Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
E csoport eredménye
  2010-06-24 23:33:49, csütörtök
 
  E csoport eredménye





Összefoglalók a meccsekről az alábbi linken
Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Kamerun - Hollandia 1:2
  2010-06-24 21:29:53, csütörtök
 
  Kamerun - Hollandia 1 - 2
Fokváros, Green Point, 70 000 néző

Kezdőcsapatok:
Kamerun:
Souleymanou - Assou Ekotto, Nkoulou, Geremi, Bong, Mbia - Chedjou, Nguemo, Makoun, Choupo-Moting - Eto'o. Szövetségi kapitány: Paul Le Geun
2 gólt lőtt és 5 gólt kapott 3 vereség. 0 pont. Leg gyengébb csapat a VB -én

Hollandia:
Stekelenburg - Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst, Boulahrouz - Van Bommel, De Jong, Sneijder, Van der Vaart - Van Persie, Kuyt. Szövetségi kapitány: Bert Van Marwijk
5 gólt lőt, 1 gólt kapott. 3 győzelme volt 9 ponttal csoport és abszolut elsőként jutott tovább





Tét nélküli találkozóra gyűlnek össze a felek a fokvárosi Green Point Stadionba. Hollandia már csoportgyőztes, sőt, már tudja az ellenfelét is. Szlovákia lesz az, miután 3-2-re legyőzte Olaszországot. A F-csoport másik továbbjutója Paraguay, így ők a Dánia-Japán meccs győztesével találkoznak majd.
Hollandia félgőzzel, magabiztosan jutott tovább, Kamerun ugyanakkor csalódást okozott, holott sokak szerint a legszebb focit játssza az afrikai csapatok közül. A Dánia elleni találkozón Eto'o még vezetést szerzett, de Bendtner, majd Romedahl góljával fordított az ellen, ez pedig a Szelídíthetetlen Oroszlánok kiesését eredményezte. Zsáknyi helyzetet hagytak ki az afrikaiak, így maguknak köszönhetik, hogy ez lesz az utolsó meccsük Dél-Afrikában.
Érdekes, hogy Marwijk kapitány nem pihenteti a sztárokat, azok ott vannak a kezdőcsapatban - kivéve Robben, aki még nem lépett pályára eddig.
A játékvezető a chilei Pablo Pozo lesz

5. PERC: Stekelenburgnak kellett védenie egy 20 méteres löketet, de előtte van Persie esett el gyanús körülmények között a 16-oson kívül a másik oldalon. Geremi lenyakalta a földre, de néma maradt a síp.
13. PERC: Hollandia Argentína után a második olyan együttes lehet, amely mindhérom csoportmeccsét megnyeri. Négy évvel ezelőtt Németország, Brazília, Spanyolország és Portugália tette meg ugyanezt.
VÉDÉS 19' Souleymanou, Kamerun Van Persie lövését védte
23. PERC: Paul Le Guen alighanem távozik a világbajnokság végén, különösen azért, mert a csapat egyik-másik játékosa, főleg Eto'o élesen kritizálta munkáját. Felmerült annak lehetősége, hogy Le Guen veszi át az ausztrál válogatott irányítását. Nem mintha ők rá lennének szorulva, Verbeek jó csapatot faragott a Socceroosból.
VÉDÉS 26' Souleymanou, Kamerun van der Vaart szabadrúgását védte!
31. PERC: Geremi adta be a labdát a jobb oldalról, Makoun alig maradt le a labdáról, Stekelenburg viszont mindenképpen mellényúlt - nem lett belőle baj a hollandok számára.
32. PERC: Kuyt kapott nagyszerű passzt Boulahruztól, kilépett a védők mögül, de 14 méterről leadott lövése elkerülte a kaput. Hatalmas helyzet volt.
GÓÓÓL 36' Hollandia nagyon szép gót lőtt. Boulachrouz zárkózott fel a támadás során, Kuyttel játszott össze, ő Van Persienek passzolt, ezt még egyszer eljátszották, de akkor már Van Persie kilépett a védők mögül és éles szögből, de nagyon pontosan célzott.
A labda kikötött a kapuban. 0-1!
44. PERC: A holland védőket egyedül Bong tudja megzavarni, már másodjára teszi meg, teljesen valószínűtlen helyzetekben piszkál bele a labdába a védők lábai között. Stekelenburgnak résen kellett lennie.
VÉDÉS 45' Stekelenburg, Hollandia Eto'o elől mentett az utolsó pillanatban
45+1. PERC: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!
Helyzetjelentés: Ez a találkozó cseppet sem olyan lassan csordogáló baráti találka, mint a paraguayi és új-zélandi fiúk délutáni meetingje, itt bizony keményen küzdenek a srácok. Az elején egy kicsit meg is ijedtünk, mi független szurkolók, olyan kemény belépőket láthattunk. Eddig nem sérült meg senki, de a németek példája, ahol Schweinsteiger és Özil is kidőlt a tegnap találkozó után, figyelmeztető lehet.
Eto'o nem találja a helyét, néha kicsit dühből játszik, és ez elmondható a többiekről is. Hollandia kivárásra játszik, de a támadásvezetésben Sneijder és Van Persie egy-egy villanásával váratlan dolgokat is meghúznak, ez pedig döntő lehet egy ilyen tét nélküli meccsen. Egyelőre a hollandok kapott gól nélkül hozzák a csoportköröket

