Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Látványos show-val búcsúzott
  2010-07-11 22:08:36, vasárnap
 
  Látványos show-val búcsúzott Dél-Afrika




A johannesburgi Futballvárosban bemutatott énekes-táncos előadást a becslések szerint 500 millióan követték világszerte
A döntő előtti mintegy félórás, látványos show-val búcsúzott a világ futballkedvelőitől a Dél-afrikai Köztársaság, amely egy hónapon át volt házigazdája a labdarúgó-világbajnokságnak.
A johannesburgi Futballvárosban bemutatott énekes-táncos előadást a becslések szerint 500 millióan követték világszerte, a 20:30 órakor rajtoló spanyol-holland finálét pedig mintegy 700 millióan látják majd a tévéképernyőkön keresztül
A lelátón számos prominens személyiség, köztük államfők, királyok, politikusok foglalnak helyet.
A záróműsor a szervezők kívánságra hangsúlyosan fiatalos volt, a popsztár Shakira mellett afrikai művészek és a helyi kedvenc, a Freslyground is fellépett. Az egyik csúcspontot egy 780 fős tánccsoport előadása jelentette.
A döntőre a stadionba látogatott az ország első színes bőrű elnöke, a 91 éves Nelson Mandela is, aki feleségével körbeautózta a játékteret és üdvözölte a mintegy 85 ezer nézőt. A hideg miatt kabátba és sapkába öltözött, Nobel Béke-díjas nemzeti hőst Joseph Blatter, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöke köszöntötte az arénában.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Rengetegen nézik a Szabadság
  2010-07-11 21:59:07, vasárnap
 
  Rengetegen nézik a Szabadság téren a meccset:





 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Hollandia - Spanyolország 0:1
  2010-07-11 20:08:28, vasárnap
 
  Hollandia - Spanyolország 0:1
Johannesburg, Soccer City Stadion.




Kezdőcsapatok:
Hollandia:
Stekelenburg - van Bronckhorst, Mathijsen, Heitinga, van der Wiel - De Jong, van Bommel - Kuyt, Sneijder, Robben - van Persie
Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk
Ezüst csapat GRATULÁLOK a szép eredményhez





Spanyolország:
Casillas - Capdevila, Puyol, Piqué, Sergio Ramos - Alonso, Busquets - Pedro, Xavi, Iniesta - David Villa
Szövetségi kapitány: Vicente Del Bosque
Arany csapat GRATULÁLOK a szép eredményhez


Trófea






Szép volt FIÚK! Szép VOLT FIÚK!! SZÉP VOLT FIÚK !!!

Két olyan európai futballnemzet találkozik este a dél-afrikai világbajnokság döntőjében Johannesburgban, amely korábban sosem ért csúcsra a legrangosabb labdarúgó tornán, Spanyolország ráadásul még a fináléban sem járt. Ráadásul most először avathatnak végső győztest az Öreg Kontinensről más földrészen rendezett vébén
Bert van Marwijk legénysége bombaformában érkezik Johannesburgba, az oranje ugyanis a legutóbbi 25 meccsén nem kapott ki, ráadásul 2010-ben az össze találkozóját megnyerte. Ronald Koeman, a narancsok legendája szerint Wesley Sneijder lehet a nyerőember és egyet kell értenünk szövetségi kapitányunk testvérével. A középpályás az Interben is maradandót alkotott, miután igazi vezérként Olasz Kupa-sikerhez, bajnoki címhez és Bajnokok Ligája elsőséghez segítette a milánói csapatot, a vébén pedig öt találatával elévülhetetlen érdemei vannak a finálé kiharcolásában, elég csak a brazilok elleni duplájára gondolni.
Hollandia nyert már magabiztosan, kínkeservesen és hátrányból is, ráadásul mintha az égiekkel is lepaktáltak volna a németalföldi játékosok, minden adva tehát az aranyhoz.
Igen ám, csak ebbe Spanyolországnak is lesz beleszólása. A Svájc elleni zakó (ki emlékszik már arra?) jókor jött pofonnak tekinthető, igaz már azon az összecsapáson megmutatkozott az ibériai legénység legnagyobb problémája, a helyzetkihasználás. Vicente Del Bosque csapata látványos, domináns, gólratörő játékot játszik ehhez képest a találatok elmaradnak, az ötgólos David Villán kívül pedig csak Iniesta és Puyol talált be - azaz csak barcelonai játékosok szállították a gólokat. Az Iker Casillas vezette védelem biztos lábakon áll, de a bekkek fokozottan figyelniük kell, nehogy hátrányba kerüljenek ugyanis erre eddig egyetlen egyszer volt példa a mostani világbaunokságon, Svájc ellen.
A két csapat eleddig nyolcszor csapott össze egymással, négy holland, három spanyol győzelem mellett egy döntetlen színesíti a palettát. Legutóbb 2001-ben, egy rotterdami barátságos mérkőzésen az oranje diadalmaskodott 1-0-ra, az armada legutóbb 1983-ban győzte le Hollandiát.
Nem szabad ugyanakkor megfeledkeznünk állandó jósunkról, Paulról a polipról aki spanyol győzelmet voksolt estére. A kedves nyolclábú eddig pazar látnoknak minősült a dél-afrikai világbajnokság kapcsán, eddig hétből hétszer találta el a győztes kilétét.
A mérkőzésre Johannesburgban, a Soccer City Stadionban kerül sor, a sípot pedig az eddig kifogástalanul bíráskodó, civilben rendőr angol Howard Webb fújja majd.

