Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Radnóti gyilkosai
  2010-01-09 23:07:03, szombat
 
  Barikád olvasó: Radnóti gyilkosai

2010. január 9. 13:08:17

A temető eddig nyugalmas hely volt. Itt aztán eltűntek a különbségek és értelmét veszítette az ellenségeskedés. Ősi szabály, hogy holtában nem háborgatunk senkit és mindennapjaink piti alakoskodásába és mocskos politikai csatározásaiba nem vonjuk be. Nagy neveket emlegetünk ugyan még holtukban is, de ők már nem személyekként kapcsolódnak a társadalomhoz, hanem mint követendő eszmék, ideák.

A 298-as parcellaA 298-as parcellaA 298-as parcella ügyében a ,,demokratikus" erők a mai napig képtelenek megnyugodni. Ennek messzire nyúlnak vissza a gyökerei, itt kivégzettek nyugszanak. Politikai érák jönnek, mennek és ide temették többek között a Népbíróság által elítélteket. Zavaros idők voltak, így akiknek ilyen tragikusan teljesedett be a sorsuk azok között voltak hősök, ártatlanok és sötét lelkű gyilkosok is. A Népbíróság bosszú volt a háborúért és kifogástalanul meg tudta alapozni a későbbi kommunista diktatúra koncepciós pereinek eszmeiségét. Az idők múltával az 56-os megtorlások áldozatait is itt helyezték nyugalomba.

Most, hogy megtalált bennünket a szabadság, végre értékeink mentén szeretnénk meggyászolni hőseinket és az áldozatokat. Ez azért problematikus, mert a parcellában valóban nyugszanak olyanok is akikkel nem szívesen vállalna közösséget az ember. A halottak ,,kilakoltatása" ezernyi gondot vet fel, többek között olyat is, ha kialakítanak egy nyilas parcellát, lehet kegyeleti okra hivatkozással kisebb népvándorlás venné kezdetét. Így frappánsan egy olyan táblát helyeztek el, amin valóban az áldozatok nevei szerepelnek és lehagyták a háborús bűntettekkel tényleg terheltek neveit.

Ez még mindig nem elég a ,,demokratikus" erőknek nekik csak az felelne meg, ha az arra nem méltóakat exhumálnák és máshol temetnék el. Ami a demokráciát illeti, azért kérdés kérdést vet itt fel ez eset kapcsán.

Ide temették a háborús bűntettek miatt kivégzett Tálas András hadapród őrmester földi maradványait. 1947-ben végezték ki, de mi különösen egy tette miatt soha nem tudunk megbocsátani neki, ami egyébként nem is szerepelt a vádpontok között, Radnóti Miklós meggyilkolása miatt. 1944. november 4.-én 14 és 16 óra között gyilkolták meg társaival Radnóti Miklós költőt és 21 társát Abda határában a Rábca gátjánál. Öten voltak, mint később egy vizsgálat kiderítette, négy keretlegény és Tálas, a parancsnokuk. Nevük: Bodor Sándor, Reszegi István, Kunos Sándor, Malakuczi János. Nem tegnap és nem a rendszerváltáskor derült ki a gyilkosok neve, hanem még 1967-77 között a BM Belső Reakció Elhárító Csoportfőnöksége által folytatott nyomozás során és akkor a gyilkosság minden részletét megismerték. Bennem is, mint mindenkiben ilyenkor felmerül a kérdés, miért nem hallottam én erről eddig? Miként lehet az, hogy a gyilkosokat nem vonták felelősségre, hiszen ma 65 évvel a háború után még mindig üldöznek volt katonákat egyetlen tanúvallomás alapján? Jogos a kérdés és a válasz egyszerű.

Bodor és Reszegi MSZMP tagok voltak és a párt belső vizsgálatot folytatott az ügyben. Végül arra jutottak, hogy ,,büntethetőséget kizáró ok áll fenn" és a cselekmények ,,elévültek". Valószínűleg a pártra rossz fényt vetett volna, hogy Radnóti két gyilkosát is a soraiba fogadta, így ügyüket egyszerűen elásták, a másik két nem párttag ellen viszont nem folytattak eljárást, hogy e kettőt tudják fedezni.