VÉDÉS 62' Stekelenburg, Hollandia Makoun lövését fogta közelről
TIZENEGYES 64' Kamerun Van der Vaart kezezett a szabad után Eto'o, Kamerun
Belőtte a 11-est!
11es videón
Link
66. PERC: Geremi szabadrúgása után valóban Van der Vaart kezéről pattant le a labda, így jogos volt a büntető. Van der Vaart nem is vitatkozott. Eto'o lassan futott neki a labdának, de könyörtelenül bevágta, igaz, Stekelenburg érezte a sarkot - a jobb sarkot.
74. PERC: Szintén sokat várt a beállásra Rigobert Song, a nagy öreg is, akit sokáig nélkülözött Le Guen kapitány, még a kapitányi karszalagtól is megfosztotta
79. PERC: Song már 1994-ben is ott volt a világbajnokságon, akkor 17 éves volt!! Kamerun akkor robbant be a világ futballjának élvonalába.
GÓÓÓL 84' Huntelaar, Hollandia Robben kapufája után lőtte az üres kapuba. Robben beállt és bemutatta azt, amit tud. Egy kiugratás után meghúzta a jobb oldalon, majd elkezdett befelé, középre húzni, vitte magával a védőt, akit persze lehagyott., Amikor középre ért, ellőtte a labdát ballal, ahogy ebben a szezonban oly sokszor. A labda a kapufán csattant, de a kipattanóra érkezett Huntelaar, ismét Hollandia vezet. 2:1
ÍME A MINDENT ELDÖNTŐ TALÁLAT:ideó link
Link
90+2. PERC: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, HOLLANDIA ISMÉT GYŐZÖTT!
Összefoglaló:
Hollandia annak ellenére hozta ezt a mérkőzést is, hogy nem sok mindent adott ki magából. Egy valamit mégis: bemutatkozott Arjen Robben, aki igazolta klasszisát. Akkor törte meg Kamerunt a jelenléte, amikor felsejlett az afrikai csapatnak a bravúros eredmény megszerzése.
Van Persie bravúros gólja után Eto'o 11-esből egyenlített, Huntelaar pedig bepasszolta Robben kapufáról kipattanó labdáját.

Képek az alábbi linken
Link
Telesport képek
Link

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Dánia - Japán 1-3
  2010-06-24 21:09:54, csütörtök
 
  Dánia - Japán 1-3
Rustenburg, Royal Bafokeng Stadion.

Kezdőcsapatok:
Dánia:
Sörensen - S.B. Poulsen, Kröldrup, Agger, Jacobsen - C. Poulsen - Kahlenberg, Jörgensen - Rommedahl, Tomasson - Bendtner
Szövetségi kapitány: Morten Olsen
3 gólt lőtt és 6 gólt kapott 3 pontja van

Japán:
Kawashima - Nagatomo, Tulio, Nakazawa, Komano - Okubo, Endo, Abe, Matsui, Hasebe - Honda
Szövetségi kapitány: Takeshi Okada
4 gólt lőtt és 2 gólt kapot. 6 ponttal tovább jutott





A csoport második és harmadik helyezettje csap össze az E csoportban, valamelyikük búcsúzni fog. Ha Dánia nem nyer, akkor az északiak pakolhatnak össze holnap, mivel Japánnak jobb a gólkülönbsége.

