Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Közel 500 állami vezetőt beto
  2010-01-30 15:34:04, szombat
 
 
Közel 500 állami vezetőt betonozott be a szocialista-liberális kormány


A Fidesz kérdésére válaszoltak a minisztériumok, nem is szégyellik, ahogyan eljártak.


chubakka, szo, 2010/01/30 - 12:47

A Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok 479, hat évre kinevezett államigazgatási vezetőt hagynak örökül a következő kabinetre. Ez derül ki 14 tárca a fideszes Répássy Róbert írásbeli kérdésére adott válaszából.

Az Országgyűlés honlapján olvasható adatok szerint Répássy, a Fidesz frakcióigazgatója január 11-én minden minisztérium vezetőjének ugyanazt az írásbeli kérdést tette fel: hány köztisztviselőnek van jelenleg hat évre szóló vezetői megbízása a miniszter által felügyelt hivatalban; mikor jár le ezen köztisztviselők vezetői megbízatása?

A minisztérium felügyelete alá tartozó központi államigazgatási szerveknél, valamint ezek területi és helyi szerveinél hány köztisztviselőnek van hat évre szóló vezetői megbízása; mikor jár le az ő vezetői megbízásuk? - firtatta még.

Az ellenzéki politikus egy, a Gyurcsány-kormány alatt elfogadott, 2007. július 15-én hatályba lépett, a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény módosításra hivatkozott a kérdésében. E szerint a központi államigazgatási szervek, valamint területi és helyi szerveik, továbbá a minisztérium főosztályának vezetésére adott kinevezés, megbízás - ha törvény eltérően nem rendelkezik — hat évre szól. A 14 miniszteri válasz - amelyek szintén olvashatóak a parlamenti honlapon - határidőre megérkezett.

A válaszok összesítéséből kiderül: a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok összesen 479 vezető köztisztviselőt neveztek ki; közülük 297-nek 2013-ban, 96-nak 2014-ben, 76-nak 2015-ben, kettőnek pedig 2016-ban jár le a vezetői megbízása. A miniszterek válaszleveleikben leszögezték: a hatéves kinevezés a közigazgatás szakmai stabilitásának megerősítését szolgálja, az semmiképpen nem tekinthető ,,bebetonozásnak".

Hozzátették azt is, hogy ha egy hat évre kinevezett vagy megbízott vezető rosszul végzi a munkáját, a vezetői kinevezése vagy megbízása visszavonható. ,,Kétségtelen, hogy ez a törvényi rendelkezés akadályát képezi annak, hogy a közigazgatási szakemberek körében politikai tisztogatást lehessen végezni, lehetővé teszi azonban azt, hogy a munkáját szakmailag rosszul végző vezetőktől meg lehessen válni" - teszik hozzá.

(MTI)


http://szentkoronaradio.com/belfold/2010_01_30_kozel-500-allami-vezetot-betonozot t-be-a-szocialista-liberalis-kormany?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&am p;utm_campaign=Feed%3A+atisztamagyarhang+%28Szent+Korona+R%C3%A1di%C3%B3+%2B+Magy ar+Jelen%29
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Magyar pártoknál landolhatot
  2010-01-30 15:29:16, szombat
 
  2010-01-30. 11:28


Magyar pártoknál landolhatott a MÁV Cargo-s pénz

Napokon belül feljelentést tesznek a Szövetség Ausztria Jövőjéért (BZÖ) frakció képviselői a MÁV Cargo megvásárlásával összefüggésben, mert közel 3 milliárdos sikerdíjat kapott a MÁV Cargo eladása után egy bizonyos Geuronet Bt.. A feljelentők gyanúja szerint az Osztrák Szövetségi Vasút által kifizetett pénz végül magyarországi pártoknál landolt - írja a Magyar Nemzet. Magyarországon a Nemzeti Nyomozó Iroda 2008 márciusa óta nyomoz befolyással üzérkedés gyanúja miatt az ügyben, de nem túl sok eredménnyel.
A lap hivatkozik a Hír Televízió péntek esti műsorára, amelyben többek között nyilatkozott Gerald Grosz, a BZÖ parlamenti képviselője, aki szerint a megbízás nem volt átlátható, és nincs összhangban az Ausztriában nemrég elfogadott korrupció ellenes intézkedésekkel sem.
A Hír Televíziónak az állami tulajdonú Rail Cargo Austria rövid közleményben kommentálta az ügyletet, amely szerint "objektív kritériumok alapján választották ki" a magyar céget, a részletek pedig üzleti titkot képeznek.

