Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Szódabikarbóna II. rész
  2010-05-03 18:41:33, hétfő
 
  A SZÓDABIKARBÓNA SOKOLDALÚ FELHASZNÁLÁSA


-Ismerem a szódabikarbóna ízét a gyermekkorom óta, tejben feloldva. És ma is ez a kezelés nagyon hatásos köhögés ellen.
Egy csésze tejben 1 kanál szdabikarbonátot kell feloldani.
A tejet lefekvéskor alvás előtt kell meginni.

-Azok a személyek, akik nem bírják a tejet, a szódabikarbonátot tegyék vízbe- 1 kanál szódabikarbóna 1 liter vizhez.

-Semmi nem használ jobban a torokfájásnál, mint átmosni szódabikarbonával (gargarizálás)- 2 kanállal egy pohár meleg vizhez. A szódabikarbóna megnedvesíti a torok nyálkahártyáját.
Az öblítéseket 5-6 szor kell naponta megismételni..

- A nátha ellen használjuk a szódabikarbonát orrcseppként. Ha az orr bőven folyós, mossuk át az orrunkat - orrcseppentővel cseppentsünk az orrba és 1 perc múlva tisztítsuk meg az orrunkat. Az eljárást ismételjük 2-3-szor naponta.
- A kötőhártya-gyulladás ellen mossuk meg szemünket szódabikarbonátos oldattal. De emlékezzni kell arra, hogy nem szabad ugyanazt a pamutlabdát 2-szer használni.

- Melyik fekély beteg nem folyamodott a szódabikarbonáthoz, hogy megszabaduljon a fájdalomtól ? A szódabikarbóna semlegesíti a többletsavat a gyomorban. Ezért szolgált a szódabikarbóna sok éven keresztül gyógymódként fekélyek ellen. De a túl gyakori használata fordított hatást ad: megnövekszik a gyomorban a kiválasztott sav mennyisége. Azon felül, a sav és a szódabikarbóna kölcsönhatásaként széndioxid szabadul fel, mely bombázza a gyomor elvékonyodott falait miközben másik sebekhez vezet. Ajánlatos minél kevesebbszer használni a szódabikarbonátot csak, épp amikor nem áll rendelkezésre más gyógyszer.
-A szódabikarbonát az orvostudományban, mint aritmikus anyagot használnak. Egy szívinfarktus megállítható ½ kanál szódabikarbonát beadásával.
. A szódabikarbóna segít a magas vérnyomásban, mivel aktiválja a folyadék és a sók intenzív eltávolítását a szervezetből, így a vérnyomás csökken. ½ kanál szódabikarbóna elfogyasztása a gyógyszerekkel együtt lehetőséget ad a dózisok csökkentéséhez.
-A szódabikarbóna egy hatásos védekező eszköz az autók benzingőze ellen. Fontos, hogy utazáskor ne felejtsük otthon a szódabikarbóna port.
-A szódabikarbóna az elsősegély eszköze nagy vérvesztéssel járó komoly sérüléseknél, mérgezéseknél, melyeket hányások és hasmenés kísér, valamint bőséges izzadással járó hosszú lázas állapotban. A szervezet folyadék veszteségének helyreállításához szódabikarbonátos oldatot készítünk. A recept egyszerű : ½ kanál szódabikarbonáthoz 1 kanál himalája sót keverünk 1 liter meleg vízben. Minden 5 percben 1 kanálkával megiszunk belőle..

-Szükségük van szódabikarbonátra a betegeknek, akiknek körömágy gyulladása van.


-Az ujjak gennyes gyulladása. Kezdjük el rögtön a kezelést, amint érezzük a fájdalmas lüktetést. Készítsünk egy oldatot : 2 kanál szódabikarbóna egy ½ liter forró vízhez, amelyben az ujjunkat 20 percig benne tartjuk. Ismételjük az eljárást 3-szor naponta és a fertőzés hamar elmúlik.

-A szájüreg öblítése szódabikarbonátos oldattal segít a fogfájás enyhítésében. Nagyon hasznos a csonthártyagyulladás esetén is. Öblítsük a szánkat 5-6-szor naponta, így elkerülhetjük a sebészeti beavatkozást.