Dánia az első meccsen 2-0-ra kapott ki a hollandoktól, ott csak egy félidőn át volt partiban Morten Olsen legénysége. A Kamerun elleni létfontosságú meccsen is hátrányba kerültet Bendtnerék, de fordítani tudtak, így elütötték az afrikai csapatot a továbbjutás esélyétől, míg saját magukat a sírból hozták vissza. Ugyanakkor egy fontos láncszem, Kjaer nem léphet pályára ezen a mérkőzésen eltiltás miatt.
Japán szintén Kamerunt győzte le, az ázsiaiak az első körben győzték le Eto'o-ékat 1-0-ra, majd ők is megizzasztották Hollandiát, ott Sneijder bombája hozta meg a végső sikert.
A találkozóra a rustenburgi Royal Bafokeng Stadionban kerül sor, az összecsapás játékvezetője pedig a dél-afrikai Jerome Damon lesz.

3. PERC: Bendtner tett vissza egy labdát Simon Poulsennek a védő azonban fölé bombázott
VÉDÉS 13' Sörensen, Dánia Remekül jött ki a kapujából
13. PERC: Előbb Matsui lőhetett egy okos tiki-taki végén, ezt Sörensen a kapujából kirobbanva védte, majd Hasebe lőtt centikkel a felső sarok mellé.
14. PERC: A dánok sem tétlenkednek, most Tomasson veszélyeztetett a bal oldalról, azonban a labda elsuhant a hosszú oldali kapufa mellett
GÓÓÓL 17' Honda állt a labda mögé a tizenhatos sarkánál megítélt szabadrúgásnál, majd ellőtte a Jabulanit a sorfal felett, a játékszer szitált egyet a levegőben és a hiába nyújtózó Sörensen hálójában kötött ki, 0-1!
Honda Gólja videón
Link
26. PERC: Ritka pillanatok szemtanúi lehettünk, a dél-afrikai játékvezető már két sárgát osztott ki időhúzás miatt, Endo lassan végzett el egy szabadrúgást, míg Nagatomo egy bedobást nem sietett el.
GÓÓÓL 30' Trükkösek voltak a japánok, úgy álltak fel, mintha Honda lőné el a szabadrúgást, végül azonban Endo futott neki és 27 méterről lőtt Sörensen hálójába, 0-2!
Endo gólja videón
Link
47. PERC: Vége az első félidőnek, Japán két csodás szabadrúgásgóllal vezet 2-0-ra!
Félidő: A dánok kezdtek jobban, azonban ahogy teltek a percek, Japán is kezdett belerázódni a meccsbe.
Bő negyedóra után aztán megszerezte a vezetést az ázsiai csapat, Honda lőtt hatalmas szabadrúgásgólt, majd a 30. minutumban Endo szállt be a pontrúgási versenybe.
Ettől összeroppanni látszottak a dánok, jókor jött nekik a szünet, mert az első játékrész kérdése az volt, meddig jutnak egy félidő alatt a szamurájok.
A dánoktól Tomasson volt a legveszélyesebb, azonban két helyzetet is elszórakozott.

48. PERC: Endo lőtt rá nagyon messziről egy szabadrúgást, Sörensen rosszul nyúlt a labdáért amely így a keresztlécre esett, a kapus végül megszelídítette a Jabulanit.
52. PERC: Tomassont találta meg Jacobsen labdája, azonban vagy négy japán védő és a kapus vetődött oda, szöglet jön. Közben a kapust ápolni kell az ütközés miatt.
TIZENEGYES 80'Dánia Aggerrel szabálytalankodtak Tomasson, Dánia
A büntetőt kihagyta, de az ismétlést már berúgta.
81. PERC: A veterán játékos bűn rosszul lőtte, Kawashima védeni tudott, azonban kipattant róla a labda, amit már belőtt a csatár, 1-2!
86. PERC: Okubo lőhetett, azonban a labda középre tartott, így nem okozott gondot Sörensennek.
GÓÓÓL 87'Okazaki, Japán Honda lövetett gólt a társsal
95. PERC: Mégiscsak vége lett a meccsnek, Japán magabiztos játékkal nyert 3-1-re, ezzel továbbjutott Hollandia után másodikként a csoportból a nyolcaddöntőbe.



