Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Uruguay - Ghána 1-1 (4:2)
  2010-07-02 20:57:47, péntek
 
  Uruguay - Ghána 1-1 (4:2)
Fokváros, Green Point Stadion.

Kezdőcsapatok:
Uruguay:
Muslera - Fucile, Victorino, Lugano, Pereira - Cavani, Arevalo Rios, Perez, Fernandez - Forlán, Suarez
Szövetségi kapitány: Oscar Tabarez
Bejutottak a legjobb 4 közé



Ghána:
Kingson - Sarpei, Mensah, Vorsah, Pantsil - Annan - Muntari, Boateng, Asamoah, Inkoom - Gyan
Szövetségi kapitány: Milovan Rajevac
Nem jutottak tovább





Ghána történelmet írhat, nem is akármilyet. Amennyiben a Fekete Csillagok legyőzik Uruguayt, úgy első afrikai csapatként juthatnak be a világbajnokság elődöntőjébe, ami - lévén a fekete kontinensen van a vébé - felérne szinte a végső győzelemmel.
Uruguay válogatottja nyerte az első két világbajnokságot, ám 1970. óta nem jártak az elődöntőben az uruk. Most azonban a papírforma a dél-amerikaiak sikerét vetíti előre: Diego Forlán és Lius Suarez a torna eddigi legeredményesebb csatárduóját alkotják, ketten együtt 5 találatnál járnak. Emellett a védelem is stabil lábakon áll, eddig egyetlen egyszer kapitulált a csapat, a Dél-Korea elleni nyolcaddöntőben. Kérdés, hogy a sérüléséből visszatérő Vorsah mennyire tudja majd hatástalanítani az Ajax támadóját.
A két válogatott közös múltjából nem tudunk csemegézni, ugyanis ez lesz az első összecsapás a két fél között. Bárki is jut tovább, nem lesz könnyű dolga az elődöntőben, ugyanis a legjobb négyben a brazil-verő Hollandia várja ellenfelét.
A mérkőzésre a fokvárosi Green Point Stadionban kerül sor, a sípot a portugál Olegario Benquerenca fújja majd.

3. PERC: Egy gyors uruguayi akció végén Forlán tette ki a labdát a jobb szélre Fernandeznek,a középpályás középre tekert, a laszti a keresztlécről kivágódott bedobásra
11. PERC: Suarez cselezte be magát a tizenhatoson belülre majd jobbal lőtt, Kingson fogta a szélről leadott löketet. Eddig összességében Uruguay szája íze szerint alakulnak a dolgok, Ghána egyelőre nem jelent veszélyt a kapura.
14. PERC: Forlán végezhetett el pontrúgást szinte ugyanonnan, most inkább az ötös magasságát vette célba, Kingson kijött a kapujából és rendkívül ügyetlenül az égbe bokszolt, a második felugrása sem sikerült jóra, de szerencséjére a játékvezető löké smiatt kifelé ítélt szabadrúgást.
VÉDÉS 26' Kingson, Ghána Csak mondani kellett! Suarez löketét tolta szögletre. Szidtuk a csapatokat, erre Suarez lőtt majdnem gólt. Egy bedobás után aludtak el a védők, az Ajax támadója kaőpura lőtt, Kingsonnak kellett nagyot nyújtóznia.



