Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Érzelmek
  2010-06-26 22:47:48, szombat
 
  Érzelmek


Életünk során sok emberrel kerülhetünk kapcsolatba, elég egy rövid találkozás, hogy egész életünket megváltoztassa.


Mindenki életében vannak ilyen nagy találkozások, egy rezgés, kötelék alakul ki két ember között. A szeretet, szerelem "rezgése", ami életünk végéig elkísér, érzelmeink összekapcsolódnak. Mindez akkor is megmarad, ha a kapcsolat megszakad.





Mai változó, rohanó, érzelmi életet háttérbe szorító világunkban is szerephez kellene jutniuk az érzelmeknek. Hirdetik, hogy minden lecserélhető, felelősség nélkül kilépünk párkapcsolatokból, megkeményítjük a szívünk, ami által másoknak nagy fájdalmat okozhatunk. Túl sok lett a kemény szívű,önző, érzelmi intelligencia nélküli ember. Elfelejtünk a szívünkre, a belső hangunkra hallgatni. Ettől van, hogy rideggé, érzéketlenekké válunk. Újra fel kellene fedezni a szeretet fontosságát. Helyére kell kerülnie a szeretetnek életünkben.
Forrás: Ahogy érzed - D. Ildikó



 
 
0 komment , kategória:  Szeretet írások  
Minden ami történik...
  2010-06-26 22:31:26, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Seneca  
Csend, belső béke
  2010-06-26 21:51:15, szombat
 
  Csend, belső béke

Ha megnyitjuk a szívünk, megnyugszunk...


Amikor csendesen, belső békével a szívünkben szólunk ember társainkhoz, szavaink gyökeret vernek. Megmozdítják, feltörik a szunnyadó erőket, kaput nyitnak a másik lelkének ajtaján. A segítő, biztató szó, úgy kell mindenkinek, mint egy falat kenyér, ne fukarkodjunk vele. A jó szó a másik lelkében termékeny talajra hullik és idővel ott életre kel és gyümölcsöt hoz.

Ha nincs más, amit megossz a másikkal, a jó szó mindig megosztható. Őrizzük meg az apró örömök adta boldog pillanatok emlékét, tegyük zsebre és vegyük elő bármikor, ha úgy érezzük szükségünk van rá és osszuk meg mással is örömünket. A nyugalmunk, belső békénk, szeretetünk vissza mosolyog ránk, ha megosztjuk egymással. A tavasz közeledtével nyissuk ki lelkünk ajtaját és adjunk helyet a megújulásnak, a jó érzéseknek, ébresszük fel alvó képességeinket.

Forrás:Ahogy érzed - írta D.Ildikó






Megjegyzésem:
Lehet, hogy valóban így működik, de tapasztalatom alapján sajnos a jó és értelmes szó, a békés, halk közlendő a mai világban még nem jut el mindenkihez, illetve nem igazán akarják megérteni, mivel azt hiszik, helyesen élnek ezek befogadásának hiányával.
Sok idő és türelem kell ahhoz, hogy eljusson az emberekig az, hogy csak így - csak így érdemes élni. Ellenkező esetben saját magának tesz rosszat, aki nem ezek szerint éli életét.
 
 
0 komment , kategória:  Szeretet írások  
Angyaltó
  2010-06-26 21:20:19, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ara Rauch írásai, versei  
Csak engedd meg
  2010-06-26 18:20:50, szombat
 
  Ara Rauch - Csak engedd meg



Bolondnak nézték, amikor beszélt az angyalról, tehát abbahagyta. Amikor először érezte az érintését, látta libbenő mogyoró szőke haját, szeretetet sugárzó mogyoróbarna szemét, elmondta a férjének, pedig előre sejtette a várható negatív reakciót, de a csoda élménye kikívánkozott belőle: meg akarta osztani azzal, akit szeretett.

- Micsoda baromság ez? -- förmedt rá a férje. -- Még a végén asztalt táncoltatsz itt nekem!

A durvaság végigzúdult rajta, összetörte az örömöt és az éledő álmot. Bizonytalanság fogta el, kételkedni kezdett abban, hogy valóban látta-e, amit látott, érezte-e, amit érzett.

A barát nője furcsálló tekintetet vetett rá, és óvatosan megkérdezte:

- Amúgy jól vagy? Nem szédülsz? Nem fáj a fejed?

