Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A törvény az törvény: be sem j
  2010-02-02 21:09:10, kedd
 
  A törvény az törvény: be sem jegyezhették volna az MSZP-t?
2010.02.02 |


http://kalocsa.jobbik.hu/content/t%C3%B6rv%C3%A9ny-az-t%C3%B6rv%C3%A9ny-be-sem-je gyezhett%C3%A9k-volna-az-mszp-t

Hajdan az MSZP egyszerre akart vagyonátmentő MSZMP-jogutód, illetve teljesen új párt lenni - mondta az MNO-nak Vejkey Imre alkotmányjogász, a KDNP jogi szakbizottságának elnöke. Az egyesülési jogról szóló törvény ismeretében aggályos a szocialista párt 1989-es alapítása.

Botrány az OVB-ben

Eredeti tárgyán jóval túlmutat az a múlt héten lezajlott vita, amely az Országos Választási Bizottságon belül folyt, és a Legfelsőbb Bíróság pénteki végzésével zárult. A testület január 25-én öt társadalmi szervezet - köztük a Magyar Szocialista Párt - jelölőszervezeti kérelmével foglalkozott, tekintettel a tavaszi országgyűlési választásokra.

Vejkey Imre megállapította: az MSZP által csatolt dokmentumok között a fővárosi bírósági kivonat hiányos, mert abból hiányzik az adott társadalmi szervezet célja szerinti besorolása. Márpedig ez elengedhetetlen a jelölőszervezeti nyilvántartásba vételhez a választási eljárásról szóló törvény alapján. A bírósági kivonatból ki kellett volna derülnie, kinyilvánítja-e alapszabályában az MSZP, hogy aláveti magát a pártok működéséről és gazdálkodásáról szóló törvénynek.

Vejkey indítványozta, hogy amíg ezek az OVB számára nem megállapíthatóak, az MSZP nyilvántartásba vételének eljárását függesszék fel.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy az Országos Választási Iroda (OVI) ugyanerre tekintettel kért hiánypótlást a Fővárosi Bíróságtól. Vejkey kormánypárti kollégáinak heves ellenvéleménye azon az érven alapult, hogy 21 éve minden választáson fölvették a jelölőszervezetek közé a szocialista pártot, amelynek párt voltát egyébként is alátámasztja az, hogy a nevében is ott van ez a szó. Végül az OVB többsége nem kívánta bevárni a bíróság OVI-tól kért hiánypótlását, és 7:2 arányban döntött az MSZP nyilvántartásba vételéről.

A Legfelsőbb Bíróság szerint kétségtelenül párt

A Legfelsőbb Bíróság is foglalkozott a kérdéssel, majd január 28-án meghozta végzését. Ez helybenhagyta az OVB így jogerőre emelkedő többségi döntését a szocialisták jelölőszervezetté válásáról. Formai jellegű indoklása szerint nem kétséges, hogy az MSZP párt, és nincs jelentősége, hogy kitöltetlen maradt a fővárosi bírósági kivonat azon része, amely a cél szerinti besorolásra vonatkozik.

"Elfogadom, hogy az LB végzése után nincs jogorvoslati lehetőség, de azt vallom: a végzés ellen súlyos jogi aggályok merülnek fel; 21 év óta ugyanazon hiányos fővárosi bírósági anyag alapján történik az MSZP választási indításának engedélyezése" - jelentette ki a KDNP-s OVB-tag.

A rendszerváltoztatás alapvető trükkje

A konkrét ügy tanulmányozása során kutatásokat végzett azt illetően, hogyan lett az MSZMP-ből MSZP, és mindeddig homályban maradt tényekre bukkant. Az egyesülési jogról szóló, 1989. január 24-én hatályba lépett törvény előírja: a társadalmi szervezetek nyilvántartásba vétellel jönnek létre. A már meglévő ilyen szervezeteknek (pártok, egyesületek, szakszervezetek stb.) 1989. december 31-ig kell kérniük a nyilvántartásba vételüket. Ha ezt nem teszik meg - így a törvény -, akkor az adott társadalmi szervezet megszűntnek tekintendő.