(FN)

http://kuruc.info/r/8/54427/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
szétlövet vagy szétveret?
  2010-01-30 15:17:31, szombat
 
  szétlövet vagy szétveret?



http://www.youtube.com/watch?v=1NCQSvmjXhs&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=HcpvoRFsR2U




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ELMEBETEGEK!-a panamás pár le
  2010-01-30 15:16:34, szombat
 
 
ELMEBETEGEK!-a panamás pár le akarja bontani a panelházakat,-"szél kell nekik"-ADJUNK!




http://bastya.nolblog.hu/archives/2010/01/15/Bstya_elvtrs_s_a_szlcsatorna/


http://www.magyarhirlap.hu/pp_hir_nyomtat.php?hir_id=187344

Létrehozás ideje: 2010-01-19 Szerző: Pindroch Tamás

Panelben lakók érdekeit védi a Fidesz-KDNP

Meglepő ötlettel állt elő az MDF budapesti elnöke, Lévai Zoltán: emeleteket bontana vissza a budapesti panelházakból, hogy biztosítsa a főváros szélcsatornáját. A politikus egy blogon részletezte elképzeléseit. A Fidesz megvédi Bokros Lajos pártjának javaslatai ellen a budapesti lakosokat.

László Tamás, a legnagyobb ellenzéki párt országgyűlési képviselője emlékeztetett, az egykori Bokros-csomagba majdnem belerokkant az ország (Fotó: Hegedüs Róbert)

,,Ha kell, bontsuk vissza a szélcsatornákat elzáró paneleket, magas épületeket! Az önkormányzat, elővásárlási jogával élve, vásárolja fel ezeket, és a szélmozgást lassító emeleteket bontassa vissza. Tartsuk meg és bővítsük a zöldterületeket, alakítsunk ki zöldfolyosókat!" - olvasható az MDF budapesti elnökének szmog elleni elképzeléseit részletező sajtóközleménye egy blogbejegyzésben, amely január 15-én került fel az internetre.

A szélcsatorna-tisztító MDF-programra az uniós pénzeket szétosztó Környezet és energia operatív program (KEOP) 26,3 milliárdos keretét használná fel Bokros Lajos pártja. A Panel.blog.hu-nak megküldött magyarázatukban nem kertelnek: nem válogatnának az épületek között, a már felújított panelek sem maradhatnának meg, ha a város jó levegője miatt szükséges a részleges vagy teljes lebontásuk. De nemcsak a panelházak, hanem minden olyan épület - például az Arena Plaza - lebontásának lehetőségét is megvizsgálnák, amely a friss levegőt hozó szél útjában áll. Az MDF Smog and go? című tanulmányába azonban egy éppen dózerolás alatt álló lakótelep képét tették be. Lévai Zoltán a Panel.blog.hu-n kifejtette, hogy ha indokolt, akár a teljes lebontás is szóba kerülhet. Az MDF önkormányzati és állami lakásokkal kompenzálná az érintetteket.

A Fidesz úgy véli: Bokros Lajos újra a családok életének megkeserítésére készül, az MDF el akarja venni az emberek lakását, szívtelen módon földönfutóvá, hajléktalanná tenné a családokat. László Tamás szakpolitikus emlékeztetett, hogy a kilencvenes évek közepén Bokros Lajos akkori pártja, az MSZP, egyszer már végrehajtott egy olyan programot, nevezetesen a Bokros-csomagot, amelybe majdnem belerokkant az ország. Hozzátette: az MDF miniszterelnök-jelöltje tipikus szocialista bankár, aki családok tízezreit akarja kilakoltatni. Hangsúlyozta azt is, hogy a Fidesz ezt nem fogja hagyni, megvédik a budapesti családokat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Simon Perez Németországban jár
  2010-01-30 13:02:35, szombat
 
  Simon Perez Németországban járt





A Bundestag-ban, amely egy idő óta a berlini Reichstag épületében ülésezik, január 27-én, az Auschwitz-i tábor felszabadításának évfordulóján, mint minden évben, most is a nemzeti szocializmus áldozatainak napját ünnepelték. A képviselők többsége feketében érkezett.

