Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
D csoport eredménye
  2010-06-23 23:41:15, szerda
 
  D csoport eredménye





Összefoglalók a meccsekről az alábbi lnken
Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Ausztrália - Szerbia 2-1
  2010-06-23 22:18:36, szerda
 
  Ausztrália - Szerbia 2-1
Nelspruit, Mbombela Stadion.

Kezdőcsapatok:
Ausztrália:
Schwarzer - Carney, Neill, Beauchamp, Wilkshire - Valeri, Culina - Bresciano, Cahill, Emerton - Kennedy
Szövetségi kapitány: Pim Verbeek
3 gólt lőtt és 6 gólt kapott. 4 pont, NEM jutott tovább

Szerbia:
Sztojkovics - Obradovics, Lukovics, Vidics, Ivanovics - Jovanovics, Ninkovics, Kuzmanovics, Sztankovics, Krasics - Zsigics
Szövetségi kapitány: Radomir Antics
2 gólt lőtt és 3 gólt kapott. 3 pont, NEM jutott tovább





Ausztrália és Szerbia is az életben maradásért küzd, erre ráadásul mind a két együttesnek megvan az esélye. Ugyan az auszik várják rosszabb helyzetből az összecsapást, azonban a ghánaiak ellen nyújtott teljesítményük bizakodásra adhat okot, igaz Szerbia a csoport nagyvadját, Németországot kapta el az előző körben.
Az ausztrálok dolgát nehezíti, hogy sem Moore, sem Kewell nem állhat Pim Verbeek szövetségi kapitány rendelkezésére eltiltás miatt, ugyanakkor ott lesz a pályán a kezdő sípszó pillanatában a németek ellen elhamarkodottan kiállított Tim Cahill.
A szerbektől Neven Szunotics és Alekszandar Kolarov is csak a kispadon kezd.
A mérkőzésre a nelspruiti Mbombela Stadionban kerül sor, a találkozó játékvezetője az uruguayi Jorge Larrionda lesz, aki 1998. óta tartozik a FIFA nemzetközi listájához

2. PERC: Krasics dobta magát hasra az ausztrál tizenhatoson belül, majd tizenegyest reklamált, a játékvezető szerencsére továbbot intett, semmi nem történt.
12. PERC: Ninkovics szöktette a szögletnél még mentő Krasicsot, a jobbszélső lerázta a védőket, egy az egyben megverte Schwarzert, de kiszorított helyzetből fölébombázott - hatalmas helyzet volt!
16. PERC: Egy gyors akció végén Kuzmanovics érkezett menetrendszerűen egy középre tatt labdára, azonban nem találta el jól a Jabulanit, így a játékszer méterekkel a kapu mellett hagyta el a játékteret
23. PERC: Ivanovics zárkózott fel egy támadáshoz majd közelről lőtt kapura, azonban Schwarzer bal kézzel védeni tudott, majd lecsapott a kipattanóra - a Fulham kapusa eddig nagyon jól teljesít.
46. PERC: Vége az első félidőnek, gólt még nem láthattunk.
Szünet: Szerbia kezdte vehemensebben a mérkőzést, az ausztrálok jószerivel az egész játékrészben alig jártak Sztojkovics kapuja előtt.
A legnagyobb helyzet Krasics előtt adódott, aki a 12. percben előbb fejjel tisztázott egy szöglet után a saját kapujánál, majd egy fantasztikus indítással kilépett a védők között akiket le is rázott, már csak Schwarzer kapussal állt szemben, őt is lecselezte de kiszorított helyzetből fölé-mellé lőtt.
Az első félidő alapján Szerbiának áll a zászló, kérdés a második felvonásban értékesíteni tudnak-e egyet a temérdek helyzetükből