"Bizony, a Magyar Szocialista Munkáspárt ilyen nyilvántartásba vételére nem került sor" - állítja Vejkey. "Ehelyett 1989. október 6-9. között kongresszust hívtak össze, ennek során átalakították a pártot, nevét Magyar Szocialista Pártra változtatva. A kongresszus után megvárták az 1989. október 20-án beiktatott párttörvényt, s ez alapján kérték az új nevű párt nyilvántartásba vételét a Fővárosi Bíróságon. Vagyis az MSZP egy megszűntnek tekinthető szervezetre alapított jogutódlást, méghozzá leplezetten. Ugyanis egyszerre akart jogutód és nem jogutód lenni.

Az alkotmányjogász szerint az MSZMP - MSZP néven - ezzel a megtévesztő húzással többmilliárdnyi egypárti vagyont tudott megtartani, ugyanakkor új pártként tudott megjelenni a bíróság és a közvélemény előtt anélkül, hogy a régi szervezetet feloszlatta volna!

Vejkey rámutatott: ha az MSZMP 1989. október 7. előtt nyilvántartásba vétette volna magát, akkor azzal törvényesen alakult volna át, s jogi személyisége a nyilvántartásba vétel időpontjában - azaz 1989. november 21-én - jött volna létre. Ebben az esetben viszont nem lehetett volna leplezni a hazai és a nemzetközi közvélemény előtt, hogy valójában jogutódlásról van szó. Holott a Fővárosi Bírósághoz éppen ilyen értelmű kérelmet nyújtottak be a nyilvántartásba vételkor. Ráadásul ha a közvélemény előtt bebizonyosodik a jogutódlás, akkor világossá válik, hogy az MSZP valóságos megalakulási dátuma 1956. november 1., amikor is a Magyar Dolgozók Pártja (MDP) hattagú elnöksége feloszlatta az előbbi pártot és MSZMP néven új pártot alapított.

gondola
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kitörés emléktúra szombaton
  2010-02-02 21:06:38, kedd
 
  Kitörés emléktúra szombaton

2010-02-02 18:53 barikád.hu


A Kitörés Emléktúra célja, hogy minden év februárjában megemlékezzen azokról a magyar és német katonákról, akik a II. világháborúban két és fél hónapon keresztül hősiesen védték Budapestet - és ezzel együtt egész Nyugat-Európát - a bolsevik Vörös hadsereggel szemben. Miután 1944. karácsonyán a szovjet ostromgyűrű bezárult a vár körül, az "Európa Erőd" védői a harc nélküli lemészárlást jelentő kapituláció helyett - esküjükhöz híven - 1945. február 11-én a kitörést választották...


http://barikad.hu/node/46206
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Botrány! A Magyarok Szövetsége
  2010-02-02 21:04:08, kedd
 
  Botrány! A Magyarok Szövetsége felszólítja híveit arra, hogy ne adják oda a kopogtató cédulájukat és szórólapjukkal szavazzanak

2010-02-02 15:40 barikád.hu


Elgondolkodtató levelet kaptam a Magyarok Szövetsége egyik budapesti elöljárójától. A megdöbbenéstől finoman fogalmazva még a lélegzetem is elakadt. Sokakban, így bennem is a Magyarok Szövetsége a kezdeti lelkesedést is beszámítva rokonszenvet ébresztett. Majd az idő haladtával egyre több kétely ébredt egyes elképzeléseikkel kapcsolatban.

A most hozzám is levélben eljutott információ késztet arra, hogy erről a nyilvánossággal is megosszam a véleményem, mivel ezt a levelet sok emberhez juttatták el. Az interneten pedig gyorsan és hatékonyan terjed az információ.

A levél egy levélszövegből és egy szórólap mellékletből áll.

Tárgy megjelölése: (NE ADJA ODA A KOPOGTATÓ CÉDULÁJÁT és a SZÓRÓLAPPAL SZAVAZZON!)

A szórólap gyakorlatilag felhívás, amelyben kérdések formájában igyekeznek információkat közölni, meglehetősen leegyszerűsített, elnagyolt, naiv formában, felületesen.