A sztárvendég Simon Perez volt, aki elmondta, hogy büszke atyái örökségére, büszke Izrael állam alapítására és arra, hogy ők, Izrael fiai, a náci-terror ősellenségei. - Senki nem moshatja tisztára a Harmadik Birodalmat a náci-terror és a holokauszt felelőssége alól - mondta -, de azokat az országokat sem szabad kihagyni a holokauszt történetének elbeszéléséből, amelyek ezt a gyakorlatot átvették - felsorolva itt Magyarországot, Romániát, Szlovákiát, Bulgáriát és Horvátországot.

Mint az izraeli atomprogram atyja hangsúlyozta, hogy állama elleni támadásként értékeli Irán atomdúsító programját. Párhuzamot vont a Harmadik Birodalom és Irán jelenlegi hozzáállása között.

Szívbemarkolóan mesélt nagyapjáról, az egykori lengyelországi rabbiról (akinek szülővárosa most érdekes módon Fehéroroszországhoz tartozik).

Páran hangosan nyeltek e beszéd alatt, még többeket viszont a szőnyeg alól kellet utána előhúzni.

Majd egy rabbi elmondta a kaddis-t, a halotti imát, amely alatt a képviselők nagy része felállt.

Angela Merkel kancellár beszédében hangsúlyozta, hogy Németország jóvátehetetlen bűnt követett el a holokauszt véghezvitelével. Ezért erkölcsi kötelessége minden erejével támogatni Izrael államot. A következő nagy veszély Izraelre nézve Irán viselkedése, amelyet Németország természetesen nem hagyhat annyiban és ezen a veszély megszüntetésében maximálisan támogatni fogja a zsidó államot.

Ugyanezen a napon volt a Bundestag vendége Hamid Karzai, afgán elnök is, akinek jelenlétében Merkel elmondta a sajtónak, hogy Németország még nem szándékozik kivonulni Afganisztánból. Előre láthatólag legkorábban 2014-től, fokozatosan, de pontos időpontot nem szándékozott megnevezni. Karzai csatlakozott a kancellár szavaihoz és üdvözölte azokat.

Mint láthatjuk, Németország ma is, mint mindig a történelem folyamán, rendkívül jól megél a háborúzásból és a zsidó államban remek szövetségesre talált, amely futószalagon szállítja neki a potenciális ellenségeket. Ezt sem csak a legutóbbi idők óta!

(www.radicalpuzzle.blogspot.com)

Jövőnk.info kommentár: Egy apró kiegészítést hozzáfűznék a cikk végén tett megállapításhoz, hogy Németország mindig rendkívül jól megélt a háborúzásból. Számomra ismeretlen, hogy milyen motiváció vezérelte a szerzőt, amikor ezt leírta, de példának okáért, a Harmadik Birodalmat egésze biztos, hogy nem ez motiválta a II. Világszabadságharc idején...

Ami viszont a cikk lényegi mondanivalója, az az, hogy Simon Perez az egykor szebb napokat is megélt Németországba látogatott. Ahol szabályosan megalázta a németeket, amihez persze hű kiszolgálói, a német nép elárulói készségesen segítségére is voltak. A Harmadik Birodalmat, de még hazánkat is megemlítette, - Romániával, Szlovákiával, Horvátországgal, Bulgáriával együtt - mint bűnös nemzetet. Perez azt állítja, hogy a "holokausztot" senki sem moshatja le a Harmadik Birodalomról. Én pedig azt üzenem neki, hogy róla és népéről (s mindazokról, akik segítkeztek ebben) nem moshatja le senki a világtörténelem legnagyobb csalását. Ez pedig a holokauszt! Az a rémmese, melyet ma már semmilyen épésszel elfogadható érv nem támaszt alá. Egyre világosabb a világ gondolkodni képes felének, hogy az egész nem más, mint egy merő kitaláció, melyet a világ zsidósága mint egy védő pajzsot tol maga előtt - a kárpótlásokról nem is beszélve - céljai megvalósítása érdekében. De hiába törvény, hiába a hazugság. Az igazság olyan, mint a víznek folyása. Ideig-óráig feltartóztatható, de végleg nem. A holo-mese úgy fog összeomlani, illetve úgy omlik már össze napjainkban is, akár egy közönséges kártyavár!