Ez a Kádári Magyarország mentalitása volt, az MSZMP belső ügyévé degradált emberiség ellenes bűntett. Joggal merül fel most, hogy a rendszerváltás előtti párt nómenklatúra prominensei, akik jelenleg is vezető szerepet töltenek be, milyen ,,jogfolytonossággal" vitték tovább ezt az eszmeiséget? A mai napig is a parcella ügyében fellépő ,,demokratikus" erők támogatói közé tartoznak, kormánypozícióban vannak és a leghangosabb nácizók. Szavakban, mert olyan párt élharcosai voltak, amelyik aljas náci lelkű gyilkosokat mentegetett, tudván tudva, hogy mit tettek azok.

A temető nem a harc helye, ne bolygassuk a holtakat! Tegyük végre tisztába, kik azok, akiknek örökre el kéne tűnni a közéletből és figyeljünk rá, ha egy nácikat mentegető volt párt tagja nácizik. Van mit tanulnunk és van mit megítélnünk, mert örök igazság az, nem annak van törvényszerűen igaza, aki hangosabb!

V.L.
barikád.hu

Forrás: barikad.hu

http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=2&AID=0&Direkt=64137
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
AUCHAN pofátlan gazembersége +
  2010-01-09 22:58:43, szombat
 
  AUCHAN pofátlan gazembersége + manapság szokásos ,,szakértői" korrupció






http://www.youtube.com/watch?v=wRWj6IA_4VE


KÉREM, HOGY MINDENKI KÜLDJE TOVÁBB, MERT EKKORA SZEMTELENSÉGET TERJESZTENI KELL!



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Több tízmilliós sikkasztás a
  2010-01-09 22:51:50, szombat
 
 
Több tízmilliós sikkasztás a honvédségnél?

Több tízmilliós anyagi visszaélés miatt nyomoz a katonai ügyészség a honvédségnél - írja a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, a gyanú szerint a külföldi NATO-beosztásokban dolgozó katonák ellátásáért, beilleszkedéséért felelős nemzeti támogató csoportnál történtek bűncselekmények.


Egyebek között olyan sikkasztás gyanúja is felmerült, amellyel megcsapolhatták a külföldön szolgáló katonáknak járó forrásokat. A nemzeti támogató csoportok a tárca Fejlesztési és Logisztikai Ügynökségének (HM FLÜ) Nemzetközi és Szolgáltatási Igazgatósága irányítása alatt tevékenykednek.

Ha kiderülnek a visszaélések, az egész igazgatóság, sőt a HM FLÜ vezetőjét is felelősségre vonhatják - írja a lap. A Magyar Nemzet azonban úgy tudja, lehet, hogy csak "kis halak kerülnek hálóba", vagyis a törvénytelenségeket elkövető tiszthelyetteseken verik el a port.

FH


http://atv.hu/belfold/20100109_tobb_tizmillios_sikkasztas_a_honvedsegnel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Narancsos belviszályok - kizár
  2010-01-09 22:37:30, szombat
 
  2010-01-09. 19:31
Narancsos belviszályok - kizártak két képviselőt, mert nem a frakció érdekei szerint szavaztak


Kizárta két tagját az ajkai képviselő-testület Fidesz-frakciója; a város önkormányzatában ellenzékben lévő frakció így kilenc tagúra olvadt - tájékoztatta Stolár Mihály, a Fidesz helyi elnöke pénteken az MTI-t.
Marton József és Grőber József "többször is szembe ment" a testületi szavazások alkalmával a frakció álláspontjával, annak ellenére, hogy a képviselőcsoport tagjai írásos nyilatkozatot tettek a frakciófegyelem batartására - hangsúlyozta a városi pártelnök. Mindketten több esetben is a szocialisták álláspontja szerint szavaztak a képviselő-testületben - mondta. Utalt arra is, hogy Marton József esetében kezdeményezték a pártból való kizárását is, ám amikor ezt ő megtudta, önként kilépett.
Grőber József nem tagja a pártnak, de a Fidesz támogatásával indult a 2006-os önkormányzati választáson. A városi Fidesz-elnök elmondta: mivel Marton József a párt városi listájáról került a testületbe, felszólították, hogy adja vissza a mandátumát. A két tagja kizárásáról még a múlt év végén határozott a frakció.
Marton József tanár, aki 1994-1998 között, akkor SZDSZ-esként Ajka polgármestere is volt, közölte, hogy ő mindig "a város érdeke" mellett szavazott. Nem értett például egyet azzal - szemben a Fidesz-frakcióval -, hogy a Bánki Donát Szakközépiskola élére új igazgatót válasszanak. Néhányszor valóban a többségi szocialista frakció álláspontja szerint voksolt, ha úgy látta, hogy ez szolgálja a város érdekét - mondta Marton József.
Grőber József vállalkozó, a padragkúti városrész képviselője elmondta, hogy valóban kiszavazott időnként a frakcióból, mert ilyen esetekben a frakció-fegyelmet nem tudta összeegyeztetni a lelkiismeretével és a választókerülete érdekével.
Példaként említette, hogy a szocialisták egyik, költségvetést-módosító előterjesztése szerint 20 millió forintot terveztek a közvilágítás javítására a padragkúti városrészben. A Fidesz-frakció nem támogatta a költségvetést módosítandó szocialista javaslatot, viszont ő megszavazta.