53. PERC: Zsigics vette előbb mellre a labdát, majd továbbfwejelte magának végül kapuralőtt, fölé szállt. Túl körülményes volt a hórihorgas támadó, ezt egyszerűbben és hatékonyabban is meg lehetett volna oldani.
56. PERC: Egy ausztrál szabadrúgás után a szerb védők kifejelték a labdát amely így pont Culina elé került, a középpályás azonban mellé bombázott.
64. PERC: Bresciano lőtt a tizenhatos előteréből, Sztojkovics csak kiütni tudta a labdát, a duplázásba azonban les címén belefújt a játékvezető.
GÓÓÓL 69' Egy jobb oldalról érkező beadásra Chipperfield és Cahill is felugrott egy szerb védővel, a németek ellen kiállított középpályás pedig védhetetlenül fejelt a hálóba, Sztojkovicsnak nem volt esélye, 1-0!
Cahill gólja videón Link
GÓÓÓL 73' Holman lódult meg középen, a szerb védők behátráltak így frissen beállt játékos lövésre vállalkozott el jó 30 méterről és a labda egy pattanás után Sztojkovics hálójában kötött ki, 2-0
Holman gólja videón Link
GÓÓÓL 84' Pantelics ólálkodott a az ausztrál kapu előtt, Tosics lövését kiejtette Schwarzer így a szerb közelről a hálóba lőtt, 2-1!
93. PERC: Talán emiatt a kihagyott helyzet miatt kell hazamennie Szerbiának? Sztankovics passza után Pantelics lőtt fölé pár méterről, hihetetlen mit hagyott ki!
94. PERC: Egy ausztrál támadás végén Sztojkovics védett majd az uruguayi játékvezető véget vetett a mérkőzésnek, a végeredmény 2-1-es ausztrál győzelem lett!
Összefoglaló: Mozgalmas, ámde gólnélküli első félidőt láthattunk, a legközelebb Krasics került ahhoz, hogy a hálóba találjon, de kisodródott helyzetből mellé lőtt.
Fordulás után is úgy tűnt, a szerbek akarják jobban a győzelmet, azonban a második felvonás derekán az ausztrálok magasabb fokozatba kapcsoltak és állva hagyták Szerbiát: előbb Cahill fejelt Sztojkovics hálójába, majd a csereként beálló Holman bombázott messziről a kapuba, így az auszik már fejben számolhatták a gólkülönbséget.
A hajrában aztán Pantelics lőtt Schwarzer hálójába kétszer is, ám a másodikat les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A 31 éves támadó a 93. percben kihagyta a meccslabdát, Sztankovics briliáns passzát lőtte fölé pár méterről így Szerbia és Ausztrália is búcsúzik a világbajnokságtól, a D csoportot Németország és Ghána képviseli a nyolcaddöntőben


Képek az alábbi linken
Link
Telesport képek
Link

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Ghána - Németország 0-1
  2010-06-23 22:08:34, szerda
 
  Ghána - Németország 0-1
Johannesburg, Soccer City, 83 391 néző

Kezdőcsapatok:
Ghána:
Kingson - Sarpei, Pantsil, Mensah, Jonathan - Annan, Ayew, K. Asamoah- Prince Boateng, Tagoe - Asamoah Gyan. Szövetségi kapitány: Milovan Rajevac
2 gólt lőtt és 2 gólt kapott, 4 pont, tovább jutott

Németország:
Neuer - Friedrich, Lahm, Mertesacker, Boateng - Khedira, Schweinsteiger, Özil, Müller - Podolski, Cacau. Szövetségi kapitány: Joachim Löw
5 gólt lőtt és 1 gólt kapott. 6 ponttal csoport első, tovább jutott




Kiesik-e Németország? Továbbjut-e az első afrikai csapat a világbajnokságon? Mit kezdenek Löwék Klose nélkül a pályán? Ismét betalál-e büntetőből Asamoah Gyan?
Ezek a kérdések különösen aktuálisak Németország és Ghána találkozója előtt. A németek egy esetleges vereségnél biztosan kiesnek, ha a másik találkozón győztes avatnak.
Ghána az első meccsen 1-0-ra legyőzte a szerbeket, amelyet Rajevac kapitány a válogatott addigi legnagyobb sikerének mondott. A második körben azonban jött a kínos, de lehet, hogy időben érkező pofon: Ausztrália emberhátrányban is képes volt kivédekezni a találkozót 1-1 után.
Mindkét mérkőzésen Asamoah Gyan talált a kapuba, mindkét esetben 11-esből, amelyet kezezés után ítélt meg a játékvezető.
Németország imponáló játékkal kezdett, miután 4-0-ra legázolta a Socceroost, de a szerbek megcsillantottak valamit erejükből, amikor megverték 1-0-ra a Podolski jóvoltából 11-est hibázó Nationalelfet. Michael Ballack hiánya eddig nem jelentett problémát, nem ,,rajta" múlott a kisiklás Antics csapata ellen. Lothar Mattheus időközben azt nyilatkozta, a Chelsea volt játékosának hiánya inkább előny a válogatott számára.
Az biztos, hogy Ballackot az a Prince Boateng rúgta le, aki most ott lesz a pályán!
Nem tudjuk, mindenesetre a lehető legnagyobb stadionban, az afrikaiak szimpátiáját élvező Ghána ellen pokoli meccs ígérkezik a németek számára.
A játékvezető az brazil Carlos Simon.

