni az apja magatartását szeretett anyjával szemben.

Amikor Jákob élelmiszer beszerzés címen leérkezett a kocsmához és Sztálin mosolyogva közeledett felé, akkor előrántotta revolverét és végzett apjával. Majd önmagával. Mire az amerikaiak egynapos késéssel megérkeztek, már üresen találták a kocsmát, mert az MVD emberei még az éjszaka leple alatt visszamentek Moszkvába. n Eddig a lap jelentése.

Más folyóiratok is beszámoltak az Athos hegyi szerzetes-köztársaságban lejátszódott különös ,,paptragédiáról". A beszámolónak az a része, hogy ott egy fiatal pap agyonlőtte az idősebb társát, s mivel annak még nem volt teljesen kifejlődött szakálla, feltétlenül egy felvétel előtt álló újonc volt, szintén nem légből-kapott valami.

Béria hatalmi vágya

Az amerikaiak egy Franciaországban évek óta titkos fogságban tartott Béria-ügynököt szöktettek meg, s rajta keresztül vették fel a kapcsolatot Bériával, akit értesítettek, hogy tudnak arról, hol halt meg Sztálin, s hogy a hasonmása uralkodik Moszkvában. Azt is közölték vele, hogy az USA-nak adatokat kell szolgáltatnia, vagy ellenségeivel a Kremlben közlik a titkokat, ami a halálát jelenti. Béria nem sokat habozott, nem is volt más lehetősége, mint engedelmeskedni, és jelezte, hogy hajlandó együttműködni az USA hírszerzőivel.

Hogy aztán Bériát valamelyik embere árulta-e el, vagy az USA-ból tájékoztatták-e Hruscsovot és csoportját, még kiderítésre szorul. Tény azonban, hogy Hruscsovék megtudták az igazságot és a Kremlben élő ,,Sztálin" titkait. Más hírek szerint, ügyes államcsíny után Béria maga akarta átvenni a hatalmat. Ennek az első feltétele lett volna az ál-Sztálin halála. Tehát fennáll annak a lehetősége, hogy maga Béria mérgeztette meg Sztálin helyettesét, illetve mását. Ezt a tervét úgy akarta végrehajtani, hogy először Sztálin addigi orvosait perbefogta és lecsukatta. Sztálin köré pedig saját orvos-ügynökeit ültette be. (Politikailag helyes történelemkönyvek úgy magyarázzák, hogy ,,az antiszemita Sztálin, a zsidógyűlölete miatt végeztette ki az orvosokat." - szerk.)

Ezek a Béria-orvosok mérgezték meg Sztálint, helyesebben a hasonmását, aki azonban a várakozás ellenére nem halt meg azonnal, úgyhogy ,,gyógykezeléssel" segítették át a másvilágra.

Hruscsov és társai tudták, hogy rövidesen rájuk is sor kerül. Béria óriási őrséget vont össze maga körül és letartóztatni, elfogni semmiféle módon nem volt lehetséges. Hruscsovék tanácskozások ürügyén elcsalták Bériát, majd az arcába vágták, hogy ismerik titkát. Amikor Béria az önvédelmére a revolveréhez kapott, rárohantak és az ajtóban várakozó tisztek segítségével végeztek vele.

Van olyan feltevés is, hogy az ál-Sztálint nem is Béria mérgeztette meg, mivel még nem volt kész a hatalom átvételére, hanem Hruscsovék előzték meg. Béria aztán azért vette magát körül őrséggel, mert úgy érezte, hogy rájöttek titkára és félt attól, ami be is következett. Béria likvidálása után Sztálin (?) akkori kezelő orvosait Hruscsovék letartóztatták és azok nyomtalanul eltűntek. Ugyanakkor kiengedték a Béria által letartóztatott orvosokat, valamennyit rehabilitálták. Érdekes módon azonban a rehabilitált orvosok nem sokkal később szintén eltűntek a porondról....!

A híreknek tehát ilyen vonatkozásban is van tárgyi alapjuk, ha nem is tökéletes bizonyítékként, de jogosan elfogadható. Hogy Béria valóban kapcsolatba került-e az amerikai hírszerzőkkel, azt Henry J. Taylor a washingtoni Daily News 1961. novemberében beismerte. Taylor szerint Béria maga jelentkezett együttműködésre az amerikaiaknál, de erre nem kerülhetett sor, mert Hruscsovék Bériát váratlanul eltették láb alól! Taylor abban az időben nagykövetként működött, tagja volt az Amerikai Biztonsági Tanácsnak és kijelentéseit teljes értékűnek kell elfogadnunk. Taylor kijelentését Amerikában senki sem cáfolta meg.

Tény, hogy Hruscsov Sztálin emlékének nem kegyelmezett, és még a holttestét sem tűrte meg Lenin mellett, tehát a személycsere elfogadható.

Az is közismert, hogy Hruscsov egymás után likvidálhatta Béria egykori bizalmasait, közvetlen munkatörzsét. Elhihető tehát, hogy Hruscsov ezzel akarta eltávolítani az útjából mindazokat, akik Bériával együtt a hatalom átvételét tervezték. Sztálin trónfosztásának semmiképpen sem lehet egyedüli oka, hogy Hruscsov más politikát kíván folytatni, mint Sztálin, mert ezt Sztálin ,,száműzetése", Lenin mellől való eltávolítása nélkül is nyugodtan megtehette volna.