Összefoglaló: Az első félidőt a dánok kezdték jobban, azonban két fantasztikus szabadrúgást követően Japán 2-0-ra elhúzott, Honda és Endo voltak az elkövetők.
Fordulás után kissé felpörgette a meccset Dánia, azonban így sem tudták nyomás alatt tartani az ázsiai kaput. A 80. percben aztán eljött a megváltás, az igen sok ziccert kihagyó Tomasson állhatott oda egy Agger lökéséért megítélt büntetőhöz: a veterán támadó pontrúgását védte a szenzációs napot kifogó Kawashima, a kipattanót azonban a hálóba emelte a csatár - ismét nyílttá vált a meccs.
Egészen a 87. percig, amikor a japán csapat motorja, Honda csinált bolondot a védőkből, centerezése után a csereként beálló Okazaki gurított a hálóba beállítva ezzel az 1-3-as végeredményt.
Az E csoportból így a százszázalékos Hollandián kívül Japán válogatottja kvalifikálta magát a nyolcaddöntőbe, míg Dánia és a pont nélkül záró Kamerun számára véget ért a vébé.


Képek az alábbi linken
Link
Telesport képek
Link

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
F csoport eredménye
  2010-06-24 20:28:17, csütörtök
 
  F csoport eredménye





Összefoglalók a meccsekről az alábbi linken
Link


 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Szlovákia - Olaszország 3-2
  2010-06-24 20:20:13, csütörtök
 
  Szlovákia - Olaszország 3-2
Johannesburg, Ellis Park Stadion.

Kezdőcsapatok:
Szlovákia:
Mucha - Zabavnik, Durica, Skrtel, Pekarik - Stoch, Kucka, Strba, Hamsik - Vittek - Jendrisek
Szövetségi kapitány: Vladimir Weiss
4 gólt lőtt és 5 gólt kapott . 4 ponttal csoprt 2.-ént jutott tovább (1 győzelem 1 döntetlen 1 vereség)

Olaszország:
Marchetti
- Criscito, Chiellini, Cannavaro, Zanbrotta - De Rossi - Montolivo, Gattuso - Di Natale, Pepe - Iaquinta
Szövetségi kapitány: Marcello Lippi
4 gólt lőtt és 5 gólt kapott. jelen veszteség miatt 2 pontja van, kiesett (2 döntetelen, 1 vereség)





A lét a tét - nem lehet elégszer hangoztatni. Olaszországnak mindenképpen nyerni kell, ha saját kezében akarja tudni a sorsát, bár ha Új-Zéland adott esetben nagyobb arányban győzi le Paraguayt, mint az olaszok Szlovákiát, akkor Iaquintáék csomagolhatnak. De ne szaladjunk ennyire előre, Marcello Lippi fiai úgy várhatják az összecsapást, hogy az első és a második meccsen is könnyedén nyerhettek volna, ha belövik a helyzeteiket. Kérdés még, hogy Fabio Cannavaro végre igazi vezére tud-e lenni az Azzurriknak, a bekk ugyanis eddig mind a két kapott gólban benne volt és több megingása is akadt. Alberto Gilardino sem váltotta be eddig a hozzá fűzött reményeket, épp ezért az olaszok Di Nataléval kezdenek.
Szlovákia percekre volt attól, hogy már az első nap az élre álljon, azonban Reid a 93. percben egyenlített az Új-Zéland elleni meccsen, míg Paraguay ellen 0-2 lett a vége - így lesznek az elsőkből utolsók, északi szomszédaink várják a legnehezebb helyzetből a csütörtöki meccset.
A találkozó játékvezetője a sokat megélt Howard Webb lesz, a meccset pedig a johannesburgi Ellis Park Stadionban rendezik meg.

