Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Cup in South Africa 2010
  2010-06-17 23:27:03, csütörtök
 
  Labdarúgó-világbajnokság dél-afrikai Köztársaság 2010 Hivatalos Theme Song
Official Video and Song of FIFA World Cup in South Africa 2010

Official Video and Song of FIFA World Cu Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2010-06-17 21:34:40
feltöltő: maroka
nézettség: 835
szavazatok: 1
kommentek: 0
kulcs: Official, Song, Video, FIFA, World,
kategória: sport
leírás: KNaan song Waving Flag chosen as official 2010 FIFA World Cup anthem [m10][m14] [m14]

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
csoport legjobbjai 2. ford
  2010-06-17 23:02:16, csütörtök
 
  Csoport legjobbjai 2. forduló után.

Állás Győzelem Döntetlen Vereség Gólkülönbség Pontszám
Uruguay (URU) 1 1 0 3:0 4
Mexikó (MEX) 1 1 0 3:1 4

B- csoport
Állás Győzelem Döntetlen Vereség Gólkülönbség Pontszám
Argentína (ARG) 2 0 0 5:1 6 legjobb csapat eddig.
Dél-Korea (KOR) 1 0 1 3:4 3
Görögország (GRE) 1 0 1 2:3 3

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Franciaország - Mexikó 0-2
  2010-06-17 21:17:07, csütörtök
 
  Franciaország - Mexikó 0-2
Polokwane, Peter Mokaba Stadion, 46000 néző.

Kezdőcsapatok:
Franciaország:
Lloris - Evra, Abidal, Gallas, Sagna - Diaby, Toulalan - Malouda, Ribéry, Govou - Anelka
Szövetségi kapitány: Raymond Domenech
Mexikó:
Perez - Salcido, Rodriguez, Moreno, Osorio - Marquez - Torrado, Juarez - Vela, Dos Santos - Franco
Szövetségi kapitány: Javier Aguirre





A Franciaország - Mexikó meccsen két olyan együttes találkozik, amely minimum a továbbjutásban bízik. Ehhez azonban mind a két együttesnek égetően szüksége van a három pontra, Uruguay szerdai sikerével ugyanis nagy lépést előre a csoportban.
A franciák egy 0-0-ás döntetlennel kezdtek Diego Forlánék ellen a világbajnokságon, ami akár rossz ómen is lehet, mivel 2002-ben, amikor a Les Bleus címvédőként utazott az ázsiai vébére szégyenszemre rúgott gól nélkül, csoport utolsóként búcsúzott a tornától. A gall együttest egyébként már csak a mostani seregszemlén irányítja Raymond Domenech, akit Laurent Blanc vált majd a kispadon.
Mexikó a nyitómeccsen lépett pályára, a házigazdák ellen 1-1-re végeztek Giovanni Dos Santosék. A közép-amerikai együttes eddigi legnagyobb ellenfele saját maga volt, ugyanis az El Tri káprázatosan vezette a támadásokat Dél-Afrika ellen is, azonban a helyzetkihasználással gondok voltak. Ha ezen a téren előrébb tudnak lépni, akkor nem csak a franciákra lehetnek veszélyesek.
A találkozóra a polokwanei Peter Mokaba Stadionban kerül sor, a meccs játékvezetője pedig a 39 éves, szaúd-arábiai Khalil Al Ghamdi lesz, aki 2003. óta fújja a sípot a FIFA égisze alatt.

27. PERC: Salcido tolta meg két védő között a labdát a tizenhatoson belülre, majd lövésre vállalkozott, Lloris fogta a löketet - szép jelenet volt, a közönség nem hiába ollézik a lelátón.
Félidő: Jó, hajtós mérkőzést játszanaka a csapatok, a vuvuzelák sem zúgnak olyan hangosan így a szurkolókat is lehet hallani, akik a félidő derekán olléztak is a szép jelenetek láttán.
A kapusoknak igazán nagy védenivalójuk még nem akadt, ennek ellenére tűkön ülve várjuk a második félidőt, a mezőnyben rendre remek megoldásokat választanak a játékosok
.64. PERC: Hernandez kapott kiugratást a leshatáron és míg a franciák reklamáltak, addig ő megfektette Llorist, majd az üres kapuba gurított - gyönyörű akció volt, 0-1!
78. PERC: Barrera lépett be a tizenhatoson belülre, Abidal messziről odacsúszott, a mexikói pedig ügyesen kifelé tolta a labdát, így értelemszerűen átesetta védő lábán - micsoda rutin TIZENEGYES 78'Mexikó Barrerát buktatta Abidal
Bünteő rúgás Blanco, Mexikó Pontosan a bal alsóba gurított 0:2
93. PERC: Vége a mérkőzésnek, Mexikó a történelem során először győzte le Franciaországot a futballpályán, 0-2 lett a vége!

