Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Visszaköszönt az Őszöd-szindró
  2010-02-07 21:36:52, vasárnap
 
  Visszaköszönt az Őszöd-szindróma: Hogyan lehet érvényes a választás, ha alkotmánysértő a választókerületi felosztás? Balogh Gyula nyílt levele Dr. Paczolay Péternek, az Alkotmánybíróság elnökének


2010. február 7. 16:51:00

Miután Balogh Gyula független országgyűlési képviselőjelölt szerint az országgyűlési pártok öt éve nem tesznek eleget az Alkotmánybíróság határozatának, valamint rendre megsértik a választójogi törvényt, állásfoglalást kér az Alkotmánybíróságtól, érvényesek lesznek-e a 2010-es választások. Nyugodtan jelezhetjük ezt az ügyes politikai húzást megelőző csapásnak is. Nem volt ismeretlen ugyanis a történet a szocionisták előtt sem, ők a választás eredményére vártak, hogy akkor robbanthassák fel az ügyet. De az Öszöd-szindróma másutt is működik, s ráadásul jól. Balogh Gyula nem várta meg, hogy a szocionisták térfelén pattoghasson a labda, előre elvarrta a szálakat. A szocik elbukták titkos fegyverüket.



Tisztelt Elnök Úr !

Törvénytisztelő állampolgárként és egyéni képviselőjelöltként is megdöbbentőnek tartom, hogy az Országgyűlés évek - sőt évtizedek - óta következmények nélkül hagyja figyelmen kívül az Alkotmánybíróság határozatait, lassan már megrendítve a Magyar Köztársaság alkotmányos alapjait.

Mulasztásos alkotmánysértésben van a Magyar Országgyűlés 2007. június 30-a óta egy olyan AB- határozat figyelmen kívül hagyásával is, amely megkérdőjelezheti a 2010-es országgyűlési választások érvényességét. Tudomásom szerint ugyanis az Alkotmánybíróság 22/2005.(VI.17.)számú határozatában ,,Az Alkotmánybíróság megállapítja, hogy az Alkotmány 71. §(1) bekezdésében foglalt egyenlő választójog alapelvéből következő alkotmányos követelmény, hogy az egyéni választókerületekben a választásra jogosultak száma a lehető legkisebb mértékben térjen el egymástól."

Miután az országgyűlési pártok öt éve nem tesznek eleget az Alkotmánybíróság határozatának, valamint rendre megsértik az 1997. évi C. - azaz a választójogi - törvényt, amelyet alapgondolata szerint azért alkottak, hogy "a választójog gyakorlása, a választási, népszavazási és népi kezdeményezései eljárás demokratikus és megfelelő biztosítékokkal övezett legyen", állásfoglalást kérek a Tisztelt Alkotmánybíróságtól, hogy vajon érvényesnek, szabályosnak és törvényesnek tekinthető-e a 2010-es országgyűlési választások eredménye, amennyiben kihirdetik majd azt?

További kérdésem, hogy amennyiben az Országgyűlés, és politikai pártjai figyelmen kívül hagyják azt az AB által meghatározott kritériumot, mely szerint ,, az egy képviselői helyre jutó választópolgárok száma tekintetében a választókerületenkénti eltérés nem haladhatja meg a 10%-ot, és semmiképpen sem lépheti túl a 15%-ot.", (a jelenlegi helyzet pedig ennek homlokegyenest ellentmond, kirívó aránytalanságokat mutatva egyes választókörzetek - tehát egy-egy szavazat és mandátum - ügyében is), ily módon pedig esélyt sem adnak az esélyegyenlőségnek, hogyan lehet bárkit is kihirdetni a választás győztesének, ha még a választás alapját képező választókerületi felosztás is alkotmány- és törvényellenes?

Kénytelen vagyok arra nézvést is állásfoglalást kérni a Tisztelt Alkotmánybíróságtól, hogyha a politikai pártok évek óta tudatosan hagyják figyelmen kívül az AB határozatait és az Országgyűlés ezért folyamatos mulasztásos alkotmánysértésben van - mint azt tucatnyi ügyben a honlapja is bizonyítja - milyen értelemmel bír egyáltalán bármely alkotmánybírósági határozat, hogyan lehet azok bármelyikének érvényt szerezni a jövőben, és vajon hogyan lehet még ezek után jogállamnak nevezni a Magyar Köztársaságot?

Üdvözlettel:


Balogh Gyula
független képviselőjelölt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5. vk.

Forrás: Hunhir.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hagyó elkúrta. Hogy stílszerű
  2010-02-07 20:55:39, vasárnap
 
  http://www.magyarhirlap.hu/belfold/elhagyottan.html

2010.02.02.

Bayer Zsolt

Elhagyottan


Hagyó elkúrta. Hogy stílszerűek legyünk. És nem kicsit. Nagyon.

Hagyó nem fizetett eleget. Felfelé. Csak ez történhetett. Talán sosem derül ez ki feketén-fehéren, mégis tudható. És mi tudjuk.

Ráadásul Hagyó is elhitte, amit elhitt a többi. Hogy ők maradnak, míg világ a világ s még három nap, és így aztán egészen nyilvánvalóan, egészen pofátlanul, egészen cinikusan lophatnak. Ennek iskolapéldája a BKV, s mindaz, ami ott történt.

Ami ott történt, az az MSZP és az az SZDSZ.
Ha majd megöregszem, és unokáim a térdemre ülve rimánkodnak, hogy "nagyapó, mesélj nekünk azokról a régi szocialistákról és szabad demokratákról!" - nos, akkor én el fogom majd mesélni, hogy mi történt a BKV-nál.

Mesélek majd Szalainé Szilágyi Eleonóráról. Aki hazament százmillióval (100 000 000). S az elkötelezett szoci szavazó, aki még mindig és most is hiszi az eszmét, hazavitte kegyelmeséktől vacsoráját, és elgondolta, hogy a mocskos Szalainé bezzeg egész fazékkal eszik. S nem jutott eszébe sohasem, hogy szegény Szalainé mindjárt továbbadta azt a pénzt, mert ő csak egy szem volt a láncban. És most ott ül előzetesben, valami lepusztult cellában, s talán érik benne a felismerés, hogy el kell majd egyszer mindent mondania.

Mesélek majd Antal Attiláról és Balogh Zsoltról, akik vádalkut kötöttek. Vádalkut kötöttek, mert okosabbak szegény Szalainé Szilágyi Eleonóránál, és nem volt kedvük a sitten megrohadni. S a vádalku keretében minden valószínűség szerint elmondtak mindent, vagy majdnem mindent. S ennek a majdnem mindennek a végén ott áll Hagyó Miklós és az MSZP, meg az a másik, az az eszdéeszes, akinek nem tudom a nevét így hirtelen.

Hagyó Miklós, a baloldali média egykori kedvence, kinek zarándokútjaival és gyalogos kirándulásaival volt tele egykor a bulvársajtó, s aki az MSZP erős fővárosi legénye volt. Tengelyt akasztott még Gyurcsánnyal is.

És most majd el fogják vezetni vezetőszíjon.
Lassan mindegyiket elvezetik vezetőszíjon. És még ők vannak hatalmon. Hát, erről fogok majd mesélni az unokáimnak, ha érdeklődnek az ezredforduló Magyarországáról.

Hagyó elkúrta - és most áll, elhagyatva. Kihátrált mögüle a pártja. A párt, ahol ma már kicsike ünnepség keretében köszöntik azt a napot, amely napon nem vittek el senkit vezetőszíjon. A párt, amelyik most tisztának képzeli magát, amiért Hagyót elhagyta. Pedig hát. Pedig hát, nem tiszták ők. Nagyon nem. Hanem ők a Rendszer, ami így működik. Így működött. Ők a Rendszer, amelyben az egykor volt pénzügyminiszter mit sem tud saját magáncégének ügyeiről, mikor üzlettársát és társtulajdonosát börtönre ítélik. Ők a Rendszer, ahol Fittelina a jelszó. Ahol minden és mindenki eladó. Ahol undorítóak, fölényesek és cinikusak a mosolyok, a magyarázatok, aztán jön a vezetőszíj. Ők a Rendszer, amelyben az is undorító, aki nem csinált semmit, csak egyszerűen odatartozik.

Meséli polgármester barátom, hogy városának szoci potentátjai előszobáznak nála, és mindegyik megígéri, hogyha szabad elvonulást kap, mindent elmond a többiről.

