Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Néhány fontos kérdés a miniszt
  2010-04-14 19:36:54, szerda
 
  Néhány fontos kérdés a miniszterelnök-jelölthöz
2010/04/13

Talán megsem lesz kolbászból a kerítés?

Ennyi elég a támogatottságból Viktor. Ezzel már lehet kormányozni. Minél jobban ácsingózol a kétharmadra, annál visszatetszőbb, annál gyanúsabb az embereknek.
Kérdések:

Miért is akarsz te kontroll nélkül, kényre-kedvre kormányozni?

Miért is nem vagy képes együttműködni más, nemzeti, nemzeti-radikális erővel?

Miért is szélsőségezel?

Miért is fasisztázol?

Mit is akarsz szolgálni egyáltalán?

A magyar érdekeket, ahogy mondod, vagy a globális tőke érdekeit, ahogy azt is mondod? A kettő sajnos nem összeegyeztető Viktor. Tudod?

Miért is vagy ilyen álszent, képmutató?

Nem lesz kétharmad Viktor. Sem neked, sem másnak, soha.

Az egység amiről papolsz csak úgy jön létre, ha te is megteszel egy baráti lépést mások felé. Ha erre képtelen vagy, akkor magad maradsz.

Akkor ez lesz az utolsó, nagyon keserves négy évetek.

Vigyázz Viktor el ne qúrd!!!

Vass István

**************

Kedves István!

Attól félek meglesz a hatalmi 2/3-ad még akkor is, ha nem lesz meg a választási.
Az elit hálózatai ismerik jól a Jobbikot és ezért biztosra akarnak menni. Nekünk ez megnyugtató, hiszen valóban bízhatunk bennük. A FIDESZ szavazói nem látták át, hogy a magyar közélet legnagyobb pszichológiai csapdájába csalták Őket az elmúlt 8 év alatt.
A globális elitnek gazdaságilag mindegy, hogy a bal avagy a jobb karja adja neki az ország javait. A 8 év véleményem szerint azért kellett, hogy a FIDESZ szavazói revans ványát annyira felfokozzák, hogy nem se hallgassák az Új Erőt.
A 2/3-ad az nagyon kell a FIDESZ vezérkarának. Orbán már most kisebb parlamentről beszél. Hát persze a hálózatoknak is olcsóbb így és kevesebb embert kell szemmel tartani. Egyszer 7 éves ciklusátalakításról is beszélt. Ha nem sikerül a magyarokból kicsikarni a 2/3-ot, akkor mindezeknek lőttek, főleg egy jelentős erejű Jobbik mellett.
Most erre jó az LMP!!!
Ez a párt most rendkívül fontos lett. Olyannyira fontos, hogy még súlyos törvénysértéssel is, de választási csalást követtek el az érdekében!
NEM LEHET ELÉGSZER MONDANI!
A VÁLASZTÁSI EREDMÉNYEK BIRTOKÁBAN, ANNAK TITOKBAN TARTÁSÁVAL, AZÉRT SZAVAZTATTAK A KÉSŐI ÓRÁKIG, HOGY MEGLEGYEN AZ LMP BIZTOS 5% FELETTI EREDMÉNYE!
Ez biztosítja Orbán terveinek végrehajtását, ha nem lesz meg az áhított 2/3-ad.


