Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
USA - Ghána 1-2
  2010-06-26 23:54:25, szombat
 
  USA - Ghána 1-2
Rustenburg, Royal Bafokeng Stadion.

Felállások:
USA:
Howard - Bornstein, Bocanegra, Demerit, Cherundolo - Donovan, Clark, Bradley, Dempsey - Findley, Altidore
Szövetségi kapitány: Bob Bradley
Sajnos NEM jutottak tovább

Ghána:
Kingson - Sarpei, Jonathan, Mensah, Pantsil, Inkoom - Ayew, Prince Boateng, Annan, Asamoah - Gyan
Szövetségi kapitány: Milovan Rajevac
Tovább jutottak a legjobb 8 közé





A D csoportból épphogy továbbjutó Ghána találkozik a C jelű kvartettet drámai véghajrában megnyerő Amerikai Egyesült Államok ellen. Az USA menetelése miatt az egykori elnök, Bill Clinton is meghosszabbította dél-afrikai kirándulását és minden bizonnyal jól döntött a korábbi ,,president", mivel Landon Donovanék eddig látványos meccseket játszottak.
Elsőre ugyan még akadozott a gépezet az angolok ellen - ám láthattuk a vébé eddigi legnagyobb potyáját -, majd Szlovénia ellen állt fel 2-0-ás hátrányból a csapat úgy, hogy a meccs mali játékvezetője nem adott meg egy szabályos tengerentúli gólt. Az utolsó csoportmeccsen majdnem a lefújásig úgy tűnt, az USA-nak befellegzett, de Donovan a 91. percben a hálóba lőtt egy kipattanó labdát, ezzel a csoport élére repítette övéit.
Az ellenfél az a Ghána lesz, amely nem szerzett még mezőnygólt ezen a tornán. Asamoah Gyan büntetője a szerbek ellen három, az ausztrálok ellen egy pontra volt elég, de a Fekete Csillagok az utolsó körben igencsak megnehezítették a végső sikerről álmodó németek dolgát, így őket sem szabad leírni. Ghána ha egy kicsit jobban összpontosít a kapu előtt, akkor nem csak Gyan tizenegyeseiben bízhat. Milovan Rajovac szövetségi kapitánynak továbbra is nélkülöznie kell egyik rutinos védőjét, Isaac Vorsaht.
A találkozót a rustenburgi Royal Bafokeng Stadionban rendezik meg, a sípot honfitársunk, Kassai Viktor fújja majd akinek ez lesz a harmadik meccse a vébén a Brazília - Koreai NDK, Mexikó - Uruguay összecsapások után.

GÓÓÓL 5' Az USA már a harmadik vébémeccsén kerül hátrányba (egyedül Algéria ellen nem) - fel tudnak-e innen állni? Kevin Prince Boateng csapott le egy eladott labdára a félpálya magasságában majd meglódult a Jabulanival és a tizenhatos előteréből laposan lőtt Howard hálójába, 0-1! Ez volt Ghána első akciógólja.
27. PERC: Gyan szöktette Boatenget, két amerikai védő is bevetődött a gólszerző elé így a labda Asamoah elé került, ő azonban fölé emelt - ebben jóval több volt, nem hiába emlegette Prince azt a bizonyos négybetűs angol szót.
VÉDÉS 35' Kingson, GhánaFindley lőtt a kimozduló kapusba Bradley szerzett labdát a felpályánál majd remek ütemben szöktette Findley aki egy lapos lövéssel próbálkozott, de a kapujából jó ütemben kimozduló Kingson hatalmas bravúrral védeni tudott!
VÉDÉS 37' Howard, USA Asamoah lövését fogta.
Ápolás 38' Asamoah, Ghána Aláfordult a bokája
42. PERC: Játszanak a ghánaiak! Ayew szerzett labdát majd meglódult vele, ketten rúgtak bele de így sem tudták megszerezni az amerikaiak, Kassai Viktor remek érzékkel továbbot intett, a jobb szélen Boateng próbálta meg hintába ültetni védőjét majd sarokkal passzolt, a társ azonban csúnyán fölé lőtt.
46. PERC: Vége ennek a fantasztikus első félidőnek, Boateng korai találatával Ghána szerzett vezetést és tett egy lépést a negyeddöntő felé.
Félidő: Már a meccs elején belekezdtek a csapatok, az első percekben megvolt az első kapuralövés itt is, ott is. Még fel sem foghattuk kik alkotják a csapatokat, mire feltűnt, hogy Boateng biztosan a pályán van, ugyanis az ötödik percben megszerezte a labdát a félpályánál, egészen az amerikai tizenhatosig robogott majd egy pazar lövéssel Howard mellett a hálóba juttatta a labdát.
A folytatásban is Ghána játszott jobban sőt, Gyanék olykor a látványt sem hagyták ki a támadásokból. Az USA feljavult az első 45 perc végére, így hajtós második félidőnek nézünk elébe - amit valljunk meg nem bánunk.

