Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Németeket ünnepelték
  2010-06-27 23:13:03, vasárnap
 
  Félmillióan ünnepelték a Brandenburgi kapunál a német győzelmet

A szurkolók szerint egyszerűen hihetetlen mindaz, ami történt, de a szakértők is vitathatatlan és teljesen megérdemelt győzelemről beszéltek
A német főváros szívében, a Brandenburgi kapunál, valamint az Olimpiai Stadionnál felállított hatalmas kivetítők előtt több mint félmillióan ünnepelték az Anglia felett aratott, fölényes győzelmet. Angela Merkel kancellár a mérkőzés lefújása után szinte azonnal gratulált a válogatottnak Torontóból, a legfejlettebb országok csúcstalálkozójáról.



A gólzáporos, 4-1-es diadallal Németország történelmet írt, ilyen arányban ugyanis még soha nem fektette két vállra az örök ellenfélnek tartott angolokat. A két ország válogatottja a világ-, illetve az Európa-bajnokságok történetében sokadszor mérte össze erejét, és szinte mindegyik találkozó rendkívül izgalmas párbajt hozott.
A szurkolók szerint egyszerűen hihetetlen mindaz, ami történt, de a szakértők is vitathatatlan és teljesen megérdemelt győzelemről beszéltek. Mindezen nem változtat az sem, hogy Joachim Löw szövetségi kapitánnyal és Theo Zwanzigerrel, a német szövetség elnökével az élen - közvetve vagy közvetlenül - mindenki elismerte, hogy a 38. percben Frank Lampard lövése jóval a gólvonalon túl jutott, azaz az uruguayi játékvezető egy szabályos gólt nem adott meg az angoloknak, és 2-2-es állásnál másként alakulhatott volna a mérkőzés. Mindez azonban egybehangzó vélemények szerint semmit nem von le a kiválóan és szemet gyönyörködtetően játszó németek győzelmének értékéből. Amúgy pedig nem ez volt az első hasonló bírói tévedés a német-angol találkozók történetében, igaz, 1966-ban a játékvezető hibás döntése - Geoff Hurst gólnak ítélt kapufája - a Wembleyben az angolokat segítette az ezáltal elért 3-2-es győzelemhez.
Az idézett szakértők, köztük az edző Joachim Löw szerint a német csapat lényegében az ausztrálok elleni szép és lelkes játékot ismételte meg, ezúttal azonban egy valódi "futballnemzet", Anglia ellen bizonyított. A válogatott minden csapatrészében felülmúlta az ellenfelet, a fiatal, mindössze 20 esztendős Thomas Müller azonban mindenki közül kimagaslott. A Bayern München másfél évvel ezelőtt még a harmadik ligában játszó futballistája - akit a hetvenes évek sztárja, Gerd Müller méltó utódjának tekintenek - két csodálatos gólt szerzett, egyet pedig előkészített. De kimagasló teljesítményt nyújtott a 21 esztendős, török származású, de Németországban született Mesut Özil is, továbbá a csapat legfőbb erősségének tartott Bastian Schweinsteiger is, noha játéka egy izomhúzódás miatt az utolsó percig kérdéses volt. Az elmúlt hónapokban formán kívül lévő Miroslav Klose és Lukas Podolski ugyancsak jó játékkal és egyaránt góllal hálálta meg Löw edző bizalmát.
A negyeddöntőbe jutással a német válogatott - amelyik egyébként a világbajnokság legfiatalabb csapata - teljesítette a házi feladatot. 1954 óta ugyanis még nem fordult elő, hogy a Nationalelf ne lett volna ott a legjobb nyolc között. A szakértők szerint az eddigi jó szereplés ugyanakkor Joachim Löw érdeme is, és egyre erősebbek azok a hangok, amelyek Löw és stábja számára minden további eredménytől függetlenül szerződéshosszabbítást sürgetnek
 
