Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
A hazámban szeressenek - ne Br
  2010-03-08 17:07:29, hétfő
 
 

A hazámban szeressenek - ne Brüsszelben!






Bemutatták a Jobbik Külügyi és külgazdasági miniszterjelöltjét, Gyöngyösi Mártont.

Vona Gábor a Jobbik elnöke, egyben miniszterelnök-jelöltje mutatta be a Nemzeti Kávézóban Külügyi és külgazdasági miniszterjelöltjüket, Gyöngyösi Mártont.

Bevezetőjében röviden és tömören összegezte az elmúlt 20 év külpolitikáját, melynek 3 fő prioritása: - az euró-atlanti integráció, - a visegrádi együttműködés - a határon túli magyarsággal való kapcsolatok. Napjainkra a külpolitikai mérleg eredménye is negatív, sőt tragikusnak mondható. Külügyminisztereink aláírtak mindent, amit eléjük tettek, több esetben hazaárulással is felérő szerződéseket. Érdemi tevékenységet nem lelhető fel, Magyarország külpolitikája súlytalanná vált. Merőben új szemléletet tükröz:
- A külpolitikát és a külgazdaságot összekapcsolják, és együtt, egy minisztériumon belül kívánják kezelni. A határon túli magyarok kérdéskörét a Jobbik nem külpolitikának, hanem nemzetpolitikának tekintik. Ezért külön tárca nélküli minisztert jelölnek ki erre a feladatra.

A Lisszaboni Szerződés és Magyarország kapcsolatának radikális újragondolását is tervezi parlamentbe kerülése esetén a Jobbik, mivel az európai dokumentum magyarországi aláírása teljes mértékben antidemokratikus volt - közölte Vona Gábor, a párt miniszterelnök-jelöltje. Ehhez szakjogászok segítségét kéri.

Gyöngyösi Márton miniszterjelölt bemutatkozással kezdte sajtótájékoztatóját. 33 éves. Ifjúságát külföldön töltötte, mivel édesapja külkereskedelmi vonalon dolgozott. Számos - főleg - ázsiai országban megfordult. A gimnáziumot itthon végezte el, felsőfokú közgazdaság- és politikatudományi diplomáját Írországban védte meg, ahol további 4 évig adótanácsadóként dolgozott egy nagy cégnél. 2004. decemberében jött haza, és a kinti cég itteni kirendeltségén dolgozott. Szakterületén publikált, és a Civil Akadémián külpolitikáról tartott előadást. A Jobbik külpolitikája tabukat döntöget, és radikális paradigmaváltást hirdet. Külpolitikájuk radikalizmusát a következők jellemzik:
- A Jobbik nemzetérdekű külpolitikát akar. ,,Angliának nincsenek barátai, csak érdekei" a külpolitikában Churchill álláspont, meghatározó lett szinte minden országban. Kivéve Magyarországot, akinek az elmúlt 20 évben nem voltak érdekei, csak vélt barátai, azok is ideológiai és dogmatikus alapon. - Több centrumú külpolitikát tartanak fontosnak az egyensúly érdekében, mert az egypólusú világ mára megváltozott. Az USA és az EU mellett, keleti erőcentrumok fejlődtek ki.
- A magyar érdekeket határozottan kell képviselni, a Nato csatlakozás, az európai integráció intézményeinek elvárásaival kapcsolatban is. A magyar nemzeti érdek prioritása az, ami irányítani fogja a Jobbik külpolitikáját. A nemzeti érdekképviseletet fontosabbnak tartják az EU-tagságnál. Pl. A magyar föld védelme, az számukra sokkal fontosabb, minthogy az EU tagságát megőrizve elveszítsük azt. Kovács László például ,,Nagyon büszke arra, hogy Brüsszelben nagyon szeretik a magyar diplomatákat." A külügyminiszter-jelölt azt szeretné, ha nem Brüsszelben szeretnék a magyar diplomatákat, akik stréberségből mindig jeleskedtek, hanem Magyarországon szeretnék őket, és hazájukban várnák a ,,vállveregetést". Diplomáciai fegyvertényként kellett volna élni Románia csatlakozásánál, és feltételeket szabni, az ott élő több millió magyar érdekében, kulturális vagy a területi autonómia kérdésében.