13. PERC: Stoch ívelhetett be egy szabadrúgást az oldalvonal mellől, Marchetti csak öklözni tudta a labdát, Zabavnik fölé bombázta a kipattanót
GÓÓÓL 25' De Rossi adta el ártatlan szituációban a labdát amelyre Kucka csapott le, finoman Vittek elé tálalt aki a bal alsóba gurított, 1-0! Szlovák javára
Ápolás 43' Strba, Szlovákia Felnyílt a bőr a térdén, Gattuso találta el.
49. PERC: Montolivo lőhetett kapásból de kicsúszott a támaszkodó lába, így a lelátón kötött ki a labda. Ez volt a félidő utolsó momentuma, 1-0-ról folytatják a felek.
Félidő: Szlovákia már a meccs elelején is eltökéltebbnek tűnt, nem hagyták az olaszokat kibontakozni, míg Hamsikék szép csendben szövögették az egyre veszélyesebb támadásokat, azonban Cannavaróék ezúttal magabiztosan teljesítettek hátul.
Egészen a 25. percig, amikor is De Rossi adta el a labdát ártalmatlan szituációban, Kucka köszönte szépen és kihagyhatatlan helyzetbe hozta Vitteket, aki második góljánál tart a tornán.
A folytatásban sem látszott az olaszokon az átütőerő, jelenleg úgy tűnik, hogy búcsúzik a címvédő.

56. PERC: Marcello Lippi 19-re lapot húzott és beküldte az eddig sérüléssel bajlódó Pirlót ráadásul már most kihasználta mindhárom cserelehetőségét.
65. PERC: Pepe legurította Pirlónak a labdát aki visszatette, majd a Juve friss szerzeménye középre tekert, Mucha alászaladt a labdának így Quagliarella lőhetett, Skrtel azonban a gólvonalon állva tisztázott.
GÓÓÓL 73' Egy szöglet után jobbról érkezett a labda, Vittek használta ki az olasz védelem újabb megingását és közelről a hálóba lőtt, 2-0! Szlovákok javára
GÓÓÓL 81' Egy pofás akció végén Iaquinta sarkazta vissza a labdát Quagliarella elé, Mucha védett Di Natale azonban az üres kapuba gurított, 2-1!
Di Natale gója videón
Link
LES 85'Quagliarella, Olaszország Pedig gólt szerzett.
GÓÓÓL 89' Egy bedobás után állt le az egész olasz védelem, Kopunek kilépett a labdával és a kirobbanó Marchetti fölött a hálóba lőtt, 3-1! Szlovákia részére
GÓÓÓL 92' Quagiarella, Olaszország 19-ről emelt a hálóba.
96. PERC: Vége a mérkőzésnek, Olaszország címvédő létére csoportutolsóként búcsúzott gyenge játékkal. Szlovákiának ez a 3-2-es győzelem továbbjutást ért.

Összefoglaló: Az már az első félidőben is látszott, hogy Szlovákia jobban akarja a győzelmet, ennek megfelelően Vittek - aki északi szomszédunk történelmi első vébé gólját szerezte Új-Zéland ellen - megszerezte a vezetést De Rossi eladott labdája után.
A fordulást követően az olaszoknak kellett volna támadóbban fellépnie, ehhez képest egy újabb védelmi hiba után Vittek duplázta meg az előnyt, elúszni látszottak Olaszország továbbjutási esélyei.
A 81. percben aztán Di Natale pofozott be közelről egy kipattanót, majd Quagliarella találatát érvénytelenítette a játékvezető, slusszpoénként pedig a percekkel azelőtt beálló Kopunek talált be az ismét elalvó olaszokank.
Úgy tűnt már nincs tovább, de Quagliarella lőtt egy szabályos gólt is, több azonban már nem született a meccsen, így Olaszország címvédő létére már a csoportmeccsek után búcsúzni kényszerül a tornától, ráadásul utolsó lett az F jelű négyesben.

Képek az alábbi linken
Link
Telesport képek
Link

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
A világbajnokságtól búcsúzó
  2010-06-24 19:33:19, csütörtök
 
  A világbajnokságtól búcsúzó Olaszország szövetségi kapitánya szerint rossz döntéseket hozott.

