Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Nyílt levél
  2010-06-21 22:10:06, hétfő
 
 




NYÍLT LEVÉL ORBÁN VIKTORNAK ÉS A FIDESZNEK

SZABADSÁGOT BUDAHÁZY GYÖRGYNEK!

Az illem és a sportszerűség szerint természetesen gratulálok választási győzelmükhöz. Kívánok sok erőt és jó egészséget kitűzött céljaik megvalósításához a hihetetlenül nehéz helyzetben vergődő haza javára. Adja az Isten, hogy a Magyarország hamarosan önmagára találhasson!

2010 április 25-én este a budapesti belváros Vörösmarty terén, a választáson győztes párt elnökének beszédében elhangzott egy rendkívül figyelemre méltó kifejezés, amit Orbán Viktor másnap a nemzetközi sajtótájékoztatón délelőtt megismételt.

Ez a kifejezés így szólt (ha nem is betű szerint, értelmét tekintve azonban bizonyosan):
,,...megfogalmazhatunk egy történelmi axiómát, amely úgy szól, hogy társadalmi rendszert váltani nem lehet, azt csak megbuktatni, megdönteni lehet.".

A kétségtelen történelmi megfogalmazás kapcsán szeretném emlékeztetni a széles közvéleményt, de legfőképpen a Fidesz vezetőségét, hogy Budaházy György terhére rótt állítólagos vádak között hasonló kifejezési rendszer is szerepel, mint büntetőjogi tényállítás.
Nem kevés szemforgatással helyezték előzetes letartóztatás hatálya alá a közismert és igaz hazafit. Mondhatjuk újkori Hídembert.

Egy fontos körülményre szeretném felhívni a figyelmet. Budaházy György soha, sehol, senkinek, egyszer sem mondta, hogy a kommunista-liberális hatalombitorlók rendszerét erőszakkal kellene megdönteni. Elkeseredett, bár kétségtelen határozott hangvételű megfogalmazásait erről minden jogszerűen figyelembe vehető tárgyi bizonyíték nélkül, valótlanul terrorizmusként mutatták be.

Olyan jogi elvárási rendszer nem megengedhető sehol, hogy egy országosan vezető helyzetet elért párt vezetője szinte betűre ugyanazt mondja a nagy nyilvánosság előtt, mint a hamis vád gyanúját felvető szocialista kormányzat vezető tisztségviselői által, politikai véleménye alapján, szabadságában kényszerítő intézkedésekkel korlátoznak személyes szabadságában egy gyanúsítottat. Különös tekintettel arra, hogy a még ügyvezetőként jelenleg végóráikat töltő zsarnokok ugyanezért kisembereket megtiportak.
Ez nem működik sehol! Vagy vannak egyenlőbbek?

Ezért nagy tisztelettel, de határozottan kérem a hatalomba készülő politikai erők vezetőit, és leendő tisztségviselőit, hogy a magyar jogrendszer megtisztításának jelképeként szíveskedjenek soron kívül arról intézkedni, hogy a politikai okokból törvénytelenül (fenti okfejtés szerint jogalap nélkül) fogva tartott Budaházy Györgyöt és hasonló okokból fogva tartott társait belátható időn belül, feltétel nélkül szabadlábra helyezzék. Továbbá az ellene, ellenük írásban meg sem fogalmazott, csak a sajtó nyilvánosságának, mint látványossági szintet sem megközelítő gyanúsítások alól felmentsék.

Nagy tisztelettel kérem a kormányzásra készülőket, hogy az első intézkedéseik között tegyenek élő tanúságot a magyar jogrend megtisztításának szándéka mellett, amikor közfelkiáltással elfogadandó külhoni magyaroknak megszavazott, alanyi jogon biztosított kettős állampolgárság intézményét követően a politikai foglyok azonnali szabadlábra helyezését jelentsék be.

Szeretném Önöket emlékeztetni az 1990-ben arra a tényre, hogy az országgyűlési képviselők országgyűlési alakuló ülésén az első törvény, amit alkottak, közfelkiáltással munkaszüneti nappá, egyben nemzeti ünneppé nyilvánították március tizenötödikét, valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére október huszonharmadikát.