VÉDÉS 3' Kingson, Ghána Cacau éles szögből lőtt, a kapus védett. A német válogatott még soha nem esett ki a világbajnokságok történetében a csoportkörben.
9. PERC: A két csapat eddig egy alkalommal találkozott egymással, 1993-ban 6-1-re győzött az NSZK. A németek akkor mind a hat gólt a 69. és a 88. perc között szerezték
15. PERC: Müller adta be alabdát a jobb oldalról, Podolski emelte a labdát, de nem találta el a labdát. Nagy gól lehetett volna, ehelyett kirúgás
24. PERC: Cacau veszekszik egy kicsit Müllerrel, holott előbbi adta be a labdát, a kapu mögé... Ghána kivárásra játszik, de Ayew parádés kiugratás után egyedül állt szemben Neurrel, de várt és várt, a kapus meg jött.
VÉDÉS 25' Kingson Özil ziccerét hárította. Hatalmas helyzet maradt ki: Özil egyedül vihette a kapura, mert kilépett a védők mögül, már csak Kingson állt előtte, utóbbi nagyot fogott!
29. PERC: 57 százalékban birtokolják a németek a labdát, de Ghána próbálkozott többször, szám szerint hat alkalommal a három ellenében.
41. PERC: Nagyon veszélyesen jött középre a kapu elé a labda, de senki nem tudott belefejelni, ehelyett Kingson előtt lepattant a játékszer, így nagy bravúrra volt szüksége a ghánai kapusnak ahhoz, hogy megakadályozza a gólt. Sikerült
45+1. PERC: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!
Még nem esett gól a D-csoport utolsó fordulójában, ez pedig azt jelenti, hogy 2006 után ismét továbbjuthat az első körből az afrikai együttes. Ez nem azt jelenti, hogy békésen csordogálna a találkozó, kemény összecsapások is akadnak, ráadásul helyezeteket is láttunk.
A két Boateng eddig teljesen ártalmatlan szerepet tölt be, nem hiába nyilatkozta a német csapat minden tagja, hogy nem Kevin Prince Boateng, hanem Ghána ellen teszik oda magukat. Kíváncsian várjuk a második félidőt.

53. PERC: Asamoah Gyan úgy döntött, cselezgetni próbál, nagyon is sikerült neki, parádés mozdulatok voltak, csak éppen semmit sem ért, mindez a pálya közepén történt.
56. PERC: Ghánában profi alapokra helyezték a labdarúgást, a közép-afrikai országok közül elsőként. Ez meg is látszik a játékukon.
GÓÓÓL 60' Özil, Németország Müller labdáját bombázta kapuba! Özil egyébként középről, 18 méterről nagyon eltalált lövéssel szerzett vezetést. Müller jó helyen találta őt. 0-1!



Ápolás 71' Sarpei Podolski lövése találta el a fejét
75. PERC: Ausztrália csak abban az esetben juthat tovább, ha még legalább két gólt szerez, vagy Németország szerez további két találatot.
83. PERC: Schweinsteiger combja láthatóan meghúzódott, ez érzékeny veszteség lenne a következő körre. Időközben szépített Szerbia, ott 2-1 az állás. Ha még egy gólt szereznek a szerbek, továbbmennek, hiszen 3-3 lesz a gólkülönbségük, Ghánáé pedig 2-2.
VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, NÉMETORSZÁG ÉS GHÁNA A KÉT TOVÁBBJUTÓ!
Összefoglaló:
Kezdjük a legfontosabbal: Anglia-Németország és Ghána-Egyesült Államok találkozót rendeznek a következő körben. A németek, ha nehezen is, amolyan angol módra 1-0-ra verték utolsó csoportellenfelüket, míg a másik találkozón nem nyertek a szerbek, holott előzetesen ezt vártuk volna.
A németek Özil egyéni villanásának köszönhetik a sikert, mellette Schweinsteiger játszott jól, és Lahm, míg a másik oldalon Gyan és Ayew volt elemében.
A meccs embere Özil lett, nem véletlenül.
Ausztrália a világbajnokság talán legszimpatikusabb kiesője, hiszen a szerbeket legyőzték, míg Ghána ellen tíz emberrel is hősiesen védekeztek


