Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Izrael háborúba akarja dönteni
  2010-03-21 20:10:11, vasárnap
 
  SZABADRÚGÁS: Izrael háborúba akarja dönteni a világot?!

Mihályi Molnár László, Szepsi, (Felvidék)
Szerkesztette: admin
2010. március 20. szombat, 00:06
(avagy kiknek is az érdeke a JOBBIK kirekesztése?!)

"Ha a fiaim nem akarnák, akkor nem is lenne háború..."

....ez a mondás az egyik Rothschild anyukától származik a 18. században, s azóta már valóban az ő ízlésük szerint gyilkolták egymást a világ népei, hogy a bankjaik, üzleteik ezen jól meggazdagodjanak, s közben még egy nemzetközi védettséget is kiharcoltak maguknak, mert aki leleplezi, szidja vagy bírálja őket, akkor rögtön megkapja az antiszemita jelzőt, ami miatt nemkívánatossá minősítik minden pénzsóvár, naplopó, haszonleső intézménynél. Legutóbb ezt jómagam is megtapasztaltam, amikor az Új Szó nevű szélsőségesen emberellenes liberális szennylap akart megtámadni, csakhogy néhány szédült tyúkon kívül senki nem dőlt be nekik, s az olvasók alaposan rájuk döntötték a bilit azzal a végbéltermék értékű híg anyaggal, ami minden tehetségük legmagasabb létrafoka.
Az alábbi híranyag ismét azt igazolja, hogy újra a világ békés polgárait akarják rászedni valamire, mint a kereskedelmi központ olcsó lebontása kapcsán (jó ürügyként, dupla haszonnal) Irak és Afganisztán ellen elkövettek, ahol eddig több millió ember vesztette életét csak azért, hogy az olajkutak és a nyersanyagok ellenőrzése a bankok kezébe kerülhessen. Valamennyi agresszió Izraelből indult ki, amelyik most Iránnak nem akarja megengedni az urándúsítást, vagyis esetlegesen atombomba gyártását (ami helyes lenne, ha nem egy olyan ország követelné, amelyik illegálisan birtokol atombombát, de erről az ENSZ-ben mindig elhalasztják a tárgyalást. )

Izrael most Magyarország, Románia, Bulgária légterében gyakorol valamit. Talán Irán megszállását, de lehet, hogy csak a végre küzdelembe induló jellemes magyar párt, a JOBBIK elleni megfélemlítésről szól a történet. Egy bizonyos: Magyarország kiszolgáltatta légterét a világ egyik legszélsőségesebb országának. Nem kellene ezt az ENSZ elé vinni? Nem kellene emiatt hazaárulás vádjával bedutyizni néhány lókötő gazembert? Kik is azok vajon ?

A Rothschild család pénzelte egyébként (miután bekebelezték az angol és francia nemzeti bankot, ezzel együtt ezen országok kormányait is megvezetik azóta) a nemzetközi világuralomra törekvő cionista mozgalom megalakulását, s támogatja tevékenységét, melynek például elsődleges céljai közt szerepel a kereszténység (s talán a keresztények) kipusztítása.
Mind tudjuk: ez egy rasszista alapon szervezett, világuralomra törtető érdekcsoport.

De erről a lepénzelt "honatyák" mind hallgatnak, és ezért nem kívánják oda a Jobbikot, hogy ez ezután is így legyen. Mi magyarok pedig csak kiszolgáltatott, megalázott, kisemmizett, csődbe juttatott rabszolganép lehetünk saját földünkön, melyet már szintén előre elkótyavetyéltek...

Lehet, hogy csak egy véres forradalomban lehet már visszaszerezni értékeinket?!
Ha a francia forradalom hőstett volt, akkor ez sem lehett majd más.....

Mihályi Molnár László, Szepsi-Felvidék
MVSZ felvidéki OT alelnöke
Honlevél főmunkatársa
Kárpáti Harsona főszerkesztő helyettes


http://www.karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article& id=8346:szabadrugas-izrael-haboruba-akarja-doenteni-a-vilagot&catid=76:mihaly i-molnar-laszlo-szepsi-felvidek&Itemid=72
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Amiért NEM szavazok a Fideszre
  2010-03-21 18:34:29, vasárnap
 
  Amiért NEM szavazok a Fideszre!

olvasói levél




Tisztán látszik, hogy a soron következő választás a Jobbik és a Fidesz között fog eldőlni. Az MSZP küzd még egy kicsit a nyugdíjasok kegyeiért a háromhatvanas kenyér, meg a tizenötödik havi nyugdíj ígéretével, de egymás után borulnak ki az éjjeliedények, fröcskölve a tartalmukat szerteszét. A Fidesz a biztos győzelmének tudatában bezárkózik az elefántcsonttoronyba, nem szól, mert minden megnyilvánulásával csak szavazatokat veszítene.

Barátaim sorra kérdezgetik, hogy miért nem lehet összefogni, miért kell a magyar nemzeti oldalt megint megosztani, lám-lám hogy jártunk 2002-ben és 2006-ban is!

Azért mert a Jobbik nem tud közösséget vállalni olyannal, aki nem nemzeti, és talán nem is magyar. Cselekedeteit nézve legalábbis úgy tűnik.

Amiért tehát NEM:

- 1998-ban ígéreteik ellenére sem vizsgálták felül a privatizációt, nem tisztították meg a hatalmi elitet a volt MSZMP-s, KISZ-vezető, munkásőr, ÁVO-s, ÁVH-s tag, III/III-as elemektől.

- Soha nem szakmai szempontok alapján választják a vezetőiket, hanem még mindig a ,,kollégiumi mag" uralkodik. Megtűrnek maguk között 2007 óta olyan embert is, aki az MSZP alelnöke volt (Csintalan Sándor).

- Orbán Viktor és Szájer József Románia EU-csatlakozása előtt kijelentették, hogy pártjuk csak székely autonómia esetén szavazza meg Románia belépését, ennek ellenére feltétel nélkül beszavazták az EU-ba.

- 1990. június 4-én Fidesz-frakció testületileg kivonult a teremből amikor Szabad György a trianoni béke 70. évfordulójára egyperces néma megemlékezést javasolt (Később reklámfogásból többször felvetették az emléknap gondolatát, de sosem lett belőle semmi).

- 2002-ben, módjában állt volna a szavazatok újraszámláltatása, de nem tette meg, pedig akkor még a fideszes Pintér Sándor volt a belügyminiszter.

- Azt állítják, hogy nyerhettek volna mind a 2002-es, mind a 2006-os választáson, ha nincs megosztva a jobboldal. Ez hazugság! Ha az összes MIÉP-es a Fideszre szavazott volna akkor is hiányzott volna még 112.993, illetve 23.501 darab szavazat.

- Pokorni Zoltán miniszteri rendelettel nyilvánította iskolai emléknappá a holokauszt-emléknapot, de a kommunizmus közel 100 millió áldozatáról már nem ők javasolták az évenkénti megemlékezést.

- Rogán Antal elbontatta az ereklyés ország zászlót jelképező piramist.

- Orbán Viktor otthagyta 2006. október 23-án a híveit, amikor gyurcsányi rendőrség rájuk támadt, és eliszkolt a páncélozott autójában, ahelyett hogy az élükre állt volna!

- Soha, sehol nem tiltakoztak Simon Perez izraeli államfő ,,Magyarországot felvásároljuk" kijelentése miatt.