Önök ugyanis pontosan tudják, mit jelent politikai nézetek miatt ártatlanul bilincsben vergődni a hatalom markában, elviselni nyílt és sunyi ütéseket, rúgásokat, lelki megaláztatásokat. Hiszen történelmi tény, hogy megjárták a kommunista börtönt. Itt az alkalom változtatni azon a gyakorlaton, hogy bárki magyar ember szóban megjelenített véleménye kapcsán börtön lehessen a válasz a hatalomtól, vagy éppen a kristálycukor kiborításától a tapétatépésig bezárólag, gépfegyverek árnyékában törvénytelenül folytatott magánlakások feldúlása.

Ezt haladéktalanul szükséges a világ tudomására hozni, hogy eltökélt szándékuk ezt örökre befejezni, mint hatalmi gyakorlatot. Ugyanis nem azért tűrtek a magyarok a gumibotok között gyakorolt hatalmi téboly miatt, akár a szemkilövésig bezárólag, hogy az alapvető szabadságjogokat, az egyébként ugyanezért az értékekért szóban oly sokszor kiálló erők azon ne változtassanak! Ez a mozzanat sem vitát, sem halasztást nem tűrhet a szabad magyarok tiszta lelkiismerete szerint.
Lássuk, Önöknek mennyire tiszta a lelkiismeretük ebben a tekintetben!?
Kérem, éljenek a helyzetükből eredő nagyvonalúság lehetőségével, hiszen ez nem kerül pénzbe, ám magyarok millióinak adja vissza hitét egyetlen pillanat alatt, hogy ebben az országban igenis lehet tiszta joggyakorlatot folytatni.
Egyben megálljt is parancsol egy ilyen helyesnek tartható döntésük azoknak az erőknek, akik április 25-ig szinte élvezetből és futószalagon küldték börtönbe, aki nem tetszett nekik. Akár a középkorban, mikor valakire rámutattak, hogy az ördöggel cimborál, akkor azt bizonyosan rőzsehalomra kötözték és alágyújtottak.

Csak egy kéznyújtás a nemzet felé! Teljesen bizonyos, hogy a parola testet ölt! Gondolják meg!

Szívélyes üdvözlettel és nagyrabecsüléssel:

Lengyel Károly,
egy magyar választópolgár
karolyorama@gmail.com


Ferencváros, 2010. április 26.

 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
Magyar export
  2010-06-21 22:01:41, hétfő
 
 




Magyar export

Összefutottam egy régi cimborámmal, akivel a 90-es években együtt biliárdoztunk. Nem láttam vagy 10 éve, ezért megbeszéltük, hogy este elmegyünk sörözni.

Találkoztunk a megbeszélt helyen. Magával hozta a menyasszonyát. Gyönyörű, félvér mexikói lány volt. Párizsban ismerkedtek meg, esküvőjük után Mexikóban fognak letelepedni.

Megkérdeztem a lányt, mivel foglalkozik? Elmondta, hogy egy kormányközeli alapítványt vezet, ahol a kisebbségek beilleszkedési problémáival foglalkozik.

El nem tudtam képzelni, hogy Mexikóban is vannak ilyen problémák. Gondoltam, biztos az indiánok és fehérek közötti konfliktusól fog beszélni, de amit mondott, minden képzeletet felülmúlt.

A történelmi háttérrel kezdte. Ferenc József uralkodása alatt, az 1800-as évek végén, Mexikóba telepítettek 500 cigány családot. Mivel Magyarországról jött az import, hunguroknak nevezték őket. /Jó kis országimázs! Érted? Hungurok!/

Ezek a hungurok azóta úgy 15-20 ezres kisebbséget alkotnak, akik hasonlóan "magasan kvalifikáltak", mint nálunk. Vándorolnak az országon belül, és ahol megjelennek, mint a sáskák, mindent letarolnak.A lakosság retteg tőlük. Képzeljék el, ha már a mexikóiak félnek a cigányoktól, mi lehet ott!Szóval ez a foglalkozása a fiatal hölgynek.

Búcsúzáskor sok sikert kívántam ehhez a sziszifuszi munkához a lánynak és javasoltam, ha már minden rendben lesz Mexikóban, költözzenek át Magyarországra, mert garantálom, hogy itt élete végéig lesz munkája.

CPU

 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2010.05 2010. Június 2010.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 56 db bejegyzés
e év: 449 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3247
  • e Hét: 14325
  • e Hónap: 36813
  • e Év: 214688
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.