 
1 komment , kategória:  Külföldi foci  
Argentína - Mexikó 3-1
  2010-06-27 22:06:19, vasárnap
 
  Argentína - Mexikó 3-1
Johannesburg, Soccer City Stadion, 90 000 néző

Kezdőcsapatok:
Argentína:
Romero - Heinze, Burdisso, Demichelis, Otamendi - Di María, Mascherano, Maxi Rodriguez - Higuaín, Messi, Tévez
Szövetségi kapitány: Diego Maradona
Bejutottak a legjobb 8 közé

Mexikó:
Perez - Salcido, Marquez, Rodriguez, Osorio - Guardado, Torrado, Juarez - Bautista, Dos Santos - Hernandez
Szövetségi kapitány: Javier Aguire
Nem jutottak tovább





Hollandia mellett Argentína az egyetlen csapat, amely úgy került be a nyolcaddöntőbe, hogy mindhárom csoportmérkőzését megnyerte. Nem volt mindig meggyőző a csapat, Messi például még nem lőtt gólt, igaz, Diego Maradona klasszisát bizonyítja, hogy nem mindig rohant fejjel a falnak a válogatottja. Ez pedig a védekezésre berendezkedett, kontrákra építő csapatoknál jó taktikának mondható.
Mexikó látványos, labdajáratós játékkal szórakoztatta a nagyérdeműt az A jelű kvartett küzdelmei során mely egyedül Uruguay ellen nem jött be. Dél-Afrika ellen a nyitómeccsen gólokkal nyerhettek volna Javier Aguirre fiai, míg a franciák ellen 2-0-ás győzelmet eredményezett az offenzíva.
Négy évvel ezelőtt szintén a 16 között találkozott a két csapat, akkor Lipcsében 2-1-re az argentinok győztek. Tizennégy játékos a 2006-os mérkőzésen is jelen volt, ez nem az új csapatot építünk stílusra vall, holott Maradona több mint 100 játékost próbált már ki, mióta ő a kapitány.
Nagy párharc várható Rafael Marquez és Lionel Messi között, ők ketten mindent megnyertek a spanyol Barcelonával, most egymás ellen lépnek pályára. Az Isteni Diego kölcsönös tiszteletet vár el a csapatoktól, és az Uruguay elleni veresége ellenére erős együttesnek gondolja a mexikóit.
,,Argentína, na és? Nem értem a sok pesszimistát Mexikóban, sajnos sokszor nem hiszünk eléggé magunkban, és nincs meg ez a mentális plusz bennünk, miközben más csapatokban igen. Ezen változtatni kell, Argentínát le lehet győzni" - ezek már Rafa Marquez elgondolkodtató szavai.
A mérkőzés játékvezetője az az olasz Roberto Rosetti lesz, aki Kewellt állította ki az ausztrál csapatból a Ghána elleni gólvonalon elkövetett ,,kezezéséért".

