Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Epertorta
  2010-03-16 20:07:18, kedd
 
  Epres gyümölcstorta

Női napozó receptje:

Hozzávalók:

50 dkg eper
25 dkg mascarpone
4 tojás
30 dkg liszt
10 dkg cukor
1 dl tej

Elkészítés:

Az elkészített klasszikus recept alapján készült piskótaalapot a formába öntjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. 50 dkg epret leturmixolunk és 25 dkg mascarponéval elkeverjük. Porcukorral és citrommal ízesíthetjük ízlés szerint. A krémet az elkészült piskótára kenjük, a tetejét eperdarabokkal díszítjük. Tálalhatjuk tejszínhabbal is.

Elkészítési idő: 60 perc





 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Ady Endre: Lédával a bálban
  2010-03-16 19:29:02, kedd
 
 
Sikolt a zene, tornyosul, omlik
Parfümös, boldog, forró, ifju pára
S a rózsakoszorús ifjak, leányok
Rettenve néznek egy fekete párra.

,,Kik ezek?" S mi bús csöndben belépünk.
Halál-arcunk sötét fátyollal óvjuk
S hervadt, régi rózsa-koszoruinkat
A víg teremben némán szerte-szórjuk.

Elhal a zene s a víg teremben
Téli szél zúg s elalusznak a lángok.
Mi táncba kezdünk és sírva, dideregve
Rebbennek szét a boldog mátka-párok.

 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Ady Endre: Köszöntő az életre
  2010-03-16 14:53:43, kedd
 
  Medve Miklósnak küldöm

Sodridnak hurcás, száz emlékét lökd el,
Széles mosollyal, csillogóan
Ballagj, vén folyó,
Ballagj, életem, csöndes hömpölyöddel.

Túlszökve harag s bitang hír hinárját
Éhkeselyűk-lakta hegyekből
Ért síkra vized
S örvendezésnek tengerei várják.

Békült tengerek s világok előtted,
Békült órák, békült fájdalmak,
Most már mindenek
Csodákká nőttek és megszentelődtek.

Tükrözd a Napot, duzzasszon a hála,
Mert benned van az Élet immár
S megbékült szived
Istennek áldott, terhes szűzleánya.

Élet, óh, Isten pompázó szerelme,
Kinek nem szabad hátranézni,
Most már jó leszek,
Mindig-mindig csak jeleneddel telve.

Ni, hogy futnak az emlékek riadtan,
Óh, örömek öröme, szállj meg,
Verd a szívemet:
Boldog vagyok, mert élni elhivattam.

Boldog folyó, nevető tengereknek
Víg halállal víg várandósa,
Boldog, kis életem:
Köszöntlek, éllek, áldlak és szeretlek.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Egészségügyi nyomorbadöntés
  2010-03-16 12:03:35, kedd
 
  Születésem előtt már tüdőszanatóriumokat üzemeltettek a kiadott könyvek szerint.
Mindenféle csapás ellen beadták védő injekciójukat, a baktérium bombák, vírusok, dögvészes csapások, a parák és a cigányság levegőben szálló cafatjai ellen nem tudnak védőoltást kitalálni, úgy, mint a testbe hatoló ördögök, démonok, sátánisták ellen.

Az elmeosztályok, bolondok háza, sárga cédulások itt lelküket eladó kitűntetettként vannak megírva, kiadva, mint vas-babiloni központ tagjai.
Miskolc város elmeosztálya főiskolára, egyetemre megy tovább, sőt egyszerre több egyetemet is végezve elhagyta a várost. Nekem írták le 1992-ben a Nők Lapja asztrológai jóslatában Mária Duval fémjelzése alatt, hogy nem tudok elmenni, mi lesz a gyerekeimmel, csak kommunikációra ruházzak be, abból lesznek sikereim.

Most a whiskis féle börtön bűnözők is kommunikációra ruháznak be, a börtön születésem előttől karmikus szülöttjeivel emelkedik, akár a bibliát végrehajtó maffiák, az összes Rákóczira fertelmeskedő utcalánnyal és stricikkel együtt, beleértve minden országot, mely Miskolc, a nyitott ablakok, kapuk városa szövetségeseit jelentette.

