Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Juhász Gyula: Húsvétra
  2010-04-02 18:31:40, péntek
 
 
Köszönt e vers, te váltig visszatérő
Föltámadás a földi tájakon,
Mezők smaragdja, nap tüzében égő,
Te zsendülő és zendülő pagony!
Köszönt e vers, élet, örökkön élő,
Fogadd könnyektől harmatos dalom:
Szivemnek már a gyász is röpke álom,
S az élet: győzelem az elmuláson.

Húsvét, örök legenda, drága zálog,
Hadd ringatózzam a tavasz-zenén,
Öröm: neked ma ablakom kitárom,
Öreg Fausztod rád vár, jer, remény!
Virágot áraszt a vérverte árok,
Fanyar tavasz, hadd énekellek én.
Hisz annyi elmulasztott tavaszom van
Nem csókolt csókban, nem dalolt dalokban..
 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek  
A szőke Annik és a Stadionok
  2010-04-02 17:11:27, péntek
 
  Bródy sárga cédulás Illés apokalipszisében lanttal indult Árvay Róza által hozott sakk-kártyán szereplő egyik figura szerint - Lantossal lett kiadva a Pszichografológiája Szepesnek -.
A szőke Anni dalszövegéhez számtalan szőke csapás született, megnőtt, férjhez ment.

Itt a jehova szőke nők vigyorogva jártak és költöztek el a kommunisták utcájából.

A mexikói életcirkusz kezdet volt focizással - a Spartacussal - és a vég is, melyre jegyeket vettek a misztérium szereplők. A végén Stadionokat építenek. Itt Stadion gyógyszertárat nyitottak az Őrház Hunnia börtön szerbiai maffiákat vonultató gyógyszertára után, majd Stadion csemege boltot nyitott egy sötétbőrű La Manche csatorna-féle ember, aki szőke hajú feleségét tette autóba, boldogan élnek, két autóval rendelkeznek a Szarkahegyen.

Az egyik borsodi faluból egymás után vonultak ki a szőke Annik, talán Mezőcsátról. Egyszer voltam ott házat nézni, s nem értettem, miért annyira olcsók az emeletes házak.
 
 
0 komment , kategória:  Nyugati örökségek  
Maga már mindent ki fog bírni
  2010-04-02 16:37:02, péntek
 
  1991-ben hangzott el ez a mondata dr. S. I-nek a Szentpéteri kórházban a II-es Idegosztályon, amit F.úgy írt meg: Aki oda belép, hagyjon fel minden reménnyel.

Elmeséltem dr. S.I-nek az életemet anyám érthetetlenségeivel együtt. Azt felelte:
- Kati, maga már annyi mindenen keresztül ment, hogy már mindent ki fog bírni.

Ezután teljesen leestem a lábamról, gondolkozásom dr.S. I. szerint felgyorsult, nem tudtam beszélni, kommunikációs képtelenség állott be. Azt mondta az öccsének ekkor, nekem már csak annyi, belőlem már soha nem lesz ember. Alkoholistákat látott el, mint Krisztát Szilvásváradról, akinek újságíró volt a férje, valamint Nyulászinét depressziósan, akinek gyermekeit Kazincbarcikán orvos cigány külsejű férje egy doktornővel elvette. Állítólag az Idegosztályoknak sokkal súlyosabb csapásai maradtak meg, mint az elmeosztályoknak, bár azokat sem kell lebecsülni. Valamennyien cigányságtól függtek születésem előtt.

S. I. mindent kibírói lettek Bagi és humorista társa Macsa.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
Kávés keksztekercs
  2010-04-02 16:28:24, péntek
 
  Gyerekek voltunk, amikor a keksztekercs készítését az alábbi módon tanultuk meg - még talán kávé is csak Cikória volt -.

Elkészítés 2 kis rúdhoz, két nagy rúdhoz a dupla mennyiség mindenből:

1 csomag darált kekszet összekeverek 1 rum aromával, vagy rummal, 5-10 dkg kakaóporral, 20 dkg porcukorral, 4 adag jó erős kávéval.

Két részre osztom összegyúrás után, majd megtöltöm az alábbi töltelékkel:

1 Ráma vajat összekeverek 25 dkg porcukorral, vaniliacukorral, megkenem a kinyújtott kávés kekszet, feltekerem. Lehet kristálycukorban, vagy kókuszban nyújtani, úgy könnyebb, nem ragad oda és mutatós is.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Meghatódtam az unokámon
  2010-04-02 13:06:27, péntek
 
  A lányom ismét kitámadott azzal, hogy ugyanolyan vagyok, mint az apja. Mikor mondtam neki, hogy 18 éves koromtól egyedül vállaltam az ellátásukat nagyon nehéz körülmények között, állandó pénztelenségben, az apjuk kifosztása és káromkodásai, megalázásai közepette, azt válaszolta, miért tűrtem neki. Én nem vagyok különb, mint az apjuk. Még azt is mondta egyszer, hogy ő amalgán tömést tetetett a gyerekei szájába, amit én annak idején nem tettem meg.

