Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Gyümölcsös tál, látogatóimnak
  2010-07-20 23:52:30, kedd
 
  Gyümölcsös tál a látogatóimnak

.....


Egészségetekre.
 
 
1 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Hajnali harmat
  2010-07-20 23:29:30, kedd
 
  Szia Maroka elhoztam neked a mai versemet és ezzel kívánok jó éjt. puszi., Erzsébet

Hajnali harmat

*******************

Felkel a nap ma is, nem késik útja,
vidáman rám nevet, s tovább ballag.
Énekes madarak hajnali dala
kórusban csilingel ablakom alatt.

Ébredek én is a szikrázó nappal,
újkori nyárnak izzó sugarával.
Vándorfelhő ékes hófehér fodra,
felettem kúszik, s elsuhan tova.

Magyarhon a tiszta kéklő ég alatt,
átölelsz engem úgy, mint felhőt a nap.
S én földhöz ragadt hűséges szolga,
járom békességben kietlen utad.

Mert keresem a megbékélés napját,
a szeretetnek kimondatlan szavát!
Köröttem izzó levegőben, hitvány
gyülölet sodródik büszkén, szó alá.

Fuldokló nemzetté lett már a magyar,
mert a szépséget hiába kutatja.
Szegénység fedi, mint mezőt a harmat,
mely csak az éjben él, elszáll a nappal.

Ébredni kellene már-szólok halkan,
áporodott vágyam csak szívem hallja.
Léptem suhan, majd elnyeli a harmat,
fel az égre száll a hajnali sóhaj.

Ez vagyok én, az álmodozó magyar,
ki tenni nem tud semmit:-vagy nem akar?
Révedezik szemem ha borús hajnal
köszönt rám, s künn a csillogó harmat.

Ő jön, s teszi mindennap a dolgát,
vihartól elbújik, száraz a határ.
S ez vagyok én is, és minden szolgád,
elbújik a szegénység kínja alá.

Kicsiny magyar Hazám, sárkányok húzzák,
nincstelenség sötét sűrű hálóját.
Köréd tekeredik, s néped fojtja,
halk sóhajok fel az Istenhez szólnak.

De tenni, miért nem akar már senki,
a hamis szabadságot megszüntetni!
Felhő alól a napot előhozni,
s a szót soha nem elveszejteni!

Nagy Erzsébet
Szarvas

 
 
0 komment , kategória:  versek  
Választottak a szurkolók is: .
  2010-07-20 20:42:14, kedd
 
  Választottak a szurkolók is: a vébé álomcsapata

Az aranyérmes spanyol csapatból hatan is bekerültek a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) honlapján választó szurkolók világbajnoki álomcsapatába.
A 736 résztvevő játékos közül David Villa kapta a legtöbb szavazatot,
...... .....


a voksok 61,33 százalékát -; a Barcelonához szerződött támadó a világbajnok válogatott nyolc góljából ötöt szerzett. Mögötte a holland Wesley Sneijder végzett 60,60 százalékkal.

A spanyol Sergio Ramos és a brazil Maicon személyében két jobb oldali védő is bekerült a legjobb 11 közé. A szurkolók All Star csapata:
Kapus:
Iker Casillas (Spanyolország)
Minössze két gólt kapott a vb-n, a csoportkörben a svájci Gelson Fernandes, illetve a chilei Rodrigo Millar járt ki az eszén. A kieséses szakaszban valóságos falat húzott a kapuja elé, Paraguay ellen büntetőt hárított, és a döntőben is volt egy hatalmas védése. Ki tudja, mi történik, ha gól nélküli állásnál nem hárítja lábbal Arjen Robben ziccerét.