1995-ben a pesti orvosi bizottságon közlekedési, bolt fóbiámra, melyet az itteni lakosok miatt - helyett - kaptam, hiszen az elmebetegekkel együtt nekem is viselnem kellett bűnös karmáik következményét mosolyogva kérdezte:
- Kire számíthatok?
Csak ötven százalékot kaptam a zsenik helyett 1991-ben felpörgetett gondolataim mellett, úgy, hogy az utcára sem tudtam kimenni, s testem minden részén az Időjelekben megjelentett ábráknak megfelelő rontások voltak, bennem egy testemet tágító-szűkítő szörnyeteg, amelyik azt tett velem, amit akart, amikor csak kedve tartotta.
Már ekkor 1991. óta a pszichopaták helyett kérdezték meg:
- Hogyan akarok írásból megélni?

1997-ben a mezőkövesdi orvosi bizottság lepénzelhető doktornője felhívta telefonon dr. S. pszichiátert, amelyik azóta tönkrement,, amelyik osztályára S.I. simontornyi népének emelése helyett szállítottak, de Mici Mackós pszichiátria volt dr. K. K. budhista orvos vezetésével. Itt leinjekcióztak, legyógyszereztek, a parkinson kórt kapott betegek és epilepsziások helyett is megáldozásra kerültem. Gondolataim alakilag meglassultak, újabb rontásokat kaptam a fejembe, hátamra egy szörnyeteget, melyet fekete árnyékvilágként ábrázoltak az Időjelekben.
Ekkor nem tudtam a lábamon sem megállni, annyira remegtem, a falloszbotos Jehovák megmaradtak, mint L-né a Tatárdombon, aki helyett megaláztak nagyon engem.
Tudták, hogy az emberek nem mennek perre, mert szégyellik, ha hivatalos ügyeik vannak. Így tettek fogtalanított nagynénémmel is, akinek elvették kisköz létrehozása végett a kertje hátulját, valamint a volt Szenci zsidó szamaras kertjének végét, amely házban én születtem, egy istállóból alakított kisszobába kerülve.
A magyar nyelv ellenes apokalipszist kezdték el, a Vár-heggyel kezdték Szörényiék az Újra várok rád, mint ahogy nem régen volt végtelen labirintusukat, a Koporsó-hegyből a Szörnyeteg koporsóját írta meg Weöres, melyet nem ismerek, csak a Keresztöltés fogtalanító B.né Ágnessel berendezett pók-féle alakzatát.

Elvette a Mici mackósok helyett kapott diagnózis ellenére az egy évre adott rokkantságit a kövesdi doktornő, ismét tízezer forintot kaptam. A lányom 18 éves korától tart el, ők nem tanulhattak tovább, mint Miskolc és környéke.
Malackával, aki mindenért megsértődik, folytatták a játékot, majd végtelen Piroskával, aki találkozik a farkassal mini berendezett Halak Piroska szülöttek és az Új Hírnök Koós János és társai Piroskái helyett, melyeket a börtön is berendezett. A bérházban lakó már elhunyt T-né volt boltos szerint K. gátlástalanként lett kitermelve innen, a fiának a barátja volt. A néni fia elhunyt.
Miskolc városa legidősebb tagja ekkor B.E- volt, akit már rossz természettel hoztak létre. Testvére annak idején többször lebénult, mint ahogyan én is gyermekkoromban. Egyik nővére Amerikába ment színésznőnek.
A legtöbb miskolci Svájcba, Németországba stb. költözött, kimenekült a városból.

1998-ban a Szentpéteri kórház II-es fokú orvosi bizottságának ősz hajú magas orvosa megkérdezte tőlem:
- Fájdalmai vannak?
Mondtam, hogy igen és hogy nem tudok rendesen koncentrálni.
- Minek a háziasszonynak koncentrálni? - felelte.

Ekkor Sylvia Plath Zöld Medeiáját, akinek még a szekrényéből is a feketék horrorja ömlik ki, Tandori Dezső fordítása szerint riadt háziasszonyként megírva került az egészségügy által végrehajtásra rajtam.
- Göncz Árpád nevében! - mondta felemelt kézzel az orvos.

Nem értettem, mit akar Göncz Árpád nevével, míg meg nem találtam letéve a könyvét zsákba a bérház kapujába. Göncztől megkérdezte Ácsné a Lélek rajza könyv szerint, "Ha én egyszer kinyitom a számat", mit szól a mondathoz?