Ahogy arról élő közvetítésünkben beszámoltunk, Olaszország drámai hajrában kapott ki 3-2-re Szlovákiától, ezzel címvédő létére csoportutolsóként intett búcsút Dél-Afrikának. Marcello Lippi elárulta, csak is ő okolható a kudarcért mert rossz döntéseket hozott.
"Vállalom a felelősséget. Ha egy csapat úgy érkezik egy tornára, hogy a játékosok nincsenek rendben fejben, szívben és lélekben, akkor arról az edző tehet. Elnézést kell kérnem a szurkolóinktól, a szövetségtől, mindenkitől. Úgy gondoltam, hogy ez a csapat jól tudja majd végezni a dolgát, de nem készítettem fel őket megfelelően. Mindenre felkészültem, csak erre nem, hogy majd így szerepelünk. Sajnálom, hogy így zárul le a munkám, erre nem számítottam. Mindenért vállalom a felelősséget, a döntésekért, amiket az elmúlt három mérkőzésen hoztam. Sok sikert kívánok az utódomnak és mindenkinek köszönet az elmúlt négy évért" - hangzott Marcello Lippi nyilatkozata a meccs után sajtótájékoztatón.
Gianluigi Buffon is elkeseredésének adott hangot, a hálóőr a Rai Sportnak elmondta, amely csapat nem győzi le Új-Zélandot és Szlovákiát az is meg is érdemli, hogy kiessen.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Paraguay - Új-Zéland 0-0
  2010-06-24 18:55:53, csütörtök
 
  Paraguay - Új-Zéland 0-0
Polokwane, Peter Mokaba Stadion, 40 000 néző

Kezdőcsapatok:
Paraguay:
Villar - Morel, Da Silva, J. Caceres, Caniza - Vera, V. Caceres, Riveros - Valdez, Santa Cruz - Cardozo
Szövetségi kapitány: Gerardo Martino
3 gólt lőtt és 1 gólt kapott. 5 ponja van, csoport 1. jutott tovább

Új-Zéland:
Paston - Smith, Nelsen, Reid - Vicelich, Elliott - Lochhead, Bertos - Smeltz, Killen - Fallon
Szövetségi kapitány: Ricki Herbert
2 gól kapott és 2 gólt rúgott. 3 ponttal kiesett





A F csoport küzdelmeivel kezdődik a csütörtök a vébén. Paraguay úgy léphet pályára az eddig pazarul teljesítő Új-Zéland ellen, hogy egy esetleges győzelemmel bebiztosítja magának a csoportlesőséget. A dél-amerikaiak a nyitó körben a címvédő Olaszországtól raboltak el egy pontot, majd Szlovákia együttesét verték magabiztosan 2-0-ra. Ugyanakkor figyelnie kell Gerardo Martino fiainak, mivel az eredmények úgy is alakulhatnak, hogy idő előtt búcsúzniuk kell Dél-Afrikától.
Az első fordulóban úgy tűnt, Új-Zéland nem zavar sok vizet a világbajnokságon, azonban Reid 93. percben szerzett gólja Szlovákia ellen megadta a kezdőlökést a kiwiknek, akik a második körben az olaszokkal is leikszeltek - ráadásul vezettek is a meccsen. Ha Ricki Herbert legénysége nem kis meglepetésre megtréfálná Paraguayt, akár még a továbbjutás is összejöhet.
A meccset a polokwanei Peter Mokaba Stadionban rendezik meg, a találkozón a japán Yuichi Nishimura fújja majd a sípot

