Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Rendőrségi akció lett egy ár
  2010-01-28 22:41:50, csütörtök
 
 


Rendőrségi akció lett egy árverésből

* Index

2010. január 27., szerda 14:12

Nyolcvannégy budapesti és vidéki lakás és ház került kalapács alá szerdán az Árverező Ház Zrt. budapesti irodájában. Az árverésnek délelőtt tízkor kellett volna kezdődnie, de a helyszínen nemcsak a licitálni vágyók jelentek meg - soraikban a nem jogerősen hat évre elítélt Tasnádi Péterrel -, hanem az árverezés és a kilakoltatások ellen tiltakozók is. A tiltakozás vezetőjét megfenyegették, egy fotóst megrángattak, majd jött a rendőrség.

,,Ki vagy te, kutya, letépem a fejedet!" Nemigen járunk árverésekre, bedőlt hiteles ingatlanok árverésén még sosem voltunk, de nem számítottunk arra, hogy az ilyen eseményeken megjelenő üzletemberek körében ilyen stílussal találkozunk. Márpedig ezek a hangok hallatszottak ki szerda délelőtt az Árverező Ház (ÁH) Zrt. irodájának árverésre szolgáló, elvileg zárt, de időnként feltépett ajtajú helyiségéből. Az ominózus szavak elhangzásakor éppen nyitva volt, így láttuk, hallottuk, hogy Tasnádi Pétertől, a tavaly nem jogerősen hat évre elítélt vállalkozótól származnak.
SZT6428v
Fenyegetés, igazoltatás

,,Tasnádi Péter engem életveszélyesen megfenyegetett, ezért feljelentést teszek ellene" - mondta percekkel később Éliás Ádám, neki ígérte Tasnádi a fejletépést. A szóváltás hátterében az állt, hogy Éliás Ádám és az általa vezetett civil mozgalom tiltakozó akciót szervezett az Árverező Ház irodájába szerdára megszervezett licitálás ellen - ehhez több szervezet és párt csatlakozott -, mondván, törvénysértő, hogy a kilakoltatási moratórium idején emberek otthonait szervezett üzleti csoportoknak átjátsszák. Ezért társadalmi mozgalmat indítottak, a licit ellen pedig kifogást emelnek, így az érvénytelen lesz, közölte Éliás.


http://index.indavideo.hu/video/Rendorsegi_akcio_lett_egy_arveresbol/

Nem Éliás Ádám volt az egyetlen, akit atrocitás ért. Miután a húsz-harminc tiltakozó bejutott a nyilvánosnak meghirdetett árverésre - először nem akarták beengedni őket -, nyomukban bejutottak a jelenlévő fotósok, újságírók is. A Magyar Hírlap fotóriporterét, Burgerg Zsoltot ekkor berángatták az árverési terembe, és egy, a szemtanúk szerint Tasnádi társaságában érkezett férfi arra kényszerítette hogy adja oda a gépében használt memóriakártyát.

Ezt követte az Éliás és Tasnádi közötti szóváltás. Nem sokkal később megérkeztek a rendőrök is. A rendőrség a külső helyiségekben mindenkit igazoltatott, kérdésünkre közölték, hogy a zárt árverési teremben lévők adatait is rögzítik. Időközben, 11 óra körül, Tasnádi Péter az őt kísérő férfi társaságában elhagyta az árverezés helyszínét.

A Magyar Hírlap közleménye szerint a rendőrök Tasnádit hagyták távozni a helyszínről, és a memóriakártyát sem szerezték vissza. Stefka István, a Magyar Hírlap főszerkesztője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy feljelentést eddig nem tettek az ügyben, de az országos rendőrfőkapitányhoz fordultak, vizsgálja ki az esetet.
Hétszázezertől hetvenmillióig

Összesen nyolcvannégy bedőlt hiteles - részben magáncélú jelzáloghitel, részben üzleti hitel fedezetének felajánlott - lakóingatlan árverését hirdették meg erre a napra. A részben vidéki, részben budapesti lakásokat és házakat 747 ezer és kilencvenmillió forint közötti árakon hirdették meg [1] eladásra (a legolcsóbb egy Békés megyei külterület, a legdrágább egy budapesti II. kerületi lakóház volt).

Orbán Róbert, az árverező cég vezérigazgatója azt mondta, hogy a kalapács alá került otthonok között banki hiteles éppúgy volt, mint hitelközvetítők által nyújtott hiteles. Arra a kérdésre nem kaptunk választ, hogy utóbbiak között vannak-e olyan lakáskölcsönök, amelyeket olyan hitelközvetítők nyújtottak, amelyeket a PSZÁF tavaly nyáron feljelentett [2].
SZT6454v
A vevő esete a törvényes eszközökkel

A vezérigazgató azt mondta, hogy a kilakoltatási moratórium a bírósági végrehajtásokra vonatkozik, és ők egyébként sem lakoltatnak ki senkit. ,,A vevő adott esetben tisztában van azzal, hogy lakott ingatlant vesz meg, és az ő feladata, hogy megtalálja a birtokba vétel törvényes eszközeit."

Később, amikor már a rendőrök intézkedtek, Éliás Ádám azt mondta: ,,Ez, ami itt van, senkinek sem jó." Éliás szerint alapvetően a jogalkotók felelőssége, hogy a kérdést úgy szabályozták tavaly ősszel, hogy ,,lett belőle egy dolog, aminek se füle, se farka". Hozzátette azt is, hogy ezt lehetne kulturáltan, értelmesen csinálni, amihez tárgyalni kellene a szabályozási környezetről, ,,én leszek az első, aki tárgyalóasztalhoz ül".
A rendőrség garázdaság gyanúja miatt indít eljárást

A rendőrség a Károly körúti árverésen történtek megnyugtató tisztázása végett garázdaság gyanúja miatt eljárást indít, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság [3] szerda délután.

A BRFK közleménye szerint a kerületi járőrök helyszínre érkezésekor már véget ért a vita, a rendőrök igazoltatták a jelenlévőket, és felvették a személyi adataikat. A helyszínen megkérdezettek egyike sem számolt be jogsértésről, fenyegetésről, ennek ellenére a VII. kerületi rendőrkapitányság az eset megnyugtató tisztázása végett garázdaság gyanúja miatt eljárást indít.


http://index.hu/bulvar/2010/01/27/vesz_arverezes/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mégis bevezetné az ingatlanadó
  2010-01-28 22:35:52, csütörtök
 
  Mégis bevezetné az ingatlanadót a Fidesz?

* Index/MTI

2010. január 28., csütörtök 20:30 | Frissítve: 16 perce

Az ingatlanadót rövid távon el kell felejteni, de kellő előkészítés és a társadalommal folytatott egyeztetés után bevezethető - mondta Mádi László, a Fidesz lakáspolitikusa csütörtökön a Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete rendezvényén Budapesten.

A Fidesz a 30 milliónál nagyobb értékű ingatlanokra kivetett vagyonadót bevezetése óta élesen támadta, mert azt igazságtalannak tartotta. A párt politikusai azóta folyamatosan azt hangoztatták [1], hogy kormányra kerülésük esetén azonnal eltörölnék ezt az adófajtát.

Az adót január 26-án az Alkotmánybíróság törölte el [2]. A testület alkotmányellenesnek találta és visszamenőleg megsemmisítette a vagyonadó lakóingatlanokra vonatkozó részeit. A vízi járművekre, a légi járművekre és a nagy teljesítményű személygépkocsikra vonatkozó rész tehát hatályban marad, azokat nem kifogásolta a testület.

Mádi László nem adott konkrét programot a Fidesz lakás- illetve adópolitikájára, de alapelvként rögzítette, hogy stratégia és partnerség szükséges a továbblépéshez. Problémaként említette, hogy amíg a lakbér és a lakáshitel törlesztőrészlete azonos, addig az emberek tulajdont akarnak szerezni. Ugyanakkor a törlesztést sokan nem bírják fizetni, őket egy rugalmas rendszerben bérlakáshoz kell juttatni - jelezte.