Tényleg felbolydult a patkányfészek.
Tényleg egymás torkát fogják elharapni.
Vagy azt hittétek, a BKV-ügyeket az ügyes sajtó szagolta ki? Ugyan már, véreim! Minden papír, minden dokumentum tőlük jött ki.

"Retteg a szegénytől a gazdag
s a gazdagtól fél a szegény.
Fortélyos félelem igazgat
minket s nem csalóka remény."

Ez most az MSZP. Még ha nem is értik. Csak csinálják. Járják a haláltáncot. S közben el-eltesznek egy-egy papírt, feljegyzést, dokumentumot. Amit majd elő lehet venni. Megfelelő pillanatban. És ezek elő is veszik ám!

Micsoda autodafét fognak ezek rendezni egymás között. Hej, barátaim! Én már tényleg csak egy kávét kérek.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit tenne a 14 év alatti bűnel
  2010-02-07 20:53:23, vasárnap
 
  Mit tenne a 14 év alatti bűnelkövetőkkel, mi a megoldás? - Morvai Krisztina válaszol olvasóink kérdéseire
2010. február 7. 15:44:06

Folytatódik a Kuruc.info Morvai Krisztinával készített interjúja. Az első részben hírportálunk tett fel néhány kérdést a Jobbik EP-képviselőjének, akkor sok más mellett az is kiderült, hogy mi a véleménye Morvainak Sólyom Lászlóról. Most pedig olvasóink kérdései következnek: szóba kerül a magyar föld kiárusítása, a kopogtatócédulákkal való csalás, az apehes razziák és a fiatalkorú (cigány) bűnelkövetők büntethetősége is.
A kérdéseket egyébként még 2009 októberében tették fel kedves olvasóink,azóta egyébként elolvasható a Jobbik közel 90 oldalas programja, amiből sok kérdésre választ kaphatnak az érdeklődők. A www.morvaikrisztina.huhonlapon pedig sok információt megtalálhatnak a Jobbik EP-képviselőjének munkájáról.
Rengeteg kérdés érkezett szerkesztőségünk email címére, sajnos nem tudunk száz kérdést feltenni, így kénytelenek voltunk válogatni az érdekesebb, sokakat foglalkoztató témákból. Mivel még így is nagy a terjedelem, két cikkben hozzuk le az olvasói kérdéseket és az azokra adott válaszokat. Következő (és egyben e sorozatot lezáró) cikkünk kb. 1-1,5 hét múlva várható. Jöjjön tehát az első kérdés.
Az EP-kampány egyik meghatározó pillére volt a földkérdés és a magyar gazdák helyzete. Én nem értem, hogy ha a magyar gazdának egy külföldi fizet több pénzt a földjéért, akkor miért ne annak adja el, aki többet ajánl? Ha meg nem szeretné eladni, akkor miért nem teheti meg, hogy nem adja el? A magyar gazdának nem az az érdeke, hogy több pénzt kapjon a munkájáért? Ha mondjuk törvénnyel szabályoznák, hogy a magyar gazda csak magyarnak adhatja el a földjét, nem lehet, hogy a magyar gazda pont, hogy ebben menne tönkre? (B. Mihály)
Érdekes és fontos kérdés. A mezőgazdaság, gazdaság és politika szorosan összekapcsolódik. Először is azt szeretnénk elérni, hogy a magyar gazdának jól menjen a sora, legyen jövedelmező a földművelés, ne kényszerüljön rá, hogy eladja a földjét. A palesztínokkal már eljátszották azt, amit velünk akarnak: a multik lenyomják az árakat, tönkreteszik a gazdákat, akik így kénytelenek abbahagyni a földművelést. Az alapvető gyógyír, hogy olyan helyzetbe hozzuk őket, hogy ne kerüljenek ilyen lehetetlen állapotba.
Helytelen felfogásnak tartom, ha a földet tisztán mint pénzt nézzük, ugyanis azé a haza, akié a föld. Ha a földünket eladjuk, azzal a saját hazánkat árusítjuk ki. Ha nem sikerül változtatni, 2011-től megnyílik a lehetőség a külföldiek előtt, hogy felvásárolják földjeinket - nekik hatszor-nyolcszor nagyobb a GDP-jük, mint nekünk. Ez tehát nem szimplán kapitalizmus, hanem maga a gyarmatosítás. Megoldás lenne, ha a magyar állam vásárolná meg az eladásra váró termőföldeket, amit aztán kiadnának megművelésre másoknak. Így nem szolgáltatnák ki azt olyan külföldieknek, akik csak nyerészkedni akarnak rajta, mert a föld többről szól.
Hallottam olyanról, hogy állítólag nem is lehet kilépni az EU-ból. Igaz ez? (K. Péter)
Nem, egy nemzetközi szerződést fel lehet mondani, bár persze kérdés, hogy mi van pontosan rögzítve a szerződésben, hogy annak felmondása esetén esetleg kártérítést követelhetnek hazánktól, ami miatt még rosszabbul járnánk a kilépéssel, bár ezt nehéz elképzelni, meg az is lehet, hogy lényegesen többet lehet kihozni az EU-tagságból, ha valóban a nemzeti érdekeket képviseljük, ha nemzeti kormány alakul. Most ezekért küzdök. A mostani kormány ugyanis bűnözőként kezeli a vállakozókat, megnehezíti a munkájukat, az EU-ra hivatkoznak például akkor, amikor az egyszemélyes rétesüzletben olyan hihetetlen bonyolult nyilvántartást kell vezetni a tisztítószerekről. Ezekkel próbálják megtörni a kisvállalkozókat, rendszeresen bírságolják, ellenőrzik őket, hogy becsődöljenek, végső soron pedig a multik erősödnek.
Szeretném megkérdezni, hogy nekünk mi a jó az EU-tagságban? Én eddig semmi jót nem tapasztaltam, csak azt, hogy egyre süllyedünk. (Sz. Kati)
A fenti kérdésekben már érintettem ezt, például, hogy mennyire lehetetleníti el a vállalkozókat a mostani kormány mindenféle ellenőrzésekkel az EU-ra hivatkozva. Én azt mondom, hogy a kilépés előtt ki kell próbálni, hogy egy nemzeti kormány mit tud kezdeni ezzel az EU-tagsággal, itt az ideje keményen küzdeni a jogainkért.
Ön mit tenne a 14 év alatti, gyermekkorú bűnelkövetőkkel? Manapság egyre gyakrabban találkozunk ilyenekkel... (L. Dániel)
Ma az az álláspont, hogy 14 év alatti gyermeket ne büntessenek, hanem nevelő jellegű intézetekbe helyezzék el őket. Büntetőjogászként, egyetemi oktatóként jogsegélyszolgálatot vezettem, amikor egy nagyon tisztességes kollégám házassága, családi élete teljesen tönkrement, mert a 13 éves gyermeküket egy áruházban meggyanúsították azzal, hogy ellopott - emlékeim szerint - egy villanykörtét. Nem volt szabályos büntetőeljárás, nem voltak ún. meghatározott eljárási garanciák, például a védelemhez való jog, hanem egy ilyen katyvasz, hogy az iskolát, a gyámhatóságot értesítették, a szülőket berendelték, a gyereket kirúghatják ilyenkor az iskolából, mert nincs olyan, hogy ártatlanság vélelme, nem volt védelemhez való jog. Szerintem le kellene vinni 12 éves korra a büntethetőség korhatárát, viszont akkor legyen normális eljárás. Most a 10-14 év közötti bűnelkövető gyerekek esetében teljes rendezetlenség van a jogszabályok terén, ez szerintem senkinek sem jó, ezen változtatni kell.
Fiatalkorú bűnelkövetők esetében jellemző, hogy a szülők a fejbujtók, mert egy kis gyermek könnyedén befér a kamra ablakán, így be lehet őt küldeni lopni. Ilyen esetben, amikor a kisgyermeket használják fel bűncselekmény elkövetésére, sokkal szigorúbban kellene ítélkezni, ez nem egy bocsánatos bűn. Ezt nem nevezném megélhetési dolognak, mert az, hogy egy 10 éves gyereket vesznek rá arra, hogy másszon be a szomszéd ablakán és hozzon el, amit tud, ez az egyik legsúlyosabb bűncselekmény, amiért a szülők a felelősek. És ez oda vezet, hogy ez a gyerek 12 éves korában már önállóan fog lopni járni, és ha már loptam, akkor már rabolok is, szerintem így kezdődnek ezek a bűnözői karrierek.
A problémát a kezdeteknél, a gyökereknél kellene kezelni: ott, amikor a szülő buzdítja gyerekét a lopásra, illetve amikor bűnsegéd abban az értelemben, hogy passzívan tűri, hogy a gyereke lopkodjon.
Szerintem egy nyolc éves gyerek nem kezd el magától lopkodni, hanem az történik, hogy a szülő megtanítja rá, elviszi magával, mert befér a spájz ablakán, és elmondja neki, hogy ő még nem büntethető... Itt kellene csírájában elfolytani a dolgokat és nagyon súlyosan büntetni ezt az ,,életformát".
Az egyik Szólás Szabadsága c. műsorban arról volt szó, miként adják-veszik a VIII. kerületben az időközin a kopogtatócédulákat 1000 forintért. A műsor készítői több tucatot felvásároltak bizonyítékként, a jövő évi parlamenti választások tisztasága így már most megkérdőjelezhető. Mit lehet tenni, mi erről a véleménye ? (R. Ildikó)
Amíg Novák Előd a Jobbik részéről a felelőse annak, hogy ezeket a dolgokat megakadályozza, addig nagy baj nem lehet. A ferencvárosi választásokon sokakat leplezett le, bízom benne, hogy a jövőben is így lesz, persze fontos, hogy minden szavazókörben legyen például jobbikos szavazatszámláló is.
(Kuruc.info kiegészítés: a napokban adtunk hírt arról, hogy az OVB a Jobbik kérésére megnehezítette az ajánlószelvények hamisítását: a most kézbesítendő kopogtatókon már perforáció lesz és speciális festéket kevernek ki hozzá, így a fénymásolást ellehetetlenítik, tehát nem várható olyan gátlástalan csalássorozat, mint eddig - a szerk.)
Mi a véleménye APEH és a VPOP jelenlegi működéséről? Milyen változtatásokat tartanának szükségesnek a két szervezet működésében annak fényében, hogy jelenleg Magyarországon nincs olyan, legalább tíz embert eltartani képes vállalkozás, amely képes egyszerre megfelelni a jelenlegi (jelentős részben teljesen önkényes) ellenőrzéseknek és ugyanakkor kimaradni a politikai maffia korrupciós és egyéb üzelmeiből? (Név nélkül érkezett)
A kedves olvasó rámutatott a problémára: olyan sajátos helyzet van ma Magyarországon, hogy a gazdákat, vállakozókat a kormány bűnözőként kezeli. Beszéltem egy idős gazdával, aki férfi létére sírt, amikor elmesélte, hogy eddig a legnagyobb családi ünnep volt a szüret, amikor együtt örültek munkájuk gyümölcsének, most meg egy lidércnyomás lett az egész az ellenőrzések miatt.
Sokan arra panaszkodnak, hogy nem tudják a tényleges munkájukat elvégezni, mert mindig az ellenőrzésekre kell készülni, és valóban, úgy van felépítve a jelenlegi rendszer, hogy ne lehessen nekik megfelelni. Radikális változtatásra van szükség, az államnak is az kellene legyen az érdeke, hogy az emberek emelt fővelt, méltóságteljesen végezhessék munkájukat, amiből meg is tudnak élni. A kérdésben említett szervek jelenlegi működését éppen ezért felháborítónak tartom.
Rettenetes dolog lehet azért az apehosoknak a saját honfitársaik életét ellehetetleníteni, megbüntetni és sárba tiporni őket, tudván azt, hogy mire megy ki a játék. Terrorizálják az embereket, amelynek eredménye, hogy nem mernek tüntetni, egy petíciót aláírni, fellépni a korrupció ellen, mert félnek, hogy emiatt jön egy apehos ellenőrzés, ami könnyen tönkrevághatja vállakozásukat.
Ön szerint a felelősségre lesznek a vonva a rendőrség azon pribékjei, akik 2006-ban és 2009-ben honfitársainkra mertek lőni, vagy megússzák? (Név nélkül érkezett)
Az tragédia lenne, ha megúszhatnák, hisz akkor az rögzülne bennük, és az összes későbbi hasonló csirkefogóban, hogy ilyet minden következmények nélkül meg lehet tenni. 1992-ben is így érveltem az '56-os cselekményekkel kapcsolatban, a felelősségrevonás mellett, mert nem lehet azt sugallni, mondani, hogy nyugodtan lőjél a tömegbe, legfeljebb elévültetem a bűncselekményedet és akkor megúszod. Fontos, hogy az legyen az üzenet: a bűnt nem lehet megúszni, azt mindenképp büntetés követi.
Az interjú második része hamarosan...
A sorozat első része: - Nem elképzelhetetlen, hogy a Fidesz támogassa államfői jelölésemet - Kuruc.info-interjú Morvai Krisztinával