(MTI)


http://kuruc.info/r/2/53332/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
BKV érettségi tételek
  2010-01-09 22:26:38, szombat
 
 
BKV érettségi tételek


Az első három kérdés Szalainé Szilágyi Eleonórával kapcsolatos.

Minden helyes válasz 3 pontot ér.

1,)Hány darab használt autóbuszt vásárolhatott volna a BKV, ha Szalainé 100
milliós végkielégítését, 1,2 milliós fizetését, és az ehhez járó 120
százalékos prémiumot, melyet közel 1 évig kapott, járműbeszerzésre költi, ha
tudjuk, hogy egy ilyen busz ára 20 millió forint?

2,)Hány darab vonaljegyet (és/vagy bérletet) kell eladni a BKV
pénztárosainak, hogy kitermeljék Szalainé fizetését és végkielégítését?

3,)Ki lehet a felelős azért, hogy Eleonóra az elbocsátást követően továbbra
is a cégnél dolgozhatott? (Csak egy helyes válasz van):

a,) Az akkori vezérigazgató, Balogh Zsolt
b,) A BKV teljes vezetése. Mindenki, aki tudott erről, és nem szólt
c,) Magyarországon vagyunk, így senki

4,)Vajon hány másodperc alatt ég ki teljesen a Rákóczi úton az az Ikarus
435-ös autóbusz, melynek a motorterében a karbantartás teljes hiánya miatt
tűz keletkezett? A megoldáshoz függvénytáblázat használható. (10 pont)

5,)A Moszkva tér felé közlekedő 22-es busz a Szent János korháznál fékhiba
miatt elszabadult. Számítsa ki, hogy az autóbusz hány perc alatt ér a
Moszkva térre. (Amennyiben lehetséges adja meg a "becsapódás" helyét is) (12 pont)

Ön szerint ki lesz a hibás a balesetért?

a,) A vezérigazgató
b,) A karbantartó szolgálat
c,) Természetesen a buszvezető


6,)Ábrázolja koordináta-rendszerben a BKV jegy és bérletárainak növekedését
2000-től napjainkig. Más színnel jelölje a szolgáltatás színvonalának
csökkenését. Milyen arányosság figyelhető meg a jegyárnövekedés és a
szolgáltatás színvonalának csökkenése között? (20 pont)

7,)A BKV 5 színésszel kötött szerződést a Nagykörúti villamosok és a 7-es
buszcsalád utas-tájékoztató szövegeinek felmondására. Vajon hány darab
autóbuszt lehetett volna teljesen kitakarítani, ha tudjuk, hogy a
tájékoztatás "fejlesztésére" 5 millió forintot költött a cég, és azt is
tudjuk, hogy egy busz kitakarítása 50 ezer forint. (10 pont)

8,)Tippelős feladat:
Ön szerint hány embert foglalkoztatnak feleslegesen az Akácfa utcában?
Tippelje meg azt is, ha ezeket kirúgnánk, mennyi plusz bevételhez jutna a BKV. (20 pont)


+1 vicc:

- Hogy köszönnek egymásnak az Akácfa utcában a BKV-sok?

- Legyen Ön is milliomos!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit csinál Benedek Fülöp az OT
  2010-01-09 18:09:36, szombat
 
  Mit csinál Benedek Fülöp az OTP-nél?
2010.01.08 15:31

Az
OTP
Csoportnál folytatja munkáját Benedek Fülöp, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) közelmúltban lemondott vezérigazgató-helyettese - derült ki Csányi Sándornak, az
OTP Bank Nyrt
. elnök-vezérigazgatójának pénteken a Debreceni Egyetemen elhangzott szavaiból. Benedek Fülöp jövőbeni munkájával kapcsolatban sajtóközleményt adott ki az OTP, melyben hangsúlyozta a bank agrárszektor iránti elkötelezettségét.