- Támogatnak olyan köztörvényes bűnözőt aki börtönben is ült, és később hűtlen kezelésért és sikkasztásért nem állították bíróság elé, hanem kegyelemben részesült, az aktáit pedig 30 évre titkosították! (Lungo Drom elnöke Farkas Flórián)

- Nem mentek el egyetlen romák által brutálisan meggyilkolt magyar ember temetésére sem, viszont a romák temetésére igen, úgy, hogy még nem is volt világos, hogy cigány vagy magyar tette-e.

- Hankiss Ágnes fideszes EP-jelölt szavazatával választották meg az SZDSZ-MSZP jelöltjét a Magyar Rádió élére.

- Olvasatlanul aláírták a Lisszaboni szerződést (325 igen, 2007. december 17-én), mindenféle vita és alku nélkül. (A csehek ezzel szemben még a Benes dekrétumokat is letolták az EU torkán!).

- Gazdasági érdekből (három hét alatt) az MSZP-vel egyetértésben megszavazták a kötelező áramátvételi rendszer meghosszabbítását, évi kb. 150 milliárd forintot juttatva ezzel a fideszes és MSZP-s érintett erőműtulajdonosaknak, minden magyar családot KWh-ként plusz 3,73 Ft-tal terhelve meg ezzel, az amúgy is borsos villanyszámlában.

- A dokumentumok titkosításának szigorításával kapcsolatos kétharmados törvényt 332 igennel fogadták el az MSZP-vel legnagyobb egyetértésben. Ezekszerint akkor sem hozható egy anyag nyilvánosságra, ha később kiderül róla hogy jogtalanul titkosították, pl. bűncselekmények takargatására szolgált, aki pedig felfedi, az börtönbe kerülhet.

- Orbán félreállította Molnár Oszkárt, mert szót emelt a cigánybűnözésről, és helyette egy libanonit indít a választáson.

- Kiszivárgott hírek szerint azt a Pintér Sándort akarják a csúcs-belügyi-nemzetbiztonsági tárca élére, akinek közös cége van az MSZP-s, szemkilövető Gergényivel, és a lánya érintett lehet az Eclipse ötmilliárdos botrányában.

- Orbán Viktor nem kérte ki magának, amikor az MSZP megpendítette, hogy szükség esetén visszalépteti a jelöltjeit - egyfajta összeborulásként - a Fidesz javára.

- A NEM gomb helyett csak tartózkodtak a szavazáson, miszerint az Országgyűlés a holokauszt-tagadás tiltását ebben a formájában, a kommunizmus áldozatait kihagyva fogadhassa el.

- Programjuk közbiztonságról, rendészetről szóló részét az a Lázár János, Hódmezővásárhely polgármestere írta, aki haszid zsidókat akart betelepíttetni Hódmezővásárhelyre, a gyanús telekügyletek jelenleg a bíróság előtt vannak!

- Az egész kampányprogram inkább csak irányelveket közöl, az IMF-et és az államadósság újratárgyalását sehol sem említik, nincs szó az elszámoltatásról, még a föld eladhatóságának kérdése sem vetődik fel.

Sorolhatnám még a listát az álláshalmozó fideszes politikusok önkormányzatokban elkövetett mutyijaival, a régi nótákkal, Ezüsthajó KFT, Joszip Tot, Kaya Ibrahim, Tompika beléptetőrendszere, Országimázs Központ.....de szerintem ELÉG!!!

Csoda tehát, ha NEM szavazok a FIDESZ-re?



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nap mondása!
  2010-03-21 18:04:00, vasárnap
 
 

Légy nyugodt! Aki nacionalista, aki rajongásig szereti hazáját és népét, az nem kirekesztő, nem rasszista, csak a sorrendet értelmezi helyesen. Első az én hazám...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Soha, soha
  2010-03-21 18:02:37, vasárnap
 
  Soha, soha
2010-02-22 20:07:45, hétfő

Büntethető lesz a holokauszttagadás
2010. február 22. 19:40


MNO - KA
Elfogadta az Országgyűlés a büntető törvénykönyv holokauszttagadást büntethetővé tévő, a szocialisták által kezdeményezett módosítását hétfőn az MTI összegzése szerint.

A szocialisták által kezdeményezett, név szerint zárószavazáson az MTI számításai szerint 197 igen, egy nem és 144 tartózkodás mellett fogadták el az indítványt. A törvény - amelyet Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje nyújtott be - három évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti azt, aki nagy nyilvánosság előtt tagadja a holokauszt tényét, illetve kétségbe vonja, vagy jelentéktelen színben tünteti fel azt.

Az MSZP tájékoztatása szerint az ülésen a meghívásukra részt vett Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke, Zoltai Gusztáv, a szervezet ügyvezető igazgató és több holokauszttúlélő.

Mesterházy Attila a holokauszt nemzetközi emléknapján, január 27-én jelentette be kezdeményezését, amit azzal indokolt, hogy ma Magyarországon a mindennapokban ismételten tapasztalható az antiszemitizmus, a szélsőséges újfasiszta eszmék terjedése.

Az előterjesztést a fideszes Répássy Róbert úgy változtatta volna meg, hogy a nemzeti szocialista és a kommunista rendszerek emberiség elleni bűneinek nyilvános tagadását egyaránt büntesse a jogszabály, módosítási javaslata azonban nem kapta meg a kellő arányú támogatást a Házban. A Fidesz is név szerinti szavazást kért, a képviselők 146 igen, 178 nem szavazattal és 7 tartózkodás mellett utasították el a módosító indítványt. Az ellenzéki párt korábban alkotmányos aggályokat is megfogalmazott a jogszabállyal kapcsolatban. A törvény a kihirdetését követő harmincadik napon lép hatályba.

Bűntett a feloszlatott szervezet vezetésében való részvétel

Tavasz végétől vétség helyett bűntettnek minősül a jövőben és három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtandó a feloszlatott társadalmi szervezet vezetésében való részvétel. Az Országgyűlés hétfőn fogadta el a szocialista Csiha Judit és Szép Béla a büntető törvénykönyvet módosító javaslatát. A törvényt 177 igen, 10 nem szavazattal és 140 tartózkodás mellett fogadták el. Új elkövetési magatartásként az, ha valaki a bíróság által feloszlatott társadalmi szervezet működésében a köznyugalom megzavarására alkalmas módon vesz részt, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az előterjesztők szerint a jogszabály nem követeli meg a köznyugalom megzavarásának bekövetkezését, elegendő, ha a feloszlatott társadalmi szervezet működésében való részvétel objektíve alkalmas erre. A cselekmény köznyugalom megzavarására alkalmasságot mindig a konkrét ügyekben egyedileg kell megvizsgálni. Csiha Judit és Szép Béla szerint a törvény ,,jelentős újítása" az, hogy aki a bíróság által feloszlatott társadalmi szervezet vezetéséhez vagy működéséhez szükséges, vagy azt könnyítő feltételeket biztosítja, vagy ahhoz anyagi eszközöket szolgáltat, vétséget követ el, és egy évig terjed ő szabadságvesztéssel büntetendő. A törvény a kihirdetését követő második hónap első napján lép hatályba.

(MTI)

Soha, soha nem fogok olyan pártra szavazni, amelynek a képviselői a mai napon a parlamentben ültek, tartózkodással (FIDESZ) lehetővé tették a mai napi gyalázatot!


Orbán Viktor idézet
2010-02-20 15:31:53, szombat



Idézet

Orbán Viktor: "A Likud egy nemzeti párt, kormányzópárt és nemzeti párt Izraelben. Mi is nemzeti párt vagyunk Magyarországon, az elveink is közel vannak egymáshoz, szeretnénk, hogyha a jövőben az együttműködésünk az még szorosabb lenne, mint a múltban volt. Ennek a jövőre nézve lehet jelentősége"

Izrael, 2005. június 23.