VÉDÉS 47' Kingson, Ghána Feilhaber lövését fogta.Altidore elé került a labda a tizenhatoson belül, a támadó azonban nem tudott lőni így lekészítette a Jabulanit Feilhaber elé aki tolt egyet a játékszeren, de nem tudta átemelni a kapujából ismét remek ütemben kimozduló Kingson fölött.



51. PERC: Ayew adott forintos passzt Boatengnek aki egy mutatós csellel elküldte az alapvonalhoz Donovant majd jobbal kapura tekert, a labda azonban fölé szállt
TIZENEGYES 61' Donovan, USA Dempseyt buktatása miatt ítélték meg.Dempsey lépett be a tizanhatoson belülre, megtolta a labdát, Jonathan buktatta őt amiért Kassai Viktor felmutatta neki a sárgát és jogosan büntetőt ítélt. Landon Donovan a jobb kapufa segítségével értékesítette a tizenegyest, ezzel ő lett az USA történetében az első játékos, aki a vébén öt gólt szerzett,
az állás 1-1!
76. PERC: Bradley kapott remek indítást a leshatáron, a szövetségi kapitány fia azonban kissé elkapkodta a lövést, így Kongson védeni tudott.
Ápolás 77' Boateng, Ghána A combját fájlalja, lehet meghúzódott
94. PERC: Nem sikerült eldöntenie a csapatoknak a mérkőzést a rendes játékidőben - legalább így még fél órát nézhetjük ezt a jó kis meccset -, így Kassai Viktor hármat fújt a sípjába, hosszabbítás következik

GÓÓÓL 93'Gyan, Ghána Nem tudták megállítani a védők és a hálóba bombázott Elképesztő! Már nem lehet mit mondani erre a meccsre! Alig kezdődött el a hosszabbítás, Gyan kapott remek indítást és közelről a hálóba lőtt, még az sem zavarta, hogy Bocanegra egy óriásit taszajtott rajta, 1-2!
Videó link Link
106. PERC: Vége a hosszabbítás első félidejének, Ghána ennek a játékrésznek az elején is betalált, így 2-1-re vezet
Ápolás 111' Inkoom, Ghána Rosszul esett.
120. PERC: Az amerikaiak nyomnak, azonban egy ghánai mindig belevetődik a lövésbe
123. PERC: Vége, Ghána története során először élte túl a világbajnokság nyolcaddöntőjét, az afrikai csapat teljesen emgérdemelten nyerte meg 2-1-re ezt a kiélezett meccset!
Összefoglaló: Már az első félidő is mozgalmasra sikerült, ráadásul Boateng már az ötödik percben megszerezte a vezetést egy jól helyezett lövéssel. A folytatásban tovább növelhették volna előnyüket a Fekete Csillagok, de a helyzetek kimaradtak, 0-1-el fordultak a felek.
A második felvonás az amerikaiaké volt, Donovan révén pedig a 62. percben az egyenlítés is összejött: a rutinos középpályás a Dempsey buktatása miatt jogosan megítélt büntetőt értékesítette a kapufa segítségével. Az amerikai játékos lett az USA történetének első labdarúgója, aki öt világbajnoki gólt szerzett. A folytatásban nem született több találata, jöhetett a hosszabbítás.
Melynek elején ismét Ghána brillírozott, egy remek indítás után Gyant nem tudták lebirkózni a védők, a támadó pedig belőtte harmadik gólját a tornán, ez pedig mint később kiderült, továbbjutást ért. A Fekete Csillagok Uruguayjal csapnak össze a negyeddöntőben.