1. PERC: Mind a két együttes tradícionális mezében lépett pályára, Mexikó zöld felsőben és fehér nadrágban, míg Argentína világos kék-fehér csíkos mezben és kék sortban játszik.
9. PERC: Előbb Salcido lövése csattant a keresztlécen, majd Guardado tekert mellé. Mexikó ezzel a két hatalmas helyzettel jelezte, hogy ők is itt vannak
GÓÓÓL 25' Tévez, Argentína Maxi Rodriguez emelését fejelte a hálóba. Hihetetlen jelenetek... Messi ugratta ki Tévezt, aki átesett a kilépő kapuson, a kipattanót Maxi Rodriguez ráemelte, a manchester City játékosa pedig egyértelmű lesről fejelt a hálóba.City játékosa pedig egyértelmű lesről fejelt a hálóba (Bírói döntés hiba)A visszajátszást látták a játékosok, akik így reklamálni kezdtek, azonban a bírók már nem vonhatják vissza az ítéletet, így Argentína lesgóllal vezet 1-0-ra!
Tévez lesról szerzett gólja - mit nézett a partjelző...:videón
Link
GÓÓÓL 33' Higuaín, Argentína Egy szép szöktetés után.Higuaín kapott egy pazar szöktetést, Osorio nem tudta leküzdeni a Real Madrid csatárát aki lecselezte a kapujából kiugró Perezt és a hálóba passzolt, 2-0!
Higuaín találata: videónLink
48. PERC: Vége az első félidőnek, sajnos eddig a játékvezetői hármasé a főszerep és minden bizonnyal az övék is marad... Össze is szólalkoztak a játékosok, a kispadok mögött kell csitítgatni őket...
Félidő: Jól indult a mérkőzés, káosz lett belőle. Az első percekben Messi cseleit és salcido keresztlécen csattanó bombáját figyelhettük, majd azt, amint Rosetti játékvezető megad egy egyértelműen lesről szerzett gólt.
Ez rá is nyomta a bélyegét a találkozóra, az igazságtalanságtól kissé összeroppanó mexikóiakba Higuaín "rúgott bele" mégegyet, így 2-1-val fordulnak a felek.
A levonuló játékosok össze is szólalkoztak a pálya szélén, a közép-amerikaiak gúnyosan megtapsolták az Albiceleste labdarúgóit.
GÓÓÓL 52' Tévez, Argentína Tévez próbált meg befűzni két védőt ez azonban nem sikerült neki, elakadt a labda. Az argentin támadót ez nem zavarta és jobbal kapura lőtte a lepattanó Jabulanit, a játékszer védhetetlenül vágódott a jobb felső sarokba, 3-0!
Videó link Link
Ápolás 85' Maxi Rodriguez, Argentína Görcsöt kaphatott
VÉDÉS 92' Perez, Mexikó Messi pazar lövését tolta szögletre
94. PERC: Vége a meccsnek, Argentína 3-1-re nyerni tudott és Németországgal találkozik a negyeddöntőben.
Összefoglaló: Pazarul indult a mérkőzés, mind a két csapat támadólag lépett fel. Aztán a 26. percben eljött aminek nem kellett volna: Maxi Rodriguez emelése után Tévez egyértelműen lesről csúsztatott a hálóba, a játékvezető azonban megadta a gólt - a kivetítőn, az ismétlésnek köszönhetően aztán látta mindenki mi történt (ami ellentmond a FIFA előírásainak), ám a bírói hármas ekkor már a videófelvételre hivatkozva nem vonhatta vissza korábbi ítéletét.
Ettől kissé megzavarodtak a mexikóiak, Osorio vesztette el a labdát a saját tizenhatosa előtt, Higuaín pedig köszönte szépen és kettőre növelte a különbséget.
Fordulás után ismét a Manchester City ásza villant és ezúttal szabályos, egyben bámulatos gólt szerzett, eldöntve ezzel a meccs sorsát. Hernandez még a hajrában szépíteni tudott, ám Argentína végül 3-1-re nyert és már a Németország elleni negyeddöntőre készülhet.

Képek az alábbi linken
Link
Telesport képek
Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Sóhaj a mindenségért
  2010-06-27 21:18:27, vasárnap
 