Lantos János - Jövőnk.info

http://www.jovonk.info/2010/01/29/simon-perez-nemetorszagban-jart
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó, ha nem feledjük
  2010-01-30 12:58:44, szombat
 
  Jó, ha nem feledjük - Wass Albert: A MAGYAR NEMZET HÉT PARANCSOLATA


2010/01/23

Az Úristen kegyelméből azonban nincsen veszedelem a megmaradás lehetősége nélkül. Ha fölismerjük a veszedelmet, és él bennünk az akarat, hogy segítsünk magunkon, az Úr is velünk lesz! S ha már egyebet vénségemnél fogva nem is tehetek: szavakba foglalhatom a törvényt, mely részben minden nemzetre egyformán vonatkozik, de különösképpen a magyarra. És elnevezhetem ezt a törvényt A MAGYAR NEMZET HÉT PARANCSOLATÁNAK:

1. Tiszteld és szeresd a te Uradat, Istenedet, teljes szívedből, minden erődből, és rajta kívül más istened ne legyen. Bálványt ne imádj! A pénz mindössze eszköz, nem istenség. Érdekimádat, ön-imádat hamis utakra vezet embert és nemzetet egyaránt.

2. Magyar mivoltodat, az Úr legszebb ajándékát, meg ne tagadd soha! Őrizd, ápold, add át fiaidnak, mert csak addig marad rajtatok az Úr szeme, míg e nemzethez hívek maradtok. Ki nemzetét elhagyja: az Urat tagadja meg, s elvész nyom nélkül a népek tengerében.

3. De ne gyűlöld azt, aki más nemzethez tartozik. A gyűlölet méreg, mely megmérgezi az elmét, és gyűlöletet terem. Rokonod minden isten-fia ember, bármely nyelvet beszéljen is.

4. Szeress minden magyart, mert testvéred Ő: nemzeted fia. Segítsd és támogasd, mert közös hazát adott nektek az Úr. Ki testvére ellen fordul, vagy megcsalja azt: önmagát rövidíti meg ezzel, saját nemzetét gyöngíti, s az Úr parancsa ellen vétkezik. Ki széthúzás magját veti el: romlást arat.

5. Ki bántja a magyart: téged is üt. Nemzeted jussát, igazát védeni kötelességed. Csak úgy lesztek erősek, ha megvéditek egymást. Bárki magyar vesztesége a te veszteséged is.

6. Légy becsületes, tisztességes és igaz! Ezek azok az emberi értékek, melyeken nemzeteknek, országoknak épülniök kell. Hamis szó, hamis cselekedet ingoványba vezet. Aki csalásra épít: nyakát töri. A felelőtlen ember homokra épít, amit elfúj a szél, és elmos az eső. A becsületesség olyan, mint a sziklakő: kemény és maradandó. Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövendő az igazaké. Haladj csak bátran a becsület és tisztesség útján, a jövendő az igazakkal van.

7. Legyetek bátrak és hűségesek egymáshoz és a magyar nemzethez, mert az Úr szereti a bátrakat és a hűségeseket, s megsegíti azokat, akik az igazság útjain járnak.

Őrizzétek szívetekben ezeket a parancsolatokat, s meglássátok: az Úr veletek lesz!

(1993. május)

Nemzeti InternetFigyelő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Történelmi lecke a nem létező
  2010-01-30 12:52:49, szombat
 
  Történelmi lecke a nem létező magyar értelmiségnek


2010/01/27


Dokumentumfilmek sorozatát mutatják az utóbbi időkben a televízióban. Az egyik címe volt a Tokió-per a Nürnbergi-per Japán változata.

A győztes hatalmak Japánt is a vérpadra hurcolták a háború után. A Távol-keleti Nemzetközi Katonai Törvényszék által rendezett úgynevezett Tokió-perben nyolc személyt ítéltek kötél általi halálra. A fővádlott Tojo Hideki (Tódzsó Hideki) miniszterelnök volt. Az ítélet 1948. november 12-én született és Tojó miniszterelnököt háború kirobbantása az USA, Kína, Anglia, Hollandia és Franciaország ellen és a hadifoglyok elleni embertelen bánásmód vádpontok alapján kötél általi halálra ítélték és egy hónap elteltével az ítéletet végrehajtották.

Hirohitó császár nem állt a vádlottak padján, mert a győztesek értékelése szerint olyan nagy népszerűségnek örvendett a nép között, hogy egy esetleges ítélet hatalmas felháborodást keltett volna. Arról nem beszélnek, hogy az USA már tervezgette a Távol-keleti politikáját és ehhez feltétlen szükségük volt Japánra.