A Jobbik a következő választási ciklus végére - szintén csak megfelelő előkészítés után - bevezethetőnek tartja az ingatlanadót, de csak az 50 millió forintnál drágább ingatlanokra - jelentette ki a rendezvényen Lenhardt Balázs, a Jobbik Magyarországért gazdasági kabinetjének vezetője. A Jobbik a "potyautasok" miatt tartja szükségesnek az ingatlanadót, mivel így az ingatlanokba fektetett feketejövedelmek mégis adóznának.

A technikája az lenne, hogy a személyi jövedelemadóból levonható lenne az ingatlanadó. Adóköteles lenne a kereskedelmi láncok ingatlanvagyona, de a termelő cégeket nem terhelnék vele - fejtette ki Lenhardt Balázs. Hozzátette: a nyugdíjasok differenciáltan kapnának mentességet: aki régóta lakik a házában, annak nem kellene fizetnie.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az utolsó tánc
  2010-01-28 21:15:02, csütörtök
 
  Az utolsó tánc


Kínai közmondás: ,,Tévedésből be lehet valakit börtönözni, de szabadon engedni nem".

Jaj, de kutya jó kedvem van! Végre véget ért a 2009-es év és eljött az epedve várt 2010-es esztendő, mely minden bizakodás szerint véget vet nyolc esztendő zavarba ejtően abszurd és kártékony uralmának.

Ám e nehéz esztendők cudar tekintete mégis visszamered ránk. Gy. Ferenc a Szemlőhegyi úton csinál továbbra is úgy, mint egy önkéntes száműzetésbe vonult mártír remete, H. Györgynek a dutyiban is jár a fizetés, közben könnyes szemekkel panaszkodik az eljárásra, mondván ő biz' nem olyan rossz, mint a csúf, gonosz Budaházy, mégis úgy bánnak vele, Z. János perét pedig úgy húzzák, mint anyóka, meg apóka a répát, hátha közben elfelejti az istenadta nép, miért is áll bíróság előtt a János. Mellette tanúként megjelenik Sz. Péter, M. Attila és a szent remete. Egyelőre még tanúként. Oh, hogy Kádárt nem lehet kivenni a sírjából! Illetve de...

A szétrabolt Magyarország sebei tetemre hívnak annyi hazugság és csalás után! Persze Abszurdisztánban már az elszámoltatás említése is rögtön felveti a szélsőségesség, a gyűlöletbeszéd gyanúját, a vagyonelkobzás és a börtönbüntetés pedzegetése pedig a leggyalázatosabb, a liberális eszmékkel össze nem egyeztethető képtelenség mifelénk. A hatalom korrupt politikájának következményeit nálunk nem az elkövetőknek kell viselni, hanem az egyszerű állampolgároknak. Csuhaj! Ez aztán a tánc!

A magasságos Úristen kegyelméből (már, ha nem haragudtunk meg rá azért, hogy nem nyitotta ketté a földet 2002 és 2010 között minden szoc-lib alatt) beköszöntött az az év, amikor végre megkérdezik a népet, ugyan mit is akar. A kérdés csupán az, hogy mennyit számít a népakarat? Tegyük fel, hogy megválasztjuk a furtonfurt tiltakozó, de semmit sem cselekvő parlamenti szóellenzéket. Lesz abból bármi is, amit idáig brekegtek? Szolgáltatnak-e végre igazságot, végrehajtják-e az eddig elhazudott rendszerváltást? Mert a hatalom és a parlamenti ellenzék mezei cseréjével csak pészmékert adunk a múmiának.

Mondanom sem kell, kevesebbért is akasztottak már embereket Európa utcáin, mint amit nyolc év alatt elkövettek itten a köpönyegforgató álszocialisták és álliberálisok, így a legkevesebb az elszámoltatás, valamint a vagyonelkobzás favorizálása és záros határidőn belül történő véghezvitele. Hogy, hogy nem, a legnagyobb ellenzék csupán mostanság kezdte el kommunikálni a számonkérést. Programjának ezt a milliók által várt részét ráadásul attól a parlamenten kívüli párttól nyúlta le, amelyikről az EP választásokat megelőző időkig alig tudott valamit a közvélemény. Majd e módszer rendszeresítésével a Fidesz sajátjaként dobta be a közéletbe a cigánybűnözés, a multik hazai rabló hadjáratának, és a politikai bűnözés kérdéseit. Még örülhetnénk is ennek, ha mindeközben nem vetélytársának tekintené, nem szidná és szélsőségesezné folyton azt a pártot, amely a Gyurcsány-Bajnai metamorfózis pillanatában, félretéve a pártpolitikát, összefogást, együttműködést sürgetett, aminek vége egy combos kussolás lett.

Mire is számíthatunk hát ezek után a Kövér László vágyálmában élő többségi Fidesz parlamenttől? Eljöhet-e az igazság pillanata, és néhány kirakatperen, pár felfüggesztett börtönnel ,,sújtott", volt párttitkáron kívül a többi bűnös kormánytagnak és kollaboránsnak is jut akár egy cella is Szegeden? A biztonság kedvéért, ahogy Építész is javasolta a Mátrixban: vissza kell térni a forráshoz. A forrás pedig esetünkben a Jobbik nevű, a politikában módfelett alulbecsült, ám a választók körében annál népszerűbb párt, amely anélkül, hogy teret kapott volna a médiában, már évekkel ezelőtt kinyitotta a száját és kimondta, hogy bizony töke van a menyasszonynak!

A közvélemény-kutatások alapján három pártnak, a Fidesznek, a szocialistáknak és a Jobbiknak van esélye a parlamentbe való bejutásra. Pokorni alelnök úr máris deklarálta, hogy az elszámoltatás kétélű dolog, ahogy mondta: ,,most Bajnait meg Gyurcsányt utálják, de fél év múlva majd minket, ha ezeket az indulatokat felkorbácsoljuk". Ergo a tisztességes, a közéletet, az állampolgárokat szolgáló kormányzás szóba sem jöhet? És mi az, hogy fél év múlva? Már most is, ha nem fognak tenni semmit az igazságtétel ügyében! E mondatok fényében bizonyosan szükség van az új erőre, egy olyan pártra, amelyik nap, mint nap követeli az igazságot a parlament falai között, indítványozza a szocialista, liberális kollaboránsok és megvesztegethető utánfutóik vagyonelkobzását, és zárkába költöztetését.

Nyolc év rablás, elhazudott rendszerváltás. Egy kicsit igen mohók voltak. Nem tudni, hogy a szemük volt-e nagyobb, vagy a szájuk, de igen nagyot faltak belőlünk. De nem történt nagy bajuk. Ők nem bűnhődtek, ők nem vesztettek semmit. A békés módszerváltás közepette behívták a multikat a legyengített és zavarodott magyarság nyakára, privatizáció címen szabadrablást rendeztek, felvettek Isten tudja mennyi nemzetközi hitelt, amiből az idők során aztán gennyesre lopták magukat. De volt ebben az országban egyetlen állampolgár is, aki kérte őket erre? Nem valószínű (és tekintsünk el a kádári időkbe révülő néniktől). A magyar baloldalnak 1945 óta nem kellett tartania semmiféle következménytől. Ők csak röhögtek a képünkbe. Mi magyarok pedig ahelyett, hogy fellázadtunk volna, reálpolitikusok, politikailag korrekt liberálisak voltunk! Volt egyszer egy Kossuth tér, de azt meguntuk és hazamentük. Jól ki volt ez tervelve. Jelszó: szabad országban a szabad ember azt teszi, amit szabad! Liberálisnak lenni pedig mindenkinek kötelező.

De liberálisak voltak-e ők, mikor sajtójuk, mely a mi szervezkedésünkre kórusban kiáltotta a fasizmust, akkor amikor egyhangúan tagadták le a terrort a letiport magyarság minden próbálkozása ellen 2006-ban?