K.K. osztályán volt két boltos. Az egyik cigány volt, 16 óráztatták a főutcai éjjel-nappaliban.
Berontottak falusi cigány rokonai, nekem szegezték a kérdést:
- Mit adtak be, milyen gyógyszert?
- Honnan tudjam?

Ciserdinolt kapott, amitől csorgott a nyála. Ezt követően a cigányság az elmeosztályokkal és orvosokkal, nővérekkel cigány felemelést folytatta, a cigánylányok helyett a gyerekeim kerültek kocsmákba 16 óráztatás mellett, míg a város tovább vonult, ezúttal a médiába, megszedve magát.
A vörös hajú nővér szerint én nem azért voltam ott, hogy panaszkodjak, miközben az egyik cigánylány sirámait hallgatta, nekem más funkcióm van.

1977. óta tart az orosz természetgyógyász professzor szerint tönkretevésem mellett gyerekeim elvétele az egészségügy által érzelmeink kioltásával együtt. Már 1990-es cigányság általi Misztikus titkok végrehajtásakor egy mexikói Annás P. -né és fia szereplők helyetti megáldozásomkor azt vizsgálták, hogyan viselkednek az emberi eredetű gyerekek a szülőkkel ilyen esetben.
A börtön karmája iszonyatos, régóta készülhettek erre filmekkel, dalokkal, titkos misztériumok keretén belül, hogy minden karmikus szülött elhordassa saját bűneit ártatlan emberek megáldozásával.

A szülővárosomat eljárták a zsidók, négy éve a csontváz jeles örmény zsidók tomboltak régi iskolámban, miközben leszedték a szocialista hetvenes években odatehetett címert a faláról. Bestiák népét iskolázták be ének osztályba, olyanokét, akik szülei szexuális csapások voltak születésem előtt tanárként.

1992-ben hörgő hangokra ébredtünk fel, ekkor járhattak a kávés szörnyeteg filmjénél. Én nem mertem többé leoltani sem a villanyt, különösen akkor ijedtem meg, amikor mellettem a magnó teljes hangerőre kapcsolt. Kiszaladtam a lakásból és nem mertem hazamenni. Ezt követte az A. és S. támadás a Zsarnain és az utcán.

1990. óta földönkívüliként megírottakat emeltek, mint M. A. marsiak karakterét beállítva már a lányom deformálásával, hiszen a törésekre azért van szükség, mert így könnyebb emberi testbe hatolni.


2001-ben írtam egy levelet, melyben kivizsgálását kértem ügyemnek, de nem láttam rendesen, fel sem fogtam, miket írtam. Tőlem soha nem kérdezték meg, hogyan kerültem kórházba, vagy miért akartam öngyilkos lenni 1990-ben?
Dr. D. M. és dr. V. M. beszélgettek velem ezelőtt négy évvel a kórházban, miközben az elmebetegeket és a börtönbűnözőket emelték. dr. D. nevetve mondta:
- Most beszélgetünk magával!
Dr. D. kilökött a teremből azzal, hogy hasmenése van, még a sütemény is kijön belőle.
Mint karmikus Pszichiátriai Szepes Mária könyvbeli nyomorék 1972. óta került kitermelésre szülővárosomból, ahol együtt jártunk gyógytornára annak idején, Másik a pinaként becézett Ny. I. volt.
Dr. D. M-nél voltam 1998-ban, amikor elkezdték a Sátán felesége cserepet végrehajtani. Bizarr szervérzékelésnek írta, hogy úgy érzi valami ölelgeti. A Százból egy cserepet az RTL klub állította be, övé a suttogó szörnyeteg is, míg az TV2-vel és S-drl az élen Kilián telepet jelenti , a TV2 Zsarnai pirosozóit Vologda utcai maffiákkal a fórumosok szerint, valamint a Justus utcai V-t. gyik utcagyerekeként került berendezésre.

Négy esztendeje a Sz.R. Gyurcsány emelkedésekor azt kiabálta nekem, hogy szélmalom ellen nem lehet harcolni, s hogy nálam kijött az öröklött idegbaj.

