|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 4
|
|
|
|
2010-07-12 12:39:35, hétfő
|
|
|
Sonkás- mozzarellás csirkemell
20 dkg (3 szelet) csirkemell
10 dkg mozzarella sajt
3 szelet gépsonka
só, bors, kakukkfű, rozmaring ág
liszt, 2 ek. olívaolaj
Narancs karikák
A húst kiklopfoljuk, sóval, borssal megszórjuk, lisztbe hempergetjük és mindkét oldalát kevés olajon átsütjük. Papírral bélelt serpenyőbe tesszük, rátesszük a sonkát, a felszeletelt mozzarella sajtot, és mellé a rozmaring ágat. Rátesszük a narancs karikákat és kakukkfűvel meg sóval, borssal megszórjuk. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad. |
|
|
1 komment
, kategória: fehérje napra |
|
|
|
|
|
2010-07-12 12:36:19, hétfő
|
|
|
Hozzávalók:
1 bögre fagyasztott borsó
1 bögre fagyasztott kukorica
1,5 bögre rizs
kevés olaj
só
3 bögre forró víz
Elkészítés:
Egy edénybe kb. fél liter vizet öntünk, és a fagyasztott borsót és kukoricát beletesszük, és felfőzzük. Egy másik edényben 3 bögre meleg vizet felforralunk. A harmadik edényben a rizst kevés olajon fehéredésig kevergetjük, majd a felforrt vizet ráöntjük a rizsre. Sózzuk, és befedjük fedővel.
Ha a borsóval és rizzsel felforrt a víz, leszűrjük, a zöldségeket hozzáadjuk a rizshez. Mire a rizs felszívja a vizet, addigra a borsó és a kukorica is megpuhul. |
|
|
0 komment
, kategória: keményítő napra |
|
|
|
|
|
2010-07-12 12:29:06, hétfő
|
|
|
hozzávalók 4 főre
50 dkg liszt
2 tojás
20 dkg zsemlemorzsa
0,5 dl olaj
40 dkg kemény házi szilvalekvár
2 tk só (a főzővízbe)
elkészítés
A lisztből, a tojásokból, 2 dl víz és egy csipet só hozzáadásával kemény tésztát gyúrunk. 15-20 percig gyúrjuk, hogy jól ki legyen dolgozva a tészta.
Két részre osztjuk és tálkával letakarva 20 percig pihentetjük.
Amíg a tészta pihen, a zsemlemorzsát az olajon világos barnára pirítjuk (kb. 15 perc alatt).
A tésztát két részletben nagyon vékonyra, kb. 1 mm-re vastagságúra nyújtjuk. Két kb. 35x40 cm-es tésztalapot kapunk.
Amikor az egyik lapot kinyújtottuk, a felénk eső felére egyenlő közökben egy-egy teáskanálnyi szilvalekvárt teszünk, egymástól kb. 7 cm távolságra.
Ráhajtjuk a tészta másik felét és az ujjunkkal a lekvárkupacok körül lévő tésztát jól lenyomkodjuk.
Derelyevágóval feldaraboljuk. Egy ilyen tésztalapból 5x3, azaz 15 derelyénk lesz.
A feldarabolt tészta széleit villával körbenyomkodjuk, nehogy a lekvár kifolyjon belőle.
Amikor ezzel megvagyunk, jöhet a másik adag tészta.
Amíg a másik adag tésztával bajlódunk, egy nagy fazékban feltesszük a vizet forrni, amibe beleszórjuk a sót.
A derelyét 2-3 részletben kifőzzük, adagonként kb. 25 perc alatt fő meg.
Amikor kifőtt, beleforgatjuk a prézlibe. Ezt a műveletet lehetőleg egy nagy lábasban végezzük, hogy minden derelye jó prézlis legyen. |
|
|
0 komment
, kategória: szénhidrát napra |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 4
|
|
|
|
2010. Július
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
99 db bejegyzés |
e év: |
698 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 77
- e Hét: 1752
- e Hónap: 2744
- e Év: 34473
|
|
|