Liberálisak voltak-e ők, mikor kitagadták, lenácizták a Jobbikot és minden sajtóorgánumot, mely a magyarság mellett föl mert szólalni? Miért nem üvöltötte akkor a Népszabadság, az ÉS, a Népszava, s a többi a liberalizmust, a mások jogait a szabadságjogokhoz?

Liberálisak voltak-e ők, mikor politikai megbízhatóság ürügyén minden becsületes magyart kidobtak állásából, s minden hatalmi állásba, minden jóllakással járó helyre szocialistákat, liberálisokat, legtöbbször pedig rövid nadrágos cionistákat ültettek? Liberálisak voltak-e, mikor megöltek, eltiportak mindent, ami magyar múlt, magyar jogcím az élethez, magyar lélek volt, s exaltáltak mindent, ami zsidó? Hol volt akkor az Iványi? Miért nem kiáltotta: testvérek vagyunk, értsük meg egymást? Hol volt a Népszabadság, az ÉS, a Népszava, meg a többi? Miért nem hirdették a megértés politikáját?

Tudom, tudom, ezek a gyűlölet és elfogultság kérdései. Agonizáló magyar, verd össze a bokád, vigyorogj és hajtsd nyakad a liberális tiló alá, mert máskülönben a Helytartóság megharagudni méltóztatik. Csuhaj, gyere Gordon, hozz magaddal még pár százezer multi és mutyi céget, amíg csak lehet. Óriási bizniszre van itt még kilátás! Tízmillió magyar kaphat koldusbotot. Tízmillió koldusbot! Ez aztán az üzlet! Aztán meg a hasznot az offshore cégek söprik be és a százszázalékos nyereségből tán még a meg nem értett mártír, Gy. F. márványszobrára is futni fogja! Ripityom, gyere be, reálpolitika az ölembe! Nem, nem, és nem mennek ők innen el, míg egy deka felzabálni való magyar vagyonra van kilátás. Ihaj, csuhaj! Sose halunk meg! De hál' Istennek a közönség se hülye, egyre kevesebben tapsolnak már a műsorhoz. Lassul már a tánc.

El kell keserítenem a koldusbotgyártókat: 2010-et írunk. Nemcsak az idők, az igények is változnak, új, interaktív műsorra szomjas a nép, olyasmire, ami végre nekik, értük szól. Vegyük hát kezünkbe a távirányítót, és sürgősen váltsunk csatornát. Ha jól választunk, a nagyméltóságú helytartótanács hamarost sápadt lesz, és reszketni méltóztatik! Ha jól voksol a mélyen tisztelt publikum, új erőt, szebb jövőt hozhat a tavasz Magyarországnak.

Ágoston Dániel

(Megjelent a Barikád magazin januári hónap, első heti számában)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tavaly mintegy 15 ezer kilakol
  2010-01-28 21:12:15, csütörtök
 
 



Mit érdemes tenni, ha megjelenik egy kilakoltatással fenyegető cég?

Tavaly mintegy 15 ezer kilakoltatás történt Magyarországon.

Szerző: Banner/Szabó Forrás: HATTÓL NYOLCIG 2010.01.28. csütörtök 09:28

Tavaly mintegy 15 ezer kilakoltatás történt Magyarországon, és az ingatlanokat sokszor gátlástalan módon szerzik meg a nehéz helyzetbe került tulajdonosoktól - közölte Dabasi Tamás, az Otthon és Érdekvédők Magyarországi Szövetségének elnökségi tagja a Duna Televízióban.

- Amikor egy kilakoltatással fenyegető cég megjelenik az adósságproblémával küzdő lakástulajdonosnál, akkor az illetékes jegyzőnél azonnal birtokvédelmet kell kérni, és fel kell keresni egy ügyvédet, akivel meg kell támadni az alapszerződést. Fontos, hogy ezt már az első brókercég megjelenésekor megtegyék - tanácsolta Dr. Czirmes György ügyvéd. Hozzátette: a kilakoltatást intéző vállalkozás nem fordulhat segítségért a rendőrséghez.

Dabasi Tamás egyelőre nem lát reményt ebben az ügyben, mert szerinte a hatóságok és a pénzügyi felügyeleti szervek eddig nem tettek lépéseket az ellen, hogy a gombamód elszaporodott követeléskezelő faktoring cégek ne tegyenek gátlástalan módon utcára embereket. Teszik mindezt úgy, hogy az ingatlanokat rendkívül nyomott áron, sokszor mindössze az adósság értékén szerezik meg - jegyezte meg Dabasi Tamás.

Dr. Czirmes György megjegyezte: egy alkotmánybírósági döntésére várnak, mellyel leállíthatóvá válnának a kilakoltatások.

A teljes beszélgetést nézze meg videón!

http://www.dunatv.hu/itthon/mit_erdemes_tenni_kilakoltatas_eseten.html

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köves Slomó és az álszentség
  2010-01-28 21:08:13, csütörtök
 
 
Köves Slomó és az álszentség
2010. január 26. - 15:47 Jövőnk.info

Érdekes látni, ahogy a zsidóság, mint a hétfejű sárkány, más és más oldalról próbál harapni és támadni. A támadások mind mind különböznek egymástól. Miközben az egyik fej mosolyog és kivár, a másik hátulról támad és harap. Az egyik fej arról beszél és győzköd, hogy ő segíteni akar és jóindulatú, a másik fej pedig acsarkodik, és csak arra vár, hogy a gyanútlan ember bedőljön a bűbájnak. De ha két fej egymást marja, tudnunk kell, hogy sosem fognak egymásnak igazán ártani.

Minden fej egy testhez tartozik. Az ellenség egy, csak sokféle arca van. A Magyarországra látogató külföldi delegáció a napokban érkezett meg, és egyeztetett a nálunk lévő zsidó képviselőkkel. Ennek kapcsán olvashattuk Slomó írását. Érdekes, hogy még a nagy kapitalista jólétben, a válság előtt sosem volt kérdés, hogy változtatni kellene a holokauszt-terror megvalósításán. A mindenki egyértelműen rasszista és fasiszta volt, akinek a véleménye nem volt elég liberális. És mindenki a kezét-lábát törte, hogy véletlenül se vetüljön rá a gyanú árnyéka. Olyannyira kidolgozottá vált a holokauszt-vallás, és olyan ravaszul, óvatosan vezették be, hogy lassan a hétköznapi életben is mindenütt megnyilvánult, munkahelyeken, ismerősi körökben és családokon belül is a betanított emberek összevesztek még a rokonaikkal is, hogy védjék a holokauszt és a rasszizmus-ellenesség eszmeiségét. Ez volt a cél. A legnagyobb bűn manapság is nem a gyilkosság, nem a lopás, nem a paráznaság vagy akármelyik Tóra-törvény megszegése, hanem az antiszemitizmus. Ha egy cigány megöl és kibelez valakit vidéken, senkit sem érdekel, viszont ha állítólag felpofoznak egy zsidót Budapesten, hatalmas botrány kerekedik az ügyből és világgá kürtölik, mintegy előkészítve a propagandát egy előre látott magyarellenes akcióhoz... Ugyanígy: ha a parlamentből valaki véletlenül zsidózik, kiközösítetté válik és le kell mondania, viszont ha milliárdokat lop, mintha nem történt volna semmi. Az értékrend teljesen felborult, és megmutatja a világot bitorló hatalom igazi arcát.

A legnagyobb probléma tehát a világ számára nem a bűnözés, a szervezett bűnözés, hanem az igazság és a nemzetiszocializmus létezése. Ez a két fogalom éppen azért kerül egymás mellé, mert miközben a nyilvánvaló és égbekiáltó bűnöket is szabadon művelheti akárki, a fő ellensége a rendszernek az, aki ezt észre veszi és szóvá teszi. Mivel az egyházak is a kiforgatott értékrend szószólóivá váltak a hamis tanításaik képviselésével, ezért az igazságot kereső ember szükségképpen a nemzetiszocializmus felé sodródik. Mert ez a szerepkör az, amit meghagytak a számára: a kiközösített és kitagadott életmód, a szegénység és a nyomor.

