Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Ezért volt sürgős az ellopott
  2010-01-29 21:20:31, péntek
 
  péntek, január 29, 2010

Ezért volt sürgős az ellopott felirat megtalálása



írta: Radulovic Zsuzsanna | Címkék: Müncheni üzenetek

A Bundestag-ban, amely egy idő óta a berlini Reichstag épületében ülésezik, január 27-én, az Auschwitz-i tábor felszabadításának évfordulóján, mint minden évben, most is a nemzeti szocializmus áldozatainak napját ünnepelték. A képviselők többsége feketében érkezett.

A sztárvendég Simon Perez volt, aki elmondta, hogy büszke atyái örökségére, büszke Izrael állam alapítására és arra, hogy ők, Izrael fiai, a náci-terror ősellenségei. - Senki nem moshatja tisztára a Harmadik Birodalmat a náci-terror és a holokauszt felelőssége alól - mondta -, de azokat az országokat sem szabad kihagyni a holokauszt történetének elbeszéléséből, amelyek ezt a gyakorlatot átvették - felsorolva itt Magyarországot, Romániát, Szlovákiát, Bulgáriát és Horvátországot.

Mint az izraeli atomprogram atyja hangsúlyozta, hogy állama elleni támadásként értékeli Irán atomdúsító programját. Párhuzamot vont a Harmadik Birodalom és Irán jelenlegi hozzáállása között.

Szívbemarkolóan mesélt nagyapjáról, az egykori lengyelországi rabbiról (akinek szülővárosa most érdekes módon Fehéroroszországhoz tartozik).

Páran hangosan nyeltek e beszéd alatt, még többeket viszont a szőnyeg alól kellet utána előhúzni.

Majd egy rabbi elmondta a kaddis-t, a halotti imát, amely alatt a képviselők nagy része felállt.

Angela Merkel kancellár beszédében hangsúlyozta, hogy Németország jóvátehetetlen bűnt követett el a holokauszt véghezvitelével. Ezért erkölcsi kötelessége minden erejével támogatni Izrael államot. A következő nagy veszély Izraelre nézve Irán viselkedése, amelyet Németország természetesen nem hagyhat annyiban és ezen a veszély megszüntetésében maximálisan támogatni fogja a zsidó államot.

Ugyanezen a napon volt a Bundestag vendége Hamid Karzai, afgán elnök is, akinek jelenlétében Merkel elmondta a sajtónak, hogy Németország még nem szándékozik kivonulni Afganisztánból. Előre láthatólag legkorábban 2014-től, fokozatosan, de pontos időpontot nem szándékozott megnevezni. Karzai csatlakozott a kancellár szavaihoz és üdvözölte azokat.

Mint láthatjuk, Németország ma is, mint mindig a történelem folyamán, rendkívül jól megél a háborúzásból és a zsidó államban remek szövetségesre talált, amely futószalagon szállítja neki a potenciális ellenségeket. Ezt sem csak a legutóbbi idők óta!


http://radicalpuzzle.blogspot.com/2010/01/ezert-volt-surgos-az-ellopott-felirat.h tml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Isten nevében rasszista vagyo
  2010-01-29 21:13:11, péntek
 
 
Isten nevében rasszista vagyok (?)


2010. január 24. vasárnap reggelén még nem sejtettem, hogy a szokásos délutáni teámat, immár mint megbélyegzett rasszista magyar állampolgár fogyasztom el néhány keksz kíséretében. Németh Sándor, a Hit Gyülekezetének ismét lendületbe jövő lelkésze ellentmondást nem tűrő vehemenciával, Istennek tulajdonított szavakkal - persze kellő átéléssel a hitelességnek legalább a látszatáért - ordította az éterbe a nemzettudat mibenlétét, "kinéllétét".

A Vidám vasárnap c. műsor kellett ahhoz, hogy megtudjam, miért is vagyok - állítólag - rasszista. Ha Ön is, kedves olvasó nem kíván Izraelbe menni, nem érzi, hogy támogatni kellene a zsidó nemzetet, nem hiszi, hogy Isten legjobban a zsidókat szereti (ezekkel a szavakkal!), nem gondolja, hogy az Istenhez vezető út a zsidóknak való behódolás révén található meg, hát akkor Ön is, nincs mit tenni, kétségtelenül rasszista. Sajnálom, ez van.

