Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
spenótos lasagne
  2010-08-11 15:25:26, szerda
 
 



hozzávalók 4 főre
60 dkg spenót
2 db kis vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 ek olaj
20 dkg tejszínes sajtkrém
1 cs lasagne lap

bors
szerecsendió

Besamelhez:
vaj
liszt
tej

Sütőtál kikenéséhez:
vaj

elkészítés

A spenótleveleket forrásban lévő vízben 5 percig főzzük, leszűrjük, botmixerrel pépesítjük.
A vajból, lisztből és forró tejből besamelt készítünk.
A vöröshagymát és fokhagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a sajtkrémet, a spenótot, sót, borsot és szerecsendiót, és a besamelből 4-5 kanállal.
Tűzálló tálat kivajazunk, a lebbencstészta harmadát beletesszük, majd a krém harmadát rákenjük. A másik két réteggel is így járunk el. Az utolsó réteg tészta legyen.
A maradék besamellel leöntjük, és 40-45 perc alatt készre sütjük.
sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 25x25 cm
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
spenótos rakott krumpli
  2010-08-11 15:20:27, szerda
 
 


hozzávalók 6 főre
1 kg burgonya
60 dkg spenót (akár mirelit)
60 - 70 dkg szálkátlan halfilé, itt tilápia (akár mirelit)
1 fél fej nagyobb vagy egy kisebb hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tk szerecsendió
só, bors
15 - 20 dkg reszelt sajt

A besamelhez:
80 g vaj
60 g liszt
450 ml tej

bors
fél tk őrölt szerecsendió

elkészítés

Megpucoljuk a burgonyát és tepsibe szeleteljük fél centi vastagra vágva. Annyi burgonyát pucoljunk, hogy a tepsi alját 2-4 centi vastagon fedje. Locsoljuk meg (olíva)olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd öntsünk alá kb. egy dl vizet. Fedjük le alufóliával és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük/ pároljuk meg.
Közben készítsük el a többit. A spenótot (ha mirelit) olvasszuk és jól nyomkodjuk ki. Olajon fonnyasszuk meg a hagymát, amikor kész dobjuk rá pár másodpercre a fokhagymát. Jöhet a spenót. Forgassuk össze, majd szórjuk meg szerecsendióval. Tegyük félre hűlni.
Készítsük el a besamelt. Olvasszuk meg a vajat, forrósítsuk benne habosra a lisztet, de ne pirítsuk, majd FORRÓ tejjel öntsük fel és kevergetve főzzük sűrűre. Fűszerezzük, és jól sózzuk - jobban, mint kívánnánk -, mert ez adja majd a sós íz jó részét az ételhez.
Vegyük ki a burgonyát a sütőből, halmozzuk rá a spenótot, fektessük rá a halfiléket (az enyém még ekkor is jeges volt), majd öntsük nyakon a szósszal. Szórjuk meg reszelt sajttal, toljuk vissza a sütőbe és addig süssük, amíg a sajt szép piros nem lesz. (Kb. fél óra.)
sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 38x30 cm
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2010.07 2010. Augusztus 2010.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 53 db bejegyzés
e év: 698 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 292
  • e Hét: 1967
  • e Hónap: 2959
  • e Év: 34688
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.