Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
juhtúrós rakott brokkoli
  2010-05-12 18:07:20, szerda
 
 



20 dkg juhtúró
2 dl tejföl
10 dkg natúr krémsajt
1 kk őrölt szerecsendió
10 dkg reszelt sajt
2 tojás

őröltbors
2 dkg margarin
1 kg brokkoli (pucolás után

elkészítés
1.A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük.
2.Forrásban lévő, sós vízben kb. 10 perc alatt félpuhára főzzük. Ha kész, alaposan lecsepegtetjük.
3.A tojást, a krémsajtot, a tejfölt és a juhtúrót simára keverjük. Sóval, szerecsendióval, borssal fűszerezzük.
4.Egy tepsit a margarinnal vastagon kikenünk.
5.Beletesszük a brokkolit. Leöntjük a juhtúrós öntettel. Tetejét reszelt sajttal megszórjuk.
6.Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
tejszínes újkrumpli saláta
  2010-05-12 18:00:20, szerda
 
 



A salátához

50dkg újburgonya
20 dkg salátauborka (fürtös vagy kígyó)
20 dkg kemény paradicsom
1 csokor petrezselyem
fél dl száraz fehérbor

Az öntethez

3-4 ek majonéz
2-3 ek főzőtejszín (vagy cukor nélküli tejszínhab)
2 tk Worcester szósz

bors

1.Az újburgonyát alaposan megmossuk és sós vízben, héjában megfőzzük.
2.Még melegen megpucoljuk és ha nem aprók a szemek, felkockázzuk a krumplit, majd meglocsoljuk a borral.
3.Felkockázzuk az uborkát és a paradicsomot, felaprózzuk a petrezselymet.
4.Mikor a krumpli kihűlt (20-30 perc, közben keverjük meg, hogy mindenhol érje bor), hozzákeverjük a többi zöldséget és a petrezselymet.
5.Elkeverjük a majonézt a tejszínnel, Worcester szósszal és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, majd a zöldségekre öntjük.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
újkrumpli leves
  2010-05-12 17:57:37, szerda
 
 



30 dkg krumpli
1 szál gyökér (8 dkg)
1 szál sárgarépa (10 dkg)
1 kis csokor petrezselyemzöld
1 db zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
1 tk só
1 tk vegeta
1 tk pirosarany (lehet csípős is)
2 tk őrölt pirospaprika
1 ek liszt
1 fakanálnyi zsír (1,5 dkg)
1 kis pohár (1,75 dl) tejföl

elkészítés

1.A krumplit meghámozzuk, kisebb (1-1,5 cm-es) kockákra vágjuk.
2.A répát és a gyökeret megtisztítjuk, ujjnyi hasábokra szeljük.
3.A hagymát megpucoljuk.
4.A petrezselymet felaprítjuk.
5.A répát és a gyökeret 2 liter vízben feltesszük főni, beletesszük az egészben hagyott vöröshagymát, a sót, vegetát és a pirosaranyat. Kb 20 percig főzzük.
6.Ezt követően hozzáadjuk a krumplit és a felszelt zőldpaprikát, amivel addig főzzük, míg a krumpli is megpuhul (kb 20 perc).
7.Elkészítjük a rántást :
8.A lisztet a zsíron világos zsemleszínűre pirítjuk.
9.Levesszük a tűzről, belekeverjük az őrölt paprikát és a petrezselyemzöldet, kb 2 dl hideg vízzel elkeverjük és hozzáadjuk a leveshez, amiből előzőleg a hagymát eltávolítjuk.
10.Belekeverjük a levesbe a tejfölt és összeforraljuk.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
petrezselymes újkrumpli
  2010-05-12 17:55:21, szerda
 
 



1 kg újkrumpli
fél dl olaj
2 csokor petrezselyemzöld


1.Jó sós vízbe dobjuk az újkrumplit.
2.Kedvenc kiskésünkkel lekaparjuk a héját, másik tál tiszta vízbe helyezzük.
3.Lábasba öntjük az olajat, rákockázzuk a krumlit.
4.Megsózzuk, kb. 1 deci vizet öntünk rá.
5.Lefedve pároljuk, majd hagyjuk, hogy lepiruljon. Nem keverjük.
6.Amikor már jó pár perce halljuk, hogy sisteregve sül - sajnos kell a tapasztalat! - rászórjuk a megvágott petrezselyemzöldet, összekeverjük.
7.Amennyit feltétlenül muszáj megeszünk, a többit másnap reggel hidegen!
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
szalonnás újkrumpli
  2010-05-12 17:53:24, szerda
 
 



1/2 kg apró újkrumpli
1/4 kg kifejtett zöldborsó
6 szelet bacon
1 csokor petrezselyem
fél citrom leve
olívaolaj