A japánok 1978-ban a kivégzett Tojo miniszterelnök hamvait egyetemben más tizenegy kivégzettével a Yasukuni-templom dicsőség oltára alatt helyezték nyugalomba. A kegyhely azóta a japán értelmiség és a hazafias érzelmű japánok zarándokhelye lett.

A dokumentumfilm megjegyezte, hogy nem jó dolog, ha így folytatódik az egykori háborús bűnösök tisztelete Japánban.

Valószínűleg a japánok is látták a róluk készült filmet, de ez nem zavarta őket abban, hogy másként érezzenek. És itt feltehetjük a nagy kérdést, hogy ugyan mit érez a nem létező magyar értelmiség, amikor a hatalmat még mindig a régi ítéletvégrehajtók bitorolják a jelenlegi Magyarországon. Választások előtt hallhatók bizonyos mekegések a felelősségrevonásról, de konkrét megnevezések nélkül, hogy kiket és miért és mikortól kezdve. Pedig hát olyan egyszerű lenne a dolog, mert a gyilkosok köztünk élnek és ismerjük őket.

Tímár Imre - Jövőnk.info
Svédország


http://www.jovonk.info/2010/01/26/tortenelmi-lecke-nem-letezo-magyar-ertelmisegne k

http://internetfigyelo.wordpress.com/2010/01/27/tortenelmi-lecke-a-nem-letezo-mag yar-ertelmisegnek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kommunista tízparancsolat
  2010-01-30 12:48:21, szombat
 
  KOMMUNISTA TÍZPARANCSOLAT


2010/01/27

1.Mindened legyen a párt. Általa kerülhetsz törvényen kívül, neki köszönheted vagyonod, tehát csak neki szolgálj!

2.Mindig azzal vádold a szemben álló felet, amit magad csinálsz, csináltál vagy csinálni fogsz. És nevezd mindig ellenségnek.

3.Ha nem lesz szocializmus, gyorsan kezd el építeni a kapitalizmust, de a szájad a nyilvánosság előtt arra álljon, hogy szociálisan érzékeny vagy.

4.Kapcsolataid fenntartásakor mindig a párttagság legyen meghatározó. Az ezen kívülieket ott használd ki, ahol csak tudod. Ez kötelesség. Ha mégsem sikerül, parancsolj nekik, vagy fenyegesd meg őket.

5.Ha valamilyen szellemi kezdeményezést nem tudsz meghiúsítani, úgy vegyél részt benne. Épülj be és rombold szét.

6.Mindig tegyél sejtelmes célzásokat a másik fél erkölcseire, nem baj, ha az nem igaz. És ismételd, ahányszor csak tudod. Míg mindenki elfelejti, hogy honnan is indult az egész.

7.Beszélj a nép belső ellenségeiről. Hivatkozz olyan forrásra, amely nem létezik. Ezzel okos is leszel, de nem baj, ha nem jön be. Ha mégis rajtakapnak: tagadj körömszakadtig.

8.Legjobb kapcsolatod a kommunista sajtóval legyen. Azokkal mindent elintézhetsz, ha kell pénzt is adj nekik, elfogadják.

9.Alapelved mindig az övön aluli megoldás legyen. Ezt hamar megszokod és nem kerülsz ellentétbe saját természeteddel.

10.Soha ne feledd az örökös alapelvet: ami a másé az az enyém, ám ami az enyém, az a mienk s ahhoz másnak semmi köze nem lehet.

Ha még ez sem lenne elég bizonyíték hadd tegyem ide Szolzsenyicin tételét a bolsvikokról.

Ő csak ismeri őket / ,,Ivan Gyenyiszovics egy napja"/ a Gulagokig bezárólag: SENKI JOBBAN, RÖVIDEBBEN LE NEM ÍRTA ILYEN E TÖRTÉNELMI HORDALÉKOT.

,,A kommunistánál ártalmasabb, veszélyesebb embertípust nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra és szellem-ellenességük elképzelhetetlen minden más, normális - azaz nem kommunista ember számára.

A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika igy hív: lelkiismeret.

A kommunista eltorzult lélek, Egészséges szellemű, európai ember nem lehet kommunista.

Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt az eszme vagy az elvtársak személyes érdeke úgy kívánja."

Murányi László

2010. január 25.