Képek az alábbi linken
Link
Telesport képek
Link

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
C csoport eredménye
  2010-06-23 21:44:46, szerda
 
  C csoport eredménye



 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Szlovénia - Anglia 0-1
  2010-06-23 21:23:03, szerda
 
  Szlovénia - Anglia 0-1
Port Elizabeth Stadium, Nelson Mandela Bay

Kezdőcsapatok:
Szlovénia:
S. Handanovics - Brecko, Suler, Cesar, Jokics - Koren, Birsa, Kirm, Radosavljevics - Ljubijankics, Novakovics. Szövetségi kapitány: Matjaz Kek
3 gólt lőtt és 3 gólt kapott. 4 pontja van, NEM jutott tovább





Anglia:
James - A. Cole, Terry, Upson, Johnson - Gerrard, Lampard, Barry, Milner - Rooney, Defoe. Szövetségi kapitány: Fabio Capello
2 gólt lőtt, 1 gólt kapott. 5 ponttal tovább jutott

Vajon megesik-e az a szégyen az angol válogatottal, hogy már a csoportkörök után kiesik a világbajnokságon? Nem sok hiányzik ehhez, és ennek oka, hogy mind az USA (1-1), mind Algéria (0-0) ellen csak döntetlenre volt képes Fabio Capello csapata.

Az első meccsen Green, a másodikon James védett, előbbi nagyot hibázott, utóbbi nem, így feltehetően ismét a majd' 40 éves Portsmouth-kapus áll majd a Háromoroszlánosok kapuja előtt. Maga Fabio Capello is engedményekre kényszerült a hírek szerint, de Rooneyt mentálisan felkészületlennek nevezte pár nappal ezelőtt.
Sokak szerint nem működik rendesen a Lampard-Gerrard páros a középpályán, ez csak azért furcsa, mert a selejtezők során imponáló magabiztossággal működött.
Szlovénia már kezében érezte a továbbjutást, hiszen az Algéria ellen aratott 1-0-s győzelem után már 2-0-ra vezetett az Amerikai Egyesült Államok ellen, de Donovanék egyenlíteni tudtak a második félidőben.
Matjaz Kek csapata ezzel együtt is kellemes meglepetés, nem volt véletlen tehát Oroszország kiejtése a pótselejtezők során. Ismét elég egy döntetlen számukra az üdvösséghez, bármilyen eredmény is szülessen az amerikai-algériai találkozón.
A játékvezető az igen tapasztalt német Wolfgang Stark, aki már tizenegy éve FIFA-kerettag.

6. PERC: Anglia úgy juthat tovább, hogy nem nyert meccset, ez legutóbb 1998-ban Chilének sikerült.
VÉDÉS 7' James, AngliaBirsa lőtt, de nem olyan erősen, James védett.
11. PERC: Nem volt veszélyes az angol szöglet, pontosabban az lehetett volna az angoloknak, mert Novakovics megindult előre, végül Cole mentett.
13. PERC: Anglia 13. alkalommal vesz részt vébén, Szlovénia másodszorra, 2002-ben mindhárom csoportmeccsét elvesztette.
20. PERC: Glen Johnson lőtt kapura 20 méterről, tesztelte Handanovicsot, aki elsőre megfelelt a követelményeknek. A másik oldalon Ljubijankics indult meg, Terry az utolsó pillanatban mentett.
GÓÓÓL 23' Milner tökéletesen húzta meg a jobb oldalon, nagyszerűen adott középre, ott pedig érkezett a már az előző találkozón is kifejezetten jól mozgó Defoe, és a kapuba vágta a labdát. Handanovics már csak beleérni tudott a Tottenham játékosának lövésébe. 0:1