Védők
- Philipp Lahm (Németország)
A Bayern München jobbhátvédje kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott, ráadásul csapatkapitányként vezére volt a fiatal német válogatottnak, pályán belül és kívül egyaránt. Hátul biztos pont volt, középen is gyakorta besegített a védekezésbe, több ígéretes lövést blokkolt. A védőmunkája mellett gyakorta lépett fel a támadásokhoz, neki is köszönhető, hogy a németek sok gólt szereztek jobb oldaláról induló akciókból.
- Gerard Piqué (Spanyolország)
Tanárian futballozott a spanyol védelem közepén. Földön és levegőben is átjátszhatatlan volt, nagy része van abban, hogy a spanyolok csak két gólt kaptak a dél-afrikai tornán. A megszerzett labdákat jól játszotta meg, 85 százalékban jó helyre, azaz társhoz passzol. Az ellenfelek kapujától két alkalommal találta el, gólt nem szerzett.
- Carles Puyol (Spanyolország)
Piqué ikerpárjának, klubtárához hasonló erényeket csillogtató Puyolnak is biztos helye van a álomcsapatban, főleg azután, hogy győztes gólt szerzett a németek elleni elődöntőben. Kiemelendő, hogy hét meccsen mindössze hatszor szabálytalankodott - illetve hétszer, jóllehet, Arjen Robben lerántását a döntő bírája nem szúrta ki.
- Giovanni van Bronckhorst (Hollandia)
A válogatottól a világbajnokság után elbúcsúzó holland játékos szerezte a dél-afrikai torna legszebb gólját: a bal oldalról, komoly távolságból védhetetlenül bombázott a bal felső sarokba az uruguayiak elleni elődöntőben. Érett kora ellenére sokat dolgozott a pálya bal oldalán, hét mérkőzésen 70 kilométernél is többet futott, a védőfeladatai mellett a támadásokból is kivette a részét, igaz, 15 beadásából mindössze hat volt jó

Középpályások:
- Thomas Müller (Németország)
A tavalyelőtti évadban még többnyire a Bayern München amatőrcsapatát erősítő szélső már az előző klubszezonban is igazolta kivételes tehetségét, de a vb-n robbant be igazán az élvonalba. Hat mérkőzésen ötször találta el a kaput, és ezekből kivétel nélkül gól született, további három találatot pedig előkészített. Aranycipő lett a jutalma.
- Bastian Schweinsteiger (Németország)
Schweinsteiger volt a motorja és az elsőszámú vezére a bronzéremmel záró német csikócsapatnak. A pálya minden négyzetcentiméteren feltűnt, rengeteg labdát szerzett, és a támadásokból is kivette a részét, a távoli lövéseiből azonban kevesebbet láttunk, igaz, egy ilyen után gólt szereztek a németek a harmadik helyről döntő meccsen. A világbajnokság legszebb megmozdulása is a nevéhez fűződik, nyilván az argentinok is nehezen felejtik el, hogy bolondot csinált belőlük a negyeddöntős találkozón.
- Xavi (Spanyolország)
Talán haloványabb volt, mint a két évvel ezelőtti Eb-n, amelynek legjobb játékosa lett, ezzel együtt kulcsszerepet játszott a diadalban. Kiválóan mozgatta a csapatot, biztos helyen volt nála a labda, és rendre is jól is játszotta meg. A futómennyiségére sem lehet panasz, a világbajnokság során csaknem a maratoni táv dupláját teljesítette.
- Wesley Sneijder (Hollandia)
A világbajnokság egyik legjobb játékosa volt. Azt túlzás lenne azt állítani, hogy egyedül, a hátán cipelte be a holland válogatottat a döntőbe, de az tény, hogy az Oranje nélküle nem jutott volna ilyen messzire. Az Interrel triplázó középpályás végig agilisen és nagy kedvvel futballozott, jól állt neki a vezérszerep, és vezérhez méltón sokat vállalt magára, 27-szer lőtt kapura, és öt találatával holtversenyben a vb-góllövőlista élén zárt

Csatárok:
- Diego Forlán (Uruguay)
A FIFA a világbajnokság legprímább játékosának választotta az uruguayiak gólerős támadóját, és a döntéssel aligha lehet vitába szállni. Az Atléticó Madridot Európa Liga-győzelemre vezető Forlán nem csupán a legeredményesebb játékosa (öt góllal zárt) volt a végül negyedik Uruguaynak, hanem a lelke és az esze egyszerre. A pontrúgások többségét ő végezte el, szinte az összes akcióban benne volt, sérülten sem hagyta cserben a csapatát, fogát összeszorítva küzdött, lelkesítette és hajtotta csapattársait.

