Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Horthy és Rákosi alatt is job
  2010-01-07 20:12:51, csütörtök
 
 
Horthy és Rákosi alatt is jobb volt az élet
- legalábbis így érzi a fiatal generáció

Lehangoló eredményt hozott az a reprezentatív felmérés, amely az új generáció államfelfogását kutatta. A vizsgált korosztály számára a Kádár-rendszer jelenti az aranykort, de Horthy és Rákosi is dobogós. Interjú Vásárhelyi Mária szociológussal.

Vasarhelyi_MariaTöbb száz fiatal megkérdezésével végeztek kutatást a 18-30 éves korosztály politikai gondolkodásmódjával kapcsolatban. Hogyan viszonyulnak a fiatalok a rendszerváltáshoz és a demokráciához?

- A fiataloknak a rendszerváltáshoz való viszonya nagymértékben leképezi a szüleik gondolkodásmódját. A magyarok mindig meglehetősen kritikusak voltak a rendszerváltással kapcsolatban - ami részben érthető is -, de 2002 után gyökeres fordulat állt be. Bűnbakká vált a rendszerváltás: azóta minden rossz ahhoz kötődik az emberek fejében. Ugyanez igaz a fiatalokra: többségük nem lát semmi pozitívumot, semmi előremutatót a rendszerváltásban, miközben ők már ennek a gyermekei.

Többségük azt gondolja, hogy a Kádár-rendszer igazságosabb volt, jobban megbecsülték a kisembereket, az emberek többet törődtek egymással, sokkal jobb volt a társadalom közérzete, biztonságérzete. Ebben persze vannak igazságszilánkok, de mégis elgondolkodtató, hogy összességében a Kádár-korszak sokkal inkább egy aranykornak, mintsem egy meghaladásra való berendezkedésnek tűnik a mai fiatalok szemében.

Egészen döbbenetes tapasztalata a kutatásnak, hogy a többség meg van győződve róla, anyagi szempontból soha nem volt olyan rossz az élet Magyarországon, mint 2002-től fogva napjainkig. Arra kértük őket, hogy állítsanak fel sorrendet: ebből kiderül, hogy szerintük nemcsak a Horthy-korszakban, a hárommillió koldus országában volt jobb az élet, mint ma, de még a Rákosi-rendszerben is.

A 18-30 éves generáció túlnyomó része úgy gondolja, hogy az a hely, ahol él, a létező világok legrosszabbika.

A kutatás során persze az is kiderült, hogy fogalmuk sincs róla, milyen volt az élet a Rákosi- vagy a Horthy-rendszerben. Véleményük tehát nem tudáson alapul, hanem a tudatlanságukat kihasználó manipuláción. Éppen ezért tragikus.

Egy-egy korszak értékelésekor milyen mértékben vették figyelembe a szabadságjogokat, a demokrácia fokát?

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható.

http://www.hetek.hu/interju/201001/horthy_es_rakosi_alatt_is_jobb_volt_az_elet


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Belháború az EU-ban
  2010-01-07 19:29:45, csütörtök
 
 
Belháború az EU-ban


Pert indít az Európai Bizottság az Európai Tanács ellen, amiért az húsz tagállam - köztük Magyarország - szavazatával megakadályozta, hogy az egyébként igen jól fizetett uniós köztisztviselők az idén 3,7 százalékos béremelésben részesüljenek.

http://fidesz.hu/index.php?Cikk=144037

***********************

Hát ebből is csak az látszik, hogy az EU vezetők úgy gondolják, hogy nekik mindig jár, még akkor is ha már másnak régen nem jut. Egy piszkos banda az EU bizottság! Semmi felelősségük, semmi szerepük, csak dőzsölnek, utaznak meg már ne mondjam mit csinálnak, amig a nép nyög. De mit érdekli őket az, hogy a nép hogyan él. Valahol biztosan megírták már előre, hogy márbizony nekik jár a fizetésemelés. Ez az, amikor valakinek ez a 3,7% annyi mint másnak a havi bére. Rettenet egy diktatórikus és erőszakos rendszer.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Februártól kell fizetni az elv
  2010-01-07 19:18:08, csütörtök
 