Kívánok mindenkinek SZEBB JÖVŐT!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Merjek-e a JOBBIK-ra szavazni?
  2010-03-21 17:51:02, vasárnap
 
  Merjek-e a JOBBIK-ra szavazni?

(Választási kisokos nemzeti érzelmu szavazóknak)

Botos(Greg) Zoli
Bp. II. kerület Jobbikos egyszeru tag

Az információhiány, a szándékos félrevezetés és a sunyi suttogó propaganda miatt a 2010-es parlamenti választásokkal kapcsolatban a nemzeti érzelmu szavazók jelentos részénél is nagy a tanácstalanság. Kétségek gyötrik a jó szándékú és hazájukért aggódó emberek jelentos részét.

Szabad-e a Jobbikra szavazni? Milyen következményekkel jár a Jobbik parlamentbe jutása? Mit akarnak? Az alábbi néhány kérdés és válasz elolvasása, s azok józan paraszti ésszel való továbbgondolása minden bizonnyal eloszlatja majd a félreértések és tévhitek egy részét.

1.Elveszhet-e a szavazatom, ha a Jobbik listájára szavazok?

Mivel a Jobbik az összes felmérés szerint biztosan bejut a parlamentbe, ezért minden egyes Jobbikra leadott listás szavazat jobboldali (jobbikos) mandátumok elnyerésében hasznosulni fog. Tehát a listás szavazat nem veszhet el.

2. Elveszhet-e a szavazatom, ha a Jobbik egyéni képviselojére a szavazok?

Az elso fordulóban az egyéni képviselore (tehát nem a listára) leadott szavazatok úgynevezett töredékszavazatként az országos listára kerülnek, s értük, egy speciális számítás alapján, mandátumokat osztanak. Töredékszavazatot viszont a mandátumot egyéniben végül elnyero párt nem kap, következésképpen, ha egy Fidesz gyozelmével végzodo választókerületben (vagyis kerületek dönto többségében) valaki az elso körben a Fideszre szavaz, akkor az a szavazat nem kerül fel az országos listára, vagyis elvész! (Sarkítva: ha minden nemzeti gondolkodó a Fideszre szavazna, úgy csak az MSZP - esetleg az MDF/SZDSZ - kapna töredékszavazatot.) A Fidesz által sulykolt propagandával szemben tehát az igazság a következo: az a Fidesz és Jobbik közt ingadozó választó, aki elso fordulóban egyéniben is a Jobbikra szavaz, az közvetve az egész nemzeti oldal kétharmadát segíti elo! A második fordulóban, amennyiben a Fideszre és a Jobbik között megoszló voksok miatt neveto harmadikként egy baloldali jelölt esélyes a gyozelemre, természetesen elveszhet a voksunk (itt már nincsen szétosztandó töredékszavazat). Összefoglalva: az elso fordulóban az egyéni képviselore leadott jobbikos szavazat nem vész el, a másodikban pedig az adott körzetben kialakult eroviszonyoknak megfeleloen ajánlott mérlegelni.

3. A Jobbik ellenzéki szerepre készül?

Nem, a Jobbik - mint minden komoly párt - gyozelemre és kormányzásra készül. Viszont az is nyilvánvaló, hogy belátható idon belül a Fidesszel nem fog koalícióra lépni (baloldali és liberális pártokkal pedig soha). Következésképpen, ha egyedül nem szerez többséget a parlamentben, akkor ellenzéki párt lesz.

4. Miért szavazzak a Jobbikra, ha egy esetleges Fidesz kormánynak ellenzéke lesz?

Minden párt ellenzéki, ha a kormányt alakító pártok koalíciójához szerzodéssel nem csatlakozik. Ez egy jog által szabályozott és definiált állapot. Semmi köze sincs azonban a párt által vallott nézetrendszerhez, a képviselt politikához és a szavazások alkalmával nyomott igen vagy nem gombokhoz. Gondoljunk például jelenleg szintén ellenzéki SZDSZ-re, mely legalább annyira segíti a kormányt, mint amikor még jogilag is kormánypártnak minosült.

5. Miért elonyös a Fidesznek a Jobbik politikai megerosödése?

A Fideszre (és különösen Orbán Viktorra) összpontosított baloldali támadásoknak jelentos részét a Jobbik magára húzta, tehermentesítve ezzel a Fideszt. Az eros Jobbik mellett hatástalan és értelmetlen továbbra is változatlan formában szélsoségesezni, fasisztázni és démonizálni a Fidesz. Tulajdonképpen ezzel fel is hagyott a balliberális média, megnyitva az utat a Fidesz szélesebb köru társadalmi elfogadottságához, a politikai karanténból való kitöréséhez. Ugyanez igaz a nemzetközi politikai-gazdasági érdekcsoportokra, akik a Fideszre immár, mint a "kisebbik rosszra"gondolnak, megbarátkozva egy Fidesz kormány gondolatával is. A közvélekedéssel ellentétben tehát a Jobbik nem gyengítette, hanem minden téren erosítette a Fideszt, jelentosen hozzájárulva a várva várt kormányváltáshoz.

6. Miért elonyös a Fidesznek a Jobbik parlamentbe jutása?

Egy esetleges Fidesz kormány kontra ellenzéki Jobbik felállás a nemzeti tábor céljainak elérése szempontjából rendkívül kedvezo lehet. A kuratóriumokba (médiakuratórium, ORTT stb.) és a parlamenti bizottságokba delegáltak aránya ugyanis a kormány-ellenzék relációban vannak kiegyensúlyozva, következésképpen egy jobboldali kormány és egy részben jobboldali ellenzék esetén a szóban forgó szervezetekben rendkívül megno a jobboldal súlya és érdekérvényesíto képessége. (Jelenleg az "ellenzéki" SZDSZ miatt van szinte minden kuratóriumban, paritásos bizottságban és testületben a balliberális oldalnak abszolút többsége.) Egy ilyen felállás tehát nagy segítség lehet a Fidesz hangoztatott céljainak gyakorlati megvalósításához, feltéve persze, ha a Fidesz tényleg komolyan gondolja azokat.

7. Veszélyeztetik-e a kétharmados jobboldali gyozelmet a Jobbikra leadott szavazataim?

A Jobbik kijelentette, ami egyébként az eddigi munkájával és politikájával teljesen összhangban is van, hogy minden a nemzet érdekét szolgáló törvénymódosítást megszavaznak. Tehát a valódi tét az (és csak az!), hogy a Fidesznek és a Jobbiknak együtt meglesz-e a kétharmada. Voltaképpen tehát a Jobbikra leadott szavazatok nemhogy veszélyeztetik, hanem kimondottan elosegítik a jobboldali (Fidesz + Jobbik) kétharmad feletti mandátumarányát! (Lásd még a 2. pontot.)

8. A Fidesz miért tartja ellenségének a Jobbikot?

Az 5.-7. pontok alapján - logikusan, de naivan - azt gondolhatnánk, hogy a Fidesz örül a Jobbik megerosödésének és a parlamentbe jutásának. Kétségtelen azonban, hogy eme "örömét" nem csak taktikai okokból titkolja (ami még értheto és indokolt is lehetne), hanem ilyen "öröm" nem létezik. Valójában a Jobbik megerosödése rendkívül dühíti és aggasztja a Fidesz vezetoit, tudniillik rádöbbentek: a "ha semmit sem teszünk, akkor is az egyetlen ellenzéki ero vagyunk és leszünk, s néha még kormányra is kerülünk" kényelmes megélhetési állapota véget ért! A langyos status quo-t a Jobbik váratlanul és fenekestül rúgta fel. Ez, és csak ez az oka, hogy a Fidesz minden fronton akadályozni próbálja a Jobbik további térnyerését, különösen a szavazóinak átáramlását próbálják gátolni. Erre felhasznált két legfontosabb eszközük a hazug rágalmak terjesztése (lásd még 10.-12. pontok) és a Fidesz közeli médiumok totális blokádja.

