Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Kohut Katalin: Gyöngysorok
  2010-04-08 19:05:42, csütörtök
 
  Gyöngysorokat árulom,
fájdalommal fűztem,
minden gyöngye egy-egy könnyem,
mely lecsordult arcomon.

Az arany gyöngysor legdrágább,
gyermekkori ártatlan zöld tekintetből
patakzott könnyek díszítik e nyakéket,
fájdalma a sötétségnek.

Ezüst gyöngysoromat
leánykorom fűzte, rakosgatta
érthetetlenségekből, szégyenekből
eleredt könnycseppekből.

A rószaszín gyöngysor
egykori álmaimból készült:
énekesnő, tanárnő, bírónő,
számviteli szakember, író-költő.

Kék gyöngysorom munkából készült,
szorgalmas világmegváltóként
ember módra dolgoztam
erőmön felül a legkevesebb bérért.

Zöld gyöngysorom a lett volna remény,
kirándulások zöld erdői, füvei,
éltető reményekkel teli
szép jövő családi harmóniáról.

Lila gyöngysorom nagybetűs hölgyé volt,
aki hidegen tekintett a valóságba,
távolságot tartva védekezésül
törékenysége miatt.

Fekete gyertyából peregtek könnyeim,
így készült a tisztulók fekete gyöngye,
minden csepp könny iszony és borzalom,
nem való embereknek fülébe.

 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Arcmaszk - Szépüljetek!
  2010-04-08 17:36:56, csütörtök
 
  Lányok!


Ne csak dolgozzatok, magatokkal is törődjetek!

Küldök egy TÁPLÁLÓ ARCMASZK receptet, ami természetes anyagokból áll.



Egy kis tálkában keverjen össze 1 nagy evőkanálnyi tejfölt egy kevés olivaolajjal és 1 evőkanál mézzel. Úgy adagolja a hozzávalókat, hogy kenhető állagú masszát kapjon.

Vigye fel az arcára, pihenjen így 25 percig, majd mossa le.

Meglátja, milyen ragyogóan üde lesz tőle a bőre!

 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
Kohut K.:Történet a kenyérről
  2010-04-08 16:19:59, csütörtök
 
  Premio Brianza olasz pályázatra akartam elküldeni:


Tavalyelőtt munkanélküli lettem. A sors a betegséget még nélkülözéssel is sújtja. De az ember több kínt képes elviselni, mint gondtalanul képzelné. Alig mertünk hozzányúlni a nehezen össze-
kapart fillérekből vásárolt kenyérhez. A kelt tészta illata melegséggel töltötte el lelkünket, gyomrunk éles tőrként szurkálva jelezte a test kívánságát. Nyeldesve olvastuk a napilapokban, hogy a Mál-
tai szeretetszolgálat élelmiszer csomagokat oszt szét a szegények között, bennük sajt, alma, burgonya.

Eltűnődtem azon: most már mi is szegények lettünk?

A büszkeségem tiltakozott e szó ellen, de éhes gyermekeim szeme meggyőzve tükrözte a valóságot. Húsz év munka után elértem, hogy nem telik ennivalóra sem. Igényeltem szociális segélyt, de csak fél év múlva adták meg. Még szerencse, hogy a hosszú évek alatt felhalmozódott ruhákat megtartottam, s eladásuk árából időnként főzni is tudtam.

Az élet igen próbára teszi az igaz embert. Egyik nap éppen csomagoltam a piacon, mikor egy barnabőrű nő táskámat felkapva elszaladt.
Az összes pénzem, irataim, bérletem lopás tárgyai lettek. Ráadásul a buszon meg is bűntettek, hiába hivatkoztam a történtekre. Be kellett látnom, nemcsak szegény vagyok, hanem balek is.
Kislányom gyomra hangosan korgott és én feldühödve pénzt kerestem.
Előbb megvizsgáltam a kabátzsebeket, táskákat, majd a fiókokat rámoltam ki, hátha ott lapul egy-két forint a füzetek alatt. Kutatás közben arra gondoltam, fel kell áldozni a könyveimet. Elviszem őket az Antikváriumba.
A belső Én-em ellent mondott a felszólításnak:

- De ezek az én kincseim! Hogy is tudnék megválni tőlük?

A tehetetlenség miatt könnyben úszott szemmel, aggódva néztem gyermekeimet. Ők fontosabbak minden tudománynál.
Levettem a polcról a Szinyei Merse Pál kötetet, lágyan végigszántottam ujjaimmal a borítóját. Gondoltam, még utoljára átlapozom az albumot.
A könyv a közepe táján, a Lila ruhás hölgynél szétnyílott.
Ó, az isteni gondviselés! A lapok közt hevert ötszáz forint! Hogyan kerülhetett oda, nem is érdekelt. Szívem lüktetését fejem dübörögve verte vissza,s egyre erősebben kalimpált elviselhetetlen fájdalmat okozva.
Akkor döbbentem rá, mennyire legyengültem, még az öröm is megviselt.

Táncos léptekkel haladtam gyerekeim felé magasan lobogtatva megmentőnket, mely aztán később kenyér alakjában asztalunk ékessége lett.


