Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
A lisszaboni hazaárulás
  2010-02-28 20:21:03, vasárnap
 
  A lisszaboni hazaárulás


Olcsó lotyók, avagy a lisszaboni hazaárulás

December elsején hatályba léphet a Lisszaboni Szerződés, amely az európai integráció szégyennapja lesz. Szégyen azért, mert egy a kontinentális fejlődéstől teljesen idegen, föderatív irányba viszi Európát, amelynek a vége kizárólag a bomlás és a szétesés lehet. Az Európai Egyesült Államok vágya reméljük, hogy csak ábránd a szerződés nagy támogatói számára, mert ha nem, és a szövetségi állam létrejön, az egyet jelent azzal, hogy a nagy, nyugati államok teljesen felszámolják a kisebbek szuverenitását.

De szégyenteljes azért is, mert a demokrácia nagy védelmezői egy teljesen antidemokratikus procedúra keretében kényszerítették ki annak összeurópai elfogadását. Kihagyva persze az európai társadalmat, és meghagyva a döntést a korrumpálható politikai eliteknek. Ahol pedig a népet is bevonták - Írország - ott addig szavaztattak, amíg el nem érték, amit szerettek volna. Szép új világ...

De számomra nem is ez az igazán fájó. A legkeserűbb érzés természetesen Magyarország miatt van bennem. A nagy nemzetközi háttérrel megtámogatott szerződésnek ugyanis vesztese véleményem szerint egész Európa, de egyetlen ország van, amely nem csupán vesztese, hanem áldozata is. Ez pedig mi vagyunk.

2007. december 13-án írták alá a Lisszaboni Szerződést, amely a politikai viták tüzébe borította az egész kontinenst. Mindenhol óriási szócsaták, beadványok, elnöki keresztbefekvések, alkotmánybírósági aggályok, tüntetések, stb. Nálunk meg? A tisztelt parlamenti képviselők olvasatlanul, teljes Fidesz-MSZP egyetértésben (325 igen és 5 nem szavazat) december 17-én aláírták a szerződést. Európában először.

A Lisszaboni Szerződés csak akkor léphet hatályba, ha minden tagállam aláírja. Ez a vétójog persze lehetőséget teremt arra, hogy a viták során minden egyes ország harcoljon az érdekeiért, hogy kedvezményeket, külön elbánást érjen el a számára fontos területeken. Tette ezt persze mindenki, ezért is tartott Európa egészét tekintve két évig a harc a szerződés körül.

A két év helyett nálunk három nap is elég volt, mindenféle harc nélkül... Pedig mennyi mindent lehetett volna cserébe kérni Európától ezért az igenért! Mennyi mindenben tartozik nekünk Európa? Ehelyett nálunk Gyurcsány és Orbán közösen szavazták meg. Persze Gyurcsánytól nem is vártunk mást. Őszöd után ő jó pontokat akart az Uniótól. Hogy Orbán miért írta alá? Feltételezhetően ugyanezért. Ez az, ami rettenetesen felháborító, ami hazaárulás.

Az egy dolog, hogy a szerződés hazánk számára több szempontból is hátrányos, mert ez lehet vita tárgya. De az, hogy a hirtelen, sőt kéretlen aláírással hazánkat megfosztották attól a lehetőségtől, hogy a számára fontos ügyekben legyen egy ász a kezében, ha Brüsszelben kell tárgyalnia, na, erre nincs mentség.

A parlamenti pártjaink ismét bebizonyították, hogy multinacionális pártok. Vagyis egy olyan kérdésben, ahol ütközik a nemzetközi érdek a nemzetivel, akkor hol számításból, hol gyávaságból, hol mindkettőből, de rendre a nemzetközi érdek mellé állnak. Mindig az jár a fejükben, hogy jaj, jaj, ugyan mit fog szólni Brüsszel vagy Washington, de az sohasem érdekli őket, mit fog szólni a magyar nép?

Ha a cseh vagy a lengyel elnök zsarolni merte egész Európát, akkor a mieink miért nem? Ha a csehek és a lengyelek ezáltal el is érték, hogy mentességet kaptak az Európai Unió alapjogi chartájának alkalmazása alól, akkor a mieink miért nem kértek valamit? És ami a legelszomorítóbb, hogy miközben az MSZP és a Fidesz vezetői azonnal belemennek a legdurvább politikai egyéjszakás kalandba is egy kis fejsimogatásért (mint az olcsó lotyók, ahogy a köznyelv mondja), addig a többi ország vezetője nagyon nagy árat kér még egy kapott kézcsókért is.

