Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
történelmi lehetőség nyílik ké
  2010-02-10 20:17:50, szerda
 
 
A magyar társadalom előtt valóban történelmi lehetőség nyílik két hónap múlva, s ezúttal nem hibázhat. Örökre ki kell ezt a bűnszövetkezetet füstölni a hatalomból vagy amennyiben úgy tetszik, itt a vissza nem térő alkalom, hogy ezeket — politikai értelemben — lenyakazzuk. Mert ha ezt tavasszal is elmulasztjuk, ők teszik meg velünk, de nem szimbolikus értelemben. Mert itt már valóban két választási lehetőség van: élet vagy halál.
CSAK A JOBBIK!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hihetetlen, de igaz: most a MÁ
  2010-02-10 20:11:53, szerda
 
  2010-02-10. 18:09

Hihetetlen, de igaz: most a MÁV-tól követelnek közel másfél milliárd dollárt a holokauszt-iparosok

Beperelték a Magyar Államvasutakat (MÁV) egy chicagói bíróságon a "magyarországi holokauszt áldozatainak örökösei"; "jóvátételt" követelnek, amiért "a cég a II. világháború idején közreműködött zsidók deportálásában" (mintha lett volna választási lehetősége egyáltalán - a szerk.).

A kártérítési keresetben az áll, hogy a beadvány benyújtását kilenc év kutatómunka előzte meg.
A telhetetlen élősködők "240 millió dollár vagyoni kár és egymilliárd dollár nem vagyoni kár megtérítését" követelik, mert úgy gondolják, még mindig nem rabolták ki és vásárolták fel megfelelő mértékben hazánkat.


(MTI nyomán)

Ajánló: A holokauszt-ipar - Finkelstein lerántja a leplet a hazugsággyárról (x)

http://kuruc.info/r/26/55014/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik-jelölt: Polgárháború le
  2010-02-10 20:09:58, szerda
 
  Jobbik-jelölt: Polgárháború lesz!


2010. február 10. 14:55


Michl Miklós, a párt képviselőjelöltje szerint polgárháború lesz, amennyiben a politikai elit még egyszer elárulja a népet. Azonban ez szerinte nem baj, mert a vérontás tiszta helyzetet teremt és egyszerűbbé válnak a dolgok.
Michl Miklós, a Jobbik képviselőjelöltje Vértessomlón tartott lakossági fórumon elmondta: polgárháború lesz, amennyiben a politikai elit még egyszer elárulja a népet. Ez azonban szerinte nem baj, mert a vér tisztulást hoz, a vérontás tiszta helyzetet teremt, egyszerűbbé válnak a dolgok - tette hozzá megnyugtatásképp.

Michl továbbá kifejtette, hogy a NASA felmérte Európa geometriai középpontját, mely szerint ez a Csepel-sziget északi csücskén van, éppen ott, ahová Demszky Gábor Magyarország legnagyobb szennyvíz tisztítóját építtette. A Jobbik Komárom-Esztergom 2. számú választókörzetének egyéni országgyűlési képviselő jelöltje 1989 tavaszától rövid ideig az MDF tagja volt. Hat gyermek édesapja, a katolikus egyház életében tevékenyen részt vesz, jelenleg pedig éjjeliőrként dolgozik.

Egy korábbi kampányrendezvényen Michl evangéliumi történetet hozott párhuzamba pártjával. Szójátékában azt magyarázta: ,,Márta és Mária ott volt, mikor a Mester tanított. Márta csak tett-vett, Mária pedig hallgatta a názáretit, aki megszólítva Mártát azt mondta, hogy »Mária a Jobbikot választotta«".