 

Februártól kell fizetni az elvárt járulékot


A vállalkozók abban bíznak, hogy az Alkotmánybíróság eltörli a tevékenységre jellemző kereset fogalmát. Továbbra sem világos ugyanis, mi alapján kell már februárban úgy bevallani és teljesíteni bérjellegű kötelezettségeiket, hogy az egy későbbi adóellenőrzés során ne legyen kifogásolható.

Tamásné Szabó Zsuzsanna
2010. január 7. 07:10

A vállalkozónak február 12-ig már minimum a tevékenységének megfelelő átlagbér járulékait kell megfizetnie a januári bére után.
Külön bejelentés nem szükséges az összegről az adóhivatal felé, elég a havi bevallás.

Mint az fn.hu az APEH-től megtudta, az új szabály az ekhosokra nem vonatkozik.

Az adóhatóságnál lapunknak elmondták: a fő szabály a tevékenységre jellemző kereset alkalmazása, ám továbbra is lehetséges ennél kisebb összeg, de legalább a minimálbér után megfizetni a járulékokat (a tevékenységre jellemző kereset kerül az eddigi dupla minimálbér helyébe - a szerk.). Osztalékot azonban csak akkor vehet fel a vállalkozó az év végén, ha megfizeti a tevékenységre jellemző kereset utáni járulékokat.

Nagyon elhibázott lépésnek tartja a tevékenységre jellemző kereset fogalmának bevezetését a Magyar Iparszövetség (OKISZ). Vadász György ügyvezető társelnök szerint azzal mindenki egyetért, aki
Kapcsolódó cikkek

*
09.11.20 Így fizet majd több járulékot jövőre
*
10.01.03 A 6 legmegdöbbentőbb adóváltozás
*
09.08.11 Elmeszelhetik a kis cégek sarcát
*
Kisvállalkozás.lap.hu
*
Vállalkozás.lap.hu

tisztességes, jogkövető magatartást folytat, hogy a versenyt, az ország érdekeit nem szolgálja, ha csak egyesek fizetnek adót, mások pedig kikerülik. Azzal viszont nem, hogy majdnem hasra ütéses módszerrel szabják meg, mennyi bérjellegű kifizetés után kell járulékot fizetniük a vállalkozóknak.

A Budapesti Ügyvédi Kamara (BÜK) elnöke szerint az ügyvédi munkára egyáltalán nem alkalmazható a tevékenységre jellemző kereset fogalma. Az ügyvédi munka ugyanis nem homogén, igen sokféle tevékenységet fed le - fejtette ki Réti László.

Mindkét szervezet az alkotmánybírósági ítéletben bízik, de azt még nem tudni, mikor kerül napirendre a tevékenységre jellemző kereset. Elődjéről, a dupla minimálbér utáni járulékfizetésről az eltelt két év alatt sem állapították meg, hogy alkotmányos-e vagy sem.



Ügyvédek teljes jogbizonytalanságban

Az ,,ügyvédi tevékenység" megnevezés fikció Réti László szerint, mégpedig azért, mert jócskán eltérőek a különböző szakterületek feladatai, díjazásuk. Jelentős differenciák vannak területi elhelyezkedés szerint, valamint a munkaidő is nagyon változatos. Vagy talán pontosabb azt mondani, hogy egy ügyvédnek nincs is munkaideje.

Megemlítette, az Állami Foglalkoztatási Szolgálat munkabér-statisztikáiban sincs például ügyvéd, csak jogász és jogtanácsos. De ezek a fogalmak nem helyettesíthetőek egymással, hiszen a jogtanácsos szabott munkaidőben, meghatározott feladatokat végez, míg az ügyvéd korlátlan kártérítési felelősség mellett, saját kockázatára jár el.