27. PERC: Lampard nagy helyzetben lőtt fölé. Ugyanúgy Milner adta be a labdát, Defoe elől tisztáztak a védők, de a kipattanó Lampardhoz került, aki az üres kapu fölé bombázott. Anglia nagyon akar!
VÉDÉS 30' Ezt nevezik tűzijátéknak: egy szlovén labdaeladás után Gerrard indult el középen, Defoenak passzolt, aki lőtt, Handanovics hatalmasat védett, a kipattanó labdát Rooney Gerrardnak passzolta, ő pedig 15 méterről bombázott, de Handanovics ismét fogta a labdát, amely aztán kiperdült a kezéből. No, de nem annyira, hogy a gólvonal előtt még ne tudta volna megkaparintani.
42. PERC: Veszélyes volt, mert a bikalöket megpattant egy angol védőn, ami aztán a kapu előtt ólálkodó szlovén csatárok felé szállt, ők azonban lesen álltak. James azért biztos, ami biztos alapon beleöklözött a labdába.
Ápolás 45' Defoe, Anglia Összefejelt Cesar könyökével.
45. PERC: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK, STARK HÁROM MÁSODPERCET HOSSZABBÍTOTT
Anglia megérdemelten szerezte meg a vezetést, mert a játékosok láthatóan átérezték a meccs fontosságát: Rooney erőszakosan próbálkozik, miközben Milner a jobb oldalon tökéletesen játszik. Jelen pillanatban Anglia és Szlovénia a továbbjutó a csoportból, mert a másik mérkőzésen eddig nem született gól.

46. PERC: 47 másodperc alatt gólt szerezhetett volna Anglia. Rooney azonnal elvégezte a szögletet, a labda Defoehoz perdült, aki nem volt lesen, könnyedén a hálóba kerülhetett volna a labda, de végül elkerülte a kaput nagyjából 38 centiméterrel.
55. PERC: Ljubijankiccsal meggyűlik a baja az angol védőknek, most 37 méterre a kaputól buktatták. Ha azonban kicsit közelebb történik meg hasonló eset, Birsa esetleges lökete életveszélyes lehet James számára.
65. PERC: Anglia döntésre vinné a dolgot, folyamatosan támadnak. Időközben a másik mérkőzésen Dempsey, a Fulham játékosa is 100 százalékos ziccerben hibázott, először a kapufát találta el, majd a visszapattanó labdát mellébombázta.
68. PERC: Hatalmas ziccer maradt ki az angolok kapuja előtt, rögtön három is. Novakovics kétszer, Dedics egyszer próbálkozott, Terryék nem voltak a helyzet magaslatán. James is a helyén volt, de leginkább a szlovének ügyetlenkedték el a dolgot
77. PERC: Kicsit leült a találkozó, vagy ez csupán a vihar előtti csend? A másik találkozón folyamatosan támad az Egyesült Államok, igaz, egy-egy kontrára az algériai capatnak is futja.
89. PERC: Anglia tartja az eredményt, valami nagyon váratlan eseménynek kellene bekövetkeznie ahhoz, hogy kiessen Capello csapata.
94. PERC: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, ÉS ELJÖTT A DRÁMA IS, HISZEN DONOVAN A 92. PERCBEN BETALÁLT ALGÉRIA KAPUJÁBA! EZ AZT JELENTI, HOGY AZ AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK A CSOPORTGYŐZTES!
Összefoglaló:
Anglia nem roppant össze a teher alatt, és ha nagy nehezen is, de továbbjutott a csoportból. Defoe kiváló választás volt Capello részéről, már az algériai csapat ellen is jól játszott. Szlovénia szerencsétlen módon esett ki, hiszen amikor lefújták a találkozót, még továbbjutónak mondhatták magukat.
Kek csapata akkor hibázott, amikor 2-0-s előnyét nem tudta megtartani az USA ellen. Anglia és az Egyesült Államok ellenfele a D-csoportból kerül ki, ahol Németország, Ghána, Szerbia és Ausztrália küzd a továbbjutásért.

Képek az alábbi linken
Link
Telesport képek
Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
USA - Algéria 1-0
  2010-06-23 20:22:43, szerda
 
  USA - Algéria 1-0
Pretoria, Loftus Versfeld Stadion.

Összeállítások:
USA:
Howard - Cherundolo, Bocanegra, Demerit, Bornstein - Donovan, Edu, Bradley, Dempsey - Altidore, Gomez
Szövetségi kapitány: Bob Bradley
4 gólt lőtt és 3 gólt kapott. 5 ponttal tovább jutott.



Algéria:
Mbolhi - Yahia, Halliche, Bougherra - Lacen, Yebda - Belhadj, Kadir - Ziani, Matmour - Djebbour
Szövetségi kapitány: Rabah Saadane
Csupán 2 gólt kapott 1 ponttal kiesett.