Jobbik: nem baj, ha polgárháború lesz, a vér megtisztít


http://mandiner.hu/cikk/jobbik_polgarhaboru_lesz_
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szentföldi haramiaállam szok
  2010-02-10 19:48:06, szerda
 
  A szentföldi haramiaállam szokásához híven háborúra uszítja a gojokat

http://www.antidogma.hu/node/2091


antidogma.hu, k, 2010/02/09 - 23:45 Aktualitás


Netanjahu miniszterelnök helyetteseként Sylvan Salom izraeli regionális fejlesztési miniszter február 9-én arra uszította a nemzetközi közösséget, hogy sújtsa "fájdalmas szankciókkal" Iránt, még ha Oroszország és Kína nem is hajlandó azokat elfogadni. Az Irán elleni szankciók ügyében távolról sincs egyetértés. Az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjaként Oroszország és még inkább Kína habozik Teheránra támadni, noha három esetben már megszavazták a nyugatiak által szorgalmazott kereskedelmi szankciókat.

Ezek az intézkedések azonban nem tántorították el az iráni rezsimet, amely függetlenségi opolitikájának folytatásaként nem szándékozik felfüggeszteni urándúsítási programját.

Ráadásul a szankciókat csak kevéssé alkalmazták vagy egyenesen megsértették, tehát nem "okoztak bajt", ahogyan azt a USraeli szakértők egyhangúlag megállapították február elején Izraelben, a Herzliya Stratégiai és Politikai Intézet éves konferenciáján.
Oroszország "komplikált és ambivalens játékot" űz mint az iszlám köztársaság legnagyobb fegyverszállítója, amely számára egy 2 milliárd dolláros piacot jelent. Már csak ezért is érdekében áll megkímélni Iránt.
Egyesek a Kremlben nem sírnának, ha az iráni atomlétesítményeket érő támadás esetén elszabadulna az olaj ára, mivel az orosz export 80 százalákát az energiahordozók teszik ki.
Számításba véve Moszkva és Peking fenntartásait, az amerikaiak és nyugat-európai csatlósaik egyoldalú szankciókra gondolnak, amelyeknek egyénileg kellene megcélozniuk az iráni rendszer kulcsszereplőit, nevezetesen a Forradalmi Gárda vezetőit és ipari-pénzügyi birodalmukat.
Konkrétan arról van szó, hogy túlzott árat kényszerítsenek Teheránra a nukleáris kalandjáért.
Egyébként a szankciók alternatívája egy másik kaland lehet, amely ugyancsak sokba kerülne a nemzetközi közösségnek. A cionista entitás, mint mindig, most is ugyanazt akarja: tűzbe és vérbe borítani a világot.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország földrajzi fekvése
  2010-02-10 18:06:01, szerda
 
  Magyarország földrajzi fekvése jó - mondja a zsidók fenegyereke

E. Zs.
- vilag@hetivalasz.hu

http://hetivalasz.hu/vilag/magyarorszag-foldrajzi-fekvese-jo-mondja-a-zsido-feneg yerek-26996


A palesztinoknak a belső megosztottságuk az ellenfelük, nem Izrael - állítja lapunknak Avigdor Liberman izraeli külügyminiszter. A zsidó állam fenegyerekének tartott - s két hete hazánkban járt - politikus a világ első számú ellenségének Iránt tartja.


- Szélsőjobboldali, nacionalista, korrupciós ügyekkel vádolják, arabgyűlölő - mondják sokan, ha a neve szóba kerül. Ön hogyan jellemezné a személyiségét?

- Mindig a legjobb tudásom szerint járok el. Ahhoz, hogy ez világos legyen, tudni kell, honnan indultam. A Szovjetunióból húszévesen kerültem Izraelbe. Apám a Vörös Hadseregbe besorozott katonaként Bécsben fejezte be a második világháborút, majd csak 1957-ben került vissza Szibériából. Élénken él az emlékezetemben az a kép, amikor egy trolibuszon utazva a szüleim jiddisül beszélnek egymással, a körülöttük állók pedig idegenkedve néznek rájuk. Nem könnyű ezt elmagyaráznom a gyermekeimnek, akik egész más világban élnek.

