Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Morvai a Jobbik hírpótlóban: M
  2010-02-16 22:01:02, kedd
 
  Morvai a Jobbik hírpótlóban: Meg kell védeni a magyar földet
2010. február 16. 18:38
HunHír.Hu

Nyilvánvalóvá vált, hogy a parlamenti pártok földügyben kénytelenek a Jobbik után kullogni, emberi jogi kérdésekben pedig ismét összeborultak. Morvai Krisztina, a Jobbik államfőjelöltje a mezőgazdasági bizottságban emlékeztette a képviselőket, hogy az általuk most megszavazott földmoratórium 2011 utáni meghosszabbítását évek óta követeli a Jobbik, sőt a földtörvény olyan irányú módosítása szerepel a radikális párt programjában, hogy a magyar föld magyar kézben maradhasson. Az emberi jogi bizottságban a Jobbik EP-képviselője "Magyar Guantanamo" DVD-ket adott át a képviselőknek és tiltakozott a Magyar Gárda elleni újabb - szabadságjogokat sértő - btk. módosítás tervezet ellen. Morvai Krisztina elítélte azt a törvénytervezetet is, ami bűncselekménnyé nyilvánítaná azt, ha valaki megkérdőjelezi a holocaust "egyediségét".

http://www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=27065
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan lesz a globális felmele
  2010-02-16 21:52:24, kedd
 
  Döbbenetes és eltitkolt !

Az USA, az Európai Únió valamennyi állama, Ausztrália, Új Zéland, Kanada államtitokká nyilvánította és hírzárlatot rendelt el a témában, a forrás Norvégia, az ott menedékjogot kapott brit tengeralattjáró kapitány zártkörű sajtótájékoztatója alapján:



A VILÁGVÉGE TUDOMÁNYOS MAGYARÁZATA

Hogyan lesz a globális felmelegedésből új jégkorszak?

1. Kanadában évtizedek óta vizsgálják mélyfuratokkal a földtörténeti korokat és jól megállapíthatóan kiderült, hogy szinte pontos periodicitással ismétlődnek a hozzávetőlegesen a tíz-tízezer évig tartó jégkorszakok ill. jégmentes időszakok. Ezt abból állapították meg, hogy egy-egy kb. tízezer évet felölelő rétegben találtak pollenszemeket, majd a következőben nem, a rákövetkezőben újra, majd megint nem, így tovább, majdnem teljesen szabályos hosszúságú szakaszokban. Azt is megállapították, hogy minden valószínűség szerint jelenleg egy tízezer éves globálisan jégmentes időszak végén járunk.



2. A globális felmelegedés tény, de akkor is éppenúgy bekövetkezne, ha ember egyáltalán nem élne a földön és ipari tevékenységével nem szennyezné a bolygót. Ezt a folyamatot az emberiség bűnének feltüntetni és ezzel lelkiismeretfurdalást kelteni pusztán félrevezetés a valóságos fatális okok eltitkolása céljából. Az emberiség tevékenysége ebben pusztán annyi, mintha odamennél egy égő felhőkarcolóhoz és a magad részéről még rádobnál egy lapát szenet. Számit, számit, de gyakorlatilag semmit.

3. A globális felmelegedés oka geológiai természetű, egy bizonyos hosszúságú periódus alatt elfogy az aktív talajréteg ásványi anyag tartalma, ami a fák és mindenféle növényzet életéhez nélkülözhetetlen. Ez nemcsak az erdők jól látható pusztulásában jelentkezik, hanem 1-1 fa összes levélszámának, ágsűrűségének szignifikáns csökkenésében is észlelhető, de még a fűfélék levéldúsulásának elmaradásában is jól nyomon követhető. Ez a világszerte fokozódó zöldfelület csökkenés évről-évre többezer tonna széndioxid megkötésének elmaradásával jár és valójában ez a megállíthatatlanul növekvő széndioxid réteg okozza az üvegházhatást.

4. A felmelegedés jelenleg már egyharmadával csökkentette az Északi Sark permanens jégtakaróját, de a nagyobb baj a Déli Sarkon van. Ott már több ,,kisebb", csak néhány négyzetkilométeres jégtábla darab szakadt az óceánba. Azonban van egy egybefüggő, vízben lévő részével együtt hatezer méter vastag, háromszáz kilométer széles, magas jég-fennsík, amin már itt-ott megjelentek és szaporodnak a vízzel teli ,,kutak", melyek megjósolhatóan jelzik ennek a hatalmas tömbnek az olvadását és a bármikor bekövetkezhető tengerbe szakadását. Ha ez bekövetkezik, mindössze 3 nap alatt olyan globális cunamit okoz, ami annyiban is különbözik majd a szokásos cunamiktól, hogy a pusztítása után ez a plusz vízmennyiség nem húzódik vissza, mint a földrengéses cunamiknál, mert nem lesz hova, vagyis a víz a pusztítása után is a pusztítás helyén marad. Ha ez az említett hatalmas jégterület már az óceánban utazva a vízkiszorításon túl ráadásul el is olvad, a világtengerek szintjét, beleértve a beltengereket is, mint a Földközi vagy az Adria, olyannyira emeli meg, hogy a tengerpartok legalább 5-7 kilométerrel kerülnek mindenhol beljebb, eltüntetve szigetek ezreit és olyan városokat, mint Brighton, Plymouth, Liverpool, Miami, Sydney, stb., stb.

5. Azonban nem is ez lesz a fő baj, hanem a végeredmény, vagyis az eljegesedés. Ugyanis a jégolvadásokból az óceánokba kerülő víz édesvíz. A mai időjárási és klimatikus viszonyokat nem a légköri események, hanem az azokat is determináló globális tengeráramlatok határozzák meg. Ha ezek nem lennének akkor csak az Egyenlítő környékén lenne többé-kevésbé elviselhető átlaghőmérséklet. Azonban a jelenlegi tengeráramlatokhoz fizikai okokból elengedhetetlen a tengervíz jelenlegi sótartalma. Só nélkül lelassulás, majd leállás várható. Nézzük példaként a Golf áramlatot, amelyet tulajdonképpen egy nagy meleg folyónak is felfoghatunk, ami az Atlanti Óceán felszínén folyik. Ezt a sótartalom különbség teszi lehetővé. Mint közismert, ez az áramlat, ami az Egyenlítő felől indul, határozza meg döntően Európa éghajlatát. Útja során amint az Északi Tengerbe ér, szintén sótartalom változás miatt a felszínről hirtelen a mélybe fordul és az alsó régiókban elindul visszafelé.



6. A brit kormány az elmúlt év őszén, a fentiek tudatában és teljes titokban tengeralattjárókat küldött az Északi Tengerhez, hogy tanulmányozzák a mélybe forduló Golf áramlatot, méréseiket hasonlítsák össze az eredeti adatokkal. Nos ekkor történt, hogy a tudósok a tengeralattjárókon a szokásos adatokhoz képest már 20%-os sebességcsökkenést mértek a Golf áramlat mélybe zuhanásánál. Ekkor történt az azonnali államtitokká nyilvánítás is, amit több ország is átvett, kivéve Norvégiát.

7. Ha a sótartalom csökkenés miatt leáll a Golf áramlat, (s ez a világ többi tengeráramlatára is érvényes) az érintett területeken ,,örök" tél következik be. Ez Európa vonatkozásában először a Brit Szigetekre, Skandináviára, majd Észak Franciaországra terjed ki, de pár év alatt eljut egészen Afrika északi partjáiig. Britannia az elmúlt évszázadokban arról volt közismert, hogy éghajlata mérsékelt, nincs igazán nyár, de igazán tél sem, még a leghidegebb teleken sem hagyja el a higanyszál a fagypont körüli hőmérsékletet. Nos ezen a télen soha nem látott hóviharok és mínusz 10 fokos lehűlés is több helyen előfordult a szigetországban. Ekkor döntött úgy az a tengeralattjáró kapitány, aki tanúja volt a méréseknek, hogy az államtitok ellenére nem hallgat tovább és kitálal a világnak.