Azzal, hogy a csehek és a lengyelek külön elbánásban részesültek, véleményem szerint új jogi helyzet keletkezett. Mi nem azt a szerződést írtuk alá, amit ők. Itt volna a lehetőség, hogy Magyarország újranyissa a kérdést, és ezáltal kiharcoljon valamit magának Brüsszelben - határontúli magyar autonómiák, Benes-dekrétumok eltörlése, mezőgazdasági fejezet újratárgyalása, a magyar föld kivétele a tőke szabad áramlása alá tartozó elemek közül, stb.

Persze tudjuk, hogy ők semmit sem fognak tenni. De abban is biztos lehet mindenki, hogy mi viszont igen. A Jobbik újra fogja nyitni a Lisszaboni Szerződés ügyét, mert azt antidemokratikus módon kényszerítették Európára, és Magyarországon egy antidemokratikus politikai garnitúra antidemokratikus formában a társadalom megkérdezése nélkül, olvasatlanul fogadta el. Elfogadta és egyúttal kiírta magát a magyar jövőből.

Vona Gábor

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Bocs fiúk!!!
  2010-02-28 20:18:02, vasárnap
 
 
Bocs fiúk!!!


Miután megalkotta Isten Ádámot és Évát, azt mondta nekik:

- Még két adományom maradt. Az egyik, az állva pisilés művészete és ...
- Én!!! Én!!! Én!!!! Én akarom Istenem, kérlek, kérlek, kérlek!!!!! -
szakította félbe azonnal Ádám - ez annyira leegyszerűsítené az életemet...
Éva beleegyezett, neki nem volt fontos ez. Isten Ádámnak adta az elsőt.
Ádám kiáltozott örömében, szaladgált az édenkertben, minden fa mellett
megállt pisilni, kiszaladt a tengerpartra, pisilve rajzolt a homokba...
Isten és Éva nézték egy darabig a boldog férfit, aztán Éva a Teremtő felé
fordult és megkérdezte :

- Melyik a másik ?

- Az agy, Éva, az agy...

 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Visszalép az MSZP a Fidesz jav
  2010-02-28 11:01:18, vasárnap
 
  Visszalép az MSZP a Fidesz javára, és fordítva?

Csapdahelyzet, amire a szocialisták nem valószínű, hogy felkészültek. De a Fidesz sem.
2010/02/26 - 16:33 Szent Korona Rádió

Dilemma előtt állhat az MSZP az első forduló előtt: azokon a területeken, ahol a Jobbik beelőzi, vagy állva hagyja jelöltjét, vállalva annak kockázatát, hogy megbélyegzik: segített a szélsőséges pártnak mandátumot szerezni, vagy visszalépteti jelöltjét a Fidesz javára.

Itt az idő, hogy a magyar közvélemény felkészüljön: a választások első fordulója mindent fel fog borítani a magyar politikában. Az első forduló eredményének ismeretében válik majd nyilvánvalóvá, hogy teljesen új pártszerkezettel állunk szemben, amely az eddigiektől eltérő törésvonalak mentén kényszerítheti tárgyalóasztalhoz a pártokat - írja legfrissebb blogbejegyzésében Gyulai Attila.

A Political Capital (nemzeti ellenállás ellen legjobban és legtöbbet kutató cég - a szerk.) ügyvezető igazgatója szerint biztosra vehető, hogy számos választókerületben a Jobbik végez majd a második helyen, a szocialisták pedig a harmadikon. Sőt, arra is van esély, hogy néhány kerületben a Jobbik megszorongatja a Fideszt. Sőt, azt sem zárhatjuk ki, hogy lesz, ahol a jobbikos jelölt élről nézhet a második forduló elébe. Ilyenkor nem lesz jó harmadik helyen végzett MSZP-jelöltnek lenni, főleg, ha jóval kisebb lesz a különbség az első két helyezett között, mint a második és a harmadik között.
--------------------------------------------------------------------------------- ------

Mindenki kinevetett amikor több mint egy éve a fidesz-maszop nagykoaliciós lehetőséget felvetettem. Fideszes barátaim közölték velem hogy marha vagyok, csak nem gondolom hogy Orbán vala is közeledhetne maszopékhoz!!! Vajon ha egy hónap múlva mégis bekövetkezik a "lehetetlenség" tiltakozik-e a fideszes tábor, vagy csak bambán tudomásul veszi ezt is???