N. S. azért lágyszívű s megengedi, hogy legyen nemzettudatunk, de azért ne annyira, hogy ez megakadályozhasson minket a zsidó nép kiválasztottságának, feljebbvalóságának elfogadásában. Igen, az unalomig emlegetett kettős mérce természetesen itt is jelen van: a magyar nemzettudat tulajdonképpen elhanyagolható, azonban a zsidó nemzettudat (lévén, az Istennek tetsző), dicséretes dolog. Ezt nevezem én hátborozgatónak (eddig csak Tarantino filmjeire használtam ezt a jelzőt - igaz, ott elismerésként). A pénzügyi, gazdasági fenyegetésnél is aljasabb, pusztítóbb tett egy ki tudja milyen érdekeket kiszolgálandó, vallási meggyőződéssel, hittel való manipuláció.

Nem tud nem eszembe jutni Orwell két klasszikusa: az Állatfarm és az 1984, melyek talán aktuálisabbak, mint valaha. Vannak egyenlőbbek az egyenlők között? A végcél, hogy szeressük "Nagy Testvért"? A válasz mindkét kérdésre: igen - legalábbis a jelenleg uralkodó hatalom által elvárt válasz. De mi, magyar polgárok miként felelünk, hogy szól a mi válaszunk?!

Mindenesetre, 2010. január 24. a teljes megvilágosodás napja volt számomra. Végképp helyére került minden. Az egészségügy, az oktatás, a gazdaság, a kultúra, a keresztény erkölcs stb. szétverésének, lerombolásának nemcsak okára, hogyanjára, hanem ideológiai-vallási hátterére is rádöbbentett és továbbgondolásra sarkallt az ATV újraindult élő műsorában elhangzott kinyilatkoztatás. Életveszélyes!





Antal Judit Laura



http://www.nemzetihirhalo.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért könnyű betörni a kommuni
  2010-01-29 21:03:51, péntek
 
  Miért könnyű betörni a kommunisták számítógépébe?
?????
mert egy a jelszó, a béke!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
How red is his popó
  2010-01-29 21:02:01, péntek
 
  How red is his popó

2009.12.01. 12:43 K. Funky

Abban már az ég világon semmi hír nincs, ha egy magyar politikus különösen beszél angolul. Megszoktuk már az ilyet, EP-képviselők esetében sem kapjuk fel a fejünket. Viszont amikor egy magyar politikus fergeteges poénnal szórakoztatja a komplett Európai Parlamentet, akkor még mi is elégedetten csettintünk.

Napifix mikroblogger hívta fel figyelmünket a Herczog Edit néhány nappal ezelőtti felszólalására. A szocialista politikus a zseniális szónok, ám meglehetősen populista brit euroszkeptikus vezérnek, Nigel Farage-nak próbált odacsapni, ám igyekvése meglehetősen furán sült el. Akinek nincs energiája az egészet végignézni, tekerjen 06:05-höz, ott kezdődik a móka.



http://www.indavideo.hu/video/How_red_is_his_popo

"Mr. Farage, I'd like to say something Hungarian quotation for you, it is good that you are here because if the monkey goes up to the tree, it is better seen how red is his popó." Az egy dolog, hogy nem egészen világos, melyik magyar mondásról beszél, a POPÓ szó európai köztudatba emeléséért viszont mi irodalmi Nobelt adnánk.

POPÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! POPÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!


http://kepviselofunky.blog.hu/2009/12/01/how_red_is_his_popo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyerünk a Dunába kiérdemesült
  2010-01-29 18:55:55, péntek
 
  2010-01-29. 16:11
Gyerünk a Dunába kiérdemesült partizánjainkkal!