Teljes jogbizonytalanságban érzik magukat az ügyvédek a tevékenységre jellemző keresettel kapcsolatban és helyzetük más szakmákéhoz nem hasonlítható - állította Réti László. Márpedig február 12-ig eszerint kell az idei első bevallást elkészíteni, és a bérterheket fizetni, erősítette meg az APEH is.

Bizonytalan elvárás

Réti László szerint az a legnagyobb baj, hogy nem lehet tudni, az APEH mi alapján fogadja el vagy kifogásolja a vállalkozók által megállapított tevékenységre jellemző keresetet. Gyanítja, ügyvédek esetében az adómegállapító sem tudja majd megvédeni saját megállapítását, mert nem lesz szakértő és empirikus adat arról, hogy mennyi az ügyvédi munka szokásos piaci értéke.

Legfeljebb akkor fog majd az APEH adatokkal rendelkezni erre vonatkozólag, ha begyűjti az egyes ügyvédi kategóriák feljegyzéseit, amit a tevékenységre jellemző kereset megállapításakor készítenek. Kérdés, ezt megteszi-e, és az ügyvédi titokra tekintettel egyáltalán megteheti-e. Ennek fényében mivel tudja indokolni, ha nem találja megfelelőnek az adott vállalkozó tevékenységére jellemző keresetét? És a vállalkozó honnan tudja, mit fog az adóhivatal számon kérni tőle pár év múlva, az akkor már esetleg kialakított adatbázisok ismeretében? - vetette fel Réti László.

Ha felülkalkulálnak

Megemlítette még: nem ritka, hogy (piaci változások miatt) át kell szakosodnia egy ügyvédnek, ami jelenthet a korábbitól teljesen eltérő munkafeltételeket és díjazást is. Véleménye szerint nem egyértelmű az sem, hogy ilyen esetben hogyan kell vallani.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy míg a társaságiadó-túlfizetésnél van lehetőség utólagos elszámolásra az állammal szemben, addig a járulékok esetében ez nem egyértelmű. Vagyis ha a vállalkozó megállapítja a tevékenységre jellemző keresetét, a szerint fizeti a bérterheket, akkor utólag nem kérheti vissza a befizetéseket azzal, hogy rosszabb lett az eredménye, mint amire számított.

Ha viszont alulkalkulált, akkor a következő év elején köteles korrigálni a kivétet, illetve a személyes közreműködési díjat, különben nem vehet fel osztalékot. Persze ez alól kivételt képeznek az evások, mert náluk nincs osztalék.

Tanács sem lesz

Az fn.hu kérdésére Réti László elmondta, tanácsot a számításra éppen az ügyvédi munka említett sajátosságai miatt nem tud adni a BÜK, de nem is adhat, mert nincs rá jogosítványa. Viszont januári konferenciájukra olyan szakembereket is meghívtak, akik remélhetőleg képesek válaszolni a tevékenységre jellemző keresettel kapcsolatos kérdésekre.

Az OKISZ december közepén tartott vállalkozói fórumot a 2010-es adóváltozásokról. Itt próbáltak a meghívott szakértőkkel karöltve megoldást keresni a tevékenységre jellemző kereset meghatározására, amire egyébként három lehetséges módszer van.
De a részt vevő vállalkozók azt mondták, ezzel a kérdéssel ne is foglalkozzanak, mert hallani sem akarnak róla. Ennek ellenére tervezik, hogy saját tagjaiknak tájékoztatót küldjenek majd, ha az AB úgy ítéli meg, hogy alkotmányos a jogszabály.


Hogyan lehetne kezelni a kérdést?