Képek az alábbi linken
Link
Telesport képek
Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
3 millió uruguayi büszke .....
  2010-06-26 22:17:53, szombat
 
  3 millió uruguayi büszke a focistákra

Oscar Tabarez szövetségi kapitány Dél-Korea játékát dicsérte a megnyert nyolcaddöntő után.
Uruguay 2-1-re legyőzte Dél-Koreát a labdarúgó világbajnokság első nyolcaddöntője során. A dél-amerikai csapat 1970 óta nem éret el ekkora sikert. Az alábbiakban a két kapitány, valamint a két gólt szerző Luis Suarez nyilatkozatát közöljük.
Uruguay Játékosok öröme



Oscar Tabarez, az uruguayiak szövetségi kapitánya:
"Uruguaynak mindössze hárommillió lakosa van, mindannyian nagyon régóta vártunk már erre a pillanatra. Úgy gondolom, a csapat fantasztikus, fegyelmezett és érett futballal rukkolt ki, Suarez pedig csodálatos gólt szerzett. A dél-koreaiak óriásit küzdöttek, de a szerencse ezúttal mellénk állt. Mindenesetre megleptek minket a mutatott játékukkal."
Luis Suarez, az uruguayiak támadója:
"Ez egyszerűen hihetetlen. Gyerekként arról álmodik az ember, hogy vb-n játszhat, és gólt szerez, nekem utóbbi ma duplán sikerült. Az egyenlítésük után össze kellett szednünk magunkat, de 1-1-nél felébredtünk. Ekkor jobban játszottunk, ők pedig elsősorban a védekezésre koncentráltak, s ez segített nekünk. Szerencsém is volt, ugyanakkor jól találtam el a labdát."
Huh Dzsung Mu, a dél-koreaiak szövetségi kapitánya:
"A negyeddöntőbe szerettünk volna jutni, a játékosaim mindent kiadtak magukból, nagyon sok lehetőséget alakítottunk ki. Azt gondolom, az uruguayiak szerencsésebbek voltak a mai napon azzal, hogy a mindent eldöntő gólt ők szerezték. Ezzel együtt csak gratulálni tudok a csapatomnak. A második félidőben egyértelműen uraltuk a játékot, de úgy tűnik, nemzetközi szinten még fejlődnünk kell. Mindenesetre évről évre jobbak vagyunk."
Uruguay az Egyesült Államok-Ghána mérkőzés győztesével játszik a legjobb négy közé jutásért.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Noé Bárkája történet
  2010-06-26 21:32:04, szombat
 
  Noé Bárkája történet




Új, nagy felbontású fotó került napvilágra nemrégiben az Ararát-anomáliának nevezett képződményről, amely minden bizonnyal felcsigázza a Noé bárkája után kutatókat. A képen ugyanis jól látható az a hajószerű alakzat, amelyet már 1949-ben filmre vett az amerikai légierő, de csak 1995-ben, a titkosítás feloldása után vált ismertté. Az Ararát-anomália mellesleg nem az egyetlen Noé bárkája-jelölt, 1959-ben találtak egy másik hajót az Ararát hegységben, a török-iráni határtól nem messze, amelyről évtizedeken keresztül azt tartották, egyesek pedig még most is úgy gondolják, hogy az a megfeneklett bárka. Hogy izgalmasabb legyen a kép, 1916-ban az orosz katonaság talált egy jégbefagyott nagy hajót, amely azonban azóta eltűnt. Bárka tehát van az Ararát hegységben, a kérdés csak az, hogy hol.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Noé Bárkája
  2010-06-26 21:26:29, szombat
 
  Noé Bárkája

Minden, amit tudnod kell az életben, arra megtanít Noé Bárkája.