9. Igaz, hogy Jobbik ellenzékben úgysem tud semmit sem megvalósítani a programjából?

Nem igaz. Lásd a 4. és a 6. pontokat.

10. Tényleg az MSZP szekerét tolja a Jobbik?

Filozófiai alapvetés, hogy valaminek a létezését lehet bizonyítani, ellenben egy dolog nem létezése bizonyíthatatlan. Éppen ezért, mindig annak kell bizonyítékokkal alátámasztania az igazát, aki valamit állít. Így van ez a peres eljárásoknál is. A suttogó propagandák hatékonysága is ebben rejlik: állítanak valamit ténybeli alátámasztás nélkül, melyet lehetetlen könnyen és gyorsan cáfolni. Ilyen állítás például, hogy a "Jobbik az MSZP szekerét tolja" (lásd még a 11., 12. pontokat). Tartsuk azonban szem elott: ezt az állítást semmilyen tény nem támasztja alá! Nincsenek az MSZP és a Jobbik között személyi összefonódások, nincsenek gazdasági háttér-mutyik, az MSZP által kézi vezérelt médiumok pedig a Jobbikról csak és kizárólag negatív kicsengésu információkat közölnek. Ráadásul, ha a rágalmaknak bármennyi valóságtartalma is lenne, akkor a "jobboldali" televíziókba minden bizonnyal behívnák a Jobbik politikusait, s szembesítenék oket azokkal. Élo adásban szégyenítenék, lepleznék le oket. Vajon miért nem teszik? (Lásd még 15. pontot.)

11. Létezik-e titkos MSZP-SZDSZ-MDF-JOBBIK koalíció?

Bár nincs ténybeli alapja, ezt a rágalmat mégis terjesztik. Semmilyen "ráutaló magatartást" a Jobbik részérol erre nem lehet felmutatni. Nem úgy a többi pártnál! Például Hegedus Zsuzsa (Kiss János SZDSZ alapító-elnök volt felesége, az 1992-es "tégy a gyulölet ellen" mozgalom kiagyalója, a Franciaországban élo marxista-trockista szociológus), aki immár Orbán belso köréhez tartozik, s bizonyos vélemények szerint a szociális miniszteri tárca várományosa, kijelentette (Infó rádió, 2009. december 28.): bárkire szavazhatunk, de a Jobbikra tilos! Mi ez, ha nem FIDESZ-MSZP-SZDSZ-MDF koalíció? Erre rímmel Martonyi János nyilatkozata (Népszabadság, 2009. december 30.), hogy a Jobbikkal élesebb harcot vívnak, mint a baloldallal. Van tehát két nemzetinek tartott párt: a Fidesz és a Jobbik. A Jobbik az SZDSZ-t és az MSZP-t tekinti legnagyobb ellenfelének, a Fidesz viszont az elvileg vele rokon pártot, a Jobbikot. Elgondolkodtató: vajon melyik magatartás tisztességesebb? Melyik méltóbb egy valódi nemzeti párthoz?

12. Kinek a kreációja a Jobbik?

Az MSZP szerint a Fideszé, a Fidesz szerint az MSZP-é, a suttogó propaganda szerint Putyiné, mások szerint pedig a MOSZAD-é. Erre is igaz a 10. pontban leírtak: soha, senki, semmilyen ténnyel nem támasztotta alá az efféle állítását, ha mégis megpróbálta, akkor arról rövid idon belül kiderült: hazugság. Az egész kérdéskörrel kapcsolatban utóbbi az egyetlen említheto tény.

13. Rontja-e Magyarország nemzetközi megítélését a Jobbik parlamentbe jutása?

Magyarország, a pártok, a médiumok, az intézmények nemzetközi megítélésének nem sok köze van a valósághoz. Különösen igaz ez a külföldi sajtóban kialakított képünkre. Emlékezzünk vissza, hogy az Orbán kormány alatt mennyi "rettegésrol", "diktatúráról", "demokráciadeficitrol" jajveszékelo cikk és hivatalos értékelés látott napvilágot, az országot tönkretevo szemkilöveto rezsimrol viszont alig. Ezek a tanulmányok és publicisztikák megrendelésre készülnek, meghatározott cél elérése érdekében. Lehet, hogy a "szélsoséges Jobbikról" sokat fognak írni, de ha nem léteznének, s a Fidesz egyedül és valóban képviselné a nemzeti érdekeket, akkor is ugyanannyi hazugság és támadás látna napvilágot - igaz, a Fidesznek címezve. Egy szó, mint száz: a parlamentbe kerülo Jobbik a nemzetközi megítélésünk szempontjából sem jelent hátrányt.

14. Miért támadja a Jobbik a Fideszt?

"Állandóan a Fideszt támadják" - halljuk unos-untalan a Fidesz környezetébol. A Jobbik valóban gyakran illeti kemény kritikával a Fidesz politikáját, de ezek szinte mindig konkrét ügyekre vonatkoznak (pl. Lisszaboni szerzodés aláírása). Ezzel szemben a Fidesz kezdetektol fogva általános és valótlan rágalmakat szór a Jobbikra (lásd a 10.-12. pontokat), melyeket részben suttogó propagandával terjesztenek, részben a politikusaik és újságíróik hangoztatnak, méghozzá a védekezés és a válaszadás lehetoségének megadása nélkül. A Jobbik bármelyik politikusa hajlandó bármely kérdésben nyilvános vitát folytatni, a Fidesz azonban ettol mereven elzárkózik, sot, a Fideszhez lojális médiumokban sem merik a Jobbik politikusainak szegeztetni a kérdéseiket, "leleplezve" oket a nyilvánosság elott. Ezzel viszont önleleplezo módon elismerik: vádjaik alaptalan rágalmak. Jobbiknak ilyen körülmények között egy lehetosége maradt: a maga szukös kommunikációs csatornáin hárítson, támadjon vissza és mutasson rá a Fidesz ellentmondásos politikájára.

15. Miért nem szerepel a Jobbik az úgynevezett "jobboldali" médiában?

Mert a Fidesz pártutasításban tiltotta meg (okokról lásd a 8. pontot). Pl. az Echo és Hírtv-ben nem szerepelhetnek Jobbikkal szimpatizáló vendégek, nem szerepelhetnek jobbikos politikusok és a párttal kapcsolatos híreket is csak mutatóban közölnek. (Rendszeresen elofordul, hogy még akkor sem számolnak be egy jobbikos sajtótájékoztatóról, ha kamerával és mikrofonnal egyébként kivonulnak oda. Ez alátámasztja a központi pártutasítást létét, hiszen egy stáb a fáradsággal elkészített anyagát teljes egészében nyilván csak felsobb utasítására cenzúrázza ki.) Viszont minden volt MSZMP-s, baloldali és liberális boségesen szerepelhet, ha a Fidesz érdekeit nem keresztezi. (Thürmer Gyulát például többet láthatjuk, mint az összes jobbikos politikus együttvéve.) A helyzet abszurditására jól rávilágít az alábbi kérdés: miképpen lehetséges és kinek az érdeke, hogy az Európai Parlamentben rendkívül aktív, a rendorség által 2006. október 23.-án brutálisan megtámadott fideszes szavazók érdekében ott is többször felszólaló Morvai Krisztinát az EP választás óta egyetlen egyszer sem hívták be a "jobboldali" Echo és Hírtv-be?