8. Mi lesz az emberekkel? Várhatóan úgy, mint minden katasztrófa idején először segíteni próbálnak egymáson, utána pedig egymásnak esnek. Először délről indul meg majd minden bizonnyal egy hatalmas menekült áradat az elöntött tengerpartok, szigetek világából, olasz, spanyol és görög családok ezrei próbálnak majd megélhetést, letelepedést találni Európa belső vidékein. Utána rövidesen megfordul a menekült áradat iránya és az északi népesség igyekszik majd az örök tél beköszönte miatt, délibb, még lakható hőmérsékletű helyeket foglalni el. Természetesen ez nem fog menni élelemhiány, erőszak és háborús összecsapások nélkül.

9. Mi tehát a Föld jövője? Mint láthatjuk a szokásos módon várhatóan újabb tízezer évre jégkorszak következik. A jégkorszaknak az ugyancsak vele párban álló, szintén periódikusan ismétlődő erőteljes és globális vulkáni boom vet majd véget, ugyancsak az eddigieknek megfelelően. Az élet legalábbis egysejtű szinten és a tengerekben a jég alatt valahogy ezt az időszakot is szokásosan átvészeli. A vulkáni tevékenység újra gazdagon ellátja a talajréteget ásványi anyagokkal, tehát a körforgás újra indulhat, startolhat megint a Föld vegetációja is, majd később az állatvilág is újra indulhat. Hogy lesz-e a következő jégmentes időszakban is ember a Földön az csak Istentől függ.

10. S végül. Vajon meddig tarthat ez a körforgás? Minden bizonnyal addig, amíg ki nem fogy a Föld vulkánikus ereje is, hogy tízezer évenként globálisan megújulva megszüntesse az aktuális jégkorszakokat. Ekkor majd marad a jég és a Föld véglegesen kihűlve, halott bolygóvá, űrszemétté válik. Természetesen nincs módunk a fentiek elkerülésére, struccpolitikával sem. Egyet tehetünk. Minden napunknak maximálisan örülni kell addig és a sors, vagyis Isten különleges ajándékának tekintenünk.



Baranski Dorottya
DV Mediatori Kft.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Levadászási ügy: Keller ellen
  2010-02-16 21:41:31, kedd
 
  2010-02-15 17:47
Levadászási ügy: Keller ellen vallott a nyomozóiroda vezetője (+videó)

A szocialista Keller Lászlóra vallott a bíróságon a levadászási ügyben érintett magánnyomozó-iroda vezetője. Azt állította: 2002-ben a volt közpénzügyi államtitkár adott megbízást Orbán Viktor Fidesz-elnök és körének megfigyelésére. A részletekről szocialista párttársa, Kapolyi László egyik cégénél egyeztettek. Keller elismerte, hogy részt vett egy megbeszélésen a cég vezetőjével, de azt mondta: később visszautasította az ajánlatot.





Videók:
Levadászási ügy: Keller ellen vallott a nyomozóiroda vezetője


A milliárdos szocialista képviselő, Kapolyi László ötmillió forintot kifizetett, további 27,5 millió törlesztésére pedig ígéretet tett azoknak a magánnyomozóknak, akik - politikai megbízásból - gyűjtöttek adatokat Orbán Viktor volt miniszterelnökről, Simicska Lajos egykori APEH-elnökről és Kalmár István volt Posta-vezetőről. Egy Hír Televízió által 2008-ban bemutatott hangfelvételen Kapolyi László többször is utal arra, hogy a megrendelő valójában Keller László, akkori közpénzügyi államtitkár.

Keller László a bíróságon felfüggesztette közszereplői státuszát, nem járult hozzá, hogy bemutassuk az arcát a tárgyalásról készült felvételeken. Az MSZP-s országgyűlési képviselő hat médium ellen indított személyiségi jogi pert a botrány miatt. A bíróság tanúként hallgatta meg a levadászással megbízott magánnyomozó-iroda volt vezetőjét, aki ismét elmondta: Keller állt az ügy mögött, Kapolyit csak azért kellett bevonni, hogy az adatgyűjtés költsége ne közvetlenül a kancelláriát terhelje.

Keller elismerte, hogy 2002 végén találkozott a magánnyomozóval Kapolyi egyik cégének irodájában. De szerinte a tárgyaláson finanszírozásról nem esett szó, a céget sem ő kereste meg, hanem fordítva.

,,Tartózkodóan fogadtam ezt a találkozást, ezt a javaslatot, amit odahoztak, ami az ő vállalásuk volt, ott ismertem meg. Azt mondtam, hogy ezt én hazaviszem, megszemlélem, nem is teszek ezzel kapcsolatban semmilyen nyilatkozatot, és majd Kapolyi úron keresztül eljuttatom, hogy mi róla a véleményem" - fogalmazott Keller.

A bíróság tanúként Kapolyi László emberét is meghallgatta, aki negyedikként szintén részt vett az említett találkozón. Ő lényegében Stotz állításait támasztotta alá. A megfigyelt személyekkel kapcsolatban egyébként az adatgyűjtés nem talált semmilyen bűncselekményre utaló nyomot. Kapolyiék így nem fizették ki a cégnek az 55 milliót.

(hírTV)


http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=309051
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
zendülés a Titanicon:
  2010-02-16 21:38:54, kedd
 
  zendülés a Titanicon:




Új blog címünk: http://mdf-felszabaditasi-front.blog.hu/


"Vár állott, most kőhalom / Kedv s öröm röpkedtek / Halálhörgés,
siralom / Zajlik már helyettek."

Kölcsey drámai képe jut a szemlélő eszébe, ha a Szilágyi Erzsébet
fasor 73. szám alatt található, egykor szebb napokat megélt palotára
tekint. A palota társasházként működik, talán öt-hat családnak nyújtja
az otthon melegét, de nem ezért ismerik oly sokan az országban. Nem a
lakók miatt szerepel vágóképként a televíziók híradóiban. Nem miattuk
tartanak ott időnként tüntetéseket. Nem miattuk tolong ott időnként a
magyar sajtó színe- java. Nem miattuk szennyezik be olykor fekáliával
indulatos haramiák a díszes bejáratot, hanem azért, mert a társasház a
Magyar Demokrata Fórum székhelye is egyben. A ház e század elején még
várként védelmezte azt az eszmerendszert, azokat az értékeket, melyek
hozzásegítették az országot a békés átmenethez. Otthont adott a magyar
demokratáknak, kik innen indultak visszaszerezni elveszített
függetlenségüket. Ide tértek vissza erőt gyűjteni, feltöltődni, hitet
meríteni a 2004-es majd a 2006-os választások sikeres megvívásához. A
betérő mindig kapott egy jó szót, egy mosolyt, de ha kellett,
szenvedélyes vitáktól volt hangos a palota. A viták mindig ugyanazon
gondolat körül forogtak, hogyan tudják még eredményesebben képviselni
keresztény, jobboldali, konzervatív eszményeiket, melyet egykoron oly
sokan támogattak ebben az országban.

A párt zsugorodásával a szervezetet hivatásszerűen támogatók létszáma
is folyamatosan csökkent. Az utóbbi hat, nyolc évben talán tízen
dolgoztak főállásban a székházban. Stabil csapatnak voltak mondhatók,
hiszen többségük az MDF reneszánszának is megénekelt 2004-es EP
választásokkor már itt keresték kenyerüket. Kevesen voltak, de hittel,
lelkesedéssel végezték munkájukat. Decens nyugalommal viselték Gémesi,
Szőke, majd Hock ügyvezetőségét, s rezzenéstelen arccal vettek
tudomást Dávid hisztérikus kirohanásairól. Tették mindezt abból a
hitből táplálkozva, hogy jó ügyet szolgálnak, az igaz oldalon állnak.
A komor felhők 2008 őszén kezdtek gyülekezni a palota felett. Dávid
szemében ekkor tájt már gyanús lett, ha valaki arcán mosolyt látott.
Az alkalmazottaknak azt kellett tapasztalniuk, hogy a szenvedélyes
viták már nem a közjóról, nem az MDF sikeréről, hanem mind inkább az
elnök legfőbb tanácsadója által évekkel korábban kitervelt ördögi terv
ellen kibontakozó keserves küzdelmekről szóltak. Soha senki nem hitte
volna, hogy az MDF-nek, mely önérzettel tudott ellenállni Orbán
halálos ölelésének, a 2004-es, majd a 2006-os siker után egy, még
annál is nagyobb veszéllyel kell majd szembenéznie. Somogyi tervét
sokan csak az MDF armageddonjaként emlegették. A kór most nem
kívülről, hanem belülről támadt az MDF-re. A küzdelem egyre hevesebb,
egyre elkeseredettebb lett. A Ház dolgozói riadtan szemlélték, hogy a
korábban jókedvű, pezsgő munkahelyük egy rideg halottasház képét kezdi
felvenni. A legfőbb szabály: ne láss, ne hallj, ne beszélj, lehetőség
szerint bujkálj, s kerülj minden perszonális kapcsolatot, mert nem
tudhatod, hogy ki fog feljelenteni. Ki akar a te holttesteden állva
magasabbnak látszani. Egyre döbbentebben szemlélték, hogy milyen
alakok jelennek meg a székházban. S talán, ami a legjobban fájt az ott
dolgozóknak, az a kiüresedés, az értelmes munka hiánya, a tettre kész
erő parlagon tartása. Egyre markánsabban érezték, hogy hiába díszeleg
a vár mellvédjén a Magyar Demokrata Fórum cégére, hiába öntenek
ellenséges haramiák egy vödörnyi fekáliát a kapu elé, a döntések már
rég nem e vár falai közt születnek.