1. Ne késd le a hajót!
2. Emlékezz, mind ugyanaban a hajóban vagyunk!
3. Tervezz előre. Akkor sem esett az eső, amikor Noé megépítette a Bárkáját
4. Tartsd jó kondiban magadat. Mikor 60 éves leszel, lehet valaki, felkér egy nagydologra.
5. Ne törődj a kritikákkal. Csak, készítsd el a munkát, amit meg kell tenni!
6. A jövődet építsd magasra.
7. A biztonságod érdekében mindig párban utazz.
8. A sebesség nem mindig számít. A csiga és a párduc is ugyanaban a hajóban van.
9. Ha stresszes vagy, lebegj kicsit.
10. Emlékezz: a Bárkát amatőr, a Titanicot pedig profik építették.
11. Nem számít a vihar, ha Istennel vagy, a végén mindig vár a szivárvány.

 
 
0 komment , kategória:  versek  
Amit az élettől akarok
  2010-06-26 20:52:05, szombat
 
  Varga Sándor: Amit az élettől akarok /Kláritól kaptam

"Remélni jót, és alkotni szépet,
boldognak látni minden népet.
Megetetni az összes éhezőt,
virággal ültetni be tar mezőt.
És meglocsolni a sivatagot,
ez, mit az élettől akarok!

Békében nevelni sok gyermeket,
s ne legyen rémisztő a rengeteg.
Fény gyúljon fel az agyakban,
s az ember ne éljen akaratlan.
Csak az örömök legyenek nagyok,
ez, mit az élettől akarok!

Emlékezni arra, mi régen volt,
becsülve tisztelni az öregkort.
Mert tapasztalás tanít jövőt,
és erős oltalmazhat serdülőt.
Hogy városokat ne fedjen el homok,
ez, mit az élettől akarok!

A vérnek legyen végre értéke,
s nem kérdezve, hogy kérték-e.
Csak adni magadból őszintén,
hogy kísérjen a tudás, a fény.
S a gyermekek legyenek boldogok,
ez, mit az élettől akarok!

Kérem, legyen mindennap ünnep,
hol könnyet nem a fájdalmak szülnek.
Legyen hit, megértés, szeretet, béke,
hisz az életnek van valódi értéke.
Így büszke lehetek, hogy ember vagyok
ez, mit az élettől akarok!"

 
 
0 komment , kategória:  versek  
Jézus Szeret videón
  2010-06-26 20:32:19, szombat
 
  Jézus Szeret

HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Réthy László: Az anyanyelv.
  2010-06-26 19:57:13, szombat
 
  Réthy László: Az anyanyelv. /Vassné, Marikától kaptam

"Az emberek, ha járnak-kelnek,
Hallanak mindenféle nyelvet:
- Egyik csicsergő, fülbemászó.
Ez komoly, az meg fennhéjázó;
Egyik mintha nehézkes lenne,
Mintha rithmus sem volna benne;
Ebben túl sok a mássalhangzó,
Abban meg lágyan hangzik a szó:
De bármiféle, valamennyi
Jót, szépet egyaránt fejez ki.

Melyik hát a sok közt a legszebb?
Nincs aki erre megfelelhet...

Minden nyelv szép, hisz jó anyácskánk
Csókjával hagyta nyelvünket ránk:
A lelke szólt a bölcsődalba,
S sírig azt halljuk - ébren-alva. "
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Uruguay - Dél-Korea 2-1
  2010-06-26 17:56:25, szombat
 
  Uruguay - Dél-Korea 2-1
Port Elizabeth, Nelson Mandela Bay

Kezdőcsapatok:
Uruguay:
Muslera - Lugano, Godin, Fucile, M. Pereira - Perez, A. Pereira, Arevalo Rios - Cavani, Forlan, Suarez. Szövetségi kapitány: Oscar Tabarez
Bejutott a legjobb 8 közé
(Uruguay 1970 után jutott a legjobb nyolc közé. 1930-ban és 1950-ben világbajnoki címet nyertek, idén ehhez azért nagy bravúrra lenne szükség)