Forrás: Kuruc.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Húsz évnyi rablás rövid történ
  2010-02-07 20:49:29, vasárnap
 
  Húsz évnyi rablás rövid története - avagy Magyarország kifosztása

2010. február 6. 23:58:04

Több állami támogatást kaptak a multik az eltelt évek alatt, mint amennyi adót és járulékot befizettek az államkasszába

A nyugati pénzügyi tőke megtiltotta Antall Józsefnek, hogy az államadósságot a saját elképzelése szerint kezelje - állítja Bogár László. A közgazdász szerint hazánk - már a rendszerváltást megelőzően - egy globális és végtelenített adósságszivattyúnak, egy kifosztó szivattyúnak lett az áldozata.

,,Antall Józsefet 1990 elején, amikor még nem volt miniszterelnök, de már látható volt, hogy ő lesz a soron következő kormány feje, számos alkalommal vitték el azokba a nyugat-európai pénzpiaci központokba (Frankfurt, Párizs, London), amelyek a világ pénzhatalmának európai centrumai voltak" - mondta Bogár László közgazdász az Echo Televízió Kiút többszemközt című műsorában. Bogár László szerint Antall Józsefnek alkalma nyílt mindenkivel találkozni, aki ebben a pénzhatalmi rendszerben számít. A kilencvenes év végén drámai hangú beszélgetésen mondta el Bogár Lászlónak azt, hogy mi történt ezeken a beszélgetéseken. A rendszerváltás első miniszterelnöke szerint egy globális vélemény hatalmi terrorja nyilatkozott meg a találkozókon.

,,A bankárok udvariasan, de igen határozottan jelezték Antallnak, hogy mi az, amiről soha semmilyen körülmények között nem szabad beszélni. Nemcsak neki, de a kormányzati rendszer egyetlen tagjának sem" - mondta Bogár László, aki az Antall-kormányban politikai államtitkár volt.

A közgazdász szerint ilyen volt az adósság problémaköre, amely valójában egy negatív nemzeti vagyon. Tilos volt továbbá az adósság könnyítéséről vagy a fizetés átütemezésének akárcsak a lehetőségéről is beszélni. ,,Az ország népe logikusan számíthatott volna rá, hogy az adósságot eltörlik, vagy legalábbis felvetik ennek lehetőségét, mint ahogy ez Lengyelországban történt, ahol az adósság egyharmadát elengedték" - hangsúlyozta a közgazdász. Elmondta, hogy tilos volt arról is beszélni, hogy az ország egy végtelenített adósságszivattyúnak, egy kifosztó szivattyúnak az áldozata lett. Bogár László szerint arról végképp nem szabadott értekezni, hogy a hatvanas évek végén, a hetvenes évek elején hogyan és kik konstruálták meg azt a rendszert, amelynek nyomán az országot belehajszolták egy olyan adósságcsapdába, amelyből nem lehet kikecmeregni.

Antall Józsefnek azt is megtiltották, hogy a nemzeti vagyon kifejezést használja. A statisztikai évkönyvben 1989-ben szerepelt utoljára a nemzeti vagyon kifejezés. 1990-től - Antall József is ezt örökölte - már nem szerepelt ez a fogalom a statisztikai évkönyvben, amelyet a globális világképre hivatkozva szüntettek meg.

,,Antallnak arról sem szabadott beszélnie a nyilvánosság előtt, hogy a hazánk területén ideiglenesen állomásozó multinacionális vállalatok - amelyek azóta letarolták a magyar gazdaságot - milyen alkuval jönnek be Magyarországra. A legutóbbi időkig szigorúan tilos volt tudni, hogy mintegy hatezermilliárd forint nemzeti ajándékot (állami támogatást, adókedvezményt) kaptak ezek a vállalatok, többet, mint amennyi adót és járulékot befizettek az államkasszába" - mondta Bogár László. A közgazdász szerint a multik nemcsak ingyen használják a játéktereinket, de még nemzeti ajándékokban is részesülnek.