Dr. T.J. vasfüggönyös pszichiáter beadta nekem négy éve a cigánylánynak adott gyógyszereket, a nővérek nevettek, amikor anyám jött látogatóba, utánozták mozdulatát, ahogy rám borult és valamilyen majom-féle utánzást műveltek.
A kórházban a cigány takarítónő, amikor a friss tapétán sárfoltot fedezett fel fölöttem, kiabálta nekem, hogy rendetlen vagyok, én sároztam össze a falat, s egyáltalán fürödtem-e.
- Mamika hogy is engedhette meg, hogy a szobájába kerüljön?!

Könyörögtem a fájdalmaim miatt altatóért, legalább éjjel tudjak aludni, a nővérek azt felelték:
- Ha akarjuk odaadjuk, ha akarjuk nem, hiába van kiírva.
A Nyírő Gyula dr. Bohács által öcsémet és apát tönkretevő zsidó kórházban még az ágy is mozgott alattam éjszaka. Elmeséltem dr. T.J.-nek, hogy a Nyírőben hogyan viselkedtek fejkendős bűnözők rúgdosták a székeket előttem, de nem szólt rá semmit. Nem tudtam, hogy vasas csapás, akit ünnepelnek, mint maguk helyett embert áldozók hatalmas tömege tette Újhelyben.



Legyógyszerezett állapotban, ismételt hangelmenéssel - innentől már énekelni sem tudtam, a kommunikációs bénítókat emelték 1971. óta folyamatosan, amióta a jungista sasos cserepen megrajzolt szimbólumos bibliai történetnél jártak - a nagyobbik lányom elvitt egy pszichológushoz azzal, mérje fel (mivel az orvosok veszélyes betegként állítottak be előttük), lehet-e vigyázni nekem a gyerekeire. A pszichológus több, mint egy fél évig készítette a papírját, bár beszélni alig tudtam, mégsem talált nálam betegséget. A pszichológus érthetetlen betegségek sorozatát kapta, alig kaptuk kézhez a szakértői véleményét, melynek a felét én fizettem. 12000,-Ft-ot kért el érte.
Ezt követően egy évig jártam pszichológushoz, aki a múlt emlegetése mellett semmilyen elváltozást nem talált nálam. Hogy is mondhattam volna el, mekkora fájdalmaim vannak! Még fürdeni is alig tudok 1998. óta. Ez lenne az egészségügyi betegség melléktünete: a rendetlenség, piszkosság. Takarítani alig tudok, hiszen szédül a fejem, sem magasra állni, sem hajolni nem vagyok képes.
Az orvosi lexikon valamennyi betegségén végighaladtak már, reformálva az egészségügyet.

Itt 1998. óta égtek ki a kávészelepek a kommunista kávésok tisztulása közben.



 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
Ember az embertelenségben
  2010-03-16 11:07:42, kedd
 
  Ady Endre: EMBER AZ EMBERTELENSÉGBEN


Szívemet a puskatus zúzta,
Szememet ezer rémség nyúzta,
Néma dzsin ült büszke torkomon
S agyamat a Téboly ütötte.

És most mégis, indulj föl, erőm,
Indulj föl megintlen a Földről.
Hajnal van-e, vagy pokol éjfél?
Mindegy, indulj csak vakmerőn,
Mint régen-régen cselekedted.

Ékes magyarnak soha szebbet
Száz menny és pokol sem adhatott:
Ember az embertelenségben,
Magyar az űzött magyarságban,
Újból-élő és makacs halott.

Borzalmak tiport országútján,
Tetőn, ahogy mindég akartam,
Révedtem által a szörnyüket:
Milyen baj esett a magyarban
S az Isten néha milyen gyenge.

És élni kell ma oly halottnak,
Olyan igazán szenvedőnek,
Ki beteg szívvel tengve-lengve,
Nagy kincseket, akiket lopnak,
Bekvártélyoz béna szivébe
S vél őrizni egy szebb tegnapot.

Óh, minden gyászok, be értelek,
Oh, minden Jövő, be féltelek,
(Bár föltámadt holthoz nem illik)
S hogy szánom menekülő fajtám.

Aztán rossz szívemből szakajtván
Eszembe jut és eszembe jut:
Szivemet a puskatus zúzta,
Szememet ezer rémség nyúzta,
Néma dzsin ült büszke torkomon
S agyamat a Téboly ütötte.