De a rabbik természetesen mindezt nem teszik szóvá - ezzel nyilvánvalóvá válik, hogy ők maguk is a világban tapasztalható erőszak terjesztésén tevékenykednek. Mert az erőszak és a vészkorszak nem Hitler, végképp nem Szálasi háborúja, hanem az Isten értékrendje ellen lázadó, azt felborító, a bűnt eltűrő és éltető-terjesztő, antiszemitázó mai kor. Az erőszak az, hogy azt kezelik bűnnek, ami végképp nem az, és fordítva. És a rabbik Tórával a kezükben kiállnak a Tóraégetés mellett: hiszen a törvényszegést segítik, amelyből keletkező tűz az Isten tanítása ellen van. A világ már lángol a bűntől, és nem kell sok hozzá, hogy ez szemmel láthatóan is megjelenjen.

A néptömegek egy része érzi ezt, és mivel látja, hogy kik irányítják a világot (a szabadkőműves amerikai elnök, az Egyesül Államokat irányító zsidó lobbi), és kik felelősek a jelenlegi gazdasági problémákért - emiatt a létezésnek az a kerete, amit hazugságokból alkottak a számára, szükségképpen töredezik. Ezért most az a terv, hogy a töredező-omladozó épületet javítgassák. A magyarországi rabbik próbálkozásai igyekeznek hitelesebbé és elfogadhatóvá tenni a holokauszt-terrort, reményeik szerint csak addig, amíg a körülmények ismét nem kedveznek a terror erősítésének.

A világszerte működő, a cionista-ellenességet hirdető, és az emberekre nehezedő holokauszt-terrort nyíltan bíráló ultraortodox zsidóság sokkal jobban csinálja ugyanezt. Kimondják azt, ami amúgy is nyilvánvaló: hogy a cionisták a felelősek mindezért, és minden politikai játszma és média mögött ők bújnak meg. Természetesen közben eszük ágában sincs a holokausztot tagadni, a talmudot elvetni vagy megkövetni a még keresztény társadalmakat a zsidóság bűneiért. Eljátszák a rájuk kirótt szerepüket, mint ahogy nálunk ez az állítólagosan ortodox, nagy lexikális ismeretekkel bíró Slomó. Igyekeznek árnyaltabbá tenni a képet, hihetőbbé a hazugságot, de figyeljük meg, hogy közben lényegi lépést egyikük sem tesz.

Már előkerül a kommunizmus zsidóellenessége is, amely a zsidóság asszimilációjával és vallásának tagadásával támadta a zsidóságot. De természetesen nem kér elnézést senki a zsidóságnak a magyarság ellen elkövetett bűneiért, a kommunista-zsidó vezetők mészárlásaiért, a hungaristák legyilkolásáért (a zsidók keze által sokkal, sokkal több hungarista halt meg, mint fordítva). Eszük ágában sincs nyilvánosan arról beszélni, hogy a zsidóság is hajlamos bűnöket elkövetni, és hogy szellemileg-erkölcsileg hihetetlen mélységekbe zuhant az elmúlt kétszáz, de különösen az elmúlt száz évben. Ideje lenne végre nem holokauszt-emléknapot, hanem legalább évenként egyszer kiemelten a kereszténység ellen elkövetett bűnökre emlékezve egy bűnbánati napot tartani. Kezdve Krisztus megölésének tényével, amit természetesen tagad a zsidóság.

Slomó azt teszi, amit a többi rabbi: Tórával a kezében hazudik. Bizonyára szép pénzt kap érte.

Tamási Attila - Jövőnk.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem tettek le a szocialisták a
  2010-01-28 21:04:57, csütörtök
 
 
Nem tettek le a szocialisták a sarcról?
2010-01-28 15:31 hírTV

Az MSZP nem tett le arról, hogy bevezesse az ingatlanadót; a jelenlegi elnevezéssel vagy más formában, de újra be akarják vezetni ezt az adónemet - közölte a Fidesz elnöki kabinetjének vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján. Szijjártó Péter szerint így az, aki a közelgő választásokon a szocialistákra és a Gyurcsány-korszak folytatására szavaz, gyakorlatilag az ingatlanadóra voksol.

A Fidesz Bajnai Gordon és több vezető szocialista politikus közelmúltban megjelent nyilatkozataira alapozza az ingatlanadó újbóli bevezetésének tervét. A miniszterelnök ugyanis azt mondta: amennyiben a vagyonosokat terhelő adó elbukik, valahonnan el kell venniük azt a pénzt; "ha kell, akkor valamilyen más adónem bevezetésével" - emlékeztetett a Fidesz. Szijjártó Péter szerint az emiatt kieső, tervezett bevételek pótlása a kormány felelőssége, hisz valójában már hónapok óta tisztában kellett lenniük azzal, hogy fiktív bevételről van szó. A problémára egyetlen megoldás van: le kell váltani a kormányt - mondta.

Az ellenzék szerint az ingatlanadó tisztességtelen és elhibázott lépés lenne. Az Alkotmánybíróság keddi határozatával, amelyben megsemmisíti ezt, a józan ész aratott győzelmet - fogalmazott Szijjártó. Hozzátette, amennyiben a választások után a Fidesz kerül hatalomra, az egész adórendszert át fogják alakítani, a jelenlegi ugyanis igazságtalan és bonyolult, ami a gazdasági növekedés útjában áll.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A proli
  2010-01-28 20:54:48, csütörtök
 
  A proli



Publicisztika "Tetveinktől ellepetten, elgyengülve várjuk, hogy mit kezd velünk a más népek sorsa."

Németh László

A proletariátus (latin proles ,,utód" szóból) kifejezést az alsóbb társadalmi osztály megjelölésére használják (tagjai a ,,proletárok", röviden ,,prolik"). Eredeti meghatározásban azok az emberek, akik nem rendelkeznek vagyonnal. /wikipedia/

És bizony igaz, hogy a tulajdon nélküliség szüli a felelőtlenséget, irigységet és követelőzést. /dunaújvárosi online/. Az elégedetlenség általános emberi, de a hőbörgés igazi proli tulajdonság.

A meghatározásukra való törekvés célja, hogy rámutasson arra a szociológia helyzetre, ami a tömegdemokrácián keresztül Magyarország kifosztásának társadalmi bázisát adja. Bizonyos esetekben nem egyszerű a meghatározás, bár vannak vegytiszta prolik, de lehetnek más genetikai-környezeti hatások is, amik nehezíthetik a felismerést. A proli egy olyan személytől elvonatkoztatható jelenség, fogalom, amely jellemzői, tulajdonságai, szokásai, reakciói által leírható. Nézzünk csak körül, a beazonosításra van esély, az önkontroll hiánya miatt a proli önmagát leplezi le.

Karl Marx a munkásosztály szociológiai meghatározására alkalmazta, a kommunista párt, a párt elit hatalmának fenntartására használta őket (és használja ma is). A proletárdiktatúra az egyik legkegyetlenebb (párizsi kommün, Sztálin és Rákosi, Pol Pot, Mao, Kun Béla, Kádár János) forma, lételeme a gerjesztett gyűlölet, az osztályharc (Lenin), eszköze az államterror, a besúgó rendszer (a proli szívesen feljelent), utópiája a kommunizmus, eszméje, hogy minden ember egyenlő (lásd tömegdemokrácia).

Gyakran ipari jellegű városban, annak lakótelepi övezeteiben élő, külső megjelenésében, gondolkodásmódjában, viselkedésében közönséges, igénytelen, szembetűnően műveletlen, mindezek következtében társadalmilag kedvezőtlen megítélésű, alacsony helyzetű személy. A szó jelentésbővülés révén az ilyen személyekhez társított jellemvonásokkal rendelkező (kínosan igénytelen, faragatlan) cselekvés, fogalom jelzője is lehet. /homar.hu - blog/ A lényeget itt látom, ezen jellemvonások, viselkedési minták alapján határozható meg igazán a proli. A bunkó proli érzéketlensége, nyerssége karakterizálja az egyént, önmagát magyarázva, tematizálja a fogalmat. A bunkó proliból hiányzik a társas együttélés alapjának tekinthető tolerancia, környezete sokat szenvedhet létezésétől. A proli dühös, önfegyelme nincs, primér ösztönreakciók vezérlik.