- Egyenes út vezetett a Szovjetunióból az izraeli politikai életbe?

- Elhiheti, hogy amikor megérkeztem Izraelbe, nem is álmodtam arról, hogy egyszer külügyminiszter leszek. Reptéri munkásként kezdtem dolgozni, és örültem, hogy van állásom.

- Ma ön vezeti a harmadik legnagyobb pártot Izraelben. Az Otthonunk Izrael szavazóbázisának pedig a volt Szovjetunióból bevándoroltak számítanak.

- A volt Szovjetunióból a 90-es évek elején megindult bevándorlási hullámnak, az onnan érkezett magasan képzett szakembereknek is köszönhető, hogy Izrael gyorsan fejlődik. Pártunkra nemcsak közülük szavaznak, de tény, hogy képviselni tudjuk az érdekeiket.

- A szovjet gulagok mellett a holokauszt is a XX. század közepének súlyos öröksége.

- Az az igazán szörnyű, hogy most ugyanabban a helyzetben vagyunk, mint az 1930-as években. Aki ma igazi veszélyt jelent a zsidó emberekre, az ENSZ egyik tagországának vezetője, Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök, aki tagadja a holokausztot. Az emberiség számára ma Irán a legnagyobb veszély. Ha ugyanis kifejlesztené atomfegyverét, annak beláthatatlanok lennének a következményei. Fegyverkezési verseny alakulna ki, és például Szaúd-Arábia és Egyiptom is atomfegyverre akarna szert tenni. Az emberi jogok terén pedig láthatjuk, hogyan bánik Teherán a népével, elég csak a tavalyi elnökválasztás utáni lövöldözésekre gondolnunk, arra, hogy tucatjával ítélik el a tüntetések résztvevőit. Mindezeken túl Irán a terrorizmus legnagyobb támogatója. Nagy befolyása van a Hezbollahra, a Hamaszra, Délkelet-Ázsiában kapcsolatban áll a Jemaah Islamiyah mozgalommal, Jemenben pedig lázadókat segít.



- Hogyan kívánnak fellépni Irán ellen? Akár a hadsereggel?

- Mindenekelőtt nemzetközi fellépésre van szükség, de a világszervezetek hangja egyelőre alig hallatszik. Szigorú büntetőintézkedésekre van szükség, s az ENSZ vagy az EU nem támogathatja tétlenségével Iránt. Teherán pedig nem elsősorban Izraelt, hanem a Perzsa-öböl menti országokat veszélyezteti. Ma a térségbeli államok vezetői nem a palesztinokról, hanem Iránról beszélnek, s intő példaként emlékeznek még 1991-re, amikor Irak lerohanta Kuvaitot. Képzelje el, ha Irán tenne hasonlót. A kőolaj ára azonnal a duplájára emelkedne, és ennek hatását Magyarország és a világ többi országa is megérezné.

- Évtizedek óta tart a zsidó-arab viszály. Külügyminiszterként mekkora szerepet tud majd játszani a kérdés megoldásában?

- Ma már inkább vallási, mint nemzetek közötti konfliktusról beszélhetünk, ezért a helyzet komplikáltabb. Azóta, hogy 1993-ban aláírtuk az oslói egyezményt a megbékélésről a palesztinokkal, több jóindulatú izraeli külügyminiszter és kormányfő volt hivatalban - nem olyan szókimondó fiúk, mint én -, de egyikük sem tudott sikert elérni. Amikor tíz éve Ehud Barak hajlandó lett volna elfogadni az 1967-es határokat, és a palesztin menekültekről is tárgyalt volna, Jasszer Arafat visszakozott. Hasonlóan járt Annapolisban is Ehud Olmert. Három éve Mahmúd Abbász utasította el a megállapodást. Jó szándékunk jele volt az is, amikor felszámoltuk a gázai zsidó telepeket. Mit kaptunk cserébe? Rakétákat a Gázai övezet melletti Szderotra, Gázában pedig a Hamasz került hatalomra.