**********

Rengeteg bűnöző fog bejutni a parlamentbe, mind a Fideszből, mind az MSZP-ből, és ezekre rövidesen a nyilvánosság szeme is rávetődhet. Hagyó már Izraelbe menekült, egy jobbik kormány esetén már azok is ott lennének, akik most mandátumot kaptak, zsidóktól, megvásárolt cigányoktól, buzeránsoktól, drogosoktól, és sajnos sok megtévesztett honfitársunk is ezekre a bűnözőkre voksolt. Egész ország népe issza ennek levét.
" A Financial Times megjegyzi ugyanakkor, hogy a következő miniszterelnöknek, Orbán Viktornak most hozzá kell kezdenie azon problémák kezeléséhez, amelyek a szélsőjobbot vonzóvá teszik egyes választók számára."
Hát akkor fogjon hozzá, és olvassa el a Jobbik programját, mert az teszi a Jobbikot vonzóvá, egymillió MAGYAR szemében.
" A Fidesz és a Jobbik együttműködésének kérdését azonban fel sem szabad vetni - üzeni a Financial Times." Ha Orbán bármiben is eltér a Jobbik programjától, akkor a bukása borítékolható.
Továbbá: ,,Magyarország nem hibáztathatja a globális válságot: a bajokat a leköszönő szocialisták költségvetési felelőtlensége okozta."
Húsz éven keresztül, mi? És a most (megint) kormányozni akaró Orbán semmit nem tett ez ellen, ő is lopott ugyanúgy, és hagyta az országot pusztulni, a globális nagytőke terveinek megfelelően, emellett ápolta a testvériséget az izraeli terrorista, palesztin-gyilkos Likuddal. (izraeli kormányzó párt)
Azt meg mi jegyezzük meg, hogy a leendő parlament MSZP-s, Fideszes padsoraiban, székeiben, bűnözők és hazaárulók ülnek. Az LMP-nek van kiktől tanulni.
Egy magyar érdekképviselet lesz ott, a Jobbik, és erre rövidesen minden magyar ember, pontosabban minden magyar ősökkel rendelkező ember rá fog jönni.
A cigány 2010-04-12-én is gyilkolt egy pulóverért, a Margitszigeti hölgyet is, és a tényői famíliát is cigány(ok) gyilkolta(ták) meg. A rendőrség hallgat, ferdít, tagad, hazudik.
A csendőrség már ebben az órában el tudná kezdeni a vidék megtisztítását a bűnözőktől. Már készen áll! Létszáma meg van, eltökéltsége meg van, képzettebb személyekből áll, mint a leszerepelt rendőri állomány.
De Orbánnak nem fontos a vidék biztonsága, csak a saját hatalmának sunyi erősítése, és majd egymillió ember, hazafi szavazatával parlamentbe juttatott, nemzeti érdekvédelmi párt eltaposása. A Fidesz a nemzettel szembeni, őszinte párbeszédet hirdetve, oldja fel a titkosítását azon eseteknek, amelyek köztörvényes bűnöket takarnak. De nem fogja! Mert nekik is van bőven, (főleg Pintér révén) de a BKV-s pénzeltüntetésekben ott szerepel Simicska, és Nyerges neve is. Az igazság szabaddá tesz, és népünk szabadságban szeretne élni, amit az igazság fénye világít meg. A Fidesz ezt az igazságot sötét páncélszekrénybe zárja. Hát nyissa ki, hadd lássa a nép azon része is, aki Orbánra voksolt.
Fél év sem telik el, és elzavarja a nép ezt a férget.

http://internetfigyelo.wordpress.com/2010/04/13/nehany-fontos-kerdes-a-minisztere lnok-jelolthoz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kéri Edit feljelentést tett &#
  2010-04-14 19:33:14, szerda
 
  Kéri Edit feljelentést tett ,,az LMP-vel kapcsolatos választási csalás miatt" (a feljelentés szövege)
2010. április 13. 22:27
HunHír.Hu

Alulírott, Beszédesné Kéri Edit FELJELENTÉST TESZEK ismeretlen tettes ellen, az LMP-vel kapcsolatos választási csalás miatt. Fizikai lehetetlenség, hogy egy pártot egy héttel előtte 2-3%-ra mérnek, s az hirtelen, 7 nap alatt 7,4%-ra felugorjon!

Tisztelt OVB!