Nemzeti InternetFigyelő



http://internetfigyelo.wordpress.com/2010/01/27/kommunista-tizparancsolat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Haiti – a jövő elkezdődö
  2010-01-30 12:24:27, szombat
 
  Haiti - a jövő elkezdődött?

2010/01/30

Irányított földrengés, katonai megszállás a segítség leple alatt, a szerencsétlen ország tartós megszállása és hosszú távú kifosztása látszik kirajzolódni egyre világosabban. Így járnak a jövőben a gyengék?

Haiti már régen a karib régió legszegényebb országa. 2004-ben, amikor az előző elnök, Jean Bertrand Aristide egy szerény minimálbértörvényt akart teremteni, amerikai puccsal eltávolították a hatalomból. A szörnyű földrengés furcsa módon röviddel a koppenhágai klímacsúcs után következett be, ahol a gazdag országok a szegény országok legelemibb jogaira sem voltak tekintettel. Még furcsább, hogy néhány nappal a földrengés előtt a környéken tartózkodó US-erők már egy nagyobb katasztrófával számoltak. Nem igazolt hírek szerint ők idézték elő a mesterségesen földrengést.

Mindenesetre az amerikai katonaság nagyszámú megjelenése Haitin - szám szerint jelenleg kb. 16 ezer - még szövetséges országok kritikáját is felébresztette. A katonaság nagy része ugyanis speciális harci egységekből, s nem katasztrófákban segélyt nyújtó egységekből áll. A francia kormány egyik képviselője, Alain Joyandet, egy rádió interjúban ki is jelentette, hogy tisztázni kell az USA szerepét Haiti-ben, mert ,,Haiti megsegítéséről van szó, s nem az elfoglalásáról". Az olasz katasztrófaügyi miniszter, Guidi Bertolaso, aki személyesen is elment Haitibe így nyilatkozott az ottani amerikai erőkről: ,,valóban egy hatékony erőfitogtatás, de semmi köze a valós problémákhoz. Nem ismerik a régiót és nem állnak kapcsolatban nemzetközi szervezetekkel és segély csoportokkal". Fidel Castro és más US-kritikus dél-amerikai kormányfők, mint Daniel Ortega és Hugo Chavez természetesen még kritikusabban nyilatkoztak. Stratégiai szakértők szerint Washington éppen ezeket az államokat akarja destabilizálni jelenlétével Haiti-ben. Haiti nagy, de még feltáratlan olajkészletekkel is rendelkezik, ami az USA számára nem kevésbé fontos.

A lakosság jelentős részét tömörítő főváros, Port aus Prince, csaknem egészében romokban hever és a járvány veszélye egyre nő. A kormány érthető okokból igyekszik a főváros lakosságát vidékre költöztetni, de az emberek nemigen követik a tanácsot, mert jobban bíznak a segélyhez és valamilyen munkához jutásban a fővárosban. A tragédia után olyan elhamarkodott lépésekre is sor került, mint az árva gyerekek illegális adopciója, amit az UNICEF igyekszik megakadályozni, azzal a tervvel, hogy a gyerekek inkább közeli rokonokhoz kerüljenek.

A legszomorúbb az egész tragédia körül az, hogy nemcsak az amerikai kormány, de az ENSZ sem reagált az őket ért bírálatokra. A jelenleg hét milliárdos létszám felé közeledő emberiség továbbra is gyors ütemben nő, csak a fő gazdasági hatalommal rendelkező Nyugat lélekszáma stagnál, illetve csökken. Az ebből eredő feszültség növekedése tehát be van programozva.

Vajta Dénes

Nemzeti InternetFigyelő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gazdasági patriotizmusunkhoz
  2010-01-30 12:20:54, szombat
 
  "A gazdasági patriotizmusunkhoz tehát kétség sem férhet"


http://vastagbor.blog.hu/2010/01/28/bajnai_mol- 2010.01.28. 09:01

Bajnai Gordon interjú, Heti Válasz, részlet:


- Tud patrióta gazdaságpolitikát folytatni az a kormány, amely a Mol helyett az OMV-t hozza helyzetbe a központi benzintenderen?

- Ennél a kormánynál nincs erősebb támogatója a Molnak.

(...)