Vadász György hangsúlyozta, irritálóan magasak a bérterhek, különösen annak a kkv-s rétegnek, mely a versenyszféra 73 százalékának ad munkát, miközben jövedelemtermelő képessége az EU-s tizenötök átlagának mindössze tizedét éri el. A kkv-k, ahol közelebb állnak a dolgozók a tulajdonosokhoz, a működtetőkhöz, eddig igyekeztek megtartani létszámukat, de tovább már nem képesek - tette hozzá

Az OKISZ több fórumon is elmondta, új adórendszerre lenne szükség a mostani elhasználódott, korszerűtlen helyett. A vagyontípusú adók bevezetését és a forgalmi típusú adók növelését támogatnák, párhuzamosan a foglalkoztatási terhek érzékelhető csökkentésével és szigorúbb ellenőrzéssel. Mint Vadász György kiemelte, ma a fennmaradáshoz szükséges bérterheket sem képes számos kkv kigazdálkodni, nem hogy a tevékenységre jellemző keresetet. Ebből pedig létszámleépítés következik vagy fekete működés.

http://www.fn.hu/ado/20100106/februartol_kell_fizetni_elvart/?hirlevelkatt=2010-0 1-07
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Létezik ilyen liberalizmus is
  2010-01-07 19:14:48, csütörtök
 
  A tegnapi Magyar Hírlap Vélemény rovatában olvastam


Létezik ilyen liberalizmus is

Létrehozás ideje: 2010-01-06 Szerző: Bárány János (költő, Arizona, USA)

Tanmese liberálisoknak


Azt talán még az ,,eltorzult magyar alkat" doktriner liberális képviselői sem vonják kétségbe, hogy az Egyesült Államok a nyugati típusú demokráciák egyik mintaországa. Bár a szeptember 11. utáni amerikai biztonsági intézkedéseket ma már néhányan lopakodó fasizmusként emlegetik, de ezt tudjuk be a ,,Légy toleráns, vagy felrúglak!" mottó jegyében tevékenykedő liberális hittérítői buzgalomnak.

Nem, nem a svájci népszavazásról lesz szó, hanem a közbiztonságról. Arról, hogy mi és hogyan történik egy kétszáz éves demokráciában, és mi és hogyan kellene történjen a mai Magyarországon azzal, aki megsérti a törvényt. Az alábbi tanulságos és megtörtént eset Arizona államban játszódik, 2009-ben.

A főszereplő: nős, fehér, négy gyermeket nevelő családapa, jövedelmét tekintve a felső középosztályhoz tartozó amerikai állampolgár. Negyven év körüli férfiról van szó, aki egy szép napon vitába keveredik a feleségével a kapuzárási pánik nevű népbetegség kissé túlzottan korai megjelenésével kapcsolatban. A gyorsan gyülekező sötét felhők oszlatásának nem túl eredeti, be nem vált módja szerint a férj nyakon ragad egy whiskysüveget. Az ,,intoleráns" feleség ezt (is!) enyhén szólva nehezményezi, de miután kérdéseire újabb és újabb kortyolgatás a válasz, elviharzik. Hősünknek olybá tűnik, hogy végleg. A már kapatos férj utána üvölt az éjszakába, az asszony azonban nem hajlandó visszajönni a ,,békés" családi fészek melegébe, legalábbis nem azonnal. Sétál egyet, hogy megnyugodjon.

Mire visszatér, a szó szoros értelmében egyik pánikból a másikba eső házastárs a kertre nyíló üvegajtóba vág egy széket, miután már összetörte az új televíziót a laptoppal együtt, felaprította a bútorokat, a konyháról nem is beszélve. Oldalbordája nyugtató szavaira pedig úgy reagál, hogy kirohan, és a ház előtt parkoló saját autója szélvédőjébe hajítja a kukát.

