Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Polgári?, mint fosztóképző
  2010-02-24 21:46:18, szerda
 
 

Stoffán: ?Polgári?, mint fosztóképző





A Fidesz mindenesetre nem titkolja: akár nyomásgyakorlással is igyekszik elejét venni a Jobbik további erősödésének. A Fidesz helyi szervezetei nagyon keményen számon tartják például, hogy mely vállalkozók segítenek a Jobbiknak, akár pénzzel, akár természetbeni juttatásokkal (például hangosítás, busz biztosítása, stb.), és ők ? ezt informálisan közlik is velük ? nem nagyon számíthatnak majd arra, hogy a párt partnernek tekinti majd őket, ami természetesen azt jelenti, hogy nem rendelnek tőlük szolgáltatást. (barikad.hu ? hirszerzo.hu)



A fenti hír, amely ellenőrizhető és valóban egy döbbenetes újságcikket idéz (http://www.hirszerzo.hu/cikk.fordulat_elott_eloretoro_jobbik_tanacstalan_fidesz_ es_mszp.141301.html), eszembe juttatja a Szentendrei Ferences Gimnázium néhai történelemtanárának, dr. Vas József szaléziánus szerzetesnek az iránymutatását: - ?Amikor valamire azt mondod, hogy szocialista - mint például a demokráciára, erkölcsre stb -? akkor a szocialista szó fosztóképzőként szerepel a mondatban.?



Most újabb fosztóképzőt ismerhettünk meg, a ?polgári demokrácia? szóösszetételben. Ugyanis a demokrácia ? ha volna ilyen ? az nem párthoz, eszméhez vagy nemzethez kapcsolódik, hanem a néphatalmat jelenti, minthogy a ?demokrácia szó az ógörög ?????????? (demokratia) szóból származik, jelentése a nép uralma. A szó töve a ????? (démosz) nép szó, a ??????? (kratein) jelentése uralkodni, a ?? (ia) pedig egy képző.? ? Wikipédia.

Most mégis azt tapasztaljuk: a Fidesz azt hitte, hogy a demokrácia csak a mai parlamenti pártok ország vezetése alatt működhet. Van a szociknak, van a szadesznek, az MDF-nek, a Fidesznek, de másnak nincs. Mintegy kártyapaklit, úgy képzelték el a dolgot. Akinek osztottak 1990-ben, annak lehet demokráciája, akinek meg nem osztottak, annak nem lehet demokráciája. A népnek pedig nem osztottak. A népnek kuss van! Ha pedig a nép pofázni mer, akkor a népet lehet halomra lőni, mert van már a Lisszaboni Szerződés által felhatalmazott EU-SS, amit lehet, pont 2006-ban próbáltak ki a pesti utcán. Igaz, ez csak feltételezés? Ám, a mostani választási kampány megrettentette a hivatalosan egy és oszthatatlan, mást nem tűrő nemzeti erőt(lenséget), a Fideszt. És ezért a Fidesz fenyeget, kétmillió embert levegőnek néz, és zsarol. Ez pedig nem nagyon szép, és mindenképpen visszaüt. Mert mit is mond a cikk? Azt mondja, hogy aki a Jobbiknak segít, megrendelését elvégzi, az a Fidesztől nem kap majd megrendelést, és éhendögölhet vagy elmehet az országból, ahogy azt a zseniális, de kissé kinkelős gyurcsányferi javasolta. A demokrácia tehát mégsem az, aminek 1990-ben a Fidesz, az MDF, és ki tudja még hány párt hirdette eufórikus rendszerváltást hazudozó bódulatában.



Merthogy: - ha kétmillió magyar embernek elege lett a húsz éve hazudozó többpártiságból, a lopásból, kezdve a kárpótlási jegyekkel, s befejezve (ha befejezve?) a BKV-s, MÁV-os, DRV-s és ki tudja még milyenes rablásokkal, és egy olyan pártra szavaz, amelyik magyarul gondolkodik, magyar érdekek mentén politizál és hidegrázást kap a multik és a bankok mesterkedéseitől, a magyar lakosság kizsigerelésétől és egyéb belső problémáktól, akkor az már nem is olyan demokratikus, és nem is olyan modern, mint amilyennek ma illik lenni a nagy kohóban, Európában. A többi párt nem olvasott Teleki Pált, aki azt mondta: ?Hit nélkül nem fogunk kiutat találni abból a nagy káoszból, amely ma a világon uralkodik.? Másutt így int a néhai meggyilkolt miniszterelnök: ?A mi feladatunk ezekben a rettenetes időkben a világgal szemben az, hogy megtartsunk egy nemzete a világnak.? A legfontosabb idézet, amely Teleki gróf látnoki képességeiről tesz tanúbizonyságot, a következő: ?Minden nemzet akkor adja a legtöbbet az emberiségnek, önmagának, és a vele barátságban élő nemzeteknek, mindazoknak, akiknek az érdekeit szolgálni kívánja, ha legjobban éli ki nemzeti formáját, saját jelleme szerint. Magyarországot magyarul kell vezetni, magyar formák, a magyar élet formái szerint.?