Alulírott, Beszédesné Kéri Edit FELJELENTÉST TESZEK ismeretlen tettes ellen, az LMP-vel kapcsolatos választási csalás miatt. Fizikai lehetetlenség, hogy egy pártot egy héttel előtte 2-3%-ra mérnek, s az hirtelen, 7 nap alatt 7,4%-ra felugorjon!

Elképzelhetőnek tartom, hogy azalatt a 2-2 ½ óra alatt (19 órától 21 óra 15 percig, az OVB bejelentéséig: mégis beindítják - a kampánycsend ellenére - a gépi összesítés 99 %-os eredmény közlését), hogy ezalatt VALAKIK HOZZÁTOLDTAK nem létező, nem voksoló ,,holt lelkek szavazócsoportját", mondjuk, 4%-ot a valós adatokhoz, és mondjuk pl. 60% szavazóból 64%-ot duzzasztottak fel, vagyis ,,kreáltak" többet! Mondjuk, pl. a 2 óra alatt matematikussal elosztották arányosan a 11 ezer választókörzetre mindet: LMP-s szavazóként!! Így nem csorbul egyik párt adata sem, csak a gép dupla LMP-s szavazatot mutat.


Kérem Önöket, hogy a 11 ezer körzet kézzel írt adatait közöljék e két témában:

1. LMP-s szavazók száma, egyenként!

2. Az ott megjelent szavazók száma!!

Így a pártok tudják összehasonlítani, ellenőrizni! Kérem, közöljék az összesített helyi számokat, s mellette az Önök által, akkor este beolvasott számokat, százalékokat, e két témában!

A FIDESZ-szel és a JOBBIK-kal is közlöm feljelentésem szövegét, még ma, hogy 48 órán belül tudjanak intézkedni, vétózni! - ellenőrizni.

Furcsa volt, hogy Halmai Gábor 19 órától 21 óráig küzdött a kampánycsendért, majd ¼ 10-re (¼ 22 órára) megszületett az OVB új határozata: ,,Most már fel lehet oldani, az a pár száz ember már nem számít, közöljük a 99%-os eredményeket!" - Mellesleg több ezer szavazó volt még, s éjjel ¼ 2-kor fejeződött be a XI. kerületben a szavazás!

Elképzelhető szerintem az is, hogy a Gyurcsány-kormány 2007-ben azért módosította a választási törvényt, hogy - ismerve a kb. 60 ezer állandó ,,választási turistát", kollégistát, máshol dolgozót - : majd az 1-2 órai sorbaállás, lelassulás miatt így lesz mód a csalás gépi elvégzésére. Így nem láttuk a megyénkénti részeredményeket, a listák növekedését sem! Csak 2-3 óra múlva a végső, ill. 99%-os számot.

Schiffer András nélkül - ha volt ilyen csalás - ezt nem lehetett volna megtenni, mert ő e-mailen kapta a valós adatokat pártja megfigyelőitől!!

Kérem a kézzel írt, s a körzetek által leadott valós adatok közlését és összeadását, mindkét témában, s az OVB, az Önök által közölt adatok összehasonlítását ezekkel; az ügy kivizsgálását, s az eredmény közlését!!

Hónapok óta elterjedt a városban: Soros decemberben hozott ajándékba az OVB-nek, ill. talán Halmainak, egy számítógépet. Igaz-e??

Az USA 1989. óta bizonyíthatóan beleavatkozik választásainkba. (pl. Mark Palmer, most meg Lányi András cikke szerint az LMP-be a budapesti követség). Soros csempészte be az MDF-be emberét, Bokrost! Hagyják belügyeinket és választásainkat!

A gépre is kérek választ!

Tisztelettel:

Beszédesné Kéri Edit

http://www.hunhir.hu/?pid=hirek&id=28801
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy tragikomikus győzelem marg
  2010-04-14 19:14:29, szerda
 
  Egy tragikomikus győzelem margójára
Posted on 2010/04/14 by Nifadmin

A feldarabolt és maradványaiban is fenyegetett, kifosztott kis Magyarország örül, hogy megszabadul végre sötét bitorlóitól. Pedig megtehette volna már 2006-ban, jóval kisebb áron is, ha nemzetinek mondott ellenzéke valóban az lett volna, s nemcsak egy díszlet neoliberális nyugati urai kezében. Sajnos azonban a Fidesz táborban egyenes az arány a tájékozatlanság és a pártba vetett hit között.

