Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Cohen: Dance me to the end of
  2010-01-08 20:42:45, péntek
 
  Link

Dance me to your beauty with a burning violin
Dance me through the panic 'til I'm
gathered safely in
Lift me like an olive branch and be my
homeward dove
Dance me to the end of love
Dance me to the end of love
Oh let me see your beauty when
the witnesses are gone
Let me feel you moving like they do in Babylon
Show me slowly what I only know the limits of
Dance me to the end of love
Dance me to the end of love

Dance me to the wedding now, dance me on and on
Dance me veery tenderly and dance me very long
We're both of us beneath our love,
We're both of us above
Dance me to the end of love
Dance me to the end of love

dance me to the children who are asking to be born
Dance me through the curtains
that our kisses have aotworn
raise a tent of shelter now
through every thread is torn
Dance me to the end of love
Dance me to your beauty with a burning violin
Dance me through the panic till I'm
gathered safely in
Touch me with your naked hand
Touch me with your glove
Dance me to the end of love
Dance me to the end of love
Dance me to the end of love

 
 
0 komment , kategória:  zene  
tenger
  2010-01-08 20:12:58, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  tenger  
vakondtúrás torta
  2010-01-08 08:22:46, péntek
 
 


hozzávalók 4 főre Piskóta:

5 tojás
80 g (4 ek) kristálycukor
1 dl étolaj
100 g (5 ek) finomliszt
40 g (2 ek) holland kakaópor
1 cs sütőpor
Töltelék:

2 cs habfixáló
2 ek porcukor
0,5 l habtejszín
80 g csokilencse vagy kakaós tortadara
3 db banán
citromlé

elkészítés
Előmelegítem a sütőt. Sütőpapírral kibélelek egy 26 cm átmérőjű tortaformát.
Szétválasztom a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verem. A tojássárgákat a cukorral habosra keverem és belecsurgatom az olajat. A lisztet összeszitálom a kakaóporral és a sütőporral majd a fehérjehabbal váltakozva óvatosan a tojássárgákhoz forgatom. A tésztát a formába öntöm.
Középfokozaton kb. 30 perc alatt készre sütöm. (Tűpróba!) Kiborítom a formából, rácson hűlni hagyom.
Miután kihűlt, kiskanállal kikaparom a tészta közepét úgy, hogy a piskótalap szélén 2 cm-es perem maradjon. A kikapart tésztát durvára morzsolom és félreteszem.
Elkészítem a tölteléket: a tejszínhabot, porcukorral és habfixálóval kemény habbá verem. Lyukas fakanállal óvatosan beleforgatom a csokilencsét vagy a tortadarát.
A megtisztított banánokat hosszában félbevágom és megkenem citromlével. A lapos oldalukkal lefelé a kivájt torta aljára sorakoztatom azokat.
A tejszínhabot félgömb alakban ráhalmozom a tortára. A félretett, szétmorzsolt tésztával mindenhol befedem, enyhén rányomom.
Letakarva egy éjszakára hűtőbe teszem! Tényleg adjunk neki egy éjszakát!!! A piskóta így kellően megpuhul, nem morzsálódik és gyönyörűen szeletelhető
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
cukkinivel töltött paprika
  2010-01-08 08:04:53, péntek
 
 


8 db paprika
1 cukkini
4 fej hagyma
2 tojás
kb. 6 dkg kukoricadara
1 kg paradicsom
3 szál zellerzöld

frissen őrölt bors
olaj
1 erőleveskocka

elkészítés
A cukkinit és a hagymát kockára vágjuk.
A hagyma felét kevés olajon a cukkinivel együtt puhára pároljuk.
Közben meghámozzuk a paradicsomot, magját kikotorjuk.
Amikor a cukkini megpuhult, elzárjuk a lángot alatta, a kisrugóssal összetörjük és annyi kukoricadarát adunk hozzá, amely majd a levét beissza.
Hagyjuk a darát dagadni.
Hozzáütjük a tojásokat, sózzuk, borsot darálunk rá, jól elkeverjük, a paprikákba töltjük.
Egy fedeles lábasba olajat öntünk, elterítjük a maradék hagymakockát és a paradicsomhús felét.
Ráfektetjük a töltött paprikákat, arra elterítjük a paradicsomhús másik felét, rámorzsolunk egy leveskockát, a zellerzöldet ráterítjük és fedő alatt megfőzzük.
Amikor a paprikák megfőttek, kiemeljük őket, a visszamaradt mártást a kisrugóssal kevergetve jól összeforraljuk. (Akit zavar, hogy darabos, botmixelhet).






 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Diós-almás-sárgarépás süti
  2010-01-08 07:05:11, péntek
 
 


6 tojás
3 ek liszt
8 ek cukor
20 dkg dió
3 alma
3 sárgarépa
1 narancs reszelt héja
fél mk őrölt fahéj
Tálaláshoz:

vanília sodó

elkészítés
Az almát és a répát hámozzuk, lereszeljük a durva fogon, hozzá a narancshéjat a finom fogon.
Hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük.
A tojások habját pár csepp citromlével kemény habbá verjük.
Hozzáadjuk kanalanként a cukrot, közben tovább verjük.
Hozzáadjuk egyesével a tojások sárgáját, most már nem verjük, keverjük.
Hozzáadjuk több részletben a darált diót, végül a fahéjat.
Az egészet lazán az almás keverékhez forgatjuk.
Vajjal kent, liszttel szórt tepsibe teregetjük a masszát.
Előmelegített sütőbe tesszük, lassan sütjük. (Gázsütő: takarékláng, villanysütő: 160 fok légkeverés.)
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
hét vége
  2010-01-08 06:57:34, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
péntek
  2010-01-08 06:55:43, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2009.12 2010. Január 2010.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 65 db bejegyzés
e év: 698 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 14
  • e Hét: 1689
  • e Hónap: 2681
  • e Év: 34410
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.