- David Villa (Spanyolország)
A vb-k történetének legeredményesebb spanyol játékosa Dél-Afrikában csapata egyik legjobbja és legaktívabb labdarúgója volt. 32-szer próbálkozott kapura lövéssel, távolról is veszélyes volt, és igyekezetének köszönhetően - többedmagával - góllövőlista élén zárt, miután Honduras ellen duplázott, Chile-nek is betalált, a kieséses szakaszban pedig elsősorban neki volt köszönhető, hogy Spanyolország kiverte Portugáliát és Paraguayt.

Szurkolói csapat



Saját szerkesztésű kép
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Aranyérmes férfi öttusaváltó
  2010-07-20 20:30:24, kedd
 
  Aranyérmes a magyar férfi öttusaváltó





A nők után a férfiak sem találtak legyőzőre a debreceni Európa-bajnokság váltóversenyében.
A magyar csapat


Marosi Ádám, Németh Róbert, Kasza Róbert
összeállításban szerezte meg az aranyérmet a kontinenstorna keddi zárónapján.
A mieink visszafogott kezdés után jó hajrával megnyerték a vívást, majd másodikok lettek a 3x100 méteres úszásban, ezzel két szám után az élen álltak. A lovaglásban aztán némileg felzárkóztak rájuk a csehek, a litvánok és az ukránok.
Mégis, a 3x2000 méteres, lövészetekkel megszakított futást is elsőként kezdhették meg a magyarok, igaz, korántsem jelentős - 8, 14, illetve 20 másodperces - előnyökkel. Végül a hazai csapat nagyszerű teljesítménnyel, magabiztosan győzött a viadalon.
Az eredményhirdetés előtt Marosi Ádám köszönte meg a közönségnek a hatnapos buzdítást, szabadkozott a férfi egyéni versenyben elmaradt eredmények miatt, egyúttal örömét fejezte ki, hogy ezzel a keddi győzelemmel a magyar öttusa múltjához méltó eredményt sikerült elérniük.
A váltóverseny második helyén az ötödik pozícióból felfutó lengyelek, a harmadikon a litvánok végeztek.
Az Európa-bajnokság éremtáblázatán Magyarország a második helyen végzett. Aranyérmet nyert a férfi és a női váltó, míg a nők csapatversenyében egy ezüst jutott a mieinknek

Az éremtáblázat:
1. Németország (2 arany, 2 ezüst, 1 bronz)
2. Magyarország (2 arany, 1 ezüst)
3. Csehország (1 arany, 1 ezüst)
4. Franciaország (1 arany)
5. Nagy-Britannia és Lengyelország (1 ezüst, 1 bronz)
6. Litvánia (3 bronz

 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Én egy boszi vagyok
  2010-07-20 17:06:54, kedd
 
  Ning Network Creator lesz a jelenlegi Ning.com helyett.



Nemrég jelentették be, hogy mi lesz gördülő három új árazási tervek a Ning.com helyett JÚLIUSBAN és FOKOZATOSAN KIVONJÁK AZ INGYENES SZOLGÁLTATÁSOKAT
Ebből SAJNOS az következik, hogy megszüntetik a hálózatomat.

Én egy boszi vagyok
...... ........... ...........


Nekem van egy hátsó rossz érzésem
Valaki, valakik blöffölnek a Ning nevével. Baromi nagy haszonra akarnak szert tenni, azzal, hogy a Ning hálózatokat átalakítják - Ning Network Creator - és ezért PÉNZT KÉRNEK
Vérszemet kaptak azon, hogy világszerte rengeteg hálózat jött létre.
Az is elképzelhető, hogy a blöffölőknek semmilyen kapcsolatuk nincs a Ning.com világhálózattal. Sajnos Én egy bűncselekmény kialakulását látom.
Szerintem miután a hálózat tulajdonosok a 3 csomag közül valamelyiket megveszik, utána is
a meglévő Ning hálózatok maradnak a jelenlegi formában