Kérem nagyon szépen hogy terjesszétek a tényt hogy CSAK AZ ELSŐ FORDULÓ FONTOS mindazoknak, akik már kijelentették hogy ha kerületükbe a fideszes nem jön be, majd a második forulón Jobbikra szavaznak! Emlékezzenek 2002-re és a remek-nagy-karizmatikus Orbán pofára esésére!!!!! Vagy az első fordulóban elsöprő sikere lesz a Jobbiknak, vagy tegyük le véglegesen a lantot.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fenyegető nagykoalíció
  2010-02-28 08:49:51, vasárnap
 
  JOBBIK K Ö Z L E M É N Y E

A magyar demokráciát a lopakodó nagykoalíció fenyegeti. A két hamis és bukott törpepárt már egymásra fanyalodott, most úgy tűnik, hogy a Fidesz és az MSZP fog össze, hogy megakadályozza a radikális változást.

Az elmúlt húsz évben a magyar társadalom számos információt szerezhetett arról, hogy a felszíni viták mögött a parlamenti pártok gazdasági háttere igazából összeér, hogy a háttérben komoly összefonódások vannak. A 70/30-as felosztásról mindenki hallott, a korrupciós ügyek listáját pedig hosszúsága miatt lehetetlen volna felsorolni. Ezt a társadalmi érzetet csak tovább erősítették azok a pillanatok, amikor a pártok közösen szavaztak a magyar nemzet ellen, emlékezzünk csak a Lisszaboni Szerződés olvasás nélküli elfogadására.

A Jobbik EP-választáson elért sikere azonban a korábban csak sejtett egyarcúságot egyre inkább napvilágra hozta. A parlamenti pártok megriadtak az új erő adta kihívástól és megkezdték húsz éves, hazugságokra épített rendszerük körülbástyázását. Ennek ékes bizonyítékai a rádiófrekvenciák gyanús és sebtiben történt kiosztása vagy a titkosítások feloldásának közösen megszavazott szigorítása. Utóbbi három hónappal a választások előtt egyértelműen a Fidesz és az MSZP abbéli szándékából fakadt, hogy a Jobbikot megakadályozzák az igazság nyilvánosságra hozásában. A pártvezetők - Bajnai és Orbán - eközben egymással versengve szélsőségesezték le a Jobbikot.

Az országgyűlési választási kampány hajrájában a Jobbik további megerősödésétől úgy megrettentek a Fidesz és az MSZP vezetői, hogy most már leplezni sem tudják összefogási szándékaikat. Emlékezzünk Hegedűs Zsuzsa szociológus (állítólag a Fidesz miniszterjelöltje) kijelentésére, mely szerint mindenkit meg kell győzni arról, hogy bárkire szavazhat, csak a Jobbikra nem. Hétfőn Bajnai Gordon tette fel az i-re a pontot, aki miután jó demokrataként és hazafiként dicsérte meg Orbán Viktort, felszólított a közös küzdelemre, mondván: a ,,hasonló a hasonlónak örül". A Fidesz szónokai pedig ahelyett, hogy kikérték volna maguknak az ajánlkozást, cinkos némasággal hallgattak a nagykoalíciós közeledés egyre nyilvánvalóbb tényeiről.

Arra kérünk minden jóérzésű magyar embert, hogy április 11-én ne hagyják, hogy nagykoalíciós formában folytathassa az elmúlt húsz év pusztítását az MSZP és a Fidesz. Akadályozzuk meg együtt a nagykoalíciót! Radikális változást akarunk, nem a hazug politikusok, hanem a nép nevében. Válasszuk a rosszabb helyett ezért a Jobbikot!



Vona Gábor,

a Jobbik elnöke
Jobbik Médiaosztály
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2010.01 2010. Február 2010.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 183 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 817
  • e Hét: 6549
  • e Hónap: 17660
  • e Év: 171156
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.