11. PERC: A paraguayi térfél közepéről végzette el szabadrúgást Új-Zéland, a labdához senki sem ért hozzá a 16-oson belül, de a kapufához közel hagyta el a játékteret, így veszélyes próbálkozásnak kell, hogy ítéljük a beívelést
13. PERC: Ricky Herbert részt vett 1982-ben a világbajnokságon, a válogatott akkor jutott ki először a seregszemlére, akkor Brazília, Skócia és a Szovjetúnió ellen is játszott Herbert
19. PERC: Caniza ismét lőtt, ez volt eddig a legígéretesebb vállalkozás, ő célzott harmadszorra a paraguayi támadás során, megrázták hát magukat a fiúk.
VÉDÉS 35' Paston, Új-Zéland Valdez lövését hárította.Bertos nagyszerűen forgatta meg a jobb oldalon a védőket, de beadását Villar lehúzta Smith elől.
38. PERC: Új-Zéland lelkes, de nem tudják Riedék megtartani a labdát, így pedig nagyon nehéz lesz gólt szerezni. Ugyanis mindenképpen be kell találni a kapuba, ha tovább akarnak jutni. És, miért ne akarnának...
45+1. PERC: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!
Helyzetjelentés: Unalmas volt az első félidő, Paraguay nem töri magát, Új-Zéland pedig nem tudja érvényesíteni szándékát, amely nyilvánvalóan a gólszerzésre való törekvésre irányulna.
Igazán nagy helyzetet sem jegyezhettünk fel, Paraguay 7, Új-Zéland 1 alkalommal próbálkozott lövéssel, előbbi 6-szor el is találta, és az óceániai csapat is jól próbálkozott egyetlen kísérleténél. Talán csak az a különös, hogy a dél-amerikai csapat szedett össze két sárgát ezen a lassú találkozón - feleslegesen. Caceres nem is játszhat a következő találkozón, ami nem kis érvágást jelent Paraguay számára.

46. PERC: Paraguay utolsó három világbajnoki mérkőzését elveszítette, amikor 0-0 volt az állás a félidőben. Vajon most is bekövetkezik a blama?
48. PERC: Előreverekedte magát Új-Zéland szép passzok, és szerencsés közbelépések után, a támadás végén Elliot lőhetett, de lövése kicsivel mellé ment. Nagy helyzet volt
60. PERC: Új-Zéland rendkívül szimpatikusan küzd, de látszik a tudásbeli, fizikai különbség a két együttes játékosai között, így Paraguay félgőzzel is tartja a 0-0-t, amely számára tökéletes eredmény.
VÉDÉS 62' Peston, Új-ZélandCaniza lövését védte
63. PERC: Az első szöglet után nagy tűzijátékot rendezett Paraguay: Caniza, Santa Cruz és Morel lövése is lepattant a védőkről, egy alkalommal pedig Pestonról.
68. PERC: A paraguayi kapitány tehát csatárt hozott be, az egyik dortmundi be, a másik lejött. Valdez egyébként sántikálva hagyta el a gyepet, ez nem túl jó előjel a következő mérkőzés előtt.
VÉDÉS 76' Peston, Új-Zéland Benitez lövését védte hatalmas bravúrral
94. PERC: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, MARADT A GÓL NÉLKÜLI DÖNTETLEN, A MÁSIK MECCSEN PEDIG 40 MÁSODPERC
Összefoglaló: Túl sokat erről a mérkőzésről nem lehet mondani, pontosabban egy valamit mindenképpen. Új-Zéland önmagához képest remekül teljesített, parádésnak mondható a három döntetlen a csoportban.
Paraguay a dél-amerikai csapatokhoz hasonlóan magabiztosan menetelt a csoportban, ott a helye a legjobb 16 között. Szlovákia Olaszország 3-2-es legyőzésével bizonyított a kétkedőknek, és készülhet Hollandia ellen

Képek az alábbi linken
Link
 
 
1 komment , kategória:  Külföldi foci  
Szlovénia 0-1 Anglia ( Highlig
  2010-06-24 18:52:16, csütörtök
 
  Szlovénia 0-1 Anglia ( Highlights )
Ha nem volt időd követni a szerdai eseményeket nézd meg összefoglalónkat.

Videó link
Link
Angliának nem volt könnyű dolga, ugyanis a harmadik helyről várhatta az utolsó csoportmeccsétm így meglegyintette a kiesés szele. Ennek megfelelően Fabio Capello a padra ültette Emile Heskeyt és Jermain Defoe kezdett Wayne Rooney párjaként. A Háromoroszlános együttes uralta is a játékot, a Tottenham támadója pedig már a 23. percben meghálálta a bizalmat és a nyolcaddöntőbe lőtte Angliát.