Civil a pályán



A meccset a híres Jimmy Jump is a helyszínen tekintette volna meg, ám már a felvezetés közben a pályára rohant, kivezették a stadionból:
1. PERC: Sötét mezben játszanak a spanyolok, tiszta narancsban a hollandok
5. PERC: Micsoda helyzet! Egy jobbról érkező labdát Sergio Ramos fejelhetett középről a kapura, azonban Stekelenburg hatalmas bravúrral védeni tudott!
11. PERC: Egy pofás spanyol akció végén Sergio Ramos lőtt kapura, Heitinga vágta ki szögletre a labdát.
13. PERC: Eddig a spanyolok szája íze szerint alakulnak a dolgok, a hollandok kissé beragadtak. Puyoléknak már akadt három helyzete és a labda is többnyire náluk van.
Ápolás 15' Capdevila, Spanyolország Ápolni is kellett a belépő után.
24. PERC: A szélről elvégzett szabadrúgást Casillas húzta le a levegőből majd egyből indította Villát de a Jobulani túl hosszan szállt előre, Stekelenburg szelídtette meg.
28. PERC: Az eset után a spanyol középpályást ápolni kellett de már talpon van
De Jong talpalása:
Videó link Link
30. PERC: Rengeteg a szabálytalanság, főleg a hollandok keménykednek. Az oranje egyébként belerázódott a meccsbe, igaz nagy holland helyzetet még nem láthattunk
34. PERC: Érdekes jelenetek: egy előrevágott labda pattant át Casillas fölött, a hollandok azonban a megítélt szögletet legurították a kapusnak.
38. PERC: Pedro lódult meg a labdával de mellé lőtt.
43. PERC: Sneijder rúgta le brutálisan Busquetset, de Howard Webb nem adott neki lapot.
Sok a szabálytalanság és a SÁRGA LAP
48. PERC: Vége az első félidőnek, eddig gólokat nem, csak meglepően kemény belépőket láthattunk, pontozással Spanyolországnak áll a zászló, 0-0!
Félidei helyzetjelentés: Az első játékrészt a spanyolok nyomták meg a jobban, a hollandok eddig csak a keménykedésükkel tűntek ki, De Jong, van Bommel és Sneijder sem szólhatott volna, ha Howard Webb felmutatja nekik a pirosat.
Spanyolország előtt Ramos fejesénél és Villa kapáslövésénél adódott a legnagyobb helyzet a gólszerzésre, azonban a bekk bólintását védte Stekelenburg, a támadó lökete pedig az oldalhálóban kötött ki.
A hollandok Robben utolsó percekben eleresztett lövésével veszélyeztettek, Casillas azonban szögletre tudta menteni az alsó sarokba tartó labdát.