A döntések már vagy másfél, két éve Somogyi Zoltán irodájában hozatnak
meg. Olyan döntések, amelyektől a lelkük mélyén viszolyogtak,
melyekkel nem tudtak, nem lehetett azonosulni. Olyan döntések,
melyekért a balhét nekik kell elvinniük. Mert ugyan ki ismeri Polyák
Zsuzsa, Halász Ambrus, vagy éppen Deutsch Sándor nevét? Ugye, kedves
olvasó, ezeket a neveket még ön sem hallotta? Pedig nagyon fontos
emberek. Somogyi, vagyis a PC munkatársai. Ők azok, akik az elmúlt
egy, két évben meghatározták az MDF politikájának üzeneteit. Ők az MDF
"agytrösztje". Hátborzongató még belegondolni is, nem hogy a
mindennapokban megélni. Ennek a kiszervezésnek a következménye, hogy a
vár elnéptelenedett. A munkatársak feladva a szélmalomharcot, fájó
szívvel belátták, hogy ennek már nincs értelme. Ezt így nem
folytathatják tovább, még akkor sem, ha a megélhetésüket kockáztatják.
Ezért az ámokfutásért felelősséget tovább nem vállalhatnak. Nem
vállalhatnak, mert nem akarnak új identitást maguknak. Személyes
emberi hitelüket kockáztatják. Miért is? Hogy Somogyi ördögi terve
megvalósuljon? Hogy az egykori vár helyén kőhalom álljon? Ebben
kellene részt venniük. Miközben a "fizetség" a lenézés, a pökhendi
kioktatás, a megaláztatások sorozata, a rosszarcú, felelősség nélküli
alakok kísérletezgetésének ódiuma, mely mind az ő fejükre hull vissza.
Hiszen Somogyi nem választott vezető. Ő csak tanácsadó. Emberei nem
éltető részei az MDF-nek. Ők csak Somogyi gazdájukat szolgálják. Ha
bukás van, nyomnak egy delete gombot a számítógépen, és vége. Kitörlik
az MDF-es file-okat és kész, bevégeztetett. Keresnek egy új várat,
amit lerombolhatnak. A vár lakói meg ott ülnek a kőhalom tetején, a
múltba révedbe azon tűnődnek, hogy egykoron itt egy erős vár állott,
az MDF hite. Az egykori öröm helyett mára csak a siralom maradt.
A fentebb vázolt "pártépítő" munka eredményeként köszönt el az MDF-től
Hanczár János, Fáy Zizi, Kovács Ágnes a sajtóirodáról, ezzel
gyakorlatilag megszűntnek tekinthető a párt sajtója. Majd 15 évnyi
szolgálat után vett búcsút Dávid egyik legrégebbi munkatársa, Hegedűs
Péter, egykori pártigazgató, akinek az MDF örök hálával tartozik, mert
nélküle el sem tudott volna indulni a 2006-os választáson. Köszönetet
persze sohasem kapott érte Dávidtól. Távozott dr. Varga Zsolt is, aki
rengeteget dolgozott a 2004-es majd 2006-os sikeres választásban,
később pártigazgató lett, míg le nem váltották. Gazdasági igazgatóként
mondott búcsút, helyét most a jól ismert Lengyel Zoltán vette át (ő
tudja, miért jó ez neki, de pont most?). Sokan távoztak az MDF
Szakmai Kabinetek vezetői közöl is. Többek közt: Zsigmond Attila
(kultúra), Kemény Attila (környezetvédelem) Szemereki Zoltán (egykori
pártigazgató, önkormányzatok, informatika), Sajtos Sándor
(biztonságpolitika), Vasa László (kutatás, felsőoktatás), Felső Attila
(vállalkozás, kkv.), Szendi Sándor (makrogazdaság), Farkas Péter
(sport, ifjúságpolitika), Vaskor László, (önkormányzatok, kinek a
párttagságát Lévaiék Budapesten tavaly felfüggesztették, és akinek a
fellebbezését Dávid hathatós közbenjárására immáron 10. hónapja nem
tűzi napirendjére az Árpásy dr. által vezetett OEFB - éljen a
jogállam.) A lista minden bizonnyal még folytatható lenne, de a
krónikáshoz sem jut el minden információ. Azonban ez is nagyon hosszú.
Ahogy hírlik, korántsem végleges.

Legalább e keretek között mondjunk köszönetet eltávozott egykori
segítőinknek azért az áldozatos munkáért, amit hosszú időn keresztül
végezetek az MDF-ért, végső soron az országért.

Epilógus
E publicisztika befejezése után jött a hír: Dávid Ibolya újfent
őrjöngő ámokfutásba kezdett. Az ajánlószelvény-gyűjtés kellős közepén
feloszlatott Budapesten újabb hat szervezetet a korábbi öt után, és
úgy tűnik, Csongrád megyében is megkezdte a teljes felszámolást. Talán
ő tudja, hogy mit csinál.


Magyarország, 2010 februárja

Készítette: Moral Capital
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elvtársam!
  2010-02-16 21:29:09, kedd
 
  Elvtársam!



Én minden körülmények között a munkásmozgalmat, pártunkat és kormányunkat és a szociÁLdemokráciát szolgálom!

A kiíváló elvtársaink hőstetteinek felsorolásával a munkás paraszt haladó értelmiségi társadalmi osztály hatalma megtartásának érdekébe fejtek ki lelkesítő példamutató célzatú agitációs és propagandamunkát!



Mer elvtársam gondolj csak bele, hogy pl. milyen lelkesítő lehet az a tudat minden bolsevik lelkületű elvtársunknak, hogy a proletárforradalom kirobbantását Oroszországba a német imperialista körök találták ki, elvonva ezzel az orosz cári hadsereg erejét a nyugati frontokról!

És ugye ilyen célzattal, hatszázmillió birodalmi márkával kibélelve, szigorúan titkos küldeményként egy lezárt vagonba küldték haza Lenin elvtársunkat Oroszországba, aki ott ezeket a német imperialista köröket kiszolgálva kirobbantotta a polgárháborút, ami azután a Nagy.Okt. Szoc. Forr. rövidítéssel került bele a kommunista történelemkönyvekbe.



És ugyanilyen példamutató tett a 19-es dicsőséges 133 nap, amikor a direktórium hős különítményesei a páncélvonatukon utazva járták az országot, és lövöldözték agyon az ártatlan dolgos kapitalistákat, vagy az 56-os események, amikor a pártunk hős hazaszerető vezetői a nép érdekébe behívták a szovjet csapatokat, hogy szállják má meg az országunkat, mer szovjet megszállás nélkül egy szocialista ország nem ország!



Vagy ugye csakhogy egy mai példát vegyünk, itt van ugye pszihopata I.H.Feri bukott udvari bohócunk, aki a spontán privatizáció során közpénzekből kapitalistává avanzsálva, 3 öregecskedő feleségétől származó 4 gyerekével egy zsidótól elzabrált villából pártelnök miniszterelnökként irányította a szociÁLdemokrata reformpártot és reformkormányt úgy, hogy az ország totális csődbe jutott és a különböző társadalmi csoportok között helyenként szinte feloldhatatlan feszültségeket hozott létre.



