Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Aszalt szilva fogyasztása
  2010-06-22 21:14:50, kedd
 
  Aszalt-szilva és az immunrendszer

Az utóbbi években egyre többet hallani a sejtkárosító szabad gyökökről, illetve az antioxidáns hatású gyümölcsökről.

Táplálkozástudományi professzorok ezidáig úgy vélték, hogy az erdei gyümölcsök rendelkeznek a legnagyobb szabadgyök-semlegesítő hatással, azonban a legfrissebb kutatásokból kiderült, hogy az aszalt szilva jóval nagyobb antioxidánsdózissal rendelkezik. Ezért immunrendszerünk erősítése érdekében a téli és a tavaszi időszakban különösen ajánlott aszalt szilvát fogyasztani.

Egyetlen aszalt szilva több ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, mint például egy maréknyi áfonya, ami antioxidánsokban szintén gazdag. Vas, kalcium, szelén, A-, B-, és C-vitamin tartalmának köszönhetően óvja a sejteket, védelmet nyújt a daganatos-, a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen, és az idegrendszert is erősíti.

Változó korba lépő nőknek is ajánlott, mivel segít visszafordítani a menopauza miatt kialakult csontritkulás folyamatát.

Táplálkozáskutatók szerint az aszalt szilva kiváló immunrendszererősítő, ráadásul az áfonyával ellentétben könnyebben beszerezhető. Szakértők szerint az egészség védelme és az immunrendszer erősítése érdekében naponta három aszalt szilvát fogyasszunk.

További pozitívumai:
hashajtó,
vizelethajtó,
szabályozza az emésztést, ugyanakkor rostban is rendkívül gazdag.

Fogyasztásával egyedül a cukorbetegeknek kell óvatosabban bánni, mivel magas cukortartalommal rendelkezik. 100 g aszalt szilva, 300 kalóriát tartalmaz

 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
Óvatlan voltam - megloptak
  2010-06-22 21:13:56, kedd
 
  Minden hónapban egyszer veszek egy doboz cigarettát (többre nem telik), ezt osztom be, amikor elintéznivalóm van, mennem kell valahová. Ma óvatlan voltam, nem a táskámba tettem a cigit, siettem, betettem öngyújtóval együtt a nyári kabátka hatalmas zsebébe, mely elől van a kabáton. Villamossal utaztam, velem szemben egy csavargó külsejű férfi ült, de leszálláskor is kiemelhették a zsebemből. Tény, hogy amikor várakoznom kellett, s rá akartam ügyem elintézése után gyújtani, hiába nyúltam a zsebembe. Nagyon rossz érzés töltött el. Bele mertek nyúlni a zsebembe! Aztán hálás voltam a sorsomért, hogy nem ütöttek le, nem ragadták ki a táskámat és ernyőmet is a kezemből, hogy ennyire felhívtam a cigidoboz tetetével magamra a figyelmet. Manapság luxus a cigaretta és a nikotin éhséget csillapítani kell a dohányosoknak bármi áron is.

1986-ban loptak meg másodszor (először egy cigányasszony jött be az Árpád utcai albérlet udvarára, a konyhában volt az ernyőm, melyet elemelt, majd két hónap múlva hozta nekem árulni). A Révész utcában zárt lépcsőházban laktam a III. emeleten. KST kölcsönt vettem fel, hogy tudjak magamnak venni egy minőségi csizmát. Hazamentem a gyerekekkel, a hótaposójukat az én csizmámmal együtt egy pillanatra, míg a kisebbik lányomat bevittem a fürdőbe kinn hagytam a lábtörlőn. Mindig kézben vittem be a fürdőszobába a csizmákat, cipőket megmosni. Nyúltam ki az ajtón, csak a két hótaposó volt ott, szerencsére azokat nem vitték el, csak az egy évig fizetett csizmámat. Azonnal becsengettem a szomszédoknak, de nem tudtak semmiről. Mozgást nem észleltem a lépcsőházban, senki nem ment ki a kapun, mert hallani lehetett a zörgést, ha valaki közlekedett. Telefonáltam a rendőrségnek, azt felelték, ők nem jönnek ki, mert olyan, mintha kinn hagytam volna az utcán. Mondtam nekik, hogy a csizma árát én egy évig fogom fizetni részletekben, s zárt a lépcsőházunk, még senki sem ment el, a csizmának itt kell lennie. Használt csizmát kellett vennem a miskolci Zsarnai piacon, amitől undorodtam.

1986-ban két házaló ruhákat áruló cigányasszony lopott meg.

1988-ban Miskolcra költöztem, amikor az egyik doboz tetejére tettem a strandkalapomat és a piros kalapot, melyet fekete szövetkabátomhoz vettem. Mire leért a csomag a földszintre, lelopták a kalapokat, lent már nem voltak meg.

1991-ben cserepeket és használt gyerekruhákat árultam a miskolci Zsarnai telepen, amikor k örbevettek a cigányok, mindegyik felemelt egy árut megkérdezni, mennyibe kerül, s addig tartott a körbevevésem, amíg az előtte gyerekeimtől ajándékba kapott fehér új retikülömet benne az új pénztárcámmal, kozmetikumaimmal, irataimmal, s mindennel, amire egy nőnek szüksége lehet, elemelték összes pénzemmel együtt. Kerestem a rendőröket, egy sem volt a környéken. A sarki kocsmába mentek elinni a pénzemet a tolvajok. A jegyárus elárulta, hogy ami nem kell nekik, a buszmegálló melletti telekre szokták kihajigálni. Meg is találtam az irataimat a földön a bérletigazolvánnyal együtt bérlet nélkül. Jött is a buszon az ellenőr, mondtam, hogy megloptak, sem pénzem, sem bérletem nincsen. Kértem a Miskolci közlekedési vállalatot, hogy a bérletszám alapján, ha beadják az új bérletet pénzmegváltás céljából leplezzék le a tolvajt, juttassák vissza bérletemet, de nem reagáltak kérésemre. Egy férfi ügyintéző követett a buszmegállóba, ott félrehúzott, hogy beszélni akar velem, s közölte, hogy ezt másképp is el lehet intézni. Iszonyodva undorral fordultam el tőle. Egy évig leveleztem a közlekedési vállalattal, végül be kellett fizetnem a büntetést, mert jegy nélkül utaztam a buszon.

Pár évvel ezelőtt kihajítottam a szemétbe az összes ócska ruhát, melyet Kalóné adott a gyereknek, mikor kicserélte ruhatárát, a gyerek autóbalesetet szenvedett Tóth Viktor osztálytársának nővére küldött, akik éppen Pestre költöztek, valamint anyám hordott össze. A használt ruhák megalázzák az embert, hiszen minden ruhának megvan a maga kisugárzása, aurája aszerint, milyen ember viselte azokat, még a buják démonjai is a ruhákba ragadnak minden betegség patológiájával együtt. Mindenki csak a saját ruhájában érzi jól magát. Tatárdombon az elázott, szétberhelt házban minden ruhánk tönkrement, tiszta lyukak, sárgák lettek, nem volt mit felvennünk.





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2010.05 2010. Június 2010.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 79 db bejegyzés
e év: 995 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 364
  • e Hét: 732
  • e Hónap: 6973
  • e Év: 59239
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.