Érdekes nap lesz ez a mai a C csoportban, ugyanis minden csapatnak megvan az esélye a továbbjutásra - és ugyanígy a kiesésre. Az Amerikai Egyesült Államok úgy ,,fogadja" Algéria együttesét, hogy a nyitó fordulóban az angolok ellen, az előző mérkőzésen pedig Szlovénia ellen állt fel hátrányból, déli szomszédainknak ráadásul kétgólos előnyt adtak Landon Donovanék. Ha az USA ma nyer, úgy mindenképp kvalifikálja magát a legjobb tizenhatba, döntetlen esetén pedig a Szlovénia - Anglia meccstől függ a sorsa.
Algéria ugyanakkor az első fordulóban egy alacsony színvonalú meccsen kapott ki 1-0-ra egy potyagóllal a szlovénektől, az angolok ellen azonban rendkívül szervezett játékkal elraboltak egy pontot, 0-0 lett akkor a vége. Ha az afrikai csapat meg tudja nyerni ezt a meccset, az esetben az USA-t biztosan megelőzi, és ha a másik meccsen úgy alakulnak a dolgok akár még tovább is juthat.
A mérkőzésen egy játékos, nevezetesen az amerikai Findley nem léphet pályára eltiltás miatt.
A meccset a pretoriai Loftus Versfeld Stadionban rendezik meg, a találkozó bírája pedig a belga Frank de Bleeckere lesz, aki már a 2006-os, németországi vébén is tevékenykedett.

6. PERC: Jó meccsre van kilátás, Algéria tényleg hisz benne, hogy továbbjuthat, Djebbour lépett ki az elmélázó védők között és telibe lőtte a keresztlécet. A túloldalon Gomez lövését védte az algériai kapus.
20. PERC: Micsoda jelenetek! Bradleyt szöktette Altidore, becsúsztak neki hárman, mindenki a földre került, a szövetségi kapitány fia kivakarta a labdát, Gomez lőhetett, Mbolhi védett, majd a középpályás középre passzolt az üresen álló Dempsey pedig közelről a hálóba lőtt, de a játékvezető les miatt érzésünk szerint tévesen érvénytelenítette a találatot
33. PERC: Gomez zavarta meg Dempseyt így a középpályás egy védőbe fejelte a labdát, a lepattanóból Donovan lőtt csúnyán fölé.
35. PERC: Altidore lódult meg a bal szélen, majd rosszul középre tette a labdát de a védők elbambultak, Gomez lekészítette a labdát a középen érkező Dempsey elé, a lövésébe azonban beleléptek a védők így Mbolhi ha bajosan is, de meg tudta szelídíteni a labdát.
LES 40' Algéria Kadir futott lesre.
46. PERC: Vége az első félidőnek, jó a meccs, azonban gólt még nem láthattunk. Ha így maradnak az eredmények, búcsút inthetünk ennek a két csapatnak.
Összefoglaló: Az érződik, hogy mind a két csapat gólt, gólokat akar lőni, azonban eddig a nagy akarásnak nyögés a vége.
Az elején Djebbour lőtt keresztlécet, majd Dempsey révén ugyan vezetést szerzett az USA a 20. percben, azonban a játékvezető - érzésünk szerint - tévesen lest és szabadrúgást ítélt kifelé.
A folytatásban is veszélyben forgott mind a két kapu, de a hálóba még nem sikerült betalálnia a feleknek

57. PERC: Ilyen nincs! Altidore újabb rossz beadása találta meg Dempseyt, első lövése a kapufáról kifelé pattant, majd a duplázásnál az üres kapu ellenére az égbe bombázott
VÉDÉS 68' Mbolhi, Algéria Egy közeli fejest fogott meg. Altidore fejelhetett közelről, a labda azonban középre tartott így a remek napot kifogó Mbolhi védeni tudott. Algéria ebből kontraakciót vezethetett, de Ziani a végén csúnyán mellé lőtt. Pörögnek a játékosok!
84. PERC: Az USA futószalagon gyártja a helyzeteket, azonban a pálya utolsó harmadában rendre hibáznak az amerikaiak.
Kiahagyot hrlyzet.Kapu előtt mellé rugás videó Link
GÓÓÓL 91' Egy amerikai támadás végén Dempsey lőhetett közelről, Mbolhi hatalmasat védett, azonban a labda épp a támadást kísérő Landon Donovan elé pattant a rutinos csapatkapitány pedig a hálóba bombázott továbblőve ezzel az Amerikai Egyesült Államokat. 1.0
Videó link Link