- De ugye nem akarja azt mondani, hogy kizárólag a palesztinokon múlik a béke?

- A nemzetközi szervezetek azt hiszik, hogy egy tollvonással meg lehet alkotni a békét. Ez tévedés. Ahhoz korábbi lépések kellenek - elsősorban biztonságra és stabil gazdaságra van szükség. Mi támogatjuk Mahmúd Abbász palesztin elnököt, sőt, ő nem is képes nélkülünk létezni. Hasznosnak tartom, hogy tárgyalóasztalhoz ültünk vele, mert így a politikai megoldás lehetőségét fenn lehet tartani. Javítottuk a palesztinok utazási lehetőségeit, korlátoztuk a zsidó telepek építését Szamáriában. A gazdasági növekedés mutatója a palesztin területeken nyolc százalék körüli. Állíthatom, hogy Abbász számára nem Izrael jelent fenyegetést, hanem a Hamasz, amely a Gázai övezetben leszámolt a Fatahhal, Abbász mozgalmával.

- Izrael készen áll a békére?

- A 70-es évek óta területeket adtunk vissza - Izrael területénél háromszorta nagyobbat. Békét kötöttünk Jordániával és Egyiptommal, pedig ott telepeink is voltak. Aki a telepeket véli a béke akadályának, az nem veszi figyelembe a tényeket.

- Ön is egy ciszjordániai zsidó telepen él, és a hírek szerint hajlandó lenne elköltözni onnan, ha megszületne a békemegállapodás.

- Az emberek többsége kész arra, hogy drámai lépéseket tegyen, ha lehetőség van a békére. Attól tartok azonban, hogy a világ nem érdekelt abban, hogy béke legyen az izraeliek és a palesztinok között. Képmutatás, hogy csak az izraeli-palesztin konfliktusról beszélnek, és ezzel elterelik a figyelmet Észak-Koreáról vagy Zimbabwéról. Ma ezrével halnak meg emberek robbantásos merényletekben, amelyeket Afganisztánban, Pakisztánban és Irakban követnek el.

- Nagy visszhangot kiváltó kijelentéseinek egyike arról szólt, hogy Izrael csatlakozzon az Európai Unióhoz és a NATO-hoz.

- A távlatos gondolkodás nem jelenti azt, hogy ez napi szinten lenne kérdés. Izrael megteremtésének szükségessége a XIX. században fogalmazódott meg, és néhány évtizednek el kellett telnie, mire létrejöhetett Izrael. Európával szorosak a kapcsolataink, közösek a gyökereink. És ez Európának is fontos. Franz Kafka, Sigmund Freud és sok más ember nélkül nem lehet elképzelni a modern Európát. Ez vonatkozik a modern Magyarországra is, mint ahogy Izrael sem képzelhető el a cionizmus Budapesten született atyja, Herzl Tivadar vagy nemzeti hősünk, Szenes Hanna nélkül. A zsidó-keresztény kultúra összeköt bennünket. Ma Izrael és az EU között alig fél óra a távolság. Ennyi repülőútra van ugyanis hozzánk Ciprus. Ez a vízió Izraelnek nem a hivatalos politikája, de a téma jelen van a pártomban és az izraeli közbeszédben.

- Közép-Európa és benne Magyarország mennyire játszik fontos szerepet az izraeli külpolitikában?

- Egyre aktívabbak vagyunk ebben a régióban. Elmondhatom, hogy ennek a térségnek a legtöbb állama megértéssel és barátian viszonyul hozzánk. Magyarország és Izrael pedig elsősorban a legfejlettebb technikák terén tud hosszú távon együttműködni. Az izraeli üzleti élet szereplői máris sok pénzt fektettek be itt, s jelen van önöknél a Közel-Kelet legnagyobb gyógyszeripari vállalata is. Ez és más magas presztízsű cég jelenléte kifejezetten jó jelzés. Magyarországnak rendkívül előnyös a földrajzi fekvése is.

