Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Megmenekülhet Páty is - jogsza
  2010-03-29 20:40:10, hétfő
 
  Megmenekülhet Páty is - jogszabályellenes a golfpálya-projekttel kapcsolatos eljárás
2010. március 28. 19:09:34



Jogszabályellenes a pátyi önkormányzat golfpálya-projekttel kapcsolatos eljárása - állapította meg Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa frissen lezárult vizsgálatában.

Az ombudsman kezdeményezte, hogy március 30-ig az önkormányzat helyezze hatályon kívül a projekt megvalósítását lehetővé tevő rendeletét. Fülöp Sándor felhívta az önkormányzat figyelmét: ha nem fogadja el az állásfoglalásban javasolt intézkedéseket, az Alkotmánybíróság eljárását kezdeményezi az önkormányzati döntések megsemmisítése érdekében.
A pátyi önkormányzat február 22-i rendkívüli ülésén módosította korábbi településszerkezeti tervet, illetve rendeletet alkotott a helyi építési szabályzat módosításáról. A döntések alapján lehetővé válik újabb funkciók elhelyezése a száz hektárosra tervezett projekt területén és bővülhet a terület nagysága is. A beruházás során golfpálya, kiszolgáló létesítmények, szálloda, üdülők és 1400-1600 lakás megvalósítását tervezik. Az új szabályozás tervezetével szemben nagy lakossági tiltakozás alakult ki, a település képviselő-testülete ennek ellenére elfogadta azt.
Az ombudsman hivatalának vasárnapi tájékoztatása szerint az önkormányzat jogalkotása az egészséges környezethez való joggal összefüggő alkotmányos visszásságot idézett elő. A vizsgálat megállapította, hogy az önkormányzati szabályozás a szomszédos Telki közigazgatási határától 200 méteren belül jelölt ki új beépítésre szánt területet, ami megsérti a törvény harmonikus térszerkezet kialakítására vonatkozó előírását. Emellett a pátyi önkormányzat a korábbi projekt teljes területét beépíthetővé minősítette, amely szintén ellentétes a vonatkozó törvény előírásaival.
A vizsgálat szerint a 2006-ban elfogadott eredeti önkormányzati szabályozás a hazai jogszabályokkal ellentétesen teremtett lehetőséget a golfpálya-projekt megvalósítására. Az ombudsman megállapította azt is, hogy az önkormányzat nem vette figyelembe a Pest Megyei Földhivataltól érkezett, a termőföld védelmét szolgáló észrevételt. Emellett Fülöp Sándor szerint alkotmányossági szempontból aggályos, ha a településrendezési döntéseket elsődlegesen a beruházói érdekeknek rendelik alá és a lakossági észrevételeket nem veszik figyelembe.
Mindezek miatt az ombudsman kezdeményezte, hogy március 30-ig az önkormányzat rendkívüli képviselő-testületi ülésen helyezze hatályon kívül a projekt megvalósítását lehetővé tevő rendeletét. Fülöp Sándor felhívta az önkormányzat figyelmét: ha nem fogadja el az állásfoglalásban javasolt intézkedéseket, az Alkotmánybíróság eljárását kezdeményezi az önkormányzati döntések megsemmisítése érdekében.

Forrás: Kuruc.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbbenet: Izrael atomfegyvert
  2010-03-29 20:39:15, hétfő
 
  Döbbenet: Izrael atomfegyvert vet be Irán ellen?

2010. március 28. 19:24:21

Egy neves washingtoni kutatóintézet szerint Izrael kisebb hatóerejű atomfegyvereket vethet be Iránnal szemben, amelynek határozott anticionista programja és nukleáris programja régóta szálka a zsidó állam szemében.

A washingtoni Stratégiai és Nemzetközi Kutatások Központja (CSIS) pénteken ismertetett jelentésében megjegyezte: "egyesek úgy hiszik", egyedül nukleáris fegyverrel lehet megsemmisíteni a mélyen a föld alá, vagy alagutakba épített létesítményeket.

Más szakértők viszont arra figyelmeztetnek, hogy ez az elképzelés a "tiszta" atomcsapás mítoszán alapul, igazolása pedig politikai szempontból túl kockázatos. A CSIS két elemzője, Abdullah Toukan és Anthony Cordesman mindazonáltal előrevetíti annak a lehetőségét, hogy Izrael hagyományos robbanófejek helyett harcászati nukleáris robbanófejeket vet be, mert harci gépei egynél több esetben nehezen hatolhatnának be Irán légterébe.

Az izraeli hadsereg ballisztikus rakétákkal vagy tengeralattjáróról indítandó robotrepülőgépekkel viszont anélkül mérhetne harcászati atomcsapást Iránra, hogy ez utóbbi légvédelme ezt megakadályozhatná. A földbe hatoló robbanófejek jelentős károkat okoznának.

Izraelről széles körben feltételezik, hogy a Közel-Kelet egyetlen atomhatalma - minden bizonnyal nem alaptalanul. Mordechai vanunu nukleáris szakember már 1986-ban elárulta a Sunday Times-nak, hogy hazája rendelkezik atombombával. Őszinteségéért 18 éves börtönbüntetéssel fizetett Izraelben.

Forrás: Barikád Online
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2010.02 2010. Március 2010.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 58 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3999
  • e Hét: 9731
  • e Hónap: 20842
  • e Év: 174338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.