képgaléria
Link

Telesport képek
Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
VB himnusz magyarul Wavin flag
  2010-06-17 21:12:22, csütörtök
 
  VB himnusz magyarul K'naan népszerű dalát, a Wavin flag

VB himnusz magyarul Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2010-06-17 21:07:33
feltöltő: maroka
nézettség: 3876
szavazatok: 4
kommentek: 1
kulcs: VB, himnusz, magyarul, converted,
kategória: sport
leírás: A 2010-es foci vb hivatalos dala, a Wavin flag az MTV kommentátorainak és műsorvezetőinek előadásában. Nálunk van a labda! [m14] [m14] [m14]

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!




 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Görögország - Nigéria 2-1
  2010-06-17 17:10:31, csütörtök
 
  Görögország - Nigéria 2-1
Bloemfontein, Free State Stadion, 25 000 néző
10 fokot mérnek a stadionban.

Kezdőcsapatok:
Görögország:
Tzorvasz - Papadopulosz, Vyntra, Toroszidisz, Kyrgiakosz, Sokratisz - Tziolisz, Karagunisz, Katsuranisz - Salpingidisz, Gekasz. Szövetségi kapitány: Otto Rehhagel
Nigéria:
Enyeama - Yobo, Taiwo, Shittu, Odiah - Uche, Kaita, Haruna, Etuhu - Yakubu, Odemwingie. Szövetségi kapitány: Lars Lagerback





Az első forduló két vesztese is bemutatkozik. Görögország kilátástalan játékot produkált, Nigéria azonban teljesen egyenrangú partnere volt Argentínának, így első látásra borítékolható a találkozó végeredménye. De csak első látásra, hiszen Görögország Európa-bajnok volt 2004-ben, és Gekasz személyében igaz gólvágóval is rendelkezik, nem beszélve a 71 éves (és ezzel vb-korrekordot döntő) Rehhagel személyéről.
A Szuper Sasok 9 győzelem és 3 döntetlen mellett, vereség nélkül jutottak ki a világbajnokságra, míg a görögök az ukránokat verték a pótselejtezőn. 16 éve nem szereztek gólt a vébén, most itt a lehetőség, hogy ne essen meg velük újra ez a szégyen. Nem lesz egyszerű, mert Enyeama kivédte az argentinok szemét, nem véletlenül választotta a meccs emberének a FIFA.
A mérkőzésen Toroszidisznek és Harunának kell figyelnie, ugyanis ha sárga lapot kapnak, ki kell hagyniuk a harmadik fordulót.
A játékvezető a kolumbiai Oscar Ruiz, aki ügyvéd, egyetemi tanár.

15. PERC: Micsoda góóóól! Uche végezte el a szabadrúgást a bal oldalon körülbelül 29 méterről. Beívelte a labdát, amelyehez senki sem ért a kapu előtt. Öt méterre a kapu előtt pattant a földre a laszti, Tzorvasz majdhogynem elvetődött a labda elől, és így utat engedett annak ahhoz, hogy a hálóban kössön ki. Kicsit potyaízű gól. 0:1
43. PERC: A görögök már 11 alkalommal lőttek kapura, szemben a nigériai 3-mal!
44. PERC: Megérdemelten egyenlített Görögország, hiszen nagyon nyomott az utolsó percekben. Salpingidisz 18 méterről, a 16-os jobb oldaláról lőtte el a labdát, amely Harunán megpattanva kötött ki Enyeama hálójában. 1:1
VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK! 1-1 AZ ÁLLÁS!
Összefoglaló: Amiért jöttek, az első világbajnoki góljukért, megszerezték a görögök. Erre 134 percet kellett várniuk. Ez nagyban köszönhető a játékvezetőnek, aki véleményes kiállítással hozta nehéz helyzetbe Nigériát.
Az afrikai csapat a gólja után irényította a találkozót, a kékek nem tudtak kibontakozni, egészen a 33. percig. Nigéria furcsa góllal szerzett vezetést, hiszen Uche szabadrúgásába senki sem ért bele, csak a háló. A kiállítás után nagyon felpörögtek Kirjakoszék, és ennek meg si lett az eredménye, még akkor is, ha szerencsés gólnak mondhatjuk az ő találatukat is.
Szegény Haruna! Hatalmasat mentett a gólvonalról egy görög helyzetnél, aztán a hátán megpattant labdával mégis hozzásegítette az ellenfelet az egyenlítéshez.