- Mostani budapesti útján találkozott két korábbi magyar kormányfővel, Gyurcsány Ferenccel és Orbán Viktorral.

- Mindkét nagy politikai oldal hasonlóan viszonyul Izraelhez, mi pedig a mindenkori magyar kormánnyal továbbra is a legmagasabb szinteken kívánunk kapcsolatot tartani.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó, ha nem feledjük – Be
  2010-02-10 17:49:17, szerda
 
  Jó, ha nem feledjük - Bella Árpád: Orbán világossá tette pártja hovatartozását
Posted on 2010/02/09 by Nifadmin

Első megjelenés: Nemzeti Hírháló 2008.08.17.

Többen írtak már véleményt a legutóbbi Orbán nyilatkozatról. Sokan nagyon lényeges, magyarázó kommentárt fűztek ehhez a FIDESZ valóságos arcát bemutató megnyilvánuláshoz. Így azt gondolhatnánk, hogy már voltaképpen nincs is mit hozzátenni. Azonban elemezzük egy kicsit ezt a nyilatkozatot abból a szempontból is, hogy az elkövetkezendő választások fényében, amely 2010-ben lesz, ennek mekkora lehet a jelentősége.

Ugyan két esztendő van hátra a választásokig, de valamennyien érezzük, hogy ez a két év még nagyon sok keserűséget és a nemzettől hihetetlen áldozatokat követel majd, amennyiben nem történik közben valamilyen drámai, ugyanakkor pozitív fordulat. Ez pedig nem valószínű annak ellenére sem, hogy a médiában folyamatosan az előrehozott választások meglebegtetésével próbálják a tömegek hangulatát csitítani.

Az orbáni nyilatkozat Oroszországnak Grúziával történő hadba szállásáról lényegében nem más, mint Orbán Viktornak és pártjának abszolút meghajlása a neokon-cionista világhatalmi erők törekvései előtt, illetve behódolás a 2010-es választásokat, és a választások kimenetelét meghatározó világtőkének. Itt abszolút tetten érhető a FIDESZ álnemzeti tevékenysége. Botorság azt gondolni, hogy a most legnagyobb úgynevezett ellenzéki párt hatalomra kerülése esetén a valós nemzeti érdekek mentén irányítaná az országot. Ez már csak azért is ostobaság, mert ebben az esetben a FIDESZ-nek meg kell fizetnie hatalomra kerülésének az árát. Ez pedig nem lesz olcsó mulatság. Fizetni a tőkének csak pénzzel lehet. Pénzt pedig, csak a nemzet további kifacsarása árán lehet előteremteni. Az, hogy ez milyen stratégia alkalmazásával legyen megvalósítható, majd eldönti a FIDESZ-t hatalomra segítő neokon-cionista hatalom.

A nemzeti radikálisok már évek óta bizonygatják a FIDESZ nemzeti voltának hamisságát. Amennyiben megvizsgáljuk ennek a pártnak a 2002. óta tartó ténykedését jól látható, hogy a hangzatos szólamok mögött egészen más cselekvési megnyilvánulások állnak. Világossá kell válnia minden nemzeti érzelmű magyar számára, hogy a FIDESZ ma pontosan ott tart, ahonnan 1988-ban elindult. A FIDESZ neoliberális párt, mely széles tömegek nemzeti érzéseire ráülve kerülhetett hatalomra 1998-ban. Az MDF összeomlásával ugyanis egy politikai vákuum alakult ki, amelyet be kellett tölteni. Meg kellett fogni a nemzeti érzésű tömegeket, hogy azokat kordában lehessen tartani. Ez lett a feladata a FIDESZ-nek, hiszen erre a továbbiakban a tekintélyében és társadalmi támogatottságában is megtépázott MDF már alkalmatlan volt. Ugyanakkor ne feledjük el azt sem, hogy a vezérek (Orbán, Kövér stb.) mind úgy tanulhattak külföldön, ahogyan csak azok a fiatalok, akiknek ezt a lehetőséget az akkori MSZMP jóváhagyta mind keletre, mind nyugatra egyaránt. Valamennyien kiválasztottak voltak és valamennyien most fizetik tanulmányaik és jelenlegi jólétük árát. Természetesen ezen a színpadon magának a magyarságnak nem osztottak szerepet.