Válaszok
Kedves Maroka!
Nem tudom de elképzelhető ,hogy jók a megérzéseid.
Sajnálom ,de a döntésedet mindenki megérti!
Majd találkozunk más oldalakon. Dr. Marika





szia Maroka ez az én kedvenc boszim puszi. a leveledre itt válaszolok, hát nem igazán tiszta, hiszen kapunk éppen elég kitalált mesét jövedelemről stb reávonatkozó dolláros tagdíjról amely legtöbbször mese, a jövedelem elmarad a tagdíj elszáll. Nem nevezem meg az oldalt, de 400 forintos tagdij kifizetésre kerül 100-200 ember mondván ki lehet bírni. Szerinted ha beszorzod reális összeg jön ki amely megfelel az emlitett dollárnak. hm, és mi hogyan tudjuk követni, hogy hány tag mennyit fizet. Igen végül is alkalom a nagy falatra igaz évente egyszer, de jól jön. Ma már mindent fel lehet vinni a hálóra, minden praktikát ki lehet okoskodni. Ekkora távolságra nem nehéz esti mesét mondani. Kíváncsi leszek kivárjuk, hogy vajon és törölnek-e. A iwin is ment egyfajta törlési akció, de a gépház lefújta, biztosan találkoztál vele. Tehát vannak pihent agyú lények akik élvezik az efajta bulit és vannak akik még szeretnének hasznot is látni belőle. Hogy a második esetnél kinek van igaza nem tudom megítélni a mi szegénységtől roskadozó hazánkban nehéz megvetni az ügyeskedőt, de elfogadni is, mert a másik szegényet rabolja. Hát erről sokat lehetne filozofálni, én nem fizetek ezt tudom eleget fizetek a kiadóknak, igaz kötet formájában visszakapom duplán, de akkor ki kell fizetnem. Kellemes legyen a napod és majd meglátjuk mi lesz
puszi. Erzsébet




Folytatva a gondolatmenetet.
Hálózat tulajdonosok kötelezik a tagokat, tagsági díj fizetésére.
Ez viszont TÖRVÉNYBE ütközik. Ha valaki megvesz az Interneten egy tárhelyet, MAGÁNÜGYE. Hogy mire használja az is egyéni döntés. Amennyiben BARÁTI oldalt alakít ki és regisztrálni kell a belépő tagoknak, TŐLÜK nem kérhetnek tagsági díjat.




Drága Marokám!!
Én úgy gondolom, hogy a fizetőssé tett oldalakkal biztosítják be magukat, az az belőle befolyt összegből finanszírozzák a kiadásaikat. Nem gondolnám, hogy egy ekkora hálózat mint a Ning, fel merik vállalni a hamis szerződéseket!! Bár soha nem lehet tudni!!!Sajnálom, de megértelek és elfogadom a meglátásodat, valószínű én is így döntenék ebben az esetben. Szerencsére van még oldal, ahol együtt lehetünk illetve, a Net baráti körünk működik!!! Marika





Kedves Maroka!
Nem tudom de elképzelhető ,hogy jók a megérzéseid.
Sajnálom ,de a döntésedet mindenki megérti!
Majd találkozunk más oldalakon. dr Molnar Maria
 
 
1 komment , kategória:  Közösségi oldalak  
Marylon kedves üzenete
  2010-07-20 09:31:00, kedd
 
  DRÁGA MAROKA!!!!!!
NAGYON SAJNÁLOM HOGY MEG SZŰNIK AZ OLDAL!
Rengetek munkád és időd fekszik benne, na és nem utolsó sorban a szereteted, mellyel kényeztettél bennünket!!!!
Megkaptam a leveled......elolvastam és megértelek!!!!
Köszönöm szépen a madártejet....... én nagyon szeretem, bár régen készítettem, valahogy feledésbe merült!!!!
Puszzzzzzzzantalak, jó éjszakát és szép álmokat.....!!!
Mindent nagyon köszönök......:)Vassné, Marika



...... ........... ........... ..............


Én is végtelenül sajnálom, hogy a Mi kis családi oldalunk megszünik.

 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól elismerés  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2010.06 2010. Július 2010.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 334 db bejegyzés
e év: 3087 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 193
  • e Hét: 11823
  • e Hónap: 44977
  • e Év: 278724
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.