Mielőtt még a kedves olvasónak holmi szörnyű képzettársításai támadnának, sietek leszögezni: eszem ágában sincs a címben jelzett derék honfitársainkat belelövöldözni a magyar táj egyik gyöngyszemének számító folyójába, miként tették azt a gaz nyilasok 1944-1945 fordulójának gyakorta -30 fokos éjszakai hideggel beköszöntő, szörnyűséges, szovjetjárást is hozó telén, amikor a hódítók páncélosai is át tudtak kelni a csonttá fagyott Duna jegén.

http://kuruc.info/galeriaN/hir/befagyd.JPG


A nyilasok még a befagyott Dunába is képesek voltak zsidókat lőni. Nahát...
Mindössze az a szerény javaslatom lényege, hogy néhány prominens idiótájuk vehetne az akkori hőmérsékleti fagyrekordokhoz képest már-már mediterrán klímával kellemeskedő idei télben egy kis január végi fürdőzést avégett, hogy végre észhez térjen.
Derék bolsijaink, paleo- és neokomcsijaink, idiótábbnál idiótább vörös bloggereink ugyanis méltán rászolgáltak az interneten huzamosabb ideje kerengő kretén megnyilvánulásaikkal eme kis tél végi élvezetre. Ezek az álnév mögé bújó, férfinak nem igen nevezhető - bár ilyen neveket használó - antilények ugyanis folyamatosan mocskolják és rágalmazzák a nemzeti radikális oldal intézményeit, honlapjait és ismertebb képviselőit, szerénységemet is beleszámítva. S annak tisztázására, hogy a Kuruc.info is - részben - álnevekkel működik, álljon itt két megcáfolhatatlan tény. Egyrészt a legnagyobb olvasottságú hazai jobboldali médium semmilyen tekintetben nem hasonlítható össze holmi félanalfabéta, zugfirkászi titulusra áhítozó bloggerek által működtetett virtuális lapocskákkal. Másfelől, a régi, kommunista nómenklatúra és ifjú csicskásaik által uralt Magyarországon már régen betiltották volna hírportálunkat a szerkesztőség tagjainak ismerete alapján, a "hír szent, a vélemény szabaddemokrata" szlogen jegyében, lévén, hogy ma hazánkban totalitárius baloldali diktatúra van, ahol telefonokat hallgatnak le, embereket figyelnek meg, fenyegetnek az elvtársak "szélsőséges" személyeket egzisztenciális ellehetetlenítéssel, s a nekik nem tetsző véleményeket közzétevő médiumokat egyszerűen kinyírják. Persze, vigaszképpen: már nem sokáig.
Szellemi horizontunkat a lehető legmaximálisabb mértékben kitágítva, kezdjük mindjárt az egyetemes emberi kultúránál. Ezt természetesen a baloldali, totálhülye bloggerek szerint George Tabori, Nitsch, Serrano, Leslie Feinberg s más hasonszőrű biogenetikai hulladékok képviselik. Egy szerencsétlen tollforgatójuk szerint a Kuruc.infónak és e sorok írójának sem joga, sem intellektuális háttere nincsen ahhoz, hogy a "nemzetibe most futó mein kampf színdarabról"(sic!), azaz művészetnek álcázott gennyfolyamról egyáltalán véleményt merjen mondani. Miért? Kiknek a privilégiuma ez? Azoké a horpadt mellkasú, izom nélküli, szexuálisan aberrált, hermafrodita , erőkifejtésre képtelen, beteg, férfiatlan senkiháziaké, akik az efféle perverz, mindenféle történelmi és művészi hitelesség híján lévő szartól aléltan elélveznek? Mert kik ők? Véleményformálók? Kanonizált megmondóemberek? Nekünk ugyan nem, teszünk rájuk és a véleményükre egyaránt.
Ezek után szűkítsük valamelyest szellemi látókörünket, a jelenkori, hazai közéleti viszonyokra koncentrálva. Retardált vörös bloggereink tájékoztatására és megnyugtatására: jelen sorok írója már mintegy másfél éve szabad státuszú értelmiségi, szellemileg és anyagilag független egzisztencia. Ergo, nem hajlandó abban a fertőben dagonyázni, amivé a magyarországi közoktatást a hazai cionista lobbi süllyesztette. Egyszóval: nem tanít középiskolában, tehát meg lehet nyugodni. Ennélfogva nem híresztelhet a katedráról afféle baromságokat, mint például azt, hogy emberekből szappant meg lámpaernyőt készítettek, anno 1942-1945, miként teszik ezt még ma is komoly szaktekintélynek számító, elbutított középiskolai tanárok országszerte nem is kevés helyen. Az pedig egyenesen elbűvölő, amikor holmi délmagyaros "apátfalvi fasza gyerekek" a ténybeli hazugságok tömkelegét tartalmazó középiskolás tankönyvek tanulmányozására hívják fel a "holokauszttagadás" megbocsáthatatlan bűnében szenvedő magyar radikálisokat. No, persze az "apátfalvi fasza gyerekek" nincsenek annyira tökösek, hogy nyíltan kiálljanak, s vállalják személyazonosságukat. Az effélék csak egyet tudnak: gyáva, férfiatlan konformista szamarakként szajkózzák az éppen aktuális hivatalos ideológiai ökörségeket, például az iszonyatos holokamuról. Ugyanebbe a kategóriába tartozik a hírszerzős cigány üdvöske, Balogh-Oláh Artúr is. A családnév körüli zavart az okozza, hogy ez a szerencsétlen - aki egy kétszavas magyar tőmondatot képtelen tucatnyi, durva helyesírási hiba nélkül leírni, s akinek véleménye szerint Ausztriában osztrákul (!!) beszélnek - a mellékneveket is nagy kezdőbetűvel írja, eszerint nevezték őt már "Oláh"cigánynak. Nem, Artúr, ez nem diszlexia, miként állítod. Ez más: szellemi éjsötétség és műveletlenség. És itt nem a származásról van szó. A hülyeség az hülyeség, bármilyen származású vagy bármely politikai oldalhoz tartozó személytől is származik az.
Összességében is elmondható, hogy partizánjaink, antifasisztáink hihetetlen ideológiai eszementségein túl, a magyar nyelv legalapvetőbb helyesírási szabályaival sincsenek tisztában. Szellemi kapacitásuk pedig addig tart, hogy maximum egy 10 soros blogbejegyzést képesek magukból kiizzadni. Csak így tovább a lenini úton, derék antifák! Ostobaságaitok és mocskolódásaitok mindenkor derűvel töltik el táborunk harcosait, s megsokszorozzák a kárhozat oldala (az ún. politikai baloldal) elleni harci kedvünket. Csak egyszer mernétek már- mondjuk a Waffen SS vagy egykori honvédeink és hungaristáink módjára - férfiak lenni. De erre is képtelenek vagytok. Ha egy géppisztolyt elsütnének mellettetek, összecsinálnátok magatokat. Mert korunk "hőseiként" gyáva, lapító, nyafogó, kasztrált senkik vagytok.