31. PERC: Mekkora ghánai helyzet! Amióta leszóltuk a felekt, pörög a meccs! Boateng lódult meg a jobb szélen, egy megkerülős csellel két védőt is átvágott, középre tett labdáját Gyan lőtte el kapásból, 20 centivel ha eltévesztette az alsó sarkot.
38. PERC: Érzékeny veszteség lehet ez Uruguaynak, Lugano nem "csak" a csapatkapitány, hanem a védelem vezére is egyben, hatalmas szerepe van abban, hogy Muslerának mindössze egyszer kellett kibányásznia a labdát a hálóból.
Ápolás 42' Fucile, Uruguay Lennmaradt a földön, lehet elvesztette az eszméletét. Fucile ugrott fel elfejelni a labdát, Inkoom beállt alá így az uruguayi átesett rajta, pár percre lentmaradt a gyepen, azonban már felállt, kérdés tudja-e folytatni.
45. PERC: Egy újabb hatalmas ghánai helyzet! Inkoom beadását Boateng ollózta kapura, nem sokkal lőtt fölé. Az utolsó negyedóra egyértelműen Ghánáé
GÓÓÓL 47' Muntari, Ghána Messziről lőtt a kapuba! Elsőre úgy tűnt, hogy Munteri középpályán történő forgolódása teljesen felesleges, erre balla jó 30 méterről kilőtte a rövid alsó sarkot, Muslera hiába vetődött, hatalmas gól, 0-1
48. PERC: Ez volt a félidő utolsó momentuma, 0-1-el fordulnak a felek.
Muntan gólja videón Link
Félidő:
A képlet egyszerű: a meccs eleje Uruguayé volt, de Forlánék nem lőttek gólt, a második fele Gháné, Muntari pedig betalált.
A valóságban persze nem mentek ilyen könnyen a dolgok, a 26. percig kellett várni az első igazán nagy helyzetre, amikor az egyik ghánai védőről a saját kapuja felé pattant Forlán szabadrúgása, Kingson azonban jó helyen állt, így fejjel védeni tudott. Jó fél óra kellett hozzá, hogy Ghána is felpörögjön, az afrikaiak egyre veszélyesebb akciókat vezettek. Gyan és Boateng is betalálhatott volna, erre azonban csak Muntari volt képes, a középpályás a játékrész zárásaként 30 méterről lőtt Muslera kapujába.

47. PERC: Ha Gyan egy kicsit higgadtabb... Három ghánai vihette a labdát két védőre, de a támadó belevezette a lasztit Victorinóba
GÓÓÓL 55' Forlán, Uruguay A tizenhatos sarkáról talált be a hosszúba A tizenhatos bal sarkától jöhetett a szabadrúgás, Forlán pedig jobbal a hosszú oldal felé tekert, ha Kingson nem lép be a sorfal mögé védhetett volna, így azonban bosszakondhat, 1-1!
Videó link Link
58. PERC: Gyan lőtt kapura a tizenhatos előteréből, Muslera védett nagyot!
67. PERC: Elmaradt egy tizenegyes? Perez birkózta le Boatenget a tizenhatoson belül, a portugál játékvezető azonban továbbot intett, de láttunk már ilyenért büntetőt.
70. PERC: Ismét bedobás után került helyzetbe Suarez, Kingson azonban a helyén volt és a kapu fölé tolta a labdát.
80. PERC: A meccs összképe alapján eddig Uruguay áll jobban, azonban az állás így is 1-1, lássuk ki jegyzi majd a döntő találatot
82. PERC: Egy gyors uruguayi akció végén Pereira passz helyett lőtt, rosszul tette... Nem sokkal később Fucile vette célba a kaput, Kingson ölelte magához a labdát.
84. PERC: Forlán kapott elsőre jónak tűnő kiugratást, de hosszú lett a labda, ráadásul mintha a játékvezető les címén megakasztotta volna az akciót, bár ez csak feltételezés, mert a partjelzőt nem merték mutatni, les meg nem volt
93. PERC: Vége a rendes játékidőnek, következhet a hosszabbítás!