  Reményik Sándor: Sóhaj a mindenségért /Dr. Kerekes Molnár Marikától kaptam

"Vasárnap. Harangszó. Egy asszony elmegy
Mellettem. A harangszóra megáll.
Összeteszi kezét, fohászkodik
Az utcán elmenőben: ,,Uram Jézus
A rosszakon is könyörülj!" -
A rosszakon is könyörülj:
Ennyi egy-vers-soros imája.
Az asszony kendős, falusi
És amint mond, magának mondja,
S a láthatatlan csillagoknak.
Már megy tovább.
Mi fakasztotta
E furcsa, percnyi, falusi imát
Itt, a városban, közelemben?
Igen, épp az én közelemben -
S miért, hogy elfeledni nem tudom,
S gondolok rá újuló gondolattal,
Újuló kínnal s enyhüléssel?
Mi fakasztotta e furcsa imát?
Mint egy könnycsepp, mint egy villámcsapás,
Mint morajló s meginduló föld,
Mint megnyíló föld a lábam alatt:
Olyan volt.
Mi fakaszotta: részvét, bűntudat,
Az utcán, harangszóra, éppen ott?
Sejthette-e, hogy az egész
Lángbaborult
Mindenségért imádkozott??! "
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Bertók László :Boldogság-dal
  2010-06-27 20:47:28, vasárnap
 
  Bertók László :Boldogság-dal /Békésiné, Évától levélben

"Eljön a napja, meglásd, tán észre sem veszed,
csak sokkal szebben süt rád, csak mindenki szeret.
Nem tudod, mitől van, egyszer csak énekelsz,
s nevetsz, mert a dallam arról szól, hogy szeretsz.

Sétafikálsz az utcán, s mindig jön egy barát,
és ha a kedved fogytán, ő énekel tovább.
Szomorú vagy, magad vagy, és úgy érzed, dől a ház,
egyszer csak kopogtatnak, s ott áll, akire vársz.
A boldogság egy hajszál, egy szó, egy mozdulat,
Csak mozdulj meg, csak szólj már, csak el ne hagyd magad!"
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Vicces videó az orvosnál
  2010-06-27 20:06:57, vasárnap
 
  Vicces videó /Dr. Kerekes Molnár Marika küldte levélben

Átverés az orvosnál Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2009-02-01 01:39:56
feltöltő: nyaszi
nézettség: 5819
szavazatok: 9
kommentek: 2
kulcs: doki, vicc, átverés,
kategória: baki/vicces
leírás: Vicces helyzetek!!!

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!




 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Megnyílt a föld, Somogybabod
  2010-06-27 19:59:18, vasárnap
 
  Megnyílt a föld, rettegnek a lakók Somogybabodon
RTL 2010-06-27 10:32:00

Először csak kisebb földomlás volt néhány héttel ezelőtt, majd a folyamatos esőzések miatt mostanra óriási szakadék keletkezett Somogybabodon - egészen közel a lakóházakhoz. A területre vezető utat lezárták, de a helybeliek félnek, hogy ez nem védi meg őket a veszélytől.



Az elmúlt hetekben a Petőfi utca lakóit Somogybabodon többször is megijesztette a földomlás zaja. Szinte már rettegnek az esőtől, mert minden csapadékos napon egyre nagyobb lesz a szakadék. Pedig már most is majdnem a házakig ér. A legközelebbi épület alig ötven méterre van a körülbelül kétszáz méter hosszú és helyenként tíz méter mély nyílástól.
Most már lehetetlen körbekeríteni a szakadékot, olyan nagy. Az oda vezető utakat viszont lezárták. A terület veszélyes, mégis sokan kíváncsiak rá. A helybeliek szerint ha pénzt szedtek volna a katasztrófaturistáktól, akkor az már fedezné a helyreállítás költségeit.
A Petőfi utca lakói úgy készülnek, hogy az idén Somogybabodon elmarad a július közepére tervezett falunap. Helyette az omlásveszély elhárításán dolgoznak majd. Félnek ugyanis, hogy a szakadék tovább nyílik, és akkor már a házak is veszélybe kerülnek.
Csima Sándor polgármester azt mondta a Független Hírügynökségnek, hogy a veszélyhelyzet megszüntetéséhez a vis maior alapból vár támogatást az önkormányzat, mert önerőből képtelenek vállalni a feladatot
Képek az alábbi linken Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
10 legnagyobb kihagyott
  2010-06-27 19:20:59, vasárnap
 