Lipusz Zsolt - Kuruc.info

Kapcsolódó: Debil antifa a kamerák előtt


http://kuruc.info/r/7/54401/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közpénz-kampány, jó magyar mó
  2010-01-29 18:52:30, péntek
 
 

Egymilliárd forinttal olajozhatja a szocialista kampányt a kormány

* Király András

2010. január 29., péntek 15:51 | Frissítve: 2 órája

Már márciusban megduplázhatja a kormány a méltányossági nyugdíjalapot, legalábbis a szocialista miniszterelnök-jelölt, Mesterházy Attila szerint. A terv jól simul az MSZP elmúlt hetekben folytatott nyugdíjaskampányához. A nehéz helyzetbe került kisnyugdíjasokat kisegítő alap kétmilliárdosra hízhat a kampányidőszakra.

A kampányidőszak kezdetére időzítve duplázná meg a méltányossági nyugdíjkasszát Mesterházy Attila, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje. Mesterházy először a múlt héten állt elő az ötlettel, ami jól illeszkedik az MSZP a nyugdíjasokat a Fidesszel riogató kampányába.

Mesterházy a Népszabadság [1] pénteki számának adott nyilatkozatában már arról beszélt, hogy ötletéhez elnyerte a kormány támogatását is.
hirdetés

Ezt érdeklődésünkre Szollár Domokos kormányszóvivő nem tudta megerősíteni, de nem is cáfolta. Mint mondta, a méltányossági nyugdíjalap a krízisalaphoz hasonlítható, a szorult helyzetbe került kisnyugdíjasok kaphatnak belőle támogatást. A támogatásnak három formája van. Az egyik a folyósított nyugellátás összegének kívételes emelése, ezt legfeljebb három évente lehet kérelmezni, és az emelt összeg beépül a nyugdíjba. Ezt azok kérvényezhetik, akiknek a nyugíja nem haladja meg a 65 ezer forintot - vagy rendkívüli esetben a 75 ezer forintot.