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért nem szavazok a Fideszre
  2010-03-21 17:46:20, vasárnap
 
  Miért nem szavazok a Fideszre - oktatófilm narancsagyúaknak

http://www.youtube.com/watch?v=SWqh1qjSRV4&feature=player_embedded
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy beteges beszéd és a mögött
  2010-03-21 17:39:21, vasárnap
 
  Egy beteges beszéd és a mögöttes tartalma


Rovat: Bene Gábor

Cím: Kirablottak vastapsa a milliárdosnak.

Hely: www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=public&iro=beneg#cikk


Az ATV "mint legfőbb lakájmédia"; végig közvetítette az általam csak
Furcsán Nyerencnek titulált politikai szerencselovag és ripacs
beszédét. A fellépésnek a teremben átütő ereje és valóban lelkesítő
hatása volt. Már az első mondatokban nagyot alaktott. Magyarországról
áradozott, s szinte párás lett a szeme.

A kamera a himnusz alatt végig pásztázta a termet, s Vitányi, Bauer és
az MSZP vezetőinek kivételével, csupa tiszta arcú,...

--
furailaster@gmail.com

http://www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=public&iro=bmi&cikk=35#cikk

http://interhonlap.freebase.hu

http://www.shadow-shining.gportal.hu/gindex.php?pg=31868256&nid=5471441

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország német megszállása
  2010-03-21 17:37:35, vasárnap
 
  A MARGARÉTA HADMŰVELET

Magyarország német megszállása

Szerző: Számvéber Norbert


http://www.hadakutjan.hu/feladatok_1_cikk.php

A magyar kormány már 1942 nyarán elkezdte, és 1943-ban tovább folytatta diplomáciai puhatolózásait egy lehetséges béke érdekében az angolszász hatalmakkal. Ez a német hírszerzők előtt sem maradt titokban. Magyarország megszállásának gondolata a német hadvezetésben már az 1943. júliusi olasz fegyverletételt követő hetekben megfogalmazódott. Olaszország viszonylag váratlan és gyors kiválása a német szövetségi rendszerből arra kényszerítette a Harmadik Birodalom döntéshozóit, hogy Magyarország és Románia esetében már előre felkészüljenek egy hasonló fordulatra.

A Wehrmacht vezetési törzse 1943 szeptemberében utasítást kapott, hogy Magyarország megszállására dolgozzon ki egy hadműveleti tervet, amelynek első változata szeptember 30-án készült el. A terv a "Margarethe" (Margaréta) fedőnevet kapta. Lényege az volt, hogy a német csapatok Szerbia, Horvátország, Szlovákia és Harmadik Birodalom ausztriai területe felől a megszállás elrendelésekor benyomulnak az országba, és birtokba veszik a fontosabb objektumokat. A tervezés során a Wehrmacht vezetési törzsénél számos lehetőséget mérlegeltek a három fő térségre osztott Magyarország megszállásával kapcsolatban, még szlovák és román csapatok bevonását is északkelet, illetve kelet felől. A végrehajtásra kijelölt német alakulatok az elkövetkező hetekben sűrűn változtak, mivel a rendelkezésre álló erők esetében a hadszínterek elszívó hatása folyamatosan érvényesült. A németek becslése szerint a 450 ezer magyar katonából mintegy 360 ezer állomásozott a megszállandó területeken.

1944. február végétől a terv néhány újabb elemmel egészült ki. Az adott pillanatban a magyar területen keresztül való csapatszállításnak álcázott német vasúti szerelvények Bicskénél és Ceglédbercelnél kirakodnak, és a belőlük kiszálló csapatokat Budapest irányában összpontosítják. Ez volt az úgynevezett "Trojanisches Pferd" (Trójai Faló) fedőnevű művelet, amelynek végrehajtásával a különleges kiképzést kapott "Brandenburg" hadosztály parancsnokát, Alexander von Pfuhlstein vezérőrnagyot bízták meg. A magyar határ felé végrehajtott csapatösszevonásokat és vasúti szállításokat egyrészt a jugoszláv partizánok elleni újabb tisztogató akcióval, másrészt egy Bécs környékén tervezett páncélos-hadgyakorlattal magyarázták, amelyet egy újabb keleti ellencsapás főpróbájának állítottak be.

Március 12-én kiadták a korábban már többször átdolgozott hadműveleti parancsot. A végső változat elhagyta a szlovák és román csapatok bevonását, s csupán az ország nyugati felének a Tisza vonaláig való megszállásával kapcsolatban rendelkezett. A négy irányból Budapest felé összpontosított támadó csoportosítások parancsot kaptak a Honvédség lefegyverzésére, a magyar felszerelés, lőszerkészlet, a vasútvonalak és a hidak biztosítására, valamint az esetleges ellenállás maradéktalan letörésére. Ám a német terv legfeljebb elszórt, helyi magyar ellenállással számolt, ezért általánosságban a honvéd csapatok laktanyáikban való elszigetelését és átmeneti lefegyverzését írta elő.

A német légierő törzse már március 9-én jelentette a "Margarethe" műveletre kijelölt erőit. Ezek a Délkeleti Luftwaffe-parancsnokság erői, továbbá 2 bombázórepülő-ezred, 1 vadászrepülő-osztály, az Ostmark vadászrepülő-parancsnokság 2 vadászrepülő- és 1 romboló-osztállyal, 7 légvédelmi tüzérosztály, 60 Ju-52 teherszállító repülőgép, valamint a már korábban is Magyarországról tevékenykedő repülőerők voltak. A Luftwaffe felkészült egy 100 repülőgéppel Budapest felett végrehajtandó erődemonstrációs bevetésre is, amely során röplapokat szórta volna. A bevetett erőket Hitler utasítására, részben a távolsági bombázóerők (Korps Meister) bevonásával, 250 repülőgépre kellett növelni, de a bevetés végrehajtásától végül elálltak a németek. A fontosabb Budapest környéki repülőterek elfoglalására kijelölt 500. SS-ejtőernyős- és a "Brandenburg" ejtőernyős-zászlóaljakat nem ugrásra, hanem csak repülőgépeken való leszállásra utasították. A tervben egy Debrecen melletti repülőtér elfoglalása is szerepelt.

A Wehrmacht vezetési törzse 1944. március 19-ére, vasárnapra időzítette a hadművelet végrehajtását. Az előkészületek és csapatösszevonások lényegében zökkenőmentesen zajlottak, bár annak valódi céljáról - állítólag német tisztek szájából - hamarosan a magyar katonai és állami szervek is tudomást szereztek.

A készülő hadműveletben bevetett német csapatok részletes létszám-, illetve fegyverzeti adatai nem állnak rendelkezésre. Mint alább látni fogjuk, a németek egy-két kivételtől eltekintve nem teljes hadosztályokat alkalmaztak, hanem különféle hadosztályok éppen bevethető elemeiből összeállított ideiglenes harccsoportokat. Sok alakulatot nem sokkal korábban állítottak fel vagy éppen átfegyvereztek, így felszerelésük és kiképzésük még nem fejeződött be. Néhány kijelölt alakulatot az utolsó pillanatban máshova vezényeltek. Az akcióba bevont egyetlen (noha a legerősebb) német páncéloshadosztály páncélvadászosztályának 31 vadászpáncélosa például hiányos felszereléssel érkezett, s néhányuk már az ideszállítás során megsérült. A magunk részéről egyetértünk Dombrády Lóránddal, aki 1986-ban megjelent "Hadsereg és politika Magyarországon 1938-1944" című könyvében 40-50 ezer főre becsülte a bevonuló német erőket, és megállapítása szerint a németek a "Margarethe I" keretében ellenállás esetén mintegy 300-400 (főleg korszerű) harckocsit és rohamlöveget alkalmazhattak volna annak letörésére. A páncélosok esetében azonban a részadatok alapján feltételezzük, hogy ezek mennyisége a 350 darabot mégsem haladta meg.