Elvtársam! Hát kellenek ennél lelkesítőbb, példamutatóbb történelmi események a mai beszűkült tudatú szociÁLdemokrata elvtársaknak a forradalmi lendületük fenntartásához?



Elvtárs! Választások jönnek, és a párt ideológiai titkárságáról kiadott instrukciók szerint nincs értelmes választási programunk, senki nem hisz el nekünk semmit, mer mindenki tuggya, hogy hazudunk mint a vízfolyás, így csak a gyülölködés, az antiszemitázás, a rasszistázás és a hazugságokból ősszeállított rágalmazás az egyetlen fegyverünk!



Éljen a párt!



Párttitkár elvtárs

aki nem haggya eltántorítani magát pártunk és kormányunk szolgálatától
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Demonstráció-civilek-rendőrsé
  2010-02-16 21:24:17, kedd
 
  tombol a fehérterror (kicsit arra emlékeztet, amikor az érettségizett rendőrök szétverték a zsidó bányászok tüntetését):



Demonstráció-civilek-rendőrség

Antifasiszta tüntetőket vertek meg a Jászai Mari téren - Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság

Budapest, 2010. február 14., vasárnap (MTI) - Két békés tüntetőt vertek meg egy antifasiszta megmozdulást követően Budapesten, a Jászai Mari téri villamosmegállóban - tájékoztatta a Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság vasárnap az MTI-t.

A szervezet közleménye szerint a sértettekhez mentők hívtak, a feltételezett támadókat pedig előállították.
Az MTI megkeresésére Tóth Eszter, a BRFK sajtóügyeletese a Jászai Mari téri incidens kapcsán elmondta: február 13-án, szombaton este fél nyolckor a Jászai Mari téren két, fiatalokból álló csoport szóváltásba keveredett, majd az egyik fiatal férfi többször is megütötte, megrúgta a másik csoport egyik tagját. A XIII. kerületi rendőrkapitányság garázdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen.
Az MTI azon kérdésére, hogy a történtek összefüggésben állhatnak-e az atrocitást megelőzően rendezett antifasiszta demonstrációval, a BRFK sajtóügyeletese annyit mondott: még vizsgáljak a történtek pontos körülményeit.
Szombaton délután a fővárosban több antifasiszta szervezet az újjáéledő fasizmus, a szélsőséges megnyilvánulások elleni tiltakozott. Az újlipótvárosi Hollán Ernő utcában több vezető szocialista politikus is megjelent.
A szónokok mintegy háromszáz ember előtt azt hangsúlyozták: Magyarországon megjelent a verbális fasizmus, ez ellen minden demokratikusan gondolkodó embernek tiltakoznia kell, mert a második világháború is ezzel kezdődött, és sok millió áldozatot követelt.
A rendőrök által biztosított rendezvényen jelen volt Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke és több szocialista országgyűlési képviselő, valamint több fővárosi politikus és közéleti személyiség.
Az antifasiszta demonstrációt arra reagálva tartották meg, hogy szombaton szélsőséges csoportok - rendőri bejelentés nélkül, magánterületen - megemlékeztek arról, hogy 1945. február 11-én a budai Várban rekedt német és magyar katonák megpróbáltak kitörni a szovjet hadsereg ostromgyűrűjéből. A szélsőségesek megemlékezésének helyszínén az MTI tudósítói semmiféle incidenst nem tapasztaltak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rettegés foka, avagy mi tört
  2010-02-16 21:05:15, kedd
 
  A rettegés foka, avagy mi történt szombaton?


Ha esetleg valakiben még ott motoszkált volna a kérdés, hogy ugyan milyen alapon kapott a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) az elmúlt három évben nagyjából 13 millió forint közpénzt, akkor annak gondolom, a szombaton történtek megadták a választ.

Ha esetleg hirtelen magától nem ugrana be, akkor segítek: Jogos társadalmi igényt elégítenek ki. Ugye, erre nem gondoltatok volna? Pedig ilyen egyszerű.

A hétköznapi fasizmus elleni küzdelem nagy erőket kíván meg, ami bizony pénzbe kerül. Sok pénzbe, amit egyébként meg illetlenség számolni. Gondolom ezen elvekből kiindulva, meg a biztos, ami biztos alapon, a budapesti rendőrfőkapitány aznap fokozott ellenőrzést rendelt el a fővárosban, és persze a gigademonstárciót is jelentős erőkkel biztosították. Természetesen közpénzből.

Az óvatosságra megvolt minden ok, hisz a legjelentősebb antifasiszta szervezetek által létrehozott Fasisztákkal nincs párbeszéd! című demonstrációhoz további 64 civil szervezet is csatlakozott. A délután öt órakor kezdődő rendezvényre gyűlt is a tömeg rendesen. Mikor az első szónok a színpadra lépett már a legoptimistább becslések szerint is voltak vagy kétszázan, amiből kb. 30 újságíró volt. A többit a megjelent szocialista politikusok és testőreik, valamint a felszólalók rokonai tették ki. Ezen kívül lehetett ott még cirka 50 idióta, aki magától ment oda.

Mint látható az ilyen rendezvények iránti társadalmi igény jól mérhető. Pedig, ha mi is ott lettünk volna, azért megtudhattunk volna egy-két dolgot a világról. Például azt, hogy Ma Magyarországon azt hiszem, nincsen fontosabb dolog, mint az antifasizmus...





Persze, most az antifák simán rámondhatnák, hogy ezt nem a hivatalos szónokok egyike, hanem egy túlbuzgó résztvevő mondta, amiben igazuk is lenne. De akkor nézzük az egyik főszervezőt, Alföldi Andreát, a Baloldali Feminista Hálózattól. Ő ugyan nem látszik a videón, de a színpadon a következő, igazán magasröptű gondolatot osztotta meg a hallgatósággal:

Kinek van joga megmondani, ki tartozik a nemzet kötelékébe és ki nem?
Talán azoknak, akik ma, utcaköveket ragadnak, és a harmadik köztársaság létére törnek, pogány lázadás színpadi paródiáját adják elő, középkori istenekre esküsznek!? Talán a giccssubás álparasztok, magyarkodó tudatlanok, sámánok feltámasztói, szkíta harcosok reinkarnációi, nemzeti mondáinkat kisajátító műkereskedők tömegei?

Talán az álmaikban meglopott nincstelen luxusautókra ragasztott Nagy-Magyarország matricák kisemmizett vállalkozórétege? Ők, ők a kelet népének fiai, a korcs hit alapját megtöltő salak? Nem. Nem. Ők csupán a szellemi vakságban vergődő, kiutat kereső zombitömeg.


Ha még nem verődött volna teljesen ki a biztosíték, akkor beidéznék tőle még egyet:

Szocialistának lenni mindig vigasz, mindig belső megnyugvás, mert az életnek tartalmat ad. Tartalmat és értelmet. A társadalmi egyenlőségért küzdeni, a kizsákmányoltakat erre a küzdelemre felhívni és tanítani, ez a legszebb és legértékesebb apostoli hivatás. Százszor kötelez bennünket arra, hogy elvégezzük ezekben a nehéz időkben, és hirdessük a baloldal igéjét...


És így tovább. Ez ment órákon keresztül és a verbális onanizáció kis patakjai lassan lefolytak a színpadról, hogy felmelegítsék a rettegő csendes többség félelemtől átitatott szívét. Ott rettegtek szegények kéz a kézben Mesterházyval, Lendvaival, Steinerrel, Horváth Csabával, Ungár Klárával és a többi hivatásos ajvékolóval.

Gondolom, most sokakban felmerül a kérdés, hogy hol voltak a zsidó szervezetek képviselői? Ők nem érezték fontosnak a megjelenést? Bazze, ne legyünk hülyék! Hát szombat volt. Ők az alábbi nyilatkozatot adták ki:

A Szombat szentségét megőrizve és az erre az ünnepnapra vonatkozó tilalmak miatt csak a szombat kimenetele után látogatott el a rendezvényre és csatlakozott Rosenfeld Dániel Imre a MAZSISZEM elnöke. Őszinte gratulációját fejezte ki a főszervezőknek és mindenkinek, aki eljött és mindazoknak, akik tényleg nem tehették meg, hogy eljöjjenek, de szívükben, lelkükben együtt voltak velünk.