A másik lehetőség az egyszeri segély, amely minimum 15, de legfeljebb 42,5 ezer forint lehet. Ezt évente egyszer igényelheti az, akinek a nyugdíja nem haladja meg a 65 ezer - rendkívüli helyzetben a 75 ezer - forintot.

Ezen kívül létezik még a méltányossági alapon megállapított nyugellátás, ezt az öregségi nyugdíjkorhatárt elérő, vagy rokkant személyek, illetve árvák igényelhetik, ha a kérelmező törvényes ellátásra való jogosultság iránti igényét jogerősen elutasították és rendelkezik a nyugdíj megállapításához egyébként szükséges szolgálati idő legalább felével.

Tájékoztatása szerint 2010-ben összesen 1,4 milliárd forint áll rendelkezésre a méltányossági alapban.

Mesterházy január 20-i nyilatkozata szerint [2] a nyugdíjkasszában a duplázás után 2,1 milliárd forint lenne - azaz, ha a kormány ténylegesen beleegyezett az ötletbe, a tervezetnél egymilliárd forinttal többet költenének egy olyan célra, amely jól illeszkedik a szocialisták pillanatnyilag leghangsúlyosabb kampánytémájához.

Pedig január 13-án a kormány még önmérsékletet kommunikált [3] - igaz, csak azt ígérték, hogy a választások előtt 4-6 héttel nem fognak már fontosabb személyi ügyekkel, állami vagyon átruházásával vagy támogatási szerződésekkel kapcsolatos döntéseket hozni. Azóta viszont jelentősen romlott a költségvetés helyzete, hiszen az Alkotmánybíróság kedden megsemmisítette a vagyonadó ingatlanokra vonatkozó fejezeteit, ez pedig összességében 50 milliárd forintos kiesést jelent.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sikeres a rendőrségi "felzárkó
  2010-01-29 18:49:07, péntek
 
  Sikeres a rendőrségi "felzárkóztatás" - bilinccsel és fegyverrel fotózkodni már tud az állomány sötétebbik része


2010-01-29. 15:33 http://kuruc.info/r/35/54209/


Vizsgálódnak a bilinccsel és fegyverrel fotózkodó cigány "rendőr" ügyében


Január 29, 15:33: Tényfeltáró vizsgálatot rendelt el pénteken délután a pécsi rendőrség a Kuruc.info alábbi cikke nyomán. Kellemesen csalódtunk, már ami a rendőrség reakcióidejét illeti.

Róla beszélünk, szép példány, ugye?
Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a tényfeltáró vizsgálat keretében hiteles adatokat gyűjtenek, majd értékelik ezeket. Tisztázni kell, hogy ki szerepel a fotókon, és ki tette azokat közzé. A felvételeket szakmai és jogi szempontból is vizsgálni fogják, ezután hoz döntést az etikai bizottság. Azt kell megállapítani, hogy történt-e etikai vagy más vétség - tette hozzá a szóvivő. Megerősítették: Cseri Szilvia pécsi tiszthelyettesként dolgozik a rendőrségnél.
(FH nyomán Kuruc.info)
Korábban írtuk: Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket az alábbiakra. A képeket mind beszúrtuk, mert könnyen lehet, hogy megpróbálják eltüntetni a nyomokat és időközben törlik majd az Iwiwről.
Adott Cseri Szilvia (iwiwes adatlapja itt), aki cigány és rendőr (eleve ígéretes társítás). Információink szerint Pécsett dolgozik a sündőrségnél.
Mellessel:

Szegény öcsi...
A következő képen egyenruhában, bilincsével Berkics Istvánnnal fotózkodik (iwiwes adatlapja itt).
Ez a Berkics István aztán minden bizonnyal a cigány rendőrnő szolgálati fegyverével pózol tovább. Bár nem vagyunk fegyverszakértők, és előfordulhat, hogy nem rendőri pisztolyról van szó, lehet akár hitelesen kinéző gázpisztoly is, a fentiek tükrében ez nem valószínű. Mindenesetre a rendőrségnek kellene vizsgálatot indítania és tisztázni a dolgot cikkünk nyomán. Ugyanis nem hisszük, hogy szolgálati pisztolyt szabad közszemlére tenni, s csak úgy pózolgatni vele Iwiwen, de az egyenruhát sem biztos, hogy erre a célra találták ki. (Friss: olvasóink szerint Walther gázpisztolyról van szó, bővebben cikkünk alatt.)
A társadalom semmit nem veszítene...

Ez nem orosz rulett... Just do it!
Befogta ismerősét is a "játékba", a retardált lány meg tán élvezi is a megalázást:
Az elmaradhatatlan kulturális kellék is előkerül:
Mint látható, ez a fekete retek is szamurájkard-mániás - szép jövő várhat Szilviára is. Olvasóink bizonyára emlékeznek még a salgótarjáni mészárlásra, ahol az egyik cigány "nem tudta feldolgozni" a szakítást, ezért úgy döntött, hogy a szamurájkardot hívja segítségül gyönge lelkét gyógyítani. Képek a vérengzésről erős idegzetűeknek itt. Az a lány sem hitte, hogy valaha így fogja végezni.
Zárásként íme egy kép Berkics Krisztiánról és szép kétszersült barátairól.
Vajon mit lépnek a rendőri vezetők, Cseri Szilvia felettesei? Ez lenne a "romák integrálása", a "felzárkóztatás", ezért kell több cigány rendőr?
Köszönjük olvasónk információit!
S. Tibor - Kuruc.info
Olvasóink reagálása:
Adjon az Isten!
A fent említett cikkhez lenne egy hozzáfűzni valóm: amit ez a nyikhaj a kezében tart, az egy Umarex Walther P99 típusú gázpisztoly. Ennek létezik éles változata is, a Walther pisztolyok riasztó változatainál ugyanis jórészt meghagyták az eredeti nevet, a többitől eltérően, amelyek gázpisztolyként valami saját fantázianéven kerültek forgalomba.
A szemből készült fotón, ahol nagyjából bele lehet látni a ,,fegyver" csövébe, látható egy sötétebb, és azon belül egy világosabb, fémesen csillogó rész. Ez utóbbi az éles fegyvereken nem található meg, azoknak a csöve homogén anyagból készül. A gázpisztolyoknál azonban a spiáterből készült csőbe (amely tartóssága alapján a csirkesz@rral összetapasztott fűrészporral nagyjából megegyezik) az igényesebb modelleknél acélbetétet helyeznek el, hogy ne nyíljon szét, mint a tubarózsa.
Hazánkban a rendőrség alapértelmezett szolgálati fegyvere a PA63-as. Saját önvédelmi fegyverrel manapság már ők sem rendelkezhetnek alanyi jogon, így szinte kizárt, hogy a képeken látható pisztoly egy valódi Walther P99-es lenne, már csak a kb. 250.000 Ft-os ára miatt is.
Szebb jövőt! Rondacrampus
Második levél:
Sziasztok Kurucok!
A cikkben szereplő "úr" fotóin látható fegyver egy Walther P99 gázpisztoly. Mellékeltem egy nagyított fotót is.
Ez azonban nem jelenti azt, hogy illő lenne azt szabadon mutogatni, és még kevésbé lenne szabad azt emberre fogni. A törvény erről világosan rendelkezik, és a legkevesebb ilyenkor a fegyver - s ha van egyáltalán - a viselési engedély visszavonása. Sok jogszabály létezik, például:
33. § (1) A fegyver használata - törvény eltérő rendelkezése hiányában - nem veszélyeztetheti mások életét, testi épségét, javait, a természeti értékeket, s másokban indokolatlanul félelmet nem kelthet.
(3) Fegyvert nyilvános helyen, közterületen - nem kereskedelmi célból - úgy kell szállítani, viselni, hogy a fegyverviselés tényét mások ne észleljék (rejtve viselés, szállítás).
A 33. §-hoz: A közrend és a közbiztonság védelme érdekében a javaslat a fegyverek használatának, viselésének és szállításának főbb szabályait is megállapítja oly módon, hogy az az élet- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, illetve más személyekben ne kelthessen félelmet. E szabályozás szerint a fegyvert tilos olyan célból használni, hogy az másokban félelmet keltsen. Ezzel a jogalkotó szándéka szerint a fegyvert csak arra a célra lehet használni, amire azt engedélyezték. Az ettől eltérő használat az engedély visszavonását eredményezi.
A törvény szerint a fegyver viselése csak egy felelős személyre bízható, nem pedig egy felnőtt testében élő gyermekre. A fegyver veszélyes dolog. Pont az ilyen esetek szolgáltatnak támpontot egyébként azoknak, akik a rövidcsövű tűzfegyverek általános viselésének lehetőségét akadályozzák.

