2010-01-31 08:50:12, vasárnap
|
|
|
Tegnap a Mosonvármegye végső munkálataival foglalatoskodtam. Készen van. Átlövöm a nyomdába.
Ilyenkor főzök is (már pénteken bevásároltam). Ököruszály levest készítettem, szép marhafarok szeletekhez jutottam hozzá.
Ököruszály leves
A répákat megtisztítottam, a leveshúst kevés vízben föltettem főni, mikor forrt egyet, leöntöttem róla a levét, megmostam a húsokat, s egy nagy fazékba feltettem főni ismét, beletettem megtisztított zöldségeket, majd a tetejére egy kis sáfrányt szórtam, pirospaprikát, egy vöröshagymát kettévágtam, olajon a vágási felülettel a serpenyőben megpirítottam kiss, ezt is a leveshes adtam, s néhány gerezd foghagymát is.
4-5 órán keresztül lassan főztem.
Ropogós csülök, krumpligombóccal, barnamártással
Mivel a számítógép mellől gyakran fel kell kelni, hogy ne hülyüljön meg az ember, egy füstölt csülköt feltettem a kuktába főlni. Egyet forrt, leöntöttem az első levét, ami nagyon sós, s új vizet öntöttem a kuktába, s tovább főztem.
Amikor már kezdett volna leválni a csontjáról lekapcsoltam, kivettem a csülköt, a tepsiben egy csöppet meggrilleztem. A kivett csülköt bekentem vékonyan mézzel, borsot tettem rá.
A krumpligombóc német volt, csak ki kellett venni a hűtőből a kész masszát, gombócokat formáltam, s kifőztem. Ez az a ruganyos német gombóc, nagyon finom.
A barnamártás német porból készült, ezt ha vízben forralom egy csöppent sűrű mártás lesz, csak ízetlen. Ezért víz helyett a csülök levéből vettem el egy keveset, s húslevest tettem hozzá.
Nagyon finom ebéd volt. S ma reggel a maradék csülökből, (amit húsleves levébe tettem el) ettem egy keveset kocsonyástúl. Hát ez a fogyókúrás csülök.
|
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|