Gondolom, így most már mindenkinek összeállt a kép.

A nap egyetlen igaz és értelmes mondatát, bármily meglepő, de Németh Péter, a Népszava főszerkesztője mondta el: Bátran mondjuk ki, hogy kevesen vagyunk!

Na, legalább ezt észrevettétek.

A témához végezetül azt hiszem, talán már csak egyetlen apró gondolat fűzhető hozzá, amit a beszámolókat nézegetve, az egyik ismerősöm fogalmazott meg: Egyetlen aprócska gránát mekkora közéleti tisztulást hozhatott volna...


http://radicalpuzzle.blogspot.com/2010/02/retteges-foka-avagy-mi-tortent.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A legtitkosabb ország
  2010-02-16 21:02:54, kedd
 
  2010-02-08 16:33:37, Hétfő

A legtitkosabb ország

Kenedi János történész, kutató moderálásával zajlott a héten hiánypótló konferencia a közép-kelet-európai dossziétörvényekről és mágnesszalagokról az OSA Archívumban. Az újság-írókon kívül mintegy ötven ember volt kíváncsi a környező posztkommunista társadalmak múltfeltárási gyakorlatára, amely még inkább rávilágított a hazánkban e témában zajló bohózatra.




A volt szocialista blokk kelet-európai országaiban kialakuló demokratikus kormányok mindenhol a maguk érdeke szerint igyekeztek kialakítani az információs kárpótlás, vagyis az érintett személyek számára történő adatszolgáltatás rendszerét. Ilyen módon a régióban nem alakult ki egységes recept az állambiztonsági iratok feltárására és kezelésére. Sajnos egyik országban alkalmazott módszer sem érte el a legfőbb célt, vagyis a közélet megtisztítása csak részlegesen zajlott le - mondta Dr. Bukovszky László, a cseh állambiztonsági iratokat őrző levéltár vezetője. Csehországban elsősorban a törvényalkotás eszközéhez nyúltak, s itt a legfőbb cél a titkosszolgálati adatok levéltár számára történő átadása volt. 2004-ben aztán egy új levéltári törvény tette lehetővé a teljes körű kutatást. 2008-ra pedig azt is elérték, hogy egy hivatalban gyűjtötték össze a civil és katonai hírszerzés dokumentumait. A 980 ezer emberről szóló levéltári adatok 80-85 százaléka kutatható a cseheknél, ahol ma is népszerű téma a múltfeltárás: csak tavaly több mint 1500 kutató tekintette meg a dokumentumokat.

Szlovákiában 2003 óta a Nemzeti Emlékezet Intézete rendelkezik az átadott dokumentumokkal. Az akták mellett átadásra kerültek a levéltári iratokon kívül különböző segédletek is (levéltári naplók, mágnesszalagok stb.), melyek segítségével könnyebben elő lehet keresni a személyek iratanyagait - mondta el Keszeli Tamás, szlovákiai kutató, hozzátéve, hogy a szlovák iratok több mint 800 ezer személyről tartalmaznak adatokat.

Stefano Bottoni olasz történész előadása után már végképp lemaradva érezhette magát a magyar múlttal szembenézni vágyó hallgató, kiderült ugyanis, hogy keleti szomszédaink óriási hátrányt dolgoztak le az elmúlt 20 évben. Romániában '89-ben oszlatták fel az állambiztonsági szerveket, azonban a rendszer egy enyhébb formában tovább élt, mivel a tisztek nagy részét átvette a katonai titkosszolgálat és az 1990 februárjában alakuló új belső hírszerzés. ,,A '90-es évek elején ezen szervek működése és ideológiája nagyon hasonlított a régire, nagy volt a személyi és ideológiai folytonosság" - mondta Bottoni. A Ceaucescu házaspár mögött 3,5 millió párttag, 3-400 ezer hivatalos ügynök és besúgó állampolgár, valamint a több tízezres állami apparátus állt, ami súlyos örökségként nehezedett a román társadalomra.

A hátrány ledolgozása a '90-es évek közepén kezdődött. Az első - a múlt megismerésére irányuló - törvényt egy volt politikai fogoly kezdeményezte, azonban 1996-os koncepcióját három év múlva fogadták el. ,,10 év után állíthatjuk, hogy a törvény megállta a helyét, felállt egy bizottság, ami szép lassan kezdte átvenni az adatokat. 2006-ig viszonylag kevés anyagot dolgoztak fel, majd az EU-csatlakozás előtt Basescu államelnök kezdeményezésére hirtelen nagyon felgyorsult a folyamat" - ismertette az elmúlt évek folyamatait a kutató. Egy év alatt körülbelül 2 millió állampolgár dossziéit adták át. A vizsgált anyagok Romániában felkerülnek az intézmény honlapjára is, így széles körben meg lehet ismerni a tisztek nevét, közzé is lehet tenni az adatokat, és még a perektől sem kell félni.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható.

http://www.hetek.hu/belfold/201002/a_legtitkosabb_orszag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üldözött szocialisták
  2010-02-16 21:00:43, kedd
 
 
Üldözött szocialisták




Ezek a katolikus püspökök nem bírnak a vérükkel még ma sem. Állandóan beleszólnak mindenféle politikai kérdésekbe, mintha a felvilágosodás és az abból származó nagy népboldogító eszmei áramlatok (liberalizmus, kommunizmus, gyurcsányizmus stb.) messze elkerülték volna őket, s még mindig boldogan tespednének a középkori butaság fertőjében.

Nem pusztán a választási harc részeként, hanem tudományosan alátámasztott elvi okokból is utasította vissza az MSZP Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök Hódmezővásárhelyen elmondott beszédét, amelyben - akinek füle van a hallásra, az hallja - a Fidesz mellett, illetve az MSZP ellen kampányolt. Nem véletlen, hogy maga Nyakó István, a párt szóvivője, ráadásul az MSZP hívő tagozatának oszlopos tagja (vajh', melyik felekezet tekinti Nyakó jelenlétét hitbéli magánügynek?) emelt kifogást Kiss-Rigó minősíthetetlen megszólalása ellen, kiokosítván az istentagadó és istenhívő ateistákat egyaránt, miszerint vannak baloldali hívek is, akik hisznek Jézus Krisztusban, de nem hisznek Orbán Viktorban. Nyakó azt is hozzátette, hogy senki ne merje politikai hátsó szándékkal lelki zsarolásnak kitenni azokat a baloldali szavazókat, akik nem a Fideszre szavaznak!

Lehet, az MTI felejtette ki, de az is megeshet, hogy Nyakó mulasztotta el megjegyezni, hogy a hívő baloldaliakra gondol, egy politikai hátsó szándék kitettjeiként, de ez a hiányosság az ügy valódi súlyát figyelembe véve szinte jelentéktelen. Ugyanis itt igazából arról van szó, hogy a magyar püspöki kar, ám legyen plébános vagy káplán, netán szerzetes, azaz a katolikus egyház valamilyen szinten felszentelt képviselője beleszólni merészel a napi politikába, holott az efféle bohóságot már a nagy francia forradalom innen-onnan szalajtott, ám ebben a kérdésben egyetértő ideológusai megtiltották neki és a hozzá hasonlóknak.

Kiss-Rigó püspök Hódmezővásárhelyt (bár ahogy őt ismerjük, más településen is) arra ragadtatta magát, hogy hiányolni merészelte egy tisztességes baloldali és egy tisztességes liberális párt jelenlétét a magyar közéletből, sőt odáig merészkedett, hogy az alapvető keresztény értékek vállalója és hordozójaként utalt egy pártra, amelyet nem nevezett meg, de megfelelően érzékenyeknek egyértelmű volt, nem az MSZP. Nálunk nem kell a pártok nevét kimondani, mindenki fél szavakból érti a humanisták elleni merényeket. Mindszenty József esztergomi érsek 1945 őszén azt adta ki pásztorlevelében, hogy hívő katolikus nem szavazhat vallásellenes, istentagadó, egyházüldöző pártra. Ezt a pásztorlevelet azóta is úgy emlegetik, mint durva egyházi beavatkozást az éppen születőben lévő demokráciába.