USA 1-0 Algeria (Highlights)
Videó link
Link
Az USA - Algéria összecsapás fantasztikus izgalmakat hozott, ugyanis mind a két együttes meg akarta nyerni az összecsapást. Volt kapufa itt is ott is, a végén pedig az amerikaiak örülhettek, a veterán Landon Donovan a 91. percben repítette övéit a csoport élére - Szlovénia percekre volt a továbbjutástól

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Sörözött a sorsdöntő meccs
  2010-06-24 18:45:04, csütörtök
 
  Sörözött a sorsdöntő meccs előtt az angol válogatott

Fabio Capello lazított vasszigorán a szlovénok elleni összecsapásra készülve.
"Előző este a hotelben mindenkit meghívtam egy sörre. Meglett a hatása, az utolsó csoportmeccsen együtt harcolt a csapat" - jelentette ki az amúgy vasszigoráról ismert olasz kapitány.
A középpályás Frank Lampard hozzáfűzte, hogy természetesen nem számolatlanul itták a habzó nedűt, csak fejenként egyet fogyasztottak el, sőt, valaki még azt is visszautasította. A korábban Capello által bírált John Terry szintén csatlakozott a poharazókhoz, és a sorsdöntő találkozó hajrájában mentéseivel elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy a szlovénok nem egyenlítettek ki, így Anglia 1-0-s győzelmével bejutott a legjobb 16 közé.
Gerrardék vasárnap Németország ellen lépnek pályára a nyolcaddöntőben.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Mester Gy: Az állatok nevében
  2010-06-24 11:57:59, csütörtök
 
  Mester Gyula Az állatok nevében




Mit nem hallunk már ismét rólatok,
Ti ,,civilizált", ,,művelt" emberek!
Atombombával játszadoztok,
Mint gyufával a vásott kisgyerek.

Ha így akartok elpusztulni mind:
Legyen meg a ti akaratotok,
Nem bánjuk, hogyha szálig vesztek is,
De minket, állatokat hagyjatok!

Égjen a Louvre! A milánói dóm!
Omoljon le a büszke Tadzs Mahál!
Legalább üszkös romjaik alatt
Otthont talál néhány éhes sakál!

Mit bánjuk mi, ha New York romba dől
És fű nő majd a Wall-Street dúlt kövén
S a keselyük úgy istenigazában
Lakmároznak a bankárok dögén!

Mi gondunk rá, ha nem lesz Notre Dame,
Ha Nizza helyén csúf bozót virít
S por fedi be a British Múzeum,
A Zwinger szürke törmelékeit,

A tiszta ész, a józan értelem
Ha gyűlöletté, önzéssé fajul
S egyetlen őrült, részeg éjszakán
Égi röptéből vérbe, szennybe hull.

Washington, Moszkva lángörvénybe vész,
Új Hiroshima lesz Peking, Tokió,
S kihalt puszták ölén alussza majd
Örök álmát a civilizáció.

Aludja hát, ha ez a végzete!
Érdem szerint lesz méltó sorsotok: -
Majom, hiéna s minden háziállat
Hozzátok képest angyal, - angyalok!

Birkaésszel ezt felfogniuk nehéz,
Mi ökrök, juhok, szamarak vagyunk,
De tudjuk azt, hogy egy az életünk
És féltjük azt, mert élni akarunk!

Egyebünk sincsen, csak az életünk,
Kívüle nincsen veszteni valónk,
Nincs istenünk, és nincsen Krisztusunk,
Beethovenünk és Michelangelónk.

Mi ökrök, birkák, juhok, szamarak
Élni akarunk a buták jogán,
Mert nem állunk még mint ti emberek
A ,,fejlődésnek" ily magas fokán.

Az ősi jusson osztozzunk tehát:
Nekünk - élet! Nektek - atomhalál!
Ezt üzenem az állatok nevében,
Tsztelettel: -
a l e g b u t á b b s z a m á r !

 
 
1 komment , kategória:  versek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2010.05 2010. Június 2010.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 242 db bejegyzés
e év: 3087 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1206
  • e Hét: 3387
  • e Hónap: 36541
  • e Év: 270288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.