A barát nője férje pedig, aki a másik szobában ,,véletlenül" meghallotta, miről beszélnek, megállt az ajtóban és kategorikusan kijelentette:

- Képzelődsz. Angyalok nem léteznek, mert nincs a létezésükre tudományos bizonyíték. Álmodtál valamit, vagy fantáziáltál.

Nem vitatkozott, mert az érzés, amit ő akkor érzett, leírhatatlan, megfogalmazhatatlan volt, s az érzés a kőkemény logikával szemben nem állta meg a helyét: szertefoszlott, elillant. Az érzésnek nincsenek logikus ész érvei, az csak van. A barát nője férje különben is mindig tudja, mit beszél, rendkívül okos ember, az elmúlt évek alatt minduntalan letorkolta őt a vitákban -- biztosan ezt is jobban tudja, gondolta bizonytalanul.

Az angyal azóta nem jelentkezett, pedig már három hét is eltelt, és ő eleinte hívta, várta, de nem érezte többé azt az édes érintést, nem jelent meg előtte a szépséges arc. Gondolkodott, hogyan hívhatná vissza. Akarat, döntött végül. Ha elég erős akarata van, akkor teljesül a vágya, akarattal bármit el lehet érni, gondolta. Szilárd akaratának köszönheti, hogy kitűnő eredménnyel végezte el az egyetemet, akarattal kiszámított időben esett teherbe és programozott időben szülte meg a fiát, erős akaratával tartotta remek kondícióban a testét -- az akarat mindent legyőz.

Elkezdett hát erősen rákoncentrálni, hogy márpedig ő létrehozza ezt a találkozást, egyre inkább megfeszítette az erejét, egyre görcsösebben, egyre makacsabbul szólongatta, hívta az angyalt -- de közben furcsa mód mintha egyre távolabb került volna tőle. Kétségbeesett, sírt, könyörgött; az angyal nem mutatkozott. Ravaszul felajánlotta, hogy jó lesz, imádkozni fog, még akár templomba is elmegy, ha kell, de az angyal erre sem reagált.

Miután megjárta a reményt követő kétségbeesés, majd a csalódottság stádiumait, az ,,úgyis minden hiábavaló" kiégett rezignáltsága uralkodott el rajta, s most már ő is elhitte, hogy valóban csak a fantáziája játszott vele, vagy talán álmodott, és az álmot ostobán valóságnak hitte.

Sokat gyalogolt aznap, kisebb bevásárlásokat intézett, és még nem végzett. Sietnie kellett vissza a munka helyére, de még az áram szolgáltatóhoz is be akart menni egy eléggé nyomasztó számla egyeztetés ügyében, ám ezt halogatta, amíg lehetett, éppen a kellemetlensége miatt. Így, mivel kissé elfáradt a lába a tű sarkú cipőben, és jólesett volna egy kis pihentetés, inkább a park felé kanyarodott, és megörült, hogy talált egy üres padot a homokozó mellett. Leereszkedett rá. A kellemes tavaszban az anyukák és pöttöm gyerekeik kint zsibongtak a játszótéren. A homokozóban, szinte a lába előtt, egy öt év körüli tejfel szőke fürtös kisfiú játszott, lapátolta a homokot egy vödörbe. Az asszony hátradőlt, sóhajtott, megmozgatta a lábujjait a cipőben. A kisfiú rápillantott, illetve nem is rá, hanem inkább mellé vagy mögé, és folytatta a lapátolást.

- Az angyalod beszélni szeretne veled -- szólalt meg magától értetődő természetességgel. Az asszony rámeredt a gyerekre. A szíve megállt egy pillanatra, majd vadul kalimpálni kezdett. Képtelen volt válaszolni: kételkedett benne, hogy jól hallotta-e, és hogy egyáltalán hozzá szólt a gyerek. A kisfiú ismét felpillantott, majd újabb lapát homokot borított a vödörbe.

- Azt mondja, nem tud veled beszélni, mert bezártad magad.

Az asszony kalapáló szívvel, kapkodó lélegzettel, óvatosan megpróbált tájékozódni.

- Te látod őt?

- Ott áll melletted -- megint felnézett, megint csak egy pillanatra, elmosolyodott, és újra a tevékenységére figyelt -- most a válladra tette a kezét.