A sors fintora, hogy Soros György és Andrew Sarlos azt javasolta Antall Józsefnek, megvásárolják Magyarország adósságállományát, amely akkor huszonkétmilliárd dollárra rúgott. Ennek fejében a nemzeti vagyon legértékesebb darabjait kellett volna átadni az üzletembereknek. ,,Antall akkor azt válaszolta - nem szokott ilyen kifejezéseket mondani -, hogy ez kommunikálhatatlan, ezzel ő nem tud kiállni a magyar társadalom színe elé. Nem tudja elmondani, hogy a Nyugat, amelytől a felszabadításunkat vártuk, azzal kezdi a felszabadításunkat, hogy az adósságunk fejében elveszi a nemzeti vagyonunkat. A dolog tragédiája az, hogy eltelt húsz év, az adósságunk százmilliárd dollárral több, mint akkor volt, közben pedig eltűnt a nemzeti vagyon" - mondta a közgazdász, akinek az a véleménye, hogy rosszabb helyzetben vagyunk, mintha Antall József elfogadta volna Sarlos és Soros ajánlatát.

Bencze Izabella, a volt Kincstári Vagyoni Igazgatóság egykori vezérigazgató-helyettese szerint a fejlett demokráciákban az állami vagyon tíz és harminc százalék közötti arányt képvisel a magántulajdonnal szemben. ,,Magyarországon a szocializmusban kilencvennyolc százalék körül volt az állami tulajdon aránya. Felgyülemlett egy hatalmas vagyon, amelyet ha egy olyan típusú privatizációval értékesítettek volna, amely a bevételeket az államháztartásba vezeti be, az adósságokat ebből próbálja meg lefaragni, és senki nem lop el semmit, akkor ma Európa egyik leggazdagabb állama lehetnénk" - mondta Bencze Izabella. A jogász azt mondja, hazánkban a hivatalos kommunikáció szerint a reprivatizációt azért nem lehetett választani, mert annak költségeit a költségvetés és az állam teherbíró képessége nem viselte volna el.

Bogár László kijelentette, hogy a reprivatizáció, amelyet Csehországban megvalósítottak, számunkra tiltva volt.

,,Trianon miatt volt globális parancs a reprivatizáció megtiltása. A környező országok könnyen reprivatizáltak abból a rabolt vagyonból, amelyet véres koncként Trianon után kaptak, s a magukénak tekintettek.

Ezt a Nyugat, a globális hatalmi rendszer is elismeri. Mi lett volna, ha Magyarországon visszavezetjük a történelmi reprivatizációt? A Nyugatnak kényes kérdésben kellett volna állást foglalni: legitim döntésnek ismeri-e el a trianoni békeszerződést. Ezt a Nyugat el akarta kerülni" - mondta Bogár László.

(Forrás: Wiedemann Tamás - Magyar Hírek)

Forrás: polgarinfo.hu


http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=65049
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Strómanok
  2010-02-07 20:46:52, vasárnap
 
 
MAGYARORSZÁG: TÖBB,MINT 7OO OOO HEKTÁR FÖLDET ELADTAK ZSEBSZERZŐDÉSEKKEL,-AZ ÉSZAKI ,KELETI MEGYÉKET IS STRÓMANOK JÁRJÁK,-TAKTAHARKÁNYBAN IS. OLYAN PÉNZT KÍNÁLVA,AMIT TÖBB,MINT 10 ÉV ALATT SEM TÉRIT MEG A FÖLD,-KÉRDÉS,HOGY MIÉRT??? MOST TURÁN,-DE EGYÉBKÉNT MINDENHOL ÍRTJÁK,.LOPJÁK A ZÁRTKERTI GYÜMÖLCSÖSÖKET,-7O CSERESZNYEFÁBÓL 5O-ET VÁGTAK KI TOLVAJOK. A KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZAT "NEM KÍVÁNT NYILATKOZNI!!!"-DE "ELKÉPZELHETETLENNEK TARTJÁK,HOGY A FIATALJAIK ILYENENEK TEGYENEK. 1 AZAZ 1 DB RENDŐR JUT 12 KÖZSÉGRE!!! KÖZBIZTONSÁG NINCS. AZ ÁÁLLAMI TÁMOGATÁSOK NEM JUTNAK EL A KISEBB GAZDASÁGOKHOZ.

EGY NORMÁLIS ORSZÁGBAN SEM ADNAK EL FÖLDET!!!!
NE NYUGODJON ÉLETÉBE,AKI EZT ELTŰRI, AZOKRA SZAVAZ,AKIK EZT AZ ELMÚLT 20 ÉVBEN HAGYTÁK,-TÖNKRETETTEK MÁR MINDENT.
BŰNÖSÖK KÖZT CINKOS,AKI NÉMA!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán mérlegén az Ország
  2010-02-07 20:05:00, vasárnap
 
  Hány millió magyar [amnéziás] miniszterelnöke lesz?

Orbán mérlegén az Ország


Orbán évértékelője 2010-ben

Csodás asszociációk! Orbán Viktor országértékelő beszéde kapcsán a Szabolcska Mihály verselését aposztrofáló Karinthy Frigyes jutott eszembe. Beütöttem a keresőbe: ,,nincsen benne semmi sem, de az legalább egyszerű"... Hát mit látok? A ,,Fütyi"elnevezésű honlapot, amelynek írója ugyanezzel a verssel kezdi. Ő három versszakot idéz. Nekem elég lesz egy is, főleg ha olvasóim elugranak a ,,Fütyire", amit ajánlok.

,,Egyszerű és tiszta nóta,
Gólyafészek, háztető -
Nincsen benne semmi, ámde
Az legalább érthető."

Szegény †Molnos Angéla, nyelvünk lánglelkű őre jut eszembe, aki többször intett - Gyula (!) ne használjon idegen kifejezést, ha magyar is akad. Először a ,,primitív" jelzőt akartam használni...

Ha már a magyar nyelvnél tartunk, kezdjük azzal, hogy az ,,országértékelésnek", mint fogalomnak, voltaképp nincs semmi értelme. Az ország elvont és összetett fogalom. Legegyszerűbb meghatározását kölcsönözzük A Magyar Értelmező Szótárból. ,,Az ország egységes államszervezetbe tartozó földrajzi terület a benne és rajta levőkkel együtt." Az értékelés pedig ,,valakinek, vagy valaminek mérlegelő megítélése." Értékelni tehát országot nem lehet, csak az országnak valamely tulajdonságát, vonását, stb. Most, nagy valószínűség szerint, olyan miniszterelnök ül megint Batthyány, ill. Kossuth Lajos székébe, aki a magyar nyelvet nem ismeri. Mióta elhangzott a beszéd, amelyet a sajtó is hol évértékelőnek, hol ,,országértékelőnek" nevez, se szeri - se száma a vele foglalkozó közleményeknek.
Ami engem illet az[origo] 2010. 02. 05-i közleményéből ,,dolgozom", annak sorai közé illesztve, amit Orbánról és a beszédről eszembe jut. Hát' eszembe jut egy s más, de igyekszem rövidre fogni. Ez azért is nehéz, mert nemrég fejeztem be Debreceni József ,,Arcmás" c. 450 oldalas művének olvasását. Előkotortam Kende Péter: ,,A Viktor" c. könyvét is. A többit egyelőre nem találom... Lássuk tehát az [Origo]-t

Az ország gazdaságának talpraállítását, tíz év alatt egymillió új munkahelyet és erős közbiztonságot ígért országértékelő beszédében Orbán Viktor Fidesz-elnök, azt azonban nem részletezte, hogy ezt konkrétan hogyan Szent meggyőződésem, hogy erről neki sincs halvány lila gőze sem. A nagypolitika egyébként is túl magas neki. Néhány fajsúlyos politikai melléfogását elemezgettem jómagam is fogja megvalósítani. Kimérten beszélt ellenfeleiről is, és óva intett a gyűlölettől és a szélsőségesektől. Azt ígérte, lesz elszámoltatás, de nem a bosszú kormánya jön. Ez szerfölött érdekes, hisz nemrég a felelősségrevonást az Enron példájával illusztrálta, amelynek a vezetői ,,24 évi börtönt kaptak" [Debreceni: 356. old.] Itt és most jegyzem meg, hogy az ,,elszámoltatás" kérdésére az [origo] közlemény többször vissza-visszatér, nyilván Orbán nyomán, aki - ezek szerint - ismételgeti önmagát.