Ez a győzelem Magyarország utolsó 90 éve történelmének szinte minden visszásságát visszatükrözi. Átverés minden szinten és egy reménysugár, hogy ,,másképpen lesz holnap, másképpen lesz végre". Példaképünk, a Nyugat, kegyesen leereszkedve tudomásul vette az eredményt, de azért beintett, hogy a fasizmust nem fogja tűrni. Ideje lenne végre felébredni, hogy kik is az antifasiszta harc honi nagy szövetségesei! Miféle ,,felvilágosodás" és modernizáció az, amibe minket elvezetni óhajtanak. Talán nem árt médiabeli harcostársaikat is figyelmeztetni világszerte, hogy még az úgy nevezett felvilágosodás legnagyobb örökösei, a frankfurti iskola nagy zsidó filozófusai szerint is, Auschwitz az univerzális egydimenzionalitásba vezető nyugati racionalizmus terméke.

Meg kell állapítanunk, hogy a nyugati racionalizmus előző nagy terméke, a kommunizmus, a globalizmushoz képest még racionális és humánus volt. A Pravda igazsága szinte szépnek mondható a mainstream média aljas hazugságáradatához képest. Az Irak ,,tömegpusztító fegyvereinek" a felszámolására harcba indult nyugati szövetségesek most Irán minden valós ok nélküli démonizálásával új céltáblát (azaz zsákmányt) néztek ki maguknak. A (viszonylagos) béke órái meg vannak számlálva.

Mégis azt kell mondanunk, hogy az MSZP-nek egyben igaza van: ,,Magyarország többet érdemel". Igen a Fidesznél is. Igaz ugyan, hogy a szocializmushoz képest soknak tűnhet, hogy a globalizmus eltűri legalább a féligazságokat, de azokat, akik ebben megpróbálnak berendezkedni - főleg ha kicsik és súlytalanok - könyörtelenül félretolja, eltiporja. Akik kishitűségükben nem ismerik fel, hogy - legalábbis jelenleg még - ha maradékaiban is, de létezik egy demokratikus közvélemény, és létezik - fenyegetetten bár, de még meg nem tiltottan -, valami ennél is jóval hatalmasabb, az Isteni Gondviselés, amit ha betiltanak is, uralkodó marad. De csak azok számára, akik mernek is reá hagyatkozni. A Fidesz híveinek vágya nem más, mint betagozódni abba az Európába, ami egyre kevésbé létezik. A Jobbik feladata, hogy először ismét magyarokká tegye őket. Ehhez pedig a választáson elért eredmény nagy lehetőséget ad. Szembesíteni lehet a féligazságokat az igazsággal, amit eddig a színfalak mögül manipulálgatva el tudtak sinkófálni. Direktben ez nem fog sikerülni. De felkészültnek kell lenni, mert a gátlástalan hazudozó után egy zseniális mellébeszélő kerül a kormányrúdhoz. A Jobbik legsürgősebb feladata, hogy megtalálja azokat a témákat, feladatokat, amelyek rádöbbentik a Fidesz hívőket is, hogy a pártjuk neve által jelzett hűség útján csak a Jobbikkal járhatnak.

Vajta Dénes

Nemzeti InternetFigyelő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kósa Lajos esete Kajmán Olgáva
  2010-04-14 19:11:33, szerda
 
  Kósa Lajos esete Kajmán Olgával [videó]


Nem nagyon hittem volna korábban, hogy a választások két fordulója közötti hetekben majd az ATV-ről fogok videót belinkelni ide az oldalra. Azonban ami kedden történt az Egyenes beszéd című műsorban, az simán felülírta ezt a hitemet.