Tehát, nem hazudozva, nem félrevezetve, nem ígérgetve, nem meglopva a nemzetet, nem elvéve annak hitét és Isten iránti elkötelezettségét, erkölcsi normáit.



Ha Teleki Pál nagyszerű útmutatását követjük, nem hibázunk. Ha azonban megkérdőjelezzük e nagy magyar politikus, gondolkodó, hitében rendíthetetlen ember szellemi hagyatékát, semmi reményünk és jövőnk nem lehet a világban, a Kárpát-medencében. Beolvadunk Európa szellemi és erkölcsi mocsarába, elvesztjük hagyományinkat, ősi értékeinket. Hiszen Európa célja ez! A mai parlamenti pártok pedig ezt a célt szolgálják, amikor olvasatlanul írnak alá olyan szerződéseket, mint a Lisszaboni Szerződés, amely minden jogot, függetlenséget és nemzeti jegyet elvon.



A Jobbikról a huszadik század legkegyetlenebb eszmeiségét hordozó, gyilkos elődökkel bíró párt miniszterelnöke dönti el, hogy az demokratikus vagy nem. Szerinte nem az. És sajnos a Fidesz szerint sem az, noha mindkét párt vezetői tudják, hogy amikor a Jobbikot gyalázzák, véd-és dacszövetséget, netán nagykoalíciót kötnek e páttal szemben, akkor a magyar állampolgárok alapjogát, a szabad, demokratikus véleménynyilvánítás, a szabad választás és eleve a szabadság gyakorlásának jogát tiporják sárba. Talán az elmúlt húsz évben kellett volna bebizonyítani azt, hogy képesek egy virágzó, biztonságos és erkölcsös Magyarország megteremtésére. Nem ezt tették. Olajat szőkítettek, kivonultak Trianon évfordulóján a Parlamentből, megszavazták minden feltétel nélkül egyes országok EU-csatlakozását, és végül a már említett Lisszaboni Szerződést. És, hogy el ne felejtsem, ma ugyanazok ígérgetik a magyar föld eladásának megakadályozását, akik aláírták azt az uniós csatlakozás előtt.



Ezzel szemben mit is tett a Jobbik eddig? Semmi olyat, ami a magyar érdekek ellen szólna. Semmit, amiért büntetőjogilag felelnie kellene. Hiszen igazat beszél, valós problémákat vet föl, és van programja minden, a Hazát és a Nemzetet érintő ügyre. Igaz, nem valamifajta álszent és diplomatikus formában teszi mindezt, ám nem róható fel húsz év aljas diktatúrái után senkinek, ha végre őszintén és leplezetlenül védi a nemzeti érdekeket. Eért aztán nem demokratikus? mondják. Csak értelmezhetetlen ez az állítás, mert akiket a nép szeret, programját magáénak vallja, kiutat lát, és magyar jövőt sejt, vagy abban remél, az a demos! Azaz, a nép. S lehet, hogy fájdalmas ez az eddigi parlamenti pártok számára, de a Jobbik létrejötte, megszületése, és országos sikere nem a Jobbik bűne ? ugyanis ez nem bűn. Bűn azonban az, hogy a magyar parlamenti pártok nem voltak képesek olyan politikát folytatni, amelyben húsz év után nem volna szükség a Jobbikra. Ha ma lét-, anyagi-, jog és egyéb biztonság lenne Magyarországon, akkor bizonyára Vona Gábor és a jobbik minden tagja valamelyik parlamenti párt tagjaként szolgálná a Hazát és a Nemzetet. Tehát nem a Jobbikot kellene gyalázni és sárral dobálni, hanem egy szép nagy parlamenti tükröt kéne teleköpködnie mindazoknak, akik e húsz évért felelősek.



Talán érdemes volna ezen is elgondolkodni, mielőtt a polgári demokráciában a ?polgári? szó épp olyan fosztóképző lesz, mint a szocialista volt? (ma is az). Persze, vannak hibák, vannak meggondolatlan elszólások, vannak a tapasztalatlanságból eredő lépések, amelyekbe bele lehet kötni. Két dolog nincs: Hazudozás és törvénytelenség.

Nos, ez az a párt, amely ellen összefog a Fidesz és az MSZP. Azaz, aki eltűrte, és aki elkövette? Mert ők európai demokraták. És magyar fosztóképzők.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Helyközi szekérjárat
  2010-02-24 20:51:37, szerda
 
  Helyközi szekérjárat

Sajátos megoldást talált ki buszpótlónak a szakáldi polgármester: a faluban Ökrös szekér jár majd, mivel a Volánnak nem éri meg több buszt járatni. A KRESZ szerint nincs akadálya annak, hogy Ökrös szekér közlekedjen a közutakon. A falu így tehát már érzi a "reformok" és az Unio áldásos hatását.