A proli számára a munkának nincs becsülete (csak meló), a prolira jellemző a munkakerülés, a lógás. Lumpen elem, élősködő. A proli legfőbb jellemzője, hogy a maslow-i igény kielégítési hierarchia alsó szintjein helyezkedik el. Ebből adódóan képtelen hosszú távon gondolkodni, nem látja át a nemzeti érdekek fontosságát. Mindezek miatt rövidtávú előnyökért cserébe könnyen rávehető, hogy saját (és az ország) hosszú távú érdeke ellen szavazzon. /nepszotar.com/

értsd még prosztó, pronyó...

A lakótelepi proli a tömegdemokráciában fontos szavazóbázis, nem kizárólag, de legfőképpen a baloldal épít rá. A modoros, öntudatos proli a demokrácia adta térben képződik, álműveltsége könnyen leleplezhető, vitakultúrája nincs, sablonos, közhelyes válaszait a médiából szedi össze. Eszköztárában érvek helyett nem ritka az agresszió (az odamondott frankó), a primer érzésekre épülő, s arra ható hatásvadász félinformáció.

A proli célcsoport, a könnyen manipulálható, kábítható ösztönlény, az olcsón megvehető tömeg egy egysége. A kínai dömping és az olcsó tömegárú közönsége, az igénytelen bóvli vásárlója. Előfordulása így lényegében meghatározható. Nagy számuk miatt iparágak álltak rá kiszolgálásukra (pletykalapok, tv sorozatok, valóságshow-k, nagy áruházak gazdaságos termékei), fenntartásukra és újratermelésükre (balliberális kormányok). A televízió összenőtt a prolival, példaképeit ott találja (celebek), viselkedés mintáit onnan veszik (Dallas, Chuck Norris, Dopeman és Majka). A proli általában nem utazik külföldre (ha igen, az nem kis szégyen...), a tömegközlekedés, esetleg a Trabantot kiváltó Suzuki jellemző rá (Suzuki Swift - proli Jaguár). A prolinak magas a távhő és az áram számlája, viszonylag alacsony a vízfogyasztása.

Vannak államberendezkedések, amelyek segítik a prolisodást (analóg fogalom a földrajzi elsivatagosodás fogalmával), ilyen a gyurcsányizmus is, amely érdekei alapján vonja el az egyén fejlődésnek lehetőségeit. Az elvtársi tőkefelhalmozás hűtlenkezelése akkor végezhető hosszan, ha a tömegek kezelése hatékony manipulációkkal történik.

,,A panelproli első vagy második generációs városlakó, gyökértelen, kiszolgáltatott élőlény. Azon a néhány négyzetméteren, amit a magáénak tudhat, nem tud készleteket felhalmozni, nem képes igazán megvédeni territóriuma határait, nem bír közösséggé szerveződni, és nem ismeri fel saját érdekeit. Mint ketrecbe zárt vadállat, elvesztette nemes tulajdonságait, ösztönei szabadulásra ingerelnék, de falakba ütközik, és beletörődött a változatlanba.

Választások idején a panelproli ugyanolyan szavazattal rendelkezik, mint a felelős, történelembe ágyazott, gondolkodó állampolgár. De az ő iksze vagy keresztje nagyon egyszerű módon tömegesen megvehető, meg kell ígérni, hogy csökkenni fog a gázár, lesz fűtéstámogatás, szociális segély." - írja az Új Magyar Szóban Krebsz János.

A proli elvár, a proli a gondoskodó államban hisz (a segély jár neki) és a jogait szívesen hangoztatja. A proli kisstílű, távlatokban nem képes gondolkodni, értékrendje így nem alakulhat ki. A proli nem akar más lenni. Igénye a másolt cd-dvd-n lévő B-kategóriás kínálatából leírható. A proli szereti a giccset, a Maónika showt, a focit, a kannás bort és a zsírszalonnát.

A proli turkálókból, vöröskeresztes ruhaosztásokból öltözködik, jellemző rá a mackónadrág, a lyukacsos atléta trikó (pörköltszaft díszítéssel), újabban izompóló, hamisított focimezek, idősebb nőknél a nejlon otthonka. A proli szívesen tetováltatja magát.

A tehetősebb prolik a plázákban vásárolnak, mobiloznak, szlenget használnak és anzágolnak, kérkednek a megvásároltakkal. A proli káromkodik, egyszerű tőmondatokkal és művelt füleket bántó nyelvhasználattal kommunikál (nák-nék, suk-sük stb.), így beszédéről, hangsúlyairól is könnyen azonosítható. A proli szereti a humort (az altesti humort, az egyszerűbb szóvicceket inkább) ami a kiszolgáltatottságának alkalmi oldószere.

A proli vásárol, fogyaszt, így a reklámpiac gyakran szólítja meg, egyszerű üzeneteit gyakran eredményesen sulykolja. A proli, ha nem is tud róla kozmopolita (internacionalista), a globális pia-c híve, egy dolog fontos számára: az ár. Azzal sodródik...

Ha a proli pénzhez jut, ha hatalmat kap, akkor is csak proli marad. A proli általában lúzer típus, munkahelyét gyakran elveszti (kiszámíthatatlan, fejlődésképtelen munkaerő), könnyen adósságspirálba kerül, egyik napról a másikra él, kölcsönökkel vegetál. A prolit a közvetlen környezete is a proli létben tartja (hatás-visszahatás). A proli a bankok extraprofitos hiteleinek is a célközönsége (lásd személyi hitelek). A proli akaratgyenge, így a szerencsejáték, a dohányzás és az alkoholizmus könnyen megtalálja, ezen kombinációk képi világa egy tipikus proli ábrázolás.

Bizony, a proli nagy barátja az alkohol, az olcsó alkohol (talponálló, kocsmahivatal). A leggyakoribb proli ital a sör, de nem válogat. A prolinak az alkohol megoldás (mint a gyermeknél, ha eltakarom a szemem, akkor nincs is ott...). "A proli ravasz. Nem hisz neked, bizalmatlan." - írja Mensáros László 1982-ben a naplójában. A proli nem szívesen tart kapcsolatot más társadalmi csoportbélivel, kisebbségi érzését kompenzálja, ha teheti, bosszulja. Prolival ne barátkozz, nincsenek erkölcsei, nem tartja be a játékszabályokat, a proli, amint lehet, elárul Téged.

,,A proli nemcsak a fölötte állóval szemben kegyetlen: a hasonló proli szomszédja éppúgy ellensége. Lesi, ügyeli, hogy mije van. Ha egy hamutartóval többje van, már följelenti, álmában megöli." - írja Mensáros László. A proli a saját anyját eladná.

Vannak jó szándékú, sőt szerethető prolik is, lehetnek időleges vagy akár tartós megkapaszkodások, lehetnek teljesítmények, de ezek csak akkor jelentenek kilépést a proli létből, ha a korábbi közeget elhagyva, tiszteletet és erkölcsöt tanulva építkezik, s van elég hite és bátorsága ahhoz, hogy új életében otthonra találjon az alsó középosztály értékrendjében. A valóságban a jólelkű prolinak még nehezebb az élete, hisz környezetéhez nehezen alkalmazkodik, állandó kettősségben él, helyzete majdnem kilátástalan (az ilyenek becsülendő módon gyermekeiket tanítatják...).

Vannak olyanok, akiket a környezet, a genetika determinálna a proli létre, mégis van tartásuk, igyekezetük, becsületük. Olyan tisztességes munkásemberek, akik a lehetőségek hiányában nem tudnak fejlődni. Ők, a fenti mérce alapján nem prolik. A belső tisztaságuk a garancia.