49. PERC: Van Bommel nem lehet kellemes ellenfél annyi szent. Xabi Alonsót szöktették, a holland azonban nemes egyszerűséggel fellökte őt a tizenhatoson belül, Webb továbbot intett.
52. PERC: Robben a szokásos trükkjét próbálta bevetni, de Casillas érezte, hogy a rövidre megy majd a labda, így jól helyezkedett és védett.
Ápolás 56'Villa, Spanyolország Heitinga rúgta fel.
VÉDÉS 62' Casillas, Spanyolország Robben szólóját védte lábbal Egy remek ütemű kiugratással Robben lódulhatott meg, egy az egyben vitte Casillasra a labdát de nem tekerte el a játékszert eléggé a szélre, így a spanyol kapus lábbal védett.
70. PERC: Mi maradt ki! Navsa beadását van der Wiel vétette el, David Villa azonban nem tudott az üresk apuba lőni, mert beleért egy láb.
76. PERC: Jesus Navas beadása után Villa lőtt ballal kapásból de a labda mellé-fölé ment.
81. PERC: Iniesta totojázott el egy helyzetet, beverekedte magát a tizenhatoson belülre, azonban lövés helyett a passzlehetőséget kereste, Sneijder tisztázott.
83. PERC: Puyolt futotta le Robben, azonban nem tudta megtolni a labdát a remekül kilépő Casillas mellett.
Casillas minden labdát megszerez:



94. PERC: Nem született gól a rendes játékidőben, így következhet a kétszer 15 perc hosszabbítás, majd adott esetben a büntetők.




Kétszer 15 perc hosszabítás
VÉDÉS 95' Stekelenburg, Hollandia Fabregas szólóját védte Fabregas törhetett a akpura senkitől sem zavartatva, azonban túlzottan sokáig várt ki és így a kimozduló Stekelenburgba lőtt.



99. PERC: Iniesta kapott pazar kiugratást és addig pepecselt, míg van Bronckhorst mentett előle.
101. PERC: Navas lövése pattant az oldalhálóba.
104. PERC: Fabregas lőtt mellé.
Fabregas helyzete:
Videó link Link
106. PERC: Vége a hosszabbítás első félidejének, jön a második felvonás.
PIROS LAP 109' Heitinga, Hollandia Iniesta lerántásáért járt a második sárga
GÓÓÓL 116' Iniesta, spanyolország Közelről lőtt a kapuba Torres ívelte a labdát Fabregashoz aki lepasszolta azt a leshatáron mozgó - ám még a vonalon innen lévő - Iniestának a labdát aki harmadszorra már nem hibázott, 0-1!
Iniesta gólja videón
Link
Ápolás 123'Torres, SpanyolországMeghúzódhatott.
123. PERC: Vége a mérkőzésnek, Spanyolország lett a világbajnok Iniesta hosszabbításban szerzett góljával!
Összefoglaló: Csak halkan jegyezzük meg, hogy Paul ezt is eltalálta, azaz nyolc tippjéből nyolc helyes lett!
Az első félidő a durvaságé volt, többet aprították egymást a csapatok, mint amennyit a támadásokat szövögették. A spanyoloktól Ramos fejjel, Villa pedig lábbal veszélyeztett, gól azonban nem lett egyikből sem. A túloldalon Robben lapos lövését kellett védenie Casillasnak.
A második felvonás már a kihagyott ziccereké volt, Robben kétszer vezethette Casillasra a labdát, azonban nem tudott betalálni, míg Iniesta elszórakozta az előtte adódó lehetőséget. Villa járt így is a legközelebb a gólhoz, az üres kapuba tartó labdát azonban Heitinga vágta ki a földön fekve.
Nem született döntés a rendes játékidőben, így következhetett a hosszabbítás melyben Heitinga gyűjtötte be a második sárgáját, az utolsó tíz percet emberhátrányban voltak kénytelenek letudni a hollandok.
Az emberlőnyt aztán Iniesta használta ki aki harmadik hatalmas helyzetét már belőtte, így a 2008-as Eb után a vébét is megnyerte az armada, története során először. Hollandia harmadszor lett második.
Képek az alábbi linken
Link
Telesport képek
Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Szép szökőkút,
  2010-07-11 19:14:28, vasárnap
 
  Szép szökőkút, Tykától



 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Aranyos gyerkőcök
  2010-07-11 15:25:22, vasárnap
 
  Kedves Maroka!
Köszönöm látogatásodat! Kellemes vasárnap délutánt kívánok Neked! S. Kati

Csodálkozó picilányka




Frissen fésülve



Köszi szépen a babókákat, írtó aranyosak.
 
 
1 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Pöttyös cicák
  2010-07-11 14:43:48, vasárnap
 
  Pöttyös cicák
A két kis fekete-fehér hópárduc kölyök most töltötte be a 8 hetes kort.