Szakáld község Miskolc és Tiszaújváros között terül el, hatszázan lakják. Ahogy a polgármester fogalmaz, Dolgos emberek, mindösszesen a munkanélküliség 10 százalékos. A környező városokba, településekre járnak dolgozni az emberek.

Február elsejétől azonban a Volán megszüntette a járatai nagy részét, a vasútvonalat pedig két éve bezárták. Akinek nincs autója, nem nagyon tud kimozdulni a faluból - mondja Treznai István polgármester, aki húsz éve áll a település Elen. Reggel hat órakor megy egy busz, egy délutános műszakból nem lehet hazajutni. A polgármester többször tárgyalt a Volánnal, amely hajthatatlan: nincs annyi utas, amiért megérné egy járatüzemeltetés, pedig a környező községekkel együtt még az üzemanyagköltségbe is beszállnának egy kis Falvak önkormányzatai. Tehetetlenségében a polgármesternek támadt egy ötlete: Ökrös szekérrel helyettesítik a buszjáratot.

Ha az engedélyezések beszerzése után elindul majd az Ökrös szekér, akkor egyik oldalára az lesz felírva, hogy Szakáld-Miskolc, a másik oldalára pedig, hogy Európai Unio - mondta a rádiónak a település polgármestere.

Nem éri meg a Volánnak

Az utasforgalom nem indokolja, hogy több járatot üzemeltessenek - reagált a kezdeményezésre a Borsod Volán. Ujj Zsuzsa "PR-manager" szerint egyébként Alapvető változások nem történtek a menetrendben az elmúlt időszakban. Az iskolás járatokat ma már egy magántársasággal üzemelteti az önkormányzat és nem a Borsod Volán Zrt.-vel. A többi járat megmaradt Azonban ugyanúgy, mint eddig. Miskolcról Tiszaújváros felé öt, Nyéken át pedig hét járattal lehet eljutni Szakáldra naponta.
Érkezett olyan kérés a társasághoz, hogy egy járat Mezőcsáti térjen kell Szakáldra, de a rossz útviszonyok miatt egy csuklós busz nem tud befordulni a település felé - magyarázta Ujj Zsuzsa, miért utasították el a szakáldiakat.

A rendőrség viccnek hitte

A Kossuth Rádió megpróbált utánajárni annak, milyen engedélyek szükségesek az üzemeltetéséhez Ökrös szekér, egyáltalán szabályozza-e ezt a KRESZ. Az ORFK-n először azt hitték, viccelnek, de aztán írásban válaszoltak a kérésekre. Igaz, nem Mindegyikre.

Különböző paragrafusokra hivatkozva többi között azt írjak: az állati járművel vont járművel szorosan az úttest szélén kell közlekedni. Főútvonalon Azonban csak akkor lehet, ha más útvonal nem áll rendelkezésre. Sajnos több kérdésre nem kaptak választ. Például arra, hogy SZÜKSÉG van-e biztonsági övre, vagy milyen engedélyek kellenek.

(English Rádió)
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
MSZP versben szedett "jókívá
  2010-02-24 18:58:58, szerda
 
  MSZP versben szedett "jókívánsága" az ország népének

2010.02.24 |




"Nekünk semmi nem elég, ki nem haver - csőcselék."

Mire számíthatnánk ha az MSZP ismét megkaparintaná a hatalmat.

Gróf Endre közgazdász Pécs
MSZP-s ,,jókívánság" a népének

"Én vagyok a Bajnai,
ti meg az ország barmai.
Becenevem Libás Gordon,
engem őriz minden kordon.

Barátom a Gyurcsány Feri,
zsebünk ezért pénzzel teli.
Nem fog rajtam semmi átok,
a magasról tojok rátok.
Lelkiismeretem nincsen,
ez nekem a legfőbb kincsem.

Nem lehet itt semmi gikszer,
én lettem a főminiszter.
Korlátlan a mi jogunk,
ezzel élni is fogunk.
Nektek viszont nincsen jog,
megmondtam, hogy fájni fog.

Bizony nagy a mi eszünk,
tőled mindent elveszünk.
Nekünk semmi nem elég,
ki nem haver - csőcselék.
Nem jött be a Pannon Puma?
Majd bejön egy másik duma.
Dübörög a gazdaságunk?
A lábunkon alig állunk.

A magyar sose haladhat,
minket bárki megb...hat.
És ha télen hideg lesz,
ha megfagysz, hát megdöglesz.

Azt mondod, hogy meghalsz éhen?
Megtehetted volna régen.
Majd kapsz sírodra virágot,
mi eladjuk az országot.

Az országból mehettek,
külföldön tán ehettek.
Helyetted majd lesz itt ember,
Izraelből, mint a tenger.
Nem kell nektek szaporodni,
azok fognak sokasodni.
A romákkal jóban lesznek,
bajt, problémát lerendeznek.
Remélem, hogy ránk szavaztok,
na viszlát, szevasztok!"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2010.01 2010. Február 2010.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 183 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 126
  • e Hét: 2048
  • e Hónap: 5793
  • e Év: 159289
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.