A remény és a megértés volt Orbán Viktor pénteki évértékelő beszédének két legfontosabb üzenete. A Fidesz elnöke 12. alkalommal értékelte az ország helyzetét, az egész nemzet összefogását állította középpontba.

Kattintson a nagyobb mérethez
Orbán beszédében az elmúlt 8 év szocialista kormányai által szerinte elkövetett hibákat és bűnöket állította szembe azzal, hogy egy új kormány új korszakot hozhat Hogy milyen lesz az új korszak, erre következtetni lehet abból, amit Orbánról, a Fideszről és az első Orbán kormányról tudunk. A társadalmi rendnek nagyon sok összetevője van. Közéjük tartoznak az elvek, különös tekintettel az erkölcsi elvekre. Én most egy segéd-elvvel, a ,,bizonylati elvvel" és Orbán ehhez fűződő viszonyával foglalkozom. Gondolom, axiómaként kezelhetem azt, hogy egy országban csak az képes rendet teremteni, aki a saját pártját és önmagát is képes gatyába rázni. A Fideszben, amikor Gansperger Gyula volt a könyvelő és Simicska Lajos a jogi gazdasági mindenes, egy könyvvizsgálat készült. Balla Judit készítette, felkérésre! A könyvvizsgálat súlyos anyagi visszaélésekre derített fényt. Anyagát sokszorosították és szétosztották a Parkszínpadon tartott Fidesz Kongresszus résztvevői között. A hatás frenetikus volt. Tekintve, hogy a stílus maga az ember, idézem Orbánt. ,,Ami ... az anyagot illeti ... Felforgató, bujtogató elemekből álló csoport aljas akciója ez! Mindenféle puccsisták felhatalmazás nélkül terjesztenek itt egy hazugságoktól hemzsegő rágalmazó anyagot! ... Ha ebben a röpiratban bármi is igaz, akkor én is gazember vagyok ... Bűnvádi feljelentést teszek az anyag írói ellen. A törvény előtt kell felelniük mocskos tettükért! [Kende: 96. old.] Sokáig kellett gondolkodnom, hogy ennek az ordenáré stílusnak a megfelelőjét megtaláljam. Megvan! Visinszkij beszélt ilyen hangnemben - a koncepciós perekben. Csak ott! Róla ugyanis tudni kell, hogy egyébként kiváló jogász volt. [Ez Orbánról nem állítható.] Szignifikáns műve, ,,A Perbeli bizonyítás elmélete a szovjet jogban", a mai napig érvényes téziseket tartalmaz. Liberálisabb, (!) mint napjaink judeoliberális bíráskodása! De ez egy más történet. Ami a könyvvizsgálat további sorsát illeti, szintén tanulságos. Balla Judit ,,megvált" a Fidesztől. Orbán pedig nem tett feljelentést... az ország életében. ,,Gyengének látnak minket, aminek egyértelműen a gyenge kormányzás az oka [...] Itt az ideje, hogy Magyarországnak erős kormánya legyen" - mondta Orbán.

Orbán szerint Magyarországon ma az emberek egyik fele dühös, a másik csalódott. Előbbiek szerinte azok, akik tudták, hogy a jelenlegi kormány rossz irányba viszi az országot, Hát, igen! Sokan tudták, de nem tettek semmit ellene. Hogy miért? Mert Orbán azt mondta nekik, megtehetnénk, de ,,nem vagyunk úgy öltözve"! Míg a másik csoportba azok tartoznak, akik rájuk szavaztak, de csalódniuk kellett bennük. Nekik azt üzente, hogy nem kell megváltoztatniuk a felfogásukat, de támogatásukat várja. ,,Nincs reménytelen ország, csak reménytelen kormány van, ahogy nincs szegény ország, csak rosszul kormányzott ország van" - mondta. Ez a legaljasabb hazugság, amelyben Orbán és Debreceni egymás cinkosaiként járnak el a porhintésben. Az ország fő baja az, hogy adósrabszolgaságra jutott. Erre még Debreceni is utal, jóllehet ő csak orbánértékelőt, s nem országértékelőt írt. Könyve vége felé [amikorra az olvasó kifárad, esetleg el is alszik], odabiggyeszti ,,... A nyugati civilizáció válságban van ... a globálissá vált tőkés gazdaság s az általa indukált fogyasztás rákos daganatszerű növekedése ... megsemmisítéssel fenyegeti a természeti környezetet, ... A nyugati társadalom elveszítette biológiai önreprodukciós képességét, fogy és öregszik. Emiatt csőd fenyegeti a nagy elosztó rendszereket ... A levegőben a kései Róma szaga [bűze] terjeng." [441. old.] Ehhez hozzá kell tenni, hogy a döglődő szörnyeteg előbb igyekszik kiszürcsölni mindent, az emberi és természeti környezetből, hogy agóniáját meghosszabbíthassa. Orbánnak a ,,kegyelemdöfésről" kellene elmélkednie. Ezt megteszik majd helyette mások.

A megújulásnak az erőre, az észre és a szorgalomra kell épülnie - mondta Orbán, aki hozzátette azt is, hogy az ország megújítása nehéz vállalkozás. ,,Megrendítően sok és nehéz feladat áll előttünk" - mondta Orbán, aki ezért az elmúlt nyolc év szocialista kormányait okolta. Orbán itt úgy tesz, mint nyálas kedvence Papp Lajos, aki olyan hibákat emleget, amelyekről nem tehet. Kézenfekvő, hogy az ország nyomorult állapotáért a nyomorult kormányok csak részben felelősek. Itt említem az undorító Debreczeni legundorítóbb hazugságát. ,,... Fáj, hogy ezúttal mindent magunknak köszönhetünk. 1849-ben, 1945 után és 1956-ban azzal vigasztalhattuk magunkat, hogy nem rajtunk múlott, hogy megint eltapostak bennünket az idegen nagyhatalmak ... Most az egyszer hagyták volna! Most mindent magunknak köszönhetünk. Most tényleg azt kapjuk, amit megérdemeltünk." [Debreczeni: 440. old.] Óh a mocsok! Ő ne tudná, éppen ő ne tudná, hogy a ,,rendszerváltás" egy minden részletében levajazott folyamat volt, amihez a magyar történelem leghitványabb miniszterelnöke asszisztált. Ő ne tudná, hogy mi lett a sorsa annak a kommunista diktátornak, aki nem engedte országát eladósítani és nem volt hajlandó asszisztálni? Nem látta a Ceausescu házaspár elleni ,,bűnper" kockáit? Nem látta a szitává lőtt, felkoncolt tetemeket? Tudod mit, Debreceni? Ha ennyire hülye vagy, tájékozódj a méltóságos Tőkés László püspök úrtól! Ő majd felhomályosítja a hülye agyadat. Mellesleg, a püspök úrra, Orbán kedvenc csahosára, sort kerítek még - istenúgyse!

Nem árulta el a terveit. Röhej! Milyen tervei lehetnek egy ,,defterdárnak"? [Defterdár a török adószedők megnevezése, akik felelősek voltak az adólajstromok (defterek) összeállításáért, az adók behajtásáért.] Az adóbehajtást tehát nem lehet a defterdárnak felróni, legfeljebb azt, hogy ,,ilyen" foglalkozást választott. Ha ,,X" nem vállalja, örömest beáll ,,Y". Az is törvényszerű, hogy a defterdár saját zsebére is lop. [,,Nyomtató lónak ne kösd be a száját."] Probléma a mérték, helyesebben a mértéktelenség lehet. Medgyessy defterdár és bandája, Gyurcsány defterdár és bandája mértéktelenül loptak múltidőben, Bajnai defterdár és bandája pedig mértéktelenül lopnak, jelenidőben. Az ilyen anomáliák következménye, hogy az agyonsanyargatott adóalany megroppan, megrokkan. Következményesen maga az adóbevétel csökken. Az élesszemű, azaz fényestekintetű szultán ilyenkor selyemzsinórt küldött a defterdárnak, sürgősebb esetben megkurtította egy fejjel. A döglődő szörny tekintete viszont már homályos. Emiatt esetleg nem fog észrevenni semmit. A kérdés csupán az, hogy Orbán defterdár és bandája - nyolcévi ,,koplalás" után - mennyire lesz képes az önmegtartóztatásra. Ha abból indulunk ki, hogy Orbán defterdár és bandája mennyire voltak önmegtartóztatók első defterdárságuk idején, semmi jóra nem számíthatunk. Azaz... Ha a defterdárságot a következő ciklusban, vagy az utána következő ciklusban netán elsodornák a történelem viharai, az aktív, ill. quietalt [nyugdíjas] defterdárok kérdése nem jogi, hanem köztisztasági kérdés lesz. [A gyepmester (sintér) eltakarítja őket.]