Az asszony behunyta a szemét, az öröm már kezdett fényleni a mellkasában, de még nem tudta, nem merte elhinni. Próbálta elképzelni, hogy egy kéz a vállán nyugszik, de nem érezte azt a súlyt, azt a fogást, amit elvárt volna.

- Azt mondja, nem kell akarni semmit. Ne akarattal próbáld megszerezni, csak engedd meg, hogy eléd jöjjön a lehetőség, és a tiéd lesz. Ne az ő ajtaján dörömbölj, mert az övé nyitva van, hanem a tiédet nyisd ki.

Az asszony nagyot lélegzett. Eszébe sem jutott furcsállni a felnőttes szavakat: tudta, hogy a gyerek üzenetet ad át. Igen, este majd időt szakít, és akkor majd megpróbálja így, a tanács szerint. Most nem ér rá, máris rohannia kell, ezt az áram szolgáltatós ügyet el kell intéznie.

- Bendzsi! -- kiáltott egy magas hang, amire a kisfiú felfigyelt, és hátranézett. Egy fiatal nő integetett neki egy távolabbi padról, miközben a másik kezével mobiltelefont tartott a füléhez. -- Gyere, apa mindjárt értünk jön, megyünk az uszodába!

A kisfiú leborította a vödröt, hogy a homok kis tornyocskát képezzen, feltápászkodott és az asszonyra mosolygott.

- Nem majd este. Most. Szia -- és elszaladt. Az asszony döbbenten utána meredt. Most. Valóban, halogatásnak itt nincs helye. A halogatás miatt esetleg lemarad valami nagyon fontosról. Mi lehet ennél fontosabb? Igen, most van az a pillanat.

Megtámasztotta a hátát, behunyta a szemét, kézfejét a combjára helyezte, ellazította a testét és mélyeket lélegzett. Nem kell akarni semmit, csak megengedni, hogy elém jöjjön a lehetőség, gondolt vissza az üzenetre. Hagyom, hogy kialakuljon valami. Engedem, hogy megmutassa magát.

Örvénylő energiát érzett a két tenyerében, enyhe, hűs szellőt az arcán. És az angyal szeretetének érintése áthullámzott a testén varázslatos gyönyörűséggel, ugyanúgy, mint akkor, békességet és nyugalmat hagyva maga után. Egymás szemébe néztek, és ő beleveszett a lélegzetelállító szépség és harmónia áradásába.

Úgy érezte, kiterjed a tudata, akkora volt, hogy körbefogta a padot, már játszótér méretű volt és egyre növekedett, beburkolta a várost, folytonosan tágulva, már az egész Földet körülvette, és ő egy távoli pontból nézett rá, miközben tudta, hogy ott ül a padon, hunyt szemmel, az egész világ középpontjaként. Én vagyok a Föld, gondolta, és cseppet sem csodálkozott. Én vagyok a Minden, tehát minden úgy történik, ahogy nekem szükségem van rá. Ez a valóság.

Hosszú ideig ült ott, megélve a Csodát. Amikor kinyitotta a szemét, az előtte elterülő játszótér hihetetlenül színesnek, fényesen ragyogónak tűnt. Lassan felállt, elindult, s mintha valami védőburokban lépdelt volna. Betért az áram szolgáltató irodájába, és csodák csodája, öt perc alatt sorra került a várt egy órás sorban állás helyett. S amikor elővezette a problémáját az ügyintézőnek, kiderült, hogy félreértés történt, nem kell horribilis összeget fizetnie, mert a szomszédja villany órájának számát összecserélték az övével.

Kilépett az ajtón, és ismét érezte a gyengéd érintést.

Az angyalod ott áll előtted, és a válladra teszi a kezét. Hunyd le a szemed, és érezd...


 
 
0 komment , kategória:  Ara Rauch írásai, versei  
Angyali üzenet a mai napra
  2010-06-26 14:53:14, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Szeretetben eltöltendő hetet!
  2010-06-26 13:48:19, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, Látogatóimnak

Esőmentes szép napot
és






(Szeretettel meghívlak, nézz be ide, - ha tetszik regisztrálj és legyél a társunk: www.kassakkiado.hu Lélek-Világ lap - Fórum)


Link
 
 
0 komment , kategória:  Üdvözlés, köszöntés,köszönés  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2010.05 2010. Június 2010.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 205 db bejegyzés
e év: 2702 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1123
  • e Hét: 7924
  • e Hónap: 12962
  • e Év: 142669
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.