PIROS LAP 93' Yahia, Algéria Megkapta második sárgáját
94. PERC: Vége a mérkőzésnek, az USA ezzel drámai góllal harcolta ki a továbbjutást.
Összefoglaló: Az első félidő pörgős játékot hozott, Djebbour már a hatodik percben telibe trafálta a keresztlécet, míg nem sokkal később Dempsey talált be, a játékvezető azonban les miatt érvénytelenítette a találatot.
Fordulás után is Dempsey járt legközelebb a gólhoz, azonban az 57. percben előbb a kapufát találta el, majd a kipattanót nem tudta belőni az üres kapuba. Úgy tűnt, a két együttes kéz a kézben búcsúzik a torna további küzdelmeitől, a 91. percben azonban Dempsey lövését még fogta ugyan a remek napot kifogó Mbolhi, Donovan duplázásánál azonban már tehetetlen volt, így az USA nyerte meg a C csoportot.
A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy Yahiát kiszórta a játékvezető a 93. percben, mert reklamálásért megkapta második sárga lapját.

Képek az alábbi linken
Link

Telesport képek
Link

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Lovon ülő hölgy
  2010-06-23 19:17:11, szerda
 
  Lovon ülő hölgy



 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Sok vicc Katitól
  2010-06-23 11:14:42, szerda
 
  ó reggelt kívánok Maroka! Ez fantasztikus!!! S.Kati

Anyós viccek

Az anyós felhívja orvos vejét.
- Fiam, kificamodott a bokám, most mit csináljak?
- Sántítson mama, sántítson!

A férj és a feleség vásárolnak. A f érj megkérdezi a feleségét :
- Drágám, holnap lesz anyukám születésnapja. Mit vegyünk neki? Valami elektromos dolgot szeretne.
- Mit szólnál egy székhez?

Anyós és a veje hazafelé tartanak a piacról. Nehéz a csomag, cammog a mama, mire a veje dühösen kifakad:
- Mama, igyekezzen már, mert ha így haladunk, holnapra sem érünk haza!
- Majd meglátom én fiam, ha te is 80 éves leszel, hogy fogsz sietni!
- Az istenfáját magának, hát még azt is meg akarja érni?!

A férj tengeri útra megy a családjával. Már az első estén hangosan dörömböl a kabinja ajtaján az anyósa:
- Géza, rettenetesen szenvedek a tengeri betegségtől! Mennyire lehet tőlünk a szilárd talaj?
- Vagy öt kilométerre.
- Csak? És milyen irányban?
- Lefelé, mama, lefelé.

Hatalmas viharban, ítéletidőben csönget az anyós. A veje nyit ajtót:
- Anyuka, mit keres itt ilyen rossz időben? Miért nem megy szépen haza?


Mi volt tegnap az a nagy ordítozás szomszéd?
- Semmi különös, csak vízi mentőst játszottunk a gyerekkel és az anyósom nem akart belefulladni a medencébe.

Az anyós már hónapok óta vendégeskedik a gyerekeknél. Egy este azt kérdezi a vejétől:
- Mondd, van itt nálatok még olyan könyv, amit nem olvastam?
Mire a vő:
- Csak egy van, mama... A menetrend!

Két frissen hantolt sír a temetőben, pontosan egymás mellett.
Mindkettőnél gyászruhás férfi áll. Egyszer csak az egyik halkan átszól a másiknak:
- Feleség?
- Anyós...
- Az se rossz...

Az egyik férj panaszkodik a másiknak, hogy kibírhatatlan az anyósa,
mire a másik:
- Miért nem veszel neki egy autót?
- Azt meg minek, hiszen vezetni sem tud!
- Éppen ez az, amikor majd el kezd tanulni, nekimegy valaminek és már csak el kell temetni.
Néhány hét után újra találkoznak, és érdeklődik a másik, van-e már eredmény?
- Á semmi. Vettem neki egy Trabantot, de a balesetet megúszta néhány karcolással!
- Nem jó, vegyél neki gyorsabb autót, azzal nagyobbat tud ütközni!
Újabb két hét után az érdeklődésre a válasz:
- Még mindig semmi. Kapott egy Opelt, de a mentők el is engedték az elsősegély adása után...
- Akkor nincs mese, vegyél neki egy Jaguárt!
Pár nap múlva újra találkoznak:
- Na mi van? - kérdi a másik.
- Hát barátom, ezzel kellett volna kezdeni! Már a garázsban széttépte!