Jóna Dávid

Polgár Info

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=55147
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz kampányarca a vezető
  2010-01-28 20:49:47, csütörtök
 
 
Köves Slomo vezető rabbi tart előadást "Etika az üzleti életben" címmel a Fidesznél

A Fidesz kampányarca a vezető rabbi?

hubatka, Thu, 2010/01/28 - 20:28


A Fidesz kampányarca a vezető rabbi? A Polgárok Háza ugyanis a Fidesz kezében van, ahol előadást fog tartani a vezető rabbi február 4-én.

"A Szövetség a Nemzetért Alapítvány Civil Akadémiáján (Polgárok Háza,1089 Budapest, VIII. Visi Imre u. 6.) február 4.-én, csütörtökön 18 órakor kezdődő estjén Tarlós István Budapest jelene és jövője címmel, Dr. Köves Slomó vezető rabbi pedig Etika az üzleti életben címmel tart előadást."

(Szent Korona Rádió)


http://szentkoronaradio.com/belfold/2010_01_28_koves-slomo-vezeto-rabbi-tart-eloa dast-etika-az-uzleti-eletben-cimmel-a-fidesznel?utm_source=feedburner&utm_med ium=feed&utm_campaign=Feed%3A+atisztamagyarhang+%28Szent+Korona+R%C3%A1di%C3% B3+%2B+Magyar+Jelen%29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor nem Gömbös Gyula
  2010-01-28 20:47:47, csütörtök
 
 



Hát ez biztos! Sajnos nem lesz még egy Gömbös Gyulánk!

Z.G.

**************************
http://www.stop.hu/articles/article.php?id=601706

Heller: Orbán Viktor nem Gömbös Gyula reinkarnációja

Orbán Viktor
Fotó: STOP/Szokolay László

Heller Ágnes az MDF-SZDSZ összefogásával szimpatizál, rájuk is szavazna. A filozófus szerint esélyes, hogy a választások után a Fidesz összefogjon az SZDSZ-szel vagy az MSZP-vel akár.


Kendőzetlen és részletes állásfoglalást tett Heller Ágnes a 168 Óra legfrissebb számában. A filozófus úgy véli, a választásoknál nem létezik abszolút jó döntés, így ilyenkor mindig azt mérlegeli, mi lehet a legkisebb rossz az ország számára. Ebből kiindulva ezúttal a politikai középre fog voksolni. "Nincs kétségem afelől, hogy a Fideszben is vannak tisztességes politikusok, ám a közvélemény-kutatások szerint sokan rokonszenveznek náluk a szélsőségesekkel is. Így nem lehetünk biztosak abban, hogy valóban középpártként kormányoznának. Az MSZP-t nem tartom annyira rossznak, mint általában a közvélemény, ám nyolc év alatt sokkal többet kellett volna teljesíteniük. Én tehát ma az MDF-SZDSZ-összefogásban látom a demokratikus közepet. Úgy vélem, az értelmiség egy része rájuk fog szavazni" - mondta Heller.

A küszöbön álló fúziót kifogásolók sok helyütt vetik fel azt, hogy korábban egymással összeegyeztethetetlen eszméket, irányvonalakat vallott magáénak a két párt, ezért önmegtagadással ér fel a megállapodás. Erre a filozófus úgy reagált: "A politika nem a memória műfaja. Nem kell mindig azzal előhozakodni, ki mit mondott, képviselt tíz-húsz éve. Demokratikus határokon belül természetes, hogy egy párt irányvonala idővel változik, elmozdul".

Visszatérve a legnagyobbik ellenzéki párthoz, azt "marhaságnak" tartja, hogy sokan Gömbös Gyula "politikai reinkarnációjának" vélik Orbán Viktort. Heller tisztában van a Fidesz-vezér hatalmi ambícióival, de antiszemita, rasszista szöveget még nem hallott tőle. Erre többen most felkiálthatnának: "No de akkor miért nem határolódik el végre egyértelműen a Jobbiktól?". A filozófus valóban nagy hibának tartja, hogy Orbánék ezt taktikai okokból nem teszik meg. Mindenesetre a minősítésekkel ennek ellenére csínján bánna, ekképp a Jobbikot sem nevezné nyilasnak. Ezzel együtt Vona Gábor szervezete parlamentbe jutásáról meg van győződve, mivel az öt százalékot szerinte játszi könnyedséggel teljesíti.

Érdekes víziói vannak azonban az utóbb említett két párt nexusát illetően: "Ha szövetségre lépnének is, a Fidesz ugyanúgy megpróbálná letarolni a Jobbikot, mint annak idején a kisgazdákat, de szerinte ha sikertelen lenne, abba a Fidesz beleroppanhatna. De az sem zárható ki, hogy a Fidesz hatalmi érdekből mással lép koalícióra. Most még elképzelhetetlen, hogy adott esetben az MDF-hez, az SZDSZ-hez vagy akár az MSZP-hez közeledne. Ám a politikában soha ne mondd, hogy soha!" - hívta fel a figyelmet Heller Ágnes.

STOP
Forrás: STOP/168 Óra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dávid Ibolya: az SZDSZ nem vol
  2010-01-28 20:40:49, csütörtök
 
  http://www.fn.hu/belfold/20100127/david_ibolya_szdsz_nem/?hirlevelkatt=2010-01-28


Dávid Ibolya: az SZDSZ nem volt ősellenség

Dávid Ibolya két számjegyű eredményre számít a választásokon, szerinte azok állnak mögéjük, akik egyetértenek Bokros Lajos programjával és tartanak egy Fidesz-Jobbik kétharmadtól. Az MDF elnöke lapunknak elmondta: az SZDSZ-t sosem tartotta ősellenségnek, így mód van lokális együttműködésekre, és akár Kóka Jánossal is tárgyalna. Boross Péter kilépését a pártból pedig tisztelettel, de tudomásul vette.
Angyal Ágnes
2010. január 28. 06:37
Startlap Facebook Iwiw Twitter Cikk nyomtatása Cikk küldése
Mi a véleménye Boross Péter kilépéséről? Sajnálja a távozását?

Boross Péter miniszterelnök úr már jóval korábban jelezte, hogy nem kíván aktív szerepet vállalni a politikai életben, inkább megfigyelőként vesz részt abban. Ahogy akkor is, most is tisztelettel tudomásul vettük döntését, és minden munkánkkal azon leszünk, hogy bebizonyítsuk: jó irányba haladunk, és eredményre vezet az a józan, tisztességes politika, amelyet Bokros Lajos és a Magyar Demokrata Fórum képvisel.

Sólyom László kiírta a választások időpontját. Milyen eredményre számít?

Kapcsolódó cikkek

*
10.01.27 Bokros a próféta?
*
10.01.26 Bokros lassan beéri Mesterházyt
*
10.01.25 Boross Péter kilép az MDF-ből
*
10.01.25 A Somogyért nem szövetkezik az MDF-fel?
*
10.01.22 A csongrádi MDF kiszáll az SZDSZ mögül
*
10.01.22 Nemet mondott Simonyi az MDF-nek

Jó eredményre. Arra számítok, hogy a választásokig nyilvánvalóvá válik, a populisták és a realisták között van egy törésvonal, amit a most folyó demagóg nyugdíjvita kiválóan illusztrál. Meggyőződésem, hogy akár két számjegyű támogatottságra számíthat ezen a választáson a Magyar Demokrata Fórum.

Indul a kampány, a kampányfinanszírozás megreformálásában azonban pártja évek óta nem ért el eredményeket. Lát még esélyt arra, hogy 2010-ben átlátható lesz a kampányfinanszírozás?