  Kihagyni a kihagyhatatlant 10 legnagyobb kihagyott helyzet a VB-en

Egy mexikói tévé összeszedte a világbajnokságok történetének tíz legnagyobb kimaradt helyzetét
szurkoló már épp ugrana fel ünnepelni kedvencei gólját, amikor hirtelen valami közbe jön és mindenki csak tátott szájjal figyeli az eseményeket, egy ,,ezt nem hiszem el"-t mormolva a bajsza alatt.
Az egyik mexikói televízió munkatársai összegyűjtötték a tíz legnagyobb kihagyott ziccert a vébék történetében, a listára felkerült a mostani tornáról is két helyzet, mely ráadásul a kipottyanó nigériaiakhoz köthető. Hogy melyik volt az első? Mindannyiunkban élénken élhet az emlék.

Videó link Link

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Németország - Anglia 4-1
  2010-06-27 17:54:08, vasárnap
 
  Németország - Anglia 4-1
Bloemfontein, Free State Stadion, 40 000 néző

Kezdőcsapatok:
Németország:
Neuer - Friedrich, Lahm, Mertesacker, Boateng - Khedira, Schweinsteiger, Özil, Müller - Podolski, Klose. Szövetségi kapitány: Joachim Löw
Bejutottak a legjobb 8 közé

Anglia:
James - Johnson, Ashley Cole, Terry, Upson - Barry, Gerrard, Lampard, Milner - Rooney, Defoe. Szövetségi kapitány: Fabio Capello
Nem jutottak tovább





Presztízs vagy háború? Készüljünk a 11-esekre vagy gólparádé lesz? Rooney vagy Klose? Mennyire érződik a németek játékán meghatározó embereik sérülése? Megannyi kérdés, amely a világot foglalkoztatja a világbajnokság eddig talán legjobban várt mérkőzése előtt.
A németeknél Cacau egyáltalán nem léphet pályára gyomorbántalmai miatt, Klose azonban visszatért, mert letöltötte egymeccses eltiltását, amelyet a szerbek elleni kiállítása miatt kapott. Schweinsteiger, a németek kulcsfigurája (aki lehet, hogy a következő szezont már Angliában, a Chelseaben kezdi) megsérült a ghánaiak ellen, de végül vállalja a játékot, a nagymamáját elvesztő Özillel egyetemben.
Az angoloknál a szlovének elleni kezdőcsapat kap lehetőséget, Milner és Upson tehát jó benyomást tett Capellóra - valóban remekül játszottak - Carragher legnagyobb bánatára, ő ugyanis kimarad.
A németek jelenleg a 6., az angolok a 8. helyen állnak a világranglistán. Legutóbb 2008-ban játszottak egymással, akkor Németországban tudott győzni a háromoroszlános csapat 2-1-re. 2002-ben 5-1-re sikerült az angoloknak győzni idegenben, de 2007-ben a németek is örülhettek (szintén 2-1 lett a végeredmény). Összesen 31 alkalommal találkoztak a felek, 10 német győzelem mellett 15 angol siker és 6 döntetlen a mérleg. A német-angol párharcok a régmúltban sem voltak érzelmektől mentesek, 1966-ban például Anglia világbajnoki győzelmét jelentette a döntőben aratott siker.
A játékvezető az uruguayi Larrionda lesz.

