Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
fehérje napra
  2010-07-12 12:39:35, hétfő
 
 



Sonkás- mozzarellás csirkemell

20 dkg (3 szelet) csirkemell
10 dkg mozzarella sajt
3 szelet gépsonka
só, bors, kakukkfű, rozmaring ág
liszt, 2 ek. olívaolaj
Narancs karikák

A húst kiklopfoljuk, sóval, borssal megszórjuk, lisztbe hempergetjük és mindkét oldalát kevés olajon átsütjük. Papírral bélelt serpenyőbe tesszük, rátesszük a sonkát, a felszeletelt mozzarella sajtot, és mellé a rozmaring ágat. Rátesszük a narancs karikákat és kakukkfűvel meg sóval, borssal megszórjuk. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad.
 
 
1 komment , kategória:  fehérje napra  
keményítő napra
  2010-07-12 12:36:19, hétfő
 
  Hozzávalók:
1 bögre fagyasztott borsó
1 bögre fagyasztott kukorica
1,5 bögre rizs
kevés olaj

3 bögre forró víz

Elkészítés:
Egy edénybe kb. fél liter vizet öntünk, és a fagyasztott borsót és kukoricát beletesszük, és felfőzzük. Egy másik edényben 3 bögre meleg vizet felforralunk. A harmadik edényben a rizst kevés olajon fehéredésig kevergetjük, majd a felforrt vizet ráöntjük a rizsre. Sózzuk, és befedjük fedővel.

Ha a borsóval és rizzsel felforrt a víz, leszűrjük, a zöldségeket hozzáadjuk a rizshez. Mire a rizs felszívja a vizet, addigra a borsó és a kukorica is megpuhul.
 
 
0 komment , kategória:  keményítő napra  
szénhidrát napra
  2010-07-12 12:29:06, hétfő
 
 



hozzávalók 4 főre

50 dkg liszt
2 tojás
20 dkg zsemlemorzsa
0,5 dl olaj
40 dkg kemény házi szilvalekvár
2 tk só (a főzővízbe)

elkészítés

A lisztből, a tojásokból, 2 dl víz és egy csipet só hozzáadásával kemény tésztát gyúrunk. 15-20 percig gyúrjuk, hogy jól ki legyen dolgozva a tészta.
Két részre osztjuk és tálkával letakarva 20 percig pihentetjük.
Amíg a tészta pihen, a zsemlemorzsát az olajon világos barnára pirítjuk (kb. 15 perc alatt).
A tésztát két részletben nagyon vékonyra, kb. 1 mm-re vastagságúra nyújtjuk. Két kb. 35x40 cm-es tésztalapot kapunk.
Amikor az egyik lapot kinyújtottuk, a felénk eső felére egyenlő közökben egy-egy teáskanálnyi szilvalekvárt teszünk, egymástól kb. 7 cm távolságra.
Ráhajtjuk a tészta másik felét és az ujjunkkal a lekvárkupacok körül lévő tésztát jól lenyomkodjuk.
Derelyevágóval feldaraboljuk. Egy ilyen tésztalapból 5x3, azaz 15 derelyénk lesz.
A feldarabolt tészta széleit villával körbenyomkodjuk, nehogy a lekvár kifolyjon belőle.
Amikor ezzel megvagyunk, jöhet a másik adag tészta.
Amíg a másik adag tésztával bajlódunk, egy nagy fazékban feltesszük a vizet forrni, amibe beleszórjuk a sót.
A derelyét 2-3 részletben kifőzzük, adagonként kb. 25 perc alatt fő meg.
Amikor kifőtt, beleforgatjuk a prézlibe. Ezt a műveletet lehetőleg egy nagy lábasban végezzük, hogy minden derelye jó prézlis legyen.
 
 
0 komment , kategória:  szénhidrát napra  
hétfő
  2010-07-12 10:19:15, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2010.06 2010. Július 2010.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 99 db bejegyzés
e év: 698 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 77
  • e Hét: 1752
  • e Hónap: 2744
  • e Év: 34473
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.