Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Lucian Blaga: Három arc
  2010-06-10 21:15:59, csütörtök
 
 

Kacag a gyermek:
,,A bölcsességem s szerelmem, a játék!"
Dalol az ifjú:
,,Játékom s bölcsességem: a szerelmem!"
Hallgat a vén:
,,Szerelmem s játékom: a bölcsesség."

/Kiss Jenő ford./
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Adómentes minimálbér
  2010-06-10 08:31:13, csütörtök
 
  2012 januárjáig adómentes a minimálbér


2010/06/09
Idén még adómentes marad a minimálbér, Orbán Viktor kabinetje várhatóan fokozatosan bevezeti annak adóterhelését.

A miniszterelnök az MTI-nek a minimálbérre vonatkozó kérdésére annyit mondott: fokozatosan, két éven belül, azaz 2012 január elsejéig kell bevezetni az új rendszert, hogy "folyamatosan vezessük ki az adójóváírást, és folyamatosan terheljük rá a minimálbérre az egy kulcsot".

Orbán Viktor a gazdasági akciótervet ismertetve a parlamentben azt mondta, egykulcsos családi jövedelemadó bevezetését tervezik, amelyre két év alatt állna át az ország úgy, hogy ennyi idő alatt 1,3 millió munkavállalót vonnak be az adórendszerbe, és ennyi idő alatt kivezetik a rendszerből az adójóváírás intézményét.

"Ennek az adórendszernek mindenki nyertese lesz, az átállás pedig fokozatosan, a teherbíró képességnek megfelelő ütemben történik majd" - jelentette ki a kormányfő.

Forrás: HR Portál








 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emlék Szaszák Margitnak
  2010-06-10 08:25:30, csütörtök
 
  Emlékezem a jóság képviselőjére, Szaszák Margit nagymamámra, aki Sátoraljaújhelyen a Thököly utcában lakott, olyan magas helyre épített házban, ahová még a vizet sem lehetett bevinni, felvezetni. Nagyapa minden évben az éléskamrából fürdőszobát akart készíteni, de mindig közbejött valamilyen anyagi probléma, mivel régen az embereknek nem nagyon akadt munkájuk. Tudomásom szerint Kohut József nagyapám az akkori tanács elődjénél dolgozott.

Nagymama sírkövét a jelenlegi temető gondozó vállalkozók megcsúfolták, egy h betűvel megtoltották a nevét, Kohuth-ra javították át, akár nagynéném Kohut Piroska nevét, akinek a halotti torát a börtönben rendezték meg 1999-ben.

1971-ben a jóság és az emberség végleg elköltözött tőlünk. Szíve felmondta a szolgálatot, miközben
aggódott a jégeső miatt, mely egyedül apa szőlőjét verte el. Apa születése óta szerencsétlenségre lett ítélve, mint minden ember. Nagymama gondoskodott róla - mint rólunk is -, látta el, miközben részletre vásárolta szüretelő berendezéseit, hordóit a termés leszerződésével.

Nagymama halálának körülményei mai napig tisztázatlanok, hiszen a Ketten a kertben könyvével függ össze Cseh Károlynak, a benne levő illusztrátor Koscsó nevével. Koscsó egy alkoholista szőlőszomszédja volt apának, aki szintén kinn aludt szüret után a borházában, miközben nagymama minden infarktusakor egy hang szólította apát: - Öcsi! Háromszor ment át Koscsóhoz, miért szólongatja.

Dr. Szmisz mire kijött, már késő volt. Dr. Nagy istván a szemben lakó bérházból nem volt hajlandó átjönni, megtagadta orvosi hivatását, melyet nagyon gyatrán gyakorolt. A Ketten a kertben kötet az Énekek éneke csapásaira utal, az ő sorsukon, karmikus életük megváltásán haladhattak éppen végig a karmával rendelkezők születése óta emberek meggyilkolásával, deformálásával, mely azóta is tart, 1995-től a cigány börtön karmikusait váltják meg az elmeosztályhoz született látleletekkel együtt, melyek már emberdeformációból és betegségekből születtek meg.

Nagymama egész életében magányos volt, várta a kapuban nagyapát haza. Szlovákia területén lakott egykor, onnan került a jóság Újhelybe, a szegénységbe. Szenci Molnár szamaras zsidó, amelyik nekünk eladta Honvéd utcai házát, szintén Szlovákiából eredt, ők kezdték a magyar nyelv miatti apokalipszist már az én születésemkor velem, ellenem.

Mikor nagymama meghalt, egyedül maradtam a házban. Már ekkor túlvoltak a hangyás nagypán népének a megváltásán a cserepek szerint, unokanővérem gyerekének a fejére nőtt egy olyan púp születésekor, amelyet a hangyás népnek a fejére rajzoltak hangyával. Hangya fehérneműs boltot is berendeztek ugyanekkor.
Ültem a kisszéken, arra vártam, nyíljon az ajtó, s egyszercsak kilép nagymama a szobából. A halottszállítók este nem voltak hajlandóak elvinni, nem tudom, miért. Nagy bűz vette testét körül, mint amikor Viczián Sándor nagyapja 1995-ben elhunyt a Tatárdombon.

Gyertyát nem gyújtok a jóságért és szeretetért, mivel az emberek egyszer élnek és soha többé nem lesznek. Az ember nem teremtett világ, nem tud átmenni egy másik halotti világba, mint a spiritiszták.


Remélem, emléke örökké megmarad, hiszen a jóság, szeretet, gondoskodás nem veszhet el örökre.
Ma van a nevenapja. Amíg élt, keveset köszönthettem fel, mert nem volt pénzem ajándékra. Most is csak emlékezem, megcsúfolt sírjához nem szívesen utazom el. Csak emlékezni tudok, más nem maradt:




 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek  
Madártej gyorsan
  2010-06-10 07:25:32, csütörtök
 
 

1 l tej
6 db tojás
6 ek. cukor
4 cs. vaníliás cukor
reszelt narancshéj
fél csomag vaníliás pudingpor

A tejet felteszem forrni, majd felverem a tojásfehérjét kemény habbá 2 cs. vaníliás cukorral, és ha kell, még cukrot teszek hozzá. A tojássárgáját habosra keverem a cukorral és itt is még 2 cs. vaníliás cukorral ízesítem, majd szárított narancshéjat reszelek bele és fél csomag vanília pudingot adok hozzá. A tojásfehérjét jénaiban verjük fel, mert én mikróban szoktam megsütni, 3 percre teszem be.

Ha felforrt a tej, a tojássárgájához merítek és elkeverem, majd így öntöm a maradéktejhez, pár percig még átforrósítom és kanállal beleszaggatom a mikróban megsütött tojásfehérjét.

Gyorsan elkészíthető finomság, mindenkinek ajánlom!

Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2010.05 2010. Június 2010.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 79 db bejegyzés
e év: 995 db bejegyzés
Összes: 7233 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 44
  • e Hét: 452
  • e Hónap: 12157
  • e Év: 51158
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.