A Lisszaboni Szerződés olvasatlan aláírása helyett, más országokhoz hasonlóan saját, nemzeti érdekeinket kellett volna képviselni. Többek között a Benes dekrétumok esetében is. De megdöbbentő a szlovák nyelvtörvénnyel kapcsolatos brüsszeli és itthoni hozzá állás is. A jelenlegi külpolitikai irányt szégyellni valónak értékelik, mely a Jobbik megítélése szerint teljesen alkalmatlan a magyar nemzeti érdekek képviseletére. A külpolitika 3 súlyponti kérdését felül vizsgálják.
- Nemzetpolitikai rész. Mivel a nemzet és a határ nem esik egybe, a külpolitikának aktív szerepet kell vállalni a nemzetpolitikában. A más országokban élő magyarság érdekképviseletét is fel kell vállalnia. A schengeni határok nem oldották meg a kérdést. A magyar-verések napirenden vannak. A jelenlegi magyar külpolitika pedig mindent eltűr. A Jobbik elképzelése szerint a Külügyminisztériumnak és a Nemzetpolitikainak együtt kell működnie és fellépnie a nemzeti és a nemzetközi porondon is. Terveik közt szerepel: - Állampolgárság megadása ,
- Nemzeti Jogvédő Hálózat létrehozása - Magyarok Világszövetségével az együttműködés. - Regionális térben (Visegrádi országok, Balkán) is szükséges egy koherens, egyértelmű külpolitika kialakítása. Kulturális és gazdasági érdekképviseletet kell megvalósítani. A korábbi piacokat újra kell éleszteni a magyar vállalatok és vállalkozók érdekében.
- Globális térben is radikális paradigmaváltásra van szükség. Az egyirányú, doktriner, rövidlátó, atlantista külpolitikát Kelet felé nyitással kell egyensúlyba hozni, mert a jelenlegi világban egyértelmű, hogy a hangsúlyok radikálisan eltolódtak a nyugati atlantista erőcentrumokból Keletre. Magyarországnak létkérdés a kiegyensúlyozott külpolitika megteremtése. Azokat az országokat részesítik előnyben, méretüknél gazdasági és demográfiai súlyuknál fogva, melyek világpolitikai tényezőkké váltak (Kína, Oroszország, Kazahsztán, Törökország,), és az új keleti külpolitikának az irányát megadják. Az arab világ felé történő nyitást fontos és súlyponti kérdésként kezelnék. Szeretnék, ha Magyarországon érzelmi forradalom menne végbe, amely a nemzettudatot, és a magyar nemzeti gyökereknek újra megtalálásához vezetne.

Magyarország kettős identitással rendelkezik. Földrajzi helyzetéből adódóan európai nemzet, de tudni kell, hogy a gyökerei mélyen keleten találhatóak, keleti nép vagyunk. A Jobbik részéről a keletre nyitás nem egy opportunista külpolitikának a része, hanem a nemzeti gyökereinknek a megtalálása. A világpolitikai helyzet reális felmérésén túl - az EU düledezik, az USA elveszítette egyeduralkodói szerepét a nemzetközi porondon - nemcsak arról van szó, hogy keleti, új meghatározó erők felé is nyitnának, de olyan nemzetek felé nyitnának, akik a magyarokra testvérként tekintenek.

A külpolitika akkor a legsikeresebb, ha nem pillanatnyi taktika, határozza meg az irányát, hanem a testvéri kötelékek. Ezt bizonyítják a mediterrán, valamint a germán-skandináv országok együttműködései is.

Orbán Éva
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2010.02 2010. Március 2010.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 58 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1999
  • e Hét: 7731
  • e Hónap: 18842
  • e Év: 172338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.