Hosszabbítás
Ápolás 97' Mensah, Ghána Torkon könyökölték.
98. PERC: Most is lehetett volna büntetőt fújni, Scotti kezében akadt el Gyan lövése, plusz Gyant is felrúgta, a támadót még mindig ápolni kell.
Ápolás 102' Sarpei, Ghána Suarez esett rá a térdére
106. PERC: Vége a hosszabbítás első félidejének, a ráadásban eddig nem láthattunk gólt
114. PERC: Forlán vette le a labdát a tizenhatoson belül, megnézte a felső sarkot és ballal lőtt, de szélesre szabta a löketet.
118. PERC: Egy hatalmas bedobás után Boateng fejelhetett közelről, de mellé bólintott.
PIROS LAP 121'Suarez, Uruguay Kézzel ütötte ki a labdát a gólvonalról
TIZENEGYES 122'Gyan, GhánaA lécre lőtte! Ezek a jelenetek..
Rosszúl lőtt büntető 11es
Videó link Link
. Az utolsó percekben előbb az egyik dél-amerikai védő mentett a gólvonalon Appiah közeli lövésénél, majd Asamoah fejesét Suarez kézzel ütötte ki, amiért a játékvezető piros lapot adott és büntetőt ítélt. Gyan állt a labda mögé, azonban a lécet találta el, így vége lett a hosszabbításnak, jöhetnek a büntetők!
11-esek lövése
Forlán lövi az elsőt: Magabiztosan belőtte, 1-0!
Gyan bevállalós, ő áll oda elsőként ghánai oldalról: bevarrta a felsőbe, 1-1!
Victorino: ő is bevágta, 2-1!
Appiah, a ghánai legenda: Muslera beleért, de bement, 2-2!
Scotti, Uruguay: a kapus helyére lőtt, 3-2!
Mensah, a ghánai csapatkapitány hibázik először, Muslera fogta a gyengécske büntető, 3-2!
Pereira is elrontotta, fölé bombázott, 3-2!
Adiyiah lövését fogta Muslera, 3-2!

Abreu minden rutinjával emelte a hálóba, 4-2-vel Uruguay jutott az elődöntőbe, 1970. óta először
Uruguay - Ghána 11 esek lövése Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2010-07-03 01:01:51
feltöltő: maroka
nézettség: 1365
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Uruguay, Ghána, 11, esek, lövése,
kategória: sport
leírás: Uruguay a 11esek párbajban 4:2 erdménnyel a legjobb 4 között a 2010 VB-én [m14]

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!



Összefoglaló: Hihetetlen drámán vagyunk túl...
Az első felvonásban sokáig Uruguaynak állt a zászló, ehhez képest Muntari egy távoli bombával megszerezte a vezetést Ghánának. Fordulás után simét Uruguay vette magához a kezdeményezést, melynek az 55. percben lett meg az eredménye: Forlán egy szabadrúgást tekert a kapu hosszú oldalába, bár Kingson foghatta volna, ha nem mozdul el a másik riányba a lövés pillanatában.
A rendes játékidőben nem született meg a döntés, így következhetett a hosszabbítás, melynek egészen a végéig kellett várni az érdemi eseményekre: Pantsil szabadrúgása után Appiah lőhetett közelről, a gólvonalon blokkolták a kíséreltét, majd Asamoah fejelhetett, Suarez azonban kézzel kiütötte a gólvonalról, a játékvezető piros lapot kapott és büntetőt ítélt. A labda mögé Gyan lépett oda, de a magabiztosságáról híres támadó a lécre bombázott, jöhettek a büntetők.
Gyan hatalmas lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot, amikor belőtte az első ghánai próbálkozást, később azonban Muslera Mensah és Adiyiah lövését is hatástalanította, és mivel a túloldalon senki nem hibázott, így Uruguay jutott a legjobb négy közé, ahol Hollandia lesz az ellenfele.

Képek az alábbi linken
Link
Telesport képek
Link

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Marwijk bulizni hívott, Dunga
  2010-07-02 20:52:06, péntek
 