Tomy35

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mádi Lászlót nem indítja a Fid
  2010-01-29 18:36:26, péntek
 
  Mádi Lászlót nem indítja a Fidesz a választáson

* Index

2010. január 29., péntek 12:40 | Frissítve: 5 órája

A fideszes Mádi László nem indulhat a választáson, miután egy szakmai fórumon a pártjától eltérő véleményt fogalmazott meg az ingatlanadóval kapcsolatban. A gyors és határozott kirúgás a többi pártpolitikusnak is szól. Az pártelnökség szigorú nyilatkozategyeztetési kötelzettséget írt elő a jelölteknek.
madilaszlo
Mádi László a parlamentben

A fideszes Mádi László nem indulhat a választáson, közölte a Fidesz az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott, Cser-Palkovics András szóvivő által jegyzett közleményben.

Az éles reakció előzménye a politikus egy csütörtöki nyilatkozat [1]. ,,Az ingatlanadót rövid távon el kell felejteni, de kellő előkészítés és a társadalommal folytatott egyeztetés után bevezethető" - mondta az Alkotmánybíróság döntését értékelve a Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete rendezvényén.

A Fidesz a 30 milliónál nagyobb értékű ingatlanokra kivetett vagyonadót bevezetése óta élesen támadta, mert azt igazságtalannak tartotta. A párt politikusai azóta folyamatosan azt hangoztatták, hogy kormányra kerülésük esetén azonnal eltörölnék ezt az adófajtát.

Az Index információi szerint Mádi gyors és határozott kirúgása egyben figyelmeztetés is a párt többi címvárományosának. Az elnökség a kampányra szigorú kommunikációs fegyelemre utasította politikusait, a fontosabb, országos témákat érintő megnyilatkozások előtt kötelezővé tették az egyeztetést Szijjártó Péterrel, a párt szóvivőjével. Forrásaink szerint a pártvezetés az utóbbi időben azt tapasztalta, hogy többen is önállósították magukat, ezért kellett példát statuálni.

Mádi nyilatkozata ráadásul szöges ellentéte volt a Fidesz hivatalos álláspontjának, ezért nagy megrökönyödést váltott ki a párt belső köreiben.


Mádi László 1988 óta tagja a Fidesznek, 1990 óta folyamatosan parlamenti képviselő, és tizenkét éve a Fidesz egyik frakcióvezető-helyettese. A rendszerváltás óta tagja a költségvetési bizottságnak, az utóbbi években a Fidesz lakásügyi szakpolitikusaként dolgozott.

Az Orbán-kormány utolsó hónapjaiban a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára is volt. A közgazdász végzettségű politikus a most elmúló ciklusban költségvetési-, adó- és lakásügyekben, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét érintő kérdésekben volt aktív a parlamentben.

Ingatlanadóról szóló, vesztét okozó megszólalása előtt utoljára azzal került január elején a hírekbe, hogy 10 évre szóló lakáspolitikai koncepciót, és 2011-től lakásépítési adókedvezményt ígért [2] a Fidesz nevében.

Mádit egyelőre hiába próbáltuk elérni, nem vette fel telefonját.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2009.12 2010. Január 2010.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 440 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3598
  • e Hét: 9330
  • e Hónap: 20441
  • e Év: 173937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.