Három perc múlva megjelenik két rendőr, és az atlétában, alsógatyában, feltartott kézzel magyarázkodni próbáló, már szemmel láthatólag megszeppent házigazdát pisztollyal földre kényszerítik, majd megbilincselik. Eközben megérkezik az ilyenkor szokásos háttértámogatás két másik zsaru képében, majd jön még kettő, akik filmre veszik a romokat, és megszondázzák a férfit. Végül, ha nem is maga a seriff, de valami helyi főnök is megjelenik. Hősünk a fal tövében ül, feleség, gyerekek sírnak, ugyan, ne vigyék már el ezt a különben rendes fickót... A rendőröket nem hatják meg a könnyek. A részeg, garázda apukát annak rendje és módja szerint letartóztatják. Az előállító helyiség egy körülbelül 4 × 6 méteres terem, tizenvalahány ülőhelyes lebetonozott paddal, ahol negyven-ötven ember zsúfolódott össze. (Jogvédők, figyelem! Egy négyzetméterre két ember jut, az állók esetében inkább három!) Vérvételre, fényképezésre, ujjlenyomat-vételre, adminisztrációra várnak. A józanodó férj, ,,Sugar Daddy" végül a három-négy óránként munkába álló bíró elé kerül. Az ötperces meghallgatás eredménye: 12 ezer dolláros óvadék, a rendes tárgyalásig pedig száz méternél nem mehet közelebb a feleségéhez.

Az asszony befizeti az óvadékot, de az ítéletből következően nem találkozhatnak. Hogy a vádlott senkit nem bántott, se a feleségét, se a gyerekeit, a rendőrségi intézkedéssel szemben pedig semmilyen ellenállást nem tanúsított, a bírót nem érdekelte, ahogy a büntetlen előélete sem. Mivel közös házukban az asszony lakik, a szabaduló férj nem mehet haza. Hogy ő hol fog lakni, az ő dolga, de ezt be kell jelentse a kirendelt gondozónak, aki 24 órán keresztül bármikor ellenőrizheti. Ha a cím az ,,XY híd alatt", akkor ott. A lábára felhelyeznek egy GPS-szerű készüléket, amellyel pontosan követhető, hogy hol tartózkodik. Új lakóhelyét ugyanis nem hagyhatja el, csak a munkába menet meg vissza, igaz, hazafelé van két órája, hogy bevásároljon. Kocsmába, bárba belépnie tilos, alkoholt innia szintén. Mivel van munkahelye, a lakásban elkövetett kárt köteles helyrehozni, a helyrehozhatatlan dolgok helyébe pedig újakat vásárolni. A bíró még közli vele, hogy a rendes tárgyalás körülbelül két hónap múlva esedékes, de ha akkor szeretne némi jóindulatot remélni, addig se késlekedjen visszaállítani a lakás eredeti állapotát, ám a munkát csak telefonon rendelheti meg, pénzt a gyerekeknek csak a bankon keresztül juttathat stb.

Hősünk hét hete élt és ült egy olcsó motelben, mire a jó magaviseletéért levették lábáról a GPS-t, de haza még ekkor sem mehetett. Az ítélet végül három hónap börtön, két év próbaidővel. Addig, vagyis két évig nem ihat szeszes italt, ahol ilyet fogyaszthatnak, ott nem is tartózkodhat, a szabadnapjain köteles elvégezni egy tizenkét héten át tartó tanfolyamot az alkohol ártalmas hatásairól, továbbá egy másik, pszichológus vezette, szintén három hónapos beszélgetős terápián is ajánlatos részt vennie, ami az agresszív viselkedésről szól, mert egy év után kérhető a büntetés eltörlése, s hát a bíró jóindulata, a megbánás stb. stb. A tárgyaláson megjelenő feleség írásbeli kérése ellenére sem engedik visszaköltözni a férjet, arról majd a kirendelt gondozó dönt. Ráadásul még Arizonát is csak külön engedéllyel hagyhatja el. Mellesleg jegyzem meg, hogy minden ellenőrzés hatvanöt dollár, a két tanfolyam ára pedig több mint ezer. Némi iróniát csempészve a szomorú történetbe, elmondhatjuk, hogy itt egy üveg, nagyjából harmincezer dolláros whiskyről beszélünk.