Az a kérdés, hogy valójában Béria, vagy Hruscsovék adtak-e utasítást az ál-Sztálin felszámolására, teljesen bizonyosan nem dönthető el. Az ál-Sztálin mindkét csoport útjában állott. Béria, Sztálin idejében nem juthatott volna hatalomra, tehát egyszer intézkedni kellett, vagyis ő is adhatott parancsot a likvidálásra.

Az a tény azonban, hogy Béria láthatóan még nem volt kész a hatalomátvétel előkészítésével, inkább arra mutat, hogy a mérgezés Hruscsovék parancsára történt, mert ezzel Béria terveinek vágtak elébe, a felvonulásban lévő Béria-erőket megzavarták, lehetetlenné tették a hatalomátvétel teljes kidolgozását.

Az azóta eltelt események azonban azt is igazolják, hogy Hruscsovnak nem volt szándékában megváltoztatni Sztálin politikáját. Hruscsov egyenesen folytatta Sztálin vonalát, közben a gyűlölt Béria, az MVD vezetőségének felszámolásával s néhány könnyítéssel, politikai foglyok, de minden esetben - és ez a döntő - csakis megrögzött kommunisták kiengedésével, maga iránt szimpátiát is tudott szerezni.

Hruscsov kettős célt ért el a sztálintalanítással: (1) félrevezette a Nyugat ütődött álmodozóit, és amíg azok csodára vártak, (2) sikerült a belső feszültséget enyhítenie és helyzetét belpolitikailag megerősítenie. Ugyanakkor elrámolt az útból egy hullát, ami nem tartozott oda, ahol éppen feküdt!

1953-ban Béria titkosrendőrsége volt a legnagyobb hatalom a Szovjetunióban. Nem amolyan minden hájjal megkent politikus, mint báró Hruscsov, de azt mindenki tudhatta, hogy jól megszervezett államcsíny, amely az MVD-re támaszkodik, nem lenne megakadályozható.

Hruscsovnak gyorsan kellett intézkednie és így a cui prodest? - avagy kinek hasznos alapon szinte teljes bizonyossággal leszögezhetjük, hogy az ál-Sztálin gyors halála elsősorban Hruscsovnak volt előnyös.

Sztálin után új szereposztások

A történet döbbenetes és szinte hihetetlen, de a XX. században ilyen szerepcsere már megtörtént. Ahogy például a Moszkvában meggyilkolt Joszip Broz Tito helyét betöltő hasonmás-Tito, számos leleplezés ellenére a legkevésbé sem zavartatta magát Jugoszlávia miniszterelnöki szerepében. Hogy Sztálinnak nem is egy, hanem több hasonmása - méghozzá alakban és hangban is egyező mása volt —, ma már ismert tény. Fényképek pontos tanulmányozása után a világsajtóban először foglalkoztunk a szerepcsere kérdésével és rájöttünk, hogy például Jaltában a valódi Sztálinon kívül még két Sztálin is szerepelt.

A hihetetlen hasonlatosságon kívül ahhoz, hogy ezt a jelenlévők nem vették észre, hozzájárulhatott az is, hogy Jaltában folyt a szesz és a tanácskozás résztvevői majdnem állandóan ittas állapotban botladoztak. Az tehát, hogy Sztálint valaki már hosszabb időn át is helyettesítette, midenképpen lehetséges. Hogy helyettesítésről van szó, bizonyíthatja az a körülmény, hogy 1952. szeptembertől Sztálin állítólagos és hivatalos haláláig - 1953. március 5-ig - a generalisszimusz alig jelent meg nyilvánosság előtt.

1952. november 6-án a Nagy Októberi Szocialista Forradalom 35. évfordulóján este rendezett ünnepségen Perhuvin beszélt, Sztálin (?) csak a részére fenntartott páholy mélyén jelent meg. Senkivel nem beszélt, nem is szólalt fel, hanem az ünnepség végén gyorsan távozott. Másnap a Vörös téren rendezett katonai díszszemlén újra csak a Lenin-mauzóleum tetején mutatkozott, az ünnepi beszédet Tyimosenko marsall tartotta. A díszszemle után Sztálin újra feltűnően gyorsan távozott. Mindkét alkalommal Béria és Kaganovics tartózkodott Sztálin közvetlen közelében. Sztálint ettől kezdve a Béria-hű csoport tagjain kívül közvetlen közelről senki sem látta. Jean Boyer könyve nyomán

v

Fantasztikus történet, ugye? De beható vizsgálatok után kiderül, hogy nagyon is lehetséges. Hogy mennyi és mi igaz belőle, talán csak akkor lesz megtudható, ha a történetben az elmondottak szerint jelentős szerepet játszó amerikai hírszerzés is hajlandó egyszer nyilatkozni.

Elgondolkodtató! Részeg és beteg politikusok, ál-Sztálinok intézték a közép-kelet-európai népek sorsát! Szörnyű álarcos bál volt az egész...


http://www.hazankert.com/04jun_9.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2009.12 2010. Január 2010.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 440 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3364
  • e Hét: 9096
  • e Hónap: 20207
  • e Év: 173703
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.