S megint élek, kiáltok másért:
Ember az embertelenségben.

1916. szeptember
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Napelemes kutatások hazánkban
  2010-03-16 06:53:00, kedd
 
  Napelemes kutatások melegágya lett Magyarország

Nanotechnológia Budapesten.

Akkreditált intézménnyé vált az MTA Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Kutatóintézet Fotonika Osztályának részeként működő Ellipszometriai Laboratórium. Az itt folyó érintésmentes és nem szennyező vizsgálatok napjainkban nélkülözhetetlen módszerek a félvezetőiparban, a szenzorikában, valamint a vékonyréteg- és napelemtechnológiában. Az ellipszometria módszerével vékonyrétegek törésmutatóját, rétegvastagságát és szerkezetét lehet meghatározni. Az ellipszometria a miniatürizáció, a mikro- és nanotechnológia korában óriási hozzáadott értéket és fejlődési lehetőséget jelent az ipar számára is. Mivel az ellipszometria a nagyon vékony, mikrométer, sőt nanométer alatti vastagságú rétegek vizsgálatának egyik igen fontos eszköze, alkalmazási területei közé tartozik a napelemtechnológia, a mikro- ill. nanoelektronika, de a szenzorok érzékelő vékonyrétegeinek fejlesztése és minősítése is.

A laboratórium elsődleges célja az EU 6. keretprogramban indult ANNA projekt (European Integrated Activity of Excellence and Networking for Nano and Micro-Electronics Analysis) partnereivel közösen egy nemzetközi laboratórium létrehozása és működtetése az európai kutatói közösség számára, mely az akkreditációval válik teljessé. A szabványosítás, a programban részt vevő laboratóriumok hálózatosítása mellett közös kutatásokkal is elősegíti a partnerek összecsiszolódását. Az egyes nemzeti laboratóriumok hálózatba szerveződve, virtuálisan egyetlen egységes laboratóriumként jelennek meg a felhasználók számára. Az ANNA projekt legfőbb célja ezen hálózat kialakítása és működtetése.

,,Nagy öröm számunkra, hogy Közép-Európában nekünk sikerült először a laboratórium akkreditációját megszereznünk, hiszen a korszerű méréstechnikai eszközök és módszerek a minőségbiztosítással együtt magas színvonalon tudják kielégíteni a hazai és nemzetközi kutatási és ipari igényeket."- fogalmazott Dr. Bársony István professzor, az MTA MFA igazgatója majd hozzátette: - ,,A laboratórium partnerországokkal való együttműködése jelentős hozzájárulás a hazai ipar európai K+F integrációjához, mely hosszú távon komparatív versenyelőnyt jelenthet a globális piacon."

Az MFA Ellipszometriai Laboratóriumának tevékenysége csaknem 30 évet felölelve az 1980-as évek elejére nyúlik vissza, amikor Dr. Lohner Tivadar elkezdte az ionimplantált egykristályos szilíciumban létrehozott roncsoltság optikai vizsgálatát. Az utóbbi tíz évben az MFA kutatói a felületi struktúrák vizsgálatával és optikai modellezésével, újabban pedig bioellipszometriával kezdtek el foglalkozni. Az Ellipszometria Laborban eddig négy PhD és egy MTA doktori disszertáció született. Az itt dolgozó kutatóknak összesen mintegy 160 cikke és 3 könyvfejezete jelent meg, valamint részt vettek számos hazai és nemzetközi projektben. A labor társszervezője volt a 3. Nemzetközi Ellipszometriai Konferenciának. Számos saját készítésű és gyári ellipszométer mellett az akkreditált labor alapkészüléke egy Woollam M2000DI típusú automatikus forgókompenzátoros spektroszkópiai berendezés, mely rendkívül gyorsan képes a rétegvastagság és -szerkezet helyfüggő meghatározására.

Szilágyi Szabolcs

Forrás: www.terminal.hu
 
 
0 komment , kategória:  Ismeretterjesztő  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2010.03 2010. Március 2010.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 142 db bejegyzés
e év: 995 db bejegyzés
Összes: 7233 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 70
  • e Hét: 832
  • e Hónap: 12537
  • e Év: 51538
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.