A kicsiknek még nincs nevük. Lakóhelyük, az amerikai Cape May County Állatkert dolgozói azt találták ki ugyanis, hogy a két kis mancsost nevezzék el kis látogatóik, ezért felhívást tettek közzé. Augusztus közepéig jelentkezhetnek az amerikai gyerekek új nevekkel, és szavazhatnak a meglevőkre.
A hópárducok, vagy másik nevükön irbiszek a legmagasabban élő nagymacskák. Ezek a csodálatos, fekete-fehér bundájú ragadozók Ázsiában, Pakisztán és a Bajkál-tó között élnek. Mivel a természetben ritkán láthatók, szellemleopárdnak is hívják őket. A kisfilmen egy másik testvérpár hancúrozik vidáman. Nekik már van nevük: Gobi és Batu.
Videó link Link
 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
futballnemzet történelmet ír
  2010-07-11 14:34:45, vasárnap
 
  Egy futballnemzet ma történelmet ír

A ma esti vb-döntő két résztvevője közül még egyik sem volt világbajnok korábban. Hollandia és Spanyolország az áttörésre vár.
A két nemzet közül eddig Hollandia volt a sikeresebb, kétszer is szerepeltek már döntőben, de egyik alkalommal sem kerültek ki győztesként belőle. Spanyolország legjobbjai viszont már biztosan történelmük legnagyobb sikerét érték el Dél-Afrikában, hiszen korábbról mindössze egy negyedik helyezést tudnak felmutatni, amit hatvan évvel ezelőtt teljesítettek... A két, nagy labdarúgó-hagyományokkal rendelkező ország válogatottja most a végső lépésre vár, hogy elmondhassa magáról: az első olyan európai nemzet lett, amely a kontinensétől távol rendezett világbajnokságon lett aranyérmes.

20:30 Hollandia-Spanyolország, Johannesburg, Soccer City
Hollandia a 70-es években ,,totális futballjával" egymás után kétszer is a győzelem kapujába került, de mind a 74-es, mind a 78-as döntőben vesztesként hagyta el a játékteret. Most leginkább pragmatikus játékával hívja fel magára a figyelmet, amely eddig a torna során csak egyetlen alkalommal, a dánok elleni nyitómérkőzésükön eredményezett egy gólosnál nagyobb arányú győzelmet. A ,,minimál-program" ellenére a sztárokkal ékesített hollandokat megverni nagyon nehéz, olyannyira, hogy a selejtezők és a torna során még egy döntetlent sem sikerült kiharcolni ellenük, egyetlen ellenfelüknek sem.
Bert van Marwijk szövetségi kapitány nem véletlenül hangsúlyozta, hogy győzni érkeztek Dél-Afrikába, és csak akkor lesz ,,élvezetes" számukra az idei világbajnokság, ha az utolsó mérkőzésükön sem botlanak. Az Oranje lelkierejéről talán a brazilok elleni, hátrányból megfordított meccs tanúskodik leginkább.
A csapatnak nincs sérültje vagy eltiltottja, Van der Wiel és De Jong is visszatérhet a kezdőcsapatba. Ráadásul ellenfelükhöz képest egy nappal többet pihenhettek, így a hollandok abban reménykednek, hogy harmadszor már nem fordulnak vissza a kapuból.
A várható kezdőcsapat: Stekelenburg - Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst - Van Bommel, De Jong - Robben, Sneijder, Kuyt - Van Persie
Spanyolország a svájciak elleni hidegzuhany óta minden mérkőzését megnyerte, de hasonlóan mai ellenfeléhez, csak egyszer, a Honduras elleni siker alkalmával volt képes legalább két gólos győzelemre. Sőt - ha már a hollandoknál a minimál program végrehajtásáról beszéltünk - itt is meg kell említeni, hogy Villáék mindhárom egyenes kieséses szakaszban vívott mérkőzésüket csak 1-0-ra nyerték meg. A La Furia Roja, azaz a ,,Vörös Fúriák" azonban irányították a mérkőzéseiket, és imponáló magabiztossággal győzték le a német válogatottat is az elődöntő során.
A spanyol válogatott, Portugália, Paraguay és Németország ellen is a második félidőben vitte be a döntő találatot, azaz akkor lőtte győztes gólját, de Hollandia is a torna során szerzett tizenkét góljából kilencet a szünet után ért el. Abban is hasonlít a két alakulat, hogy a spanyol szövetségi kapitánynak sem kell sérülések vagy eltiltások miatt felforgatni a csapatát. Azonban Vicente Del Bosque az elődöntőben megtette ezt Torres rossz formája miatt, és mivel a Liverpool sztárja helyett pályára lépő Pedro nagyszerűen játszott, a Barca játékosa könnyen a csapatban ragadhat.
A többek között a Real Madridot és a Barcelonát is a világ labdarúgásának ,,ajándékozó" futballnemzet eddigi gyatra vb-szereplései után ma története legnagyobb sikerét érheti el, a 2008-as Európa-bajnoki cím után másodszor is levetkőzve azt a tézist, hogy válogatott szinten képtelenek a csúcsra kerülni.
A várható kezdőcsapat: Casillas - Ramos, Pique, Puyol, Capdevila - Busquets, Alonso - Pedro, Xavi, Iniesta - Villa

