Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Virágból kiskutya
  2010-04-21 20:56:45, szerda
 
  Kiskutya bokrétát küldök Neked. Legyen egy szép napod!














Mi csak vidám szép napot akarunk kívánni Neked.

Legyen szereteted, amit megosztani tudsz, egészség bőségesen és barátok,

akik törődnek sorsoddal!

Csatlakozom ehhez a jókívánsághoz:

Katalin












 
 
0 komment , kategória:  Állaatokról  
Csukás István: Tavaszi vers
  2010-04-21 20:48:23, szerda
 
 

Az ablakhoz nyomul az orgona,
az ablaküvegen át rám nevet,
amit nem tudok megunni soha,
a kékszemű tavaszi üzenet.

Gyerek leszek egy percre újra én,
örökzöld időmből kipislogok,
a létezés halhatatlan ívén
a teremtésig visszacsusszanok.

Boldog részecske, együtt lüktetek,
s kinyílok mohón, mint tavaszi ág,
ledobjuk, unt kabátot, a telet,
s szívemmel ver a születő világ
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Anna Ahmatova: Egyszerű élet
  2010-04-21 16:01:30, szerda
 
  Tanulok bölcs, egyszerű életet,
nézem az égboltot, Istenhez esdve,
s hogy elcsitítsam riadt szívemet,
sokáig elcsavargok minden este.

Száraz lapu zörög a domb alatt,
ősz lankasztja az égő berkenyéket.
Én verseket írok, vidámakat,
rólad, múló, múló, gyönyörű élet.

Hazamegyek. Megnyalja kezemet
lágy szőrű macskám, enyhülten dorombol.
És nézem a tavi fűrésztelep
ormán kigyúló fényt az ablakomból.

A csendet csak ritkán zavarja meg
a gólya, ahogy leszáll az ereszre.
És hogyha az ajtót megzörgeted,
talán már fel sem figyelek a neszre.

fordította: Rab Zsuzsa
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
iPad a gazdagok kedvence
  2010-04-21 06:34:27, szerda
 
 
Deluxe Magazin


Egyesek szerint az iPad forradalmasítja a számítógépekhez fűződő viszonyunkat, mások szerint konzumidiótáknak készült a nagyméretű iPod touch-ra hasonlító tábla. Mi egyik szélsőség mellett sem foglalunk állást, csupán azt mutatjuk be, mihez kezdhet egy milliomos egy ilyen termékkel, vagyis miért az iPad a gazdagok kedvence.


Egyelőre csak az Egyesült Államokban kapható, az óriási kereslet miatt a nemzetközi bevezetés egy hónapot késik, Magyarországon pedig még bizonytalanabb, nem tudni, mikor érkezik az Apple legújabb dobásából. Aki azonban nagyon szeretne, az internetes áruházakban licitálva, vagy személyesen kiutazva most is vásárolhat magának.

1. Hiánycikk

Ezzel el is érkeztünk az első előnyhöz, amivel a termék kívánatos lehet a gazdagok szemében. Magyarországon ugyanis még egy ideig ritkaságszámba fog menni, mint ahogy az első iPhone-nal, ezzel is előfordulhat, hogy nyilvános helyen az ember köré kezdenek gyűlni a bámészkodók.


Biztos feltűnés

A legolcsóbb készülék nettó 500 dollár (kevesebb mint százezer forint), ha e mellé még beiktatunk kegy egyhetes New York-i utat, az együttes élmény biztosan megfizethetetlen lesz.

2. Cserélik

Az iPad akkumulátora az alacsony fogyasztású processzornak köszönhetően akár tíz óra használatot is bír, tehát egy irodában töltött lazább munkanapot kihúzhatunk vele, akár autóversenyt játszunk, akár filmeket nézünk rajta.