Többször leírtam, immáron csak ismétlem, Torgyán doktor, ill. Zacsek egyáltalán nem túloztak, amikor álliberális férgekről és dögkeselyűkről, ill. a nemzetet belülről rágó termeszekről ,,példálóztak".

Orbán - hasonlóan az elmúlt 3 év 'országértékelő' beszédeihez - ezúttal sem mondott konkrét, megfogható ígéreteket, inkább általános vízióját ismertette. ,,Munka, család, otthon, egészség, rend" - Orbán szerint ezekre az értékekre kell épülni az új kormányzásnak, amelynek a legfontosabb feladatai közé sorolta a gazdaság, az egészségügy és a közbiztonság helyreállítását. Arról azonban semmit nem mondott, hogyan képzeli el ezt. Elárulhatom önöknek, sehogy sem képzeli. Ilyen ,,elképzelései" Hitlernek voltak csupán az utóbbi kétezer esztendőben. Csak a kényszer visz rá, hogy Hitlert és Orbánt egy napon, egy lapon említsem.

*

A ,,nácik" a tényleges hatalomátvétel előtt létrehozták a teljes alternatív államapparátust, amelyben minden kinek megvolt a beosztása és részletekbe menően testére [ill. a ,,fejére"] szabott feladata.
*

Kiiktattak mindent és mindenkit, aki a népet addig szipolyozta, sanyargatta.
*

Személyekig lebontva kartonozták azokat, akikre ,,felistápolás" és azokat, akikre ,,eliminálás" várt. Aztán sorra ,,kipipálták" a tételeket...
*

Ebben a ,,forradalomban" sokan és méltán kihúzták a gyufát. Ám ,,haszonélvezők" is akadtak jócskán. No, nem a Szalainé Szilágyi Eleonóra féle kövér emeszpés poloskák, hanem a gyerekek, az anyák, az öregek és a betegek, azaz a ,,szemérmes szegények" milliói. És mi volt a ,,fedezet"? Nem fogják elhinni! Az SA tömeghadsereg öklei, csizmái, fütykösei... [Hitler és Soros (!) óta tudjuk, a gazdaságnak nincsenek objektív törvényei. Kapitalizmus van - vagy más. Pl. nemzeti szocializmus. Ilyesmit építget manapság Oroszország, Kína és több más állam, amelyet az USA már nem mer megtámadni a ,,demokratikus jogok" helyreállítása ürügyén.]
*

Stb., stb.

Mindössze egyetlen konkrét ígéretet mondott, azt állította, 10 év alatt 1 millió munkahelyet lehet létrehozni az országban, erről azonban már korábban is beszélt, és most sem részletezte, hogy ezt milyen módon akarja elérni.
Megint Hitler... Ő a Birodalmi Autópályával kezdte a tömeges munkahelyteremtést. De hát Orbánnak első országlása idején nem volt erre gondja. A szocik építettek, építgettek ugyan autópályákat, csakhogy ez mulatság a ,,korrupciós költséghányad" miatt költséges passziónak bizonyult. Az MDF - amíg nem volt szoci - felhánytorgatta, hogy
,, Magyarországon ilyen drágán még nem épültek autópályák, és arra sincs példa, amilyen mértékben az SZDSZ-MSZP kormány elzálogosítja a jövőt. Az indokolatlanul drága autópálya-építések költségvetése teljesen átláthatatlan. Ezt igazolja, hogy sem az Állami Szám vevőszék, sem az EU nem igazodik el az építkezések finanszírozási kérdéseiben. A finanszírozás zavarossága a korrupció melegágya - áll a közleményben."

Gondolhatja valaki, hogy majd Orbán? Hacsak ... Hoppá, megvan! A Simicska! Ha ő lesz [ismét] az APEH és még a Számvevőszék elnöke, hamarost' eligazodnak a dolgok. Ha a szoclib defterdárok disznólkodhattak nyolc évig, Orbán defterdár, miért ne tehetné ugyanezt négy - uszkve nyolc évig? Van ennek ,,jogi" akadálya? Nincs!

Általánosságban annyit említett még: védeni kell a munkát, a földet, a vizet, a vállalkozásokat, a betegeket. Nem lehet kétséges, Orbán sokmindenre képes - általánosságban. Ámde konkrétan épp az ő első defterdársága idején egyezették Brüsszelben azokat a ,,pontokat", amelyek révén, előbb-utóbb, kicsúszik a föld az országlakosok talpa alól.

Bosszú nem, elszámoltatás igen. Ismétel. Nem követem.

Bár Orbán többször utalt a szocialista kormányok által szerinte elkövetett hibákra és bűnökre, ezeket főleg Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfőhöz kötötte. Amikor nevesítve beszélt az elmúlt 8 évről, akkor Gyurcsány korszaknak nevezte ezt az időszakot. Bajnai Gordon jelenlegi kormányfőre csak egyszer utalt, amikor rosszallóan azt mondta, nem elégedett azzal, amit az elmúlt egy évben a kormány a munkahelyteremtés ügyében tett. Az egykori MDF-es köcsög Debreceni és az általa simfelt Orbán nézetei között Bajnai defterdár megítélésben nincs különbség.
Debreceni azt írja: ,,... A Bajnai kormány - tisztelet neki - elvégzi mindazt, ami a válságkezelésben a legkínosabb, a legnépszerűtlenebb; Orbánnak kevés marad a piszkos munkából..." [Debreczeni 418. old.] Nem hülyültem meg! Tényleg ezt írja! De tényleg, hát nem lenne jó samesze Orbánnak Bajnai is? Mér' ne? Vajh' mi a különbség Simicska és Bajnai ,,erkölcsisége" között?

,,Nem a bosszú kormányzása jön, a hibákat akkor is ki kell javítani, ha mások követték el őket" - mondta Orbán, de hozzátette: az új kormánynak feladata lesz az elszámoltatás. Nem a bosszú kedvéért, hanem azért, hogy a jövőben ne ismétlődhessenek meg azok a hibák, amelyek szerinte az elmúlt nyolc év kormányzati politikáját jellemezték. Az egész beszédre jellemző volt ez a szenvedélymentes, józanságra intő hangnem, és akkor is kimért volt, amikor politikai ellenfeleiről beszélt, pedig az elmúlt néhány évben sokkal keményebb hangot is megütött velük szemben. Érdekes! A szenvedélymentes józanságra intő Orbán, miért tud olyan szenvedélyes lenni, ha a Fidesz piszkos pénzügyeit szedi kottába valaki? Melyik az igazi Orbán? Szerintem a kongresszuson hőbörgő Orbán az igazi.

Óvott a Jobbiktól



Orbán több dologra figyelmeztette a választókat. Bár a Jobbikot egyszer sem nevezte meg beszédében, kétszer is utalt a radikális pártra, beszéde végén kijelentette, ,,a szélsőséges erőknek hiába nagy a hangjuk, hiába rázzák az öklüket, nincs és nem is lesz erejük, hogy lényeges változást vigyenek végbe, őket támogatni eltékozolt erőfeszítés".

Bár egész beszéde a választási győzelemben való bizonyosságot sugározta, a támogatókat óva intette attól, hogy elbízzák magukat. ,,Az egyetlen felmérés, amire adni lehet, április 11-én lesz" - mondta a választásokról...