  Marwijk bulizni hívott, Dunga távozik

A hollandok szövetségi kapitánya "ereszd el a hajamat" hirdetett a brazilok legyőzését követően.
Ahogyan élő közvetítésünkben már beszámoltunk róla, Hollandia 2-1-re legyőzte Brazíliát a dél-afrikai labdarúgó világbajnokságon. A következőkben a két szövetségi kapitány meccs utáni nyilatkozatát idézzük:
Bert van Marwijk, a hollandok szövetségi kapitánya:
"Az első húsz percben boldog voltam, hogy csak 1-0-ra vezettek a brazilok, s azt mondtam segítőmnek, Frank de Boernak, hogy még mindig van esélyünk. A második félidőben megmutattuk, hogy mennyire jók vagyunk. Ma este bulizunk egy hatalmasat, aztán folytatjuk a munkát és újra küzdeni fogunk."
Dunga, a brazilok szövetségi kapitánya:
"Mindannyian nagyon szomorúak vagyunk, egyszerűen nem erre számítottunk. Képtelenek voltunk arra, hogy megtartsuk az első félidőben elkapott ritmust és a második játékrészben is hasonlóan futballozzunk."
Dunga a mérkőzést követően bejelentette, hogy távozik a brazil válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. Ez nem meglepetés, hiszen a vb előtt már jelezte, a világesemény után már nem vállalja a csapat irányítását.

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Kékpántlika verseny
  2010-07-02 19:32:17, péntek
 
  Kékpántlika gyerekek vitorlás versenye

Kékpántlika 2008 - H2O Magazin
Videó link
Link

2. Kékpántlika Ifjúsági Távolsági Verseny
Link
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
42. Kékszalag 2010. július 2-4
  2010-07-02 18:59:32, péntek
 
  42. Kékszalag 2010. július 2-4.

A ,,Kékszalag" verseny a legnagyobb hagyománnyal rendelkező tókerülő vitorlásverseny a Balatonon, az első versenyt 1934-ben rendezték.
Útvonala: Balatonfüred - Balatonkenese - Tihany - Keszthely - Balatonfüred, távja kb. 160 km.
A második világháború óta a verseny kétévente került megrendezésre, a Magyar Vitorlás Szövetség döntése értelmében a balatoni szalagversenyek ezentúl minden évben ,,Kékszalag" elnevezéssel kerülnek kiírásra.



A máig is érvényes rekordot 1955-ben futotta Németh István és csapata - a Nemere II. nevű 75-ös cirkálóval 10 óra 55 perc alatt kerülték meg a Balatont. .A legeredményesebb versenyző Litkey Farkas, aki 2000 óta minden évben elsőként futott be a célba

Bólyalista az alábbi linken
Link



 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Hollandia - Brazília 2-1
  2010-07-02 18:19:04, péntek
 
  Hollandia - Brazília 2-1
Nelson Mandela Bay, Port Elizabeth, 30 000 néző

Kezdőcsapatok:
Hollandia:
Stekelenburg - Van Der Wiel, Heitinga, Ooijer, Van Bronckhorst - Van Bommel, De Jong, Sneijder, - Robben - Van Persie, Kuyt. Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk
Bejutottak a legjobb 4 közé

Brazília:
Julio Cesar - Maicon, Lucio, Juan, Bastos, Daniel Alves - Felipe Melo, Gilberto Silva - Kaka - Luis Fabiano, Robinho. Szövetségi kapitány: Dunga
Nem jutottak tovább





Hollandia először mutathatja meg nagycsapat ellen ezen a világbajnokságon, hogy vajon valóban a végső esélyesek között tartják-e, tartották-e számon. Nincs tovább mellébeszélés, félgőzös játék, itt bizony az egyik nagyágyú elbúcsúzik.
Eddig háromszor találkoztak a felek világbajnokságon, de mind a három emlékezetsere sikeredett. 1974-ben 2-0-ra győztek a hollandok (Neeskens és Cruyff volt a gólszerző), 1994-ben viszont a brazilok nyertek 3-2-re, hogy aztán 1998-ban 1-1-re végezzenek. 1994-ban Bergkamp és Winter, valamint Bebeto, Romario és Branco voltak a gólszerzők. 1998-ban 11-esekkel 4-2-re a brazilok győztek, a rendes játékidőben Kluivert és Ronaldo szerezték a gólokat.
Ez a meccs teljesen más lesz, mint a korábbiak, párhuzamokat felesleges keresni, hiszen mindkét csapatban olyan sztárok szerepelnek, akik bármikor, bármit képesek előhúzni a zsebükből. Sneijder, Van Persie, Robben az egyik, Kaka, Luis Fabiano, Lució a másik oldalon, de akár felsorolhattuk volna mind a 22 játékost.
Hollandia 23 mérkőzés óta nem szenvedett vereséget, legutóbb 2008 szeptemberében Ausztrália volt képes legyőzni őket, míg a brazilok 10 meccs óta veretlenek, 2009 októberében Bolíviában kaptak ki Dungáék.
A játékvezető a japán Yuichi Nishimura lesz