Hatvanöt esztendő kevés volt ahhoz, hogy az úgynevezett demokrácia észhez térjen. Az egyházakat azóta is rendszeresen megvádolják azzal a primitív (Nyakó-színvonalú) borzalommal, hogy a pártok propagálásából veszik ki részüket, függetlenül attól, hogy a legelemibb keresztény értékrendből fakadó, konkrét és egyértelmű következményeket fogalmazzák meg.

Sajnos pillanatnyilag még nincs olyan egyház, vallási közösség, amelyik azt hirdetné, hogy hívei minden körülmények között istentagadó egyházüldözőkre szavazzanak. Addig is, amíg ezt az egyházat létrehozzák, az MSZP rettentő vallási diszkriminációnak van kitéve.

Ugró Miklós

Forrás: mno.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden út Ciprusra vezet
  2010-02-16 20:59:06, kedd
 
 
2010-02-13 16:58:00, Szombat

Minden út Ciprusra vezet

A Heti Válasz nagyon keményen rászállt a ciprusi ügyekre, szokás szerint nulla sajtó vagy bármilyen más egyéb reakcióval ... no nem baj, remélem nem sokáig lapítanak az illetők. A lap nem kevesebbet állít, minthogy "Bajnai Gordon családja és az általa 2005-ig vezérigazgatott Wallis Zrt., valamint a mostani kormánynak támaszt nyújtó Kóka János SZDSZ-frakcióvezető rokoni-üzleti köre, továbbá az elmúlt időszak udvari sztrádaépítőjeként jegyzett Strabag lobbistáihoz bekötött cégek egyaránt a Deloitte-csoportot használták-használják adóoptimalizálásra (a gyakorlatban a magyar adórendszer megkerülésére)." A Deloitte vezérigazgatója Simor András volt, akinek ugye szintén van ciprusi offshore cége, utódja pedig az az Oszkó Péter lett a Deloitte élén, akit pont Bajnai nevezett ki most pénzügyminiszternek. Az a Bajnai, aki mint Wallis-vezér a Deloitte ügyfele volt, melyet Simor majd Oszkó vezetett. A kör bezárult. Vajon kormányülés után felidézik a régi szép ciprusi bizniszeket, egy jó pohár Tokaji mellett?

Minden út Ciprusra vezet

2009.05.07. 13:01 zero

Mi a menő ma?

Cipruson offshore céget alapítani, és üzletelni egy kellemeset Magyarországon. Majd állami tisztséget vállalni.

De előbb nézzük meg, mi is az az "offshore", miért pont Ciprus, majd a végén jöhetnek az "ügyek". (hosszú a poszt, de megéri)

"Offshore"

A Prestige Global Trading Inc. offshore cégek alapításával foglalkozik (Delaware-ben (USA) van bejegyezve), magyar ügyfeleik számára. Sőt, kész offshore cégeket is árul, melyek készen állnak "raktáron", tokkal-vonóval.

Offshore cégnek nevezzük azokat a cégeket, amelyeket olyan helyszínen jegyeztek be, ahol a helyi törvények lehetőséget adnak arra, hogy -amennyiben az adott országban nem tevékenykednek,- a külföldön végzett tevékenységükből származó jövedelmük adómentes.
A világon jelenleg több mint 40 olyan helyszín létezik, amely adóparadicsomi területként komoly kedvezményeket kínál az offshore cégek számára.


8 érv az offshore cégalapítás mellett

1. Magyarországi gazdasági társaság adómentesen fizetheti ki az adózás utáni eredményét off-shore cég tulajdonosa részére.
2. Az off-shore helyszínek legtöbbjén a cégbíróság nem tartja nyilván a tulajdonosok adatait.
3. Az Off-shore cég magyarországi ingatlanának értékesítése adómentes.
4. Az Off-shore cég magyarországi gazdasági társaságban lévő üzletrészének értékesítése adómentes.
5. Az Off-shore cégnek nem kell fizetnie Magyar-országon kamat- és árfolyamnyereség adót.
6. Lehetoség van arra, hogy külkereskedelmi tevékenységből származó nyereség off-shore cégben realizálódjon.
7. Jogdíj kifizetése off-shore cég részére adómentes Magyarországon.
8. Az Off-shore cégek részére biztosított a hajó-regisztrálás.


Érthető példákon le is vezetik az egyszerű cégtulajdonosnak, hogy miért is éri meg nekik az offshore cég. Természetesen a még nagyobb profitért:

Példa export a bevételi oldal csökkentésével

Offshore cég nélkül:

A PÉLDA Kft. saját gyártású fésűt, hajszárítót exportál Németországba, ahonnan éves szinten 10 millió forint árbevétele származik. A kiszállított árukészlet közvetlen önköltségen nyilvántartott értéke 7 millió forint. Ekkor - az üzemi általános, értékesítési, igazgatási stb. költségektől eltekintve - a társaság által realizált nyereség 3 millió forint, amely után 36%, azaz 1,08 millió forint társasági nyereségadót kell befizetni az államkasszába. A vállalkozás adózott eredménye tehát 1,92 millió forint lesz.

Offshore céggel:

A PÉLDA Kft tulajdonosai egyúttal haszonélvezői a panamai LAIKU Ltd.-nek. A PÉLDA Kft. eladja árukészletét a panamai cégnek - németországi szállítással - viszonylag nyomott, 7,1 millió forintnak megfelelő devizáért. A LAIKU Ltd., mivel az áru piaci megítélése nem változott, továbbra is 10 millió forintot kap a német vevőtől. A panamai cégben -devizában- keletkező 2,9 millió forintos árbevétel adómentes, a Magyarországon keletkező 100.000 forint nyereség után a vállalkozás kifizet 36.000 forintnyi társasági nyereségadót, tehát 64.000 forint adózott nyereséget produkál. Az összesített nettó nyereség 2.964.000 Ft.

Az adómegtakarítás mértéke az előző változathoz képest 2.964.000-1.920.000=1.044.000 forint, ami a teljes árbevétel több, mint 10%-a. Természetesen, ha azt is figyelembe akarjuk venni, hogy a tulajdonosok esetleg osztalék formájában kiveszik a nyereséget a vállalkozásból, a tényleges megtakarítás még magasabb lehet, hiszen a panamában keletkező nyereség felhasználásakor nem feltétlenül kell forrásadót fizetni.

Nézzünk egy másik magyarázatot, hogy mi is az az off-shore:

De mi is az az "off-shore"? A napi gyakorlat szintjén ennek ma az a lényege, hogy a magas vezetői pénzeket nem járulékokkal, adókkal terhelt munkabérként fizetik ki, hanem az illető egy adóparadicsomban bejegyzett cég számláját nyújtja be tevékenysége fizetségéért.

Ugyanez folyik nyereségkimentés címén is, azaz bizonyos vállalatok néhány "off-shore" cég beimportált számláival csökkentik az adóköteles profitjukat, azaz idehaza nem fizetnek számottevő adót, ellenben kiszipkázzák a jövedelmeket, amit vagy odakint felhalmoznak, vagy a "külföldi működő tőke" álcája alatt visszahoznak, s befektetnek többnyire olyan területeken, ahol ráadásul még állami támogatást is kapnak. Dupla, tripla adómentes hasznok, közpénzekkel megfejelve. Na, ennek a (z eleddig legális!) disznóságnak kell véget vessünk!

Nem kevesebbet állítok, mint azt, hogy lényegében az összes számottevő magyar "celeb" üzletember ezt csinálja. Vagy "csak" hasonlót. Tisztelet a kivételnek, ha egyáltalán van ilyen. Persze védekezhetnek azzal, hogy nekik nincs is "off-shore" cégük, hiszen az, amiről beszélünk, az éppen Luxembourgban, Cipruson, stb. van bejegyezve, és hát ugye az az EU, tehát nem "off-shore". Nem a fenét nem! Tartalmilag egykutya.