Félreértések elkerülése végett még annyit: az amerikai rendőrség - hasonlóan más európai államokéhoz - nem a bőrszínt üldözi, hanem a bűnözőket, s így nem alkalmazza a pozitív diszkriminációt sem. Ezért választottam példának egy kifejezetten jómódú fehér elkövető történetét. Ha tehát ,,hősünk" fekete vagy hupilila, a vele szemben alkalmazott eljárás módja ugyanez. Mert ez a törvény.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mélyre estünk a korrupció feke
  2010-01-07 19:11:00, csütörtök
 
  2010-01-07
Mélyre estünk a korrupció feketelistáján

Magyarország immár a 46. helyen szerepel a 180 országot rangsoroló korrupciós listán, leépülésünk folyamatos. Olyannyira, hogy a visszaesés mértéke kifejezetten sokkoló a 2001-es adathoz képest. Az Orbán-kormány utolsó teljes hivatali évében ugyanis még csak a 31. helyen álltunk, akkor a régióban csak Ausztria és Szlovénia volt ,,tisztább", mint hazánk.



Ha rápillantunk a Transparency International (TI) éves korrupciós listáira, egy dolog bizonyossá válik: szűk egy évtized leforgása alatt Magyarország a kelet-közép-európai régió, illetőleg az Európai Unió egyik legkorruptabb állama lett. A nemzetközi szervezet lajstromát úgy állították össze, hogy minél inkább lentebb kerül, annál korruptabb az adott állam. Magyarország 2001-ben a 180 országot rangsoroló korrupciós listán a 31. helyezett volt, a 2009-es összeállítás alapján már a 46. pozíciót sikerült elfoglalnunk. Kilenc évvel ezelőtt Magyarország kifejezetten ,,tiszta" államnak számított: ebben a térségben csak Ausztria és Szlovénia körözött le bennünket. Jelenlegi besorolásunk egyenértékű olyan korrupciótól fertőzött országokéval, mint például Costa Rica vagy éppen Botswana.

Nem pusztán a Transparency International jutott erre a következtetésre, a PricewaterhouseCoopers cég témában készült felméréséből is az derül ki, hogy sokkoló méreteket öltött a korrupció hazánkban. Ezt támasztja alá, hogy minden harmadik céget ért az utóbbi időben számszerűsíthető veszteség gazdasági bűncselekmények miatt. Ezek egy részét ma már a kormány sem tudja eltussolni, gondoljunk csak a BKV és a Budapest Airport közelmúltban őrizetbe vett jogi igazgatójára.

A kormány egyébként még decemberben ,,áterőltetett" a parlamenten egy antikorrupciós törvénycsomagot, amely nem bírja a szakma támogatását. A Transparency International szerint csak látszatintézkedések vannak lefektetve a korrupcióellenes törvénycsomagban. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) arra kérte Sólyom László köztársasági elnököt, hogy kérjen alkotmányossági vizsgálatot az Országgyűlésben elfogadott korrupcióellenes törvénycsomagra, ám az államfő megfontolásra visszaküldte azt az Országgyűlésnek.

Áron G. Papp svájci gazdasági szakértő szerint a korrupció Magyarországon széles körben elterjedt, de különösen veszélyeztetettek az üzleti és az állami szféra találkozási pontjai. Jelentős probléma, hogy a visszaélésen kapottak nem esnek rossz társadalmi megítélés alá. A közgazdász hozzátette: a Magyarországon tevékenykedő üzletemberek szerint hazánkban nem vagy csak rendkívül nehezen lehet korrupciómentesen érvényesülni az üzleti életben.

Sólyom László köztársasági elnök újévi beszédében úgy fogalmazott, korrupcióban fuldoklik ma az ország, és ez teszi tönkre a gazdaságban a tisztességes versenyt, az intézményekben pedig a tisztességes működést. ,,Joggal háborítanak fel mindenkit a százmilliós és milliárdos kifizetések, de a mindennapok kis korrupciója, a visszacsorgatott megbízási százalékok, a hatósági engedélyért adott és kapott pénzek is méregként hatnak" - mondta az államfő.