59. PERC: ITT A FOCI!!! Micsoda helyezetek maradtak ki. Gekasz teljesen tisztán kapta a nigériai védőtől a labdát a kaputól 8 méterre, de Enyeama hatalmas bravúrral védett. Az ellentámadás során 3 a 2 ellen vezette a labdát a zöld-fehér válogatott, de Yakubu lövését Tzorvasz védte, majd a kipattanót Obasi az üres kapu mellé lőtte.
71. PERC: Szegény, szegény Enyeama. Fantasztikus bravúrok után kipattant róla a labda Tziolisz lövése után. A szögletet Samarasz fejére ívelték, ő nem tudott a labdához érni, a védők igen. A labda Tziolisz elé került, aki 20 méterről rászúrta, és Enyeama védte is a labdát. Ugyanakkor a Jabulani kiperdült a kezéről, egyenesen Toroszidisz elé, aki bekotorta a kapuba. Fordítottak a görögök!! 2:1

Összefoglaló: A görög válogatott nemcsak első gólját szerezte meg a vb-k történetében, hanem egyúttal első győzelmét is. Ahhoz, hogy ez bekövetkezzen, bizony kellett a 33. perc eseménye is, maga a kiállítás. Az emberelőny után Rehhagel csapata elképesztő fölénybe került, legalábbis a statisztikai mutatók alapján.
Nem a labdabirtoklás tekintetében, hanem a próbálkozások számát illetően. A meccsen 27 alkalommal lőttek a görögök, 10 esetben Nigéria, 16 el is találta a kaput Gekaszék vállalkozásaiból, az afrikaiak mindössze 6 kapura tartó lövést tudnak felmutatni.
A találkozó a piros lap ellenére (amely nem volt jogos), meglepően sportszerű volt, ezt mutatja a 13, illetve 15 elkövetett szabálytalanság, ez nem számít soknak.
Ahogyan a várható volt, a második csoportkör jóval izgalmasabb, váratlan helyzetekben gazdag találkozókat hoz, erre sem lehetett panaszunk.
Eredmény: Görögország-Nigéria 2-1
gólszerző: Salpingidisz, Toroszidisz, illetve Uche

Képek az alábbi linken
Link

Telesport képtára
Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Argentína - Dél Korea 4-1
  2010-06-17 16:07:58, csütörtök
 
  Argentína - Dél Korea 4-1
Johannesburg, Soccer City, 82104 néző.

Kezdőcsapatok:
Argentína:
Romero - Demichelis, Heinze, Di Maria, Samuel - Mascherano, Jonas, Rodriguez - Higuain, Messi, Tevez



Dél-Korea:
Szung Rjong - Bom Szok, Jong Hjung, Jung Pjo, Dzsung Szu - Dzsung Vu, Szung Jong, Csung Jong, Pak Dzsi Szung - Pak Dzsu Jung, Ki Hun


Először csap össze a világbajnokságon két olyan csapat, amely egyaránt győzelemmel mutatkozott be, és így először avathatunk olyan együttest, amelynek 6 pontja lehet a zárókör előtt. Dél-Korea imponáló sikerrel mutatkozott be a halovány görögök ellen, míg az argentinok csak 1-0-ra tudták legyőzni Nigériát, holott számtalan helyzetet dolgoztak ki.
Messi fáradtan érkezett a tornára, ezt többen nyilatkozták, ennek ellenére villogott az afrikaiak ellen, kérdés, most mire lesz képes.
Ne feledjük, a góllövőlistát tekintve a spanyol élvonalból az első (Messi), a második (Higuain), az olaszból a második (Milito), az argentinból a harmadik (Palermo), az angolból a negyedik (Tevez) is képviselteti magát Maradona keretében.
Dél-Korea nemcsak a védekezésben mutatott be stabil játékot, hanem a támadásokat is remekül vezette. Pak Dzsi Szung kulcsfigura, ő is gólt szerzett Rehhagel fáradt serege ellen. Mellette Pak Dzsu Jong is villogott, holott már 34 éves.
A játékvezető az igen tapasztalt belga Frank de Bleeckere, aki 2000 óta a nemzetközi keret tagja, U17-es világbajnoki döntőt már fújt.

