Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
fehérje napra
  2010-06-16 21:05:45, szerda
 
  Tojásos hússaláta

20 dkg pulykahús
4 db főtt tojás
1 vöröshagyma
500 g franciasaláta mirelit zöldség
1 ek olívaolaj
3 ek mustár
1 ek méz
só, bors, petrezselyem
A hagymát apróra vágom, megfonnyasztom az olajba, hozzáteszem a csíkokra vágott húst és így megpirítom. Sózom, borsozom, és kevés vízzel puhára párolom.
A mustárt, mézet, citromlevet és sót összekeverjük, a főtt tojássárgát hozzáadva simára keverjük. A zöldséget megfőzzük és a hússal és a főtt tojások fehérjéjével együtt az öntetbe keverjük. Teszünk még hozzá petrezselyemzöldet, és hagyjuk, hogy az egész összeérjen.
 
 
0 komment , kategória:  fehérje napra  
keményítő napra
  2010-06-16 21:02:45, szerda
 
 



Fojtott krumpli
1 ek olíva olaj
1 fej hagyma
5-6 krumpli
1 ek pirospaprika
só, bors
A fej hagymát nagyon apróra vagdalom, a krumplikat felkarikázom kb 1-2 mm vastagra mintha crisps-et csinálnék és vízfürdőbe vágom, hadd pihenjen. :) Az olajat felforrósítom és barnára sütöm benne a hagymát. Hozzáadom a sót és a paprikát, és gyorsan összekeverem. Érdemes már előtte takarékra kapcsolni, hogy ne égjen meg a paprika és gyorsan beledobálom a krumplit. Vizet nem szabad hozzáadni!!! Max. amennyi belekerül a krumplival míg belerámolom a vízfürdőből. Összekeverem és utána olyan lángon főzöm, hogy ne süljön túl gyorsan. 6-8 perc után már kezd elég jól lepirulni, ekkor kell úgy megkavarni, hogy felkaparni ami lepirult és tovább főzni ugyanúgy lassan fedő alatt, csak ezután már egy kicsit sűrűbben kell felkapirgálni a lepiruló részt. Addig főzöm, míg meg nem puhult a krumpli. Nem diétás korszakban vagy tejföllel tálalom, vagy meggyszósszal, vagy pihe-puha friss és ropogós fehér kenyérrel. Az Utolérhetetlen Kedvenc Kaja kategória koronázatlan királynője a Fojtott Krumpli. :))
 
 
0 komment , kategória:  keményítő napra  
spenótos fetás falatkák
  2010-06-16 20:22:10, szerda
 
 



Hozzávalók:

10 dkg tk.liszt
40 dkg finomliszt
1 tk.só
1kk.cukor
kb. 3 dl tej
3 dkg élesztő
3 dkg puha vaj

A tésztát megdagasztja a gép,kicsit lágyabb legyen. Tálban hagyom duplára kelni.

töltelék:

Közben megpucolok 1 kg friss spenótot, 2 percre forrásban levő vízbe dobom,leszűröm, hideg vízzel öblítem,kinyomkodom.

Robotgépben 10 dkg feta sajttal, 10 dkg reszelt trappistával, 1 ek.olívaolajjal, sóval,borssal, 2 gerezd fokhagymával, 1 nagy csokor petr.zölddel, 1 maroknyi snidlinggel összekrémesítem a spenótot.

A tésztát 3 részre osztom, egyenként vékony téglalappá nyújtom, majd hosszában félbevágom őket.

Megkenem a spenótos krémmel,hosszanti oldaluk felől feltekerem, éles késsel trapéz formákat vágok belőlük. Sütőpapíros tepsire teszem, kelesztem még kb.20 percet,addig a sütő bemelegszik 200 fokra.

Lekenem a tetejüket tojássárgával, megszórom szezámmaggal, és kb.20-25 percig sütöm
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
napraforgókenyér
  2010-06-16 20:15:03, szerda
 
 



Hozzávalók:

70 dkg liszt

3 ek. burgonyapehely

350 ml víz

1 dl olaj

1 tojás

1 kk.cukor

2 tk.só

4 dkg friss élesztő

csipet aszkorbinsav

kenéshez: 10 dkg olvasztott vaj

tetejére: 1 tojássárga, magok

A hozzávalókból a kenyérsütő tésztát dagaszt, amit egy tálban hagyok duplára kelni.

Elfelezem, majd a fél adag tésztát 5 részre osztom, egyenként kb. 20-22 cm átmérőjű körré nyújtom.

Egy sütőpapíros gáztepsire pakolom egymásra a korongokat,közben mindig megkenve olvasztott vajjal. Az 5. korongot kicsit nagyobbra nyújtom, és úgy teszem rá, hogy az oldalán lelógjon,erre már nem kenek vajat.

Egy éles késsel csillag alakban bevágom a szélétől 1 cm-re, úgy, hogy 8 háromszög alakú szirmot kapjak. Ezeket középről kezdve kihajtom egyenként.

A másik fél adag tésztát 6 részre osztom, ebből egy darabot zsemlének formázva félreteszek.

A többiből egyenként 14 cm-es korongokat nyújtok, és úgy járok el, mint az előbb. Ez kerül a koszorú közepébe, szintén bevágom 8 részre, úgy, hogy a szirmok a már meglévők közé nyíljanak. Végül középre megy a félretett kis cipó.

30 perc kelesztés után lekenem a tojássárgával, megszórom a közepét lenmaggal, a szirmokat szezámmaggal.

Előmelegített sütőben, 200 fokon, kb. 35-40 percig sül.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Osho
  2010-06-16 19:42:21, szerda
 
  Azt mondod: "Szerelmes vagyok és sokat szenvedek..." Te áldott vagy. Valójában azok a szerencsétlen emberek, akik sosem voltak szerelmesek, és sosem szenvedtek. Ők egyáltalán nem is éltek. Szerelmesnek lenni és szenvedni tőle: ez a helyes út. Így ugyanis keresztülmész a tűzön, ami megtisztít, ami új szemeket ad neked, és éberebbé tesz. Ez az a kihívás, amit el kell fogadni. Aki nem fogadja el ezt a kihívást, az gerinc nélküli marad.

 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
szerda
  2010-06-16 14:53:34, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2010.05 2010. Június 2010.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 698 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2182
  • e Hét: 4081
  • e Hónap: 8485
  • e Év: 40214
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.