-A szódabikarbóna kozmetikum anyag is. Reszeljük meg a szappant és keverjük össze szódabikarbonáttal. Mossuk meg az arcunkat a keverékben ázott vattalabdával 2-szer hetente. Megtisztítja a bőrt a pattanásoktól és az elhalt sejtektől miközben a pórusokat kinyitja.

-A szódabikarbóna helyettesíti a fehérítő fogkrémet. Mártsunk meg egy vattalabdát a szódabikarbonátban és töröljük meg vele a fogakat, amig a sárgasága elmúlik. Az erdemény már az első mosás után látszik.

-A szódabikarbóna nem küszöböli ki az izzadságot, de semlegesíti a sav tartalmát. Amint tudjuk egyes izzadtság savakban olyan baktériumok fejlődnek ki, melyek kellemetlen szagot terjesztenek. Nyáron vagy a sport edzések előtt ajánlatos megtörölni a hónalj tájékát szódabikarbonátos oldatban megmártott pamutlabdával és a kellemetlen szag egész napra elillan.

-A szódabikarbóna oldat, melyet ½ kanál szódabikarbóna és 1 pohár vízből készítettünk segíteni fog a rovarcsípések gyógyításánál. Ha bekenjük a megcsípet helyett egy párszor naponta, a csípés elmúlik. Még több a szódabikarbóna nem engedi, hogy a mikrobák a sebbe behatoljank.

-Egy egész napos munka után kezelhetjük a fáradt és felduzzadt lábainkat egy olyan oldattal, melyben 10 liter vízhez 5 kanál szódabikarbonátot tettünk. A kellemes pihenés után a lábaink a forró vízben rendbe jönnek és egy egész éjjel táncolhatunk velük.

-90%-a a baktériumoknak és férgeknek a zöldségeken és gyümölcsökön maradnak, amikor csapvizzel lemossuk. Ha a vizhez szódabikarbonátot teszünk vagy citromlevet a zöldségek és gyümölcsök sokkal jobban megtisztulnak.

-Ha valakinek szemölcsei vannak be kell kenni szódabikarbonátos és ricinus olajos pasztával 2-3-szor naponta és pólyába kötni.

-Az adenomatous golyva ellen jó ha összekeverünk rozslisztet jó sok nyállal. Összelapítjuk és beszorjuk szódabikarbonáttal, feltesszük és rákötjük a nyakra. Növényi főzetű teát iszunk - egy pohár forró vizhez egy kanál bodza bogyót teszünk. 1/3 pohárral isszunk belőle 3-szor naponta és addig ismételjük a kezelést, amig a kívánt eredményt elérjük. A bodza bogyóból gyümölcs befőtett is készíthetünk és felhasználjuk a kezelésnél.

-A fájos bütyök ( csontos sarkantyú ) esetén 3 liter langyos vizhez kell hozzáadni 500 gr szódabikarbonátot. A lábakat többször is leöblítjük 30 percen keresztül. Majd a lábunkat egy görgős tüskés falemezre helyezzük és megforgatjuk a görgőket hol egyik hol másik lábunkkal. 2-3 naponta megismételjük.

-Az ízületi betegségek esetében egy kanna forró vízben feloldunk egy kanál szódabikarbonátot. Egy pamut törlőkendőt, mely ugyanakkora méretű mint a beteg rész, belemártunk az oldatba és kicsit kicsavarjuk. Egy részét az anyagnak mosószappannal beszappanozzuk és lámpa petroleumot fröcskölünk rá. A beteg testrészt bekenjük zsíradékkal és betakarjuk a pamut anyaggal. Átkötjük jó melegen egy gyapjú kendővel. Olyan sokat tarjuk rajta a kötést, amennyit csak tudjuk. Többször megismételjük a beteg állapota szerint.

Forrás :CRISTIANA ALEXANDRA LEVITCHI

 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2010.04 2010. Május 2010.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 2 db bejegyzés
e év: 840 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 581
  • e Hét: 14949
  • e Hónap: 28698
  • e Év: 233399
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.