1. PERC: Németország eddig négy alkalommal szaladt bele büntetőrúgásokkal végződő vb-meccsbe, ezek közül mindegyiket megnyerte. Anglia viszont az utolsó három ilyen találkozóján elbukott.
VÉDÉS 5' James, Anglia Özil lövését védte
7. PERC: Mindkét csapat veszélyeztetett, Rooney úgy indult meg, hogy a felé érkező labda megpattant egy védő lábán, befújták a lest. Fél perc múlva Özil kapta a labdát a jobb oldalon, 8 méterről lőtt, James lábbal védett.
GÓÓÓL 20' Egy kirúgás után kapott gólt Anglia. Neuer hatalmas lövéssel végezte el a kirúgást, amely az angol tizenhatos előtt pattant le, ott Upson gyötörte Klosét, de nem elég hatékonyan. Klose lerázta, és jobb lábbal James mellett bepöckölte a labdát a kapuba. 1-0!
Videó link Link
VÉDÉS 26' Neuer, Németország Barry távoli, lapos lövését fogta meg.
VÉDÉS 31' James, Anglia Klose lövését védte hatalmas bravúrral!
GÓÓÓL 32' Hatalmas védelmi hiba után kaptak ismét gólt az angolok. A jobb oldalon három ember között tudott Klose érvényesülni, sőt a labdát is elpasszolta Müllernek. Müller szépen játszott át a másik oldalra Podolskinak, rajta viszont senki sem volt. Terry már későn rohant rá, Poldi James lábai között lőtt szépen a kapuba. 2-0!
Videó link Link
GÓÓÓL 37' Upson, Anglia Gerrard beadását fejelte be a kapuba
Videó link Link
39. PERC: Lampard második szögletét kifejelték, Gerrard elé került a labda, ő középre adta, Upson gyönyörűen fejelt a kapuba. Egy perccel később Lampard hatalmas lövést eresztett meg: a labda lepattant a felső kapufáról a gólvonal mögé - legalább 40 centiméterre, a partjelző azonban nem adta meg a gólt. Elképesztő döntés volt.
Téves bírói döntés videón Link
És képek



45+1. PERC: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

49. PERC: Gerrard húzta befelé a bal oldalon, de a lövése harmatgyengére sikeredett.
56. PERC: A németeknél Khedira, Schweinsteger, Özil, Lahm és Müller, a másik oldalon Johnson, Gerrard és Milner gyűjtött már be sárga lapot a vb-n, ha közülük valamelyik ismét besárgul, kihagyja a következő találkozót.
62. PERC: Rooney nagyszerű labdát adott Milnernek, de a labda elakadt Boatengen. Egy perccel később Rooney ismét jó passzal hívta fel magára a figyelmet, de Defoe elől Friedrich mentett. Nem sokkal később Schweinsteiger lőtt alig mellé, intenzívebb lett a játék.
GÓÓÓL 68' Müller, Németország Egy kontra után vágta a kapuba Nos, eldőlni látszik a mérkőzés. Mindkét német gól egy hihetetlen gyors kontratámadás végén született. Először Lampard szabadrógását követően indultak meg Löw fiai. Az első gólnál Schweinsteger lőtt középre a bal oldalról, Müllernek már nem volt annyira nehéz dolga. 3-1!
GÓÓÓL 68' Müller, Németország Ismét egy kontra végén. második gól előtt Özil volt gyors, mint egy expressz vonat, ő is beadta, és az ő passzát is bevágta Müller. A gól előtt angol bedobás következett a szögletzászló közeléből! 4-1!
74. PERC A kétgólos Müller lejött a pályáról. Anglia szomorú.
86. PERC: Anglia feladta, a németek úgy adogatnak, ahogy csak akarnak
90+2. PERC: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK! A NÉMETEK MAGABIZTOSAN GYŐZTEK!
Összefoglaló:
A németek precízek, pontosak és gyorsak voltak, magabiztosan győzték le a gyermeteg hibákat elkövető angolokat. Az első félidőben még szoros volt a küzdelem, bár a 2-0-s részeredményt könnyen érték el a németek. Özilt nem tudták tartani a védők, de Podolski is fickándozott az angolok szorításában.
Lampard meg nem adott gólja más megvilágításba helyezte volna a második félidőt, de ezen már kár gondolkodni. A németek profi együttes módjára azonnal büntettek, és kihasználták a gyorsaságukat. Fabio Capello ezzel együtt bosszús lehet, hogy saját rögzített helyzeteikből, a pálya teljes átrohanása után kaptak gólokat, ez egy világbajnoki nyolcaddöntőben megengedhetetlen.
A német válogatott ismét bizonyította, hogy éles helyzetben nagyon nehezen hibázik, várhatka az Argentína-Mexikó meccs győztesét.