Ami a benzintendert illeti, a magyar cég minden pályázati információhoz hozzájutott, csakis rajta múlt, hogy nem tett jobb árajánlatot. Az viszont nem lehet nemzeti érdek, hogy az állam - egy közbeszerzés feltételeit elcsalva - a drágább szolgáltatást vásárolja meg. Amikor láttuk, hogy az OMV nyer, azonnal intézkedtünk, hogy a nemzetbiztonságilag fontos szervek továbbra is a Moltól vegyék a benzint. A gazdasági patriotizmusunkhoz tehát kétség sem férhet.


A kormányzati benzintendert az osztrák OMV nyerte, a 2009-es év végének egyik szép története volt.

Szollár Domokos, kormányszóvivő:
"...csaknem ezer állami szervezet, intézmény idén az OMV-től vásárolhatja meg az üzemanyagot. Az OMV közbeszerzési verseny keretében győzte le a Molt azzal, hogy összességében jobb ajánlatot adott. Ennek köszönhetően idén 100 millió forintnál is többet takaríthat meg a központi költségvetés, ennyit takaríthatnak meg az adófizetők. A 21. század Európájában versenyen dőlnek el a nagy értékű beszerzések, a versenyeket pedig a jobb ajánlatot tevő cég nyeri meg. Jó hír, hogy valamennyi intézmény - a szerződésnek megfelelően - már megkapta az OMV-kártyákat, így minden fennakadás nélkül juthatnak üzemanyaghoz."

De miért az OMV nyert? Illetve hogyan veszíthetett a MOL?

Természetesen 21. századi módon ...

A tender elbírásakor három szempontot vettek figyelembe:

1. szempont: Az ár.
Ezt az OMV nyerte, mert literenként 2,2-2,7 forinttal a Mol árai alá kínált.

2. szempont: Töltőállomások száma.
Ezt a MOL nyerte, mert több töltőállomásuk van (362-345).

Az állás 1-1!

3. szempont: Kutak eloszlása.
Nos, itt válik érdekessé a tender!
"... nem régiónként vették számításba a benzinkutak számát, hanem ,,egy folyamatos vonalra fel kell fűzni egymás után a töltőállomásokat", és ezek távolságát kell átlagolni. Ha egy településen több kút van, azokat is figyelembe kell venni. Márpedig a főként nagyobb városokra koncentráló OMV-nek (és a vele együtt induló olasz Agipnak) sok kútja van egy-egy helyen, egymáshoz közel, a Mol viszont sok hazai kistelepülést is ellát benzinnel."


A Mol 238 településen rendelkezik töltőállomásokkal, az OMV pedig csak 175-ön, a már említett számítással az jött ki, hogy a Mol-kutak 15,34 kilométer távolságban vannak egymástól, az OMV-AGIP-töltőállomások pedig 14,68 kilométerre.

http://m.blog.hu/va/vastagbor/image/2010/01/mol_omv.jpg

Így ezt a pontot az OMV nyerte, a tendert pedig 2-1-re.

A Heti Válasz szerint az OMV még ennél is jobban szerepelt volna, ha mind a 345 kútja az V. kerületben van, mert akkor még kisebb lenne a köztük lévő távolság ...

"Egy folyamatos vonalra fel kell fűzni egymás után a töltőállomásokat" ... ide érzem az izzadságcseppeket, hogy találjanak egy olyan szempontot, amiben az OMV nyer ... tényleg, ilyen ország nincs még egy.
Képzeljük el, hogy a román benzintendert a MOL nyeri, mert egy ilyen nyilvánvaló hülyeséget vesznek számításba.

Most már csak az a kérdés, Gordon, hogy szándékosan így írtátok ki a tendert, hogy az OMV nyerjen, vagy ismét tanújelét adtátok a szakértői hozzá nem értéseteknek. Az előbbi feltételezés a sanszosabb ...

"Versenyben dőlnek el a dolgok" ... mu-ha-ha ... mikor ebben az orszgágban minden le van előre mutyizva, vajazva.

És visszakanyarodva az 1-es szemponthoz, az árhoz! Számítások szerint a literenként 3 forinttal számolva egy hatliteres fogyasztású autóval 100 kilométeren 213 méterrel lehet többet autózni. Igaz, hogy a legközelebbi OMV kút 50 kilométerre van, de semmi baj!

Hiszen - papíron - 100 milliót spóroltak nekünk, nem igaz?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2009.12 2010. Január 2010.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 440 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4157
  • e Hét: 9889
  • e Hónap: 21000
  • e Év: 174496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.