Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Több mint 3000 saláta recept
  2010-04-18 21:20:18, vasárnap
 
  Több mint 3000 saláta- és egyéb recept. Kattints a linkre, majd az előjövő kis képek közül arra, amelyik receptjére kíváncsi vagy!
Lapozhatsz a képek alatt a kívánt oldalszámra kattintva!
Link
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Végső nyugalomra helyezték
  2010-04-18 20:37:20, vasárnap
 
  Végső nyugalomra helyezték Lech Kaczynskit és feleségét
2010. április 18. 19:15

Krakkóban számos lengyel és külföldi állami, politikai vezető és több tízezer gyászoló részvétele mellett ünnepélyes állami temetéssel helyezték örök nyugalomra vasárnap délután a repülőgép-szerencsétlenség áldozatául esett Lech Kaczynski elnököt és hitvesét, Mariát.
Lech Kaczynski sasos lengyel zászlóval, Maria Kaczynska lengyel nemzeti lobogóval borított koporsóját katonák vitték ki vállukon a templomból a főtérre, ahol tapssal fogadták őket. A koporsókat ezután ágyútalpra helyezték, és a menet a katonazenekar hangjai mellett megindult a Wawel felé.
Az elnöki párt egy alabástromból készült közös szarkofágban temetik el a Wawel-székesegyház Ezüst Harang-tornya alatt lévő kriptában, ahol Józef Pilsudski marsall, a modern lengyel állam megteremtőjének szarkofágja található.

Képek az alábbi linkeken?
Végső nyugalomra helyezték Lech Kaczynskit és feleségét
Link

Elkezdődött a gyászmise
Link

Százezrek gyásza
Link

Lengyel gyász
Link

Gyásznap: félárbocra eresztették a nemzeti lobogót
Link

Végső búcsú Kaczynski elnöktől: Sólyom és Bajnai is utazik
Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Lengyel repülő lezuhant
  2010-04-18 20:05:04, vasárnap
 
  április 10-én az oroszországi Szmolenszk mellett légiszerencsétlenséget szenvedett lengyel elnök és felesége
Lengyel repülő lezuhant.
2010. április 12. 12:57 MTI
A Lech Kaczynski lengyel államfőt és kíséretét szállító lengyel kormánygépet a gép pilótája az államfő utasítására próbálhatta meg letenni a rossz időjárási viszonyok ellenére.



A lapok szerint a lengyel államfő nyilván attól tartott, hogy elkésik a Szmolenszk környékén 1940-ben lemészárolt mintegy 22 ezer lengyel emlékére rendezett ünnepségről, ha a pilóta kitér a javasolt repülőterek valamelyikére. Ám miközben Moszkva 397, Minszk pedig 304 kilométerre van, Vityebszkből mindössze 111 kilométert kellett volna megtenni autón, vagyis a küldöttség alig egy órát késett volna.

2010. április 15. 10:56 MTI
A Lech Kaczynski lengyel államfőt szállító repülőgép leszállásának időpontjában a körülmények nemcsak egyszerűen nehezek, hanem szélsőségesek voltak, és ilyen időjárási viszonyok közötti leszállásnál a katasztrófa esélye igen nagy volt - mondta el a Kommerszant című orosz lap csütörtöki számában a vizsgálóbizottság egyik tagja.
A lengyel elnöki gép pilótája ezt felismerte, ennek ellenére vállalta a repülési ismeretek és a józan ész alapján igazolhatatlan kockázatot - idézte a szakértőt a lap csütörtökön.
A bizottság tagjai megismételték: a légi irányítók idejekorán közölték, hogy nem lehet leszállni a repülőtéren és Moszkvát vagy Minszket javasolták. A pilóta azonban ragaszkodott ahhoz, hogy elrepüljön a döntéshozatali pontig. Ez a Tu-154-es és hasonló utasszállító repülőgépek számára 100 méter magasságban van: ott kell a pilótának eldönteni, hogy leszáll, vagy nem. Ha 100 méternél lejjebb ereszkedik, már nem lehet felemelni a gépet a szükséges magasságba.
"A lengyel pilóta az ellenőrző ponton túlhaladva magabiztosan ereszkedett tovább a ködben. Furcsa viselkedésére egyelőre nincs magyarázat, mivel a vizsgálatokat még nem fejezték be" - idézte a Kommerszant a szakértőt.