Út a döntőig:
E-csoport:
Hollandia - Dánia 2-0
Hollandia - Japán 1-0
Kamerun - Hollandia 1-2

Nyolcaddöntő:
Hollandia - Szlovákia 2-1

Negyeddöntő:
Hollandia - Brazília 2-1

Elődöntő:
Uruguay - Hollandia 2-3

H-csoport:
Spanyolország - Svájc 0-1
Spanyolország - Honduras 2-0
Chile - Spanyolország 1-2

Nyolcaddöntő:
Spanyolország - Portugália 1-0

Negyeddöntő:
Paraguay - Spanyolország 0-1

Elődöntő:
Németország - Spanyolország 0-1
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Bronz éremmel búcsúzott
  2010-07-11 14:30:47, vasárnap
 
  Vb-2010 - Méltósággal búcsúzott a jövő csapata

A csapat kiválóan teljesített, Németország megtalálta a jövő csapatát.
A német válogatott évtizedek óta nem rendelkezett olyan tehetségekkel, mint most - vélekedtek a szakértők, kiemelve mindenekelőtt a világbajnokság fiatal felfedezettjének címére esélyes, összesen 5 gólt szerzett Thomas Müllert, a középpályán ragyogóan irányító és a hírek szerint már a Barcelona által is megkörnyékezett Mesut Özilt, a sérült csapatkapitányt, Michael Ballackot kiválóan helyettesítő Sami Khedirát, a kapus Manuel Neuert és mindenekelőtt a 26 évével hozzájuk képest már-már középkorúnak számító Bastian Schweinsteigert, valamint az ideiglenes kapitány Philipp Lahmot.
Mindez nem utolsósorban az edző, az 50 éves Joachim Löw érdeme - hangsúlyozták a német lapok, amelyek ismételten a szövetségi kapitány érdemének tudták be azt is, hogy a válogatott korábbi oszlopai, köztük elsősorban Lukas Podolski és Miroslav Klose megint rátalált korábbi önmagára, sőt az utóbbi a világbajnokságok történetének góllövő listáját vezető brazil Ronaldót is beérhette volna, ha influenzás megbetegedése nem akadályozta volna abban, hogy szombat este Port Elizabethben Uruguay ellen pályára lépjen.
A kommentárok szerint ez a csapat nem csupán minden idők egyik legfiatalabb és legtöbb tehetségből álló német válogatottja volt, de erényének számított a sok átadásos, olykor szemet gyönyörködtető, taktikus játék, a hagyományos német labdarúgás valóságos megreformálása, továbbá az a szellem, amelyhez hasonlóról német válogatott régóta nem tett tanúbizonyságot. Ez pedig az egymásért való játék, egymás segítése, buzdítása volt. A fiatalok nemcsak tehetségüket, de bátorságukat és akaraterejüket, erkölcsi tartásukat is bizonyították azzal, hogy a csoportmérkőzésen Szerbiától elszenvedett vereség után is képesek voltak talpra állni, és történelminek minősített győzelmeket aratni a világ legjobbjai között nyilvántartott Anglia és Argentína ellen.
Ugyanebből a megközelítésből értékelték az újságok a harmadik hely megszerzését is, emlékeztetve arra, hogy az elődöntőben Spanyolországtól - megérdemelten - elszenvedett vereség után az elkeseredett fiatalok a "padlóra kerültek", de képesek voltak ismét talpra állni, küzdeni, győzni akarni és 2:1-es urugayi vezetés után megfordítani a mérkőzést. "Ez a csapat emelt fővel, méltósággal búcsúzott Dél-Afrikától, és Németország büszke lehet válogatottjára" - hangsúlyozta a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.
A lapok, illetve a szakértők szerint a legfőbb feladat most annak biztosítása, hogy a Löw-legénység a megkezdett úton haladjon tovább. Ehhez azonban nemcsak a csapatot kell együtt tartani, sőt természetesen még tovább erősíteni, hanem Joachim Löwöt is maradásra kell bírni. A szövetségi kapitány ugyanis egyelőre még nem nyilatkozott jövőbeni szándékait illetően, a szombat esti mérkőzés után csak annyit mondott, hogy az elmúlt hetek rendkívül kemény munkája után most néhány napos gondolkodási időre van szüksége. A sikeres világbajnoki szereplés, a "jövő csapatában" rejlő lehetőségek, a játékosok - és a legtekintélyesebb szakértők - Löwhöz való ragaszkodása azt valószínűsíti, hogy a jelenlegi szövetségi kapitány készíti fel Németország válogatottját a 2012-es, ukrán-lengyel közös rendezésű Európa-bajnokságra, egyelőre azonban még minden nyitott. Mindenesetre Theo Zwanziger, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöke egy vasárnapi interjúban azt hangsúlyozta: mindent elkövet, hogy Löwöt maradásra bírja.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Uruguay is ünnepel
  2010-07-11 14:15:19, vasárnap
 
