|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 6
|
|
|
|
2010-06-16 21:05:45, szerda
|
|
|
Tojásos hússaláta
20 dkg pulykahús
4 db főtt tojás
1 vöröshagyma
500 g franciasaláta mirelit zöldség
1 ek olívaolaj
3 ek mustár
1 ek méz
só, bors, petrezselyem
A hagymát apróra vágom, megfonnyasztom az olajba, hozzáteszem a csíkokra vágott húst és így megpirítom. Sózom, borsozom, és kevés vízzel puhára párolom.
A mustárt, mézet, citromlevet és sót összekeverjük, a főtt tojássárgát hozzáadva simára keverjük. A zöldséget megfőzzük és a hússal és a főtt tojások fehérjéjével együtt az öntetbe keverjük. Teszünk még hozzá petrezselyemzöldet, és hagyjuk, hogy az egész összeérjen.
|
|
|
0 komment
, kategória: fehérje napra |
|
|
|
|
|
2010-06-16 21:02:45, szerda
|
|
|
Fojtott krumpli
1 ek olíva olaj
1 fej hagyma
5-6 krumpli
1 ek pirospaprika
só, bors
A fej hagymát nagyon apróra vagdalom, a krumplikat felkarikázom kb 1-2 mm vastagra mintha crisps-et csinálnék és vízfürdőbe vágom, hadd pihenjen. :) Az olajat felforrósítom és barnára sütöm benne a hagymát. Hozzáadom a sót és a paprikát, és gyorsan összekeverem. Érdemes már előtte takarékra kapcsolni, hogy ne égjen meg a paprika és gyorsan beledobálom a krumplit. Vizet nem szabad hozzáadni!!! Max. amennyi belekerül a krumplival míg belerámolom a vízfürdőből. Összekeverem és utána olyan lángon főzöm, hogy ne süljön túl gyorsan. 6-8 perc után már kezd elég jól lepirulni, ekkor kell úgy megkavarni, hogy felkaparni ami lepirult és tovább főzni ugyanúgy lassan fedő alatt, csak ezután már egy kicsit sűrűbben kell felkapirgálni a lepiruló részt. Addig főzöm, míg meg nem puhult a krumpli. Nem diétás korszakban vagy tejföllel tálalom, vagy meggyszósszal, vagy pihe-puha friss és ropogós fehér kenyérrel. Az Utolérhetetlen Kedvenc Kaja kategória koronázatlan királynője a Fojtott Krumpli. :))
|
|
|
0 komment
, kategória: keményítő napra |
|
|
|
|
|
2010-06-16 20:22:10, szerda
|
|
|
Hozzávalók:
10 dkg tk.liszt
40 dkg finomliszt
1 tk.só
1kk.cukor
kb. 3 dl tej
3 dkg élesztő
3 dkg puha vaj
A tésztát megdagasztja a gép,kicsit lágyabb legyen. Tálban hagyom duplára kelni.
töltelék:
Közben megpucolok 1 kg friss spenótot, 2 percre forrásban levő vízbe dobom,leszűröm, hideg vízzel öblítem,kinyomkodom.
Robotgépben 10 dkg feta sajttal, 10 dkg reszelt trappistával, 1 ek.olívaolajjal, sóval,borssal, 2 gerezd fokhagymával, 1 nagy csokor petr.zölddel, 1 maroknyi snidlinggel összekrémesítem a spenótot.
A tésztát 3 részre osztom, egyenként vékony téglalappá nyújtom, majd hosszában félbevágom őket.
Megkenem a spenótos krémmel,hosszanti oldaluk felől feltekerem, éles késsel trapéz formákat vágok belőlük. Sütőpapíros tepsire teszem, kelesztem még kb.20 percet,addig a sütő bemelegszik 200 fokra.
Lekenem a tetejüket tojássárgával, megszórom szezámmaggal, és kb.20-25 percig sütöm
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2010-06-16 20:15:03, szerda
|
|
|
Hozzávalók:
70 dkg liszt
3 ek. burgonyapehely
350 ml víz
1 dl olaj
1 tojás
1 kk.cukor
2 tk.só
4 dkg friss élesztő
csipet aszkorbinsav
kenéshez: 10 dkg olvasztott vaj
tetejére: 1 tojássárga, magok
A hozzávalókból a kenyérsütő tésztát dagaszt, amit egy tálban hagyok duplára kelni.
Elfelezem, majd a fél adag tésztát 5 részre osztom, egyenként kb. 20-22 cm átmérőjű körré nyújtom.
Egy sütőpapíros gáztepsire pakolom egymásra a korongokat,közben mindig megkenve olvasztott vajjal. Az 5. korongot kicsit nagyobbra nyújtom, és úgy teszem rá, hogy az oldalán lelógjon,erre már nem kenek vajat.
Egy éles késsel csillag alakban bevágom a szélétől 1 cm-re, úgy, hogy 8 háromszög alakú szirmot kapjak. Ezeket középről kezdve kihajtom egyenként.
A másik fél adag tésztát 6 részre osztom, ebből egy darabot zsemlének formázva félreteszek.
A többiből egyenként 14 cm-es korongokat nyújtok, és úgy járok el, mint az előbb. Ez kerül a koszorú közepébe, szintén bevágom 8 részre, úgy, hogy a szirmok a már meglévők közé nyíljanak. Végül középre megy a félretett kis cipó.
30 perc kelesztés után lekenem a tojássárgával, megszórom a közepét lenmaggal, a szirmokat szezámmaggal.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, kb. 35-40 percig sül.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2010-06-16 19:42:21, szerda
|
|
|
Azt mondod: "Szerelmes vagyok és sokat szenvedek..." Te áldott vagy. Valójában azok a szerencsétlen emberek, akik sosem voltak szerelmesek, és sosem szenvedtek. Ők egyáltalán nem is éltek. Szerelmesnek lenni és szenvedni tőle: ez a helyes út. Így ugyanis keresztülmész a tűzön, ami megtisztít, ami új szemeket ad neked, és éberebbé tesz. Ez az a kihívás, amit el kell fogadni. Aki nem fogadja el ezt a kihívást, az gerinc nélküli marad.
|
|
|
0 komment
, kategória: idézetek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 6
|
|
|
|
2010. Június
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
91 db bejegyzés |
e év: |
698 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2182
- e Hét: 4081
- e Hónap: 8485
- e Év: 40214
|
|
|