Történt ugyanis, hogy Kajmán Olga a választások eredménye kapcsán meghívta a műsorba Kósa Lajost, hogy beszélgessenek egy kicsit a kialakult helyzetről. A riport azonban az első pár perc után olyan irányba fordult, amit nagy valószínűséggel egyik fél sem fog soha elfelejteni. A képeket elnézve szerintem még a műsor szerkesztői is meglepődtek azon, hogy a narancsos alvezér milyen szinten alázza le magát úgy, hogy a riporternek szinte semmit sem kell tennie ezért.

Tudom, nem szép dolog más bajának örülni, de az elmúlt hetek narancsos mocskolódásai után, most talán ez, mégis csak engedtessék meg nekünk.

A videó nagyjából 21 perc hosszú, de érdemes végignézni, mert már az eleje sem kicsit necces, a befejező képsorok pedig egyszerűen visznek mindent. Tényleg nem akarok túlzásokba esni, de amit Debrecen feje művelt ebben a bő negyed órában, az minden bizonnyal örök időkre listavezető marad a narancsos pofára esések rangsorában.

Nagy élmény volt Önnel beszélni - nyöszörgi a végén még Kósa.

Nekünk biztosan. :)

http://radicalpuzzle.blogspot.com/2010/04/kosa-lajos-esete-kajman-olgaval-video.h tml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismét palesztinok ezreinek kiű
  2010-04-14 19:03:29, szerda
 
 
Ismét palesztinok ezreinek kiűzésére készülnek a zsidók

Megnyomta a vészcsengőt a Hamoked nevű izraeli emberi jogi szervezet azt követően, hogy egy kedden életbe lépett rendelet újraszabályozza a tartózkodásra, lakhatásra vonatkozó rendeleteket Ciszjordániában. Ha érvenyesítik a rendelkezéseket, palesztinok tízezreit üldözhetik el.

Az újabb szigorítások a legelsők között érinthetik azokat, akiknek a személyi igazolványában az szerepel, hogy ők vagy a szüleik a Gázai övezetben születtek, vagy pedig különböző okokból elvesztették tartózkodási engedélyüket. Szintén célkeresztbe kerülnek, akiknek külföldön született a házastársa - figyelmeztet a nem kormányzati szervezetnek minősülő Hamoked.

Az új rendeletek új retorikát is tartalmaznak, most a helyben élő ,,beszivárgó" a gyanús. Eredetileg azok minősültek beszivárgóknak és ,,az állam ellenségeinek", akik valamely szomszéd arab államból, tehát Jordánia, Egyiptom, Líbia vagy Szíria földjéről érkeztek illegálisan Izraelbe. Most már ugyanez a minősítés vonatkozik a katonai bíróságok előtt a kellő papírokkal nem rendelkező lakosokra is, ha a megfelelő papírok nélkül tartózkodnak a megszállt területeken. Ők a hétéves börtön mellett 7500 sékel, avagy mintegy 1500 euró pénzbüntetést is kockáztatnak.

(MNO - Háárec)

Kuruc.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hoppá! Erre senki sem számíto
  2010-04-14 19:01:40, szerda
 
  Hoppá! Erre senki sem számított! - Molnár Oszkár végezheti ki a Fideszt

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=646612

Molnár Oszkár
Fotó: MTI

Elemzők szerint a Fidesz kétharmados többségének megakadályozásához az 57 egyéni mandátumból 9-et kellene elhalászni az MSZP-nek, a Jobbiknak vagy az LMP-nek. Összesen 10 körzetben várható igen éles verseny, köztük Edelényben, ahol a Fideszből kirúgott Molnár Oszkár csap össze a párt új jelöltjével. Mindketten kirekesztő, meghökkentő szövegeikről híresültek el.