És hogy ki írta ezeket a sorokat? Szanyi Tibor, az MSZP baloldali ökle! Szanyi, bakker 7 éve ülsz a kormánypárti frakcióban! Sőt, a Gazdasági Bizottságban! Kinek lett volna LEHETŐSÉGE ezen változtatni? A Fidesznek?

De miért Ciprus?

Európai Uniós adóparadicsom. Az adóegyezmények száma és a kedvező adórendszer miatt rendkívül népszerű. Az Európai Unióban Cipruson a legalacsonyabbak az adóterhek. Az előnyök alig férnek ki egy oldalra, a legfontosabb közülük, hogy belföldi és külföldi tevékenységet is folytató társaságok adóterhe 10 %, a Cipruson gazdasági tevékenységet nem folytató (offshore) társaságok adóterhe 0 %.
Ezenkívül a teljes harmonizáltság az EU joggal, az OECD tagság, a pénzmosás elleni védelem mind megbízható offshore központtá teszik Ciprust. Cipruson az osztalékból eredő jövedelmet nem terheli adó. A 10%-os társasági adó Európában a második legalacsonyabb.

Simor András

Az MNB elnökéről márciusban pattant ki, hogy 100%-ban birtokol egy cipruson bejegyzett céget. A MNB közleményben reagált a vádakra, miszerint a "Trevisol Management Services Ltd. nevű cég nem offshore társaság, hanem az Európai Unió egyik tagállamában, Cipruson bejegyzett normális, a helyi törvények szerint adózó vállalkozás".

Kicsit furcsa ez a logika, hiszen minden Magyarországról Cipuson alapított cég offshore (főleg ha nem is végez gazdasági tevékenységet Cipruson), hiszen pont a szuperalacsony adók miatt alapították éppen Cipruson.

Simor külön kiemelte, hogy ez nem offshore cég, hanem "helyi törvények szerint adózó vállalkozás". Persze, de a helyi törvények csak 10%-ot vagy éppen 0% adót írnak elő ... de erről nem tehet szegény Simor!

Sőt, Simor szerint Ciprus már nem is adóparadicsom:

"-Tény, hogy Ciprus adóparadicsom volt, mielőtt az Európai Unióhoz csatlakozott volna, és mielőtt az eurót bevezették volna. Ma ugyanolyan adózási szabályok vonatkoznak Ciprusra is, mint az Európai Unió más országára, bár ott az adókulcs alacsonyabb, mint más országokban.
-Etikailag elfogadható-e, hogy jóval kevesebb adót fizet, miközben Magyarországon megszorítások és igen magas adóterhek vannak?
-Az Európai Unióban nem tilos, hogy valaki az EU más országában működtessen céget."

Legközelebb mint mond? Hogy a Kajmán-szigetek, Delaware vagy Gibraltár sem adóparadicsom? Csak alacsonyabbak az adókulcsok...

Láttuk, olvastuk, milyen kemények is adókulcsok Cipruson ...

A Magyar Nemzeti Bank elnökét hallottuk. Na, gyerünk tovább!

Omninvest és a Nagy Oltóanyagbiznisz

A magyar állam, vagyis a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) 2006-ban egy célzott pályázaton 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ítélt meg az Omninvest kft.-nek, hogy megteremtse a hazai H5N1 vakcina technológia külföldi értékesítésének lehetőségét. A megállapodás szerint a magyar állam összesen 14 százalékot kap vissza abból a bevételből, amely a technológia esetleges külföldi értékesítéséből származik majd.

Mivel ez az egyetlen ilyen hazai cég, és az állam minden eszközzel biztosítja a monopóliumát, nem mindegy, hogy pontosan kinek is tulajdonában van. Már az is furcsa, hogy egy ilyen roppant stratégia cég nem állami tulajdonban van, ugyanis bár a hagyományos, szezonális influenza vakcina termelői ára ma körülbelül 1000 forinttól indul, ha világjárvány van, a vakcinának nincs ára, ugyanis világjárvány esetén a gazdag országoktól egy gyártó annyit kérhet, amennyit nem szégyell. A világ gyártókapacitása ugyanis erősen korlátozott, nagy baj esetén garantáltan nem jut mindenkinek és azonnal a szerből.

Szóval az Omninvest kft. főtulajdonosa egy "SUMPTER Pharmaceuticals Limited" nevű, Cipruson bejegyzett cég. Csakhogy jobban megvizsgálva ennek a ,,szakmai befektetőnek" az adatait, kiderül, hogy egy postafiókcégről, offshore vállalatról van szó.

A Sumpter név a gyógyszergyártás világában nem ismert, honlapja nincs, címe pedig egy iroda, ahová más hasonló fiókcégeket is bejegyeznek. És a magyar állam stratégai partnerének, az Omnivestnek a titokzatos tulajdonosa ....

Tehát fogalmunk sincs, hogy ki és mekkora profitot vesz ki Cipruson keresztül egy olyan társaságból, amely az államtól átvett technológiára alapozva monopolizálta a hazai gyógyszerellátás egy szegmensét.

És a legkirályabb válasz Bujdosó László országos tiszti főorvostól:
"-Annak idején miért nem egy állami céget hoztak létre erre a feladatra?
-Ennek nincs jelentősége. Ha a rendszerváltáskor a kapitalizmusra szavaztunk, most miért kifogásoljuk a magáncégek meglétét?"

Végül is csak az múlik rajta, hogy mi kapjuk-e meg az oltóanyagot, vagy mondjuk eladják az araboknak milliárdokért, ami szépen átfolyik Ciprusra, és onnan tovább valahová, valakinek a zsebébe.

Az MTV új székháza

Az MTV új székházát a Millenium Média Kft. építette, és tőlük bérli az MTV. Havi 1 millió euróért, 40 éven keresztül (ahogy megírtuk januárban). Ez összesen 115 milliárd forintba fog nekünk, adófizetőknek kerülni, miközben 10-12 milliárd forint saját székházat is építhetett volna az MTV.

A Millenium Média Kft.-nek kétharmadát idén februárjában egy ciprusi offshore cégnek adta el a Wallis csoport tagja, a Wallis Ingatlan. A maradék 1/3 rész tulajdonosa pedig a Wing Zrt., amelynek pedig a három tulajdonosa is ciprusi offshore cég...

Vagyis hova vándorol az MTV havi 1 millió eurós bérleti díja, ami ugyebár közpénze? Ciprusra, természetesen ....

A Nagy Ciprusi Összefonódás, avagy mindenki mindenkivel

A Heti Válasz nagyon keményen rászállt a ciprusi ügyekre, szokás szerint nulla sajtó vagy bármilyen más egyéb reakcióval ... no nem baj, remélem nem sokáig lapítanak az illetők.

A lap nem kevesebbet állít, minthogy "Bajnai Gordon családja és az általa 2005-ig vezérigazgatott Wallis Zrt., valamint a mostani kormánynak támaszt nyújtó Kóka János SZDSZ-frakcióvezető rokoni-üzleti köre, továbbá az elmúlt időszak udvari sztrádaépítőjeként jegyzett Strabag lobbistáihoz bekötött cégek egyaránt a Deloitte-csoportot használták-használják adóoptimalizálásra (a gyakorlatban a magyar adórendszer megkerülésére)."

A Deloitte vezérigazgatója Simor András volt, akinek ugye szintén van ciprusi offshore cége, utódja pedig az az Oszkó Péter lett a Deloitte élén, akit pont Bajnai nevezett ki most pénzügyminiszternek. Az a Bajnai, aki mint Wallis-vezér a Deloitte ügyfele volt, melyet Simor majd Oszkó vezetett. A kör bezárult. Vajon kormányülés után felidézik a régi szép ciprusi bizniszeket, egy jó pohár Tokaji mellett?

Bajnainál villámgyorsan ment a köpönyegváltás:

"2005 végéig, hat évig voltam a Wallis vezetője, és az volt a dolgom, hogy a legális keretek között a lehető leghatékonyabban működtessem a céget. Most az a dolgom, hogy Magyarországot, amelyet átmenetileg rám bíztak, a lehető leghatékonyabban vigyem előre.
Amikor a Wallisnál kellett dolgoznom, meg kellett keresnem azokat a módokat, ahogy a világ legtöbb nagy nemzetközi vállalata működik - a legalitás keretein belül. Senki nem vetette még fel, hogy a Wallis olyat csinált volna, ami nem volt legális. Egy menedzsernek az a dolga, hogy a legtöbb nyereséget produkálja.
Most az a dolgom, hogy Magyarország számára a legtöbb hasznot hozzam, például úgy is, hogy az adóparadicsomokban lévő magyar vagyonokat bevonom az adó hatálya alá, és ezzel igazságosabb közteherviselést csinálok Magyarországon. Mindig azt a feladatot kell törvényesen a legjobban ellátnom, amit rám bíztak."