Persze, elő kellett hozakodni a Jobbikkal is. Szentigaz, ember legyen a talpán, aki az éjfekete Jobbikon és éjfekete vezetőin [Morvai - Vona] el tud igazodni. Dehát nem is ez a lényeg! Nem vitás, hogy a Jobbik, ill. a Gárda totál alkalmatlanok egyik ,,legfőbb feladatuk" betöltésére: a vidék oltalmazására. Egy igen fontos szerep azonban nem vitatható el ettől a díszes társaságtól. A Jobbik a ,,választási matematika" egyik fontos figurája, a ,,fenyegető" kétharmados többség ,,veszélyének" elhárításában. Aki ezt nem érti, az egész ,,rendszerváltást" nem érti, azaz hülye! Arról van szó, hogy a ,,paktummal" Antall és Tölgyessy a korlátlan felelőtlenség rohadt liberális rendszerét hozták létre, ill. betonozták be. Egy, uram bocsá', kétharmados többség esetén felelős, felelősségre vonható? kormány jöhetne létre, amelytől minden gengszter, legyen bár populista - fundamentalista, avagy szoci, libsi, bibsi,- jobban óvakodik, mint ördög a tömjénfüsttől. Az egész rohadt politikai struktúra, bárhogy acsarkodjanak is a pojácák jobbról - balról, egy egységes és oszthatatlan rendszer részei. Ők egymást sohasem fogják ,,pusztítani", azért olyan ,,mértéktartó" a büdöslábú felcsúti focista. Hogy ez miről jut eszembe? Hát a záró sorokból.

És hozzátette: ,,mindenki kell, mindkét szavazatával". Orbán módosítva idézte Puskás Ferenc legendás mondását is [Kis pénz - kis foci, nagy pénz - nagy foci]: ,,kis különbség - kis változás, nagy különbség - nagy változás [...] annyi mindent kiálltunk az elmúlt nyolc évben, hogy megérdemeljük a nagy változást" - fogalmazott.

Én ezzel a baromsággal kapcsolatban képtelen vagyok bármiféle ,,nagy változást" asszociálni, mert Orbánnak fogalma sincs arról, mit ért e fogalom alatt, egyáltalán mit beszél. Viszont a foci! Az már mind valamit. Igaz, soha nem voltam focista, ,,csak" ejtőernyős, boxoló és cselgáncsozó. Mindhárom sportághoz hozzátartozott az öltöző, csakúgy, mint a futballhoz ... És a lábszag! Az a valami, amely megtelepszik a nyálkahártyán, átjárja a ruházatot, a hajat és az ember agyát... Hát ez a lábszag az, amely Orbán tudatalattijából minduntalan a felszínre tör és olyanokat mondat vele, amiknek nincs értelmük. De ha - deus es machina - Orbánnak a fejére esne a kétharmad, még mindig lenne kibúvó, à la antalljóska : ,,tetszettek volna forradalmat csinálni".

Nem erre várunk, nem erre számítunk!

2010.02.06

Sz. Gy.

http://szeszak.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=128&It emid=158
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Részegségi fokozatok
  2010-02-07 19:46:44, vasárnap
 
  Részegségi fokozatok





ENYHÉN SPICCES /Sanyika/
Tünetek: csillogó szemek, gyakori vigyor, néha váratlan kurjantás.
Fogyasztás: 4-5 üveg sör, vagy ugyanannyi nagyfröccs.
Pályagörbe: egyenes.

FÉLSPICCES /Sanya/
Tünetek: a szemek még jobban csillognak, heveny nótázási inger, a beszéd felgyorsul, minden 10. szó után egy-egy elfojtott böffentés.
Fogyasztás: 2 fél rum és 4 üveg sör.
Pályagörbe:egyenes, itt-ott gyorsan korrigált oldalirányú billenés.

SPICCES /Sanyi/
Tünetek: a szemcsillogás marad, a vigyorgás konstans és infantilis jellegű, a beszéd érthetőségi foka csökken, kezd megszűnni a különbség a zöngés és zöngétlen mássalhangzók között.
Fogyasztás: 1 deci törköly és 6 üveg sör.
Pályagörbe: kissé hiperbolikus, illemhelyre való távozás közben ötletszerű megkapaszkodás különböző tárgyakban, az egyik ilyen, a pincérnő bal melle.

KÓTYAGOS /Sándor/
Tünetek: a szem fénye megtörik, trágár kifejezéseket használ, minden böfögéssel kísért csuklás után folyamatos, fals éneklés. Bodri kutya bottal verésénél egy könycsepp az arcon.
Fogyasztás: sok sör.
Pályagörbe: ciklois ívekkel tarkított parabola.

ENYHÉN RÉSZEG /Alex/
Tünetek: az arc vonásai plasztikussá válnak, a mimikai izmok nyersgumiszerűen funkcionálnak, a beszédben gargalizáláshoz hasonló szavak tűnnek fel, diszkrét vádaskodás a ló nemi szervének és a pincér végbelének feltételezett kapcsolatáról. A sótartó reflexszerű ellopása.
Fogyasztás: 3 fél rum, 1 fél vodka, 4 üveg sör és 3 nagy fröccs.
Pályagörbe: ilyet az ökör is csak vágtában vizel.

FÉLRÉSZEG /Alexander/
Tünetek: a szem fénye teljesen megtört, a tekintet gyűrűző pocsolyához hasonlatos, a beszédben furcsa mondatok, látszólag érzelmes turkesztán pásztorbeszéd-részletek keverednek. A WC-ben vizelés közben obszcén ódáknak a falra való írkálása reszketeg betűkkel, mint pl.: “Ha rövid a f*rkad, közelebb kell állni, nem kell a budiból Balatont csinálni!".
Fogyasztás: 2 deci rum, 8 üveg sör és 4 deci bor.
Pályagörbe: átmegy térgörbébe, amely a lépcsőn való leguruláskor Archimédesi spirálishoz hasonló.

RÉSZEG /Alexandrovics/
Tünetek: a szem csukva marad, csak akkor nyílik ki, amikor a lekókadó fej felborít 2 üveg sört, halk sírdogálás, az arcon megjelennek az örökölt degeneráltság koravén ráncai. Illemhelyre bezuhanás a csukott ajtón keresztül.
Fogyasztás: 3 deci vodka, 10 üveg sör és 10 nagyfröccs.
Pályagörbe: matematikailag leírhatatlan, négydimenziós mozgás, a 4. dimenzónak bejön a DELIRIUM TREMENS.

TÖKRÉSZEG /Alexej Alexandrovics/
Tünetek: a szem szinte állandóan csukva, de néha nyitva is van, csak a fehérje látszik. Ezen keresztül látható a “Kóma Kalandjai", az érzékszervek teljesen pertubáltak, se kép, se hang, halk hörgés, időnként a bal orrlyukon keresztül való hányás. Mint a zárójelentésből utólag kitűnik, a detoxikálóban a “Filmszakadás" című film megtekintése.
Fogyasztás: kb. annyi, mint egy kozák lovasezred, lovakkal együtt.
Pályagörbe: nincs, csak apró rezonatív helyzetváltozások csuklás közben.

 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Csődbe vitte a várost, lemondo
  2010-02-07 19:40:09, vasárnap
 
  2010-02-07. 17:31

Csődbe vitte a várost, lemondott és boldogan él, míg...

Lemondott tisztségéről Szigetvár szocialista alpolgármestere, aki a szintén MSZP-s Paizs József halála után vette át a város vezetését. A 11 ezer lelkes baranyai város csődközeli helyzetben van, adóssága csaknem egymilliárd forint, hiteltörlesztésre idén 400 milliót fordítanak. A testületnek még az idei költségvetés fő számait sem sikerült elfogadnia. A választási törvény szerint ősznél előbb nem lesz új polgármestere Szigetvárnak.
A hír tökéletes látképet ad a magyar társadalom mai helyzetéről. Szocionistáról szocionistára vándorolt a városvezetői szék, miközben egy nem igazán metropolisnak számító baranyai kisvárost csődbe vittek. Ez után simán lemond a városatya, a településnek nincs költségvetése sem, nyakig eladósodott. Hab a tortán, hogy a lakók nem sétálnak ki a helyi hivatal elé, hogy felpofozzák ezt a gazembert, vélhetően abban bíznak, hogy a magyar lakosság többi, nem Szigetváron élő része is majd oda húzza az x-et, ahol majd jó lesz ismét mindenkinek.
Fel kéne már fogni: ha a civil szerveződések ilyen esetben sem képesek létrejönni és sikereket elérni, akkor egy párt sem mentheti meg Magyarországot, benne Szigetvárral együtt. Alább a hír részletesen:
Szigetvár általános ügyekért felelős alpolgármestere, Kozma László egészségi állapotával és az önkormányzatnál kialakult helyzettel indokolta lemondását. A tízezer lakosú kisvárosban november óta nem ülésezett a képviselő-testület, az idei költségvetés tervezéséhez pedig csak most kezdett hozzá a polgármesteri hivatal. A tízezer lakosú kisvárosnak takarékos büdzsére van szüksége, a sikertelen privatizáció miatt ugyanis a kórház veszteségei továbbra is a város kasszáját terhelik.
Fazekas Róbert, fideszes önkormányzati képviselő azt mondta: az előző városvezetés átgondolatlan gazdasági döntései, valamint kamikaze költségvetési politikája sodorta ilyen áldatlan állapotba a várost. (Érdekes, hogy a Zsidesz helyi szervezetei sem bírták ezt a folyamatot megállítani, azaz egy kisvárosban sem tudták átvenni a hatalmat - a szerk.)
A 2010-es költségvetés előzetes számítások szerint közel egy milliárdos hiánnyal számol, míg a bevételi oldal épphogy vagy alig éri el a kétmilliárdot.
A szocialista Kozma Lászlótól várhatóan a másik alpolgármester, az SZDSZ-es Rodek Gyula veszi át a város vezetését. Ő az országgyűlési választásokon már az MDF színeiben indul. (Tetszik érteni? A polgárok megválasztottak egy maszopos polgármestert. Most ne térjünk ki arra, hogy hol volt nekik akkor a józan eszük, ez van. Viszont, mire lejár a ciklus, majd minden párt képviselője lesz már polgármester. Ők ezt biztos demokráciának nevezik, a népfelség elvének ilyen mérvű lábbal tiprását. Ezért vagyunk mi Abszurdisztán - a szerk.)
Szigetvár MSZP-s polgármestere, Paizs József januárban halt meg tragikus hirtelenséggel. Az idő rövidsége miatt időközi polgármester-választást már nem lehet kiírni a városban az októberi, általános helyhatósági választásig. (Azaz: a törvény szellemének uralkodnia kell a polgárok elemi érdekei felett. Nevetséges lenne mindez, ha nem velünk történne - a szerk.)