Visszatérve Orbán Viktornak Oroszországot elítélő nyilatkozatára azt kell megállapítanunk, hogy az elnök ezzel csak azt tette, amit elvártak tőle. Így is egy újabb jó pontot begyűjtve a 2010-es választásokra.
Sokan sértve érzik magukat, amikor a radikális oldalról markánsan bíráljuk Orbánt és pártját. Mégis, újra és újra el kell mondanunk, hogy jelenleg egyik úgynevezett parlamenti párt sem a magyarság képviselője, tehát a FIDESZ sem. Sokan mondják azt is, hogy ahelyett, hogy Orbánékat bírálnánk, jobban tennénk, ha a törvénytelen, nyíltan nemzetellenes gyurcsányi társaságot kritizálnánk. Már csak az a kérdés, minek? Az MSZP-SZDSZ koalíciótól pontosan azt kaptuk, amire számítottunk. Legalábbis mi, Nemzeti Konzervatívak erről beszéltünk már 2002-ben is, amikor a FIDESZ mély hallgatásba burkolózott, akárcsak annak vezére, aki több mint két éven keresztül meg sem szólalt a parlamentben.

Orbán és a FIDESZ tehát minden kétséget kizáróan újra világossá tette, hol áll, kiket képvisel. Ne legyenek hiú ábrándjaink velük kapcsolatban. Ugyanakkor rengeteg jó szándékú, nemzetben gondolkodó, de a radikális gondolatokat elvető nemzettársunknak fog még fájni a feje később, amennyiben nem veszi tudomásul a tényeket és a realitásokat. Sajnos erre a fejfájásra nem lesz elég az aszpirin, ha egyáltalán lesz rá pénz.

Bella Árpád

Nemzeti InternetFigyelő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sanyi és Mari épp 25 éve háza
  2010-02-10 17:47:15, szerda
 
 
Sanyi és Mari épp 25 éve házasok. Sanyi végiggondolja az addigi
életüket, és azt mondja Marinak:
- Figyelj Mari! 25 évvel ezelőtt igaz, hogy nem volt pénzem,
albérletben laktam, busszal jártam, egy heverőn aludtunk ketten és nem
volt TV-nk, de akkor, ha szegényen is, de legalább egy 25 éves szöszi
bombázó mellett ébredtem reggelente. Ma van egy nagy házunk, hatalmas
franciaágy, plazma TV, mindkettőnknek kocsi, de mégiscsak egy 50 éves
öregedő nő mellett ébredek reggel, hiába van pénzem.
Mari gondolkozik egy kicsit, majd így szól:
- Tudod mit? Menj és keress magadnak egy 25 éves szöszi bombázót, az
ügyvédem pedig elintézi, hogy megint ne legyen pénzed.
...és boldogan éltek, míg meg nem haltak.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A Fidesz pártigazgatója is haz
  2010-02-10 17:45:05, szerda
 
  A Fidesz pártigazgatója is hazudott a diplomájáról?

2010-02-10 09:23 barikád.hu


Nincs diplomája Kubatov Gábornak - írja a Népszava. Az Országgyűlés honlapján közzétett adatok szerint a Fidesz pártigazgatója a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen végzett, de állítása szerint sosem .jelölte meg legmagasabb iskolai végzettségként az egyetemet.