 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
lengyel elnöki pár koporsója
  2010-04-18 19:52:04, vasárnap
 
  Krakkóba érkezett a lengyel elnöki pár koporsója
2010. április 18. 10:33 MTI




Megérkezett Krakkóba vasárnap az a katonai repülőgép, amely a légi szerencsétlenség áldozatául esett lengyel elnöki pár, Lech Kaczynski és felesége, Maria koporsóját szállította.
Az elnöki házaspár koporsóit az egykori lengyel főváros, Krakkó központi terén, a Ryneken álló Mária-templomba szállítják, ahol XVI. Benedek pápa küldötte, Angelo Sodano bíboros mutat be szentmisét 14 órakor.
A szentmise után a koporsókat ágyútalpon viszik majd a királyi fellegvárban álló Wawel-székesegyházba, Lengyelország nagyjainak panteonjába.
A 15 óra 30 perckor induló gyászmenetben csak a család, a barátok és lengyel vezetők kapnak helyet. Megszólaltatják majd a székesegyház tornyában lévő 12 tonnás Zsigmond-harangot, amely csak a legfontosabb alkalmakkor, lengyel királyok koronázásakor és temetésekor kap szerepet.
A szertartás után a koporsókat leviszik a székesegyház altemplomába, közös szarkofágba helyezik őket, miközben 21 ágyúlövés hangzik el. Az altemplomba este és éjjel szabad lesz a bejárás, hogy az emberek elbúcsúzhassanak az elnöki házaspártól. Már most több ezren gyűltek össze a Wawel környékén.

2010. április 18. 19:06 MTI
Eltemették Kaczynskit és feleségét
Krakkóban számos lengyel és külföldi állami, politikai vezető és több tízezer gyászoló részvétele mellett ünnepélyes állami temetéssel helyezték örök nyugalomra vasárnap délután a repülőgép-szerencsétlenség áldozatául esett Lech Kaczynski elnököt és hitvesét, Mariát.
Magyar zászló a lengyel elnök temetésén - tudósításunk Krakkóból
Köszönjük Lech Kaczynski! - kiáltotta a húszezres tömeg Krakkó főterén a több órás szertartás után, amelyen végső búcsút vettek az április 10-én az oroszországi Szmolenszk mellett légiszerencsétlenséget szenvedő lengyel elnöktől és feleségétől.



Az elnöki párt vasárnap este a Wawel királyi palota Ezüstharang tornya alatti kriptában helyeztek végső nyugalomra, a lengyel történelem jeles alakjai mellett. (A tragédia további 94 áldozatát Varsóban temették el.)
A Szent Mária bazilikában tartott gyászmisén csaknem száz ország képviseltette volna magát, de az izlandi vulkánkitörésből nyomán Európát elborító hamufelhő miatt nem utazott a történelmi városba többek között Barack Obama amerikai elnök, Nicolas Sarkozy francia államfő és Angela Merkel német kancellár sem.
- Tizenhárom órát fogunk őrködni, ez magától értetődő kötelességünk - mondta az elnöki pár alabástrom koporsóira a Wawelbe vezető Grodzka után várakozva egy cserkész. A szövetség többszáz tagja az ország minden részéből szervezetten érkezett, hogy a város több pontján róják le kegyeletüket. -
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Kedves Barátaim a TVN oldalon
  2010-04-18 14:29:26, vasárnap
 
  Kedves Barátaim a TVN oldalon
Sajnálatos módon, ma senkihez nem tudtam elmenni Sőt még a levélből a kommentek sem nyíltak meg.
Valószínű a TVN szerveren valamit dolgoznak a programozók. Ezért mindnyájatoktól elnézést kérek,




Itt adok Minden Kedves Barátomnak gyönyörű virágcsokrot. Fogadjátok szeretettel. Maroka
 
 
1 komment , kategória:  Belső kör  
Sárhelyi E Hétköznapi józanság
  2010-04-18 14:19:28, vasárnap
 
  Sárhelyi Erika: Hétköznapi józanság /Ibcsitől kaptam/

"Csak apró vágyakkal él az ember.
Beéri azzal, ha ágyát megvetik,
ha az éjre ráköszön a reggel,
s ha ősszel eső, télen a hó esik.

Mert mivégre az ezernyi álom,
hogyha újra és újra ébredni kell?
Hiába lépne át minden határon,
kivel a sorsa egyre felesel.

Megtanul hát örülni a fénynek,
a nyugvó Napot két szemébe zárja,
tenyerében még érintések égnek
emlékezve néhány régi nyárra.

Megérti, mit susognak a hársak,
s miről zakatolnak messzi vonatok,
hinni tud tükre szelíd mosolyának,
s nem bánja meg sosem a tegnapot.

Míg apró vágyakkal él az ember,
s nem feszítik az elérhetetlenek,
egy esőcseppben elférhet a tenger,
és egy ébredésből álom is lehet."
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Kutya a gyermekeivel
  2010-04-18 10:44:37, vasárnap
 
  Kutya a gyermekeivel /Maricától kaptam/





 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2010.03 2010. április 2010.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 176 db bejegyzés
e év: 3087 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3351
  • e Hét: 5532
  • e Hónap: 38686
  • e Év: 272433
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.