|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2010-05-31 20:49:30, hétfő
|
|
|
Emberek milliói döntenek úgy, hogy nem lesznek érzékenyek. Vastag bőrt növesztenek maguk köré, hogy senki ne okozhasson nekik fájdalmat. De ennek nagy ára van. Senki sem okozhat nekik fájdalmat, de boldoggá sem teheti őket senki.
|
|
|
0 komment
, kategória: idézetek |
|
|
|
|
|
2010-05-31 20:38:54, hétfő
|
|
|
Egy egyedülálló férfi egy alkalommal már nagyon vágyott egy nőre, ezért elment, hogy felkutasson egy prostit.
Elvitte egy motelbe a nőt, de útközben észrevette, hogy valami nincs rendben, az a bizonyos testrésze nem nagyon akar engedelmeskedni és eléggé puhácska maradt. A motelszobába érve tehát megkérte a prostit, hogy várja meg, kiszalad a fürdőszobába egy pillanatra.
Ahogy a félsötét fürdőhelyiségben matatott, szerencsére rálelt egy kis doboz kenőcsre, amivel alaposan bemasszírozta az ominózus tagot, majd elégedetten ment vissza a nőhöz. Lefeküdt vele, akivel egy fenomenális aktusban volt része, minden tökéletes volt.
Ezután már furdalta a kíváncsiság, hogy miféle különleges krém lehetett az, amit használt. Kiment ismét a fürdőszobába és elolvasta az aprócska címkét: "Tyúkszem kenőcs. Használat után a bekent részt megkeményíti, kiszárítja és aztán az magától leesik."
|
|
|
0 komment
, kategória: viccek |
|
|
|
|
|
2010-05-31 15:46:48, hétfő
|
|
|
Hozzávalók:
100 g cukor
100 ml víz
6 db zselatinlap
1 citrom leve
350 g eper
200 g tejföl
2 tojásfehérje
Pofonegyszerű, ám annál látványosabb vendégváró nyalánkság. Gőzfürdő fölött keverjük össze a vizet a cukorral, majd tegyük picit félre. Eközben áztassuk be hideg vízbe a zselatinlapokat. Nagyjából 3 perc elteltével csavarjuk ki a megpuhult lapokat, és adjuk a cukros vízhez.
Közben a megmosott eperre csepegtessünk citromlevet, majd nyomkodjuk szét úgy, hogy kásás állagú legyen. Ha megvagyunk, jöhet bele a zselatinos massza is. Addig kevergessük, amíg zselés állagú nem lesz.
Verjük fel a tojásfehérjét, és finoman adagoljuk hozzá a tejfölt, amelyet előzőleg simára kevertünk. Az így kapott masszát öntsük a megfelelő (folpakkal kibélelt) formába, majd tegyük hűtőbe vagy fagyasztóba. Szeletekre vágva kínáljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2010-05-31 15:44:07, hétfő
|
|
|
Hozzávalók:
2 tojásfehérje
2 kanál citromlé
100 g szétnyomott eper
40 g porcukor
2 kanál felaprított citromfű
Igazi villámédesség igazi ínyenceknek! Verjük fel a tojásfehérjét a citromlével. Utána keverjük hozzá a szétnyomott epret és a porcukrot. Legvégül adjuk hozzá a 2 kanál apróra összevágott citromfüvet. Az így kapott habot szervírozzuk pohárban vagy desszertestálkában, és díszítsük eperrel, macskanyelvvel, citromfűlevéllel |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2010-05-31 15:39:21, hétfő
|
|
|
Hozzávalók:
250 g mascarpone
200 g sűrű tejföl
150 g porcukor
3 tojás
120-150 g babapiskóta
1,5 dl erős presszókávé
3 kanál rum
400 g eper
kakaópor díszítésre
Ha csináltál már valaha tiramisut (nem létezik, hogy nem), akkor ezzel a recepttel is boldogulni fogsz, hiszen minden ugyanúgy történik, mint a hagyományos verziónál: a mascarponét szépen elkeverjük a cukorral és a tejföllel (használhatsz joghurtot is, de akár el is hagyhatod), és hozzáadjuk a tojássárgáját. Ezután krémmé keverjük az egészet, és hozzáöntjük a felvert tojásfehérjét is (közben feldobunk egy jó erős kávét). Végül a rumot is a krémhez öntjük, és az egész mehet egy tálba. Ha kész a kávé, a piskótákat beáztatjuk, majd elkezdjük lepakolni őket egy nagyobb üvegtálba. A piskótarétegre rakjunk egy réteg krémet és félbevágott epreket, majd folytassuk addig ezt a műveletet, amíg el nem fogy az összes alapanyag.
Fontos, hogy a krémmel fejezzük be a rétegezést, amelyet díszítésként kakaóporral hintünk meg. Pár órára a hűtőbe rakjuk, és hűtve kínáljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2010-05-31 15:32:18, hétfő
|
|
|
Hagymás csirkecomb
Hozzávalók: 4 db szép csirkecomb, 3 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál citromlé, kevés liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz, só és törött fekete bors ízlés szerint.
Elkészítése: A vöröshagymát megtisztítjuk, egyet megreszelünk vagy fokhagymaprésen átnyomunk, a másik kettőt karikákra vágjuk. A reszelt hagymát összekeverjük a finomra aprított petrezselyemmel, az olajjal, a citromlével, a borssal és a sóval, majd a forgóknál kettévágott és bőrétől megfosztott combdarabokat a hagymás krémmel vastagon bekenjük. Legalább 2 órán keresztül, letakarva érleljük a hűtőszekrényben. Akár előző nap is be lehet pácolni. Az étel készítése előtt a húsdarabokat amúgy "maszatosan" lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártjuk, majd a 170 fokos olajban szép pirosra megsütjük (8-10 perc). A hagymakarikákat ugyancsak belisztezzük, és az olajban ropogósra sütjük, majd leszűrve rátesszük a megsült combdarabokra. Salátával és burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk. Hidegen is nagyon finom, akkor hagymakarikák nélkül, majonézes mártással kínáljuk. Kissé bonyolultan készíthető, de különleges étel. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2010. Május
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
76 db bejegyzés |
e év: |
698 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 161
- e Hét: 1015
- e Hónap: 3066
- e Év: 31289
|
|
|