A megszállást végrehajtó német csapatok Maximilian von Weichs tábornagy parancsnoksága alatt állottak, aki egyben a balkáni "F" hadseregcsoport főparancsnoka és a Délkeleti Főparancsnok (Oberbefehlshaber Südost) is volt. A tábornagy, akinek "B" Hadseregcsoportjában harcolt a magyar 2. honvéd hadsereg is 1942-1943 folyamán a Donnál, március 19-ét követően rövid ideig Budapesten tartózkodott.

Időközben a németek "Margarethe II" fedőnéven Románia megszállására is terveket dolgoztak ki, amely nemcsak bolgár, de esetlegesen magyar részvétellel is számolt. A román államvezető, Ion Antonescu marsall azonban 1944. február 26-28. között Hitlernél tett látogatása során meggyőzte a Führert, hogy kész és képes Romániában bármiféle németellenes fordulatot megakadályozni. Ezt követően Hitler parancsba adta a Románia megszállására tett előkészületek leállítását, és március 4-én elrendelte az írásos tervek megsemmisítését. Mindez jelentősen befolyásolta a németek tehetetlenségét 1944. augusztus 23-át követően, amikor Románia végül mégis átállt a szövetségesek oldalára.

Hitler március 15-én este a budapesti német követ útján Horthy Miklós kormányzót klessheimi kastélyába hívta azzal az ürüggyel, hogy a keleti hadszíntéren lévő honvéd csapatokról kíván tárgyalni. Horthy kíséretével (Ghyczy Jenő külügyminiszterrel, Csatay Lajos honvédelmi miniszterrel és Szombathelyi Ferenc vezérezredessel, a Honvéd Vezérkar főnökével) március 17-én különvonatán elindult, és 18-án délelőtt meg is érkezett. Saját emlékiratai szerint a kormányzó a szerelvényből való kiszállás előtt kétszer is magához vette pisztolyát (őt a németek Hitlerrel való találkozás előtt nem motozták volna meg), de végül a fegyvert a vonatban hagyta...

A találkozón Hitler saját dolgozószobájában, négyszemközt közölte a magyar kormányzóval a Németország számára elfogadhatatlan magyar politika kritikáját, s a küszöbön álló német katonai intézkedések tervét. Miután a magyar kormányzó óvta Hitlert független és szuverén Magyarország megszállásától és felháborodva távozni akart, a németek légiriadóra hivatkozva késleltették Horthy különvonatának távozását, és egy közös ebéd utáni újabb megbeszélésre hívták. Időközben Szombathelyi Ferenc vezérezredes igyekezett meggyőzni a Führert a megszállás feleslegességéről. Kérte, hogy a kormányzó 24 órán belül, inkább hazautazását követően juthasson elhatározásra a német megszállás kérdésében. A németek által kiszemelt Imrédy Béla helyett az ugyancsak németbarát Sztójay Dömét, a volt berlini magyar katonai attasét javasolta kormányfőnek, s egy újabb Hitler-Horthy megbeszélést szorgalmazott. A Honvéd Vezérkar főnökének jelentős szerepe volt Horthy meggyőzésében, illetve a megszállás lényegében vér nélküli lefolytatásában. A két legfőbb vezető - immáron harmadszori találkozóján - Hitler a román csapatok készenlétben állásával fenyegette meg Horthyt, s ezen aduként kijátszott fenyegetés hatott. A németek hamarosan közleményt jelentettek meg a sajtóban, miszerint csapataik bevonulása Magyarországra "kölcsönös megegyezés alapján" következett be. Mivel a németek el akarták kerülni, hogy a magyar állami és katonai vezetők a megszállás megkezdése előtt magyar területre érjenek, az őket hazaszállító vonatot Salzburgban és Linznél is hosszabb időre feltartóztatták. Szombathelyi vezérezredes március 18-áról 19-ére virradó éjszaka parancsot adott ki, amely a Honvédség csapatainak megtiltotta a fegyverhasználatot a bevonuló németekkel szemben.

Március 19-én hajnali 4 órakor megindult a "Margarethe I" hadművelet. Ennek keretében délről, Szerbia irányából a XXII. hegyihadtest három harccsoportja hatolt be Magyarországra. A "Hillebrandt" harccsoport a 92. gépkocsizó gránátos-ezredből (Werner von Hillebrandt ezredes), a Brandenburg ezred III. zászlóaljából, a 45. gépkocsizó utászzászlóalj zöméből, az olasz (korábban francia) zsákmány-páncélosokkal felszerelt, s két századát is nélkülöző 202. páncélososztályból, a két ütege híján szintén nem teljes 201. rohamlövegdandárból, a B 658. gépkocsizó hídoszlopból, az 5. SS-rendőrezredből és a 25/II. légvédelmi tüzérosztályból állt. E kötelékek elfoglalták a Titel melletti Tisza-hidat, majd Szegeden és Kecskeméten keresztül haladva birtokba vették a repülőtereket, és semlegesítették a honvéd helyőrségeket. A harccsoport egy része Cegléd és Szolnok felé nyomult előre.

A "Brauner" harccsoportot a 42. vadászhadosztály (Josef Brauner von Haydringer altábornagy) mozgatható részeiből, a B2 404. gépkocsizó hídoszlopból, a 6/I. légvédelmi tüzérosztályból, a 45. gépkocsizó utászzászlóalj egy századából, a 100. vadászhadosztály egyik zászlóaljából és egy szállító oszlopból, valamint a 64. és a 301. páncélvonatból szervezték. Feladata a Dráván átívelő vasúti és közúti hidak biztosítása, majd Szabadka, illetve részekkel Kiskunhalas körzetének megszállása volt.

A hadtest harmadik, "Streckenbach" harccsoportja a 8. "Florian Geyer" SS-lovashadosztály (Bruno Streckenbach SS-Oberführer) gépkocsizó elemeiből állt. Ez az SS-harccsoport azt a feladatot kapta, hogy déli irányból vegye birtokba az eszéki Dráva-hidat, valamint Mohácson keresztül Bajáig nyomuljon előre, s ott semlegesítse a magyar helyőrséget és a dunai flottilla erőit. Innen az SS-csapatok két irányban, a Duna két partján Dunaföldvár és Budapest felé haladtak előre. A harccsoport biztosította a bajai és a dunaföldvári Duna-hidakat is. Horvátország felől a LXIX. különleges feladatú hadtest két harccsoportja kezdte meg a hadművelet végrehajtását. A "Stettner" harccsoport az 1. hegyihadosztály (Walter Stettner von Grabenhofen altábornagy) zömével, a B 42. gépkocsizó hídoszloppal, egy az 1. hegyihadosztály zászlóaljával megerősített szállító oszloppal, valamint a 23. és 65. páncélvonattal rendelkezett. Feladata Pécs és Kaposvár körzetének birtokbavétele, majd részeivel a Székesfehérvár felé történő előrenyomulás volt. A hadtest "Zwade" harccsoportja a 367. gyaloghadosztályból (Georg Zwade vezérőrnagy), a 18. "Horst Wessel" SS-páncélgránátos-hadosztály részeiből és a B 815. gépkocsizó hídoszlopból állt. E csapatoknak Varasd körzetéből keleti irányba előretörve, a Balaton két oldalán Székesfehérvár körzetét kellett megközelíteniük. Útközben biztosítaniuk kellett a lispei olajmezőket, valamint az Ajka és Úrkút környéki ipartelepeket.