Az OTP elkötelezett abban, hogy az agrárvállalkozások minél hatékonyabban használhassák ki az ország európai uniós tagságában rejlő lehetőségeket - közölte a bank, kiemelve ebben az Új Magyarország Agrár Fejlesztési Hitelprogram, a Forgóeszköz Hitelprogram, az intervenciós felvásárláshoz kapcsolódó közraktári hitelezés szerepét, valamint az európai uniós, illetve a közvetlen nemzeti támogatások előfinanszírozásának lehetőségét.

A meglévő finanszírozási lehetőségek, különös tekintettel az európai uniós támogatások erőteljesebb kiaknázásával, és az ágazati szereplők intenzívebb finanszírozhatóságának feltárásával kapcsolatban a bank projektet alapított, amelyben részt vesz Benedek Fülöp agrárszakember, az MNV Zrt. volt vezérigazgató-helyettese.

Benedek Fülöpöt - aki korábban az agrárügyekért felelt az MNV-nél - a Heves Megyei Bíróság nemrég hivatali visszaélésben bűnösnek mondta ki, és nem jogerősen egy év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A bíróság szerint Benedek Fülöp három éve, az agrártárca szakállamtitkáraként hatalmi helyzetével visszaélve eljárt annak érdekében, hogy egy állami tulajdonú pákozdi ingatlan külföldi vállalkozói tulajdonba kerüljön. Az OTP azonban felhívta a figyelmet: a nem jogerős bírósági ítélet kapcsán Benedek Fülöp élt a fellebbezés jogával.

http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=126797
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hírek és vélemények Izraelből
  2010-01-09 18:01:03, szombat
 
  Hírek és vélemények Izraelből




A Kneszetben, az izraeli parlament hétfői ülésén a ,,Területeken" elrendelt építési stopról volt szó. Az általában minden zsidó érdeket támadó Táleb asz-Szana arab képviselő (Raam-Taal párt) a vita hevében odanyilatkozott, hogy ,,a zsidó telepesek a Nyugati Parton (Ciszjordániában) rákos daganatot képeznek".

David Rotem, aki viszont a telepesek érdekeit képviselő ,,Izrael az otthonunk" párt küldöttje, kapásból riposztozott: ,,Remélem, hogy ez a daganat addig fog növekedni, amíg a palesztin állam belepusztul..."

Mindez a zsidó és arab, két állam megoldása jegyében.


Saját sztori:

Mikor bejelentettem a kollégáimnak, hogy karácsonykor nem akarok dolgozni, mert Betlehembe szeretnék menni, azt mondta az egyik, hogy ,,jó nagy keresztet tegyél a nyakadba, mert ha nem, akkor lelőnek". Gondoltam nyasgem, mert ha ti elcsesztétek a renométokat az araboknál, hát nehogy már nekem legyen bűntudatom, mert az "ellenséges", pontosabban a ti ellenségeitek területére megyek karácsonyozni!

Mindez azért van, mert valamikor, kb. két éve, két izraeli katona tévedt Ramalah területére és azokat úgy szó szerint szétszedték. Vagy mondjuk többek között ezért is, mondta.

Aztán rögtön megtudtam azt is miért nem szeretik Jézust. Kiderült, hogy azért nem, mert szombaton is gyógyított. Sajnos csak későn jutott eszembe, és nem tudtam kellően visszavágni azzal, hogy akkor most nézzük meg hány "Jézus" dolgozik a tel-avivi kórházakban, mert biztosra veszem, hogy egy betegtől, vagy sürgős műtéti beavatkozásra váró pácienstől sem tagadták meg a segítséget a szombat beállta miatt.

A koronát a csevegésre az tette fel mikor a másik munkatársam, kijelentette, hogy igazán a zsidóknak nem is az arabokkal van bajuk, hanem a keresztényekkel, mert azok mindig arra törekedtek, hogy valami úton-módon borsot törjenek a szegény izraeliták óra alá.

