Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Ma éjszaka csillaghullás lesz
  2010-08-12 20:29:14, csütörtök
 
  forrás: gondola.hu

Csillaghullás!
Csillaghullásos évek mögöttünk. Ha jó helyről figyeltünk, kilobbant és földbe csapódott több poltikus-meteorit.
2010. augusztus 11. 10:18

Holnap! Optikai segédeszköz sem kell hozzá. A Perseidák évi kitörése - tiszta égbolt esetén - 20 órától másnap reggel 9-ig élvezhető. Sziporkázik majd az égbolt. Ha jó helyről figyelünk. Kerüljünk minél messzebb a zavaró fényforrásoktól!

Csillaghullásos évek mögöttünk. Ha jó helyről figyeltünk, kilobbant és földbe csapódott több poltikus-meteorit. Nem mindegyikük bukása sikerült látványosra. Nem járt akkora fénnyel, mint a február 28-i ,,tűzgömb" a magyar égbolt felett. Az a becsapódó meteorit, amelynek darabkáit Kassa mellett találták meg egy nemzetközi csapat: cseh, szlovák és magyar kutatók.

A legnagyobb csóvát talán a legutóbbi lemondás vetette. A tavaly márciusi politikai meteorit-becsapódás. E pol-meteorit tudományos elnevezése: ,,Médiapojáca". Az ex elnök-pojáca politikai maradványait az óta is többen keresik. Többen, de nem elegen. Lehet, hogy nemzetközi csapat?! Egy verstöredéket ajánlunk figyelmükbe:



Ne várd a hullócsillagot,
ha földet ér, nem ragyog.

Majd pontosan hat éve alig láthatócsóvát húzva maga után csapódott földbe a Viktort verő premier. Darabjait ne keressék. A Kárpát-medence rétora egyben maradt. Nem csak hogy kinézte, hova csapódjon, de a terepet is előkészítette. Több tízmilliós javadalmazás-puffer védte épségét. Utazó nagykövet címen sikerült ismét űrre kelnie s bolyongania a maga örömére, gazdátlan kométaként.

Ha jó helyről figyeltünk, akkor végigkísérhettük a második szabadon választott miniszterelnök elhalványulását is hazánk egén. Ő Antall József után négy évre tündöklött a politika égbolt zenitjén. Miután idejét kitöltötte, a pályáról egy ifjú detronizálta, taszította a politikai nix-be. Ő földközelibb volt társánál, a Médiapojácánál lentebb repült. Így akkorát nem is zuhant.

Szép számmal akadnak, akik több évtizede figyelik a politika éjszaka égboltját. Ki párt-távcsőn át, ki szabad szemmel. Ez utóbbiak igyekeznek minél messzebb kerülni a zavaró fényforrásoktól. Időnként az sem baj, ha jó társaságban teszik: ,,Szép leányok, szép leányok, szép leányok ne sírjatok, / Hullanak már, hullanak már, hullanak már a csillagok!"

Fejük felett a legnagyobb kométa-robbanást 1953 márciusában jegyezték fel. A Népek vezére, a Generalisszimusz hatalmas hang-és fényjelenségektől kísérve csapódott a földbe. Távol innen, valahol a Kreml falai között, Moszkvában. Darabjait gondosan összegyűjtötték s néhány évig a megtekinthető volt a Lenin mauzóleum tárlójában. Aztán kiszórták. A kométa-politikusokkal foglalkozók úgy tudják, maradványait a Kreml falai őrzik. Egy lezuhanóét, hogy le ne omoljanak...?!

De ez legyen az ottaniak gondja.

Az itteniek ez év áprilisában megoldották a magukét. A népi hiedelem szerint, ha egy fényes hullócsillag láttán kívánunk valamit, az rövidesen beteljesedik. Nos, mi megtettük. Ez év február 28-án, a felettünk fellobbant-robbant meteorit láttán. Nem csak sokan, de jócskán elegen megtettük, s rá két hónapra kívánságunk teljesült.

Tehát holnap! A Perseidák évi kitörése - tiszta égbolt esetén - 20 órától másnap reggel 9-ig lesz élvezhető. Optikai segédeszköz sem kell hozzá. Kívánjuk értelmes küzdést magunknak. Hiszen sziporkázik majd az égbolt. Ha jó helyről figyelünk, s elkerüljük a zavaró fényforrásokat.
 
 
0 komment , kategória:  Ismeretterjesztő  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2010.07 2010. Augusztus 2010.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 995 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 799
  • e Hét: 3121
  • e Hónap: 9362
  • e Év: 61628
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.