  Uruguay a vereség ellenére ünnepel

Montevideóban Forlánék hősöknek kijáró fogadtatásra számíthatnak.
A németektől a szombat esti bronzmeccsen elszenvedett 3-2-es vereség ellenére egész Uruguay ünnepelt: a beszámolók szerint úgy értékelték a mindössze 3 milliós dél-amerikai ország lakói válogatottjuknak, a celestének a dél-afrikai vb-n mutatott teljesítményét, hogy azzal már a kisdöntő előtt "égi magasságba" jutott.
A harmadik helyről határozó meccs után a tömeg valósággal ellepte az utcákat, a tereket, lelkesen köszöntve a világbajnokságon végül negyedikként zárt együttes helytállását. A fővárosban, Montevideóban is össznépi ünnep kezdődött a mérkőzés végeztével, az éneklő-táncoló emberek "vereségfiesztát" tartva éltették a szövetségi kapitányt, Óscar Washington Tabárezt és legénységét, a játékosok nevét kántálták, elsősorban is az 5 találatig jutó, s a németeknek is pazar gólt lövő Diego Forlánét. Az uruguayiak külön méltányolták futballistáik tartását, azt, hogy mind az elődöntőben a hollandok, mind pedig a bronzmérkőzésen a németek ellen az utolsó pillanatig szívvel-lélekkel hajtottak, rendületlenül küzdöttek, s mindkét összecsapáson kevésen múlott, hogy elmaradt az egyenlítés.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Edzői nyilatkozatok a bronz...
  2010-07-11 14:13:23, vasárnap
 
  Edzői nyilatkozatok a bronzmeccsről

Löw és Tabarez egyaránt elégedett.
Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya: "Betegségek sújtotta csapatomat minden dicséret megilleti, rászolgált a győzelemre. Végig kiválóan harcolt, s hátrányból fordítva tudott nyerni, igazolva, hogy mentálisan is roppant erős ez a gárda. Amellett hihetetlenül büszke vagyok játékosaimra azért is, mert nemcsak a pályán belül, hanem azon kívül is összetartottak, mindenki küzdött a másikért is, igazi csapatként, remek közösségként. Nagyszerű érzésekkel telve utazhatunk haza."
Óscar Tabarez, az uruguayiak szövetségi kapitánya: "Látványosan futballoztunk, végül az a csapat nyert, amely kevesebb hibát követett el. Elszántak voltunk, céltudatosak, s magas szintű játékot mutattunk be egy nagyon erős ellenféllel szemben. Azt is megmutattuk a világnak, hogy bárkit képesek vagyunk legyőzni, még ha ez ma este nem is sikerült. Kikaptunk, de éppúgy nyerhettünk volna. Megvoltak a lehetőségeink, s nem éltünk vele eléggé, de hát ilyen a futball. A németek második gólja, amellyel egyenlítettek 2-2-re, olyan volt, mintha egy vödör hideg vízzel nyakon öntöttek volna..."
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2010.06 2010. Július 2010.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 334 db bejegyzés
e év: 3087 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 601
  • e Hét: 2782
  • e Hónap: 35936
  • e Év: 269683
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.