Szóval most már minden tiszta!- az arabok csak az edzés. Jó ideje. :((

Aztán szilveszter kapcsán, Joram társam, hulla komolyan megkérdezte tőlem, hogy ez csak Magyarországra jellemző, mármint a szilveszterezés és a Boldog Új Évet kívánás, meg az ilyen butácska, vicces szokások? Mert itt Izraelben az új év, azaz az ősi zsidó újesztendő ősszel, tisri (szeptember) hónapjával kezdődik. Ezt tartja a zsidó hagyomány “a világ születésnapjának" is.

Nem tudtam köpni mert nem volt nyálam, de úgy hirtelen lelki szemeim előtt végigfutott az a sok millió ünneplő, új évet köszöntő ember látványa, akiket a média által bemutatva láthatunk a világ több kontinensén. Igazából nem is értem, hogyan vannak olyan emberek, akik ha nem is tartják, de még csak nem is hallottak arról, hogy ezt ünnepli több milliárd ember?!


Víz:

Emelik a víz díját! Igen!- ez nem kamu és nem Abszurdisztán. Január elsejétől 20%-al emelték és 2011-ig összesen 40%-al fogják, mármint a zsidó állam, Izrael.

Izraelben több, egymást követő csapadékszegény esztendő volt, ami az ország egyetlen édesvíz-tartalékát, a Kineret (Galileai) tó szintjét drámai mértékben csökkentette. Ezen az elmúlt hetek viszonylag kiadós esőzései is alig javítottak.

A napokban adták át Hedera város közelében Izrael - és egyben a földkerekség - legnagyobb tengervíz-sótanító berendezését, amely csak lassanként, néhány hónap alatt tud majd bekapcsolódni az országos vízellátó hálózatba.

A pénzügyminisztérium egyik gyakran hangoztatott indoka: az állam vízdíj-emelések nélkül nem lenne képes megvásárolni a tengervíz-sótanító berendezés által előállított ivóvizet. Szakértők azzal vádolják Izrael mindenkori vezetőit, hogy a vízhiány megoldását célzó óriás-befektetéseket túlkésőn hajtották végre.

Izraelben most egy kicsit az az állapot van, hogy senki nem veszi komolyan a víz hiányának esetleges lehetőségét. Pedig a veszélyről kiabálnak, és figyelem felkeltő videókat készítenek a víz védelmében, annak pazarlása ellen.

A reakció nulla.


http://radicalpuzzle.blogspot.com/2010/01/hirek-es-velemenyek-izraelbol.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy "rasszista" magyar az Echo
  2010-01-09 17:39:31, szombat
 
  Egy "rasszista" magyar az Echo TV-ben

http://www.youtube.com/watch?v=0n7ouKolaD4&feature=player_embedded
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
szkinhed beszól a cigánynak
  2010-01-09 17:33:53, szombat
 
  szkinhed beszól a cigánynak


Megy a szkinhed az utcán, egyszer csak meglátja a cigányt, amint álldogál a járdán, mellette egy kupac sz@r.
Odamegy hozzá, elkezd röhögni és megszólal:
- Mi van, összeesett a haverod?
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Az első székely holokauszt már
  2010-01-09 17:30:51, szombat
 
  Az első székely holokauszt már 245 éve bekövetkezett
2010. január 9. 18:35:06

Biztos fogcsikorgató volt a tél 245 évvel ezelőtt is Felcsíkban a hegyek, s a havasok lábánál. Lehet, a hó is hullt, s akkor még nem tudta ott fenn a székely Isten, hogy embervér festi pirosra a fehérséget. Mária Terézia martalócai 1764. január 7-e hajnalán törtek rá Madéfalvára, és gyilkos ágyútűzzel, öldökléssel végeztek az alvó faluval.



Kétszáz, illetve a legújabb kutatások szerint négyszáz csíki és háromszéki székely vértanú adta ártatlan életét a bízott szabadságért. Múltak a századok, menetrend szerint leesett a hó, s vörösre változott színe. Árulás, ellenség, külső erők gyalázatos tevékenysége nyomán csappant a székely, erősödött a kivándorlás. A vér az égre kiált, s hirdeti az ősök szabadságtiszteletét, most, annyi idő után. A konok hun ivadék megelégelte, hogy mások irányítják sorsát, ott, szülőföldjén. Székelyország autonómiát akar!