Szajlai Csaba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olvasónk nem örült Orbán pénzk
  2010-01-07 18:54:03, csütörtök
 
  2010-01-07. 17:17
Olvasónk nem örült Orbán pénzkérő levelének

Tisztelt Kuruc.info!
Levelet kaptam Orbán Viktortól. Kinyitottam a borítékot és egy csekk esett ki belőle.
Az ember az ilyen levelektől lesz ideges - nem elég a közüzemi csekkeket fizetni, még OV is azt küld.
Ilyet még legvadabb álmomban se képzeltem a Fideszről, pedig ők aztán kapnak állami támogatást bőven, nem úgy, mint a Jobbik.
Üdv,

P. L.

http://kuruc.info/r/20/53244/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nap képe: BKV-humor
  2010-01-07 18:48:35, csütörtök
 
  A nap képe: BKV-humor

http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/images/bkv_10.img_assist_custom.jpg

http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/images/bkv2.img_assist_custom.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pörzse Sándor a Jobbik képvise
  2010-01-07 18:47:08, csütörtök
 
  Pörzse Sándor a Jobbik képviselőjelöltjeként indul

Január 7-én a Nemzeti Kávézóban sajtótájékoztatón mutatta be Vona Gábor elnök, a Jobbik I. kerületi képviselőjelöltjét, Pörzse Sándort. A közismert és köztiszteletnek magáénak mondható tv-s személyiség 20 éves szakmai múlt után választott teljesen új életutat.

Vona Gábor elnök barátként, bátor, elkötelezett küzdő társként szólt Pörzse Sándorról. Hangsúlyozta, hogy egy párt milyenségét, erkölcsi és szellemi jellemzőit nem a mennyiségi, hanem a minőségi mutatók határozzák meg. Az, hogy milyen értékes, a nemzet iránt elkötelezett személyiségek vállalják fel a párt célkitűzéseit, feladatait.
Pörzse Sándor nemcsak országgyűlési képviselőjelöltként indul a 2010-s választásokon, hanem egyben a kampány meghatározó arca is lesz, valamint a januárban induló Barikád hetilap főszerkesztője is egyben


Orbán Éva
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
BKV feladatsor
  2010-01-07 18:46:06, csütörtök
 
  BKV feladatsor

1) Hány darab használt autóbuszt vásárolhatott volna a BKV, ha Szalainé 100 milliós végkielégítését, 1,2 milliós fizetését, és az ehhez járó 120 százalékos prémiumot, melyet közel 1 évig kapott, járműbeszerzésre költi, ha tudjuk, hogy egy ilyen busz ára 20 millió forint?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hülyeség gyorsabban terjed,
  2010-01-07 18:45:20, csütörtök
 
  A hülyeség gyorsabban terjed, mint a pestis!


Lengyelországban is vitáznak az iskolai keresztekről
2010-01-06: Egyházi rovat (Rovatvezető: Galambos Tibor)

Lengyelországban is vitát váltott ki a strasbourgi emberi jogi bíróság novemberi ítélete, miszerint sérti a vallásszabadságot az olasz állami iskolák tantermeiben kifüggesztett feszület. Lengyelország a kontinens egyik legkatolikusabb állama, a lengyelek 95 százaléka katolikusnak vallja magát.
Tárhely és domain(x)

Az emberi jogi bíróság ítélete után az egyik legerősebb lengyel középiskolában, a wrocławi XIV-es számú gimnáziumban november 30-án néhány diák, miután etika órán ez volt a téma, levelet írt az igazgatónak, s a keresztek eltávolítását kérték az osztálytermekből, minthogy ez, állításuk szerint, sérti a lelkiismereti

http://www.fusz.hu/index.php?op=full&q=10046
Az egész világon tombol a romboló liberalizmus szelleme! Így lehet minden emberi értéket tönkretenni!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2009.12 2010. Január 2010.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 440 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 649
  • e Hét: 4413
  • e Hónap: 8158
  • e Év: 161654
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.