Dél-Korea:
Szung Rjong - Yong Jung, Jong Pjo, Dzsung Szu, Du Ri - Dzsung Vu, Jae Szung, Szung Jong, Csung Jong - Park - Pak Csu Jong. Szövetségi kapitány: Jung Moo Huh
NEM jutottak tovább





Sokak szerint most kezdődik a dél-afrikai világbajnokság. Kétségtelen, a csoportkörök végén már nincs taktikázás, itt már kizárólag a győzelem megszerzése lehet minden csapat célja.
Könnyű ág meccsével nyitnak a nyolcaddöntők, már ha könnyűnek nevezzük az Uruguay-Dél-Korea-Egyesült Államok-Ghána négyest. Ugyanis a két találkozó győztese az elődöntőért játszhat a későbbiekben.
Uruguay Portugália mellett az egyetlen csapat, amelyik még nem kapott gólt a világbajnokságon. Franciaországgal, Mexikóval és Dél-Afrikával küzdöttek az A-csoportban, elsőként jutottak tovább, míg Dél-Korea a B-csoportban Nigériával, Görögországgal és Argentínával meccselt és lett második helyezett.
Uruguay kétszeres világbajnok, de az újkori labdarúgásban nem sok szerep jutott neki, sőt, a vébére is csak pótselejtezőn jutottak ki - ilyetén valóban meglepő az eddigi menetelésük.
Dél-Korea már nemcsak hazai pályán képes bizonyítani, de kevesen gondolják azt, hogy 2002-höz hasonlóan ismét elődöntőt játszhatnak. Már az uruk kiverése is meglepetés lenne.
A játékvezető a német Wolfgang Stark lesz.

2. PERC: A két csapat eddig négy alkalommal találkozott egymással, mindannyiszor Uruguay győzött. Vébén egyszer futottak össze, 1990-ben, akkor Fonseca góljával nyertek a kékek.
VÉDÉS 6' Szung Rjong Forlan erőtlen lövését fogta a védők mögött.
GÓÓÓL 8' Nagyon szépen adogattak a koreai középpályások, de a védőik nem álltak a helyzet magaslatán. Az uruguayi támadók szoros őrizet mellett építették a támadást, megjáratták a labdát úgy, hogy Forlan a bal oldalra sodródott ki. Egy csel után be tudta középre adni a Jabulanit, de ott nem érkezett senki. Szung Rjong kivetődött, de elengedte a labdát maga előtt, azt hitte feltehetően, hogy nem érkezik senki a túloldalon. Érkezett. Luis Suarez volt az, aki az üres kapuba lőtt. Gyors volt, vezetnek a kék-fehérek. 1-0!



17. PERC: Suarez egyébként az Ajax focistája, a holland csapat annak ellenére lett második hazája bajnokságában, hogy 100 gól felett végzett - köszönhetően Suareznek is.
21. PERC: Láthatóan megviselte Koreát a bekapott gól, az uruguayiak fölényben játszanak.
30. PERC: Park rohant a bal oldalon, ha már reklamáltunk, nagyon gyorsan szaladt, sietett valahová, nem véletlenül. Végül beadta középre, de ott kivágta Arevalo Rios.
44. PERC: Maxi Pereira emelgetett a koreai védők között, és úgy tűnt, az egyik ázsiai kezéhez ért a labda, a játékvezető nem fújt. Elmaradt bünti! Az ellentámadás végén veszélyes szabadrúgáshoz készülhetett Korea.
45+1. PERC: A játékvezető 1 perc hosszabbítás után véget vetett az első félidőnek!
Helyzetjelentés: Uruguay jobban játszik és azonnal megbüntette Korea egyetlen igazán nagy védelmi megingását. Szung Rjong talán azért engedte el a labdát, mert az egyik védője felemelte a kezét, talán még mondott is valamit a kapusnak. Ez azt jelenthette, hogy a védők jeleztek, nyugodtan hagyhatja a labdát - csakhogy a koreai védők nem figyeltek eléggé, a szemfüles Suarez érkezett a jobb oldalon, és nem hibázott.
Ezt követően Dél-Korea próbálkozott, de a második félidőben határozottabban kell tennie mindezt, ha akar még valamit kezdeni ezen a vébén.