Nem bírja már, hogy ő legyen az egészségügy ember gyilkosságai folytán N. A. helyett az eltartóm, akinek a dolga lenne, hogy a csapások után gondoskodjon rólam.
N. E. N. I-nal a Révész Hunnia börtön utcába került berendezésre. Mikor E-t megütötte P. T. börtönből szintén, már megtámadásra is kerültem miatta. E-nek már három férje volt három apától, az első férje R. Ö. volt, aki ufókat látott kiskorában, azokat kergette, a második egy paraszt alkoholista, a harmadik egy Szlovákiában dolgozó fiatalember, aki szörnyet halt autóbalesetben. A fiatalember anyja nem akarta Erikát elismerni unokája anyjának, rossz véleménnyel volt róla.

Unokám, akinek szintén időnként fulladoznia kell és rengeteg balesetet szenvedni a megyében születő asztmások - különösen tüdőtámadásom óta - és csámpások, nyomorékok helyett szenvedni kell, sőt lábai is izegnek-mozognak év eleje óta, azt mondta:
- Nem te tehetsz róla, hogy beteg lettél.

Kaptam tőle egy húsvéti ajándékot, úgyhogy lesz az asztalon egy nyuszim kistányéron.

Ezelőtt négy évvel a gyerek azt mondta az anyjának előttem, mikor ki volt a lányom idegileg:
- Anya, mi mit keresünk itt, a Szentpéteri kórház mellett lakunk?


Az apjuk eltiltotta a gyerekeket tőlem azzal, hogy nem lesz olyan természetük, mint nekem, mert kozmetikásdit és fodrászasdit játszottunk egyik alkalommal. Én festem magam 15 éves korom óta, azelőtt bár kevés pénzem volt, mindig harmonikusan öltöztem. Ez a rossz természetem.

A lányomnak mondtam, hogy 1995-ben a rendőrséget kellett volna kihívni, hogy furcsa dolgok történnek a házban, ugyanis az egészségügy éppen Íziszes elméletét kezdte el a keleteseknek, amit Cs. K. írt meg.
A gyerekeimnek nem mondtam egy szóval sem, hogy kísértet járás van a lakásban, pedig ott voltak, amikor a reikis a halottakat terelgette a házban, akik állítólag tisztulni jöttek, de elfelejtették. Ezek nem embereknek való szörnyűségek voltak.
 
 
0 komment , kategória:  Érzelmek  
Politikusok számmisztikája
  2010-04-02 12:53:01, péntek
 
  Mit ígér a számmisztika a politikusoknak?
2010. március 31. szerda 16:10 | Bulvár
A numerológia szerint Orbán Viktornak teret kell engednie pártbeli politikusainak is, Vona Gábornak pedig meg kell nyernie a közvéleményt a sikerért.



A számok elárulták, hogy Bokros Lajos a szívére is képes hallgatni, és Mesterházy Attilának a ,,jelek szerint" inkább csak a következő választáson jöhet el a várt siker.

Schilling Péter életvezetési tanácsadó évek óta kutatja a személyes számokat, most a politikai pártok miniszterelnök-jelöltjeinek választási esélyeit vizsgálta meg. Azt ugyan nem tudhatjuk meg, melyik miniszterelnök-jelölt lesz a befutó, de azt igen, hogy melyiküknek milyen területen kellene erősítenie az idei választások előtt ahhoz, hogy sikerre vigyék pártjukat, esetleg előkészíthessék a következő választások sikerét.

Orbán Viktor született vezetői képességekkel rendelkezik, mivel a küldetés és gondolkodás száma is az egyes, ez pedig a kiváló vezetők jellemzője. Fontos azonban tudnia, hogy maga mellett teret kell engednie pártja többi politikusának is, a számok most kedveznek a hatékony csapatmunkának. A numerológus szerint a Fidesz elnökének az év második felében nagy szüksége lesz társai támogatására, a számok pedig azt mutatják, nincs akadálya a hatékony kapcsolatépítésnek.

Vona Gábor elemzéséből kiderül, hogy a politikus mindig magasra teszi a mércét. Hajlandó az általa tiszteletben tartott értékek feltétel nélküli követésére. Pártja hosszú távú sikerét azzal alapozhatja meg, ha megnyeri magának a közvéleményt és képes megszólítani a választóit, a kommunikációnak kedvez a jelenlegi állapot. Az év második felében kemény munka vár rá, de stabil alapokat építhet pártja számára, a számok ugyanis a munkát és a stabilitást vetítik előre.