Újat kaphatunk belőle

Mint azonban köztudott, az akkumulátorok élettartama hétről hétre csökken, és a szervizbe szállítás, a cserére várakozás kellemetlenségeit igyekszünk minimálisra csökkenteni. Erre is van lehetőség, plusz száz dollárért az akkumulátorok élettartamának jelentősebb csökkenése esetén egyszerűen kicserélik az egész terméket, vagyis egy-két év múlva csak bevisszük az üzletbe a régit, és már kapjuk is a bontatlant. A kényelem mindenek felett.

3. Kapható gyémántosban is

Ha olajsejknek szeretnénk álcázni magunkat, a készüléket még egyedibbé tehetjük, ha van rá 3,8 millió forintunk. A Mervis ékszerészet az előlapra ragasztott 11,43 karátnyi gyémánttal próbálja meg még vonzóbbá tenni az egyébként is népszerű terméket.


A Swarovskis verzió

Aki ezt kevesebb pénzből szeretné megúszni (de miért is akarná), 6000 Swarovski kristállyal beborított változatot is választhat a CrystalRoc dizájnereitől. Ez csak 435 ezer forint.

4. Jobban szereti a cégünket

A tíz dollárért megvásárolható iWorks-ös alkalmazásokkal egészen újszerű módszerekkel szerkeszthetünk prezentációkat, dokumentumokat vagy táblázatokat, az egér és a billentyűkombinációk helyett több ujjas gesztusokkal dobhatunk össze egy például egy beszámolót. A kész munkák exportálhatóak Microsoft Office-formátunkba is, de azért el kell ismerni, hogy egy iWorks-ben készített prezentáció pofásabb tud lenni.

Amiatt pedig nem kell aggódni, hogy nem találunk a készüléken USB-csatlakozót, a dock connektoron keresztül az Apple alapból engedélyezi a Keynote programnak, hogy VGA-ban küldhesse a jelet a projektornak.

A Mail klinesben pedig ezentúl több Exchange-postafiókot is meg tudunk adni, a levelezés, chatelés és munka pedig még gördülékenyebben működik majd az ősszel megjelenő új operációs rendszerben, ami már támogatja a párhuzamos futtatás lehetőségét a különböző külső alkalmazások részére is.

5. Nekünk lehet a legnagyobb kézikonzolunk

A játékok megszállottjai is örülhetnek, a nagyfelbontású Need For Speed vagy Street Fighter átalakíthatja a fogalmainkat az unaloműzésről. Noha az első tapasztalatok szerint az AppStore-ban található iPades programok drágábbak, mint iPhone-os társaik, még így is jóval alacsonyabb áron juthatunk hozzá egy-egy nagy nevű játékhoz, mint akár PSP-n vagy a Nintendo kézikütyüjein.

6. Olvasólámpa problémája megoldva

Kinek kell olvasólámpa, ha ezen is olvashatja kedvenceit? A fényes kijelző ugyan egyesek szerint fárasztja a szemet, de ez akár előny is lehet. Azon túl, hogy nem kell ezentúl az olvasólámpával megtörni a hálószobánk letisztult minimalista dizájnját, még elemlámpa helyett is használhatjuk, amíg elbotorkálunk éjszaka az első villanykapcsolóig.

7. Le lehet turmixolni

Ha mégsem tetszik, az iPad méretei ellenére leturmixolható, amint azt egy Youtube-os videón bemutatják nekünk. Az eszköz félbehajtása talán kisebb nehézséget okoz, de aki elég elszánt, ezzel is megbírkózik. Erre az eseményre érdemes meghívni azokat az ismerősöket, akik már hetek óta szeretnének maguknak egy ilyen készüléket.

Az Apple által bemutatott funkciókon túl tehát számos alternatív megoldás létezik, az igazán kreatív felhasználók úgy tudják felhasználni az iPadet, ahogy elsőre nem is gondolnánk. Elég csak megfigyelni, milyen alkalmazások felhasználó videók és képek érkeznek a következő hónapokban, években a készülékkel kapcsolatban.
 
 
0 komment , kategória:  Ismeretterjesztő  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2010.03 2010. április 2010.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 89 db bejegyzés
e év: 995 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 303
  • e Hét: 671
  • e Hónap: 6912
  • e Év: 59178
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.