Az Erdélyben szabadságjogokat kivívott székelység privilégiumait akarta megnyirbálni Mária Terézia, s katonaként bevetni őket a birodalom nyugati háborúiban. A Habsburg-rafinéria itt is érvényesült: határőrség felállítása volt a hivatalos álláspont, de ez ellen is fellángoltak a tiltakozások. A székelyek sérelmezték az idegen vezetést, s azt sem fogadhatták el, hogy a fegyveres szolgálat ellensúlyozásaképpen sem nyerhetik vissza régi szabadságjogaikat. A csíki és a háromszéki székelyek Madéfalván találkoztak, hogy nyomatékosítsák követeléseiket. A tárgyalás helyett gyilkos kartács volt a válasz, és háromórás vérfürdőben tobzódhattak az idegen zsoldosok. Így lett a székelyeknek is Golgotája.

A vész után ötfalunyi székely közösség vette a vándorbotot, s menekült el Moldvába több ezer éves lakhelyéről. A sors tovább sújtotta a hős népet, derűre mindig jött a ború, és egyre kevesebben maradtak ott, ahol őseik nyugszanak. Aki maradt viszont még erőteljesebben ragaszkodott a jusshoz, a földhöz, a néphez, a hithez és a hagyományokhoz. Csaba királyfi csillagösvényén járó elődök mindig mutattak kiutat, a sovány föld is adott annyi vigaszt, hogy legyen kenyér az asztalra, és a fenyőfák táplálta tűz forrósítsa fel a havasi kalyibák, a lentebb levő falvak nádtetős házai lakóinak életét.

Trianonban később kimondták a verdiktet, odadobtak a nagyhatalmak játékszerül egy országot, s embereket akartak megfosztani attól, hogy a Szent Korona alatt egyesüljenek. 90 év semmi a száz és ezer évekhez képest, de most a jelenben húsba vágó kérdés, hogy a rendelkezésünkre álló eszközökkel segítsük, támogassuk azt a követelést, amelyet az öntudatra ébredő székelyek megfogalmaztak. Az ember alapvető joga, hogy közösségében, kisebb és nagyobb egységében a kiválasztottjai vezessék, és amit véres verejtékkel megtermelt, abból elsősorban ő részesülhessen.

Alapvető emberi kívánság és jog, hogy lehessen őrizni a hagyományt, tisztelni a múltat, s belőlük táplálkozva élni a jelenben. Az idegenek zsoldosaikkal mindig a saját szájízük szerint szabatnák át a világot, de amióta világ a világ az ellenállás is kifejlődik. A halottak vére az égbe kiált, a mártírok neve fennmarad az utókornak, mert elviselhetetlen az igazságtalanság. Nem lehet a végtelenségig lábbal tiporni mindent, ami ősi, emberi és szent.

Székelyföld élni akar, ott, abban a hazában, amelyet az idők kezdetén megszereztek és megtartottak lakói. Saját maga akar rendelkezni sorsa felől. Nem ragadnak kardot és kaszát, nem a fegyvert használják nyomatékul, hanem a joggal, az érvekkel és az igazságtudattal apellálnak. Nem akarnak többet, mint ami elfogadott Európában, ott, ahova ők is tartoznak.

Idén megint választhatunk, legalábbis hihetjük, hogy a mi döntésünk alapján fordul majd jobbra a kormánykerék. Mindenképpen muszáj, hogy bekövetkezzen ez a változás, mert a jelenlegi helyzet tarthatatlan, és akik a hatalmat gyakorolják, azok nem csak minket, itt a csonka hazában, hanem a jelenlegi határainkon túl élő véreinket úgy terelnék abba a nem létező Európába, hogy elvesszen minden, ami ősi, ami lélekemelő, és ami magyar.


A pártok programjai már most körvonalazódnak, mindenki választhat szíve szerint. Elszakított véreink helyzetének javításához viszont egy önálló, kormányszintű intézmény létrehozása lenne kívánatos. Amelyik párt vállalja, hogy létrehozza a határon túli magyarok szaktárcáját, az lehet a nyerő a nemzetféltő állampolgárok körében.

A madéfalvi események helyszínén felállított turulmadaras emlékmű márványtáblájának latin felirata székelyöldöklést jelent. A csupa nagybetűvel írott szó megfelelő betűit római számként összeadva 1764-et kapunk, a madéfalvi veszedelem évét.

Forrás: Hunhir.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2009.12 2010. Január 2010.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 440 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1393
  • e Hét: 2880
  • e Hónap: 13991
  • e Év: 167487
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.