A levélben megfogalmazott céljuk:

,, felvilágosítás, rádöbbentés, szabad magyar engedetlenségi akció ( NE ADJA ODA A KOPOGTATÓ CÉDULÁJÁT és a SZÓRÓLAPPAL SZAVAZZON!),vélemény nyilvánítási lehetőség"

A szórólap első kérdése a történelmi alkotmánnyal kapcsolatos, s így első sorban a konzervatív, nemzeti elkötelezettségű polgárokat szólítja meg. Elképzelhető, hogy más irányultságúak tovább sem olvassák a további kérdéseket, melyek a pénzteremtéssel a közüzemi elosztó rendszerekkel, a médiával és a tavaszi képviselő választással kapcsolatosak.

,,Tudta-e, hogy a '89 utáni politikusaink hátat fordítottak az 1100 év alatt kialakult magyar Alkotmánynak?

Tudta-e, hogy '89 után minden kormány lemondott a pénz teremtés jogáról? (így adósítottak el bennünket)

Tudta-e, hogy a nagy elosztó rendszereket (ELMŰ, GÁZMŰVEK, CSATORNÁZÁSI MŰVEK stb.) semelyik magyar kormány nem adhatja el, mert Alkotmány ellenes?

Tudta-e, hogy a '89 utáni média fedezte az ország kifosztóit?

Van-e értelme demokráciáról beszélni, hogyha 210 ismeretlen politikus kerül be a Parlamentbe listán a 176 megválasztottal szemben?

Ezek után Ön odaadja a Parlamenti pártoknak a kopogtató céduláját??"

A tervezett szórólapról a ,,Szövetségesektől" kérnek véleményt.

A végleges szórólappal a feladat a következő:

A lakosságot arról kell az MSZ tagjainak meggyőzni, hogy az ajánlószelvényeiket senkinek se adják oda, és ha egyáltalán elmennek szavazni, szavazás helyett az említett szórólapot tegyék a szavazó-urnába, mint követelést.

Vagyis érvénytelen szavazólapot adjanak le!

Ha a választók megfogadnák a Magyarok Szövetsége tanácsát az ajánlószelvényekkel és a választással kapcsolatban, netán érvénytelen választás is lehetne, hatalmon maradna a jelenlegi hazaáruló, korrupt, tolvaj garnitúra. Ha ezt akarná elérni a Magyarok Szövetségének nevezett szerveződés, meg sem kell kérdezni, hogy kinek az érdekeit képviselik, kik és miért hozták létre. Egyértelmű lenne. Szeretném, ha ez nem lenne igaz. Bár nehezen, de elképzelhető, hogy naiv, átgondolatlan elképzelésről van ismét szó, mint már korábban - az Eu-választások alkalmával - a ne menjünk el szavazni ötlet kapcsán.

Nyílván nem az érvénytelen választás valósulna meg, de jóval kevesebb értékelhető szavazat lenne a nemzeti oldalon, és ezzel a nem kívánatos, idegen érdekeket képviselő, bejutók esélyét növelnék,

,,megfogalmazott követeléseikkel" ellentétesen.

A szórólap másik felében az MSZ követeléseit fogalmazzák meg. Egyértelműen és határozottan, amivel teljesen egyet érthet mindenki, aki a magyar érdekképviseletért száll síkra. Mint írják:

,,követeljük:

* a Szent Korona Alkotmány jogfolytonosságának helyreállítását!
* A magyar közpénzrendszer visszaállítását!
* A nagy elosztó rendszerek köztulajdonba vételét.
* A nemzeti közszolgálati média megteremtését.
* Visszahívható képviselőket
* Elszámoltatást."

A befejező mondat ismét a szórólappal - és nem a szavazólappal - történő szavazásra buzdít:

,,Ha nem talál olyan pártot, aki a fenti célokat vállalja, akkor menjen el a szavazásra és tegye bele a szavazó borítékba ezt a felhívást.

Vegyük kezünkbe a sorsunkat!"