49. PERC: Eladta a labdát az egyik koreai védő, Suarez csapott le rá, Cavani a bal, Forlan a jobb oldalon nyargalt. Suarez önző volt, és 18 méterről gyenge lövés eresztett el, passzolni kellett volna. Talán a csúszós talajban bízott Suarez
51. PERC: Lugano, az uruk csapatkapitánya nagyszerűen irányítja a védelmet. A szöglet után ő mentett. Egy perccel később egy koreai beívelést viszont Lugano félig-meddig rosszul fejelt ki, Pak Csu Jung lőhetett tiszta helyzetből, de nagyon fölébombázott a srác.
VÉDÉS 59' Muslera, Uruguay Park fejelt, kissé gyenge erővel
63. PERC: Továbbra is Korea támad, Uruguay három csatára az elmúlt percekben egyáltalán nincs foglalkoztatva, Tabarez kissé idegesen is nézelődik a pad előtt
GÓÓÓL 67' Dél-Korea Csung Jong fejelt a kapuba Nagyon paprikás meccs lett ebből. Egy bal oldali szabadrúgás után ívelte be Park a labdát a 16-oson belülre, ott Muslera rosszul jött ki a kapujából, és a felugró Csung Jong egy másik koreai játékos kíséretében fejelt a kapuba. Ezúttal hibázott Lugano, mert lemaradt emberéről. 1-1!
76. PERC: Az uru szöglet nem volt veszélyes, a védők kifejelték a labdát. A visszaívelés azonban meleg volt. Az egyik koreai védő bent ragadt, így az ilyen esetekben 99 százalékban lesen maradó támadó (jelen esetben Suarez) ezúttal nem volt lesen. Suarezt meglepte a labda, nem tudott élni a lehetőséggel. Továbbra is szakad az eső a pályán.
GÓÓÓL 81' Uruguay Suarez parádésan lőtt a kapuba! Forlan második szöglete után a bal oldalon helyezkedő Suarezhez került a labda. Egyet tolt rajta, egy testcsellel közelebb ment, bent volt már a 16-oson belül, majd gyönyöráen tekerte Szung Rjong mellett a labdát a kapuba. Mesteri találat volt, ez Suarez harmadik gólja volt a világbajnokságon. 2:1
Suarez 2. gólja videón
Link
88. PERC: Nagy koreai helyzet maradt ki, Dong Gook egyedül maradt a 16-oson belül, de a Muslera beleért a labdába, amely így lelassult, és Lugano a gólvonal előtt el tudta hozni azt
90. PERC: Három perce maradt Koreának, hogy egyenlítsen!
93. PERC: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, URUGUAY A 8 KÖZÖTT, 1970 ÓTA ELŐSZÖR!
Összefoglaló:
Dél-Korea megnehezítette Uruguay dolgát, teljesen egyenrangú ellenfele volt a kékeknek. Egy nagyon jó meccset láthattunk, a dél-amerikaiak megérdemelten szerezték meg a győzelmet.
Luis Suarez az első félidőben még egy védelmi hibát követően, az egyenlítést követően viszont nagyon is saját klasszisa nyomán lőtt gólt.

Képek az alábbi linken
Link
Telesport képek
Link


 
 
1 komment , kategória:  Külföldi foci  
Búcsúzó csapatok a 32 ből
  2010-06-26 17:14:50, szombat
 
  Búcsúzó csapatok a 32 ből



 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2010.05 2010. Június 2010.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 242 db bejegyzés
e év: 3087 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 603
  • e Hét: 12233
  • e Hónap: 45387
  • e Év: 279134
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.