Mesterházy Attila erőssége a vele született empátia, képes az emberek hétköznapi problémái mögé látni. A számítások szerint számára ez az év inkább a tapasztalatszerzésről és saját stílusának megtalálásáról szól, de egy nagy küldetésre való felkészülést is előrejeleznek. Az MSZP jelöltje átütő sikerre inkább csak a következő választás alkalmával számíthat, az új lehetőségek ideje ugyanis 2013 után jön majd el.

Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltjéről a számok alapján kiderült, hogy egy céltudatos, ambiciózus ember, de ha kell, képes a szívére is hallgatni. A párt sikeréhez úgy járulhat hozzá, ha meghallgatja a választóik konkrét problémáit, majd kidolgozza az MDF hosszú távú stratégiáját. Neki ugyanis hamarosan eljön a hosszú távú tervezés ideje.

A számmisztika egy, az asztrológiához közel álló tapasztalati tudomány, olyan önismereti eszköz, ami a születési dátummal végzett egyszerű számítások segítségével a számok jelentésén keresztül ad jellemrajzot és tanácsot.


Forrás: szammisztika.com
 
 
0 komment , kategória:  Számmisztikai elemzések  
Dr. Csutak a Szentpéteriben
  2010-04-02 12:47:57, péntek
 
  1996-ban meggyet magoztam egyedül, mely éjszaka háromig tartott. Éjszaka feljött az alsó kutyás szomszéd a Tatárdombon, amelyik biztonsági őrként dolgozott megnézni elemlámpával, mi az a motoszkálás, ugyanis onnan jöttek a lyuggató nyomok mindig libasorban a kertje felől.

Mosogattam, leejtettem a csutakot a földre, nyúltam érte, abban a pillanatban eltűnt a levegőben.
Meglepődtem rajta, de nem tulajdonítottam jelentőséget addig neki, míg megtudtam, hogy a nagyon magas freudista állatok utánzása terápiát tartó dr. Csutak a Szentpéteri kórház pszichiátriáján rendel. A-nét, mint aki a Hunnia utcájába költözött Anna nevű lányával, ő gyógyította meg, hozzá járt, már mint értelmiségi tanárnő, amikor bezsongott.

 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
A szomszédhergelés veszélyes
  2010-04-02 12:40:25, péntek
 
  A szomszédhergelés pokoli veszélyes

Orvosok figyelmeztették a kínai nagyit: ha nem hagyja abba az ugrálást, kórházba kerülhet.

A nancsingi illetőségű 70 éves Zhang nagyi ugyanis minden este pontban éjfélkor ugrálni kezdett a szobájában, hogy alsó szomszédján bosszút álljon.

Hogy mi volt a szomszéd bűne? Nem kis dolog. Ugyanis nem tisztította ki az eldugult lefolyórendszert, ezért Zhong asszonyság nem tudta használni a vécéjét.

Jogosan lett tehát ideges, és egy ugrálókötelet vásárolt, hogy az éjféli sportolása - dübörgése - ne legyen olyan unalmas.

A szomszéd azonban jól bírta. Jobban, mint Zhong nagyi, akinek egyik esete úgy felment a vérnyomása az ugrálástól, hogy ki kellett hívnia a mentőket.

Az asszonyt ellátták, majd hazaengedték. Ám ugrálnia nem kellett többé: a nyilvánosságot kapott eset miatt az önkormányzat kötelezte a hanyag szomszédot, hogy tisztítsa ki végre azt a lefolyót.

Forrás: www.jovicc.hu
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Márai Sándor az ünnepekről
  2010-04-02 10:42:54, péntek
 
  Márai Sándor bölcsessége az ünnepekre


Ha az ünnep elérkezik az életedben, akkor ünnepelj egészen. ... Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek! Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás. Az ünnep legyen ünnepies. ... mindenek fölött legyen benne valami a régi rendtartásból, a hetedik napból, a megszakításból, a teljes kikapcsolásból, legyen benne áhítat és föltétlenség. Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme. Készülj föl rá testben és lélekben.
S nemcsak a naptárnak van piros betűs napja. Az élet elhoz másféle, láthatatlan ünnepeket is. Ilyenkor felejts el mindent, figyelj az ünnepre.

 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2010.03 2010. április 2010.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 89 db bejegyzés
e év: 995 db bejegyzés
Összes: 7245 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 348
  • e Hét: 3280
  • e Hónap: 5639
  • e Év: 57905
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.