Kapcsolódó cikkek
"Szélhámos buzinak" nevezte elődjét a fideszes
Megszűnt Molnár Oszkár Fidesz-tagsági viszonya
Molnár Oszkárt nem hallgatta meg Orbán Viktor
"Nem mertek kirúgni a Fideszből!" Orbánnak is beszólt az edelényi polgármester

Hiába nyerte meg a Fidesz fölényesen a választások első fordulóját, a párt meglehetősen visszafogottan ünnepelt. Erre minden okuk megvolt, hiszen nagy álmuk, a kétharmados többség megszerzése egyelőre nem sikerült. A kétharmad csak a második fordulóban dől el, amelyen óriási izgalmakra számíthatunk, lévén, hogy a bukáshoz mindössze kilenc körzetben kell más pártoknak győzedelmeskedniük, ráadásul erre tíz körzetben esély is kínálkozik. Melyek ezek?

Budapesten érdemes lesz figyelni a XI. kerületre (16. vk.), ahol Simicskó István (Fidesz-KDNP), a KDNP alelnöke frakcióvezető-helyettese 44,48 százalékot kapott, a második helyre pedig Molnár Gyula (MSZP), Újbuda polgármestere került 38,22 százalékkal, ami országosan a 3. legjobb eredmény lett. Simicskó mindössze 1857 szavazattal előzte meg Molnárt, itt tehát még bármi lehet. Az LMP-s jelölt egyébként ebben a kerületben 2803 szavazatot szerzett.

Hasonló izgalmakat tartogat a XIII. kerület mindkét választókerülete. A 19. számúban Szanyi Tibor (MSZP) az utolsó utáni pillanatban veszítette el az első fordulót, vasárnap éjjel a szavazatok 95,34 százalékának feldolgozottsága mellett még vezetett Szalay Péter, a Fidesz-KDNP jelöltje előtt. Végül a fideszes sebész főorvos győzedelmeskedett, a különbség közöttük mindössze 429 szavazat volt. Tordai Bence, az LMP jelöltje e körzetben összesen 3709 szavazatot szerzett.

Esélye lehet a szocialistáknak XIII. kerület 20. választókerületében is, ahol egyéniben az MSZP-s Tóth József nyert, itt tehát csak meg kell tartaniuk előnyüket. Ugyanakkor a különbség a kerületben is minimális, Spaller Endrét Tóth mindössze 2234 szavazattal előzte meg. Az LMP-s jelölt 2683 szavazatot kapott.

Borsodra figyelni kell

Budapesten tehát ezekre a kerületekre érdemes odafigyelni, de a választások éjszakáján a Fidesz várhatóan árgus szemekkel követi majd a Borsod megyei eredményeket is, ahol összesen három körzetben bukhatnak el.

Éles verseny várható Ózdon, ahol Riz Gábor (Fidesz-KDNP) csap össze a Jobbik helyi szervezetének alapítójával, Kisgergely Andrással (Jobbik) és a helyi kórház egykori igazgatójával, Tóth Istvánnal (MSZP). Riz és a jobbikos jelölt között a különbség 1862 szavazat volt, az MSZP-s Tóth István 2071 szavazattal maradt le a második helyről. A Fidesz egyébként mindent megtesz Riz győzelméért, ezt jelzi, hogy a kampányban Pokorni Zoltán is besegít, a képviselő április 15-én látogat Ózdra.

Dőlhet a mandátum Kazincbarcikán is. Itt Tamás Barnabás (Fidesz-KDNP), Putnok polgármestere 8742 szavazatot szerzett, míg Endrési Zsolt (Jobbik) 6735-öt, Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere (MSZP) pedig 6657-et.