3. PERC: A holland kapitány legnagyobb sikere a Feyenoorddal elhódított UEFA-kupa volt, 2002-ből. Dunga 2006 óta a brazilok kapitánya, előtte egyetlen csapatnál sem edzősködött.
8. PERC: A két csapat eddig 9 alkalommal találkozott egymással, 3 esetben a brazilok, 2 alkalommal a hollandok győztek.
GÓÓÓL 10' Robinho, Brazília Felipe Melo csodapasszát lőtte a kapuba Felipe Melo fantasztikus passz adott Robinhónak. A kezdőkörből passzolta a labdát üres területre, Robinhót pedig senki sem kísérte, egyedül Robben próbált közbeavatkozni. Felipe Melo alighanem a vébé eddigi legjobb kiugratását követte el. Nem bánja. 0-1!
VÉDÉS 12' Julio Cesar Kuyt lövését tolta szögletre.
15. PERC: Robinho második gólját szerezte a világbajnokságon. Elano is kétgólos a brazilok részéről, de ő nem játszhat sérülése miatt.
Videó link Link
20. PERC: A brazilok azért brazilok, mert minden mérkőzésükön más és más tényezők miatt győznek. Nincs ez eddig másként ezen a mérkőzésen sem, holott azért még hátravan 70 perc. Parádés volt Felipe Melo kiugratása, a torinói szurkolók valószínű felteszik maguknak a kérdést, a Juventusban vajon miért nem sikerült ehhez hasonló passzokat adnia. A hollandok eddig nem tudtak veszélyes helyzetet kialakítani, a dél-amerikaiak pedig már taktikázhatnak is a korai góljuk miatt
31. PERC: Káprázatos brazil támadás! Robinho öt cselt is meg tudott oldani a bal oldalon, végül estében adta tovább, hogy aztán sarokkal kerüljön Kaka elé a labda, ő pedig amolyan Messi-módra eltekerte a bal sarok felé, de Stekelenburg nagy bravúrral mentett szögletre. Foci a javából!
VÉDÉS 32' StekelenburgKaka lövését tolta szögletre
34. PERC: Nagyon jól játszanak a brazilok, egy-egy megindulásuk életveszélyes, és Kaka is nagyon él - utóbbi mindenki számára jó hír.
45. PERC: Egy perc lesz a hosszabbítás. Robben közben a kapura vezette volna a labdát, de öten állták körbe. Az ellentámadás végén Maicon lőtt az oldalhálóba
45+1. PERC: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!
A szünetben lesz dolga Marwijk kapitánynak, különösen azt kell elmagyaráznia a fiainak, hogy a támadásokhoz illik felzárkózni, ellenkező esetben az egy vagy két támadó nem tud kibontakozni a stabilan álló brazil védőkkel szemben. Ők ugyanis egyből visszazárnak, gyakran három ember támadja meg Robbent vagy Van Persiet és Kuyt-et.
Ha ebben tud változtatni Hollandia, még nem mondhatjuk lefutottnak a találkozót

50. PERC: Érdekes, hogy az összes, jelenleg a pályán lévő holland játékos begyűjtött már sárgát a világbajnokságon
52. PERC: Nagyszerűen passzolgatnak a brazilok, miközben Bastos elsuhant Robben előtt, aki elesett. Nem ért hozzá Bastos, igaz, utóbbi a labdát sem találta el. Szabadrúgás következett a hollandok javára.
GÓÓÓL 53' Sneijder Beívelte a labdát, Julio Cesar melléütött Igen szerencsés góllal egyenlített Hollandia. A szabadrúgás után Sneijder beívelésébe nem ért bele holland, ugyanakkor Julio Cesar és Felipe Melo egymást zavarta, amikor mindketten felugrottak. A labda egy kicsit megpattant Melo fején, de a gól Sneijder "érdeme". 1-1, váratlan fordulat, ahogy szokták mondani.
Videó link Link
ITT A HIBA, A MEG NEM ÉRTÉS, AMELY A GÓLT EREDMÉNYEZTE:



61. PERC: A hollandok láthatóan megnyugodtak, és ezt nem is csodáljuk, visszajöttek a reményeik. Dani Alves közben messziről lőtt, de célt tévesztett.
GÓÓÓL 68' Sneijder, Hollandia A szöglet után fejelt a kapuba Juan úgy mentett szögletre Robben elől, hogy akár bedobásra is passzolhatta volna a labdát. Mindenesetre a szögletet Robben lőtte középre, Kuyt megcsúsztatta, Sneijder pedig a kapuba fejelte a labdát. Szép találat volt, gondban a brazilok! 2-1!
Videó link Link
72. PERC: Most már a hollandok taktikázhatnak, de Sneijdert továbbra is viszi előre a szíve. A brazilok még nem kaptak két gólt egy meccsen ezen a világbajnokságon
PIROS LAP 73' Felipe Melo, Brazília Megtaposta Robbent. Jogos
Videó link Link



82. PERC: Egyik szöglet veszélyesebb volt, mint a másik. A mésodiknál a holland védők mentettek, a harmadiknál Stekelenburg fogott nagyot. Kevesebb mint tíz perc van hátra.
83. PERC: Juan közben nem tudott úrrá lenni a helyzeten, nem értette meg magát Julio Cesarral. Majdnem baj lett belőle, de végül csak holland bedobás.
94. PERC: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, BRAZÍLIA KIESETT
Összefoglaló:
Hollandia nagy brazil hibák után szerezte meg a győzelmet. Ezt mondhatjuk igazságtalanságnak éppúgy, mint a labdarúgás nagy igazságának és törvényszerűségének. A brazilok a vezetésükig, és azt követően is jobban játszottak, de meghaltak a szépségben.
Az első holland gól előtt Robben nagyot színészkedett, sokan ezért nem szeretik őt, mindenesetre a szabálytalanság felesleges volt, elkerülhető. Sneijder beadása után ráadásul Felipe Melo, aki ezúttal juventusos formáját idézte, nem értette meg magát a brazil kapussal, ez a hiba pedig végzetesnek bizonyult.
Különösen buta volt a második gól, amely előtt Juan teljesen ártalmatlan szituációban mentett szögletre. Sneijder sem fejesgóljairól híres, ez is elgondolkodtató.
Mint ahogy az is, hogy Felipe Melo miért taposta meg a folyton önmagát dobáló Robbent.
A brazilok az emberhátrány után akartak, mentek előre, de nem tudták begyötörni a második gólt, ezzel pedig elbúcsúztak Dél-Afrikától.
Hollnadia 2:1 Brazilia gólok Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2010-07-02 20:03:40
feltöltő: maroka
nézettség: 924
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Hollnadia, 2:1, Brazilia, gólok,
kategória: sport
leírás: Hollnadia 2:1 Brazilia


URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!



Hollandia 24. meccsén is veretlen maradt és várhatja az Uruguay-Ghána meccs győztesét.

Képek az alábbi linken
Link
Telesport képtár
Link

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Gigi csodásan szép képe
  2010-07-02 17:19:27, péntek
 
  Gigi csodásan szép képe




Köszi szépen
 
 
1 komment , kategória:  érdekes képek  
Ilyen gyönyörű nap van ma
  2010-07-02 10:10:16, péntek
 
  Ilyen gyönyörű nap van ma




Végre itt a strand és nyaralási idő
 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2010.06 2010. Július 2010.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 334 db bejegyzés
e év: 3087 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1757
  • e Hét: 13387
  • e Hónap: 46541
  • e Év: 280288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.