A politikus napilapnak azt mondta: az önéletrajzában nem tüntette fel az egyetemi diplomát, csupán azt, hogy a Mezőgazdasági Gépészmérnöki Karon műszaki és gépjármű-kárszakértői képzést kapott, arról pedig nem tehet, ha a parlamenti tisztviselők ennek alapján legmagasabb iskolai végzettségként az egyetemet tüntették fel.

A Népszava azt írja, hogy Kubatov 1997-ben középfokú végzettséget adó tanfolyamot végzett, ugyanakkor az önéletrajzban megjelölt képzés - jelenleg - az egyetem honlapján felsőfokúként szerepel. A napilap szerint az Országgyűlés honlapján felsőfokú végzettségként tüntetik fel Kubatov Gábor tanulmányait.

A cikk emlékeztetett arra, az elmúlt években több hasonló eset is történt: tavaly novemberben a szocialista Török Zsoltról derült ki, hogy nincs is diplomája. Ő szintén azzal védekezett, valaki elronthatta az Országgyűlés honlapján megtalálható önéletrajzát. Juhász Gábor titokminiszter szintén tavaly ősszel ismerte el, hogy nincs egyetemi diplomája, bár az Országgyűlés honlapján közzétett önéletrajzban az szerepel, hogy a Budapesti Közgazdaság-tudományi Egyetem Kereskedelmi Karán áruforgalmi szakon szerzett oklevelet 1991-ben. A politikus járt erre az egyetemre, de nem adta le szakdolgozatát, államvizsgát sem tett, főiskolai diplomája viszont van - olvasható a cikkben.

MTI - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Addig jó, míg vendégéjszakák..
  2010-02-10 17:34:27, szerda
 
  Fiatal izraelieket vár a Turizmus Zrt.
2010. február 10. 15:50


MNO - BL
A Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) azzal számol, hogy az izraeli turisták által Magyarországon eltöltött vendégéjszakák száma az idén 20 százalékkal bővül - mondta a Tel-Avivban tartózkodó Róna Iván, a szervezet vezérigazgatója.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint tavaly az izraeli turisták 135 811 vendégéjszakát töltöttek el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken, 6,1 százalékkal többet 2008-hoz képest. Róna Iván kedden érkezett Izraelbe egy ünnepélyes szakmai találkozóra, amelyen bemutatta az izraeli sajtó és a turisztika szakma képviselőinek a társaság új helyi képviselőjét, Markovitz Juditot.

A szakmai találkozóra - amelyre a kelet-mediterrán térség legnagyobb szabású turisztikai kiállítása, az IMTM (International Mediterranean Tourim Market) vásár ideje alatt került sor - mintegy 50 újságíró és utazásszervező kapott meghívást. Izraelben nagy az érdeklődés Magyarország iránt - mondta a vezérigazgató hozzátéve, hogy elsősorban a kulturális, a wellness, az auto-motorsport eseményeket, programokat keresik. Eddig jellemzően az idősebb korosztály utazott Magyarországra, az új képviselő azonban egyebek mellett a különböző könnyűzenei, kulturális fesztiválokkal igyekszik a fiatalokat is megnyerni - ismertette Róna Iván. Hozzátette: egyre nagyobb az érdeklődés Magyarország iránt az oroszajkú lakosság körében, ezért erre a piacra is nagyobb hangsúlyt fektet a társaság.

A vezérigazgató szerint a növekedés egyetlen akadálya az lehet, ha nincs megfelelő számú repülőjárat a két ország között. Jelenleg az izraeli légitársaság, az El Al szezontól függően hetente 5-7, a Malév pedig 7-9 járatot közlekedtet Magyarország és Izrael között. Róna Iván elmondta, hogy a turisztikai vásáron tárgyalt izraeli utazási irodák és az ágazatot irányító minisztérium képviselőivel is.

(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2010.01 2010. Február 2010.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 183 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1988
  • e Hét: 5752
  • e Hónap: 9497
  • e Év: 162993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.