A még szervezés alatt álló 18. SS-páncélgránátos-hadosztály Werner Hörnicke SS-Sturmbannführer parancsnoksága alatt egy harccsoportot szervezett, amelybe a seregtest alakulatai "kikölcsönözték" a már harcképes elemeiket. A harccsoport 40/III. SS-páncélgránátos-zászlóalj törzséből, egy motorkerékpáros lövész-szakaszból, egy összevont páncélgránátos-zászlóaljból, egy 2 cm-es légvédelmi gépágyús szakasszal megerősített nehézfegyver-századból és egy 10,5 cm-es tarackos ütegből állt. A harccsoport összlétszáma mindössze 1055 fő volt. A 367. gyaloghadosztálynak alárendelt "Hörnicke" SS-harccsoport március 15-én és 16-án Zágrábtól keletre gyülekezett, majd 17-én és 18-án elfoglalta készenléti állásait Varasdtól délkeletre. A "Margarethe I" hadművelet során az SS-kötelék március 19-én részt vett a Dráva- és Mura-hidak meglepetésszerű birtokbavételében, amelyeket március 22-éig biztosított. Március 22-én és 23-án az SS-harccsoport Nagykanizsa körzetében gyülekezett és lefegyverezte a nagykanizsai honvéd helyőrséget. Március 23-tól május elejéig Hörnicke SS-katonái Nagykanizsán állomásoztak.

Északnyugati irányból, a Harmadik Birodalom területéről a LVIII. tartalék-páncéloshadtest törzsének vezetésével a Franciaországból érkezett páncélos-tanhadosztály (Panzer-Lehr-Division) két harccsoportja, az Olaszországból átvezényelt 16. "Reichsführer SS" SS-páncélgránátos-hadosztály zöme, a Dániából átszállított 997. nehéztüzérosztály, a 789. építő utászzászlóalj, az 503. területvédelmi lövészzászlóalj és a B 853. gépkocsizó hadoszlop nyomult be hazánk területére. A csoportosításba korábban kiszemelt 5/II. SS- (Panther) páncélososztályt az utolsó pillanatban lengyel területre vezényelték, így nem vett részt a hadműveletben.

Max Simon SS-Brigadeführer 16. SS-páncélgránátos-hadosztálya Bécstől délre lépte át a határt, majd két menetvonalon érte le Sopront. A főcsoportosítás Sárváron, Veszprémen és Székesfehérváron át Budapestre vonult. Útközben az SS-csapatok biztosították a Bakony ipari körzeteit. Az SS-hadosztály egy másik köteléke Pápán keresztül a Tata és Bánhida körüli ipari létesítményeket foglalta el. A megszállásban nem a teljes hadosztály vett részt, mert a 36. SS-páncélgránátos-ezred részei és a 16. SS-légvédelmi tüzérosztály 1944. január-április folyamán az olaszországi Nettunonál harcoltak az angolszászok ellen.

A páncélos-tanhadosztály Brucknál lépte át a határt, majd Győrön és Komáromon keresztül Budapest irányába tartott. A hadosztály útközben a fővárostól nyugatra és délnyugatra települt ipari körzeteket is birtokba vette.

Mivel a szlovák kormányt előzetesen nem értesítették a "Margarethe I" végrehajtásáról, a Szlovákiából meginduló LXXVIII. különleges feladatú hadtest csapatai az álcázás érdekében csak a többi harccsoport megindulása után, délután kezdhették meg feladatuk végrehajtását. A német hadtest törzse a megerősített 1029. "Grossdeutschland" gránátos-ezredet, a szintén megerősített "Feldherrnhalle" gránátos-ezredet, a "Brandenburg" hadosztály riadóezredét, a 799. utászzászlóaljat, a 837. területvédelmi lövészzászlóaljat és a B2 412. gépkocsizó hídoszlopot irányította. Ezen csapatok feladata az volt, hogy Rozsnyó és Kassa körzetén keresztül biztosítaniuk kellett a miskolci iparvidéket, majd Budapest keleti előterének birtokbavétele után a "Hillebrandt" harccsoporttal kellett felvennie a kapcsolatot. A 100. vadászhadosztály és a 679. gépkocsizó utászezred törzse három hídoszloppal tartalékban maradt. A németek végül az eredeti terveket annyiban módosították, hogy Budapestet nem harcszerűen közelítették meg, a legtöbb helyen nem hajtották végre a magyar csapatok lefegyverzését, továbbá nem szállták meg a Várat és a Citadellát sem.

Az 500. SS-ejtőernyős-zászlóalj századai 1944. március 19-én, röviddel pirkadat után Ju-52 szállító repülőgépeikkel leszálltak a ferihegyi repülőtéren, és rövid tűzharc után lefegyverezték a magyar őrséget. Újvidéken a 16. honvéd határvadász-zászlóalj kerékpáros-századának tagjai is fegyverrel álltak ellen a vasúti hídon bevonuló német csapatoknak, mivel késedelmesen kapták meg az ellenállást megtiltó parancsot. A tűzharcban egy magyar katona halálosan, egy másik könnyebben megsebesült. A németek, akik egyes források szerint 26 fő véres veszteséget (főleg tiszteket) veszítettek, lefegyverezték a helyőrséget, és parancsnokát, Tömöry Jenő vezérkari ezredest őrizetbe vették. Egyes adatok szerint ellenállási kísérletre került sor Sopronban, Győrött, Székesfehérvárott és a budaörsi repülőtéren is, de ezeket a német csapatok kölcsönös veszteségek nélkül elhárították.

Az észak felől előrenyomuló LXXVIII. különleges feladatú hadtest erői és a dél felől érkező "Hillebrandt" harccsoport kötelékei március 21-én találkoztak, és a Tiszát a megszállási zóna keleti határaként kezelve lezárták a folyó átkelőit. A német bevonulás tervszerűen, gyakorlatilag zökkenőmentesen zajlott le. Csupán a burkolatlan utakat feláztató időjárás hátráltatta némileg a csapatmozgásokat. A Tiszántúlt egyelőre nem szállták meg. A németek hamarosan feloldották a honvéd laktanyák zárlatát, és megnyitották az átkelőket.

Mivel a németek számára is elfogadható összetételű új magyar kormány kinevezése körüli diplomáciai huzavona még napokig eltartott, a németek továbbra is számoltak a magyar csapatok lefegyverzésének és Budapest elfoglalásának szükségességével. Erre azonban már nem került sor, miután március 23-án délután megalakult a Sztójay-kormány. Aznap Antonescu marsall ismét Hitlernél járt Klessheimben, s megpróbálta elérni, hogy a németek üríttessék ki a magyar csapatokkal Kelet-Magyarországot (elsősorban a Székelyföldet), mintegy előkészítve annak átadását Románia számára. Ezt a román törekvést a németek azzal hárították el, hogy a Tiszántúlt és Észak-Erdélyt március 24-én a magyar vezérkar tájékoztatásával, de belegyezésének be nem várásával, Kuno-Hans von Both gyalogsági tábornok parancsnoksága alatt hadműveleti területté nyilvánították. A német tábornok március 26-án vette át feladatát, s Debrecenben alakította ki parancsnokságát. Egy nappal korábban a 16. SS-páncélgránátos-hadosztályt már utasították, hogy vonuljon be az új hadműveleti területre. Ennek végrehajtása során az SS-csapatok március 26-án keresztül vonultak Budapesten, és egyes források szerint kisebb kötelékei egészen a Székelyföldig mozogtak előre.