Kétharmados a törvény, kevésnek bizonyultak a nagykövetek is, akik évek óta szorgalmazták a kampányfinanszírozásról szóló törvényt, de kevésnek bizonyultak a civilszervezetek és az Állami Számvevőszék elnöke is. Még mindig nem késő, talán az utolsó órában vagyunk, hogy az Országgyűlés elfogadja azt a párt- és kampányfinanszírozásról szóló törvényt, amelyet három éve rág. A Trancparency International javaslatában már majdnem konszenzus volt, a Fidesz ellenállása miatt azonban ez nem juthatott el a döntésig. Mi azokat a javaslatokat is elfogadtuk volna, amelyekkel, bár maradéktalanul nem értünk egyet, de legalább részben előrelépést jelentene a mostani helyzethez képest.
a transparency javaslatai

- a kampányköltési limitet megemelnék a jelöltenkénti 1 millió forintról 5 millióra
- kampányszámlát vezetnének be, ahol az összes kampánnyal kapcsolatos költés követhetővé válhat a kijelölt ellenőrzési szervek számára
- kibővítenék az ÁSZ jogosítványait, és több erőforrást biztosítanának neki

Egyre konkrétabb formát ölt az MDF és az SZDSZ közötti megállapodás. A két párt ugyanakkor a rendszerváltás óta ,,ősellenségnek" számított. A liberális-konzervatív, illetve az urbánus-népi ellentétet hogyan lehet áthidalni?

A politika palettáján mi soha senkit nem tartottunk ősellenségnek. Vannak politikai ellenfelek, politikai riválisok. A magyar történelem elmúlt 20 évében voltak meglepő fordulatok. Gondolok itt arra, hogyan alakult át egy liberális párt konzervatívvá, vagy akár arra, hogy hogyan alakult ki a legnagyobb mozaikpárt, a Fidesz: itt megtalálhatóak az SZDSZ volt prominensei, Tellér Gyulától Tarlós Istvánig, Szabó Erikától Halász Jánosig, a Nemzeti Fórumtól a több tucat MSZMP-s múltú képviselőig, a Lungo Drom, a Kisgazdák... Az a kérdés, hogy lehet-e közös nevezőre jutni, közös célokat megfogalmazni, és ezekért együttdolgozni. Volt ilyen, amikor az MSZP és az SZDSZ találtak egymásra, és volt, amikor Orbán Viktor és Torgyán József egy ellenféli pozícióból közös nevezőre tudott jutni. De ha kicsit kitekintünk a világba, a CDU, amely a német kereszténydemokrácia egyik letéteményese, az előző ciklusban a szociáldemokratákkal, most pedig a liberálisokkal kormányoz. Az RMDSZ is három-négy féle párthoz tartozó politikusokat tömörít, de a célok egyértelműsége együttműködésre szorítja őket - mind sikeresebben. A politikában azt kell figyelembe venni, hogy vannak-e olyan programok, megoldások, amelyek mellé fel lehet sorakozni. Az SZDSZ-szel egyelőre tárgyalás folyik arról, hogyha ők önállóan nem indulnak a választáson, nem állítanak országos listát, támogatják Bokros Lajos miniszterelnök-jelöltségét és az MDF programját, úgy lehetséges egyfajta együttműködés a két párt tagjai között.
Dávid Ibolya, az MDF elnöke (Fotó: Végh László/FN)

Dávid Ibolya, az MDF elnöke (Fotó: Végh László/FN)

Az MDF és az SZDSZ esetében mi a közös pont?

Bokros Lajos és az MDF munkahelyteremtő programja a közös pont, amely mögé sokan fel kívánnak sorakozni. Az MDF a nyitás politikájával egyértelművé tette: miniszterelnök-jelöltje van, mellette egy válságkezelő programja van, egy gazdaságélénkítő programja van és egy olyan munkahelyteremtő választási programja, amely alternatívát nyújt minden eddigi demagóg, mellébeszélő politikával szemben. Az MDF mellé egy olyan együttműködő csoportot kívánunk létrehozni, amelyik képes lesz arra, hogy ezt a demokratikus közepet megszólítsa. Hiszen egyszerre van jelen ma Magyarországon egy teljesen jogos igény a kormányváltásra, ugyanakkor jelen van az a félelem is, hogy mi lesz egy Fidesz-Jobbik kétharmad esetén. Ezért van szükség egy teljesen másfajta megközelítésre. Már nem a klasszikus jobb- és a klasszikus baloldal áll egymással szemben, hanem a populisták és a józan realitás képviselői néznek farkasszemet.

Tehát Bokros Lajos személye és a Fidesz-Jobbik kétharmadtól való félelem e közös nevező az MDF és az SZDSZ között?

Négy elem van: Bokros Lajos személye, mint miniszterelnök-jelölt. A Magyar Demokrata Fórum megoldást, valódi, reális alternatívát kínáló programja, amely egyszerre válságkezelő, gazdaságélénkítő, munkahelyteremtő. Emellett jogos igény: legyen kormányváltás, de van egy jogos félelem is, hogy a Fidesz-Jobbik kétharmada nemkívánatos folyamatokat indíthat el.


A két párt közti megállapodás viszont nem aratott osztatlan sikert: például sem az MDF, sem az SZDSZ Vas megyei szervezete nem állítana közös listát. Önön, illetve Retkes Attilán kívül ki áll még a megegyezés mögött?

Miért ne kísérné ezt is olyan fanyalgás, mint Magyarországon bármit? Egy lokális megállapodás született: a budapesti választmány, illetve az SZDSZ budapesti szervezete között egy együttműködésről. Valószínűleg helyi megállapodások születnek ott, ahol erre a megyében lehetőség és igény van. Ha Vas megye úgy gondolja, hogy ez ott számukra nem szükséges, akkor senki nem fogja őket erre kötelezni. Nem ez lesz egyébként az első alkalom: számtalan választáson indultunk úgy, hogy például a Somogyért Egyesülettel, vagy akár a Fidesz-KDNP-vel közös jelöltünk volt. Ez egy bevett gyakorlat. Az a kérdés, hogy az ott élő emberek azokkal a célokkal egyetértenek-e, amelyeket megfogalmaztunk. Fontos, hogy ne legyen egyetlen kidobott szavazat sem: a választási rendszerünk úgy rossz, ahogy van, 15-20 százalék szavazat is kerülhet az éterbe egy olyan választáson, ahol az azonos célokért küzdő pártok egymás ellen állnak ki.

Az SZDSZ az elmúlt egy évben több csoportra szakadt. Lapunk úgy tudja, a Kóka János-féle ág is nyitott lett volna az együttműködésre. Miért épp a Retkes Attila-szárnnyal kötöttek megállapodást?

Amikor az MDF azt hirdeti, hogy szükség van a kormányváltásra, mert rossz volt az elmúlt négy év gazdaságpolitikája, akkor abban az is benne van, hogy az ezt fémjelző kormánykoalíció leváltásra szorul. Ebből adódott, hogy közelebb állt hozzánk az SZDSZ-nek az a Retkes Attila vezette szárnya, amely nem vett részt az elmúlt kormányzati időszaknak egyetlen szakaszában sem. Ez nem zárja ki, ha Kóka János vagy Kuncze Gábor úgy ítéli meg, hogy az MDF és Bokros Lajos programja támogatható, várjuk támogatásukat, segítsék Bokros Lajost, mert Bokros sikere az ország sikere is, az MDF programja pedig egyedül kínál megoldást a gazdaság élénkítésére.

Az MDF-en belül sokan nem támogatják a pártvezetés döntését, pártelnökként hogyan viszonyul ehhez?

Ez egy demokratikus párt, ahol viták, ellenvélemények is vannak, néha hangosabb is a kelleténél. A világ legtermészetesebb dolga, hogy ha a többség egyetért vele, akkor megszületik egy döntés, ha nem, akkor nem kényszer. Helyi szinten eldöntik az embereink, hogy szükségét érzik vagy nem érzik szükségét ennek a megállapodásnak. A főváros szükségét érezte, belátta a célokat, belátta, hogy ez olyan folyamatokat indíthat el az országban, amelyik ezt a demokratikus közepet megerősíti.

Mit jelent önnek Bokros Lajos személye, munkássága, politikája?

