Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Bob Gass: Tanulj meg ellazulni
  2010-06-15 09:16:01, kedd
 
 
,,Ne engedjétek meg magatoknak tovább az izgatottságot... a zaklatottságot... és a feldúltságot!" (János 14:27 AMP)

Egy ismert bibliatanító mondja:
,,Csak akkor tudunk békében járni, ha hajlandóak vagyunk rugalmasan alkalmazkodni az emberekhez és körülményekhez.
Amikor ,,felrobbanó" üzemmódban éltem, nem volt olyan este, hogy valamelyik gyermekem ne öntött volna ki valamit a vacsoraasztalnál... és minden este dühös voltam valami miatt. Egyik este épp az asztal alatt voltam, mert a tej kiömlött, és lefelé csordogált a középső résen... a gyerekek nyugtalanok voltak, és valaki fejbe rúgott, amitől még mérgesebb lettem. Tudtam, hogy véletlen volt... de valahogy nem számított...
[Ekkor] a Szentlélek szólt hozzam - ott az asztal alatt -, és ezt mondta:
'Ha már egyszer kiömlött a tej, mindegy, mekkora dühkitörést eresztesz meg, nem fog visszafolyni az asztalon felfelé a pohárba. Meg kell tanulnod haladni az árral!'"

Jézus azt mondta:
,,Ne engedjétek meg magatoknak tovább az izgatottságot... a zaklatottságot... és a feldúltságot!"

Más szavakkal: dolgozzunk azon, hogy meg tudjuk fékezni a reakcióinkat. Ne veszítsük el a békénket minden apró dolgon, ami elromlik az életünkben. Amikor úgysem tehetsz semmit az adott helyzetben, tanuld meg elengedni, és őrizd meg az örömödet!

Kérd Istent, hogy segítsen túllépni az élet kis sérelmein és bosszúságain, legyen az egy kiömlött pohár tej, vagy valaki, aki megbántott. Ha ugyanannyi energiát fektetsz abba, hogy ,,elengedd", mint amennyit a mérgelődésbe és dühöngésbe, és abba, hogy megpróbálsz kézben tartani minden lehetséges végkifejletet, akkor meglátod, hogy Isten békessége, ,,mely minden értelmet meghalad" (Filippi 4:7), elkezdi majd betölteni a szíved és az otthonod.

A magyar újfordításban így szól az alapige:

"Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen." János 14:27

A mi otthonunk
Link Mai Ige Link



 
 
2 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
A harag kezelésének szabályai
  2010-06-15 08:50:49, kedd
 
  ,,...mondjatok igazat, mindenki a felebarátjának..." (Efézus 4:25)

Két erőteljes személyiség egy kapcsolatban olyan, mint két egybeömlő folyó - erős sodrás keletkezik. A harag lehet hirtelen, mint a villámlás, vagy hosszan elnyúló, mint a mennydörgés moraja. Néha fájdalmasan összecsapunk, máskor eltávolodunk, és csendben elhagyjuk a kapcsolatot. De a helyesen kezelt haragnak nem kell rombolónak lennie. Íme Isten szabályai arról, hogyan kezeljük a haragunkat:
1. szabály:
Maradj őszinte! ,,Mondjatok igazat... ne vétkezzetek azzal, hogy engeditek, hogy a haragotok irányítson..." (Efézus 4:25-26 NLT). Amikor haragszol, ne tagadd le! A harag építő is lehet. Jogosan haragszunk akkor, ha az emberekkel rosszul bánnak és a rosszat nem teszik jóvá. Ha azt mondod: ,,haragudtam és mivel számomra értékes a kapcsolatunk, ezért szeretnék beszélni róla" ez őszinte, nem fenyegető és megoldásra hív.

Figyeld meg:

a) ha figyelmen kívül hagyod, visszafogod, elfojtod a haragodat, vagy úgy teszel, mintha nem is lennél mérges, ez lényegében hazugság;

b) a hazugság másik formája az, ha haragodban túlzol. ,,Sose figyelsz arra, amit mondok." ,,Mindig elutasítod a kéréseimet." ,,Senki sem csinál itt semmit, csak én." Az ilyen általánosítások igaztalanok, és csak a helyzet sarkítását és kiéleződését szolgálják, garantálva, hogy az igazi probléma elhomályosul, és nem nyer megoldást.

c) ha haragodban másokat hibáztatsz, az is hazugság. ,,Ha időben megérkeztél volna, akkor nem kellett volna veszekednem veled" vagy ,,Ha nem zsörtölődnél annyit, akkor talán elkezdenék időben hazaérni." Mások hibáztatása egyik módja annak, hogy kibújjunk a saját felelősségünk alól, miközben az ujjunk másokra mutat.
Ez feldühít másokat, fenntartja a saját haragodat, és soha nem hozza meg az eredményt, amit szeretnél. Isten módszere ez: ,,Mondjatok igazat egymásnak!" - és ez működik, ha szeretettel teszed.

Bob Gass Mai Ige Link
Biblia Suli Link




 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2010.05 2010. Június 2010.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 71 db bejegyzés
e év: 862 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2067
  • e Hét: 4227
  • e Hónap: 15280
  • e Év: 76581
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.