A német külügyi szervek által 1944. március 24-én megfogalmazottak szerint "a Margarethe-akció tulajdonképpeni célja az volt és annak kell maradnia a jövőben is, hogy a magyar haderőt, ezt a tűzfészket, a hadszíntér egy hadászatilag fontos pontján a háború tartamára és a további politikai és katonai fejleményeknek minden elképzelhető eshetőségére végleg és teljesen ártalmatlanná tegye".

Az ország megszállását végrehajtó német alakulatok legtöbbjét hamarosan a keleti hadszíntér különböző körzeteibe vezényelték erősítésként. A Nyugat-Magyarországon állomásozó 367. gyaloghadosztály például már március 24-én parancsot kapott az átcsoportosításra. Ettől függetlenül továbbra is számos német seregtest állomásozott magyar területen (a páncélos-tanhadosztály például májusig maradt), de elsősorban azért, hogy befejezzék korábban megkezdett felszerelésüket és kiképzésüket. E német erők létszáma 1944. június 1-én mindössze 46 ezer 507 fő volt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
több ezer magyarra vár hasonló
  2010-03-21 17:21:31, vasárnap
 
  2010-03-21. 11:57

Zsidó aljasság: visszautalták a pénzt, hogy kilakoltathassák az idős asszonyt - több ezer magyarra vár hasonló sors

A kilakoltatási moratórium ellenére akarnak kilakoltatni egy idős asszonyt Budapesten.
Hiába fizetné ki a teljes tartozást, a hitelintézet nem akar megegyezni, a tulajdonos szerint az ingatlant akarják elvenni. Kéthavi befizetett részletet - ők sem tudják, miért - a hitelintézet visszautalt. Ezután késedelemre hivatkozva a pénzintézet felbontotta a szerződést, a követelést pedig egy behajtó cégnek adta át. A cég pedig az ingatlant átíratta egy harmadik cégre. Az asszony veje egy összegben is hajlandó lenne kifizetni a tartozást, ha visszakerülne a ház a nevükre, és sikerülne megegyezni a céggel. ,,Valamivel több, mint 40 millió a követelés, illetve azzal fenyegetnek, hogy szerdán hatóságilag kilakoltatják anyósomat a házból"- mondta a névtelenséget kérő férfi.
,,Teljesen törvénytelen"- jelentette ki Barabás Gyula az intézkedésről. A hitelszövetség szerint jogszerűtlen a követelés és az eljárás is. Kiss Péter ugyanis február elején bejelentette, hogy kormány április 15-éig kilakoltatási moratóriumot rendel el. A szövetség ezért bírósághoz fordul, de még így sem biztos, hogy elkerülhetik a kilakoltatást.
A kilakoltatási moratóriumnak április közepén vége, ezután több ezer ingatlan árverezhetnek el. A hitelszövetség elnöke szerint júliusig 8-9 ezer ember kerülhet utcára. ,,Várhatóan közel 3 ezer lakóingatlan kerül eljárás alá. Ez hozzávetőleg 8-9 ezer embert fog érinteni. Ennek a befejezése júliusra várható"- mondta Barabás Gyula.
A pénzügyi felügyelet adatai szerint tavaly év végén 92 ezer olyan lakáshitel volt, melyet az adósok 90 napja nem fizettek ki, ebből csaknem 20 ezer már végrehajtási szakaszban volt.
(ATV)
Ajánló: Meddig tűrjük még? - Háború a nemzet ellen - Film hazánk kifosztásáról 20% kedvezménnyel! (x)



http://kuruc.info/r/26/56964/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szabadon engedték Raffael band
  2010-03-21 17:19:48, vasárnap
 
  2010-03-21. 13:17

Szabadon engedték Raffael bandáját - Enyingre visszaköltözött a félelem

Hét gyanúsítottat engedtek szabadon a börtönből pénteken Marian Cozma meggyilkolásának ügyében. Enyingen nagy bulival ünnepeltek, miközben a kisvárost több tucat rendőr lepte el - írja a Bors.


Raffael szúrta először vesén Cozmát

Visszaköltözött Enyingre a félelem. Hét gyanúsított szabadult abból a bandából, amely Marian Cozma meggyilkolása után került hűvösre tavaly februárban. A Bors úgy értesült rendőrségi forrásból, hogy hétfőn további embereket engedhetnek szabadon. A most hazaengedett férfiakat információik szerint garázdasággal gyanúsították meg, amiért papíron két év szabadságvesztés jár.

- Ezek a gyanúsítottak tavaly február óta rács mögött vannak - szögezte le Bacsek György, a negyedrendű vádlott ügyvédje.

- Őket feltehetően azért is tartották fogva, mert fennállt a szökés lehetősége és annak a veszélye, hogy bizonyítékot tüntetnek el. A jelek szerint ez a veszély most megszűnt, és még a bírósági per előtt szélnek eresztették a társaság egy részét. A helyiek élete egy másodperc alatt felborult, hiszen a települést péntek este rendőrök lepték el, a kisvárosba még egy légy nem tudott igazoltatás nélkül berepülni.

- Mindenhol csak rendőrt látni, rengetegen vannak, egész nap nyüzsögnek, legalább hatvanan voltak, és kommandósokat is láttam. Legyenek is itt, ha már kiengedték a bűnözőket a börtönből, alig merek kimenni az utcára. Az elmúlt egy évben legalább csend volt, most megint kezdődik a rettegés - háborgott a Borsnak Piroska néni enyingi lakos.

Mint ismert, Marian Cozmát, a Veszprém kézilabdázóját tavaly februárban gyilkolták meg a Patrióta lokálban. Huszonöt cigányt garázdasággal, ebből hármat, Raffael Sándort, Sztojka Ivánt és Németh Győzőt gyilkossággal is meggyanúsították. Tizenöten kerültek előzetes letartóztatásba. A huszonöt fős gyanúsítotti kör korábban 53 alkalommal állt bíróság előtt különböző bűncselekmények elkövetése miatt, nem csoda hát, hogy az enyingi lakók nem örülnek a visszatérésüknek.

A Bors megtudta, hogy a Fejér megyei rendőrök a fővárosból is kértek segítséget, a Készenléti Rendőrség jelentős erőkkel vonult a megyébe. A szóvivő ugyanakkor tagadta, hogy a szabadulóbuli miatt volt a hatalmas rendőri készültség.

- A közbiztonsági háló program keretében március elsejétől fokozott rendőri jelenlét van több olyan településen, amely hangsúlyosabban szerepel a közbiztonsági tervünkben - tájékoztatta a lapot R. Szabó Ágnes, a megyei rendőrség szóvivője.
Korábban írtuk: Orkrácia: rendőri biztosítás mellett buliztak a frissen szabadult Cozma-gyilkosok
Fokozott rendőri biztosítás mellett ünnepelték péntek este szabadulásukat Enyingen többen azok közül akiket korábban a Cozma-gyilkosság miatt vett őrizetbe a rendőrség.
A Veszprém megyei rendőrfőkapitányság rutin-ellenőrzésnek minősítette az akciót.
(HírTV)
Olvasónk írja: Nagyon komoly rendőri erők voltak készenlétben Enyingen. Amikor engem igazoltattak, kérdésemre a rendőr csak azt mondta: meg kell védenünk őket az esetleges bosszútól...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2010.02 2010. Március 2010.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 58 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1469
  • e Hét: 2956
  • e Hónap: 14067
  • e Év: 167563
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.