Egy biztos: ha az MSZ-re hallgatunk, és nem adjuk oda az ajánlószelvényeinket a nemzeti elkötelezettségű pártot képviselő jelölteknek, szavazat helyett röpcédulát teszünk a szavazó urnába, veszélyeztetjük ezzel a szavazás kimenetelét és eredményét.

Ezzel egyértelműen Magyarország, a magyar nemzet érdekei ellen teszünk, és halvány reményünk sem lehet, hogy sorsunk irányítását valaha is a kezünkbe vehessük.

Pedig már nagyon ránk férne egy Szebb Jövő!

Szavazni pedig erkölcsi kötelességünk!

Orbán Éva
barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szöőrmentén, avagy Anna vissza
  2010-02-02 21:02:26, kedd
 
  Szöőrmentén, avagy Anna visszatér


http://radicalpuzzle.blogspot.com/2010/02/szoormenten-avagy-anna-visszater.html

Azért mindig bebizonyosodik, hogy van az életben valamiféle sorsszerűség, van valami rendező erő, ami végül mindig, akár akaratán kívül is, de odaviszi az embert, ahová az igazából való. Lehetnek vargabetűk, lehetnek kilengések, de végül minden és mindenki a helyére kerül.

Nem akarok nagy filozófiai okfejtésekbe bocsátkozni, mindez csak onnan jutott eszembe, hogy a hétvégén megtartotta kampánynyitó rendezvényét a Torgyán-Kisgazda-Koalíció. Persze most sokan mondhatnák, hogy remek, de mégis kit érdekel ez?

A kétkedőknek akár igazat is adhatnánk, hisz maga az esemény igazából jelentéktelen lenne, ha a beszámolókat nézve nem találnánk ismerős arcot a résztvevők között. De találunk.

Szöőr Anna ül ott. A Torgyán-Kisgazda-Koalíció mátészalkai képviselőjelöltje. Az párt országos listájának 5. helyezettje. [nagyításért katt a fotóra]

Anna megérkezett, megtalálta a számára megfelelő közeget. Azt nem mondhatnánk, hogy sokáig tartott neki, mert a tavaly áprilisi narancsos szekértolástól cirka kilenc hónap alatt, egy kis Jobbikos kitérővel mára sikerült eljutnia a torgyáni szemétdombra.

Szép történet. Azt hiszem, érdemes áttekintenünk.

Ha emlékeztek még, tavaly április 14.-én az Alkotmány utcában tartotta Bajani megválasztásához igazítva, kormánylemondató nagygyűlését a Civil Összefogás Fórum. Amikor az események már kezdtek volna radikálisabb hangvételt kapni, akkor Friczék, köztük Szöőr Annával és Makovecz Imrével először elhatárolódtak Vona Gábortól, majd azért, hogy a végén még nehogy történjen valami, elvezették a narancsos tömegeket a Sándor-palotához, mondván ott kell követelni Sólyomtól a parlament feloszlatását. [Az akkori eseményekről bővebben a Narancsosok árulása című bejegyzésünkben.]

Alig telt el három hónap, amikor sokunk meglepetésére Annát már a Jobbik színpadán láthattuk, mint meggyőződéses radikálist. Ráadásul nem is egy kisebb rendezvényen, hanem a Magyar Gárda július 11-i újjáalakuló demonstrációján, a Szabadság téren. Akkor még senkinek nem tűnt fel, hogy az átállás nem a narancsos, álszent jobboldaliság felismeréséből, hanem tisztán karriervágyból következett be.

Azonban ennek sem kellett sok idő, hogy kiderüljön. Az igazság pillanata akkor jött el, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy őt egyetlen helyi szervezet sem jelöli országgyűlési képviselőjelöltnek. Ekkor Annának hirtelen más dolga akadt, melyet e-mailben tudatott a párt vezetőivel: ,,A mai nappal megállapodtam egy igen komoly, nemzeti ügyeket képviselő alapítvány elnökével és alelnökével, hogy januártól velük dolgozom. A megbízásom hazafias érzelmekhez, valamint szaktudáshoz és kapcsolatrendszerhez, de pártsemlegességhez is kötődik, így fájó szívvel, de el kell búcsúznom a Jobbiktól."- írta még decemberben.