 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
A láma, az okos és a hippi
  2010-04-08 10:35:42, csütörtök
 
  Egy tibeti láma, a világ legokosabb embere és a hippi

Egy pilóta egy magánrepülőn szállít három embert, egy tibeti lámát, a világ legokosabb emberét, és egy hippit. Hirtelen a pilóta bejelenti a három utasának: "Rossz híreim vannak. A gép le fog zuhanni. Most rögtön ki kell ugranunk. Sajnos, csak három ejtőernyőnk van. Mivel én iszonyú jó pilóta vagyok, nem látom az okát annak, hogy meghaljak, ezért az egyik az enyém. Sok szerencsét!" És ezzel kiugrott a gépből.

Ezután a világ legokosabb embere szólalt meg: "Mivel én vagyok a világon a legokosabb ember és nagyon értékes vagyok a civilizációnak, ezért én veszem el az egyik ejtőernyőt, és megmentem magam." Ezzel ő is kiugrott a gépből.

Ezek után a láma azt mondta a hippinek: "Én már elég hosszú és gyümölcsöző életet éltem eddig is, nincs szükségem arra, hogy tovább éljek. Vedd el nyugodtan az utolsó ejtőernyőt."

"Nyugi öreg!" - mondta a hippi, miközben feltette az ejtőernyőt a láma hátára. "A világ legokosabb embere épp az előbb ugrott ki a hátizsákommal."


 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Kerestem a Quellet
  2010-04-08 08:58:52, csütörtök
 
 
Quelle végnapok: még a katalógust is kiárusítják


Megpecsételődött Németország és egyben Európa egyik legtekintélyesebb áruházláncának, a Quellének a sorsa, vasárnap megkezdődött a végkiárusítás a 82 éves múltra visszatekintő, és mindenekelőtt katalógusáról nemzetközi hírnévre szert tett csomagküldő vállalatnál, amelyre a csődbiztos még október második felében mondta ki a "halálos ítéletet".
A Quelle németországi áruházai, illetve üzletei, továbbá műszaki központjai minden megmaradt raktári készletet értékesítenek, a hírek szerint mintegy 18 millió árut, amelyek túlnyomó többsége ruházati, illetve műszaki cikk. Ez egyben azt jelenti, hogy a raktárak kiürülése után több mint 4000 alkalmazott kerül az utcára.

A Magyarországon is népszerű áruházlánc nevéhez fűződő szomorú rekord, hogy Németország történetében a mostani az eddigi legnagyobb ilyen jellegű végkiárusítás. Mindenesetre az érdeklődés egész nap óriási volt, az olcsó áruk után vadászók az internetes rendelésekkor rövid időre meg is bénították a Quelle honlapját (www.quelle.de)

A cikk a hirdetés után folytatódik

A végkiárusítás előreláthatólag néhány hétig tart, a vasárnapi ostromot látva inkább rövidebb, mint hosszabb ideig. A különböző árukra rendkívüli a kedvezmény, a gyermek-, férfi- és női ruházati cikkek esetében az engedmény 30 százalékos, a bútorokra és textíliákra 20, a műszaki cikkekre pedig 10 százalékos. Az egykor szebb napokat megélt őszi, illetve téli katalógusok - amelyek Németországban már csak emlékként szolgálnak - szintén hatalmas kedvezménnyel kerülnek kiárusításra.

Ami pedig a fizetési, illetve szállítási feltételeket illeti, a Quelle 14 napos fizetési határidővel szállít. Garanciavállalásról azonban már nem lehet szó.

A Der Spiegel hírmagazin szerint a Quelle 17 külföldi leányvállalatánál - köztük a magyarországinál - versenyfutás kezdődött az idővel. A hamburgi hetilap arról írt, hogy a leányvállalatok többsége túlnyomóan a lipcsei Quelle-részlegtől kapta az árut, ezért ellátásuk mind nagyobb nehézségekbe ütközik. A korábbi forgalom nagyságát tekintve legnagyobb leányvállalatnak számító Ausztriában a Quelle már csak mintegy 40 százalékban tud eleget tenni a megrendeléseknek, és a helyzet napról-napra romlik.

A megoldást egy új vevő jelentheti, az ugyancsak német Klingel csomagküldő áruház állítólag érdeklődik az ausztriai kirendeltségek iránt, de szóba jöhet a hamburgi Otto konszern is.

A csődbiztos korábban a Quelle forgalmának fokozatos visszaesésével, a vásárlók bizalmának elvesztésével, a megrendelések elmaradásával, és mindenekelőtt a csomagküldő szolgálat növekvő veszteségeivel, illetve e szolgálat finanszírozását célzó törekvések meghiúsulásával indokolta a döntést, azaz a németországi Quelle - korábban még elképzelhetetlennek tűnő - felszámolását. Megmentése érdekében több potenciális beruházóval is próbálkoztak, végül azonban a cég veszteségei és rendkívül alacsony forgalma miatt valamennyi érdeklődő visszalépett.

A sors szomorú fintora, hogy a végkiárusítás alig néhány nappal a Quelle 82. születésnapja után kezdődött. A céget ugyanis 1927 október 27-én alaította Fürthben Gustav Schikedanz kereskedő.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2010.03 2010. április 2010.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 89 db bejegyzés
e év: 995 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 303
  • e Hét: 671
  • e Hónap: 6912
  • e Év: 59178
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.