A feleség nagyon szomorú és aggódik, mert az anyja súlyos betegen fekszik a kórházban. Míg dolgozik, elküldi a férjét, hogy nézzen utána, hogy van az anyja. Alig egy óra múlva hívja a férje telefonon, kérdi a feleség:
- Hogy van a mama?
- Anyádat bármelyik pillanatban hazaengedhetik.
- Micsoda? A mama már jobban van? És hazaengedik az intenzív osztályról?
Mi történt, mesélj!
- Nem tudom, még csak be sem engedtek hozzá. Ebben az állapotban tilos a látogatása. Részleteket sem közöltek, de az főorvos azt mondta, hogy készüljek fel a legrosszabbra..

Férj siet a feleséghez:
- Drágám, az anyád alig fél órája kiesett az erkélyről.
- És csak most szólsz???
- Eddig nem bírtam megszólalni a röhögéstől...

Kovács anyósát megrúgja a ló, az öregasszony belehal a sérülésbe. A temetésre nagyon sokan elmennek, még a környező falvakból is.
- Mennyi ember! - csodálkozik Kovács barátja. - Ennyire szerették az anyósodat?
- Ugyan! Mind a lovamat akarja megvenni...

- Az anyósom kőhajításnyira lakik tőlünk. Pontosan tudom, mert naponta többször is megdobálom.


Az anyós meglátogatja a fiatal házasokat. Becsönget. Az ifjú férj nyitja az ajtót. Anyós:
- Nem haragszol kis szívem, ha itt maradok egy pár napig?
Férj:
- Felőlem maradjon ott - és becsukja az ajtót.

A feltűnően idegesen viselkedő seftest megszólítja a cimborája:
- Mi bajod öregem? Látszik, hogy sík ideg vagy.
- Ne is mondd, nem megy az üzlet, elfogyott pénzem, elromlott a kocsim, ráadásul anyósom jelezte, hogy hozzánk költözik... Jut eszembe, eladom neked, mennyit adsz érte?
- Hülye vagy te? Semmit.
- Áll az alku. Tiéd.

Autóbalesetet szenved egy család. Az anyós, mivel nem volt bekötve, kirepül az ablakon és meghal, a család többi tagja kisebb sérülésekkel megússza.
A helyszínelő rendőrnek feltűnik, hogy a családfő rezzenéstelen arccal válaszol a kérdésekre. Szemrehányóan megjegyzi:
- Elnézést, Uram, de az Ön anyósa az imént halt meg. Ez nem jelent Önnek semmit?
Mire a férfi:
- Bocsánat biztos úr, ha magának is így fájna mindene az ütközéstől, mint nekem, magának se lenne kedve röhögni...

- Miért nem lehet az anyóssal bújócskázni?
- Mert ki az a hülye, aki megkeresné.

- Halló, rendőrség? Tegnap este bejelentettem, hogy eltűnt az anyósom.
- Igen, uram.
- Nos arról volna szó, hogyha tettek már valamit, álljanak le. Ne keressék.
- Talán megkerült a hölgy?
- Nem, aludtam egyet a dologra.

A férfi bemegy a temetkezési vállalkozóhoz:
- Szeretném elhamvasztani az anyósomat.
- Semmi gond, holnap ideszállítjuk.
- Nem kell, itt áll a kapuban.

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Tigris bébik
  2010-06-23 10:44:38, szerda
 
  Tigris bébik, Bűbájos szumátrai tigriskölykök.




Május végén születtek a kis tigrisek a washingtoni állatkertben, amely élharcosa a ritka ragadozók tenyésztési programjának. Az észak-amerikai állatkertekben összesen 74 példányt tartanak számon ebből a veszélyeztetett fajból, világszerte összesen alig 500 példány él belőlük.




A kis tigrisek három hónapig teljesen az anyjukhoz vannak kötve, az állatkertben hetekig kuckójukban élnek, csak 2 hónaposan kerülnek ki a látogatók által látható kifutóba
 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Pillanat képek a VB -én
  2010-06-23 00:09:47, szerda
 
  Pillanat képek





Baba szurkoló




No, mi legyen?


 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2010.05 2010. Június 2010.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 242 db bejegyzés
e év: 3087 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 11430
  • e Hét: 23060
  • e Hónap: 56214
  • e Év: 289961
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.