Ha itt befejeződött volna a történet, akkor már, mint egy rossz álmot mi is rég elfelejtettük volna. Azonban Anna itt nem állt meg. Ezután még végig haknizta a teljes narancsos médiát a bánatával, közben pedig két kézzel szórta a sz@rt a radikálisokra.

Legnagyobb meglepetésemre azonban az elmúlt hónapokban kiderült számomra, hogy vannak olyanok a Jobbik vezetésében, akik nem fogadják szívesen a nemzeti radikális gondolkodású értelmiségieket. (...)

Akár regényt is írhatnék Krisztina kusza jelleméről, de egy a fontos, hogy az én ügyem kapcsán a Jobbik vezetősége számomra lelepleződött, - már nincsenek kételyeim. Mindannyian tudjuk, hogy 1998 óta csak azok a pártok kerülhetnek be és maradhatnak bent a parlamentben, amelyeknek a létéről a Fidesz és az MSZP megállapodik. Azt azonban nem gondoltam, hogy a Jobbik macsói hajlandóak teljesíteni azt az elvárást, hogy 2010-ben csak 10 % körüli értéket érjenek el, azaz csak öncélúan kiabáljanak, ne tegyenek gyakorlatilag semmit, hogy a két nagy párt ki nem mondott nagykoalícióval összefoghasson a "szélsőségek" ellen. Ebbe a képbe persze egy szélhámos színésznő mellé csendes háttérszereplőkként bekerülhetnek megvezethető statiszták is, de újabb gondolkodók még véletlen sem kellenek, mert azok könnyen átlátnák a helyzetet." - fejtegette Anna sértődötten, a narancsos retorikához hirtelen visszatalálva.

És már el is jutottunk a mához. Ma már szó sincs pártfüggetlen alapítványról, hazafias érzelmekről, meg ilyesmiről. A legújabb hitvallás így szól: Maximálisan azonosulok a Torgyán-Kisgazda-Koalíció vállalkozásokról, oktatásról és kultúráról alkotott, valamint minden fontos kérdést össznemzetet érintően kidolgozott programjával... [a teljes sajtótájékoztatóért katt ide]

Ehhez már nagyon nincs mit hozzátenni. Megtalálta a zsák a foltját. Bár azt nem nagyon értem, hogy miből gondolja, hogy ezzel a párttal bármi esélye is lenne a bejutásra. De akkor meg miért csinál teljesen hülyét magából? Ennyire fontos számára, hogy odaírják a neve mellé, hogy országgyűlési képviselőjelölt? Annyira gyomorforgató ez az egész, de hát a fentiek után mit is várhatnánk tőle.

Mindezek mellett az egész történet komolyságáról pontos képet ad Torgyán nyilatkozata is: "Ha a kopogtatócédulákat össze tudjuk szedni, akkor az én eszmeiségem feltámasztásával, és a Torgyán-Kisgazda-Koalíció erejével be fogunk jutni az Országgyűlésbe és akár a 2010-es választási győzelmet is elképzelhetőnek tartom."

Szöőr és Torgyán, na meg az eszmeiség.

Ez már viccnek is szánalmas.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hagyó Miklós e képen börtönt a
  2010-02-02 21:01:16, kedd
 
  Hagyó Miklós e képen börtönt avat.

Remélhetőleg, a bíróság minél hamarább megismerteti majd Hagyó úrral ezt belülről is. (Odabent majd megtudhatja, létező valóság-e a cigánybűnözés, avagy nem. Sőt, "integrált oktatásban" is részese lesz valószínűleg... csak hogy lássa, hogy az milyen példa értékű modell..

http://galeria.index.hu/belfold/2010/02/01/best_of_hagyo_miklos/?current_image_nu m=4&image_size=m
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2010.01 2010. Február 2010.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 183 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3598
  • e Hét: 9330
  • e Hónap: 20441
  • e Év: 173937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.