17. PERC: Messi baloldali szabadrúgása után egyetlen argentin sem találta el a kapu előtt labdát amely így a kővé dermedő Pak Dzsu Jungról vágódott a saját hálójába, 1-0.
Argertina vezető gólja videó link
Link
33. PERC: Maxi Rodriguez tette le a labdát egy szabadrúgás után Messinek aki középre ívelt, Burdisso csúsztatott egyet rajta így a hosszú oldalon üresen álló Higuaín senkitől sem zavartatva fejelt a hálóba. 2:0
46. PERC: Egy veszélytelen helyzetet követően Csung Jong támadta meg a középső védő Demichelist aki eladta a labdát, a dél-koreai pedig közelről a hálóba lőtt, 2-1.
Félidő: Argentína kezdte vehemensebben a meccset, azonban a vezetéshez egy dél-koreai játékos kellett: Messi szabadrúgásába egyetlen csapattársa sem ért bele, így a mozdulatlan Dzsu Jungról saját hálójába vágódott a labda.
Nem sokkal később Higuaín maradt üresen a hosszú oldalon, a Real Madrid játékosa pedig nem is hibázik ilyen helyzetben, 2-0-ra módosult az állás. A kétgólos különbség meg is maradt volna, ha Demichelis nem adja el utolsó emberként a labdát, Csung Jong büntetett, a félidőben 2-1 Diego Maradona fiainak

76. PERC: Agüero ha már beállt szöktette Messit aki kétszer is lőhetett, az elsőt a kapus védte, a második a kapufán csattant de épp így lett jó Higuaínnak aki ismét üresen állt a hosszú oldalon és közelről a hálóba passzolt, 3-1!
Videó link
Link
90. PERC: Két perc a ráadás.
92. PERC: Agüero ültette hintába védőjét majd kapura lőtt, azonban a labda éppencsak mellé ment - szép jelenettel zárult a mérkőzés, a játékvezető ugyanis hármat fújt a sípjába, 4-1 a vége.



Összefoglaló: Argentína már a meccs elején támadólag lépett fel, azonban egy öngóllal szerzett vezetést, Dzsu Jungról pattant saját hálójába Messi szabadrúgása. A folytatásban Higuaín talált be közelről, ám a játékrész utolsó perceiben Csung Jong kihasználta Demichelis hatalmas hibáját, 2-1-el fordultak felek.
Fordulás után Dél-Korea egyenlíthetett volna, Ki Hun azonban mellé lőtt egy ziccert és ahogy az lenni szokott ez megbosszulta magát: Sergio Agüerót állította be Maradona, az Atlético Madrid játékosa előbb Messit szöktette aki két lövéssel is próbálkozhatott, az elsőt a kapus védte, a második a kapufán csattant azonban a labda Higuaín elé került aki már nem hibázott.
Az Európa Liga-győztes argentin aztán a negyedik találatnál már feliratkozott a gólpassz listára, keresztlabdáját a triplázó Higuaínt találta meg, aki közelről fejelt a kapuba,a vége 4-1 lett.
Eredmény:
Argentína - Dél-Korea 4-1 (Dzsu Jung 17. - öngól, Higuaín 33., 76., 80. ill. Csung Jong 46.)
Képek az alábbi linken
Link

Telesport kép galéria
Link

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Kedves Barátaimnak
  2010-06-17 12:31:18, csütörtök
 
  Kedves Barátaimnak

Fogadd tőlem szeretettel a szívem rózsáját.



És a szeretetem lángját, mely öröké égjen.



További csodás, napsütéses hetet,



Kívánok szeretettel, Maroka

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Internetező hölgy,
  2010-06-17 10:37:06, csütörtök
 
  Internetező hölgy, Zsuzsától





 
 
1 komment , kategória:  Viccek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2010.05 2010. Június 2010.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 242 db bejegyzés
e év: 3087 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7527
  • e Hét: 19157
  • e Hónap: 52311
  • e Év: 286058
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.