1.A krumplikat megmossuk, vékony héjukat ledörzsöljük (ha nagyon szép krumplit kapunk, rajta is hagyhatjuk a héját, én is így tettem, csak megmostam és kész).
2.A krumplit az itt leírt módon, gőz felett elkészítjük.
3.Közben a borsószemeket fél percre forró, sós vízbe dobjuk, majd hideg vízbe tesszük (megállítva ezzel a további fővést), leszűrjük, félretesszük.
4.Serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a felkockázott bacont.
5.Hozzáadjuk a krumplit, a zöldborsót, citromlevet facsarunk rá, petrezselyemmel szórjuk, jól összeforgatjuk és kész is.
6.Azonnal tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
paradicsomos újkrumpli
  2010-05-12 17:50:00, szerda
 
 


80 dkg újkrumpli
2 ek étolaj
40 dkg darált hús
1 ek pirospaprika

őrölt bors
3 gerezd fokhagyma
2 csomag újhagyma
30 dkg paradicsom
2 tojás
1 dl fehérbor
1 dl tejszín
10 dkg reszelt ementáli sajt

1.A buronyát alaposan megmossuk és enyhén sós vízben, kb. 15 perc alatt, majdnem puhára főzzük. Ha kihűlt a héját eltávolítjuk.
2.Egy serpenyőben, kevés olajon, a zúzott fokhagymával együtt megpirítjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával fűszerezzük.
3.A burgonyát meghámozzuk.
4.Karikára vágjuk az újhagymát, a paradicsomot és a burgonyát.
5.Egy magasabb falú tepsit kivajazunk és keresztben lerakunk 1 sor burgonyát, megsózzuk. Erre rakjuk, szorosan fedésben a paradicsomkarikákat, utána egy réteg darálthúst. Erre jön az újhagyma. Ezt addig folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak.
6.A fehérbort összekeverjük a tojásokkal meg a tejszínnel. Sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük és ráöntjük a zöldségekre. Az egészet megszórjuk reszelt sajttal.
7.180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Mai OSHO üzenet
  2010-05-12 15:53:41, szerda
 
  Belső tartás

Soha ne kérdezd senkitől, hogy mi a helyes és mi a helytelen. Az élet egy kísérlet, magadnak kell felfedezned.

Minden egyénnek tudatosnak, ébernek és figyelmesnek kell lennie, kísérleteznie kell az élettel, hogy rájöjjön, mi a jó neki. Minden, ami békét, nyugalmat, üdvöt ad, közelebb visz a létezéshez és annak végtelen harmóniájához - az jó. És minden, ami konfliktust, boldogtalanságot, fájdalmat okoz - az rossz. Ebben senki sem dönthet helyetted, mert minden egyénnek megvan a saját világa, a saját érzékenysége. Egyediek vagyunk. Ezrét a formulák nem fognak működni. Az egész világ ezt bizonyítja.
Soha ne kérdezd senkitől, hogy mi a helyes és mi a helytelen. Az élet egy kísérlet, magadnak kell felfedezned, mi a helyes és mi a helytelen. Megeshet, hogy helytelenül cselekszel, de szert teszel a tapasztalatra, ami tudatosítja benned, mit kell kerülnöd. Megeshet, hogy valami jót teszel, és azonnal kiélvezheted az áldásait. A jutalom nem ezen az életen túl, nem a mennyországban és a pokolban vár. Hanem itt és most.
Minden tett azonnali eredményt hoz. Csak légy éber, és figyelj. Az érett emberek azok, akik megfigyelték és felfedezték maguknak, mi helyes és mi helytelen, mi jó és mi rossz. És azáltal, hogy ezt felfedezték a maguk számára, mérhetetlen belső tartásra tettek szert. Ha az egész világ mást gondolna, számukra az is közömbös. Megvan a saját tapasztalatuk, ami vezeti őket, és ez elég.

 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
mai vicc
  2010-05-12 15:50:41, szerda
 
  Sorozás

Sorozást tartanak az erdőben. Behívják a nyuszikát, aki azon gondolkozik, hogy lehetne megúszni a sereget. Végül levágja az egyik fülét. Elmegy a sorozásra:
- Fületlen nyúl nem kell - mondják, és hazaküldik.
Megy hazafelé, találkozik a rókával. Mivel a rókát is behívták, elmeséli neki az esetet. Gondolkozik a róka, ő hogyan úszhatná meg. Kitalálja, hogy levágja a farkát.
- Farkatlan róka nem kell - őt is hazaküldik.
Hazafelé találkozik a medvével, és mivel sorstársak, ő is elmeséli az esetét. A medve nagyon gondolkozik, de nem jut eszébe semmi. A végén nagy lépésre szánja el magát: levágja a legnemesebb szervét! Elmegy a sorozásra.
- Köszönjük, lúdtalpas medve nem kell.
 
 
0 komment , kategória:  viccek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2010.04 2010. Május 2010.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 76 db bejegyzés
e év: 698 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 381
  • e Hét: 1235
  • e Hónap: 3286
  • e Év: 31509
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.