(hírTV nyomán Geyer)

Ajánló: Háború a nemzet ellen DVD - Hazánk kifosztása, Jelenczki István alkotása! (x)


http://kuruc.info/r/26/54813/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lovas István: Rabosított MSZP
  2010-02-07 19:37:50, vasárnap
 
  2010-02-07. 19:19


Lovas István: Rabosított MSZP

A Magyar Nemzet önhibáján kívül belügyminisztériumi értesítővé vált.
Ennek alátámasztására idézetek a lap csütörtöki számának címoldaláról és az azt követő oldalakról: Bűnügyi lavina indul a MÁV-nál is? - Nyomozók vizsgálják a végkielégítéseket, és tanácsadói szerződéseket kértek be.
Ez a címoldalon a hajtás fölötti fősztori.
Az alatta betördelt cikk címe: Demszky előszobájában a BKV-botrány/Újabb három személyt vettek őrizetbe a rendőrök, köztük a főpolgármester bizalmasát.
Még szintén az első oldalról való cím: Antibiotikumos mézet találtunk. A cikknek még az első oldalon véget érő utolsó mondata: ,,A hatóság úgy tűnik, nem lát a szemét(t)től: tavaly több mint hétszáz mintát vizsgált, s csak egy-két hibás mézet talált." A tényfeltárás egyébként arról szól, hogy nálunk simán árulható olyan méz, amelybe rákkeltő anyagot kevernek: a hatóság még falaz is a forgalmazó, bűnöző multiknak.
A második oldal címeiből, kezdve a lap tetején: Csontvázak a MÁV szekrényében is?/Hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz a rendőrség a cég informatikai vállalatnál.
Ez alatt Zuschlag tovább tagad/Nem vagyok maffiafőnök - állította a volt szocialista politikus címen olvasható beszámoló.
A lap alján pedig UD-ügy: eredménytelen szembesítés címet kapott tudósítás, amelyet a tisztességtelenségben kiszáradt Dávid Ibolya MDF-vezér alperes fényképe tesz még kevésbé étvágygerjesztővé.
A harmadik oldalon háromnegyed oldal terjedelemben Őrizetben Demszky bizalmasa/A BKV igazgatóságának SZDSZ-es elnökéből is gyanúsított lett címmel megfejelt beszámoló látható, melytől jobbra kéthasábos cikk a bűnöző kormánypárt egyik sztárja, Hagyó Miklós maffia-hálózatáról ezzel a címmel: Védtelenné váló Hagyó-emberek.
Az MSZP választási listájáról most bűnbe keveredése miatt ejtett Hagyó, a BKV-ért végső soron felelős Demszky főpolgármester volt helyettese Képeslapunk mostani számának főszereplője. Arca egyébként a tartalom és forma marxi egységének ékes illusztrációja.
Az oldal harmadik írása ezt a címet kapta: Trükköző MSZP-s indul a Hegyvidéken?
Folytassuk? Folytatjuk.
A 4-ik oldalon cikk olvasható arról, hogy ítéletet hirdetnek abban a perben, amelyben a kerepesi általános iskola keresi igazát a Hiller-tárcával szemben, amiért koncepciós eljárást indítottak e tanintézmény ellen. A válogatást most már tényleg fejezzük be az oldal egy másik cikkével, amelynek címe: Vizsgálat indul a TV2 ellen.
Talán nem túlzás, ha azt állítjuk: legény legyen a talpán, aki a világ mintegy 220 országának egyetlen lapjából is hasonló tartalmat idéz.
Ehhez valóban nincs mit hozzá tenni.
Talán egyet. A balliberális sajtó a 2006-os választások után diadalittasan újságolta, hogy a rabok között is az MSZP lett a favorit.
Megértjük.


(Lovas István - Magyar Nemzet Képeslap)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit mondott a rács mögött Dems
  2010-02-07 19:35:39, vasárnap
 
  Mit mondott a rács mögött Demszky főtanácsadója?

2010. február 7. 15:54:06

Mesterházy Ernő védekezik. Ezt az ügyvédje közölte, aki a titoktartásra hivatkozva arról már nem beszélt, hogy a főpolgármesteri főtanácsadó tett-e terhelő vallomást valakire. A vagyonosnak tartott Mesterházy Ernő hajlandó lett volna fizetni azért, hogy szabadlábon védekezhessen. Óvadékkérelmét azonban a bíróság elutasította. Az egyik kereskedelmi televízió úgy tudja: védője 20 millió forintot ajánlott fel.


Ahogy az őrizetbe vétel után, úgy az előzetes letartóztatás elrendelését követően sem nyilatkozott Mesterházy Ernő védője arról, hogy Demszky Gábor főtanácsadója tett-e másra terhelő vallomást.

Az első fokon eljáró bíróság közleménye szerint Mesterházy Ernő esetében az előzetes letartóztatás négy törvényi feltételéből kettő állt fenn: a szökés, elrejtőzés, illetve a tanúk befolyásolásának vagy a bizonyítékok megsemmisítésének veszélye. A védő nem tartja életszerűnek, hogy a főtanácsadó összebeszélne másokkal.

A vagyonosnak tartott Mesterházy Ernő hajlandó lett volna fizetni azért, hogy szabadlábon védekezhessen, óvadékkérelmét azonban a bíróság elutasította. Pap Gábor, Mesterházy Ernő ügyvédje a hírTV-nek azt mondta: nincsenek meg a törvényi feltételek az óvadék letétbe helyezésére.

Demszky a szocialistákra hárítana?

Sajtóhírek szerint Demszky Gábor a jövő héten ismét megpróbálja a szocialistákra hárítani a felelősséget. A főpolgármester hétfőn állítólag nyilvánosságra hozza azokat a Hagyó Miklósnak írt leveleket, amelyekben figyelmeztette MSZP-s helyettesét a BKV-nál tapasztalt gondokra.

Jól jött az MSZP-nek?

Az MSZP-ben Demszky Gábor főtanácsadójának letartóztatása után sem számítanak arra, hogy a BKV-ügy következő gyanúsítottja közülük kerül majd ki.

Mesterházy Attila, a szocialista párt miniszterelnök-jelöltje hallani sem akar a történtek olyan értelmezéséről, hogy a Mesterházy Ernő ellen indított büntetőeljárás jól jött a szocialistáknak.

Steiner Pál, az MSZP fővárosi frakció-vezetője és országgyűlési képviselője kitérően válaszolt arra a kérdésre, hogy felfüggesztenék-e a mentelmi jogát egy szocialista képviselőnek, ha az ügyészség a BKV-ügy miatt a kiadatását kérné a parlamenttől.

Forrás: hírTV


http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=65056
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2010.01 2010. Február 2010.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 183 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1371
  • e Hét: 4473
  • e Hónap: 15584
  • e Év: 169080
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.