Edelény is billeg

Kicsit nagyobb a különbség Edelényben, ami még így is okozhat meglepetéseket.
Mint ismert, korábban a Fidesz megdöbbentő kijelentései miatt gyakorlatilag kirúgta Molnár Oszkárt, és a helyi kórházigazgatót, Daher Pierre-t indította helyette egyéni jelöltként. Daher Pierre 8162 szavazatot kapott, és összesen 2769 vokssal előzte meg Molnárt, viszont a kampánygépezet már az első forduló előtt beindult: a kórházigazgatóról videók kerültek fel a youtube-ra, amelyeken álláshalmozásáról beszél, illetve lebuzizza az előző kórházigazgatót.

Ezt Molnár Oszkár, valamint a harmadik helyre 4273 szavazattal befutó jobbikos Miklós Árpád, és a 4177 voksot szerző MSZP-s Gúr Nándor (MSZP) is felhasználhatja a kampányban.

Érdekes lehet emellett Szeged is, ahol Dr. Bohács Zsolt (Fidesz-KDNP) korábbi ötször kenuvilágbajnok csap össze a polgármesterrel, Botka Lászlóval (MSZP). Köztük a különbség 2540 szavazat volt az első fordulóban. A jobbikos Molnár Áron 4165 szavazatot kapott.

A második fordulóban a Jobbik elnöke, Vona Gábor is okozhat meglepetéseket. Ő Gyöngyösön indul, ahol első helyre Nagyréde polgármestere, Balázs József (Fidesz-KDNP) futott be az első fordulóban. Második mögötte 3650 szavazattal lemaradva Magda Sándor végzett (MSZP). Vona Gábor 8613 szavazatot kapott Balázs 12976 szavazatával szemben.

Az utolsó billegő körzet Tiszavasvári, itt Dr. Karakó László Gávavencsellő ötször újraválasztott polgármestere 10606 szavazattal került az első helyre. Második lett Császár József (Jobbik) 8392 szavazattal, harmadik Juhász Ferenc (MSZP) egykori honvédelmi miniszter lett 4613 szavazattal.

A visszalépések nem sokat számítanak

A játszmát elméletileg befolyásolhatja az is, hogy négy körzetben az MSZP visszalépett az LMP javára, a gyakorlatban viszont ezekben a kerületekben csak matematikailag van esély a fordításra.

A VI. kerületben (8. vk.) Illés Zoltán (FIDESZ-KDNP) 9367 szavazatot kapott az első fordulóban. A visszalépett Hatvani Csaba 5017-et, Kaszics Bálint (LMP) 3224-et, a Jobbikos jelölt 1954 voksot szerzett, ez összesen 10195 voks. Győzni tehát csak akkor tud Kaszics, ha az összes nem fideszes átpártol az LMP-hez.

Ugyanez a helyzet a többi körzetben is. A VIII. kerületben (10. vk.) Fónagy János (Fidesz-KDNP) 8181 szavazatot szerzett, a visszalépett Szabó Zoltán 4337 voksot. Az LMP-s jelöltnek 2770 szavazat jutott, a jobbikosnak 1735. Itt indult Herényi Károly is (MDF), akire 760-an szavaztak, így ők összesen , ez összesen 9602 szavazatot jelent.

A XIV. kerületben Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP) 15529 voksot szerzett, a visszalépett Bárándy Gergely 9364-et. Az LMP-s jelölt 5336-ot, a jobbikos Gyenes Géza 3173-at. Ez 17873 voks.

A XXI. Kerületben (31 vk.) Németh Szilárd 9102 szavazatot nyert, a visszalépett Avarkeszi Dezső 5939-et, az LMP-s jelölt 2955-öt, a jobbikos 2709-et, ami mindenkivel együtt 11603 szavazat. Azaz, vélhetően nem ez a körzet dönti majd el a választás legnagyobb kérdését: meglesz-e a kétharmad vagy sem. Ugyanakkor az is tény, hogy bármi megtörténhet.

Szerző: Oroszi Babett

STOP
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2010.03 2010. április 2010.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 95 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 286
  • e Hét: 6018
  • e Hónap: 17129
  • e Év: 170625
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.