Az elmúlt 2-3 ciklusban évről évre nőtt a mellébeszélés és a demagógia ebben az országban. 2002-ben a 100 napos programmal egy olyan lejtőre állt a magyar költségvetés, amiből azóta sincs visszaút. Bokros Lajos számomra azt a realitást képviseli, amelyik nem a düh mentén gyűjt tábort, hanem az értelem, a megoldások, a vállalható és megvalósítható programok mentén kívánja meghirdetni azt a politikát, amelynek ma egy válsággal küzdő térségben nincsen alternatívája. Elméleti, gyakorlati tapasztalata van válságkezelésben, gazdaságélénkítésben. Számos olyan probléma van ma a világban, amely végre szakembert, és nem populista politikust igényel. Bokros Lajos személyében a szakember és a politikus egymásra talált.
Dávid Ibolya Bokros Lajosról: a politikus és szakember egymásra talált (Fotó: Végh László/FN)

Dávid Ibolya Bokros Lajosról: a politikus és szakember egymásra talált (Fotó: Végh László/FN)

A társadalom egy bizonyos részében ugyanakkor személye - a Bokros-csomag emléke miatt - elutasítást vált ki. Az általa vezetett szövetségre kik szavaznak majd?

Mindazok, akik megoldási javaslatainkkal, céljainkkal egyetértenek azzal, hogy felnőttnek kell nézni a választókat, indulatok helyett megvalósítható programok kellenek. Több felmérés látott napvilágot az elmúlt időszakban: a választásra jogosultak 16-18 százaléka látja alkalmas miniszterelnöknek Bokros Lajost, mi több, ma a második legalkalmasabb embernek tartják erre a posztra, jelentősen megelőzve az MSZP jelöltjét. Bokros Lajos azoknak az embereknek üzent, akik nem kérnek a mesékből, a gyűlöletpolitikából, nem kérnek a kirekesztésből, a hamis illúziókból, amely megmételyezi a közéletet.

Az MDF és Bokros programja mit kínál az egyes szakterületeken?

Reformok kritikus tömege címszó alatt egy olyan javaslatot fogalmazott meg - az MDF-fel teljes egyetértésben - Bokros Lajos, amely egyedülálló választ ad. Egyetlen más párt sem meri meghirdetni azokat a reformokat, amelyek a költségvetés szerkezetében jelentős változásokat indítanának el.

Ez konkrétan mit jelent az egészségügy területén?

Téves az a meglátás, hogy az egészségügy ma egy ingyenesen, mindenkinek azonos szinten járó közszolgáltatás. Nincs így, csak azok szeretik így láttatni, akik demagógiával kívánnak szavazatokat szerezni. Az egészségügyben egyfelől óriási a pazarlás, másfelől óriási a hiány is. Aki azt az asztal alatt, zsebből zsebbe megfizeti, jobb minőséget kap, aki ezt nem tudja, az örül, ha ellátják. Itt is reformokra van szükség, nem is kevésre, hiszen a cél a gyógyító szolgáltatások minőségének javítása, a korrupció megszüntetése. Ahogyan azt a vasárnap bemutatott programunk vitaanyagában is olvashatja, egy jelképes mértékű tételes egészségügyi hozzájárulást mindenkinek fizetnie kellene, az egészségbiztosítás területén - a társadalombiztosítási finanszírozást kiegészítve, nem helyettesítve - pedig létre kellene hozni a kötelezően választandó magán egészségbiztosító pénztárak rendszerét.



Hogyan kezelné a válság által sújtotta családok helyzetét? Mit tennének a tömeges kilakoltatások, bedőlt lakáshitelek ellen?

Tető nélkül nem maradhatnak családok, az ő helyzetükre azonnali tűzoltó megoldásokra van szükség, amelyekben méltányos hitel-átütemezéssel mind bankok, mind az önkormányzatok segíthetnek, hiszen itt napok alatt kell megoldást találni. De ez már középtávon sem lehet megoldás, különösen nem az állami, önkormányzati támogatás minden felelőtlen pénzügyi döntés után. Erről szól a felelős döntéseken alapuló öngondoskodás. Az ma már egyértelmű, hogy sokkal felelősebb hozzáállásra van szükség nem csak a bankok, de a lakosság részéről is. Ahogy a felelőtlen politikai környezet okolható az ország nyakló nélküli eladósodásával is, ugyanez a hisztérikus, demagóg politika felelős nem kis részben a lakosság eladósodottságáért is. Tévedés ne essék, van az a helyzet, társadalom, ország, ahol magasabb ez a szint, ugyanakkor a magyar lakosság teherbírása többnyire kisebb, mint amekkora terhet sok család magára vállalt. Az MDF ez ellen a populizmus ellen küzd évek óta a maga eszközeivel, amely beette magát a társadalom minden szintjére, s a jövőre nézve pedig pontosan az a munkahelyteremtő gazdaságpolitika és program kínál megoldást, amelyet Bokros Lajos és az MDF képvisel.

Hogyan teremtenének munkahelyeket?

Az MDF és Bokros Lajos választási programjának egésze a munkahelyteremtésről szól. Pontosan ezért nem lehet egyetlen elemet kiemelni belőle, mert ez nem így működik, akárhogy is szeretné ezt sugallni a két populista párt. Munkahelyek csak akkor jönnek létre, ha az egymással szorosan összefüggő reformokból nem válogatunk, szemezgetünk. Az ország versenyképességének javítása csak átfogó közteherviselési reformmal indulhat meg, azonban nem elég azt mondani: adót kell csökkenteni. A hatalmas méretű állami újraelosztást is csökkenteni kell ezzel párhuzamosan. Sokkal több munkaképes embert kell bevonni a munka világába, aki így képes és hajlandó is lesz adót fizetni. A munkahelyeket, beruházásokat létrehozó vállalkozások működését ösztönözni kell. De nem úgy, hogy egy pazarló, rossz minőségű közszolgáltatásokat nyújtó állam apanázsaitól, kegyes támogatásaitól tesszük függővé őket. Minden mindennel összefügg tehát.

Programjukat azonban ellenzékből elég nehéz érvényesíteni. A Fidesz győzelme esetén el tud képzelni egy koalíciót egykori koalíciós partnerével?

Túl sok az ismeretlen ebben a kérdésben, erre felelős politikus nem válaszol. Nem ismerjük a választói akaratot, nem tudjuk, előáll-e majd ilyen kényszerhelyzet, nem ismerjük a többi lehetséges partner programját, szándékait. Így egy ilyen kérdésre nem lehet válaszolni.
dávid ibolya életrajza

Dávid Ibolya 1954. augusztus 12-én született Baján. 1981-ben a pécsi JPTE-n szerzett jogi diplomát. 1985-ben letette az ügyvédi szakvizsgát. Tamásiban, a helyi ügyvédi munkaközösségben dolgozott, majd 1990 januárjától ügyvéd lett. 1989. január 30-án belépett az MDF hőgyészi szervezetébe. 1993 és 1997 között az MDF Tolna megyei elnöke. 1996 márciusában beválasztották a párt országos elnökségébe. 1999. január 30-a óta az MDF elnöke: pozíciójában ezt követően pártja minden tisztújításon újra választotta. 2001-ben pártja nevében választási együttműködési megállapodást kötött a Fidesszel. 1990 óta országgyűlési képviselő. 1994-1998 között frakcióvezető-helyettes. 1998. július és 2002. május között igazságügy-miniszter. 2002. május 15-től 2004. november 8-ig az Országgyűlés alelnöke. 2002-től 2004-ig a delegált tagja az Európai Parlamentnek. A 2004. júniusi EU-parlamenti választásokon az MDF-MDNP-FKGP pártszövetség listavezetője. A sikeres szereplést követően lemondott mandátumáról. A 2004. november 8-án megszűnt, majd újjáalakult frakció helyettese 2009. március 19-ig. A 2006. évi országgyűlési választásokon országos listán szerzett mandátumot. 2009. március 20-tól, az MDF-frakció megszűnését követően független képviselőként folytatja munkáját. Házas, két gyermeke született.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2009.12 2010. Január 2010.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 440 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1546
  • e Hét: 4648
  • e Hónap: 15759
  • e Év: 169255
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.