De vajon hogy fog pont Oszkó Péter küzdeni a volt munkahelye, a Deloitte ellen, akik még mindig maximális sebességgel utaznak az offshore vonaton???
A Deloitte honlapján olvasható tanulmány szerint az adóparadicsomok és ezzel az offshore cégek nem etikátlan adókibúvók, hanem "fontos szerepet játszanak a nemzetközi adóverseny ösztönzésében".
Sőt, május 7-ére még konferenciát szerveznek, ahol 27 500 +áfa forintért segítenek mindenkinek:

Vastagbőr-e? Mindenképpen ...

Oszkó szerint "egyes vélemények szerint mintegy 1.000 milliárd forint fekszik magyar tulajdonú külföldi offshore cégekben, amit megfelelő intézkedésekkel akár Magyarországra is lehetne csábítani."

És ugye ki tud a legtöbbet az offshore-bizniszról? Valószínűleg az, aki nagyban játszott. Mondjuk, mint Deloitte elnök ...

A Wallis-Kóka-Ciprus biznisz prototípusa a Dataplex-ügy, amellyel már a Nemzeti Nyomozóiroda foglalkozik.

A Dataplex informatika céget 2005 nyarán vásárolta meg a Bajnai vezette Wallis, 2,2 milliárd forintért. Illetve nem is a Wallis, hanem annak egyik leányvállalata. Egészen pontosan három ciprusi offshore cég. 2005. december 12-én pedig továbbadtak a Magyar Telekomnak - de már 5,1 milliárd forintért. Vagyis a 3 ciprusi cég 3 hónap halatt 2,9 milliárd tiszta profitra tett szert.

A három cég közül az egyik a Fleminghouse Ltd. (ami Wallis egyik adóoptimalizáló érdekeltsége). Bár Müllner Zsolt, a Wallis vezérigazgatója szerint:
"A Fleminghouse Ltd. nem off-shore cég, hanem a Wallis Zrt. tulajdoni körébe tartozó ciprusi leányvállalat, amely az európai uniós jog hatálya alatt végez befektetési tevékenységet, azzal konform módon működik, és fizeti adóját."

Hát nem ügyesen bánik a szavakkal? Ezeknek semmelyik, Cipruson bejegyzett cég sem offshore...

A másik két cég, a "Corbeil" és a "Romnio" tulajdonosai szintén offshore cégek, így pontosan nem is lehet tudni, hogy kik a tulajdonosok.
Bár egy kis ízelítő, hogy hova is vándorolhatott abból a 2,8 milliárdból: a két "cég" megbízottja a tárgyalásokon Kóka János volt és jelenlegi cégeinek jogi képviseletét ellátó Forgó, Varga és Társai Ügyvédi Iroda egyik névadója, Forgó Zoltán volt. Corbeil egyik igazgatója - ciprusi cégkivonatok szerint - az a Rácz Krisztián, aki egykor az Elender termékfejlesztési vezetője és Kóka vitorláspartnere volt.
Az egyik cégtulajdonost azért sikerült a Hírt TV Célpont műsorának kiderítenie: aki nem más, mint Lepp Gyula, Kóka sógora.

A Deloitte cipusi irodája ahol tud, segít (A Heti Válasz gyűjteménye):

Dataplex-ügylet (2005-2006): A szerverhotelt működtető Dataplex Kft. adásvételében közreműködő három ciprusi cég közül kettőt - Lepp Gyuláét és a Wallisét - a Deloitte leányvállalataként működő Meritservus Ltd. limasszoli irodájába (Chrysanthou Mylona u. 3.) jegyeztek be.

A Szabadkikötő megvétele (2006): A Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. magánosításán győztes Erdért-konzorcium szintén a Chrysanthou Mylona u. 3. alatti cégek magyarországi leányvállalataiból állt össze. Az egykori Wallis-vezetőket maga mögött tudó Erdért versenytársa egy Wallis-érdekeltség, valamint a Waberer's Holding volt - utóbbi társaság később belépett a Szabadkikötő működtetői körébe.

Cardnet-akció (2006-): Az Állami Autópálya-kezelővel viszonteladói szerződést kötő Cardnet Zrt. - Lepp Gyulához köthető - tulajdonosa, a Del Rugercia Investments Ltd. ugyancsak a Deloitte-Meritservus által biztosított székhelyet használja. A Cardnet az elektronikus autópálya-matricák értékesítésében segíti a gazdasági tárca sztrádavállalatát.

Duna Passage-beruházás (2007-): A Wallis ingatlanfejlesztő cégének (Wing Zrt.) legnagyobb fejlesztése lehet a Lágymányosi hídtól délre eső pesti Duna Passage projekt, melyhez egy állami érdekeltségtől vettek - piaci ár alatt - területeket. A Wing Zrt. tulajdonosa szintén egy Chrysanthou Mylona utcai társaság, a Virini Holdings.

Az új MTV-székház felépítése (2007-): A Magyar Televízió új, Bojtár utcai székházának építési, működtetési jogához pályázat nélkül jutott hozzá a Wallis-csoport. A Millenniumi Média Kft. nevű projektcégben résztulajdonos Arsida Investments Ltd.-t szintén a Deloitte fogadta be Cipruson.

A postapalota megszerzése (2008): Az állami tulajdonú Magyar Posta patinás, Moszkva téri székházára szintén egy Wallis-csoporttag csapott le (egyedüli pályázóként). A győztes WPR Primus Kft. ugyancsak a ciprusi Arsida Investments tulajdonában van.

Menhely a Strabag-lobbistáknak (2009): A MSZP-SZDSZ sztrádaprogramjának fő haszonélvezőjeként ismert Strabag magyarországi érdekkijárói - Aczél Zoltán és Alexander Zach - 2005-ben tanácsadó céget alapítottak Z+A Consulting Kft. néven. E társaság tulajdonjoga a Chrysanthou Mylona u. 3. alatti Thyramond Investments Ltd.-re szállt, az ügyvezetés "terhe" pedig Aczél egyik rokonára.

Nem sok egy kicsit a Deloitte-ból és a Wallisból? Ez senkinek sem szúrja a szemét?
A Deloitte egyik vezetőjéből Magyar Nemzeti Bank elnöke lett, az utódjából pénzügyminiszter, a Wallis vezetőjéből pedig miniszterlenök! Melyik a három legfontosabb pozíció az országban? Nem pont ez a három? Rablóból pandúrt, vagy mi a fene folyik itt???


És még mik maradtak ki?

-MVM-milliárdok offshore cégeknek
http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/03/10/mvm-milliardok_offshore_cegeknek/

-A Hunvald-Gát ügyben offshore cégeknek adták el áron alul az ingatlanokat
http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=70169

-Offshore cég mögé bújtak a warezspammerek
http://index.hu/tech/jog/2009/04/16/offshore_ceg_moge_bujtak_a_warezspammerek/

-A bajba jutott adósok ingatlanjait a cikk elején említett Prestige Global Trading Inc. értékesíti
http://www.hirszerzo.hu/cikk.offshore_ceg_arulja_a_bedolt_ingatlanokat.107245.htm l

-Hűtlen kezelés miatt nyomoz a BKV offshore cégekkel kötött szerződései miatt VII. kerületi rendőrkapitányság.
http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=268410


Kiváncsi vagyok, nektek mi jut az eszetekbe?

Sikeres üzlet? Ügyes üzletemberek? Összefonódás? Maffia? Pofátlanság? Vastagbőr?

Forrás: http://www.terrainc.gportal.hu/gindex.php?pg=26011196&nid=5026702
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2010.01 2010. Február 2010.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 183 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 955
  • e Hét: 2442
  • e Hónap: 13553
  • e Év: 167049
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.