Képek az alábbi linken
Link

Telesport képek
Link

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Népünnepély Ghánában
  2010-06-27 17:29:02, vasárnap
 
  Népünnepély Ghánában

Szombat este óta ünnepelnek Ghánában, miután az ország labdarúgó-válogatottja világbajnoki negyeddöntőbe jutott
Önfeledten ünnepelték szombat éjszaka, sőt még vasárnap is Ghánában az ország labdarúgó-válogatottjának világbajnoki negyeddöntőbe jutását, de örültek a csapat sikerének a vb dél-afrikai házigazdái is.



A ghánai fővárosban, Accrában az amerikaiak felett aratott 2-1-es, hosszabbításos győzelmet követően, szombaton késő este eszeveszett ünneplés kezdődött, másnap reggel pedig néhányan templomokban mondtak hálát istennek a továbbjutásért, illetve azért a lehetőségért, hogy a válogatott jövő pénteken már a legjobb négy közé kerülésért játszhat majd Uruguay alakulatával. A ghánai a harmadik afrikai együttes, amely eljutott a negyeddöntőig világbajnokságon. Korábban ez Kamerunnak (1990) és Szenegálnak (2002) sikerült.
"Öt éve nem jártam templomban, de most úgy gondoltam el kell jönnöm köszönetet mondani istennek, hogy ilyen jó munkát végzett Ghánával és az egész afrikai földrésszel" - mondta a francia hírügynökségnek Jerry Hodasi helyi tanító.
A semlegesség látszatával mit sem törődve, a vb szervezőbizottsága is lelkesen üdvözölte a ghánaiak versenyben maradását. A szóvivő Rich Mkhondo vasárnap délelőtt, sajtótájékoztatón azt mondta: "Üdvözüljük Ghánát az elődöntőben", majd a teremben ülők motoszkálására reagálva javított: "Elnézést, a negyeddöntőben". "Még ha a világbajnokságot az összes résztvevő csapatnak is szervezzük, azért boldogok vagyunk, hogy egy afrikai válogatott is versenyben van még, és hogy Ghána magasra emelte Afrika zászlaját. Sok szerencsét kívánunk neki Uruguay ellen" - tette még hozzá.
A dél-afrikai politikai élet képviselői is köszönetet mondtak a ghánaiaknak, akik sikerükkel jelentősen "javítottak a kontinens imázsán".
A büszkeség érzékelhető volt a dél-afrikai lapokban is, a Sunday Independent úgy fogalmazott "Ghána véget vetett az amerikai álomnak", s egyébként az egész kontinenst képviselve egyszerűen nem is kaphatott ki a nyolcaddöntőben.
Amennyiben Ghána legyőzi Uruguayt, először jut afrikai válogatott világbajnoki elődöntőbe

 
 
1 komment , kategória:  Külföldi foci  
FIFA Világkupa eddigi győztese
  2010-06-27 17:21:45, vasárnap
 
  A FIFA Világkupa eddigi győztesei:

Brazília: 1994, 2002
Olaszország: 1982, 2006
Németország (NSZK): 1974, 1990
Argentína: 1978, 1986
Franciaország: 1998

Akik elsőként emelhették a magasba:
1974: Franz Beckenbauer
1978: Daniel Passarella
1982: Dino Zoff
1986: Diego Maradona
1990: Lothar Mätthaus
1994: Dunga
1998: Didier Deschamps
2002: Cafú
2006: Fabio Cannavaro
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2010.05 2010. Június 2010.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 242 db bejegyzés
e év: 3087 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 580
  • e Hét: 23640
  • e Hónap: 56794
  • e Év: 290541
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.